Page 1

Tulpen Actie 2011

Solidair met Israel


14 jaar TulpenTour

Geven van tulpenbollen maakt blij aan twee kanten Kleur en fleur Woorden van gelijke strekking hoort de delegatie van Christenen voor Israël vaker. Komend najaar willen we voor de veertiende keer naar Israël toe om weer zo’n 150.000 tulpenbollen te overhandigen. Twee, drie maanden later brengen ze overal kleur en fleur, en herinneren aan vrienden in Nederland. We vertellen er altijd bij wie wij zijn en waarom we in Israël zijn. Dat we in de God van de Bijbel, de God van Israël geloven, en dat we de Joden als het volk van God van harte liefhebben. En dat velen van ons elke dag voor hen bidden. We zeggen erbij dat we naar onze overtuiging in een bijzondere periode van de geschiedenis leven, omdat we zien dat God Zijn volk, de verstrooide

Joden vanuit de hele wereld naar het Beloofde Land terugbrengt, terug naar de ene en ongedeelde stad Jeruzalem, de hoofdstad van de staat Israël. Het land heeft God aan Israël beloofd en dat geldt tot op de dag van vandaag.

Sprakeloos De mensen bij wie we op bezoek komen zijn vaak sprakeloos. Velen krijgen bijna nooit bezoek. Eén van hen zei: “Jullie ­bezoek geeft ons de moed om door te gaan.” Zelfs hun eigen familieleden en vrienden laten het afweten. Stoere soldaten krijgen tranen in de ogen. De burgemeester van Jeruzalem Nir Barkat

heeft gevraagd of we terugkomen met tulpenbollen. In november vorig jaar zei hij letterlijk: “Ik beloof jullie dat ik er dan weer bij zal zijn.” Maar we komen ook op afgelegen plekken, zelfs middenin de woestijn. Daar komt vrijwel nooit iemand. De mensen zijn vaak diep in hun hart geraakt, ver­tellen honderduit over wat ze hebben meegemaakt. Bijvoorbeeld over een laffe aanslag, enkele jaren geleden, waarbij aan Israëlische kant meerdere dodelijke slachtoffers zijn vielen. Ook bezoeken we jaarlijks het gebied rond Gaza, dat nog steeds onder raketvuur ligt.


De kinderen van Israël hebben hulp nodig Dit jaar is de extra gift voor de kinderen van Israël zoals onderstaande.

Jaffa-instituut De relatief eenzame be­woners van de de Golan en de Jordaanvallei hopen we in hun onzekere bestaan blij te maken met een tulpengroet uit Nederland. We willen ze even ondersteunen, hen als het ware weer nieuwe moed geven om door te gaan.

Hartelijke groeten Dankzij de steun van velen kunnen we dit najaar onze hartelijke groeten overbrengen. Wij bezoeken dan vooral plaatsen waar we nog nooit eerder geweest zijn. Ook komen we op plekken waar het de laatste tijd moeilijk is geweest en waar de mensen wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. Daar komen we dan de groeten doen van ú en van duizenden andere Nederlanders met een warm hart. Geven van tulpenbollen maakt blij aan twee kanten…

In het Jaffa-instituut van rabbijn David Porto­wicz­zie je dat vrede tussen Joden en Arabieren­mogelijk is. Er worden zowel Joodse als Ara­bische kinderen opgevangen. Dag in, dag uit - al ruim 30 jaar lang - wijden ze zich aan de opvang van kansarme jongens en meisjes.

Centrum voor Joodse studies

Rabbijn David Brodman werkt met man en macht aan de opdracht om seculiere Joodse kinderen uit alle delen van Israël te vertellen dat de God van Abraham, Isaak en Jacob ook hun God en Vader is.

Bethlehem

Dominee Naim Khoury organiseert in de zomer voor de kinderen in Bethlehem zomeractiviteiten. Niet alleen de kinderen van de gemeente, maar ook moslim­ kinderen leren zo de liefde van Jezus kennen.

‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’ helpt u mee?

Verstuur deze kaart vandaag nog!

Het aantal tulpenbollen dat op mijn naam de inwoners van Israël aangeboden mag worden, bedraagt:

x 4 x 7 x 8 x 7 x 12 x 7 x 16 x 7 x 28 x 7 x 250

bollen in geschenkverpakking á € 12.00 = € bollen in geschenkverpakking á € 24.00 = € bollen in geschenkverpakking á € 36.00 = € bollen in geschenkverpakking á € 48.00 = € bollen in geschenkverpakking á € 84.00 = € bollen voor parken/tuinen á € 100.00 = €

Extra gift voor de kinderen van Israël

Hartelijk dank voor uw bestelling en gift! Totaal = €

=€

 ❑ Ik verklaar akkoord te gaan met een eenmalige machtiging (onze voorkeur) van het verschuldigde bedrag t.w.v. € Van mijn bank-/girorekening nr.: ❑ Ik ontvang hiervoor liever een acceptgiro.

Ja, ik doe mee met de Tulpenactie en ben solidair met Israël Naam: Straat: Postcode: Woonplaats: Telefoon: E-mail: Handtekening:

De vermelde prijs is all-in, dus incl. de verspreiding in Israël en het meeverpakken van uw naam en adres. De antwoordkaart graag voor november aan ons retourneren. Faxen kan ook: 033-246 36 44. Wij stellen het zeer op prijs als u een extra gift overmaakt voor de kinderen van Israël. Zelf overmaken kan op giro 4542 o.v.v. Tulpenactie en/of Kinderen van Israël.


Christenen voor Israël Antwoordnummer 616 3860 WB NIJKERK

“ Dankzij duizenden gevers die de tulpenactie steunen kunnen we dit werk doen “ We willen u persoonlijk vragen om juist nu een cadeau te geven. Als u het nieuws volgt en meeleeft met het uitverkoren volk, dan kan het bijna niet anders dan dat u zich aangesproken voelt en de bon invult.

Burgemeester van Ashdod, Dr Yechil Lasri, kwam speciaal op zijn vrije dag naar het gemeentehuis om onze tulpenbollen te ontvangen. Alhoewel Ashdod een van de oudste steden op aarde is waarover is geschreven, viert het moderne Ashdod die dag precies zijn 54ste geboortedag. Deze snelst groeiende stad, is inmiddels nr 4 in grootte en heeft de grootste haven van Israel. Een bezoek aan deze prachtige moderne stad is bijzonder de moeite waard.

Op de zakjes met de door u betaalde tulpenbollen wordt een sticker geplakt met uw naam. De kans bestaat dus dat u eind van het jaar een bedankje uit Israël ontvangt van degene die uw tulpenbollen heeft ontvangen. Geef ook je e-mailadres op en maak meer kans op een reactie uit Israël.

Postbus 1100 3860 BC Nijkerk Telefoon 033-245 88 24 secretariaat@christenenvoorisrael.nl www.christenenvoorisrael.nl

Tulpenactie 2011  

Informatiebrochure over de tulpenactie van Chrsitenen voor Israël. In november hopen we met uw steun duizenden tulpenbollen uit te delen in...