Page 1

Dorpse charme in ‘t hart van Utrecht Luxe woningen in moderne Jaren ’30 stijl www.woneninwerkhoven.nl


“Ik houd van het dorpse, maar ga ook graag naar de stad. In Werkhoven doe ik mijn kleine boodschappen en ga ik naar de sportclub. Van Utrecht maak ik altijd een heerlijk dagje uit!”

A28

Utrecht

Zeist

Bunnik A12

Driebergen

jk

di

er

ht

ac

Odijk

Nieuwegein

Werkhoven, sfeervol wonen in de luwte van de stad Utrecht

N229

Houten

A2 A27

Werkhoven

Op 15 minuten van het centrum van de stad Utrecht, in een oase van rust en veel groen, ligt Werkhoven. Een authentiek en sfeervol dorp, met

Vianen

ruim 2.000 inwoners, een rijk verenigingsleven, actieve dorpsraad, twee basisscholen, café, supermarkt en bakker. Hier gaan weidse uitzichten hand in hand met betrokken buren en is veiligheid vanzelfsprekend. Vrijheid voorop! In de dorpskern van dit mooie plaatsje ontwikkelt Kalliste 14 luxe afgewerkte woningen. Mooie kavels gepositioneerd aan een hofje, met uitzicht op de monumentale kerk, molen of juist de weidse omgeving. Aan u de keuze om een twee-onder-een-kapwoning, hoekwoning of tussenwoning te kopen. Of kavels, om zelf uw droomhuis te realiseren!

Goed bereikbaar Werkhoven ligt naast Houten, in de gemeente Bunnik. Met de auto, fiets of bus bent u zo in de nabijgelegen dorpen, zoals Odijk of Driebergen, vanwaar u met de trein verder kunt. Of u pakt de fiets; het is slechts 15 km doortrappen naar Utrecht CS. Via de A12 rijdt u met de auto snel naar het hart van de stad Utrecht. De A27, A28 en A2 zorgen voor een goede autoverbinding met de rest van het land. Prettig, om na een hectische dag via deze verkeersaders naar de luwte van het groene Werkhoven te rijden. En u nog voordat u er bent thuis te voelen. Iedere dag weer.


Historisch & groen Hét historische kenmerk van Werkhoven is de Kromme Rijn. Deze 3.000 jaar oude rivier stroomt van Wijk bij Duurstede, via Werkhoven naar de stad Utrecht. Vroeger was deze 26 kilometer lange waterader, de hoofdroute van de grote Europese rivier De Rijn. Tegenwoordig is het een belangrijke groene ader, waarlangs een recreatief pad loopt. In de directe omgeving van Werkhoven fietsen of wandelen liefhebbers van historische pareltjes zo naar de gerestaureerde korenmolen ‘De Rijn en Weert’ of het prachtige, op een eilandje gelegen kasteel ‘Beverweerd’. Groen georiënteerde toeristen genieten van de diverse kleinschalige boerencampings. Terwijl de wat meer stadse bezoeker met de auto zo naar het centrum van Utrecht, De Uithof, het nabijgelegen Houten of het authentieke Odijk rijdt.

“Wij hebben allebei een drukke baan in de stad. Onze kinderen willen we een veilige leefomgeving bieden. Daarom kiezen wij voor Werkhoven.”

Onderwijs van 0 tot 20+ Met een erkend kinderdagverblijf en twee basisscholen in het dorp zelf, drie middelbare scholen op fietsafstand in Houten en de Universiteit van Utrecht als ultiem studie instituut in de nabije omgeving, biedt Werkhoven goede onderwijsmogelijkheden voor kinderen en jongeren van alle leeftijden.


14 Luxe woningen in moderne Jaren ’30 stijl Midden in de historische dorpskern van Werkhoven, op de voormalige locatie van basisschool Delteyk, ontwikkelt Kalliste 14 luxe woningen in het nieuwbouwproject NieuwEyk. Stuk voor stuk mooie kavels, met uitzicht op de monumentale kerk, of de weidse omgeving. In twee-onder-een-kapwoning, hoek- en tussenwoning uitgevoerd, en zo gepositioneerd dat er een rond hofje ontstaat. De auto parkeert u op de eigen oprit óf uit het zicht, in een zogeheten parkeerkoffer. Zo woont u autoluw met de auto binnen handbereik.

Voor starters, doorstromers en gezinnen Wonen in Werkhoven betekent genieten van al het goede dat een karakteristiek dorp te bieden heeft, in de luwte van de stad Utrecht. Uw kleine boodschappen haalt u bij de dorpswinkel en bakker, uw garderobe breidt u uit

“Omdat ik hier destijds niks kon vinden ben ik buiten Werkhoven gaan wonen. Dankzij de ontwikkeling van NieuwEyk kan ik terugkeren naar dit mooiste plekje van Nederland!”

met een dagje shoppen in Utrecht. Daar bent u tenslotte zo, dankzij de A12. Het speelveldje bevindt zich in ’t hofje, de middelbare school ligt op fietsafstand - maar is evengoed met de bus bereikbaar. Een basisschool en kinderdagverblijf vindt u in het dorp zelf, net als sport- en muziekverenigingen. Parkeren is hier nog gratis. Dit alles maakt nieuwbouwproject NieuwEyk bij uitstek geschikt voor starters, jonge doorstromers en gezinnen die modern willen wonen in een historische en vooral groene omgeving.


4

Dsp

D

C

FASE 2

Asp / B1sp

3

5

B / A1

2

6

7

8

Bsp / A1sp

A / B1

HERENSTR

AAT

1

E

N KERK

Bouw in twee fasen Nieuwbouwproject NieuwEyk bestaat uit twee fasen: in de eerste fase ontwikkelt Kalliste vier karakteristieke twee-onder-een-kapwoningen, twee hoekwoningen en twee tussenwoningen. Liever zelf uw droomhuis realiseren? Ook dat is mogelijk: er zijn diverse ruime bouwkavels te koop. De eerste fase is nu in volle gang vanaf de verkoop in oktober 2012. In de tweede fase volgen in dezelfde architectuur twee sfeervolle hoekwoningen met vier tussenwoningen. Deze brochure betreft de verkoop van de eerste fase-woningen. Op onze Facebook pagina ‘woneninwerkhoven’ houden we u op de hoogte van alle ontwikkelingen. Hier kondigen we ook aan wanneer we met fase twee beginnen.


Luxe afwerking, ruim van opzet Luxe en comfortabel. Met het uiterlijk van toen en de moderne afwerking van nu, in een binnenruimte die plaats biedt aan de diverse woonwensen van de mensen die er leven. Dat is wat u als moderne consument zoekt. En dat is wat de woningen in NieuwEyk u te bieden hebben. Of u nu de twee-onder-een-kapwoning, hoek- of de tussenwoning op het oog hebt, ze zijn allemaal zo ruim mogelijk ingedeeld. Van de begane grond met de riante woon- en eetruimte tot de zolderverdieping, waar u in een handomdraai een heerlijke slaap-, werk- of speelkamer realiseert. De deuren in de woningen hebben geen bovenlicht en vallen binnen het kozijn, wat de kwaliteitsafwerking van de woning onderschrijft. Het sanitair in de toileten badruimte (met mooie inloopdouche) is standaard van A-leveranciers, zoals Duravit en Hans Grohe. De witte wandtegels hebben de majestueuze afmeting van 20 x 50 cm, de antraciet grijze vloertegels een afmeting van maar liefst 60 x 60 cm. Dit is topklasse!

“Fantastisch, om samen met de architect na te mogen denken over je toekomstige woning. Het resultaat mag er zijn: luxe en modern, met een knipoog naar het verleden.”

Bijzondere architectuur NieuwEyk kent vele architecten. Diverse potentiële bewoners gingen in de ontwikkelfase samen met professionals in workshops met elkaar aan de slag om te komen tot de ultieme woonbeleving. Hieruit ontstond een bijzondere architectuur, die zich nog het best laat omschrijven als modern Jaren ’30. Compleet met de voor die tijd typerende hoogwaardige materialen als (donkere) gebakken stenen, gebakken pannen, een tuitgevel, fraaie daklijst, mooie detaillering van de raam- en deurkozijnen en zelfs een Frans balkon.

www.facebook.com/woneninwerkhoven


Twee-onder-een-kapwoningen met uw eigen signatuur In NieuwEyk kunt u werkelijk wonen naar eigen wens. Wanneer u een keuze gemaakt heeft voor een specifiek kavel aan de lommerrijke Herenstraat kunt u door een breed scala aan keuzes uw eigen signatuur aan de woning geven.

Na de keuze voor indelingsvariant type A of B is er nog een breed scala aan opties en uitbreidingen om de woningen verder te personaliseren. Een aantal van deze mogelijkheden ziet u op de interieurplattegronden in deze brochure.

Zo zijn er 2 typen plattegronden; type A en type B. Hiermee heeft u de keuze de woning aan de voorgevel of aan de zijgevel te betreden waardoor de indeling van de woning totaal anders is. Standaard hebben alle woningen aan de Herenstraat een Frans balkon op de verdieping. Deze zit altijd in de ruime slaapkamer aan de groene Herenstraat.

Om een eigen uitstraling aan uw woning te geven is er keuze uit een tweetal bakstenen waaruit per twee woningen gekozen kan worden evenals drie kleuren voordeuren.


A type

3

A1

2

Entree aan de zijkant van de woning Ruime living aan de tuinzijde Grote (woon)keuken Openslaande deuren naar de ruime tuin Fraaie lichtinval door verdiepingshoog raam Standaard stompe binnendeuren zonder bovenlicht Grote achter- en zijtuin met separate berging Vloerverwarming in volledige woning Standaard vier slaapkamers Luxe badkamer met dubbele wastafel, inloopdouche en grote tegels Separaat toilet mogelijk Riante wasruimte / bergzolder

Begane grond (hiernaast) Afgebeeld is de standaard begane grond met de optionele garage, 2.4m uitbouw en erker. Schaal 1:50

A

HERENSTR

- - - - - - - - - - - -

A1sp

AAT

1

Twee-onder-een-kapwoning

FASE 2

Asp

4

N KERK


Kavel 3 en 4; circa 18 mtr >

< Kavel 1 en 2; circa 14,5 mtr >

A type

<

A type

< Kavel 1 en 4; circa 2,4 meter > < Kavel 2 en 3; > circa 1,6 meter


A type

Twee-onder-een-kapwoning Eerste verdieping Afgebeeld is de standaard eerste verdieping met een brede wastafel in plaats van een dubbele wastafel en een optionele douchewand bij de inloopdouche. Master bedroom standaard voorzien van een Frans balkon. Schaal 1:50


A type

Twee-onder-een-kapwoning Tweede verdieping Afgebeeld is de standaard tweede verdieping met de vierde slaapkamer en ruime wasruimte of bergzolder. Schaal 1:50


A B type

B1sp

4 3

B

2

- - - - - - - - - -

Entree aan voorzijde woning Ruime living met open keuken Openslaande deuren naar de tuin Standaard trapkast Veel daglicht door verdiepingshoge ramen aan de voorzijde Standaard stompe binnendeuren zonder bovenlicht Grote achter- en zijtuin met separate berging Vloerverwarming in volledige woning Standaard vier slaapkamers Luxe badkamer met dubbele wastafel, inloopdouche en grote tegels

Begane grond (hiernaast) Afgebeeld is de standaard begane grond met optionele tuinkamer. De keuken is naar de achterzijde van de woning verplaatst zodat aan de voorzijde een eetkamer ontstaat met in de tuinkamer de ruime opgezette living. Schaal 1:50

HERENSTR

Twee-onder-een-kapwoning

B1

AAT

1

Bsp

N KERK


< Kavel 3 en 4; circa 18 mtr >

< Kavel 1 en 2; circa 14,5 mtr >

B type

< Kavel 1 en 4; circa 2,4 meter > < Kavel 2 en 3; > circa 1,6 meter


A B type

Twee-onder-een-kapwoning Eerste verdieping Afgebeeld is de standaard eerste verdieping met optionele brede wastafel in plaats van de standaard dubbele wastafel en douchewand bij de inloopdouche. De slaapkamer aan de voorzijde heeft standaard een Frans balkon. Schaal 1:50


B type

Twee-onder-een-kapwoning Tweede verdieping Afgebeeld is de tweede verdieping met optionele dakkapel, uit het midden geplaatst. Hiermee ontstaat een compacte technische ruimte en wordt de vierde slaapkamer over de volledige diepte van de woning zowel aan de voor- als achterzijde van daglicht voorzien. Schaal 1:50


C type

- - - - - - - - - -

Entree aan de voorzijde Lichte keuken door daglicht aan beide zijden Diverse uitbreidingsmogelijkheden aan de zijgevel door ruime zijtuin Standaard stompe binnendeuren zonder bovenlicht Grote achter- en zijtuin met separate berging Vloerverwarming in volledige woning Standaard vier slaapkamers Luxe badkamer met inloopdouche en grote tegels Extra ruime tweede verdieping dankzij verhoogde goot en kap. Keuze uit drie kleuren voordeur

Begane grond (hiernaast) Afgebeeld is de standaard begane grond met optionele speelkamer aan de zijgevel. Met deze uitbreiding ontstaat tevens een inpandige bergruimte ter vervanging van de berging in de tuin. De speelkamer is zowel vanuit de woning als vanuit de tuin te bereiken en is hiermee ook zeer geschikt als atelier of kantoor aan huis. Met een optionele uitbreiding aan de zijgevel resteert nog ruim 2 meter zijtuin tot de perceelgrens. Schaal 1:50

AAT

5

HERENSTR

Hoekwoning

C

N KERK


< Kavel 5 ; circa 13 meter > < Kavel 5; circa 2,1 meter >

C type


A C type

Hoekwoning Eerste verdieping Afgebeeld is de standaard eerste verdieping met master bedroom over de volledige breedte van de woning aan de voorzijde. De badkamer is voorzien van optionele dubbele wastafel en douchewand. Schaal 1:50


C type

Hoekwoning Tweede verdieping Afgebeeld is de standaard tweede verdieping met grote bergruimte aan de voorzijde en vierde slaapkamer aan de achterzijde voorzien van standaard dubbel dakraam. Schaal 1:50


E type

- - - - - - - - - -

Entree aan zijkant van de woning Ruime living Sfeervolle keuken met verdiepingshoog raam Standaard stompe binnendeuren zonder bovenlicht Openslaande deuren naar de achtertuin Keuze uit drie kleuren voordeur Tuin met berging bereikbaar via achterpad of zijtuin Vloerverwarming in volledige woning Standaard vier slaapkamers Luxe badkamer met standaard inloopdouche, ligbad en grote tegels

Begane grond (hiernaast) Afgebeeld is de standaard begane grond uitgebreid met een uitbouw van 2.4m. De keuken is verplaatst naar het midden van de woning waarmee een eetkamer aan de voorzijde ontstaat en de keuken het verbindende element is tussen living en eetkamer. Schaal 1:50

AAT

8

HERENSTR

Hoekwoning met zijentree

E

N KERK


E

< Kavel 8 ; circa 12,5 meter >

type

< Kavel 8; circa 2 meter >


E type

Hoekwoning met zijentree Eerste verdieping Afgebeeld is de standaard eerste verdieping met standaard Frans balkon in de master bedroom. De badkamer met ligbad en inloopdouche is uitgebreid met optionele brede wastafel en douchewand. De badkamer is erg licht dankzij de ramen aan twee zijden. Schaal 1:50


E type

Hoekwoning met zijentree Tweede verdieping Afgebeeld is de standaard tweede verdieping met ruime bergruimte aan de voorzijde en vierde slaapkamer met standaard dubbel dakraam. Schaal 1:50


D type

- - - - - - - - - -

Entree aan de voorkant van de woning Ruime living Sfeervolle keuken met verdiepingshoog raam Standaard stompe binnendeuren zonder bovenlicht Openslaande deuren naar de achtertuin Keuze uit drie kleuren voordeur Tuin met berging bereikbaar via achterpad Vloerverwarming in volledige woning Standaard vier slaapkamers Luxe badkamer met standaard inloopdouche, ligbad en grote tegels

Begane grond (hiernaast) Afgebeeld is de standaard begane grond . Schaal 1:50

7

AAT

6

HERENSTR

Tussenwoning

Dsp

D

N KERK


< Kavel 6 en 7 ; circa 12 meter >

D type


D type

Tussenwoning Eerste verdieping Afgebeeld is de standaard eerste verdieping met drie slaapkamers. De badkamer met standaard ligbad en inloopdouche is voorzien van optionele dubbele wastafel en douchewand. Schaal 1:50


D type

Tussenwoning Tweede verdieping Afgebeeld is de standaard tweede verdieping met techniekruimte en ruime vierde slaapkamer voorzien van standaard dubbel dakraam. Schaal 1:50


NieuwEyk, het nieuwste project van Kalliste Kalliste Woningbouwontwikkeling b.v. ontwikkelt en realiseert woningen in projecten door heel Nederland. De woonwensen van potentiele bewoners vormen daarbij het uitgangspunt. NieuwEyk is het nieuwste project in een lange reeks geslaagde ontwikkeltrajecten. Kijk op www.woneninwerkhoven.nl voor meer informatie over ons en onze projecten of bel 035-694 25 44. U vindt ons ook op Facebook met ‘woneninwerkhoven’

Aan de informatie en afbeeldingen in deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. De getoonde illustraties, foto’s en plattegronden geven een impressie van het project.

NieuwEyk Brochure  

Nieuwbouwproject NieuwEyk

Advertisement