Page 1

2013

∆ΙΑΘΛΟΝ

ΙΚΑΡΙΑΣ

Παρουσίαση

ΚΑΡΚΙΝΑΓΡΙ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013


EDITORIAL

Ο κόσμος του αθλητισμού βρίσκει όλο και περισσότερους φίλους στη χώρα μας. Όλο και μεγαλύτερο κοινό συμμετέχει ενεργά σε αθλητικές δραστηριότητες αποζητώντας την άθληση και την υγιεινή ζωή. Ειδικά ο αθλητισμός στο φυσικό περιβάλλον συνδυάζει την ομορφιά του φυσικού τοπίου με τα οφέλη της αθλητικής δραστηριότητας. Σε μία περίοδο δύσκολη για τη χώρα ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει “ανάσα” ζωής για την κοινωνία μας. Πολύ περισσότερο δε, όταν μία πρωτοβουλία στοχεύει στην αθλητική δραστηριοποίηση μίας τοπικής κοινωνίας που ασχολείται με τον τομέα του τουρισμού, όπως η φιλόξενη κοινωνία της Ικαρίας. Υπό αυτό το σκεπτικό τo Bike Expert, που ειδικεύεται σε διοργάνωση αθλητικών event, οργανώνει σε συνεργασία με την ιστοσελίδα www.bncycling.com και το mtbxpert.gr, αγώνα διάθλου (τρέξιμο - κολύμπι) στη περιοχή Καρκινάγρι Ικαρίας, στις 12/08/2013. Η περιοχή είναι ιδανική για τη διεξαγωγή ενός αγώνα διάθλου καθώς προσφέρει συναρπαστικές διαδρομές σε στεριά σε συνδυασμό με τη θάλασσα του Αιγαίου. Συμμετέχοντες και θεατές θα απολαύσουν έναν ξεχωριστό αγώνα ενώ σύλλογοι και τοπικές οργανώσεις θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά από το δικό τους πόστο.

3


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

4

EDITORIAL ……………………………………………………………………… Σελ. 3 TEAM …………………………………………………………………………….Σελ. 5 ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ …………………………………………………….Σελ. 6 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ …………………………………………………………………. Σελ. 7 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ …………………………………………………………….Σελ. 8 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ …………………………………………………………………...Σελ. 9 ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ …………………………………………………Σελ. 10 ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ……………………………………………………. Σελ. 11


TEAM 1. Μακρυγιάννης Χρήστος (Διευθυντής αγώνα) Ασχολείται με την ποδηλασία και το ορεινό τρέξιμο. Έχει τρέξει αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικό έχοντας αποκτήσει πλέον μεγάλη εμπειρία. Ακόμη έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει διαφόρους αγώνες ποδηλασίας και κυρίως ποδηλασίας βουνού. 2. Σπαγκούρος Αλκιβιάδης (υπεύθυνος έρευνας και διάσωσης) Ασχολείται με την ποδηλασία και το ορεινό τρέξιμο και εργάζεται στην ΕΜΑΚ, στην έρευνα και διάσωση. Έχει εμπειρία στην διάνοιξη διαδρομών ποδηλασίας βουνού. 3. Κοτόπουλος Θοδωρής (υπεύθυνος διαδρομής) Ασχολείται με το ορεινό τρέξιμο και την ποδηλασία και συμμετέχει σε πολλούς αγώνες περιπέτειας που τα συνδυάζουν όλα αυτά μαζί, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει σχεδιάσει πολλούς τέτοιους αγώνες και στην Ελλάδα. 4. Άνθιμος Κώστας (υποστήριξη) Συμμετέχει σε αγώνες ως αθλητής και ως μέλος διοργανωτικών ομάδων εδώ και πολλά χρόνια. Έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία στην υποστήριξη και στην κάλυψη των αναγκών αθλητικών διοργανώσεων. 5. Καζάκης Ευάγγελος (οργάνωση σταθμών) Ασχολείται αρκετά χρόνια με τους αγώνες ποδηλασίας και το τρέξιμο, αγώνες που διεξάγονται σε πολλά μέρη της χώρας μας. 6. Τσαμουδάκη Αφροδίτη (δημόσιες σχέσεις) Ασχολείται με τον αθλητισμό εδώ και πολλά χρόνια και κυρίως στο άθλημα της ποδηλασίας, δεν έχει εμπειρία από αγώνες αλλά έχει κάνει ρεπορτάζ γράφοντας για αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και γραμματειακή υποστήριξη σε τέτοιους αγώνες. 7. Τσούνη Μαρία (υπεύθυνη γραμματείας και site) Ασχολείται με τον αθλητισμό και αρθρογραφεί για ποδηλασία και τρέξιμο βουνού. Ακόμη έχει κάνει γραμματειακή υποστήριξη σε τέτοιου είδους αγώνες.

8. Δημητρόπουλος Βαγγέλης (συντονισμός οργάνωσης) Ενεργός αθλητής ο ίδιος ασχολείται με τον συντονισμό παρόμοιων εκδηλώσεων. Έχει συμμετάσχει ενεργά στη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων και αποτελεί σημαντικό μέλος του mtbxpert και τις B&N cycling team.

5


ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Τ

η διοργάνωση του αγώνα υποστηρίζουν αθλητικές ομάδες και σύλλογοι με εμπειρία σε αγώνες τριάθλου (τρέξιμο, κολύμπι, ποδήλατο):

• B&N Cycling Team (Bike & Nature Cycling) «B&N Cycling Team», η έμπειρη ομάδα ποδηλασίας, ορεινού τρεξίματος, τριάθλου. Η B&N Cycling Team είναι μία ομάδα με φιλοσοφία που κινείται γύρω από το της αθλητικές δραστηριότητες στη φύση (ποδήλατο, τρέξιμο, κολύμπι κ.ά.) Η ομάδα έχει ήδη μία παρουσία εφτά χρόνων αφού δημιουργήθηκε το 2005 και από τότε δίνει δυναμικά το παρόν σε εγχώριες διοργανώσεις open αγώνων αλλά και σε διοργανώσεις άλλων χωρών. Εκτός από την ενεργό παρουσία της σε αγώνες με συμμετοχές, τα μέλη της ομάδας διαθέτουν εμπειρία στη διοργάνωση αγώνων ορεινής ποδηλασίας, τρεξίματος, τριάθλου.

• “Συ.Φ.Α.Γε.” (Σύλλογος Φίλων Αθλητισμού Γέρακα) Η φιλοσοφία του «Συλλόγου Φίλων Αθλητισμού Γέρακα» όπως δηλώνει και το όνομά της κινείται γύρω από τις αθλητικές δραστηριότητες. Πρόκειται για αθλητική δραστηριότητα κυρίως σε προπονήσεις αλλά και αγώνες ορεινής ποδηλασίας και τρεξίματος, multisports κ.ά.

6


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ «Από το 2010 η Β&Ν Cycling team και το Bike Expert έχουν καθιερώσει κάποια από τα πιο επιτυχημένα events στον ποδηλατικό χώρο. Διοργανώσεις αθλητικού - ψυχαγωγικού χαρακτήρα με επίκεντρο το ποδήλατο και απήχηση σε όλους, από επαγγελματίες αθλητές ως απλούς φίλους του ποδηλάτου»

http://bikeodyssey.gr/ http://www.facebook.com/pages/Bike-Odyssey/164291513617269

PINDOS CROSS COUNTRY

26 ΜΑΪΟΥ - 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

8 ηµέρες δράσης στην οροσειρά της Πίνδου

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: ΛΑΪΣΤΑ (ΜΕΤΣΟΒΟ) ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ

ΕΝ∆ΙΑΜΕΣΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ: ΑΝΘΟΥΣΑ-ΑΡΓΙΘΕΑ-ΑΓΡΑΦΑ-ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΨΗ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ∆ΙΑΚΟΣ-ΓΡΑΒΙΑ ΧΟΡΗΓΟΙ

www.bikeexpert.gr

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Online εγγραφές στο www.bikeodyssey.gr Πληροφορίες: 210 6613120 // 6979973675 // e-mail: info@bikeexpert.gr

7


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ Ο

αγώνας «ΙΚΑΡΙΑ 2013» είναι ένας mini, extreme αγώνας διάθλου με διαδρομές που θα εξιτάρουν το αγωνιστικό ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Ο αγώνας θα περιλαμβάνει κολύμπι 350 μέτρων, η εκκίνηση του οποίου θα γίνει στολιμάνι του χωριού Λειβάδα και θα καταλήξει στο Μόλο, στις Αλυκές. Εκεί οι αθλητέςθα συνεχίσουν με τρέξιμο 10 περίπου χιλιομέτρων, μέσα στα σοκάκια του χωριού, θα ακολουθήσουν στη συνέχεια, δύο πλακόστρωτα μονοπάτια και θα καταλήξουν στο ίδιο πάλι σημείο, το Μόλο.

8


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Ο

αγώνας είναι open και μπορεί να συμμετάσχουν άτομα άνω των 18 ετών καθώς και ανήλικες μόνο με την συγκατάθεση γονέα / κηδεμόνα. Τις προσπάθειες των αθλητών και των παιδιών μπορούν να παρακολουθήσουν οι φίλοι και συγγενείς τους καθώς και όλος ο κόσμος δωρεάν καθ’ όλη την διάρκεια. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να χειροκροτήσουν την προσπάθεια των αθλητών, να τους φωτογραφήσουν και να τους εμψυχώσουν. Με φόντο τις προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις το event αναμένεται να έχει μεγάλη απήχηση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην ιστοσελίδα του αγώνα http://www.mtbxpert.gr/

9


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ζωγραφική για παιδιά

Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα λάβει χώρα και μια ενδιαφέρουσα, διαδραστική δραστηριότητα για τους μικρούς μας φίλους. Ζωγραφική με θέμα κολύμπι, τρέξιμο και φύση για τα παιδιά που θα βρεθούν κοντά μας.

Online δήλωση συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν online τη συμμετοχή τους στο http://www.mtbxpert.gr

10


ΧΟΡΗΓΟΙ

www.bikeexpert.gr

BLOCKY’S CAFE

11


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ H ιστοσελίδα www.bncycling.com, το site που αφορά το ποδήλατο σαν δραστηριότητα και άθληση μέσα στο φυσικό περιβάλλον. Πρόκειται για ένα ενημερωτικό site που ανανεώνεται καθημερινά με τα τελευταία νέα, προκηρύξεις και αποτελέσματα από το χώρο της ποδηλασίας και του αλλά και του ορεινού τρεξίματος. www.mtbxpert.gr Το website που βρίσκεται πίσω από τις πιο δημοφιλείς ποδηλατικές εκδηλώσεις.

www.mtbxpert.gr

www.bikeexpert.gr Το δικτυακό κατάστημα θα προβάλει στο κοινό του όλα τα νέα του αγώνα.

www.bikeexpert.gr

ikariamag.gr Το ikariamag είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ποικίλης ύλης από, για και με αφορμή την Ικαριά! Μια προσπάθεια έκφρασης ανθρώπων που κατάγονται από το νησί, που μένουν σε αυτό, ή που το έχουν απλώς επισκεφτεί και το αγαπούν. Για επικοινωνία: info@ikariamag.gr Ράδιο Ικαρία 87.6fm Το Ράδιο Ικαρία 87,6 fm είναι το ραδιόφωνο της Ικαρίας με πλήθος ειδησεογραφικών, ενημερωτικών και μουσικών εκπομπών. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 22750 24099 email: radio.ikaria@hol.gr. Fax: 22750 24098 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΤΟ ΧΩΝΙ” Το Χωνί είναι εβδομαδιαία Κυριακάτικη πολιτική εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας που πρόβαλε εκτενώς τον αγώνα και τις προσπάθειες αθλητών και διοργάνωσης.

12


20

www.mtbxpert.gr admin@bncycling.com 210 6613120

Diathlon ikarias 2013  

Karkinagri 11 August 2013