Page 6

Door: Nanette van der Pol & Anske van Spanje

Dinsdagmorgen, 09.45u bij zwembad Jottem waar ik 4 keer per week zwem. Een drukte van belang, opa’s, oma’s, ooms en tantes en hele trotse vaders en moeders. Veel maxi cosi’s en kinderwagens en vooral heel veel kleine kindjes. Nou is er in dit zwembad op meerdere uren in de week baby en peuter zwemmen maar vandaag is er BEREN diploma zwemmen! Alle baby’s en peuters zwemmen vandaag af!

Infobesitas - Lente ’10

14

In het bad ligt halverwege een grote badmat. Hierop kruipen baby’s en peuters op en neer, aangemoedigd door hele families. In grote zwem­ banden dobberen kleine kindjes rond voortgeduwd door trotse pappa’s en mamma’s. Op de ven­ sterbanken zitten een tiental beren voor zich uit te kijken, met bikini’s aan en zwembroekjes. Enkelen

hebben een badmutsje op en één beer heeft zelf een duikbril op zijn snuit. Inmiddels stroomt de andere helft van het bad vol met 50 en 60 plussers die voor een uurtje aqua­ robic komen. Met zijn allen ruimen we het bad leeg en zien de kindjes aan de hand of op de arm van hun ouders vertrekken. Met een diploma en een berenbroodje. Dan kunnen wij beginnen aan onze oefeningen, onder de bezielende leiding van juf Berna en op vrolijke muziek. Twee kindjes vinden dit zo spannend dat ze aan de kant helemaal mee gaan doen. Later zien we ze voor de ramen staan. Terwijl we allerlei moeilijke oefeningen voor onze armen doen staan ze vrolijk naar ons te wuiven. Zo zie je maar weer, je kunt niet vroeg genoeg beginnen met bewegen en je kunt er ook heel lang mee doorgaan.

TIP Nog tot eind juni in diverse schouw­burgen in het land. Introdans voor de jeugd met “Een bonte bende”. Een bijzonder mooie voorstelling voor jong en oud. Het knappe van Introdans voor de jeugd is dat ze een kwalitatief bijzonder hoge voorstelling neerzetten waar zowel kinderen als volwassenen van genieten. Ga eens met je kinderen naar de schouwburg en geniet van het live gebodene.

Van 2 t/m 13 augustus 2010, in de Achterhoek. Voor jongeren in de leeftijd van 9 t/m 17 jaar met overgewicht. Tijdens het 12-daagse zomerkamp wordt er intensief met de jongeren gewerkt aan verschillende doelstellingen om te komen tot een gezondere leefstijl. Het is belangrijk dat de jongeren gaan ervaren hoe leuk het kan zijn om te bewegen en hoe lekker gezond eten is. Zij leren met behulp van professionals zoals een leefstijlcoach, BIG geregistreerde diëtisten en maatschappelijk werkers hoe ze hun leefstijl na het zomerkamp kunnen verbeteren. Daarnaast worden de jongeren gestimuleerd om over zichzelf na te denken en leren zij bepaalde keuzes maken voor een gezondere leef­ stijl. Ze doen dit door middel van het opstellen van een realistisch plan van aanpak. Hierdoor ontwikkelen ze meer zelfinzicht en leren ze regie te nemen in hun eigen leven.

Lente Infobesitas 2010  

Het Lente nummer van de Infobesitas

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you