Page 1

Tuur aan zee


Het is zondag en mooi weer. Tuur ligt in de zetel. Hij verveelt zich. “Zouden we niet eens iets leuks doen, baas?” “Wat wil je dan doen, Tuur? Wil je naar het bos, naar het park of naar de zee?”

Op het strand wandelen doet Tuur graag. Daar is veel ruimte! “Goed, Tuur. Dan gaan we naar zee.

Porties

Maar dan moet je wel rustig zijn in de auto. Tuur is blij. Zijn staartje gaat heen en weer. Hij loopt naar de gang. Daar hangt zijn leiband.


Na een tijdje zijn baas en Tuur aan zee. Het ruikt er lekker fris. “Nu gaan we flink stappen, Tuur. Blijf maar dicht bij mij.” Op het strand zijn veel vogels. Het zijn grote meeuwen. Tuur is heel nieuwsgierig en kijkt naar de vogels. “Ga maar niet te dicht bij die meeuwen, Tuur. Ik denk niet dat zij van hondjes houden.” Tuur is blij. Op het strand kan je flink lopen. En als hij netjes terug komt wanneer baas fluit, krijgt hij een botje.


Opeens schrikt baas. In de verte loopt nog een hond. Zal Tuur luisteren? Tuur en de andere hond spelen even maar dan lukt het prima om verder te wandelen. In de hondenschool heeft Tuur dat geleerd. Maar je weet maar nooit!

Baas wil niet dat Tuur in het water loopt. Maar Tuur viel toch in een grote plas. “Oei, Tuur. Nu ben je helemaal nat. Dat vind ik niet leuk. Natte hondjes stinken. Hoe moet dat nu in de auto? “Misschien zal ik al droog zijn door de wind, baas!” “We zullen zien, Tuur! Je ziet er toch maar vies uit!”


Na lang wandelen komen ze weer bij de auto. Tuur is nog niet droog. Gelukkig ligt er een grote handdoek in de koffer. Thuis springt Tuur uit de auto. Hij is erg blij. Nu heeft hij wel grote honger en dorst. In de keuken staat alles al klaar voor hem.

Baas wrijft hem nog eens droog. Zo valt er veel zand op de vloer. “Ik zou je beter in bad stoppen, Tuur. Maar dat is niet goed voor hondjes. Blijf maar lekker in de keuken op je mat liggen. Als je droog bent zal ik je eens goed borstelen. Dan zal het zand wel weg zijn. Tuur trekt er zich niets van aan. Hij valt in slaap en droomt van een heerlijke namiddag.


AVI 4

© 2009 Chris Claeys 

Tuur aan zee  

Tuur aan zee Hij loopt naar de gang. Daar hangt zijn leiband. Maar dan moet je wel rustig zijn in de auto. “Zouden we niet eens iets leuks d...

Tuur aan zee  

Tuur aan zee Hij loopt naar de gang. Daar hangt zijn leiband. Maar dan moet je wel rustig zijn in de auto. “Zouden we niet eens iets leuks d...

Advertisement