Page 1

Din Lokalavis Pris: 7,50 kr., nr. 32, torsdag den 9. november 2006

Mercedes ramte Kadett Af Chresten Ibsen

Han skilter ikke med det Poul Erik Høj Madsen fylder 60 år i dag - torsdag. Han arbejder til daglig i SuperSpar, han ved, hvad man kan vide om vin og har indtil for to år siden selv haft vinhandel med Tips og Lotto i Sdr. Omme. Men en ting han ikke skilter med, er det arbejde, der har givet og stadig giver ham kunder i hele Danmark. Fra Nexø på Bornholm til Esbjerg i vest. Fra Hirtshals i nord og til Sønderborg i syd. 100.000 skilte Poul Erik Høj Madsen maler skilte. Det har han gjort i 44 år. Når du ser et af de så kendte håndmalede skilte ved bageren - altså de dér med ”Franskbrød og en wienerstang, kun 35,- kr.” - så er det så godt som sikkert, at Poul Erik Høj Madsen har malet skiltet. Det gør han hjemme

i sit rum bag carporten på Hasselvej. Det første skilt fra hans hånd blev hængt op i Superland i 1962 og siden har han tegnet flere end hundredetusinde skilte til hele Danmark. Dagen før sin fødselsdag tog han lige et nap og malede 30 skilte til en bager i Sæby, fire styk til Extra i Århus og nogle til Vintoppene - en vinhandler på Frederiksberg i København. Læs om Poul Erik Høj Madsens helt enestående håndværk i Din Lokalavis på mandag.

En ung mand fra Stakroge kørte onsdag klokken 16.30 ud foran Torben Rahbæk Engmarksgaard fra Blåhøj. Uheldet skete på Hovedgaden ved Hyundai i Sdr. Omme. Manden kørte en hvid Opel Kadett og Torben Rahbæk Engmarksgaard kørte i en Mercedes 300. Den unge mand ville dreje mod venstre, da han kom ud fra Ejvind Larsens parkeringsplads. Han overså Torben Rahbæk Engmarksgaard, som kom fra vest og Mercedesen torpederede hele fronten ind i Kadettens venstre forreste hjørne. Begge biler fik omfattende skader. — Jeg var lige kørt ud fra blomsterbutikken. Der var heldigvis ikke nogen bagved, fortæller en rystet Torben Rahbæk

Engmarksgaard efter ulykken. Han slog panden mod bakspejlet, men ud over det slap begge bilister fra uheldet uden skrammer. Årsagen til uheldet var, at den unge mand i Kadett´en ikke overholdt sin vigepligt.

Opel Kadetten blev ramt, da den unge fører kørte ud foran Mercedesen på Hovedgaden. Uheldet skete onsdag klokken 16.30.


De seneste dages nyheder fra

Din Lokalavis Din Lokalavis udkommer mandag og torsdag hver uge og sælges i løssalg hos Q8, DK Benzin, Super Spar og Super Brugsen i Sdr. Omme. Du kan også læse uddrag fra Din Lokalavis på nettet under Sdr. Ommes hjemmeside: www.sdr-omme.dk. Oplag: 120 stk. Pris: 7,50 kr. Private og foreninger kan annoncere gratis i Din Lokalavis. Annoncestof og læserbreve kan afleveres i postkassen hos Chresten Ibsen på Hovedgaden 44, 1. (På Tværvej) eller sendes på e-mail til: mail@chrestenibsen.dk. Eller ring: 31 18 01 89. Deadline for mandagsudgaven er lørdag klokken 14 og for torsdags-udgaven onsdag klokken 9. Redaktionen forbeholder sig ret til at redigere i det indsendte. Du kan tegne abonnement på lokal-avisen. Et kvartal (25 numre) koster 225 kroner eller for et halvt år kun 400 kroner. Du kan også få avisen elektronisk - sendt direkte i din e-mail. Ved abonnement leveres avisen med bud i din postkasse før klokken 7.30. Har du alligevel ikke modtaget avisen før klokken 7.30, så ring på 31 18 01 89.

Vejle Amts Folkeblad skriver tirsdag:

1,25 mio. i LynLotto Super Spar solgte i sidste uge en lottokupon til en heldig mand eller kvinde. 1.248.900 kroner lød gevinsten på. Og det selv om den skulle deles med otte andre vindere i landet. Det er den største gevinst, Super Spar har oplevet i de to år, forretningen har forhandlet Lotto.

Slade og Sweet - to store internationale navne fra 1970´erne - lægger vejen forbi Sdr. Omme Idrætscenter den 3. februar 2007.

JydskeVestkysten skriver onsdag: Winnie Thomsen - fra Sdr. Omme bliver på lørdag gift med Søren Heldgaard Simonsen fra Grindsted. Det sker i Grindsted Kirke.

Så ku´ de bestille noget

Den 26. oktober holdt Handelsbanken en aften for mænd. Aftenen bød på lidt information om banken, men i høj grad også ølsmagning. Ti forskellige europæiske øl af ukendte mærker og så en Tuborg til at begynde med. I går kom så resultatet. De indbudte kunne nemlig bestille

øl hjem, og det blev til flere end 500 specialøl. Det mest bestilte mærke cirka 120 styk - var Neuzeller Kloster-Bräu, en ”badeøl” fra Tyskland. Derimod blev der kun bestilt 16 styk af aftenens tunge dreng - Samichlauss Bier fra Østrig. Det har nok sin naturlige årsag; en alkoholprocent på 14. — Det var en superaften, men jeg havde godt nok ikke forestillet mig, at folk ville bestille så meget, kommenterer souschef i Handelsbanken, Dennis Pedersen. Han er godt tilfreds med en god og smagfuld aften.

Søndagens kampe:

Ridser i lakken Ved Sdr. Omme Statsfængsel har en bil fået en rids i lakken. Ridsen blev anmeldt tirsdag, men skaden skete i fredags, oplyser Varde Politi.

2

JydskeVestkysten skriver tirsdag:

Piger, Lilleput A; SOIF - Grindsted GIF: 10.00 Piger, Puslinge B; SOIF - HK 73 Rask Mølle: 10.35 Piger, Lilleput A; SOIF - Give KFUM: 12.20 Piger, Puslinge B; SOIF - Horsens HK 2: 12.55 Drenge, Lilleput 5-mand; SOIF - Hatting IF: 14.50

Din Lokalavis

Skovvang skal lappes — Vi venter på vejret. Det skal være fint vejr og ikke for koldt, forklarer driftsleder i Park og Vej ved Grindsted Kommune, Christian Iversen. Han taler om Skovvang i Sdr. Omme. Det var egentlig lidt tilfældigt, at han fik øje på Skovvang. Park og Vej skulle rette et stykke fortov og da Christian Iversen var på stedet lagde han mærke til, at flere ting trængte til en kærlig asfaltering. — Vi har skiftet nogle vejbrønde og rettet fortov. Nu mangler vi at ordne skader på vejbanen. Det er slidlaget, der skal nyt på. Det er pulverasfalt, og det skal helst lægges på når det er 140 grader varmt. Derfor må det ikke være for koldt, informerer Christian Iversen. Resten af Skovvang gik holdet fra Park og Vej i gang med for 14 dage siden. — Jeg håber, vi når det i år. Det satser jeg i hvert fald på. Arbejdet vil kun vare en dag, så det er vejret, der afgør om vi når det, siger Christian Iversen.

Skovvang: 325 meter lang. 30 lapper. 60 kvadratmeter fordybninger, der skal repareres med tre tons asfalt. Er lige nu sat til at få nyt slidlag om otte år.

Fødselsdag: Mathias Eskildsen fylder i dag 13 år. Tillykke.


Sejt Af Chresten Ibsen — Forræder, kommer det afmægtigt med barnestemme. Forræderen står i et kælderlokale på Sdr. Omme Skole. Han hedder Morten Jensen, læser kemi og er lige nu i færd med at spise M&Ms foran 40 skolebørn. Som ingen slik får. Som om det ikke er nok lader han en håndfuld af det søde stads glide ned i en kolbe med smeltet kaliumklorat. Og så sker der noget. De mangefarvede M&Ms forsvinder pludselig i en lang, lodret, lyserød stikflamme. Den minder om et romerlys og udløser en klapsalve blandt de unge fra 3. og 7. klasse. Gennem længere end en time holder Morten Jensen på 23 og Morten Hansen på 26 fra SDU børnene på Sdr. Omme Skole som tryllebundet foran fantastiske og finurlige kemiske processer. — Der var en masse eksplosioner og fyrværkeri med far-

Morten Jensen fra Syddansk Univesitet tænder en kemisk kanon, mens 3. og 7. klasserne venter på braget med fingrene i ørerne. ver, fortæller Anders Lind, som lige er begyndt at have fysik i 7. a. — Det var sejt, især eksplosionerne. Og at de kunne lave de dér mærkelige ting, bakker 9-årige Mette Lorenzen fra 3. a. ham op. — Den dér var den sejeste. Det gav et kæmpe brag ud over det hele, siger Anders Lind og peger bagud på en stor blå plastik-tønde, som de to kemistuderende lige har ”fyret af” i skolegården ved busskurene. — Jeg vil meget gerne have Morten til fysiklærer. Jeg kunne

også godt tænke mig at lave det, de laver. Men jeg vil ikke læse i fire - fem år for at gøre det, siger Anders Lind. Indenfor står Morten og Morten foran en større oprydning. — Anders lyder som en velovervejet dreng, begynder Morten Jensen. — Med en sund interesse for bomber..., tager Morten Hansen over. — Men hvis han vil lave bomber skal han selvfølgelig huske uddannelsen først, fortsætter Morten Hansen.

Invitation til Workshop:

K o m o g u d f o l d S d r. O m m e s p o t e n t i a l e ! Hermed inviteres du til en dialogdag, hvor vi sammen vil undersøge hvilket potentiale der er i Sønder Omme i dag, og hvordan vi ønsker at fremtiden skal se ud for byen. Dagen vil byde på fordybende samtaler, kreative øvelser, hygge og sjov med andre borgere i byen. Du skal bare møde op med dit engagement og lyst til at prøve nyt.

Mette Lorenzen, 3.a. og Anders Lind 7.a. er enige om, at kemishowet er sejt - især eksplosionerne. Ingen af de to vil dog læse på universitetet for at blive kemiker ligesom de to i showet.

— Jeg synes, han lyder velovervejet, fordi han har gjort sig nogle tanker om, hvor mange år det vil tage. Det er heller ikke vores mål at overbevise nogen om at vælge kemi. Det er mere at fange dem, der allerede har en kemiker i maven, siger Morten Jensen. Kemikerne fra SDU laver tyve shows om året. Showet støttes af dekanen fra Syddansk Universitet i Odense.

Kemi for sjov På www.kemishow.sdu.dk kan du læse de ”rigtige” opskrifter, hvis du vil prøve at lege med kemi. Morten Jensen og Morten Hansen anbefaler at bruge showets vejledninger i stedet for at forsøge på egen hånd.

Workshoppen er et initiativ taget af Landsbyrådet i Sdr. Omme og LOF. Projektet sker i samarbejde med kaospilot Maja Rottbøll, der vil være vært på selve dagen. Tid og sted: Lørdag d. 11. nov. kl. 10-18, i mødelokalet i hallen. Der vil være frokost mm.

Tlf. 27 63 03 01 www.hojvangfrugt.dk

Tilmelding: Tilmelding skal ske inden torsdag d. 9. november til: Landsbyrådet for Sdr. Omme og Bøvl v./ Chresten Ibsen, mail@chrestenibsen.dk eller på tlf: 31180189.

• Æbler fra egen plantage • Gårdbutik • Firmafrugt

Åbent hver fredag 13-18 og lørdag 10-17 eller efter aftale

OBS: Der er et begrænset antal pladser, så jo før du tilmelder dig desto større er chancen for at du kan komme med.

Bemærk: Vi fortæller gerne om avl af sund frugt og fremviser plantagen for skoler, foreninger og institutioner eller andre interesserede. Ring og aftal nærmere.

Vi glæder os til at se jer!

Vi findes på Skærsigvej 7, se skiltet på vejen mellem Sdr. Felding og Sdr. Omme, lidt syd for Stakroge.

Din Lokalavis

3


Din Lokalavis går i de næste udgaver tæt på de mennesker, som er med til at bære byen fremad. Det vil - i første omgang - sige de personer som spiller en rolle, når nye tiltag skal sættes i gang eller gamle traditioner skal holdes ved lige.

Blå bog:

Lars LMC gik sammen om at etablere et landsbyråd. — Jeg tog med til mødet. Jeg var bare så uheldig, at nogen stemte på mig, siger Lars Mølgaard Christensen og holder masken et par sekunder før han smiler.

Lars Mølgaard Christensen foran Sdr. Omme - set fra hans landejendom nord for Sdr. Omme. Her holder både firma og familie til.

”Vores fornemste opgave er at gøre noget positivt for byen.” LARS MØLGAARD CHRISTENSEN, MEDLEM AF LANDSBYRÅDET FOR SDR. OMME OG BØVL

Lars Mølgaard Christensen for nogen bedre kendt som Lars LMC - er medlem af Landsbyrådet for Sdr. Omme og Bøvl. Han blev valgt ind i Landsbyrådet på opfordring. Den opfordring tog han gerne op. Lars Mølgaard Christensen tog til møde på kroen. Et møde der blev afholdt, da Handelsstandsforeningen og Håndværker- Borgerforeningen i foråret

Selvstændig som 18-årig — Nej. Jeg er ikke ked af det. Jeg har haft lidt travlt. Under debatten med svømmebadet havde jeg travlt med at holde ferie og arbejde, men jeg vil gerne gøre noget godt for byen, fortsætter han. Lars Mølgaard Christensen er født i 1971 og fra Grindsted, mens forældrene - Hugo Mølgaard og Connie Christensen - er fra Sdr. Omme. Han startede sit firma LMC huse i 2000, men har været selvstændig siden han var 18 år. Virksomheden består i dag af Lars Mølgaard Christensen selv samt 5 tømrere. Gøre noget for byen Ud over firmaet er han gift med Jane Christensen, som arbejder i Super Brugsen. De to

har Helene på 11 år i 5. klasse, Simon på 9 i 3. klasse og Morten på seks år, som lige er begyndt i 0. klasse. Både familie og firma har adresse på Herningvej en lille kilometer nord for Sdr. Omme. Det der ligger tømrermesteren nærmest - både fagligt og personligt - er at skaffe gode byggegrunde til Sdr. Omme. — Det er med til at gøre byen attraktiv for tilflyttere. Og selvfølgelig skal vi også bakke op om alt, der er med til at holde byen i gang. Hvis vi ikke holder gang i nogle ting, så har vi lige pludselig ingen butikker i byen. Det ville være en katastrofe, mener Lars Mølgaard Christensen. — Det bedste ved Sdr. Omme er, at det er et lokalsamfund, hvor byen for det meste står sammen. Med hensyn til landsbyrådet, så mener nogen at vi ikke laver noget. Men vi sidder og prøver at komme i gang med noget. Vores fornemste opgave er at gøre noget positivt for byen, understreger Lars Mølgaard.

Landsbyrådet for Sdr. Omme og Bøvl Landsbyrådet for Sdr. Omme og Bøvl er en af de yngste grupper i Sdr. Omme Landsbyrådet blev dannet i marts 2006. Det skete på fælles initiativ af Håndværker- og Borgerforeningen og Handelsstandsforeningen. Rådet er et bindeled mellem byens foreninger og landdistriksrådet i Billund Kommune. Landdistriktsrådet er en samling af råd fra de mindre byer. Meningen er, at rådene kan råbe kommunen bedre op, når de står samlet.

4

Hvad landsbyrådet skal lave, er op til rådet selv og foreninger samt borgere i byen. Indtil nu har Landsbyrådet for Sdr. Omme og Bøvl forsøgt at samle parterne i uroen omkring svømmebadet, anmodet Grindsted Kommune om flere parceller, forhørt sig ved Post Danmark om mulighed for en postkasse i Sdr. Ommes vestlige del, taget initiativ til et byudviklingsprojekt den 11. november - ledet af kaospiloter fra Århus, sikret en nødløsning for vedligehold af Sdr. Ommes hjemmeside, sorteret i hundredvis af borger-

idéer og dannet sig et overblik over byens ønsker for fremtiden samt repræsenteret Sdr. Omme overfor kommune og de andre landsbyråd i kommunen. Næste skridt er at fortælle om rådets arbejde og det falder jo godt i tråd med føljetonen her i Din Lokalavis, hvor hvert enkelt medlem bliver portrætteret. I Landsbyrådet for Sdr. Omme og Bøvl sidder: Chresten Ibsen - formand, Søren Nielsen - næstformand, Mogens Hansen - kasserer, Rikke Jensen - sekretær, Lars

Din Lokalavis

Mølgaard Christensen, Kaj Jepsen - repræsentant for Bøvl, Stefan Ahm - suppleant og Gert Hougaard - suppleant.

Din lokalavis 091106  
Din lokalavis 091106  
Advertisement