Page 1


WOORDJE DOOR DE HOOFDLEIDING.........................................................3 PROGRAMMA’S.......................................................................................4-9 SLOEBERS...................................................................................................4 ROODKAPJES...........................................................................................5-6 JIMMERS....................................................................................................7 KNIMMERS.................................................................................................8 SIMMERS & SJO’ERS...................................................................................9 VLOTTENTOCHT........................................................................................10 VOORSTELLING KAMP 2017.....................................................................11 SPAAR JE MEE?.........................................................................................12 WIE IS VZW HUYST TER DUYST?..........................................................13-15 VADERDAGONTBIJTEN.............................................................................16 TERUG NAAR DE LINDENDREEF................................................................17 MOPJES EN RAADSELTJES.........................................................................18 AGENDA....................................................................................................19 TELEFOONNUMMERS...............................................................................20

2


Beste leden, ouders, sympathisanten Het werkjaar is alweer bijna voorbij, maar het beste moet nog komen: de zon schijnt weer, en het kamp is in aantocht! Ons nieuwe lokaal begint ook steeds meer de vorm van een echt lokaal te krijgen, en we kijken er heel hard naar uit om in september daar ons werkjaar te starten. Om de laatste werken te financieren organiseert onze VZW een vaderdagontbijt dat aan huis wordt geleverd. Meer info hierover staat wat verder in deze Knipoog. De inschrijvingen van het kamp lopen van 23 april tot 14 mei, en deze zullen online gebeuren (net als voor het weekend en kindercarnaval). Verdere info over het kamp vinden jullie ook in deze Knipoog. Indien er ouders zijn van Sloebers, nieuwe leden, leden die nog niet zijn mee geweest op kamp… die vragen hebben over de precieze gang van zaken omtrent het kamp; aarzel zeker niet om contact opnemen! Als we merken dat er nog heel wat onduidelijkheden of twijfels zijn, willen we gerust een kleine ‘infosessie’ geven na een ronde, om deze onduidelijkheden op te helderen. We willen ook iedereen bedanken die ons het voorbije werkjaar heeft gesteund, naar ons eetfestijn is geweest, meubilair heeft afgestaan, een gift gedaan... Bedankt! Zonnige groetjes en vrolijk Pasen! De hoofdleiding

3


Dag liefste Sloebertjes!! Jammer genoeg is het al het laatste programma van het jaar. Hopelijk hebben jullie, net zoals ons, zin om het jaar spetterend af te sluiten!

23 april: “tjip kanarie, tjip kanarie, tjip kanarie, tjip kanarie,…” Vandaag gaan we terug naar de kern van KSA. Word een echte KSA-STER! Deze ronde mag je zeker niet missen! Na deze ronde is het infomoment voor de ouders in verband met het kamp! Iedereen is zeker welkom!

30 april: Joepieee, vandaag gaan we onze kookkunsten eens bovenhalen. Zijn jullie al benieuwd om wat we gaan klaarmaken? Kom dan zeker tegen 11u30 naar het lokaal. Na het vullen van onze buikjes mogen jullie ouders jullie komen halen om 13u30.

7 mei: “Wij zoeken de schat! Wij zoeken de schat! Wij zijn om die te vinden, al dagenlang op pad!!” Kom samen met ons mee op pad en wie weet wat voor schatten we ontdekken vandaag!

14 mei: Voor het spelletje van vandaag heb je maar 2 dingen nodig: je conditie en witte kleren die vuil mogen worden! Spannendddddd! Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als wij!

21 mei: Het is alweer de laatste, MAAR ook de leukste ronde van het jaar... ZWEMMEN!! We spreken om 9u45 af aan de ingang van het zwembad van Ninove. We zijn helemaal opgedroogd en klaar om opgehaald te worden om 12u.

Gelieve bij het afzetten van uw dochter te melden of ze al dan niet kan zwemmen zodat we een overzicht kunnen houden. Zeker niet vergeten: Zwempak, handdoek, badmuts, eventueel zwembril en 5€ Heel veel kusjes van jullie leidstersssss!!! BERICHTJE VOOR DE OUDERS: -

-

4

De inschrijvingen voor het kamp gaan door van 23 april tot 14 mei. Dit gebeurt, net zoals bij het weekend, via de site. (Meer info kan u verder in de Knipoog vinden.) Wees er op tijd bij! Bij vragen of onzekerheden over het kamp mag u ons steeds aanspreken. Ook dit jaar verkoopt onze VZW vaderdagontbijten. Meer info hierover vindt u verder in de Knipoog.


`

2 april

Verrassingsronde! Trek je stoute schoenen al maar aan ;-) We spreken af om 14u aan het Sint-Aloysiuscollege (Weggevoerdenstraat 55) jullie ouders mogen jullie ophalen om 17u in Toontje (Zoals gewoonlijk).

9 april – 16 april GEEN ronde L

23 april Wie onder ons is de beste speurneus? We komen het vandaag te weten. JOEPIE!! Vandaag STARTEN de inschrijvingen voor het onvergetelijk zomerKAMP!!! Ga snel naar onze website (http://www.ksasintgoedele.be/) klik op ‘inschrijven’ en schrijf je digitaal in. De inschrijving is pas volledig afgerond als het bedrag gestort is op ons rekeningnummer. Benieuwd naar het kamp? Verder informatie kan je verder in de knipoog vinden. Meer vragen? Aarzel dan niet om een leidster aan te spreken. Wij hopen dat elk roodkapje kan meegaan ♥

30 april Misschien komen we vandaag Samson wel tegen? Of K3? Of misschien wel de Ghostrockers? Nog niet ingeschreven voor het reuzenleuke zomerKAMP? Geen paniek! De inschrijvingen zijn nog lopende! Ga snel naar onze site om je digitaal in te schrijven! De inschrijving is pas afgerond als het bedrag gestort is op ons rekeningnummer.

1 mei Vandaag is het GEEN ronde maaaaar de jaarlijkse braderie vindt plaats in onze straat. Kom een kijkje nemen en misschien komen we elkaar wel tegen? Nog geen cadeautje voor Vaderdag? Wij bieden een overheerlijk VADERDAGONTBIJT!! Meer info staat verder in de knipoog. Jij gaat toch ook mee op kamp? Een hele week vol leuke spelletjes en vriendinnen!! Wij kijken er al naar uit!! Schrijf je snel in op onze site (http://www.ksasintgoedele.be/). KAMP is in aantooooooooooocht!!! Wij kunnen bijna niet meer wachten!!! Joepieeeee!!! Nog niet ingeschrveen? Ga snel naar onze site (http://www.ksasintgoedele.be/).

5


14 mei FIETSTOOOOOOOCHT!!! Jullie mogen allemaal met jullie fiets naar de ronde komen. Vergeet je fiets niet in orde te zetten, een helm te dragen en een fluo vestje aan te doen. Indien je geen fiets ter beschikking hebt, laat dit dan TIJDIG weten aan de leiding. Alvast bedankt! Nog geen cadeautje voor vaderdag? Wij bieden een overheerlijk VADERDAGONTBIJT! Meer info staat verder in de knipoog. Vandaag is het EINDE van de inschrijvingen KAMP L Nog niet ingeschreven? Snel dan!!! Morgen is geen optie meer!! Wij hopen dat jullie er allen bij zijn ♥

21 mei Ik ben een klein geel visje in een zee van blaaaaaaa-aaaaauw S.O.S toe help me… Vandaag gaan we zwemmen! Afspraak om 10u aan De Kleine Dender. Jullie ouders mogen jullie terug komen ophalen om 12u.

11 juni Vandaag is het GEEN ronde maar worden jullie lekkere vaderdagontbijten geleverd. Verwen jullie papa’s en smakelijjjjjjjk! Jammie

♥ Vele kusjes van jullie leiding Carlos, Chrisos, Silkos, Liesos & Mariekos ♥

6


Dag Jimpies! De maanden vliegen weer al voorbij! De laatste knipoog van het jaar is al van de partij. We geven er nog een dikke lap op deze laatste maanden! 23 april: Haal je beste overtuigingstalenten maar boven want vandaag doen we een RUILTOCHT! P.S: de start van de kampinschrijvingen begint vandaag 29 april : Vandaag spelen we een MEGASPANNEND STADSSPEL ! Breng 2 euro mee voor een lekker drankje! 7 mei: Wie is hier een echte waaghals? Wie gaat geen enkele uitdaging uit de weg? Dat willen we ontdekken op onze durftocht! Breng je grootste dosis moed en durf maar mee! 14 mei: Vandaag gaan we ravotten in het park. Laat je mooiste kleren maar in de kleerkast liggen! 21mei: Leg je mooiste bikini of badpak klaar en kom je beentjes strekken tijdens onze gezellige zwemronde! We spreken af om 9u45 uur aan 't zwembad 'De Kleine Dender' en vergeet je 5euro niet mee te nemen!

7


8


Zondag 23 april: Kennen jullie Ninove goed? Dit zullen we vandaag eens testen! We verwachten jullie om 14uur aan het lokaal. Mededeling: Vandaag starten de inschrijvingen van het kamp. Je kunt je inschrijven op onze site (http://www.ksasintgoedele.be/inschrijven) Zaterdag 29 april: Let op, dit is een zaterdag! Vandaag staat jullie een grote verrassing te wachten, kom dus zeker en vast, want het belooft een superleuke ronde te worden!!! We spreken af om 20uur aan het lokaal. Zaterdag 6 mei: vlottentocht! Haal jullie beste sjor skills al maar naar boven, want wij willen het beste vlot!!! Jullie worden om 8u30 verwacht aan de hartjes (grasplein aan HHH). Vergeet geen lunchpakket mee te nemen. Meer info over de vlottentocht vind je verder in de knipoog. Zondag 14 mei: omdat het vandaag Moederdag is, spelen we het grote tienermoederspel! Breng hiervoor een pop van vroeger mee als je er nog een hebt. Afspraak van 14-17u aan het lokaal Let op!!! Vandaag is het de allerlaatste dag dat jullie je kunnen inschrijven voor het kamp. Als je dit nog niet hebt gedaan doe het dan zeker vandaag, anders kun je niet mee op kamp!!! Zondag 21 mei: Zoals elk jaar, gaan we de laatste ronde zwemmen! We spreken af om 9u45 aan De Kleine Dender, en om 12 uur is het gedaan. Neem jullie zwemgerief en 5 euro mee! Groetjes van jullie favoriete leidstertjes Phaedra – Julie – Paulien – Jolinde – Joni

9


Zoals elk jaar wordt er voor de oudste groepen de vlottentocht georganiseerd. De knimmers, simmers en sjo’ers mogen dus hun beste sjortechnieken bovenhalen op zaterdag 6 mei om op hun zelfgemaakte vlot de Dender af te varen.

Alle deelnemende groepen bouwen met eigen materiaal een vlot. Hiervoor wordt er ’s ochtends afgesproken aan het grasveld achter de Hartjes op de Onderwijslaan in Ninove. Om 11u worden de vloten te water gelaten en vertrekken wij met ons vlot door Ninove richting “den dikken van Pamel”. Concrete afspraken omtrent uur en benodigdheden zullen later nog worden meegedeeld.

Dus benieuwd wie er als eerste aan de finishlijn geraakt? Wie de prijs wint voor het origineelste vlot? Wie met het meeste mensen op een vlot kan zitten of wie de pechvogel van dit jaar was? Begin je armspieren dan maar al te trainen, want wij gaan voor de overwinning! (Echt waar ooit lukt het ons!!!)

10


Deze zomer gaan we op kamp naar het rustige Kalmthout. We verblijven in de lokalen van Chiro Si-jo. De lokalen liggen dicht bij een groot speelbos en de Kalmthoutse Heide is gemakkelijk te voet te bereiken. Plezier gegarandeerd dus! Hou de volgende data dus maar alvast vrij. We vertrekken 12 juli en keren 21 juli terug. De sloebers vertrekken een paar daagjes later, namelijk 14 juli. Indien je meer te weten wilt komen over de kampplaats kan je altijd een kijkje nemen op deze site: http://si-jo.be/verhuur.html. Hieronder vind je alvast enkele sfeerbeelden. Het adres is: Chiro Vredelaan 1 2920 Kalmthout

INSCHRIJVINGEN:

De inschrijvingen zullen dit jaar online verlopen. Dit gebeurt via http://www.ksasintgoedele.be/inschrijven. Vergeet zeker uw naam en groep niet te vermelden! De inschrijving starten vanaf 23 april en eindigen 14 mei. Te laat = niet mee op kamp, dus wees zeker op tijd! De totale kostprijs van het kamp is €130 euro, voor de sloebers is dit €95. Gelieve dit over te schrijven van zodra je ingeschreven bent voor het kamp! (BE 75 0012 4845 3351). Alles is in de prijs inbegrepen, behalve kaartjes en postzegels, deze kosten beiden €1. De oudsten nemen ook best wat geld mee voor op tweedaagse. Verdere info volgt in de kampknipoog. Indien u vragen hebt, kunt u deze gerust stellen aan elke leidster!

11


Net als de voorbije jaren sparen we zoveel mogelijk flapjes van Joyvalle en Appelsientje, en ook de codes van Lotus speculoospasta! De flapjes kunnen we inzetten in een veiling voor spelmateriaal, tenten, kookgerief … of inruilen voor gratis melk en fruitsap op kamp. Per 10 flapjes verdienen we 1 liter melk/fruitsap. Sparen dus is de boodschap, want wij lusten wel een glaasje melk bij het ontbijt! De flapjes kunnen afgegeven worden aan de leiding, en dit voor 21 mei 2017! De flapjes vindt je op volgende verpakkingen: • • •

Joyvalle Vol en Halfvol 1 L, 6x200 mL Appelsientje Sinaasappel/Extra vruchtvlees 1L Appelsientje Sinaasappel 1,5 L

De codes van Lotus ruilen we in voor gratis potten speculoospasta op kamp! De codes kan je online invullen, en per 10 codes krijgen we 1 pot. Je kan codes invullen tot en met 31 mei 2017. http://lotusopkamp.be/vereniging/675/KSA-KSA-Sint-Goedele-Ninove Onze vereniging staat ingeschreven als: Vereniging: KSA Naam: KSA Sint-Goedele Ninove Uit: 9400 Ninove Alvast heel erg bedankt!

12


13


14


15


Op 12 juni 2016 organiseert vzw Huys Ter Duyst opnieuw een vaderdagontbijt, ten voordele van de nieuwe lokalen van de meisjesKSA. Er zijn twee soorten ontbijten: • Gewoon ontbijt: €10 • Cava ontbijt: €14 Ontbijten kunnen besteld worden bij alle leden en leiding van KSA Sint-Goedele Ninove en bij vzw Huys Ter Duyst, dit voor 31 mei 2016. Bestellen kan ook via overschrijving op rekening BE06 6528 1921 7222 met vermelding: aantal en welke ontbijten - leveringsadres – telefoonnummer. Levering enkel in groot Ninove Afhaling aan het huidig lokaal van de KSA (Chiro Toontje) is ook mogelijk.

16


Vorige zomer zijn wij gestart met de bouw van onze nieuwe lokalen. Na een jaar verbleven te hebben in de lokalen van Chiro Toontje zijn wij zeer blij om jullie mee te delen dat vanaf VOLGENDE WERKJAAR de rondes weer door zullen gaan in ons splinternieuw lokaal te LINDENDREEF 21! Het is echter nog niet zeker dat we in september daar starten. Wij hopen van wel maar meer informatie wordt hier later zeker nog over meegedeeld. Hou dus zeker onze facebookpagina en site in het oog!

17


Waarom vliegen vogels in de winter naar het zuiden? (1) Waarom kunnen lucifers niet goed met elkaar overweg? (2) Waarom lachen kaboutertjes als ze gaan voetballen? (3) Er staan drie koeien in de wei. Zegt er eentje: "Woef, Woef" Vraagt de ander verbaasd : "Wat doe jij nu?" Zegt de eerste koe: "Ik studeer vreemde talen!" Moeder tomaat en haar zoontje willen de straat oversteken. "Vlug tomatteke, want daar komt een vrachtwagen aan!" Ze steken over maar worden toch overreden. "Ja", zucht moeder tomaat."Kom ketchupke, we gaan terug naar huis!"

18

(1) Het is te ver om te lopen! (2) Omdat het zulke heethoofden zijn! (3) Omdat het gras onder hun okseltjes kietelt.

Twee bananen liggen in een bed. Zegt de één tegen de ander: “Zeg, lig eens recht!”


19


20

De Knipoog: april-juni 2017