Page 1


Voorwoord Beste laser

Na een maand zwoegen en puffen doorheen die helse blokperiode is er eindelijk de welverdiende rustpauze a.k.a. de zomervakantie!!! We hopen dat de laatste oppeppende beats van het Hemelbal jullie hebben kunnen aansporen om de toetsen tot een goed einde te brengen. Wat het Hemelbal zelf betreft, kunnen we met overtuiging zeggen dat het geslaagd is met de grootste onderscheiding en met de felicitaties van de jury! Voor wie zijn of haar chiroagenda nog eens uitgestippeld ziet, geven we hier een korte samenvatting van het zomerprogramma. Zondag 17 juli is het de laatste chirozondag vóór het kamp. Daarna verwachten we jullie op zaterdag 23 juli in de kampmis. (Meer info vind je verder in de Mataboe.) Vervolgens trekken we met z’n allen op zondag 31 juli richting Lint om er de tien dagen van ons chiroleven van te maken. Na het kamp kan je even uitrusten tot 21 augustus, want dan ben je terug welkom op ons eigenste chiroterrein. De laatste chiro staat gepland op zondag 4 september. Maar niet getreurd! De week daarna (zondag 11 september) zijn jij en al je vriendjes uitgenodigd op het Dorp voor de grote Startdag om het nieuwe jaar in te zetten. Om het chirogevoel niet meteen los te laten doen we de zondag daarop onmiddellijk de eerste échte chiro van het nieuwe jaar met je nieuwe leiding. Maar dat is nog ver weg, natuurlijk. First up: het kamp! In deze Mataboe vind je ALLES wat met het kamp in Lint heeft te maken; lees hem dus heel erg goed! Moest je toch nog vragen of opmerkingen hebben, dan staat de leiding 24/7 paraat om je verder te helpen. Normaal zou je de komende week je leiding aan de deur kunnen verwachten –als ze nog niet geweest zijn tenminste. Ze komen je extra informatie geven over het kamp, het kampgeld halen of, gewoon, voor een leuke babbel met de oudertjes. De leiding staat in ieder geval al superneig om op kamp te vertrekken. Jij ook?!

Groetjes

De leidingsploeg

Als je ’t mij vraagt… Chiro Morkhoven


Gegevens van de leiding

Als je ’t mij vraagt‌ Chiro Morkhoven


Pinkels Eline Wouters

Hannelore Beheydt

Pauline Vermeulen

Speelclub Meisjes Machteld Hermans

Nele Troonbeeckx

Emma Vermeulen

Lore De Vries

Soetkin De Doncker

Kwiks Lotte Van De Sande

Tippers Britte Bierinckx

Lize Saelen

Tiptiens Céline Maurissen

Kato Claes

Aspi’s Hanne Ceuls

Julie Cras

Als je ’t mij vraagt… Chiro Morkhoven


Dabbers Wannes Claes

Wannes Heylen

Speelclub Jongens Jeff Schellens

Jennis Wagemans

Rakkers Hendrik Vercammen

Jef De Vries

Toppers Stef Leirs

Thomas Engels

Kerels Jef Cras

Robbert De Schutter

Aspiranten Frederik Laporte

Gino Van Sande

Hoofdleiding Lore De Vries Goorstraat 22 2200 Morkhoven 0498/54 95 36

Wannes Heylen J.F. Sneyersstraat 15 2222 Wiekevorst 0478/04 01 51 Als je ’t mij vraagt‌ Chiro Morkhoven


Als je ’t mij vraagt… Chiro Morkhoven


Afdelingsgazet

,

— Zolang de pot op het vuur staat, leeft de vriendschap

Als je ’t mij vraagt… Chiro Morkhoven


Pinkels Hey allerliefste pinkeltjes,

Het is weer bijna zo ver. De leukste, spannendste, mooiste en avontuurlijkste tijd van het jaar komt er weer aan! Zeven onvergetelijke dagen vol plezier met je vriendjes, vriendinnetjes en natuurlijk met jullie supertoffe leiding. Voor sommigen is het de eerste keer maar we hebben weer de bangelijkste activiteiten voor jullie in petto dus plezier gegarandeerd! Wat je zeker niet mag vergeten: - Je goed humeur - Je favoriete knuffel - Een wit t-shirt dat je niet meer nodig hebt - Slechte kleren die weg mogen - Een gala-/prinsessenoutfit - Zwembandjes wanneer je denkt dat dit nodig is - Schoenen die je gemakkelijk aan en uit kan doen - Voldoende warme kleren - Voor de kindjes die briefjes willen sturen, eventueel voorgeschreven enveloppen - Een kabouteroutfit voor themadag: dit is een dag waarop we alle spelletjes in het kabouterthema spelen Praktische info over het vertrek en het binnenbrengen van de veldbedden vind je verder in deze mataboe. Ook het adres van onze kampplaats kan je daar vinden zodat je je pinkeltje op kamp kan verrassen met een leuk briefje. Vergeet ook zeker bij het vertrek jullie kids-id, je medicijnen en je klevertjes van de ziekenkas niet af te geven aan ons! Wij kijken er alvast heel erg naar uit en we hopen dat jullie allemaal meegaan om er samen met ons een onvergetelijk kamp van te maken!

Kusjes en knuffels van de allerleukste leiding !

PS: Hier is alvast een beetje inspiratie voor jullie kabouteroutfit ď Š

Als je ’t mij vraagt‌ Chiro Morkhoven


Dabbers Hey Hoi Joooeee Dabbers!!! Dabber zijn ging op ons gemakje! Want ja hoor, daarin zijn we echt een krakje! Rennen,vliegen,duiken,vallen, opstaan en weer doorgaan was onze ingesteldheid! En daarvan hebben we helemaal geen spijt! Spelen, lachen, gieren, brullen,…. Deden we. We werden het nooit moe! Al ging het soms wat moeizaam, tot soms wel tranen toe. Maar dat duurde toch maar even, want wij, wij zijn vrienden gebleven! Niemand blijft van ons achter want daardoor voelen we ons slapper… We maken het altijd goed want wij zijn klein maar DABBER!!

Wat? Zit het chirojaar er nu al op!??? Nee hoor, we gaan eerst nog op chirokamp natuurlijk! 7 dagen onzelf uitleven met al je beste vriendjes, dat wil je toch niet missen? Natuurlijk niet! We gaan ons ongelooflijk hard amuseren! Er is 1 dag op kamp wanneer elke groep zich in een bepaald thema zal verkleden. Deze dag is dus de ‘themadag’. Wij zullen ons dan verkleden in echte SUPERHELDEN!!! Vergeet dus zeker niet een kostuum van je favotiete superheld mee te nemen. Deze dag wordt SUPER! Dit jaar gaan we met de chiro op kamp in Lint en dat is hier dus niet zo ver vandaan. Al zijn we dan wel 7 dagen weg, je mama en papa, grootouders, nonkels en tantes,… ze kunnen jullie altijd een briefje schrijven! We hopen dat alle Dabbers deze leuke ervaring willen en kunnen beleven. Het is natuurlijk ook het allerleukste van heel het jaar! Alle verdere info over het kamp kan je rustig doornemen achteraan in de mataboe. Nu is het nog enkele weken elke week chiro tot het kamp dus we kunnen er samen naar aftellen! Hopelijk gaan jullie allemaal mee!

Geniet nog van jullie welverdiende vakantie, we zien jullie snel terug!!! Groetjes Leider Zwannie en Wakke

Als je ’t mij vraagt… Chiro Morkhoven


Speelclub Meisjes Liefste speelclubbers, De vakantie is ein-de-lijk van start gegaan. De schoolboeken kunnen weer twee maanden aan de kant en we kunnen zorgeloos Genieten van de zomer. Dat wil ook zeggen dat we kunnen beginnen aftellen naar het kamp. Joepi! Wij hebben er al superveel zin in! We hebben jammer genoeg ook een beetje slecht nieuws want Machteld kan niet mee op kamp  We gaan haar superhard missen! Maar niet getreurd want oud-leidster Paulien komt ons in haar plaats een paar dagen vergezellen! Joepi! Voor dat we kunnen vertrekken moeten jullie wel nog op zoek naar een aantal dingen die zeker mee moeten. Wat hebben jullie zeker nog nodig: -

Verkleedkleren in het thema jungle Kleren die heel vuil mogen worden Een ‘gala’-kleedje Zwemkledij Wij kunnen alvast niet meer wachten tot het zover is!!

Kusjes van jullie leidsters!!!

Als je ’t mij vraagt… Chiro Morkhoven


Speelclub Jongens Beste Speelclubbers, Wij hadden het geweldige idee om nog eens een weekend te organiseren voor de stoerste, maar ook tofste jongens van de Chiro. Aangezien ons vorig weekend superleuk was willen we dit nog eens overdoen. Enkel hopen we dat we deze keer met meer kunnen genieten van deze dagen. Als we nog even verder dromen kunnen we stilaan beginnen uit te kijken naar het KAMP! Voor diegenen die vorige jaren al eens mee op kamp zijn geweest weten hoe geweldig deze 7 dagen zijn. Voor de Speelclubbers die nog twijfelen, hopen wij tijdens ons weekend de kampkriebels op te wekken! Het kamp verloopt ongeveer hetzelfde als een weekend op onze eigen Chiro. Alleen gaat het kamp dan door op een andere locatie en verblijven we daar voor een langere periode. En als je niet wil geloven dat het zoooooo leuk is moet je er maar eens over nadenken waarom jullie leiders (die stilaan toch al wat ouder beginnen te worden) toch nog steeds mee gaan op kamp…. Wel gewoon omdat het kamp altijd super, mega, maxicool is. Op kamp staat er ook telkens nog wat ‘meer’ op het programma dan op een ‘gewone’ chirozondag. Hier hebben we namelijk een hele dag om samen nieuwe ervaringen op te doen. Hieronder nog enkele raadsels waarover jullie je hoofd over kunnen breken. Als elke oplossing gevonden wordt door jullie trakteert jullie leiding elke Speelclubber (weeral) op een ijsje naar keuze! Er mag uiteraard samengewerkt worden RAADSELS: 1. Hoe meer ik droog, hoe natter ik word. Rara wat ben ik? ….....…………………………………………… 2. Welke sprinkhaan springt er hoger dan de Eiffeltoren? (ga het niet te ver zoeken) …………………………………………………………………………………….............................................................. 3. Kan jij 6 kruisjes zetten op een 3X3 bord zonder dat je ergens, ook niet diagonaal, 3 op een rij hebt? Probeer hieronder in de tabel. We hebben er meerdere zodat je wat kan oefenen.

Succes… Schelvis en Djenni!

Als je ’t mij vraagt… Chiro Morkhoven


Kwiks Dag allerliefste kwikjes, Na honderd slapeloze nachten, een heel jaar vol gemis, duizenden seconden die eindeloos leken te duren is de tijd waar we allemaal zo naar uitkeken eindelijk weer aangebroken: DE KWIKS VERTREKKEN OP CHIROKAMP! Joepieeeeeeeeeeeee! Na een jaar vol super leuke chiro-zondagen hebben wij echter toch enkele dingen opgemerkt aan onze kwikjes… Zo zagen we dat de kwiks van chiro Morkhoven niet zomaar gewone kwiks zijn. Neen: de groep zit vol met musicalsterren, actrices die perfect SOS Piet kunnen imiteren, dansers, zangeressen, … . Daarom hebben we besloten dat we jullie op themadag mee nemen naar Hollywood zodat jullie eens kunnen laten zien wat jullie allemaal kunnen. Ja ja, jullie horen het goed: zoek die FILMSTER/POPSTER-OUTFIT al maar klaar! Maar… De kwikjes hebben nog andere geheimen! Zo zijn er snelle kwiks, ondeugende kwiks, schattige kwiks, lieve kwiks, sterke kwiks, … Allemaal hebben ze hun eigen superkracht! Daarom mogen ze op kamp hun coolste SUPERHELDEN-OUTFIT meenemen om de chiro te redden! Ook viel het ons op dat de kwiks niet bang zijn om een beetje vuil te worden. Blauwe haren, modder, regen, .. de kwiks kunnen overal tegen! Daarom mag een SLECHTE OUTFIT zeker niet ontbreken! Ten slotte valt er niet te ontkennen dat de kwiks, naast heel erg vuil worden, zich heel graag optutten. FANCY GALAKLEDIJ is dus ook zeker een must!  Buiten al deze dingen is een goede fiets, die in orde is, ook heel belangrijk! Aangezien jullie allemaal atleten zijn, vonden we het een goed idee om jullie beentjes wat te trainen en MET DE FIETS op kamp te gaan! Smeer die beentjes dus al maar in en pomp die bandjes maar goed op, want op 31 JULI vertrekken we om 10 UUR op de chiro, MET FLUOVEST + HELM + LUNCHPAKKET. We komen niet terug met de fiets maar met de bus/trein. Verdere info hierover volgt nog. Ook slapen we dit jaar in een tent, dus WARME SLAAPKLEDIJ is zeker aangeraden!  Eventjes kort samengevat: In de koffer: - Filmster-outfit - Superhelden-outfit - Slechte kleren (om weg te smijten) - Gala-outfit - Beetje zakgeld (voor als je kaartjes/ postzegels wilt kopen, voor de rest zal je dit niet nodig hebben)

Vertrek: - 31 juli om 10 uur op de chiro - Fiets - Helm - Fluo-vest - Lunchpakket - Drinken

Terugkomst: - Verdere info

volgt

Wij hebben er alvast suuuuuuuuuuper veel zin in, we hopen jullie ook! XXX, Lorepore, Soetepetoet en Lotjeprotje

Als je ’t mij vraagt… Chiro Morkhoven


Rakkers (verdere info volgt)

Als je ’t mij vraagt‌ Chiro Morkhoven


Tippers Hey allerliefste tippertjes, Eindelijk is het zo ver… HET KAMP! We vertrekken 31 juli met de fiets. We spreken af om 9 uur aan de chiro. Zorg ervoor dat je fiets in orde is en dat je zeker een helm, fluovestje, lunchpakket, drankje, … meeneemt. Wat jullie zeker extra in jullie valies moeten stoppen. (Vergeet ook zeker niet de checklist te bekijken vanachter in de mataboe). - slechte witte onderbroek (die je daarna niet meer nodig hebt) - slechte kleren - jullie goed humeur  Wat we op kamp allemaal gaan doen is nog een verrassing maar we zijn er zeker van dat we kei coole showe plezante spelletjes gaan doen. Wat jullie al wel weten is dat we een andersom-dag gaan doen, ook gaan we op dagtocht, spelletjes spelen met heel de chiro, enz. Zoals jullie weten is er ook elk jaar een themadag. Dit jaar gaan we ons verkleden in ‘Waar is Wally’. Wat jullie dus concreet moeten aandoen is een rood met wit gestreepte t shirt, een blauwe broek/short/rok, een zwart brilletje en een wit met rode muts (tip: kerstmuts).

Wij hebben er alvast enorm veel zin in en zijn momenteel de dagen aan het aftellen tot we kunnen vertrekken naar Lint! Hopelijk zijn jullie ook klaar voor 10 bangelijke dagen? Als jullie (of jullie ouders) nog vragen hebben, laat het ons dan zeker weten! Dikke zoentjes van jullie leidsters!!! Britte & Lize xxxxxxxxxxxxxx

Als je ’t mij vraagt… Chiro Morkhoven


Toppers Jooooooo, anjers!!!!! Hopelijk zijn jullie examens allemaal goed geweest?!? En hebben jullie allemaal een Aattest?!?! Wij hebben alvast beiden heel goede toetsen gemaakt!!! Nu dat deze EINDELIJK gedaan zijn, is het dus EINDELIJK tijd voor een nieuw topkamp!!! Als topperanjers gaan we natuurlijk met de fiets. We vertrekken aan de chiro om half 10 (uur kan nog veranderen) . Breng zeker je TIP TOPPER IN ORDE fiets mee alsook je ANJERHELM en ANJERFLUOVESTJE mee!!! Wie deze niet bij heeft mag NIET mee op kamp maar mag eventueel met de bus mee op 3 augustus! Ook voor themadag moet je verkleedkleren,… meenemen maar deze info krijgen jullie later nog van ons De andere benogigdheden vind je terug in de lijst achteraan het boekje. Vanaf de 13de juli komen wij pinten drinken bij jullie en centjes halen voor het kamp! Tot snel anjertoppers!!!!!!!! Xxx Stef en Thomas

Anjer (Topper) is een geslacht van bloemplanten uit de anjerfamilie (Chiro Morkhoven). De botanische naam Dianthus is afgeleid van dios, god, en anthos, dat bloem betekent. Gods-Stef of goddelijke Thomas dus. Waarschijnlijk heeft de Griekse plantendeskundige Jos van de Zaal (371-287 voor Christus) de plant deze naam gegeven.

Als je ’t mij vraagt… Chiro Morkhoven


Tiptiens Hallo allerleukste tiptiens van de hele wereld, Nu het kamp dichterbij komt, hebben we voor jullie 10 woorden over het kamp in een kruiswoordraadsel gegoten. Als jullie volwaardige tiptiens zijn en dus alle woordjes vinden, kunnen jullie onder de pijl ons thema voor themadag aflezen. Veel plezier!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

1. Jullie gaan het meerdere keren worden op kamp 2. Het hoogtepunt van het kamp als je een tiptien bent 3. De groep waar jullie niet mee durven samenspelen 4. Wat Maria & co altijd maken bij warm fruit (hmmm) 5. Voor jullie de vermoeiendste dag op kamp 6. De dienst die niemand wil 7. Wat jullie waarschijnlijk weinig gaan doen 8. Vervoersmiddel waarmee jullie niet op kamp willen gaan 9. Wat lid Céline het liefst elke dag zou doen op kamp 10. Wat we hebben gemaakt op ons pubke

Dikke kussen van jullie favo leidsters!! xxx Als je ’t mij vraagt… Chiro Morkhoven


Kerels Geachte lezer van dit artikel We hebben allemaal een zware periode achter de rug, de toetsen. De ene toets viel al wat beter mee dan de andere, maar aan het einde van het verhaal zullen we allemaal geslaagd zijn (ale, dat hopen we toch). Nu hebben we even tijd om te ontspannen, want we moeten niet meer naar school. De zomer is begonnen - veel hebben we daar echter nog niet van gemerkt – en dus komt het hoogtepunt van onze zomer er weer aan! Neen, lieve ouders, niet de gezellige vakantie met het hele gezin, maar het chirokamp van Chiro Morkhoven!! Voor we ons op het kamp focussen wil de kerelleiding hun kindjes nog eens bedanken voor hun hulp op hun grootschalige evenement, het Boerenpubke. Feestvierders van over de hele wereld zijn afgereisd naar Morkhoven om zich te laten onderdompelen in de sfeer van onze Chiro. Bedankt om allemaal te komen, vrienden! De Kerels gaan dit jaar te voet op kamp, dit wil zeggen dat stevige wandelschoenen geoorloofd zijn (Vans, Globes en andere skateschoenen zijn bij deze activiteit uit den boze). Op kamp is er naar jaarlijkse gewoonte ook een themadag, de leiding heeft al een tip gegeven in het verleden (“ze zijn met vier”) maar nu maken we een einde aan het lange wachten, op kamp worden jullie KISS! Als jullie deze “Metalgoden (discozangers)” niet kennen, is dit een zonde die we jullie nooit zullen vergeven. Dit jaar gaan jullie voor de eerste keer op tweedaagse, een begrip dat voor zich spreekt. Leukleukleuk!! Breng dus zeker jullie fiets binnen met jullie valies (we laten jullie nog wel iets weten i.v.m. fietsen en eventuele zijwieltjes). Een helm is dus ook verplicht (geen plastieken legerhelm uit de verkleedkoffer maar een degelijke fietshelm, denk aan de “gatlelijke helm”). Fluovesten en andere fluogadgets zijn evenals verplicht. We denken dat we alles gehad hebben nu. Denk eraan, als jullie paarden waren met een gebroken poot, hadden we jullie gewoon kunnen afknallen!! Hahahahahaha Wim Helsen is life. Vele groetjes van jullie leidertjes! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Als je ’t mij vraagt… Chiro Morkhoven


Aspi meisjes Allerliefste aspi-meisjes, Omdat jullie onze hartendiefjes zijn, krijgen jullie een eigen wist-je-datjes pagina!!! Wow!!!!                                 

Wist je dat jullie 18-19-20 juli moeten vrijhouden? Wist je dat Hanne en ik jullie dan gaan kidnappen? Wist je dat we jullie gaan meenemen naar een plek hier ver vandaan? Wist je dat jullie dikke truien moeten meenemen? Wist je dat jullie ook shortjes en tshirtjes moeten meenemen? Wist je dat jullie voor een slaapzak moeten zorgen? Wist je dat we daar zelf voor eten moeten zorgen? Wist je dat we dan misschien op fazanten moeten jagen? Wist je dat we ook een vis kunnen vangen? Wist je dat we waarschijnlijk de dichtstbijzijnde McDonalds gaan bezoeken? Wist je dat we jullie gewoon nieuwsgierig proberen te maken? Wist je dat we alles super geheim willen houden? Wist je dat we hier mega slecht in zijn? Wist je dat Hanne altijd aan het feesten is? (NU DUS OOK HE YOLO) Wist je dat Elien een nieuwe schoonbroer heeft? Wist je dat Leonie haar broer Emiel heet? Wist je dat Jasmine in Hidrodoe werkt? Wist je dat Sien de zus van Wannes is? Wist je dat Noa ne hater is? Wist je dat haters maar praters zijn? Wist je dat Anne-Sophie al eens met 2 jongens heeft geslapen? Wist je dat wij goed kunnen zeveren? Wist je dat Hanne en Julie pls? Wist je dat we alles nogal last minute doen? Wist je dat we weten dat dit niet als een verrassing zal aankomen? Wist je dat jullie de allerleukste groep ter wereld zijn? Wist je dat we heeeeel hard uitkijken naar het kamp? Wist je dat we jullie heel moe gaan maken? Wist je dat jullie heel prikkelbaar zijn als jullie moe zijn? Wist je dat we dat allemaal niet erg vinden? Wist je dat alle belangrijke info zal volgen in ons Whatsapp gesprek? Wist je dat we op deze manier het beste communiceren? Wist je dat wederom Hanne en Julie pls?

Babies xoxoxoxoxoxooxo Hans & Juks

Als je ’t mij vraagt… Chiro Morkhoven


Aspiranten Beste ouder Zoals u naar alle waarschijnlijkheid al heeft kunnen vernemen, gaan we steeds op het einde van het jaar op schoolreis met de laatstejaars. Deze tiendaagse wordt vaak in één adem genoemd samen met de term “vormingscursus”. Tijdens de reis trachten we namelijk onze afstuderende leerlingen te vormen tot leidinggevende individu’s die capabel zijn om jongere leerlingen bij te staan bij hun jeugdige avonturen. Dit jaar trekken we naar het lustige Lint. In deze regio hebben we een prachtige locatie gevonden die de ideale gelegenheid biedt om tot bezinning te komen. We raden dan ook iedere laatstejaar aan om deel te nemen aan deze vormingscursus. (De inschrijvingsstrook vindt u onderaan.) Voor de activiteiten op de tiendaagse verwachten we dat de aspirant-begeleiders voorzien zijn van aangepaste kledij en materiaal. Wat uw kleine spruit zeker niet mag vergeten mee te nemen, zijn volgende zaken:  Een fiets in berijdbare staat  Deze dient binnengebracht te worden samen met de valies  Een fietshelm  Een fluovest  Nader te bepalen themakledij  Dit wordt tijdig medegedeeld door de begeleiding  Je goed humeur De organisatie vraagt uitdrukkelijk om deze zaken zeker mee te nemen. Zonder ben je namelijk niet welkom en zal je naar huis gestuurd worden. We hopen dat alle laatstejaars zich inschrijven voor de vormingscursus; we kunnen niet genoeg benadrukken dat dit een essentieel onderdeel vormt van de opleiding tot begeleider.

Met vriendelijke groeten Het coördinatieteam ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- INSCHRIJVINGSSTROOK Ik, ………………………..…………………………, bevestig hierbij de inschrijving van mijn zoon/dochter (schrappen wat niet past) ……...……………………………………. . Ik verklaar eveneens dat de begeleiders onder geen beding verantwoordelijk zijn voor terugbrengen van hem/haar in een andere staat dan hij/zij is meegegeven. De kostprijs van de tiendaagse cursus bedraagt €110; dit bedrag dient contant betaald te worden aan de organisatie. Handtekening ouder (gelieve deze strook in te vullen en af te geven aan de begeleiders) Als je ’t mij vraagt… Chiro Morkhoven


& Wist je dat … … we echt van een geslaagde Hemelbaleditie kunnen praten? … er weer heel wat vaten zijn aan- en afgehaald? … jullie echte zuiperkes zijn? … een pintje meer of minder op het Hemelbal geen verschil maakt? … je sowieso al wat schever gaat op de plancher? … “oké, nog ééntje dan”? … “eentje is geentje”? … er dit jaar weer feestbus was? … dat een prachtige oplossing is in geval van dat pintje “te veel”? … veel partypeoples hier meteen gebruik van hebben gemaakt? … mercikes Proviense Antwaarpe xxx ? … het bijna 31 juli is? … ra ra ra? … Lint zich maar best kan voorbereiden? … Chiro Morkhoven zich daar tien dagen zal laten gelden? … de leiding niet kan wachten om de camion in te laden? … de stoute kindjes ook met de camion meegaan? … je dus beter nog snel laat zien dat je ook braaf kan zijn? … er natuurlijk ook een kampthema is? … dat voor ons een weet is? … dat voor jullie een raadsel is? … het hoe dan ook weer de moeite zal zijn? … het Stad ons gaat helpen met de tentjes te halen in Nossegem? … mercikes Stad Hertals xxx? … de nieuwe chirokeuken bijna af is? … er weer bijna lekker gekokkereld kan worden? … je altijd eens mag komen kijken als je wilt? … we toch weer konden rekenen op de hulp van oud-leiding en ouders? … we voor eeuwig in het krijt staan bij deze mensjes? … dat ook de lokalen vanbinnen een opfrisbeurt krijgen? … een nieuw kleurtje op de muren al veel doet? … klussen altijd fijner is met meerdere klussers? … klusjesdagen is love, klusjesdagen is life? … Jennis, Kobe en Rube mafkegels zijn? … ze de parking onkruidvrij hebben gemaakt? … dit de laatste WJD’jes zijn van dit werkingsjaar? … we je graag volgend jaar nog eens zien? Als je ’t mij vraagt… Chiro Morkhoven


Het kamp

-Lint 2016-

Als je ’t mij vraagt… Chiro Morkhoven


Algemene zaken Kampdata RaKwi’s, TiTo’s, KeTi’s & Aspi’s gaan op kamp van zondag 31 juli t.e.m. woensdag 10 augustus. Voor meer info (vertrekuur, vervoersmiddel, …) moet je bij je leiding zijn. DaPi’s & Speelclubbers gaan op kamp van woensdag 3 augustus t.e.m. woensdag 10 augustus met de bus. De leden worden bij vertrek op 3 augustus verwacht om 09u00 aan de chirolokalen. De bus brengt de Dapi’s, Speelclubbers en Rakwi’s op 10 augustus terug naar de chirolokalen tussen 10u30 en 11u00. Let op: de bussen stoppen aan de kleine school, dus zorg ervoor dat het daar vrij blijft en parkeer je wagen op het chiroterrein (of kom te voet!). We verzamelen met iedereen op de chiroparking.

Kampmis Voor we op kamp vertrekken, doen we alvast een leuke kampmis. Zo kunnen we meteen met het juiste groepsgevoel (en met het zegen van meneerken pastoor ) richting Lint trekken! Dit jaar valt de viering op zaterdag 23 juli om 19u00 in de Sint-Niklaaskerk in Morkhoven. We spreken met de leden af om 18u30 aan de chirolokalen in uniform, zodat we met de hele Chiro samen naar de kerk kunnen stappen. Iedereen is welkom, dus neem zeker je broertjes, zusjes, mama en papa mee naar de mis!

Valiezen, veldbedden en slaapzakken binnenbrengen Alle leden brengen op vrijdag 29 juli of zaterdag 30 juli tussen 19u00 en 20u00 hun valies, veldbed en slaapzak binnen, met uitzondering van DaPi’s en Speelclubbers. Zij brengen enkel hun veldbed en slaapzak binnen op bovenvermelde data; hun valies nemen ze mee op de bus.

Met de fiets/het openbaar vervoer Rakwi’s, Tito’s, Keti’s & Aspi’s vertrekken met hun eigen groep naar de kampplaats. D.w.z. dat hun leiding zelf beslist met welk vervoersmiddel ze gaan, hoelaat ze vertrekken en welke route ze volgen. Groepen kunnen evenwel afspreken om samen te rijden. Ongelukken in het verkeer zijn snel gebeurd. Om zulke erge voorvallen zoveel mogelijk te vermijden, dragen groepen die met de fiets naar de kampplaats gaan verplicht een helm en fluovestje. Groepen die een stukje te voet doen, dragen verplicht een fluovestje.

Kostprijs De kostprijs per kampganger is afhankelijk van het aantal nachten (zeven of tien) en van de vervoerswijze (op eigen kracht of met de bus/openbaar vervoer). De bedragen variëren tussen €90 en €120. Voor de exacte prijs moet je bij je leiding zijn. (Houd er rekening mee dat het steeds mogelijk is dat je leiding een extra bijdrage vraagt voor de aankoop van specifiek materiaal.) Vanaf het tweede kind in een chirogezin wordt er een kampkorting toegestaan van €10 per kind. D.w.z. dat het oudste lid volle pot betaalt, terwijl zijn/haar jongere broers en zussen aan verlaagde kostprijs worden belast.

Contact/bezoek Contact met je kind kan enkel via de post. (Je vindt het kampadres verder in deze Mataboe.) Berichtjes van ouders naar de leiding, de kookouders of op facebook worden niet beantwoord. In dringende gevallen kunnen ouders wel contact opnemen met de hoofdleiding via +32 498 54 95 36 (Lore De Vries) of +32 478 04 01 51 (Wannes Heylen). D.w.z. dat we bijgevolg ook géén bezoek verwachten van de ouders. Ook “toevallig passeren” wordt niet aanvaard.

Als je ’t mij vraagt… Chiro Morkhoven


De valies Wat mag je zeker niet vergeten? o o o o o o

o

o o

o o o

Veldbed Slaapzak Kussen + kussensloop Vuillinnenzak Pyjama Voor de tentslapers: o Warme slaapkedij o Extra dekentje voor koude nachten Voldoende ondergoed o Onderbroeken o Hemdjes/BH’s o Kousen Zakdoeken Spelkledij o Shorts o T-shirts o (Warme) truien/trainers o Lange (jogging-)broek o Sportieve schoenen o Stevige stapschoenen (dagtocht) o Pet/zonneklep Themakledij (het thema krijg je van je leiding te weten!) Regenkledij Zwemkledij o Zwembroek/bikini/badpak 

Voor de jongens: zij nemen voor de zekerheid best een spannende zwemshort mee

Badhanddoek Eventueel een zwembril Voor de kleinsten: eventueel zwembandjes o Wasgerief o Toiletzak o o o

    

Tandenborstel Tandpasta Bekertje Zeep/shampoo Kam

o Handdoeken o Washandjes o Eventueel badslippers o Keukenhanddoeken (minstens drie)  Voorzie deze best van een label

Als je ’t mij vraagt… Chiro Morkhoven


o

o o o o o o o o

o

o o

Portefeuille o Beetje (!) zakgeld o Kids-ID Eventueel medicijnen o Breng de afdelingsleiding hiervan op de hoogte! Pennenzak met schrijfgerief Drinkbus Zonnecrème 10 wasknijpers met je naam op Fluovestje (VERPLICHT!) Rugzakje Vanaf Tito’s: plastic eetgerei o Beker o Diep bord o Bestek (mes, vork, lepel) Elektronica o GSM  op kamp kan je gebruik maken van de binnen- en buitenpost o Fototoestel  de leiding voorziet genoeg camera’s o MP3-speler  Radio Boez zorgt ervoor dat je op tijd en stond kan dansen o Social media  want #tb is veel cooler Alcohol en drugs Wapens

Handige tip! (1) Elk jaar zijn er massaal veel verloren voorwerpen. Daarom vragen we de ouders om zoveel mogelijk spullen met een naam te labelen (vooral de kleinste groepen). In het bijzonder bedoelen we chirotruien, -T-shirten, -rokken, -broeken, washandjes, en (keuken-)handdoeken. Zo hoeft u als ouder achteraf niet naar een halve koffer te moeten komen zoeken bij de verloren voorwerpen!

Handige tip! (2) Het is handig om pakketjes (onderbroek, kousen, T-shirt & short) voor elke dag te maken bij het inpakken van de valies. Zo kan uw kleine spruit zelfstandig zijn/haar kleding verdelen over het hele kamp. Altijd proper, en toch genoeg kledij tot de laatste dag!

Als je ’t mij vraagt… Chiro Morkhoven


Post op kamp Inkomende post Je kan altijd een briefje sturen naar je oogappeltje(s). Dit kan op volgend adres: Chiro Morkhoven t.a.v. (naam kind) – (afdeling) ‘t Luytershof Luitersheide 5 2547 Lint LET OP: Snoeppakketten zijn verboden en worden dus NIET doorgegeven! Buitenpost (i.e. post naar het thuisfront) De leiding en de leden kunnen via de buitenpost brieven schrijven naar het thuisfront. De fouriers zorgen dat de brieven dagelijks opgestuurd worden via de post. Elke dag tijdens de platte rust kan je postzegels en kaartjes aan winkelprijs kopen bij de leiding. Een handige tip voor de jongste leden: je kan enveloppen/stickers meenemen waarop de adressen van het thuisfront al zijn geschreven. Binnenpost (i.e. post tussen leden en/of leiding op kamp) Via de binnenpost kan je briefjes schrijven naar je vriendje, vriendinnetje, favoriete leid(st)er, enzovoort. Een tekening, een brievenketting, een liefdesverklaring, een uitdaging voor een andere groep, … Alles kan en alles mag. Of toch bijna. Beledigingen en schunnigheden worden absoluut niet getolereerd en zullen worden gesanctioneerd!

Als je ’t mij vraagt… Chiro Morkhoven


Oproep Op kamp moeten zeer veel maagjes gevuld worden, wat betekent dat we veel etenswaar nodig hebben. Heb jij of hebben kennissen van jou gratis groenten, fruit en/of koeken voor ons kamp? Dan mag je ons dat altijd melden! De leiding, de leden en de kookmoeders zullen je heel dankbaar zijn!

Als je ’t mij vraagt‌ Chiro Morkhoven


En dan nog dit…

Als je ’t mij vraagt… Chiro Morkhoven


Chiroagenda Zondag 17 juli: Chiro Zaterdag 23 juli om 19u00: Kampmis (we komen samen op de chiro om 18u30)

zondag 31 juli - woensdag 10 augustus: Kamp in Lint (Voor de DaPi’s en Speelclubbers: woensdag 3 augustus – woensdag 10 augustus)

Zondag 21 augustus: Chiro Zondag 4 september: Chiro

(dit is de laatste chirozondag van het werkingsjaar ’15-‘16)

Zondag 11 september: Startdag @ Dorp MHV Zondag 18 september: Chiro

(dit is de eerste chirozondag van het werkingsjaar ’16-’17)

Als je ’t mij vraagt… Chiro Morkhoven


Oproep Om de kampmis wat extra op te fleuren, gaan we dit jaar weer enkele liedjes spelen met het chiro-orkest. Daarom roepen we alle muzikanten op om zich aan te melden bij de leiding zodat we tijdig kunnen repeteren! In het bijzonder zoeken we de typische fanfareinstrumenten zoals: trompet, bugel, saxofoon, bariton, drum etc. Je kan je aanmelden bij dirigente Lotte via lotteke_vds@hotmail.com of door haar snel even aan te spreken op de Chiro!

Als je ’t mij vraagt‌ Chiro Morkhoven


De Banier Wil je naast je uniform nog andere leuke dingen van de Chiro, zoals kousen, een zonnebril, een pet, fietsvlaggetjes, een buff, … ? Dan kan je deze altijd gaan kopen in de chirowinkels, genaamd “De Banier”! Je vindt deze winkels terug in o.a. Antwerpen, Leuven, Mechelen en Brussel. Voor meer info: www.debanier.be

Als je ’t mij vraagt… Chiro Morkhoven


Spelletjeshoek

Als je ’t mij vraagt… Chiro Morkhoven


Kan jij de weg vinden langs de golven naar het eiland?

Los de volgende rebus op!

Als je ’t mij vraagt‌ Chiro Morkhoven


Kan jij de zes verschillen vinden?

Als je ’t mij vraagt… Chiro Morkhoven


Kleur de tekening mooi in!

Als je ’t mij vraagt… Chiro Morkhoven


Als je ’t mij vraagt‌ Chiro Morkhoven 1. Schrans 2. Mataboe 3. Keuken 5. Hoofdleiding 8. Haphaphap 10. Senior 11. Leiding 12. Lint

4. Kampspaghetti 6. Bivak 7. Morkhoven 9. Patrouille 12. Leidingstent

Verticaal

Horizontaal

Los het volgende chirokruiswoordraadsel op!


De redactie dankt u voor uw aandacht

Hanne & lapo Volg ons op Facebook! www.chiromorkhoven.be

Als je ’t mij vraagt‌ Chiro Morkhoven

Profile for Chiro Morkhoven

Mataboe 2015-2016 - 04 Kampeditie  

Mataboe: blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van Chiro Morkhoven in ons vierjaarlijks krantje!

Mataboe 2015-2016 - 04 Kampeditie  

Mataboe: blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van Chiro Morkhoven in ons vierjaarlijks krantje!

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded