Page 1

erschijnt niet in Juli & Augustus//Afzendadres: Dorien Van Roosbroeck, Eikenlaan 11, 2560 Kessel //Afgiftekantoor 2500 Lier

December 2012


Plakt je lidkaart niet in deze Hot Lips? Dan hebben wij je lidgeld nog niet ontvangen. Betalen kan aan het onthaal of op BE55 00147897-3144 met vermelding van naam en geboortedatum van het lid. Het lidgeld bedraagt dit jaar €30 voor het eerste kind en €20 voor broers en zussen. Via de ziekenfondsen kan je een deel van het lidgeld terugtrekken. Meer info bij je eigen ziekenfonds! Ook met een Gomorpas kan je voordelig lid worden. Info aan het onthaal! •

Hebt u thuis nog enkele te kleine chirokleren liggen in goede staat? Wij nemen deze graag over voor onze tweedehands uniformwinkel. Broeken, rokken en truien zonder gaten en waar niet op geschreven is nemen wij over voor €5. Kledij met mankementjes mag ook geschonken worden. Koopjes aan de poort voor €5!

Nu het natter en kouder wordt, raden wij warme kleren aan en stevig waterdicht schoeisel. Ook is reservekledij geen overbodige luxe!

De Leidingsploeg van Chiro Lips wenst iedereen een zalig kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar!

10e RIBBEKESFEESTEN 24 - 25 – 26 MEI 2013 BIVAK 2013 IN OPGLABBEEK van 1 of 3 tot210 AUGUSTUS


Beste ouders, leden, oud-leiding en sympathisanten, Zoals we al een hele tijd van plan waren, gaan we de lokalen verbouwen en uitbreiden. We zijn hier ook al jaren mee bezig met enkele leiding en (ondertussen) oud-leiding. Plannen tekenen, subsidies zoeken en aanvragen, brandweerverslagen vragen, toegankelijkheidsadviezen vragen, plannen aanpassen, materialen zoeken, grondwerker zoeken, onderhandelen over prijzen, sponsoring zoeken, mensen met vakkennis zoeken voor advies, noem maar op‌ Een hele boterham waar we al veel tijd hebben ingestoken! Jullie zullen dus wel verstaan dat wij heel tevreden waren toen we zaterdag 17 november eindelijk konden beginnen! De fundering is gegraven en al de week nadien werd er beton gestort, de fundering wordt nu gemetseld en de betonplaat storten zodat we daarna aan de verdere metselwerken kunnen beginnen. Voor deze werken hebben we 2 metsers en enkele oud-leiding die ons zullen komen helpen. In januari, als het weer het toelaat en de werken verlopen zoals gepland, zouden we graag beginnen metselen van het gelijkvloers. Hiervoor zoeken we nog meer metsers, dienders, morteldraaiers,‌ kortom helpende handen. Voel je je aangesproken, laat het dan gerust weten! Je mag zondag altijd naar Joren vragen, hij weet alles over de planning van de bouwwerken, bellen mag ook altijd (Joren: 0496750104 of Luc: 0486223964). We zullen in de Hot Lips van januari meer informatie plaatsen i.v.m. de

3


komende werken, maar als je graag komt helpen, laat het ons zeker weten zodat we op voorhand alles hiervoor in orde kunnen brengen, zoals de verzekering!

↑

de betonnen fundering

↓

de afwerking van de graafwerken

4


Omdat door de bouwwerken binnenkort (een deel van) de oude lokalen niet meer toegankelijk zullen zijn wil de oud-leiding, die deels deze lokalen nog zelf mee heeft helpen bouwen, u graag uitnodigen voor het afscheid van ‘hun’ lokalen. Iedereen is welkom op vrijdag 30 november voor een hapje en een drankje aan democratische prijzen en een stevige portie nostalgie!

5


Het is december, de maand waarin de winter officieel begint, maar hij laat zich nu al stilaan voelen en dat brengt een hele hoop veranderingen met zich mee. Het wordt kouder, dus kleed zeker je kinderen voldoende warm aan! Regenlaarzen zijn bij deze temperaturen niet echt aan te raden en laat je dus beter thuis, een extra trui daarentegen is zeker geen overbodige luxe. Afgelopen maand zijn we aan onze langverwachte verbouwingen begonnen. De eerste graafwerken zijn gedaan en dus kan het echte werk beginnen. Ons bouwteam vertelt jullie verder in deze Hot Lips alle details over de werkzaamheden en wanneer we nog helpende handen kunnen gebruiken! Ook vorige maand is er weer van alles gebeurd. We hadden onder andere onze allereerste Tropische Kinderfuif, gevolgd door onze 6e editie van de Tropische Winterfuif. Ongeveer 35 kinderen hebben hun benen (en andere ledematen) losgegooid op de juiste muziek en met een lekker hapje en drankje bij en ook de ouders hebben zich geamuseerd. Voor onze 6e editie van de Tropische Winterfuif mochten we welgeteld 700 man verwelkomen in onze fuifzaal, een record waar we tot nu toe alleen maar van durfden dromen! Aan allen dank hiervoor. We hopen jullie allemaal volgend jaar terug te zien op onze fuif!

6


Ook hadden we in november het Chirofeest, KRIKO. We hebben allemaal samen leuke spelletjes gespeeld gedurende een hele dag. ’s Middags hebben we dan ook allemaal heel lekker gegeten dankzij onze kookouders Leen, Hermine en Christel, waarvoor ook weer hartelijk dank! Deze maand ontvangen we ook bezoek van een heel speciaal iemand die altijd leuke cadeaus en snoepgoed bijheeft. Wie dit is weten jullie ongetwijfeld al, dus zorg dat jullie je kinderen 9 december naar de chiro sturen om samen met ons de heilige man te ontvangen. Als laatste willen we jullie allemaal fijne feestdagen wensen en een zeer prettig eindejaar. Zorg dat al jullie wensen en goede voornemens uitkomen en we hopen dat we er samen een goed nieuw-jaar van kunnen maken. Vanwege de leidingsploeg van Chiro Lips en onze VB’s, Een gelukkig kerstfeest en een mooi 2013!!

7


Verjaardagskalender december Ook deze maand mogen er enkele Chiro Lipsers kaarsjes uitblazen. Ter ere van hun verjaardag gaan we ze natuurlijk feliciteren op zondag door tijdens de openingsformatie een liedje te zingen! Hiep Hiep Hoera aan: 1 december – Rakwi Nieke (wordt 10 jaar) 2 december – Keti Mathias (wordt 14 jaar) 9 december – Speelclub Keano (wordt 8 jaar) 10 december – Tito Sha’ree (wordt 12 jaar) 11 december – Keti Brent (wordt 14 jaar) 12 december – Aspi Pierra (wordt 16 jaar) 15 december – Speelclub Shanti (wordt 9 jaar) & Aspi Laurien (wordt 17 jaar) 16 december – Tito Maaike (wordt 13 jaar) 18 december – Rakwi Jenka (wordt 11 jaar) 21 december – Tito Chloë (wordt 12 jaar) 23 december – Rakwi Skaara (wordt 10 jaar) 25 december – Rakwi Lisa (wordt 11 jaar) 27 december – Tito Arno (wordt 12 jaar) 31 december – Tito Rune (wordt 12 jaar)

8


9


Dag supermegalieve Vedetjes Er staat weer een nieuwe maand voor de deur, dat betekent dat Sinterklaas, Kerstmis en Nieuwjaar er aankomen!! WOOHOO! Dit gaan we natuurlijk vieren op de Chiro, maar dat wil niet zeggen dat we geen andere knotgekke spellen gaan doen. Wat gaan we deze maand doen? 2 december: Binnenkort gaan we ons van onze beste kant moeten laten zien als we het grote podium opgaan op de Bonte Ring, dus gaan we zoals elke zondag super gekke spelletjes spelen maar dan samen met dansen en acteren. 9 december: Vandaag komt de Sint naar de chiro. Omdat we leuke cadeautjes willen krijgen, gaan we hem warm verwelkomen. Dus we gaan vandaag heel de dag rond de Sint en niet te vergeten zijn Zwarte Pieten werken! 16 december: Even geleden stond er in dit boekje dat we eens goed gingen stinken! Maar we zijn die dag naar de speeltuin geweest, daarom gaan we deze maand extra hard stinken! We gaan bijvoorbeeld een klein stink-doosje maken.

10


23 december: Morgen viert iedereen wel kerstavond, daarom gaan wij vandaag een megagroot kerstfeest geven in ons lokaal, natuurlijk moeten we ons lokaal versieren! Bij een leuk kerstfeestje horen natuurlijk ook cadeautjes, dus breng allemaal een cadeautje mee van €2. 30 december: We hebben deze maand al genoeg binnen gezeten en gefeest, zullen jullie wel denken, dus gaan we vandaag nog eens geweldig actieve buitenspelen doen. We zullen iedereen nog eens laten zien dat de Vedetjes de beste en coolste afdeling zijn. Dat was het weer voor deze maand, meer gaan we niet verklappen, anders is het plezierig nieuwsgierig zijn weg hé ☺ Tot zondag!!! DIKKE KNUFFELS van jullie leiding. P.S.: Aan de ouders: De winter staat voor de deur en het is al redelijk koud geworden. Daarom vragen wij jullie om jullie patékes goed warm aan te kleden, zodat ze zeker niet ziek worden op zo een gekke chiro namiddag! Als het weer niet meezit voorzien wij ook altijd een binnenprogramma, dus laat dit zeker ook geen reden zijn om uw kinderen thuis te houden!

11


Gegroet lieve gele monstertjes!

Er is alweer een maand voorbij. Maar niet getreurd want er komt weer een fantastische maand aan! Zoals jullie al wel gevoeld hebben wordt het steeds kouder buiten, daarom is het belangrijk dat jullie je steeds goed warm aankleden. Als er sneeuw valt is het altijd beter om handschoenen, een muts en waterdichte schoenen of laarzen mee te nemen. We willen namelijk niet dat jullie ziek worden hĂŠ. Op 3 februari is het onze Bonte ring. We vroegen jullie om allemaal al eens na te denken over een leuk Idee voor een stukje dat we daar kunnen opvoeren. Voor degene die niet weten wat de Bonte Ring is, wel op deze zondagnamiddag gaan wij een actje, dansje of toneeltje doen voor jullie ouders. We zouden graag tijdig weten wie er dan aanwezig kan zijn van jullie zodat we onze act hierop kunnen afstemmen. Dus Gelieve ons een seintje geven indien je wel of niet kan komen op 3 februari! 2 december: Vandaag gaan we terug in de tijd. We worden terug holbewoners! Hoe hielden de holbewoners zich warm in de winter? Nu het toch snel kouder wordt kunnen we zelf ook eens testen welke manier het beste is!

12


9 december: Zijn jullie allemaal braaf geweest dit jaar? Wij hopen van wel want vandaag komen de Sint met zijn zwarte pieten op bezoek. Wees nog maar eens extra braaf zodat er niemand in de zak moet en we allemaal cadeaus krijgen! 16 december: Vandaag is het jongens/meisjesdag! We zouden graag willen dat jullie vandaag allemaal een vriendinnetje meenemen naar de Chiro zodat er veel speelclub meisjes zijn. Voor de Speelclubjongens is er een verrassing op deze dag! 23 december: Haal je creatieve brein maar boven want vandaag is de eerste repetitie voor onze Bonte Ring! Natuurlijk zullen we genoeg afwisselen tussen acteren en hevige spelen. 30 december: Omdat Kerstmis net voorbij is en het bijna Nieuwjaar is gaan we vandaag FEESTEN! Doe allemaal maar een leuke feestelijke outfit aan en neem toeters en confetti en nog veel meer feestmateriaal mee! Gele knuffels Stephanie en Sarah xxx

13


Heeeeeey dudes en dudettes, we gaan alweer de laatste maand van 2012 in, maar niet getreurd, we staan elke zondag nog steeds klaar met de leukste activiteiten van Lisp en omstreken. Jullie willen vast en zeker al weten wat we in december gaan doen? We gaan nog niet alles verklappen maar geven wel enkele tips. 2 dec: Vandaag gaan we spelletjes spelen zoals altijd maar we gaan er deze keer iets aan toevoegen. Hopelijk sneeuwt het, anders zullen we een andere toevoeging moeten verzinnen ;-) 9 dec: Het is vandaag een hele speciale dag want we krijgen bezoek van een hele speciale man… (tromgeroffel) Het is de geweldigste, de tofste… (nog steeds tromgeroffel) de enige echte: Sinterklaaaaaas! 16 dec: Vandaag gaan we jullie klaarstomen voor een geheime missie die de toekomst van de Rakwi’s kan bepalen. Alle Rakwi’s worden verwacht om 13u30 op de Chiro daar krijgen jullie om 14u10 een map met de verdere info.

14


23 dec: Vandaag gaan we met z’n allen een feestje vieren. We gaan nog niet zeggen welk feestje maar wij hopen dat jullie zeker naar “Rakwifest” komen. 30dec: Hahaha, jullie dachten even dat het dat was voor deze maand, he? Toch niet, we hebben nog één dag gepland voor jullie. We gaan het einde van het jaar op onze manier vieren. Een dag te vroeg maar jullie zullen wel zien hoe ;) Vele groene groetjes van de awesome Rakwileiding

15


16


17


Beste Tito’tjes, Alweer een nieuwe maand, en dus een nieuwe Hot Lips die jullie nu vast hebben. De komende maand zal het nog wat frisser worden, nog wat donkerder, nog wat natter, … Maar daar laten Tito’s zich niet door afschrikken! We hebben de vorige maand al een goed vuurtje gemaakt en daar onze zelfgemaakte pizza’s op gebakken, we hebben op Kriko het feest van de chiro gevierd, bezoek gekregen van Thierry en leiding gekregen van de Aspi’s. Hoog tijd dus voor een maand met enkel Tito-zondagen! Hieronder lees je wat we allemaal gaan uitsteken. Laat jullie dus zeker niet afschrikken door de koude! We zullen op tijd wel eens binnen voor de stoof gaan zitten en buiten zullen we actief genoeg zijn zodat we het warm krijgen! De komende weken beginnen jullie waarschijnlijk aan jullie examens, voor een heel deel zijn dit de eerste examens in het middelbaar dus bereid jullie zeker goed voor! Maar ontspanning is natuurlijk ook belangrijk, daarom mag je de komende weken, als je maandag examen hebt, komen van 14 tot 16u. Op die twee uurtjes kan je eens een frisse neus halen en wat bewegen zodat jullie daarna weer goed kunnen studeren! Laat het dan zondagmiddag wel weten. Degene dat iets minder moeten studeren mogen natuurlijk tot half 6 blijven!

18


Zondag 2 december, voor de eerste zondag van deze maand zullen jullie direct kunnen laten zien wat jullie waard zijn! Wij hebben een hele lijst proeven voor jullie, als jullie ze uitgevoerd krijgen, zullen wij een tegenprestatie doen, anders zullen jullie een extra opdracht moeten uitvoeren! Zondag 9 december, zoals te verwachten krijgen we hoog bezoek vandaag. Vooraleer hij naar Spanje terugkeert komt hij misschien nog wel even langs de brave kindjes van Chiro Lips! Het gaat over Sinterklaas als jullie het nog niet wisten;) Dus hopelijk zijn jullie braaf geweest, of denkt Sinterklaas dat toch, zodat jullie iets krijgen van de Sint! Zondag 16 december, vandaag gaan we zorgen voor geweldige ontspanning voor onze studerende Tito’s! We studeren zelf ook nog, of we hebben dat een tijd geleden moeten doen, dus we weten in wat voor zware periode jullie nu zitten. We weten dus ook perfect wat jullie nu willen, een hapje en een drankje (misschien wel onze tegenprestatie), wat hevige spelletjes voor sommigen, wat rustigere spelletjes voor de anderen,‌ Zeker komen dus want voor ieder wat wils! Vandaag, 23 december, wegens een rechtstreekse lijn met het KMI en Frank Deboosere hebben we gehoord dat het dit jaar een witte Kerst wordt. Nog beter zelfs, vandaag gaat er al een pak sneeuw liggen, laat jullie daardoor zeker niet tegenhouden, kleed jullie goed

19


warm aan. Dan gaan we ons goed amuseren in de sneeuw en achteraf een lekkere warme chocomelk drinken om de kerstvakantie goed in te zetten! 30 december, vandaag kunnen we niet anders dan al beginnen te vieren voor het nieuwe jaar! Jullie hebben nog een feestje te goed van ons, vandaag is het zo ver! We gaan fuiven en kadootjes uitpakken, hapjes maken en opeten, dansen, ‌ Noem maar op! Breng allemaal een cd mee met jullie favoriete muziek en ook allemaal een kadootje van ongeveer 5 euro. Niet vergeten, want als je er geen bijhebt, kan je er natuurlijk ook geen krijgen! Voila, dat was het weer voor de goedgevulde maand december! Laat jullie niet bang maken door de koude, kleed jullie warm aan en dan kunnen we laten zien wat voor geweldige afdeling we zijn! We hadden in een vorig boekje gezet dat we en 24uur spel gingen doen, wegens overvolle agenda’s van jullie leiding is dit nogal moeilijk. We gaan wel sowieso op weekend in april of mei. We zoeken nog naar een goede datum zonder communies en/of feesten en dergelijke. In januari laten we jullie de datum weten! Voila, dat was het weeral voor de laatste maand van het jaar! Rode groeten van Yasmine en Joren!

20


Alllerliefste Ketitjes van ons,

december staat weer voor de deur & aangezien december een feestmaand is, mogen jullie eens 2x raden wat we deze maand allemaal gaan doen :D. 2 december: Vandaag gaan we oefenen en ons voorbereiden voor ons optreden op de Bonte Ring. Breng ook je verlanglijstje voor Sinterklaas mee, dan kan hij tegen volgende week voor je favoriete cadeau zorgen. 9 december: Aangezien het 3 dagen geleden de 6de was komt vandaag de Heilige Man met zijn knechten op bezoek. Hopelijk krijgt niemand van jullie de roe & gaat de zak voor jullie ook niet open. 16 december: Vandaag gaan we examen-chiro geven. Dit wilt zeggen dat jullie maar tot 16u blijven en daarna kunnen jullie gaan studeren voor het examen van morgen. 23 december: Morgen is het kerstavond, en overmorgen is het Kerstmis, dan geven wij vandaag een kerstfeestje! Hapjes, drankjes, cadeautjes, en nog veel meer :-) 30 december: Na vandaag volgen er weeral 2 feestdagen, dus gaan we even niet feesten. Of we kunnen jullie binnenkort allemaal over de chiro rollen :P Vandaag gaan we sneeuwmannen maken, dus doe je sjaal en handschoenen maar al aan. See U in the New Year ;) xx BIEKE & VINCENT

21


Beste Aspietjes, We zijn al december, de tijd vliegt als we ons amuseren. De volgende maand staat er voor enkele onder jullie weer de kerstexamens te wachten. Maar niet getreurd, tijdens het weekend is er natuurlijk de Chiro om even helemaal tot rust te komen. Om het voor jullie allemaal een beetje eenvoudiger te maken en er zeker van te zijn dat jullie er voor alles door zijn, hebben we de agenda van komende maand een beetje aangepast. Het koken verliep de afgelopen maanden al heel goed en we hebben er al zeer veel aan verdiend, om het volgende maand minstens even goed te doen reken ik natuurlijk op de Aspi’s die geen examens hebben maar dat zal wel geen probleem zijn veronderstel ik. December betekent ook de start van de voorbereidingen van onze “croque it aspi” Begin dus alvast rond te horen voor sponsors en dergelijke zodat we er samen een groot succes van kunnen maken. De planning is weer zeer verassend voor jullie ;) 2 december: Vandaag kunnen jullie voor de laatste keer volledig los gaan zonder al te veel zorgen over de examens. Jullie verstand mogen jullie vandaag thuis laten want we gaan eens goe zot doen. Voor één keer kan de minst intellectuele onder jullie misschien wel eens winnen :p

22


9 december: Ook dit jaar is de Sint jullie niet vergeten en komt hij weer langs op de chiro. Na een weekje met jullie te hebben samen geleefd betwijfel ik echter of hij iets bij heeft voor jullie â˜ş ZATERDAG 15 december: Aangezien jullie zondag studeren hebben we onze activiteit dit weekend op zaterdag ingepland. Van 18u tot 20u kunnen jullie even op adem komen op de chiro. We gaan het rustig aan doen zodat jullie volledig gerecupereerd kunnen studeren. 23 december: De examens zijn achter de rug en dat betekent vakantie!!!!!!! Om deze vakantie goed in te zetten laten we ons vandaag meeslepen in de kerstsfeer. Vandaag staat er een super tof aspi kerstfeestje op het programma. Voor wie jullie een cadeautje mogen kopen en wat we precies gaan doen wordt in de loop van de maand nog wel duidelijk. Het word een dag om naar uit te kijken. 30 december: Om niet al te veel bij te komen tijdens deze vakantie moeten we zeker zien dat we af en toe aan sport doen. Vandaag zal aan sport zeker en vast geen gebrek zijn. Vergeet dus zeker niet jullie mooiste sportkledij aan te doe want het zal zeker nodig zijn â˜ş Zo, dat was het dan weer voor volgende maand. Tot zondag, Groetjes Niels

23

De evolutie


24


Nu ook verkrijgbaar aan het onthaal: “Quiztig met Lier” Oud-leider Peter schreef ter gelegenheid van 800 jaar Lier een boek dat tegelijk een spel is. Als dé Chiro van Lier kunnen wij dat alleen maar toejuichen! Niet alleen kunnen onze leden en hun ouders zo hun kennis over onze eigen stad wat bijschaven, je steunt er ook nog eens onze bouwplannen mee, want de helft van de aankoopprijs gaat rechtstreeks naar het bouwfonds! Vraag ernaar aan het onthaal tussen 13u30 en 14u!

25


26


Vedetjes Karen De Graaf 0474/46.46.43 Frederick Braeckmans 0484/80.99.99 Gregory Voorhoof 0498/60.98.91 Speelclub Sarah Vercruysse 0499/48.37.05 Stephanie Van Loey 0494/36.45.03 Rakwi Michael Baekelmans 0483/65.63.44 Kevin Van Doren 0494/79.61.87 Dorien Van Roosbroeck 0496/89.89.54 Tito Joren Celis 0496/75.01.04 Yasmine Bogaert 04 79 18 97 58 Keti Bianca Baekelmans 0495/66.27.94 Vincent Corveleyn 0497/36.43.40 Aspi Niels Van Asch 0493/69.08.54 Groepsleiding Michael Baekelmans 0483/65.63.44 Niels Van Asch 0493/69.08.54 Volwassen Begeleiding Christel Ceulemans 0494/39.82.34 Luc Ceulemans 0486/22.39.64

27


NOVEMBER 2012 • 30/11 Chirocafé van de Oudleiding DECEMBER 2012 • 9/12 De Sint komt op bezoek JANUARI 2013 • 12/01 Katogentocht van de oud-leiding FEBRUARI 2013 • 3/02 Bonte Ring in De Lispenaar MAART 2012 • 3/03 Croque-it Asp! • 16-17/03 Kennismakingsweekend APRIL 2013 • 6-13 april: • 27-28 april:

Buitenlands bivak Aspiranten overnachting Vedetjes

MEI 2013 • 24-25-26 mei:

10de Ribbekesfeesten

AUGUSTUS 2013 • 1-10/08 Bivak • 3-10/08 Bivak voor de Vedetjes

28

Hot Lips December 2012  

Hét maandblad met alle info voor de betere Lierse chirofreak en zijn aanhang!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you