Page 41

7. Waar kun je terecht? Werken aan meer diversiteit, je staat er niet alleen voor. Er bestaat heel wat materiaal waar je mee aan de slag kunt gaan. Een aantal organisaties kunnen je op weg helpen. Ook in de Chiro kun je terecht met je vragen.

7.1 Wat heeft de Chiro je te bieden? x

Draaikracht

Speel het spel, voer het gesprek in je leidingsploeg en ontdek hoe jullie tegenover diversiteit staan. Breng je eigen Chirogroep en buurt in kaart. Ontdek je eigen drempels en mogelijkheden. Je krijgt tips en suggesties om mee aan de slag te gaan.

x

Het Solidariteitsfonds

Doe je al heel wat inspanningen om kinderen die het financieel moeilijk hebben op te nemen in je groep? Kan je eigen groepskas dat niet alleen dragen? Dan kun je een beroep doen op het Solidariteitsfonds voor financiĂŤle steun. Een aanvraagformulier vind je op www.chiro.be/Solidariteitsfonds.

x

Vluchtelingenproject

Dat project geeft Chirogroepen de kans om op bivak vluchtelingenkinderen mee te nemen. We bieden je een stappenplan en heel wat achtergrondinformatie aan om mee aan de slag te gaan. Je zet daarbij zelf de stap naar het OCMW of andere instanties om in contact te komen met vluchtelingenkinderen. Een verrijkende ervaring voor je Chirogroep, en voor de kinderen die je meeneemt.

x

Brochures

Anders gewoon – Gewoon anders Die brochure vertelt je alles over het opnemen van kinderen met een handicap in je groep. Hoe pas je je begeleidingshouding aan? Waar moet je op letten? Hoe kun je voor leuke en uitdagende activiteiten zorgen? Waar kun je terecht? Gezocht: leden (m/v) Een brochure over leden werven, waar we ook dieper ingaan op het werven en behouden van kinderen die je moeilijk bereikt.

41

komkommerin  

K o m K o m m e r i n Werken aan diversiteit in de Chiro . Uitgesloten wegens... 6. We houden (van) u 1. In de Chiro is iedereen welkom 7. W...

komkommerin  

K o m K o m m e r i n Werken aan diversiteit in de Chiro . Uitgesloten wegens... 6. We houden (van) u 1. In de Chiro is iedereen welkom 7. W...

Advertisement