Page 17

te vangen. Ook andere diensten, speciale jeugdhuizen of instellingen zoals mutualiteiten of jeugddiensten kunnen voor hun klanten of leden een tegemoetkoming doen.

De Chirogroepen in de stad Sint-Niklaas geven zich bij het plaatselijke OCMW op als jeugdwerkorganisatie die zich openstelt voor kansarmen. Het OCMW organiseert voor de leiding een vorming over ‘werken met kinderen uit kansarme gezinnen’ van Uit de Marge vzw, betaalt 80% van de kosten terug aan de ouders en legt een materialenbank aan met kampeermateriaal (rugzakken, slaapzakken,...) dat uitgele end kan worden aan hun cliënten. Ouders en leid(st)ers zijn heel tevreden. Het helpt om kansarme kinderen in de Chiro te houden.

x

Tip 4: Doe een aanvraag bij het Solidariteitsfonds

De Chiro heeft een Solidariteitsfonds, waarin de Chiro zelf en een aantal Chirogroepen jaarlijks geld storten. Als je groep inspanningen doet om toegankelijker te zijn voor speciale doelgroepen, maar je groepskas kan dat moeilijk dragen, dan kun je een beroep doen op dat fonds. Lees er meer over op www.chiro.be/Solidariteitsfonds, vraag het aan je gewest of verbond of bel naar het nationaal secretariaat (03-231 07 95).

x

Tip 5: Spring bij voor Chirokledij

Chirokledij heeft iets speciaals: als je ze allemaal aanhebt, voel je je samen thuis. Ze zijn ook stevig om in te spelen. Het is gemakkelijk om je leden te herkennen in een massa. Je groep komt ermee naar buiten als eenheid. En als iedereen hetzelfde draagt, dan wordt het moeilijker om op te scheppen met de nieuwste merkkledij. Maar voor sommige mensen is Chirokledij toch wat duur.

17

komkommerin  

K o m K o m m e r i n Werken aan diversiteit in de Chiro . Uitgesloten wegens... 6. We houden (van) u 1. In de Chiro is iedereen welkom 7. W...

komkommerin  

K o m K o m m e r i n Werken aan diversiteit in de Chiro . Uitgesloten wegens... 6. We houden (van) u 1. In de Chiro is iedereen welkom 7. W...

Advertisement