Page 12

merin m o k m O K hun kind nu minder aandacht krijgt. Afwegingen maken is dus nodig. Wat vinden wij als leidingsploeg belangrijk? Waar willen we wel voor gaan? Wat kunnen we, rekening houdend met onze huidige leden?

Stap 4: Samen sterk Je drempels aanpakken is niet altijd voldoende om contact te krijgen met die kinderen die je moeilijk bereikt.. Voor hen is de stap naar jullie vaak te groot. Soms heb je nood aan een helpende hand van buitenaf. Iets of iemand kan een brug slaan tussen jullie en die kinderen. Wie of wat dat kan zijn en hoe je het aanpakt, lees je hieronder.

x

Werken met een brugfiguur

De naam ‘brugfiguur’ spreekt voor zich: zo iemand slaat een brug tussen jullie en die kinderen. Zij kennen de kinderen, kennen de familiale omstandigheden en kunnen jou heel specifieke en concrete tips geven om naar bepaalde kinderen en hun ouders toe te stappen. Anderzijds genieten zij vaak ook het vertrouwen van de kinderen en hun ouders. Als die brugfiguur in de Chiro gelooft, zal de stap voor de kinderen en hun ouders makkelijker te zetten zijn.

12

komkommerin  

K o m K o m m e r i n Werken aan diversiteit in de Chiro . Uitgesloten wegens... 6. We houden (van) u 1. In de Chiro is iedereen welkom 7. W...