Page 1

December - Februari

2 2019 – 2020


Beste ouders en leden, Fijn dat jullie tussen al het feesten door nog even de tijd nemen om het oude vertrouwde programmaboekje ter hand te nemen. Als u straks even verder leest, merkt u wel dat er heel wat gefeest zal worden. Na onze overheerlijke beulingtafel zijn de plannen voor een andere culinaire activiteit reeds gestart. Komend voorjaar zullen de Tito’s alle leden, ouders en sympathisanten uitnodigen op hun overheerlijke brunch. Meer informatie, zoals de datum en de locatie, komt u te weten in het volgende boekje en de desbetreffende inschrijvingsformulieren. En we zitten niet stil! De laatste regelingen worden getroffen in verband met het groepsweekend komend voorjaar. Volgend boekje leest u er beslist heel wat meer over‌ we houden er nog even de spanning in. Als laatste willen wij u al de kampdata voor dit jaar meegeven: van 1 tot en met 9 juli trekken we naar de Kempense bossen.

De VB’s van Chiro Feniks 2


OPGELET!! Om het heen– en weergeloop tussen de lokalen te beperken, nemen we onderstaande afspraken als leidraad. Start Chirodag:

lokalen Chiro O.L.V.-Bijstand Merksemsesteenweg 30

Sluiting Chirodag:

lokalen Chiro HeFa Van Dornestraat 154

Inschrijvingsfiche en lidgeld We hebben gemerkt dat nog niet iedereen zijn/haar inschrijvingsfiche heeft afgegeven of het lidgeld heeft betaald. Graag hadden we deze zo snel mogelijk ontvangen. Dé lidkaart We zijn begonnen met het uitdelen van de lidkaarten. Dit is het bewijs dat je bent ingeschreven. Staat je naam of adres fout op je lidkaart of heb je er helemaal geen gekregen, verwittig dan snel je leider of leidster, zodat we dat zo vlug mogelijk in orde kunnen brengen! Met je lidkaart krijg je korting op knutselmateriaal in De Banier. Het uniform Chiro Feniks heeft een eigen t-shirt (€ 12)! We moedigen jullie allen aan om dit elke week te dragen. Verder bestaat het uniform uit een blauwe Chiro sweater of Chirohemd op een korte beige broek of rok. Een sweater kost tussen € 40 tot € 44 en een hemd tussen € 30 en € 33. Vergeleken met de meeste sportuitrustingen is dit vrij goedkoop…

3


Met leid(st)ers Kyra en Samy De dagen worden weer donkerder en veel kouder, maar niet getreurd! Het nieuwe boekje zal ons warmte brengen op onze zondagen. Althans welke zondagen? Er is toch nooit zon in de winter. Het thema van deze periode is: KLEUR!

08 dec:

Rood! Dat is de kleur van Sinterklaas. Hij is misschien al naar Spanje vertrokken, maar hij is een heleboel dingen vergeten. Wie is de Chinese vrijwilliger om de Sint te helpen?

15 dec:

Blauw, groen, geel en rood zijn de meest voorkomende kleurtjes in een kerstboom. Het wordt stillaan tijd om Kerstmis een beetje vroeger te vieren dit jaar. Breng een cadeau ter waarde van 5 EUR mee!

22 dec:

♪Jingle bells, jingle bells♪ ♪Jingle all the way♪ Vrolijk Kerstfeest aan iedereen en veel plezier met het openen van jullie pakjes! Geen Chiro

29 dec:

Een gelukkig Nieuwjaar aan iedereen alvast! Een nieuw jaar betekend nieuwe kansen en veel meer plezier. Geen Chiro

4


05 jan:

Groen! Als we aan deze kleur denken, dan denken we maar aan ĂŠĂŠn plek: de Groene zone. Leidster Kyra heeft hier onlangs een verkenning gedaan en ze had iets heel vreemds gezien.

12 jan:

Roze! De kleur van de wolk waarop we ons bevinden als we heel gelukkig zijn samen met iemand. Maar wie zal er als beste koppeltje deze Chiro-dag uit wandelen? Tip: Breng zeker veel liefde mee!

19 jan:

Blauw! De kleur van de Scipiones en leider Samy, als machtige leider van deze familie, kent hier alles van . Veel kunnen we nog niet zeggen, maar leider Samy heeft laten vallen dat hij een groot leger paraat wil hebben.

Oranje! Welke bloemen staan nu niet met deze kleur? En ze 26 jan: 9u - 16u hebben nog eens een lekker geurtje ook. Vergeet je lunchpakket niet!

02 feb:

Paars! Dit staat voor luxe en wie houdt hier nu niet van? Maar wat zouden we zijn als we al die luxe gingen wegnemen? Dat zullen we te weten komen met behulp van het leven-zonder-luxespel.

09 feb:

Zwart! Deze kleur van competitie kan vele malen voorkomen in ons dagelijks leven. Als we te weten komen wat ieder zijn/ haar capaciteiten zijn, zullen we de uiteindelijke overwinnaar kunnen kronen.

Wees jong! Wees blij!

leidster Kyra en leider Samy Kom elke week piekfijn in uniform (rode Chiro T-shirt, blauwe Chiro trui en beige broek of rok) en vergeet jullie vieruurtje zeker niet!

5


Met leiders Christophe en Matthias Het is het jaar 2019 en de winter heeft al het hele land veroverd met haar koude temperatuur. Het hele land? Nee! Een groep Rakwi’s spelend in Chiro Feniks houdt nog steeds moedig stand tegen de overweldigende winter. Om de winter tegen te gaan, zullen we met onze groep een wereldreis maken om de winter overal te verjagen. 08 dec:

Allereerst trekken we naar Spanje. We gaan de Sint achtervolgen, want hij is verplicht om NOG meer snoep aan ons te geven. (Stiekem gaan we ook naar Spanje voor het goede weer.)

15 dec:

Waarom wordt het ineens zo koud? Zijn we verkeerd gevaren of hoort de temperatuur zo? Nu zien we het! We zijn aan de Noordpool geland. Hier woont de Kerstman, dus kunnen we hem evengoed een bezoekje brengen. Breng een cadeau ter waarde van 5 EUR mee!

22 dec:

♪Jingle bells, jingle bells♪ ♪Jingle all the way♪ Vrolijk Kerstfeest aan iedereen en zorg ervoor dat de Kerstman je niet meeneemt omdat je misschien stout bent geweest. Geen Chiro

29 dec:

Misschien zijn we twee dagen te vroeg, maar: HAPPY NEW YEAR! Feest maar goed en niet te zat he! Geen Chiro

6


05 jan:

Een nieuw jaar betekent een leuke reis naar Thailand. Daar waar het allemaal gebeurd: Temptation Island! Wie zal er aan de verleiding weerstaan? Leider Matthias alvast niet!

12 jan:

We zullen voor deze keer de grote Oceaan oversteken om de Verenigde Staten te bezoeken. Het probleem is dat dit land in een oorlog verzeild is geraakt tegen Mexico. Ik denk dat we gaan moeten werken aan een vredesverdrag.

19 jan:

Als volgende land (alhoewel dit niet als land wordt gezien) gaan we naar het mooie Schotland. Maar wat gaan we doen? Een speciale gebeurtenis in Schotland is nog steeds de Highland Games, dus smeer je benen maar alvast in!

De beste koks komen uit Italië, dus zullen we daar naartoe 26 jan: 9u - 16u trekken. Dan kunnen we allerlei lekkere receptjes maken. Let op! Het is niet dat we naar Italië gaan, dat we per se pizza of pasta gaan maken. Vergeet je lunchpakket niet!

02 feb:

Er is een stad in Turkije die een zeer grote geschiedenis bevat. Ze had vroeger zelfs andere namen, namelijk eerst Byzantium en daarna Constantinopel. Weten jullie al over welke stad dit gaat?

09 feb:

Na al dat reizen is het tijd om naar huis te gaan. Wat is onze thuis nu weer? Dat klopt! Het kleine België met grote problemen. Nu is het aan ons om die problemen op te lossen.

Wees dapper, wees sterk en wees waar, mijn vriendjes en vriendinnetjes. En we zullen op jullie wachten… voor altijd! Leider Christophe en leider Matthias Kom elke week piekfijn in uniform (rode Chiro T-shirt, blauwe Chiro trui en beige broek of rok) en vergeet jullie vieruurtje zeker niet!

7


Chiro Feniks digitaal! Onze nieuwe website staat online. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt, alsook het laatste nieuws. Bezoek hem dus regelmatig. http://www.chirofeniks.be Natuurlijk kan je ons nog steeds terugvinden op Facebook. Nieuws dat op de website geplaatst wordt, zal ook via hier nog eens gepubliceerd worden. http://www.facebook.com/chiro.feniks Wij durven ook wel eens foto’s op ons verhaal of tijdlijn te zetten van onze Instagram. Dit account is wel privaat. https://www.instagram.com/chirofeniks Yes, vanaf nu kan iedereen online shoppen en ons steunen! Huh? Online shoppen en steunen? Hoe kan dat ? Maak kennis met Trooper. Een website voor al je online shopping die ervoor zorgt dat je Chiro Feniks gratis steunt met je online aankopen, zonder één € meer te betalen. Hoe tof en handig is dit wel niet? Hoe werkt Trooper ? 1. Je gaat naar onze pagina op Trooper (www.trooper.be/ chirofeniks). 2. Je kiest je shop en klikt op de banner. De link weet dat jij ons wilt steunen. 3. Je doet gewoon je aankoop zoals altijd, zonder een euro extra te betalen. 4. De shop betaalt een percentje aan onze club. Gemiddeld krijgen wij € 5 per aankoop van € 100. Belangrijk : Trooper werkt goed, maar alleen als jullie er je als leden écht achter smijten en de nodige mond-aanmondreclame voeren bij jullie familie, vrienden en ook Facebook, Whatsapp, SMS… inschakelen. 8


Het weekend en het kamp.. Het kamp gaat door van 1 tot 9 juli in de prachtige Kempense bossen. Ook zal er in de paasvakantie een groepsweekend plaatsvinden van 17 tot 19 april. Meer informatie volgt nog.

Onze leden zingen 's avonds bij het sluiten de Avondvlaggegroet. Om jullie alvast wat klaar te stomen kan je de tekst alvast herlezen en oefenen. Via de website (Praktisch - Extra) kan je ook de muziek vinden. Avondvlaggegroet Daal nu bij het zinken, van deze dag, Daal in ons gemoed, gij trouwe vlag, Gij zijt zegen, troost en lach, Daal in d'avondzon, oh vlag, Heer wij bergen in ons hart Uw vlag, Zegen haar en ons, uw jonge wacht. Goedenavond vlag en dag, Christus Koning goede nacht. Goedenavond vlag en dag, Christus Koning goede nacht.

9


Let op! De woorden kunnen ook achterstevoren gevonden worden...

10


11


Met leid(st)ers Robin en Safia Hey hey hey Tito's! Hier is het 2de boekje weer! Wat gaat de tijd toch snel, het jaar 2019 zit er alweer bijna op. Maar niet getreurd het Chiro-jaar is nog tot september dus dat is supertof! Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als wij want we gaan weer gekke dingen doen! Vergeet zeker niet om je goed humeur altijd mee te brengen! En alvast veel succes met jullie toetsen en examens!

zaterdag 07 dec: 17u - 20u

De kerstperiode staat weer voor de deur en dan wordt het tijd om samen een geweldig kerstfeest in elkaar te steken. Naast een leuk versierd lokaal, een mega grote versierde kerstboom en gekleurde pakjes onder de boom, is het altijd fijn om samen met jullie een feestmaaltijd te bereiden en samen gezellig op te eten. Gebruik je fantasie om je kerstdiner zo gek en speciaal mogelijk te maken, zodat iedereen deze avond zal blijven herinneren.

zaterdag 14 dec: 18u - 21u

Leider Gerdje heeft er genoeg van. Die bende pottenstampers van de Tito’s hebben al voor de zoveelste keer een bal door de ruit van zijn infrastructuur gesjot. Hij is deze keer zelfs zó kwaad dat hij de Tito's opgesloten heeft in een achterhoekje van zijn garage. Gelukkig heeft hij maar een deel van de Tito's te pakken gekregen, want om te ontsnappen, zullen de gevangen Tito's alle hulp van buitenaf kunnen gebruiken!

22 dec:

How how how! Geen Chiro vandaag! Merry Christmas!

29 dec:

Is het nu net 2018 of 2019 geworden? Jongens, jongens, jongens! Wat vliegt de tijd snel voorbij. Vandaag geen Chiro! Op naar de volgende zondag in 2020. Nog verder in de toekomst.

12


05 jan:

Help! Titograd werd gebombardeerd door de S.C.T.S (Slechte Catastrofale Terroristische Samenzwering). De terroristen hebben Flam en Spetter ontvoerd en opgesloten in één van de bunkers die nog overeind bleven.

12 jan:

Winter, dat betekent sneeuwpret! Jullie gaan nu met zijn allen naar een drukbezet skigebied en worden uitbaters van skischolen. Als skischool is er een ding dat je kan doen om zo lang mogelijk te overleven: zoveel mogelijk skipistes bemannen!

19 jan:

Ooit al jullie grootste angst tegengekomen? Nee? Ooit al eens gehoord van Fort Boyard? Wel, opzoeken maar... nu heb je een idee van wat het is. Maar hoe kunnen we dat in godsnaam op de Chiro houden vraag je je nu af? Het is in een verlaten gevangenis midden in de zee? Wacht maar af en kom het hopelijk op tijd te weten.. Muahaha

26 jan: 09u - 16u

De dag is aangebroken: een ufo met buitenaardse wezens is neergedaald op onze planeet. Een vreedzame soort? Zeer zeker niet. De Brabralazanosiums zijn ‘hersenetende’ schepsels. De marswezentjes zijn al uitgestorven door deze soort, en nu hebben ze het op de mensheid gemunt. Het enige wat je kunt doen, is je verstoppen in je schuilkelder! De ufo is echter met zo’n sterke knal neergestort dat de jullie kilometers verder zijn beland. Geraken ze nog op tijd in de schuilkelder? (trek stevig schoeisel aan) Vergeet jullie lunchpakket niet!

02 feb:

Jullie zijn al jaaaaren op zoek naar een lokaal dat goed genoeg is voor al jullie awesomeness, maar zonder resultaat. Nu het koud wordt buiten kunnen jullie niet langer meer wachten. Daarom besluiten jullie om een topmakelaar in te schakelen. Maar is dat wel zo slim?

09 feb:

Amens Cuniculus is een van de meest beruchte sektes in de wereld. Erbij horen is niet gemakkelijk: je moet eerst een strenge toelatingsprocedure doorlopen. De leiding van Amens Cuniculus wil graag enkele Tito’s in haar sekte toelaten. Ze heeft lang gezocht naar geschikte kandidaten, en haar oog is gevallen op de Tito’s van Chiro Feniks. Ze zijn geselecteerd uit alle Tito’s van Vlaanderen, er rest hen alleen de strenge toelatingsproef.

We wensen de Tito's alvast prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! Leider Robin en leidster Safia Kom elke week piekfijn in uniform (rode Chiro T-shirt, blauwe Chiro trui en beige broek of rok) en vergeet jullie vieruurtje zeker niet! Vergeet ook jullie fiets niet!!!

13


Met leidster Lievina Nad tiuls ki jibreih fa: “thcizeg jilb wu si noz etseb ed”.

08 dec:

Er staat nog maar 1 minuut op de teller. Haast jullie!

15 dec:

https://youtu.be/1fXbKePoQTs

22 dec:

Prettige Kerstdagen lieve kindjes… Geen Chiro

29 dec:

En een gelukkig Nieuwjaar! Geen Chiro.

14


05 jan:

Driekoningen, driekoningen Geef mij een nieuwe hoed Mijn oude is versleten Mijn moeder mag het niet weten Mijn vader heeft het geld op de toonbank geteld.

12 jan:

Herakles, zoon van Zeus en een held van de Griekse Oudheid, volbracht 12 onmenselijke opdrachten. Hiermee redde hij zichzelf van de wraakgodinnen‌

19 jan:

Wat er vandaag te gebeuren staat, is voor jullie een even grote verrassing als voor mij.

Wie is de slimste Keti ter wereld? Wie weet dat bloed rood 26 jan: 09u - 16u is en niet blauw, maar weet ook dat mensen van adel wel

blauw bloed hebben? Wie weet dat wiet illegaal is en alcohol niet, maar dat alcohol wel een hard drug is? Na een spannende quiz komen we erachter wie de slimste Keti is.

02 feb:

Trek een dikke jas aan want we gaan op pad! Vergeet je buzzypas niet!

09 feb:

Breng mee: enkele kartonnen dozen, wc-rolletjes, keukenrol-rolletjes (zonder papier), alles karton, nog meer karton, en nog wat karton als dat kan.

Ew neod teh nee reek nerovetsrethca. Tsreerella enjif negadtseef! Re naats eilluj reew nee eleh pooh nerutnova et nethcaw! leidster Lievina Kom elke week piekfijn in uniform (rode Chiro T-shirt, blauwe Chiro trui en beige broek of rok) en vergeet jullie vieruurtje zeker niet! Vergeet ook jullie fiets niet!!!

15


Leiding

de lijding

Christophe Peulinckx

0474 13 32 76

Kyra Senten

0470 07 52 54

Lievina Holtgrefe

0479 41 30 38

Matthias Vanmechelen

0478 61 47 55

Robin Van Craeynest

0488 21 94 71

Safia Sarrar

0485 24 44 71

Samy Agris

0483 44 60 26

Volwassenbegeleiding

de veebees

Donald Van den Driessche

0494 92 44 09

Ludwig Bollens

0477 48 79 57

Proost Rik Van Bergen

de Rik 03 324 12 01

Als je ‘t mij vraagt: Chiro !!! Tot zondag ! De leiding en VB’s van Chiro Feniks

Profile for Chiro Feniks

2019-2020 Boekje 2  

2019-2020 Boekje 2  

Advertisement