't Schabelleke Paaseditie 2021

Page 1

1

‘t SCHABELLEKE

PAASEDITIE 2021


2


INHOUD

3

WELKOMSWOORDJE

4

WOORDJE VAN DE VB’S

5

SPIKKELS

6

SPEELCLUBJONGENS

7

SPEELCLUBMEISJES

8

RAKKERS

9

KWIKS

10

TOPPERS

12

TIPPERS

14

KERELS

16

TIPTIENS

18

ASPI'S

19

ASPIES

22

AFSCHEID TINE VANHUYSE

24

VRAAG-HET-AAN-DE-LEIDING

26

SNAPCHATSTORY ROBBE

28

PAASKOEKJES RECEPT

30

TO DO ACTIVITEIT PAASVAKANTIE

32

PUZZELBLAADJE

34

VERSLAG PAASEIERENVERKOOP

37

PRIKBORD

38

KALENDER

40

CHIROKLEDIJ

41

HANDIGE INFORMATIE

42


WELKOMSWOORDJE Beste lezers van ’t Schabelleke Na maanden van eindeloze, koude en donkere winterdagen is het zover: de lente is in het land. Nu zorgt niet alleen de Chiro, maar ook de zon voor een lichtpunt in ons leven. De bloemen komen uit, het uur is veranderd en de vogels beginnen te fluiten. De leiding krijgt weer een nieuwe boost om erin te vliegen en jullie zondagen net dat tikkeltje leuker te maken. In deze editie van ’t Schabelleke: een topreportage over de paaseierenverkoop die dit jaar weer heel succesvol was. Daarnaast ook weer de vaste rubrieken zoals dit voorwoord, het receptje, de afdelingsartikels, de puzzelblaadjes en nog veel meer. Er is ook een nieuwe rubriek: vraag het aan je leiding. We hopen met dit Schabelleke jullie opnieuw te plezieren in die (saaie) dagen vóór zondagmiddag. Groetjes De redactie PS: we hebben als verrassing de onderstaande paaseieren verstopt in het schabelleke. Veel succes om ze allemaal te vinden! :)

4


WOORDJE VAN DE VB’S Eindelijk paasvakantie! Wat een uitdaging de laatste maanden. Volhouden zeggen we steeds aan elkaar en onszelf. We komen er wel… Maar eerlijk we zijn het toch allemaal kotsbeu. We moeten onszelf terug uitdagen. Hoe kunnen we terug wat positiever denken?

Kleine gelukskes helpen altijd: * wakker worden en beseffen dat het zaterdag is *thuiskomen en je strakke jeansbroek uittrekken, losse trainingsbroek aan maar uiteraard niet om te trainen *verse lakens op je bed *’t moment dat de tandarts zegt dat je geen gaatjes hebt en pas over een jaar terug moet komen * een verse pot choco opendoen *net voor een saaie les begint te horen krijgen dat de leerkracht ziek is *thuiskomen van een onverwachts lastige dag en mama heeft je lievelingseten gemaakt. * ’s nachts even wakker worden en beseffen dat je nog 5 uur kunt slapen

Zo zijn er zeker nog veel meer en die zijn voor iedereen anders. Vertel ze aan elkaar en geniet van elkaars geluksmomentjes! Zo houden we het misschien net dat ietsje langer vol. Prettige vakantie iedereen! De veebee’s, Peter en Emma

5


Dag lieve spikkels!

Het is paasvakantie! Dan komt de paashaas

eitjes

Wil jij knutselen?

Neem je duim

met chocolade

.

Je mag verven met je hand!

en stempel met verf

. Teken dan een leuk gezicht

. Laat de verf drogen

. Zo!

Tot snel in de chiro! Leidsters Jana, Leonie, Margot en Marie PS voor de ouders: op zondag 2 mei en zondag 16 mei zijn er inschrijvingsdagen voor spikkelbivak (5 tot en met 9 juli). Houd jullie mail in de gaten voor het maken van een afspraak!

6


Water, Aarde, Vuur, Lucht. Lang geleden leefden de vier naties in vrede samen. Maar alles veranderde toen de Speelclub aanviel. Alleen de Avatar, meester van alle vier de elementen, kon ze stoppen. Maar toen de wereld hem het meest nodig had, verdween hij. Honderd jaar ging voorbij, en de leiding en ik vonden de nieuwe Avatar: een luchtmeester genaamd Bert . Z'n luchtstuurtechniek is geweldig, maar hij moet nog veel leren voor dat 'ie anderen kan helpen. Maar ik geloof dat Bert de wereld kan redden. Beste Speelclubbers Met spijt in ons hart moeten wij mededelen dat ons Avatarweekend niet doorgaat. MAAAAAR niet getreurd, wij zullen er alles aan doen om een alternatief te zoeken zodat we iets vervangend kunnen doe i.p.v. het Avatarweekend. Wij wachten de coronamaatregelen af zodat we weten wat er haalbaar is. Zodra we een alternatief hebben, laten we iets weten.

Kom volgende Chirozondag in jullie favoriete personage van Avatar en wij geven jullie dan verdere instructies. Tot Zondag boys! 7


Liefste Speelclub meisjes Wat hebben wij alweer allemaal meegemaakt in ons knalgeel jaar, maar we zijn nog niet aan het einde! Dat we al veel toffe activiteiten achter de rug hebben, daar is geen twijfel over mogelijk. Zo hebben we al het grote Zeeslagspel gespeeld, de Quiz waarin jullie ons hebben laten zien hoe slim jullie wel niet zijn. De namiddag tabaksdozenspelletjes was ook een namiddag om niet meer te vergeten! Jammer genoeg kan ons knotsgekke weekend wel niet meer doorgaan door dat stomme coronabeestje (wij als leidsters hebben een beetje moeten wenen ;)) Gelukkig komt ons onvergetelijk bivak stilletjes aan dichterbij. Het zullen zeker en vast de tofste tien dagen zijn die jullie ooit hebben beleefd, hoe kan dat dan ook anders dan met zulke toffe leidsters! Omdat jullie nu drie weken paasvakantie hebben en wij jullie willen helpen tegen de verveling hebben we deze Speelclubwoordzoeker voor jullie gemaakt! Zoeken maar en veel plezier! 8


Beste rakkers De paashaas is in aantocht uit Rome. Hij heeft gigantisch veel chocolade eitjes mee. Dit jaar heeft hij ook een speciaal ei mee. EEN GOUDEN PAASEI. Wie het gouden paasei vindt kan een fantastische prijs winnen. De winnaar mag het artikeltje voor het volgende ’t Schabelleke maken. Dit betekent dus dat je als winnaar een artikel in de bivakeditie mag invullen met eigen content naar keuze. STAPPENPLAN: 1. Vind het gouden paasei. 2. Breng het gouden paasei tot bij Robbe of Michiel. 3. De winnaar mag het volgende artikel schrijven voor het ’t Schabelleke. 4. Dat de beste mogen winnen. LOCATIE GOUDEN PAASEI: 50.848923322043404, 3.095046111770264 Het volgende Youtube-kanaal willen we graag met jullie delen. Het een kanaal met alle video’s van knikkerbanen en wedstrijden tussen knikkers.

Verder wensen we alle rakkers een fijne vakantie. Vele groetjes Van jullie leiders Robbe en Michiel 9


Liefste Kwiks Helaas is het weer van dat. Het is weer lockdown en dat juist in jullie vakantie. Jullie zullen jullie waarschijnlijk heel veel vervelen zoals velen dit al een tijd doen. Wat doe je nu tijdens een zoveelste lockdown? Wij zullen jullie beetje helpen door een paar opdrachten mee te geven. 1) Doe een wandelbingo. Wandel met een vriend of vriendin en doe ondertussen bingo als je deze opdrachten gevonden hebt.

2) Een beetje bewegen is natuurlijk ook heel belangrijk. Neem een dobbelsteen en doe de bewegingen!

10


a.

3) Zoek Wally voor moest je een hele dag thuis zitten uit verveling.

Vele groetjes, Manon Ines & Adey 11


Aaaaaight booooyyyzzzz

Hier weer een klein tekstje van jullie favoriete leiders TOM en Oscar. Zoals jullie al vernomen hebben kunnen wij jammer genoeg niet op weekend. Maar wij zouden de beste leiders niet zijn moesten wij geen vervangactiviteit gepland hebben voor jullie. Verdere info volg nog maar je mag alvast het weekend van 14,15 en 16 mei in jullie agenda zetten!!! Om jullie een bezighouding te geven in deze immens saaie periode krijgen jullie van ons allemaal een zonnebloemzaadje. De bedoeling van dit zaadje is dat je tegen het bivak de grootste zonnebloemplant hebt. De persoon met de grootste plant wint een immens gekke prijs die je op bivak zal krijgen. Iedere maand stuur je ook een foto door naar Tom en OSCAR zodat wij een tussenstand kunnen opmaken. Omdat jullie nog geen zo’n ervaren zonnebloemplantkwekers zijn zoals ons hebben we hieronder een paart tips genoteerd om ook van jullie echte zonnebloemplantkwekers te maken.

Tips: -

12

De zonnebloem wordt het best gepland in de maand april

-

Je plant de zonnebloem eerst in een bloempot en na 5 weken verplant je deze

-

Een zonnebloem heeft zeker 6 uur direct zonlicht nodig op een dag (dus best op een plaats zetten waar veel zon komt.


-

De beste grondsoort voor de bloem is een waterdoorlatende alkaligrond met pH-waarde 7 (zeer belangrijk)

-

Bij zware droogte de bloem voldoende water geven en de grond luchtig houden

-

Je plant de zonnebloemzaadjes op 1-2 cm diepte

-

Ook is het belangrijk om de bloem veel liefde te geven door bv: knuffels en kusjes, een verhaaltje vertellen aan de zonnebloem kan ook goed werken.

Bij vragen of hulp mag je leider Oscar altijd contacteren.

Veel zonnebloemgroetjes van jullie favorietste leider TOM en favorietste leidster Oscar

13


Liefste tippertjes, Dit keer hebben we voor jullie een klein verhaaltje in petto. 04

/

04

2 0 5 4

Emmeline, Miet & Jolien kwamen samen voor de grote reünie, dit keer met hun man erbij. Achteraf gezien wel grappig aangezien ze alle drie hetzelfde heetten … (Eric, Erik, Errick) We besloten nog enkele foto’s op te halen van onze oude chirojaren. Weetje nog die mooie matches die we maakten met de toppers op Valentijn? Wel gek dat Estelle en Tobit nu echt samenzijn (of niet zo gek, want dat hadden wij natuurlijk al voorspelt #Estobit). Ondertussen heeft Iebe ook al 5 kinderen, 4 honden, 14 salamanders en 8 alpaca’s.

14


Ook onze tochten in Dadizele waren legendarisch. Zo kwamen jullie al in enkele moeilijke situaties (zoals de politie en een boze krokusverliefde man). Amai wat zaten we die keer met haas en jager moeilijk verstopt. We zijn blij om te zien dat ons record ‘halfuur verstopt zijn’ nog steeds staat. Tip voor Anna & Laura: neem de volgende keer iets anders dan een winkelkar ;) Goh wekelijks komen we ook Flor & Emma tegen in’t frietkot. We horen het nog niet en we weten al wat ze zullen bestellen: frietjes met viandellen natuurlijk! Best dat we hen opgeleerd hebben tot echte ajrobikkers, zodat ze de calorieën weer kunnen verbranden. Nu we erover bezig zijn; we zagen vorige week nog dat Fie haar eigen ajrobiksschool heeft geopend.

We speelden onlangs time’s up en moesten spontaan terugdenken aan jullie vreemde woorden (borstimplantaat, baarmoeder, scampi…) Wat hebben we gelachen toen… Ahnja misschien spelen we volgende reünie nog eens Hoe Ha Cha? Of liever levende petanque? Als er één iets is wat we nooit zullen vergeten aan het tipperjaar van 2020-2021, dan is het wel dat we keihard gewonnen hebben met leiding VS leden (en daarom was het leuk natuurlijk).

Groetjes van jullie gekke oud-leidsters <3333 PS: Bedankt @Amke voor de stalktips, zonder deze zaten we nog altijd met 7 katten alleen thuis ;) 15


Beste leden van de diamantenclub,

Hoe recycleer je diamanten? Een veelgestelde vraag waar de gewone werkmens zijn hoofd al jaren over breekt. Maar denk niet langer! Het antwoord is hier! Stap 1: Vind een versleten diamant, deze stap kan redelijk moeilijk zijn, maar gelukkig is er een plaats met grote hoeveelheden aan diamanten, de vuilnisbak van de Neckeres. Stap 2: Nadat je een diamant hebt gevonden ga je naar een juwelier. Zorg dat hij jou niet scammet. Als hij de waarde van je diamant heeft gezegd, keer je keurig terug naar huis. Stap 3: Begin met het wassen van de diamant. We raden af om bleekwater of inkt te gebruiken. Gebruik best water of zeep. Het wassen doe je best a.d.h.v. cirkelvormige bewegingen om zo de diamant terug in zijn normale staat te krijgen. Stap 4: Wanneer de diamant weer blinkt, wat normaal is voor een diamant, laat je hem even rusten. Dit best op kamertemperatuur en uit de directe zon. Dit zorgt er dan voor dat de diamant zich zeker op zijn gemak voelt.

16


Stap 5: Daarna baad je hem in een kommetje met 32,64 cl cola. Dit moet precies zijn. Zo niet is de uitkomst catastrofaal. Laat hem een paar uur weken. Stap 6: Nu kan je weten of je diamant echt is of nep. Als hij groen, blauw, rood of geel wordt dan is hij nep en dat is dikke pech want nu is al je hoop weg, je dromen vernietigd. Terwijl ik nu schrijf zit ik hier te lachen wetende dat er mensen deze kleuren zullen krijgen. Deze personen zijn dus gescammed door de juwelier. Is het een diamant, dan is dat heel plezant!

Proficiat je hebt succesvol een diamant gerecycleerd! Dit wetenschappelijke artikel is goedgekeurd en geproduceerd door het instituut van diamantologie te Dadizele. Geschreven en bedacht door Xander en Daan

17


Beste kandidaten van VANSTEENKISTE VS PANNECOUCKE

Proficiat, jullie zijn geselecteerd om deel te nemen aan het programma. Wie jullie zullen versterken blijft nog even een geheim. Wel kunnen we jullie al vertellen dat het een spannende strijd zal worden. Jullie werden uit meer dan 1500 inzendingen geselecteerd. Jullie zullen dus een team vormen met zeer sterke kandidaten, dat is al zeker. Wat we al kunnen verklappen is dat deze strijd doorgaat op 11 april. Beide teams zullen gedurende de hele dag getest worden om uiteindelijk het sterkste geslacht te kunnen aanduiden. Is dat VANSTEENKISTE of toch PANNECOUCKE? Hoe kunnen jullie zich optimaal voorbereiden voor deze dag? Wel, werk de komende week maar aan die conditie, want deze zal vast en zeker worden getest... Smout maar al die kieten, en tot zondag 11 april!

Vele groetjes van VANSTEENKISTE en PANNEOUCKE

18


Aight boyz, dag vrienden, liefste leden! (Kwestie van eens af te wisselen)

rEaGEer MeT eEn DuImpJe aLs jE dIT arTikEltJe geLeZen hEbt

Man man man toch we zijn ondertussen al bijna Pasen en we staan nog even ver als een jaar geleden. Maar we gaan niet klagen eh! We kijken positief naar een gunstigere toekomst. Een toekomst waarin we elkaar binnendoen zonder mondmasker. Een toekomst waarin we kunnen vieruren terwijl we vlak naast elkaar zitten. Een toekomst waarin we de specifieke geur van ons heem kunnen opsnuiven, terwijl we in zetels liggen die een langere geschiedenis hebben dan onszelf. Maar een gunstige toekomst betekent ook een hete zomer. Een hete zomer waarin de trui en de t-shirt wel al eens durven uit te glijden. Als je niet kunt flexen met je parelmoer (a.k.a. WITTE ) Maserati, dan moet je het wel doen met je strakke summerbody. In tijden waar we niet meer kunnen doen dan tegels kapotrijden op Kerktrappen of knietjes geven aan onschuldige kindjes heb ik iets bedacht om jullie nuttig mee bezig te houden. Hieronder vinden jullie enkele oefeningen, voorgetoond door de pluspapa met zijn goddelijke lichaam, waardoor je in een korte tijd het perfecte lichaam kan krijgen en zo alle chickies van je af moet slaan. Hierbij geef ik jullie nog een inspirerende leuze mee die jullie kan helpen in jullie traject: Mens sana in corpore sano. Aan de gezonde geest wordt tijdens het jaar gewerkt.

19


Planking (40 seconden) Je start in pomphouding en plaatst je armen in een hoek van 90°. Deze houding houd je 40 seconden aan. Dit om de buikspieren te trainen.

Zijwaartse planking (40 seconden) Dit is zoals het gewone planken maar je draait je zijwaarts. Je steunt nu maar op 1 arm. Hierbij wordt er vooral aandacht gegeven aan de zijwaartse buikspieren.

Bridge (40 seconden) Hierbij ga je op je rug liggen met je benen geplooid. Het is de bedoeling dat je uw rug omhooghoudt. Dat dit 1 rechte lijn vormt. Hierbij zal je dit voelen aan je buikspieren en hamstrings.

Bird dog (12x) Je gaat op handen en knieën zitten en het is de bedoeling dat je diagonaal je arm en je been gaat strekken. Dit is belangrijk voor je arm- en beenspieren maar vooral een goeie oefening voor de algemene core stability.

20


Dead bug (12x) Dit is nog een goeie oefening om de buikspieren te trainen. Je gaat op je rug liggen en houdt je benen in een hoek van 90°. Vervolgens strek je 1 been tot juist boven de grond en breng je diagonaal 1 arm naar achter.

Als je deze oefeningen regelmatig en correct uitvoert dan kan je binnen de eerste 45 dagen er uitzien als ‘The Rock’. Voor de Katy Perry fans: Ik heb gehoord dat ze wel nog op grote biceps valt… Good luck boyz en tot shnel x PS. Hieronder vinden jullie nog een foto met mij en The Rock aan het strand. Groetjes, Jullie tofste, weliswaar ook de enigste, leider Jarne

21


Het verhaal van de Aspienotauros

22


23


AFSCHEID TINE VANHUYSE Tine Vanhuyse (1984-2021)

Met heel veel verdriet moeten wij afscheid nemen van oud-leidster Tine. Op 26 maart is Tine, Tinkie zoals ze door iedereen genoemd werd, heel plots overleden aan een hersenbloeding. Een oneerlijke strijd van een prachtige jonge vrouw, die altijd blaakte van positivisme. Tine is een rasechte Daiselse. Haar ganse jeugd was ze lid en vier jaar lang is ze leidster geweest bij Chiro De Schakel. Ze is een generatiegenoot én dichte vriendin van de twee veebees van Chiro Dadizele. Velen hebben met haar die mooie jaren gedeeld. Na haar Chirojaren was ze lange tijd kernlid en voorzitter van Oud Leiding Dadizele. Haar appartement in Ter Klippe was steevast het OLD-adres om te vergaderen, nieuwjaarskaartjes te schrijven en plakken… om achteraf zelf een beetje te blijven plakken.

24


Lieve Tine, we zullen jou herinneren als iemand waarop je op kon rekenen, die ervoor ging, die de juiste vragen kon stellen en niet bang was om eens rechtuit te zijn, want “we gaan toch niet sukkelen he, dat moet hier deftig zijn”…

Maar vooral jouw vrolijke ogen, blinkende blonde krullen, gulle lach en gouden hart zullen we voor altijd koesteren.

Met veel dankbaarheid jou gekend te hebben, blijf je voor altijd bij ons.

Oud Leiding Dadizele

25


VRAAG-HET-AAN-DE-LEIDING Vraag het aan je leiding... Als leiding zijnde krijgen we vaak veel vragen van jullie op ons afgevuurd. Omdat we onze wijze woorden niet willen laten verloren gaan en onze goede (en misschien soms minder goede) raad met iedereen willen delen, wordt dit vanaf nu een vaste waarde in jullie favoriete tijdsschrift. In deze rubriek proberen we een antwoorden te bieden op al jullie vragen. Of geven we goede raad aan al wie het horen wil. Anoniempje 056 bijt de spits af.

Wat is dat eigenlijk “leiding zijn”? Elke zondagnamiddag klaar staan om de chirowietjes te entertainen, that’s it, toch?

Hey Anoniempje 056! Een leuke vraag, en je bent zeker niet de enige die zich afvraagt wat we als leiding allemaal uitspoken. Maar neen, als leider of leidster van Chiro Dadizele sta je niet enkel de zondagmiddag klaar voor je leden, het is veel meer dan dat!

Doorgaans hebben we een aantal keren per maand vergadering met alle leiding samen, dit noemen we dan de LK (als afkorting van leidingskring). Dit gaat door op vrijdagavond omstreeks 20u. Eerst vergaderen we met de Belhamels en Schakels samen, ook de VeeBee’s zijn hierop aanwezig. Daarna hebben we ook nog een apart gedeelte waarin de jongens- en meisjesleiding vergaderen over topics die enkel voor hen relevant zijn. Meestal eindigt een LK met een babbel en praten we bij over hoe onze week is gegaan, dat moet ook gebeuren natuurlijk.

26


Daarnaast zijn er ook nog de financiële acties die wat tijd van ons vragen. Denk maar aan paaseierenverkoop, Frituurslag en de carwash. Deze evenementen zet je niet in één twee drie op poten, maar vergen voorbereidingswerk van ons allemaal, de ene actie wat meer dan de andere natuurlijk. En op de dag zelf zijn we vanzelfsprekend ook allemaal van de partij. Dan zijn er nog opkuisdagen voor wanneer het vuil in de Chiro zich te hoog opgestapeld heeft of we beslissen eens de grote kuis te houden in al het materiaal dat we door de jaren heen verzamelden. Ook heeft iedereen een taakje waarvoor hij of zij doorheen het jaar verantwoordelijk is. En tot slot is er ook nog het voorbereiden van de chironamiddag zelf, een spel zuigen we niet (of meestal niet) zomaar uit onze duim. En niet te vergeten het voorbereiden van onze legendarische weekends en als kers op de taart het bivak tijdens de zomer. Vooral aan die laatste werken we als leidingsploeg keihard om er telkens weer een spetterende editie van te maken. Dit alles lijkt misschien veel en toegegeven, we spenderen veel tijd in en rond de Chiro. Maar het geeft veel voldoening om samen met je vrienden, de leidingsploeg, telkens alles op alles te zetten om van elke zondag, elke financiële actie of elk bivak een onvergetelijk moment te maken.

Heb jij ook een vraag voor iemand van de leiding? Laat dan zeker iets weten aan je eigen leid(st)ers of aan Marthe, Margot, Heline of Miet. Zo kunnen we ervoor zorgen dat jouw vraag de volgende keer misschien in ’t schabelleke staat!

27


SNAPCHATSTORY: ROBBE

28


29


RECEPT Weet je niet wat gedaan met de lekkere paaseitjes die je van de chiro hebt gekocht? Je kan ze natuurlijk direct opeten (wie kan aan de verleiding weerstaan?), maar je kan het ook extra leuk maken en ermee bakken. Om ze daarna natuurlijk ook op te eten. Hieronder een receptje om de laatste paaseitjes toch nog te gebruiken!

INGREDIËNTEN

225 gram ongezouten roomboter

150 gram witte basterdsuiker

8 gram vanillesuiker

PAASKOEKJES

1 eidooier

280 gram bloem

snuif zout

15 paaseieren (eventueel met vulling naar keuze)

30

schaaltje kristalsuiker


INSTRUCTIES

1. Mix de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eidooier toe en meng deze er goed doorheen. Voeg bloem en zout in een kom bij elkaar en voeg dit in delen toe aan het botermengsel. Maak een bal van het deeg en laat dit minimaal een uur in de koelkast rusten. 2. Zodra het deeg uit de koelkast komt maak je hier balletjes van. Als deze allemaal zijn gevormd rol je ze door het schaaltje met suiker. Leg de balletjes op de bakplaat en bak de koekjes in 15 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte). 3. Zodra je koekjes uit de oven komen druk je gelijk de paaseieren erin, nu zijn de koekjes namelijk nog zacht. Laat de koekjes met rust zodra je de eitjes erin gedrukt hebt; de chocola smelt en zal zijn vorm verliezen als je het bijvoorbeeld nog wat meer wil aandrukken. Laat de koekjes volledig afkoelen en de chocolade eitjes volledig uitharden voor je ze serveert.

Smakelijk!

Bron: Laura’s Bakery

31


TO DO ACTIVITEIT PAASVAKANTIE

32


33


PUZZELBLAADJES Vind de weg naar Chiro Dadizele!

START

34


35


36


VERSLAG PAASEIERENVERKOOP Verslag Paaseierenverkoop, editie 2021

Wegens corona, zoals zovele acties, hebben we een mouw moeten passen aan onze jaarlijkse paaseierenverkoop. Dit jaar geen toeters en bellen, geen paasstoet en rondrijdende koeriers die paaseitjes aan huis leveren. We kozen ervoor om het verkopen aan de leden over te laten. En dat hebben jullie massaal gedaan! We verkochten dit jaar maar liefst 305 kilo eitjes, wat meer is dan andere jaren! Een dikke dankjewel aan al wie eitjes kocht en verkocht.

Ook op de dag zelf moesten we ons corona-proof organiseren. Geen eenvoudige opdracht, maar de trekkers van deze financiële actie, Manon en Adey, hebben dit fantastisch gedaan. We vulden de doosjes apart in hemen, iedereen uitgerust met mondmaskers, handschoenen en liters alcoholgel.

Om 14 uur was het zover, iedereen mocht z’n eitjes komen ophalen. Sommigen kwamen zelfs meerdere keren langs omdat hun bestelling eitjes te groot was om in één keer te vervoeren. Als dat geen toewijding is.

Naast onze paaseierenverkoop werd er naarstig gewerkt om ook ons sjorpalenkot, die al lang aan vernieuwing toe was, af te breken. Tegen het einde van de middag werd deze met de grond gelijkgemaakt. De vernieuwing komt er snel, dus stay tuned!

37


PRIKBORD

Dit semester eindelijk weer activiteiten voor de oudere afdelingen in de chiro zelf! Kijk hoe blij ze eruit zien

😊

38


Wil je zelf een boodschap achterlaten op het prikbord? Stuur dan een mailtje naar marthe.pannecoucke@chirodadizele.be

39


KALENDER APRIL 18 april: Geen chiro voor de spikkels en de Schakels 22 april: Einde inschrijvingen frituurslag

MEI 2 mei: inschrijvingsdag spikkelbivak 8 & 9 mei: Frituurslag 16 mei: Laatste Chirozondag (blokstop) Inschrijvingsdag spikkelbivak

JUNI 21 juni: Terug Chiro (einde blokstop)

JULI 5 t.e.m. 9 juli: Spikkelbivak 18 juli: Uitstap naar de zee

AUGUSTUS 25 juli: Bivakwake 31 juli t.e.m. 10 augustus: Bivak 40


CHIROKLEDIJ UNIFORM We dragen ons uniform om te tonen dat we bij de Chiro horen en daar mogen we best trots op zijn! Het uniform bestaat uit het rode T-shirt (of een 50,55, of 60-jaar T-shirt), de beige short of rok en het blauwe hemd en verplicht vanaf rakker of kwiks. Bij ons kan je terecht om tweedehands Chirokledij te kopen. Dit aan ongeveer de helft van de aankoopprijs in de Banier, waar nieuwe Chirokledij aangeschaft kan worden. Heb je zelf nog kledij liggen waar uw kind of uzelf uitgegroeid is/bent? Via onze verkoop krijgen zij een nieuw Chiroleven. Breng deze dus zeker binnen bij ons! Contactpersonen tweedehands: Britt Dekimpe britt.dekimpe@chirodadizele.be 0473 41 50 58

41

Jana Mestdagh jana.mestdagh@chirodadizele.be 0474 62 71 94


HANDIGE INFORMATIE UITLEENDIENST Chiro Dadizele verhuurt groot materiaal en keukenmateriaal. Het groot materiaal bestaat uit sjorpalen, … Het keukenmateriaal werd recent vernieuwd en is in grote aantallen voorhanden. De contactpersonen van onze uitleendiensten zijn:

Groot materiaal: Marie Cloet 0497 65 29 93 marie.cloet@chirodadizele.be

Keukenmateriaal: Els en Kurt Beckaert 0486 31 52 70 kurt.els@telenet.be

WEBSITE Om op de hoogte te blijven van al ons doen en laten kan u steeds onze vernieuwde website raadplegen: www.chirodadizele.be

Facebook Ook op onze facebookpagina wordt alle belangrijke updates meegedeeld en kunt u allerlei foto’s terugvinden: www.facebook.com/chirodadizele/

Rekeningnummer Voor alle betalingen i.v.m. weekends, bivakken of financiële acties moet het onderstaande rekeningnummer worden gebruikt: BE16 7380 2553 5674

Contact Heeft u een vraag, aarzel niet om contact op te nemen via: info@chirdadizele.be

42


43


’T SCHABELLEKE Is een driemaandelijks tijdschrift van Chirojeugd Dadizele (De Belhamel & De Schakel) voor alle leden, ouders en sympathisanten.

Online

Wil je het Schabelleke in kleur bekijken, ga da naar: www.issuu.com/chirodadizele/

Jaarabonnement

Dit is €5 tenzij er een steunabonnement wordt genomen. Dit steunabonnement bedraagt €10 waarvoor alvast onze oprechte dank. Vraag uw abonnement aan via schabelleke@chirodadizele.be

Dankjewel

Voor het vertrouwen in onze Chiro!

Vragen, ideetjes? Laat het ons weten!

44