Page 1

Chirogazetje

Jaargang 2011-2012 1ste editie

Chiro ‘t Stratje


Register

x Woordje van de Redactie x Woordje van de VB’s x Woordje van de Groeps x Blunder van een Leider/Leidster x Leidingsvoorstelling Pagadder Speelclub Rakwi Tito Keti Aspi x Pagadder Artikel x Speelclub Artikel x Rakwi Artikel x Tito Artikel x Keti Artikel x Aspi Artikel x Exclusief Interview: Random Dudes x Wist Je Datjes x Spelletjes x Lachen met... x Wc Rubriekje x Lyrics van Zotte Skivn


Woordje van de Redactie Dag beste chirokrantjelezertjes, Hier zijn we dan alweer met het eerste chirokrantje van wat beloofd een zot chirojaar te worden…wat gaat de tijd toch snel! Pagaddertjes worden iets wildere speelclubbers, rakwi’s worden stoere tito’s, keti’s worden rasechte pubers en inderdaad, de oudste aspi’s treden binnen in de wereld van het ‘leiding zijn’. Dit zorgt ook voor heel wat nieuw literair talent in onze leidingsbende, althans, dat zullen we dit jaar proberen te bewijzen . Het redactieteam heeft onder meer met Martijn Van Wynsberghe en Alena Vercruysse, twee eerstejaarsleiding die voor heel wat creatieve inbreng zullen zorgen. Uiteraard worden deze ‘groentjes’ niet aan hun lot overgelaten, maar worden ze vakkundig begeleid door oude rot en tevens hoofdredacteur: Pieter Dendievel. Daarnaast zullen ook Hannes Tieberghien en Maxim Vanhoenacker waken over het hoogstaande niveau van dit krantje. Hannes had een minder jaar op het vlak van studeren en zet daarom een stap opzij als hoofdredacteur om zich volledig op zijn studies te concentreren, een wijze beslissing naar onze bescheiden mening. Wij vinden het toch wel belangrijk dat jullie weten dankzij wie jullie toiletbeurten weer een pak aangenamer zullen worden. Vandaar dat wij het niet konden laten om onszelf hieronder nog even te tonen:

Veel leesplezier en tot binnenkort!

Hoogachtend, De redactie


Woordje van de VB’s Het eerste krantje ligt voor jullie neus. Miet en ik zijn jullie nieuwe VB’s. Wij zorgen ervoor dat de leiders en leidsters hun werk goed doen. En daar is veel werk aan !!! Miet werkt in Wevelgem in het OCMW en ik geef les in het zesde leerjaar in Bellegem. Ik hoop dat iedereen een schitterend jaar zal hebben in de chiro. De eerste dag zag er alleszins al veelbelovend uit. Hopelijk weten jullie nu zeker wie jullie leiders of leidsters zijn. Voor de ouders meegeven dat wij bijna altijd aanwezig zijn voor en na de chiro op zondag.Voor praktische vragen kunnen jullie bij de leiders terecht Je kan ons ook alles vragen wat je wil weten over de chiro. Jullie kunnen ons ook mailen via paul_vincke@telenet.be. We willen ook graag meegeven dat we van ieder lid van de chiro verwachten dat hij of zij heel regelmatig naar de chiro komt. Dat is een voorwaarde om mee te mogen met het weekend en het kamp. En waarom zouden jullie kinderen niet komen ? Hierbij nog even meegeven dat er op zondag verwacht wordt dat jullie kinderen in chirokleren of speelkledij naar de chiro komen. Zorg er alleszins voor dat de kleren die ze dragen vuil mogen worden. GSM’s zijn niet toegelaten. Als de leiders een GSM zien wordt die afgenomen tot na de chiro(17 uur). Wij nodigen jullie ten slotte nog uit voor de dia-avond van 22 oktober in de Wervel. Er wordt vol-au-vent met balletjes geserveerd. Tot dan.

Paul en Miet


Woordje van de Groeps Beste ouders, kinderen, Een al te lange pauze in het Chirojaar ligt nu achter de rug. Een einde van een pauze brengt ook steeds een herbegin met zich. In deze situatie is dat de hervatting van het Chirogebeuren. Voor velen is dit een hele aanpassing. Er zijn een heleboel nieuwelingen, waarvoor we verheugd zijn om ze te verwelkomen. Velen gaan over naar een nieuwe afdeling. En velen hebben een volledig nieuwe leidingsploeg. Maar niet alleen voor de leden is de start van het Chirojaar een hele aanpassing, ook voor de leiding zelf is alles nieuw. Ook zij leren nieuwe gezichten kennen en staan over het algemeen bij een nieuwe afdeling, zoals hierboven reeds werd aangehaald. Maar voor twee van hen is de verandering nog groter, met name voor de groepsleiding. De groeps zijn twee leiders die als het ware de eindverantwoordelijkheid dragen voor vele zaken binnen de Chiro en die de communicatie met externe instellingen verzorgen. Als er problemen zijn, kan er met de groeps worden gesproken. Dus moest u ooit enige opmerkingen of vragen hebben omtrent de Chiro, dan mag u ons altijd contacteren, zowel binnen als buiten de Chiro. Ten slotte zijn zij, maar ook de medeleiding, het uithangbord van de Chiro. Wij zijn zeer vereerd om groepsleiding te mogen zijn van Chiro ’t Stratje Bellegem in werkingsjaar 2011 – 2012. Het spreekt voor zich dat we onze uiterste best zullen doen om er ook dit jaar weer een geslaagd jaar van te maken. Contactgegevens: Emiel Maelfait Adres: Mortagnelaan 109 8510 Bellegem Tel.: 0474 / 66 44 70 e-mail: miele_emiel@hotmail.com Maxim Leplae Adres: Mergelstraat 4 8510 Bellegem Tel.: 0470 / 05 46 71 e-mail: maximusleplae@hotmail.com Mvg, Maxim Leplae, Emiel Maelfait Groepsleiding Chiro ’t Stratje 2011 - 2012


Blunder van een Leider/Leidster

Zoals ieder jaar gaan enkele van jullie lieftallige leiding graag wat zomerfestivals gaan bezoeken, dit om hun favoriete muziekgroepen aan het werk te zien en nieuwe vrienden te zoeken tussen alle andere festivalgangers. Ook vorige zomer was dit het geval, meer bepaald op het 4-daagse DOUR festival waren ze met een klein groepje aanwezig, waaronder ook ene M. Van Wynsberghe ook wel beter gekend als Martijn Vwb of M. Vwb (laten we hem “anoniempje” noemen), nietsvermoedend van welk avontuur hem te wachten stond. Jullie leiding waren al 3 dagen aan het feesten en tot nu toe was het festival zeker al geslaagd, de optredens waren enorm goed en jullie leiding hadden al enkele vrienden bijgemaakt. Alleen viel het weer deze voorbije dagen iets tegen waardoor de sfeer nog niet helemaal zomers was. Maar toen dag 4 aanbrak scheen de zon volop over de festivalweide en iedereen was vrolijk! Ook “anoniempje” was opgetogen, en niet enkel door het zonnetje, dag 4 was namelijk ook de laatste dag van het festival, traditiegetrouw komt dan ‘s avonds het beste optreden waar iedereen op zit te wachten. Dit keer was het Pendulum die DOUR mocht afsluiten, niet toevallig “anoniempje” zijn favoriete muziekgroep. Een optreden dus waar hij al een hele tijd naar uitkeek.

Door dat mooie weer en de gezonde spanning voor het optreden van die avond kreeg “anoniempje” nogal rap een droge mond, dus besloot hij achter een verfrissend drankje te gaan bij de bar. Aangekomen aan de drankstand zag “anoniempje” een mooie blonde vrouw serveren. Helemaal van de kaart door de schone verschijning vroeg hij aan de dame zoveel dat hij kon dragen, zo dacht hij indruk te maken bij haar als een genereuze jongeman natuurlijk. “anoniempje” gaf de jonge vrouw nog een knipoog en liep trots met zijn 5 drankjes weg van de drankstand. Meteen werd hij achtervolgd door een brullende bèir van ne vent. “anoniempje” dacht dat de man zijn drankjes wou afpakken en liep weg zo hard als hij kon (wat natuurlijk al iets moeilijker gaat met 5 drankjes). De man haalde “anoniempje” bij en greep hem bij de schouder! Toen hij zich omkeerde zag hij in grote letters ‘SECURITY’ op de man zijn T-Shirt blinken. Toen viel zijn euro, hij had vergeten te betalen voor zijn drankjes! De Security nam onfortuinlijk “anoniempje” mee naar het hoofdgebouw van het festival, waar hij mocht uitleggen waarom hij niet had betaald. “anoniempje” was helemaal in paniek dat hij van de weide moest gaan en het langverwachte optreden van Pendulum zou missen. Maar gelukkig is hij een eerlijke jongen en toen hij zijn verhaal vertelde aan de Security mensen werd alles vergeven en vergeten. “anoniempje” kon terug gaan naar zijn vrienden en na een avontuurlijke rit naar de drankstand kon hij nog genieten van een prachtige avond met een spetterend optreden van zijn favoriete muziekgroep.


Leidingsvoorstelling

Pagadderleiding Naam + Voornaam: Vandamme Celien Bijnaam: Clieno Studierichting: Toegepaste Psychologie Katho Hobby’s: Chiro GSMnummer: 0484/61.54.73 Hoeveelste jaar leiding: 4de Grootste wens: 5 jaar pagadder Naam teddybeer: Knorretje Lijfspreuk: ‘t Stratje till I die! Idool: Waarom ik voor deze afdeling koos: Pagaddertjes zijn super!

Naam + Voornaam: Jana Lefebvre Bijnaam: Jaanie Studierichting: Leefgroepwerking- Opvoedster Hobby’s: CHIRO!! Toneel en lekker gaan minivoetballen ;-) GSMnummer: 0474/32.73.54 Hoeveelste jaar leiding: 2de jaar Grootste wens: Dat al mijn pagaddertjes een heeeeeeeel leuk jaar hebben met ons! (maar dat zal zeker zo zijn hoor!) Naam teddybeer: Jean-Louwieke Lijfspreuk: Stratje till i die  Idool: al mijn toffe pagaddertjes  Waarom ik voor deze afdeling koos: Omdat de pagaddertjes zooooo tof zijn  en heeeel lief zijn!  Gewoon de BESTE zijn 

Naam + Voornaam: Leplae Maxim Bijnaam: Pontifex Maximus Studierichting: Geschiedenis aan de KULAK Hobby’s: Chiro GSMnummer: 0470 05 46 71 Hoeveelste jaar leiding: 2de Grootste wens: kunnen toveren Naam teddybeer: teddy Lijfspreuk: ’t is al geen frezen pletten met een leere Idool: Rudy Verboven Waarom ik voor deze afdeling koos: omdat pagaddertjes aardig zijn om te zien


Naam + Voornaam: Verschoore Steffi Bijnaam: Skoavie Studierichting: Toegepaste Psychologie Hobby’s: Volleybal, minivoetbal, CHIRO GSMnummer: 0477/41.87.83 Hoeveelste jaar leiding: 4e jaar Grootste wens: Een super jaar beleven met de pagaddertjes!!! Naam teddybeer: Bultje Lijfspreuk: Elke tegenslag pareer ik met een lach! Idool: Milow Waarom ik voor deze afdeling koos: Omdat ik ze de allerleukste vind!!!

Speelclubleiding Naam + Voornaam: Jasmien Vanneste Bijnaam: Jazzy Studierichting: 2de jaar toerisme & recreatiemanagement Hobby’s: CHIRO & aerobic GSMnummer: 0484/77 26 01 Hoeveelste jaar leiding: 2de jaar Grootste wens: Heel de wereld zien Naam teddybeer: Teddybeer Lijfspreuk: / Idool: / Waarom ik voor deze afdeling koos: Omdat een zot jaar ga worden met de speelclub!

Naam + Voornaam: Lagae Liesje Bijnaam: Heidi Studierichting: Toegepaste Psychologie Hobby’s: Chiro & dansen GSMnummer: 0472/ 840.460 Hoeveelste jaar leiding: 2de jaar Grootste wens: Ik nog lang in de Chiro mag zitten! Naam teddybeer: / Lijfspreuk: Leef elke dag , alsof het je laatste is! Waarom ik voor deze afdeling koos: omdat de speelclub gewoon de leukste afdeling OOIT is!


Naam + Voornaam: Vercruysse Alena Bijnaam: Studierichting: Interieurarchitectuur Hobby’s: CHIRO GSMnummer: 0494254247 Hoeveelste jaar leiding: 1e Grootste wens: Naam teddybeer: Mimihops Lijfspreuk: 'Lipjes getuit, borstjes vooruit.' Idool: Carrie Bradshaw Waarom ik voor deze afdeling koos: Coolste afdeling oooit!

Naam + Voornaam: Pieter Dendievel Bijnaam: Toembie Studierichting: Industrieel Product Ontwerp Hobby’s: I love techno gadgets verzamelen GSMnummer: 0472/76.36.87 Hoeveelste jaar leiding: 5de jaar Grootste wens: Meer I love techno gadgets Naam teddybeer: Random Teddydude Lijfspreuk: We en ma dadde en we doen nooi niet Idool: Ivo G Waarom ik voor deze afdeling koos: Omdat er 42 speelclubbertjes zijn, en da is het dichtst bij mijn schoenmaat in vergelijking met de andere afdelingen.

Rakwileiding Naam + Voornaam: Maertens Astrid Bijnaam: striete Studierichting:Rechten Hobby’s: chiro GSMnummer: 0499488934 Hoeveelste jaar leiding: 1ste jaar Grootste wens: gelukkig blijven Naam teddybeer: Lars Lijfspreuk: chiro lachenta ista moy loca Idool: selah sue Waarom ik voor deze afdeling koos: omdat de rakwi’s gewoon de tofste bende is van allemaal


Naam + Voornaam: Hannes Vandamme Bijnaam: Hanus Studierichting: Ingenieurswetenschappen Hobby’s: koersen +chiro GSMnummer: 0494 26 99 12 Hoeveelste jaar leiding: 1e jaar Grootste wens: iets uitvinden, er een patent op nemen en rijk worden door niets te doen Naam teddybeer: Pluk Lijfspreuk: niet zagen, gewoon doen Idool: pluk van de petteflet Waarom ik voor deze afdeling koos: kben een groentje

Naam + Voornaam: Dujardin Loïc Bijnaam: Lowiek Studierichting: Industrieel Ingenieur: Elektromechanica Hobby’s: Chiro, Voetbal GSMnummer: 0479524916 Hoeveelste jaar leiding: 2de Grootste wens: ooit eens een vuurwerkje afsteken Naam teddybeer: planckaert Lijfspreuk: Quidquid latine dictum sit, altum videtur! Idool: ivo goderis Waarom ik voor deze afdeling koos: zotste rakkers en kwiks oooit

Naam + Voornaam: Debels Sarah Bijnaam: Haras, Belzie Studierichting: 3de jaar Accountancy-Fiscaliteit Hobby’s: Chiro, rakwi’s plagen,babysitten,… GSMnummer: 0474/013058 Hoeveelste jaar leiding: 3de jaar Grootste wens: Dat de rakwi’s het komende jaar betere moppen vertellen! Naam teddybeer: Prul de kikker Lijfspreuk: Hoe meer zielen ,hoe meer vreugde! Idool: Geronimo Stilton Waarom ik voor deze afdeling koos: Omdat leider Jelle heeft gezegd dat ik een goeie rakwileidster ben en groen mijn lievelingskleur is


Titoleiding Naam + Voornaam: Goderis Alex Bijnaam: Brunn Beroep: Loodgieter+ koeltechnieker Hobby’s: Rugby, Acroll, Chiro , grieks romeins worstelen, spoonen. GSMnummer: 0498/21.78.45. Hoeveelste jaar leiding: 5 Grootste wens: Een gelukkig leven als professioneel traktorpulder hebben. Naam teddybeer: Random Dude Lijfspreuk: Bedankt é Idool: The Random Dudes (live) Waarom ik voor deze afdeling koos: Om dat het een uitdaging is en om dat die bende tito’s echt bère zijn !!!

Naam + Voornaam: Cédric Vandaele Bijnaam: Céte Studierichting: Biomedische Laboratoriumtechnologie Hobby’s: Hockey, CHIRO GSMnummer: 0479185539 Hoeveelste jaar leiding: 1e Grootste wens: Zanger Rinus op Flokfuif 12! Naam teddybeer: Dieter de destroyer Lijfspreuk: … lik ne reiger, moest ne reiger da kunnen uiteraard. Idool: Bandits!!! BANIN en ook een beetje zanger rinus Waarom ik voor deze afdeling koos: Tito’s? What else...

Naam + Voornaam: Lietaert Henk Bijnaam: Shanky in de Koelkast Studierichting: Burgerlijk Ingenieur in de Kulak Hobby’s: Vogelspotten, op één been staan en Duivenmelken, de gele gids lezen, M&M’s per kleurtje sorteren, papier recycleren GSMnummer: 0479 44 59 45 Hoeveelste jaar leiding: 1e jaar leiding Grootste wens: Een peperkoeken huisje Naam teddybeer: Bomberbird Lijfspreuk: Wacht niet tot morgen om wat vandaag kan gedaan worden door een ander te laten doen! Idool: J.B., de man die paletten en de transpalette uitvond, de nomaden in de hoogvlaktes van Zuid-Mongolië Waarom ik voor deze afdeling koos: Omdat de Tito’s een prachtig lokaal hebben en super zetels, en omdat ze mèga zijn natuurlijk!


Naam + Voornaam: Martijn Van Wynsberghe Bijnaam: Scheet Studierichting: Handelswetenschappen Hobby’s: Chiro, voetbal, pendelen GSMnummer: 0475/38.70.68 Hoeveelste jaar leiding: 1ste jaar Grootste wens: Geen herexamens hebben dit jaar! Naam teddybeer: Romana Lijfspreuk: Is je deur nog op slot? Idool: Zanger Rinus Waarom ik voor deze afdeling koos: Omdat machtig ga zijn!

Ketileiding Naam + Voornaam: maelfait emiel Studierichting: 2e jaar industrieel ingenieur elektronica Hobby’s: circustenten opzetten, mijn broer verslaan in het 24-uren spel GSMnummer: 0474664470 Hoeveelste jaar leiding: tweede Grootste wens: de koningin Elizabethwedstrijd voor triangel winnen, de wielerlegende erik wieckaert eens ontmoeten (mocht dat niet mogelijk zijn is Stijn Devolder ook goed) Naam teddybeer: Shaky shake Lijfspreuk: Alle keti’s, uit da bos! Idool: Peter Evrard Waarom ik voor deze afdeling koos: omdat de keti’s zo’n knodigaardjes zijn Naam + Voornaam: Lieke Bonte Bijnaam: Rickie, Bontje, (Bieke)Lunte,… Studierichting: Verpleegkunde A1 Hobby’s: chiro, gitaar & piano, tornadojagen GSMnummer: 0484/61.99.36 Hoeveelste jaar leiding: 2e jaar Grootste wens: groter blijven dan 1m65 Naam teddybeer: Marcel Lijfspreuk: een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd Idool: Rudy Verboven, Chadli, Emiel Slechtgemaakt en Tiebianus Waarom ik voor deze afdeling koos: - Om Frederiek Vanluchene Time’s Up te zien spelen - Om Eva Vossaert eraan te herinneren haar fiets niet te vergeten - Om Sander VWB zijn Justin Bieber kapsel te bewonderen - Om het meisjesaantal in de keti’s op te krikken - Omdat Pagaddertjes bjistig zijn, maar Keti’s ook


Naam + Voornaam: Tieberghien Hannes Bijnaam: Tiebie Studierichting: Industrieel ingenieur Hobby’s: voetbal, chiro, kleiduifschieten GSMnummer: 0472453551 Hoeveelste jaar leiding: 2e Grootste wens: alle stylo’s van de katho leegschrijven Naam teddybeer: Marcel Lijfspreuk: Ak et geweten, ka beter in mijn broek ge…, Is je deur nog op slot? Idool: Random dudes, Ian Thomas Waarom ik voor deze afdeling koos: blauwe kousen had ik nog liggen in mijn kast

Aspileiding Naam + Voornaam: Dendooven Jelle Bijnaam: Aureus Studierichting: Biochemie Hobby’s: Plantenhebariums maken en curling. GSMnummer: 0497/368612 Hoeveelste jaar leiding: 2e Grootste wens: een bos hebben in Canada. Naam teddybeer: Chuck Testa Lijfspreuk: Zelf de de wijste uil is ooit een uilskuiken geweest. Idool: Justin Bieber Waarom ik voor deze afdeling koos: omdat een caravan geen kelder heeft.

Naam + Voornaam: Vanhoenacker Maxim Bijnaam: Optimus Prime Studierichting: Ontwerp en productietechnologie 2e jaar Hobby’s: Chiro, Dag Allemaal’s verzamelen,… GSMnummer: 0477/608694 Hoeveelste jaar leiding: 2e Grootste wens: De originele print van Dag Allemaal nr.1 bemachtigen Naam teddybeer: Osnoprodavonoblikavitch Lijfspreuk: van het menu van het leven heeft niemand het recept Idool: Chuck Testa Waarom ik voor deze afdeling koos: De afdeling koos mij


Naam + Voornaam: Tine Vandamme Bijnaam: Tinne, Tiny, Dammie Studierichting: Pedagogische wetenschappen Hobby’s: Chiro! GSMnummer: 0494/ 67 12 70 Hoeveelste jaar leiding: 3e jaar Grootste wens: met de aspi’s het allerzotste jaar beleven! Naam teddybeer: Freek de egel

Lijfspreuk: Idool: zonder twijfel onze vriend Rinus Waarom ik voor deze afdeling koos: ’t moest iemand bij Jelle staan hé 


Pagadder Artikel

Dag allerliefste paarse schatten!

Hieronder vind je het allereerste pagadderartikeltje van het nieuwe chirojaar. Eerst en vooral eens zeggen hoe superblij wij zijn dat jullie elke zondag met z’n allen spelletjes komen spelen! Wij zijn van plan nog superveel toffe dingen met jullie te doen, zoals een dagje naar zee, een fantastisch weekend, een bezoekje aan de Sint, een Kerstfeestje, … Al die toffe dingen staan jullie nog te wachten, dus vooral blijven komen is de boodschap!

Wild doen Elkaar kietelen Liedjes zingen Koekjes eten Onnozel doen Muziek maken

Plezier beleven Ambetant zijn (af en toe :p) Geweldig grappig zijn Anderen helpen Door je stoel zakken De leiding eens foppen Een beetje stinken Raar zijn Samen plezier maken …

HET KAN ALLEMAAL BIJ DE PAGADDERS!!! Vele groetjes van jullie lieve leiding, Celien, Jana, Maxim en Steffi


Speelclub Artikel

SPEELCLUB Halloo lieve kleine speelclubbertjes, de meesten van jullie zijn nog maar net op kamp geweest, en het nieuwe chirojaar is alweer begonnen! Er is wel ĂŠĂŠn groot verschil, jullie hebben namelijk nieuwe supercoole leiding die zich over jullie zal ontfermen! We zullen er alles aan doen om jullie elke zondag van 2 tot 5 een mega toffe tijd te laten beleven. Het blijft daar zelf niet bij, want we gaan later dit jaar ook nog op weekend (waarover we jullie later meer zullen laten weten) en natuurlijk ook nog op kamp, maar daar zijn we nog lang niet aan toe! Maak jullie borst maar nat voor de komende weken, want het zullen zotte zondagen worden. Voor de nieuwe speelclubbertjes zullen we nog even onze crazy mascotte Rupsje Ribbel voorstellen. Hij is een bekend figuur in ons speelclubland, aangezien hij symbool staat voor jullie stoere geeltjes. Om hem wat beter te leren kennen mogen jullie deze mooie kleurplaat van hem inkleuren, Tot volgende zondag! Lieve groetjes Jasmien, Liesje, Pieter en Alena!


RakwiAr t i kel


Tito Artikel

YEET ÜBERCOOLEOVERACTIEVEIMMENSENTHOUSIASTEALTIJDMEEWERKENDE TITO’S, Om dit bjistige tito-jaar te starten, moesten wij, jullie leiding, dit artikelke in elkaar knutselen. Omdat het jaar nog niet zo lang begonnen is en iedereen elkaar nog wat moet leren kennen, hebben we eventjes wat zaken op een rijtje gezet, die je misschien nog niet wist over je medetito’s en ons lokaal!

Wist-je-dat:                      

Sarah, ook wel Haras genaamd, graag naar Bandits luistert en dolverliefd is op Justin Bieber? Het een zot tito-jaar ga worden met immens geskift leuke spellekes? Mathias stiekem nog verliefd is op Emma, maar te stoer is om het toe te geven? Het humorgehalte van de tito’s hoge toppen scheert? Ward zijn mama héél graag ziet en dat dit wederzijds is? Ons lokaal nu prachtig geschilderd is? Milan heel graag potje stamp speelt? We een wc kotje hebben zonder toilet? Eduardo zijn gsm niet meer mag meenemen naar de chiro ? Milan gesm schrijft in plaats van gsm? Cyril klusjesman speelt bij zijn mama en papa thuis? Justine en Michelle de beste zijn in gymnastiek en volgend jaar te zien zullen zijn op de Olympische Spelen in Londen? Ellen bére goed kan paardrijden? We de zotste zeteltjes van héél de Chiro hebben? Tito’s extreem ervaren schilders zijn? Ines een T-shirt aangeeft van chiro Aalbeke?!!!!!!!!! Milan zo graag op kamp gaat dat hij dat maar liefst 2 keer per jaar doet? Emma nooit thuis is wanneer de leiding haar wil gaan inschrijven? Lucas immens mooie ramen kan schilderen, in tegenstelling tot het jos-team? Amber massive boomstammen tekent? Mathias uren bezig is met zijn haar om die prachtige krullenbol te verkrijgen? De leiding het schandalig vindt dat het humorgehalte zo laag ligt, vandaar een leuk mopje:

Jantje zit in klas. Hij laat een scheet, het stinkt heel erg. De juf vraagt wie liet die scheet? Waarop Jantje antwoort ikke! Juf ik! Jantje?? zo vies ben je toch niet maar oke ga maar op de gang staan. Jantje rent naar de gang, eindelijk denkt hij. Dan hoef ik die vieze geur niet te ruiken. (lol, rofl rofl, lmfao!!!!!! BANIN) BTW, er zit een naam van 1 van uw leiding verstopt in de mop, zoek hem. TIP: Het is geen leidster! De eerste die het antwoord weet mag bij die leider zijn prijs gaan ophalen.


Om af te sluiten nog enkele leuke foto’s:

Prachtig jongens…

BANDITS!!! <333333

Bedankt voor het lezen van dit toch wel educatief en verrijkend artikel, we zien jullie graag volgende week terug, en denk eraan, hygiëne voor alles: kust de *** is oep!

Met hoogachting jullie zotte tito-leiding, Sexy Lexy, Hankiespankie, Cépédripic, Scheet


Keti Artikel Hallo, Hier een eerste artikel van jullie zotste leiding ooit. Graag willen we jullie nog eens feliciteren voor de geslaagde doop. (Neen Felix, Pär, Tuur en eventuele anderen die er niet waren, jullie behoren niet tot deze groep en worden dus tijdelijk als minderwaardig beschouwd, een volgende doop kan misschien volgen op kamp dus voorlopig spreken we jullie aan als ‘het plebs’). Nu jullie gedoopt zijn, kunnen we jullie eindelijk volwaardig aanspreken met KETI. Natuurlijk weten de tweedejaar keti’s al het reilen en zeilen van het keti zijn MAAR voor de nieuwe ketitjes volgt een bère originele KETI ZIJN IS  KETI ZIJN IS:         

Elke zondag naar de chiro komen Chirot-shirts voor losers vinden en dus bijgevolg met je mooiste bovenkledij komen Chilly Billy vuurke houden ’s avonds op kamp Op voorkamp en 2daagse gaan (span maar al de kitjes want ’t wordt lastig dit jaar!) Sinds dit jaar ook ne keer bèresjieke leiding ebn De vrijdag ne keer naar acroll komen Uitkijken naar het aspi zijn, waar je net dat ietsje meer mag Random …

We kunnen eigenlijk nog uren doorgaan maar zowel jullie als wij zullen et wel al gèt ebn duuuuuuuussssss moeten jullie zelf maar ervaren wat keti zijn dit jaar allemaal zal inhouden! In elk geval zien wij, jullie leiding, het volledig zitten (en stiekem hopen we dit ook van jullie). Als jullie echt nog een andere goede reden zoeken dan hebben we er uiteraard nog eentje: Elke zondag kunnen jullie onze lieftallige Nsiala aan het werk zien tijdens haar vijf minuutjes dansinitiatie!! (pret gegarandeerd!) Zo lieve keuntjes, dit was het dan al weer, tot het volgende hoogstaand stukje literatuur, Jullie superjitte leiding; Emiel Slechtgemaakt, Tiebie de Almachtige & Lieke de Grote


Aspi Artikel

Beste aspi’s Vandaag zou ik jullie graag het verhaal vertellen van een jonge held die op queeste vertrok. Deze held, Maxim Vanhoenacker, is soms wel beter bekend als Optimus Prime. Op een dag was Optimus van plan te vertrekken naar de chiro, naar het schijnt is het daar namelijk tof en het was de eerste chirozondag. Maar hij woonde echter ver weg en moest een heleboel obstakels doorkruisen op zijn pad.

Op het moment van vertrek scheen de zon erg hard, er was geen wolkje aan de lucht! Onze held vervolgde zijn route en kwam uit in het dorpje Rollegem; hier vond hij een heleboel marginalen. Als Optimus zijn oren heel hard spitste hoorde hij in de verte het gelach van 3 marginalen, op zich niets speciaals, maar het geluid van één ervan kwam hem bekend voor: het was zijn goede vriend Tom. Als een gek liep hij naar z’n vriend: “TOM! TOM! “ , riep hij. Maar Tom antwoordde niet, hij was namelijk druk bezig met een vuurwerkje af te steken. Gelukkig had een van de andere Rollegemse marginalen onze held wel horen roepen. Zo leerde hij ene Lisa kennen, samen met haar oudere zus Julie hadden ze Tom erop gewezen dat iemand hem riep. Tom draaide zich om om te kijken wie het was. Één moment van onoplettendheid is echter genoeg als je met vuurwerk speelt (vuurwerk is namelijk erg gevaarlijk aspitjes). En voor Tom het wist KNALDE het vuurwerkje recht in zijn gezicht (jammer, want Tom vond dit vuurwerkje net zo’n mooi ding.) Toen Meneer Prime zijn tocht verderzette moest hij door een akelig bos passeren; Bellegembos. Dit is de donkerste, meest gevaarlijke plek die Hij ooit bezocht had. Vol met coyotes, fazanten en rendieren. Hier en daar zag je ook een antilope, een luipaard, of zelf een neushoorn! Maar zoals we onze held kennen (namelijk: zonder vrees) passeerde hij langs alle angstaanjagende dieren. Net naast het bos zaten enkele dames (en één jongen); Ellen, Lieze, Sofie en Alexia. Zij bewonderden onze held; Allen samen:”waauw, wat een knapperd… en zo onbevreesd!”, juichten ze. Er was ook een jongen bij, ene Emile C. Helemaal van de kaart van de stoerheid van onze held viel hij zelf flauw. Maar dit maakte onze held wel vaker mee… Toen hij op het punt stond het bos te verlaten merkte Optimus iets op. Er hing een stok en een hand aan die fazant! Hij ging het zaakje van dichterbij bekijken… er was een persoon bezig aan al de gevaarlijke dieren! Toen onze held een praatje ging gaan maken met deze mysterieuze man wist hij wie het was. De man was Chuck Testa, hij was gespecialiseerd in het opzetten van dieren. Herr Optimus vroeg waarom hij iedereen in het bos bang maakte met al die gevaarlijke (doch niet echte) dieren. Toen zei hij dat hij had gehoord van ene Frensen M. dat hij niks voorstelde. Hij had gezegd dat Bear Grylls veel beter was.


Omdat deze discussie te betwisten valt hebben we er enkele anderen bijgehaald. Er kwam een hele bende jitte beirs en beirinnen af om te helpen beslissen wie nu best was; Chuck Testa of Bear Grylls? Ene tepels A., Anneleen en Victoria kwamen mee discussiëren. Na een verhitte strijd over in kamelen kruipen, dieren echt doen lijken en ga zo maar verder, werd er tot een besluit gekomen; ze zijn beiden even goed. (SURPRISE!!) Onze held kwam uit het bos en had veel nieuwe vrienden gemaakt. (die blijkbaar ook naar de chiro moesten, ze bleven hem namelijk volgen!) Eindelijk, zuchtte Meneer Prime: dat was een heuse tocht. Volgende keer zal ik via de Bellegemsestraat gaan, dat is misschien dichter. Wanneer Optimus het chirolokaal binnenkwam zaten zijn allerbeste vrienden daar. Jelle en Tinne. Nadat onze held het hele relaas had gedaan van zijn tocht waren Jelle en Tinne met verstomming geslagen; “wauw! Wat een hete beer ben jij”, riepen ze in koor. De tijd vloog, en voordat ze het wisten was het reeds 2 uur! Oei, jammerden de vrienden. We hebben namelijk geen spel voor vanmiddag. Maar omdat deze 3 zo’n goede leiding zijn (vooral onze held Optimus) werd het toch een dolle namiddag. Iedereen leefde nog lang en gelukkig; behalve Frensen, hij werd omvergereden door een auto. Maar dankzij onze goede vriend Chuck Testa heeft daar nog niemand iets van gemerkt.

Groetjes jullie allerliefste leiding en leidster Tinne.


Exclusief interview: Random Dudes Speciaal voor ons gazetje wou nieuw opkomend DJ – talent Random Dudes een exclusief interview geven!

Q: Hoe hebben jullie elkaar leren kennen? A: Wij zochten beiden online achter een goede vriend, via de site www.ikvoelmezoeenzaaminmijnleven.nl vonden we elkaar, de vonk sloeg meteen over en we waren vertrokken op ons muzikaal avontuur.

Q: Van waar de naam Random Dudes? A: We voelen ons niet meerderwaardig tegenover ons publiek en andere dudes, we willen iedereen laten feesten en een goede avond bezorgen. Want daar ‘draait’ het toch allemaal om! (snaptje em) In samenspraak met onze fantastische, hete manager Dhr. Tieberghien H. zijn we dan tot de naam Random Dudes gekomen. Door onze vele fantastische live performances die we tot nu toe verwezenlijkt hebben gebeurt het wel eens dat de organisatoren op hun line-up Random DudesLIVE zouden plaatsen.

Q: Wie is jullie grote muziekheld? A: Alex: Crookers want Crookers zijn bere Pieter: Doctor P, want hij deelt dezelfde eerste letter van mijn voornaam.

Q: Wat willen jullie met jullie muziek bereiken? A: We willen ons publiek de beste tijd van hun leven bezorgen. Door onze feilloze mixen en random geluidseffecten te combineren in een spetterende muzikale alsook visuele show slagen we hier dan ook zonder problemen in!


Q: Hoe zit het met groupies? A: Enkele groupies kan leuk zijn, maar bij ons wordt het soms teveel. Der is er zo ene, we zullen geen namen noemen maar J. Vanneste ook wel gekend als Jasmien V, die zou ons beter eens met rust laten. Het komt zelf al zover dat we ons niet meer deftig kunnen voorbereiden voor een nieuw optreden. Gelukkig hebben we in zo een situaties onze manager Dhr. Tieberghien H. die met zijn immenske kasse deze irritaties wegwerkt zonder dat we er iets van merken.

Q: Hoe zouden jullie je muziek omschrijven? A: Random.

Q: Waar kunnen fans jullie de volgende keer aan het werk zien? A: Na enkele buitenlandse optredens komen we voor de eerste keer terug in BelgiĂŤ achter the decks op Stratje-Ă -telli, dit op 05 NOV 2011. De Delaere brothers verzorgen na ons headline optreden de afterparty.

Q: Woordje voor de fans? A: Woordje.

Dank aan Random Dudes Alex G & Pieter D om even tijd vrij te maken in hun drukke agenda voor dit interview van een random chirogazetje.


Wist Je Datjes Wist je dat... ... de eerste chirozondag begon met fopleiding. ... ook de 2e herverdeling een fopje was! ... de rakwi’s echt slechte mopjes vertellen. ... de tito’s ook totaal geen humor hebben. ... de speelclub een immeeeeeeeeeeens grote groep is! ... de speelclub het meeste lawaai kan maken van alle afdelingen. ... de buurvrouw van de aspi’s (Sarah) spijtig genoeg verhuist. ... de oudste boom ter wereld meer dan 4700 jaar oud is? ... keti benoit mylle graag in de schuur vertoeft & keti thomas mylle in diezelfde schuur koeien melkt. ... de aspi’s een immens rustgevende kast hebben. ... de linker muur van het titolokaal een prachtig landschap is. ... olifanten liever achteruit lopen dan zich om te draaien. ... olifanten de enige zoogdieren zijn die niet kunnen springen. ... plakaatverf bére moeilijk afgaat. ... het vogelbekdier en de mierenegel de enige 2 zoogdieren zijn die eieren leggen? ... tek 7 goed materiaal is. ... de kasten in de chiro niet stevig zijn. ... leider Emiel M. hier meer over weet. ... de worsten met 1 euro verduurd zijn sinds vorig jaar. ... 1 meter de afstand is dat licht aflegt in 1/299 792 458 seconde in een vacuüm? ... je nu aan het midden van de pagina zit.

... het lijstje Wist Je Datjes vanaf nu in een groter lettertype staat. ... ze ten huise Goderis sinds de crisis geen worsten meer eten. ... de mensen van dexia ook voor een eindje geen worsten zullen eten. ... de blunder van een Leider/Leidster in dit krantje van een titoleiding kwam. ... keti Eva V. iets vergat op kamp. ... het voorwerp dat keti Eva V. vergat iets is dat normale mensen niet vergeten. ... I Love Techno een zeer geliefd feestconcept is bij jullie lieftallige leiding. ... het concert van coldplay in het sportpaleis in 40 minuten uitverkocht was. ... sommige leiding dit niet zo leuk vonden. ... dit het laatste Wist Je Datje is. ... het vorige Wist Je Datje ook een fopje was! ... Coca-Cola oorspronkelijk groen was? ... als je je rechteroog sluit nooit over je rechterschouder kunt kijken? ... je dit nu waarschijnlijk uitgeprobeerd hebt. ... de walrus rechtshandig is? ... de aansteker al werd uitgevonden voor de lucifers? ... de zon vlammen uitstoot van 20 tot 50 miljoen graden? ... dit immens warm is. ... dit het eerste reekske Wist Je Datjes was van dit veelbelovende chirojaar!


Spelletjes

Kleur in


Lachen met… Planking! Iedereen heeft vast al gehoord van de ‘plank’ trend, plat liggen, en je lichaam zo stijf houden als maar kan, en dit op de meest vreemde plekken. En daar maak je dan een foto doen. Waarom weten we niet, maar heel wat mensen vinden het mega boeiend, zelf de allerbekenste sterren houden zich ermee bezig!!! GEK!

Justin Bieber

Chris Brown

Katy Perry Na een tijdje gaat gewoon planking wel vervelen natuurlijk, en daarom werd ‘owling’ uitgevonden: jezelf laten fotograferen alsof je een uil bent die op een tak zit.


Maar nu is het alweer goodbye planking en owling! Het zal vast niet lang meer duren eer horsemaning helemaal ‘hot and happening’ is. Het is iets met losse hoofden en lichamen, beoordeel zelf…

En voor de echte durvers, heb je nog altijd ‘batmanning’!

Jaja, je hoort het al aankomen: Laat zien dat ook chiro ’t stratje helemaal mee is en omdat wij zo allemaal übercooool zijn is dit voor ons helemaal niet genant! Dus haal die camera maar van onder het stof en trek erop uit, en bij de uitgave van het volgende chiro krantje krijg je misschien wel een eervolle vermelding in ons befaamde gazetje! (Vraag voor Batmanning best hulp van een volwassene of tec7)


WC Ru br i ekj e

Bev i nduz i c hi nbov ens t a a ndes i t ua e? ! Geenpa ni ek , g el uk k i gl ees tuhetc hi r og a z et j e!


Lyrics van Zotte Skivn LMFAO – Party Rock Anthem

The Proxy - Raven

PARTY ROCK YEA Wooo!!!! LETS GO!! Party rock is in the house tonight Everybody just have a good time And we gonna make you lose your mind Everybody just have a good time [X2]

ye ye ye ye

We just wanna see yaa! Shake that! In the club party rock look up on your girl She on my jock non stop when we in the spot Booty move away like she on the block What the track I gots to know Top jeans tattoo cause I’m rock and roll Half black half white domino Gain the money out the door Yoooo!! I’m runnin’ through these hoes like driano I got that devilish flow rock and roll no halo We party rock yea! that’s the crew that I’m reppin’ On the rise to the top no led in our zeppelin Hey!!! Party rock is in the house tonight Everybody just have a good time And we gonna make you lose your mind Everybody just have a good time [X2] We just wanna see yaa! Everyday I’m shuffling Shuffling shuffling Step up fast and be the first girl to make me throw this cash We get money don’t be mad now stop hatin’ is bad One more shot for us Another round Please fill up my cup Don’t mess around We just wanna see You shake it now Now you wanna be Your naked now Get up get down put your hands up to the sound [X3] Put your hands up to the sound [X2] Get up [X9] Put your hands up to the sound To the sound Put your hands up!!!!! Party rock is in the house tonight Everybody just have a good time And we gonna make you lose your mind Everybody just have a good good good time Ohhhhh!! Ohhhhhh!!! Ohhhhhh!!! Ohhh!

hey hey hey hey hey hey hey ye hey hey hey hey hey hey hey ye hey hey hey hey hey hey hey ye hey hey hey hey hey hey hey ye hey hey hey hey hey hey hey ye hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey hey

Startkrantje  

Het eerste krantje van het werkjaar 2011-2012.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you