t'Aksentje september 2022 - januari 2023

Page 1

Beste chirovrienden

Het nieuwe chirojaar is van start gegaan: de nieuwe leiding is bekend en er staan heel wat toffe activiteiten op het programma. Wij hebben er alvast ongelofelijk veel zin in. Bovendien is dit chirojaar niet zomaar een chirojaar, want chiro Aksent mag in 2023 maar liefst 70 kaarsjes uitblazen. Iets wat we niet onopgemerkt kunnen voorbij laten gaan, stay tuned!

Een nieuw chirojaar betekent ook een nieuwe leidingsploeg. We verwelkomen maar liefst vijftien nieuwe leidsters en leiders in de ploeg: Helena, Lucca, Lander, Lyse, Tuur, Marie (Betsy), Ina, Emma, Marie J, Lars, Wout, Luna, Merel, Henri en Yasmin. Zij staan te popelen om jullie onvergetelijke namiddagen te bezorgen!

Jammer genoeg betekend een nieuwe start ook dat we afscheid moeten nemen van een hele hoop leidsters en leiders: Anne-Lise, Annelies, Axel, Axelle, Bram, Daan, Ellen, Elynn, Hanne Bos, Hanne Bus, Iris, Jana, Jenthe, Kwinten, Lies, Lotte DH, Marie, Memphis, Milan en Saartje dank jullie wel voor jullie inzet de afgelopen jaren!

De rol van groepsleiding wordt doorgegeven van Hanne, Bavo en Daan naar Britt, Irene en Ineke. Bedankt Hanne, Bavo en Daan voor al het harde werk! We appreciëren dat enorm!

Dit jaar is het jaarthema Chirohiro’s. Elke Chirodag opnieuw geven we het beste van onszelf en worden we stap voor stap beter op onze eigen manier. In de Chiro zitten, is als het ware een zoektocht naar je eigen superkrachten. Dit werkjaar gaan we die zoektocht allemaal samen aan!

Wij zijn helemaal klaar om er een spetterend jaar van te maken. Hopelijk jullie ook!

Tot zondag!

De leidingsploeg van Chiro Aksent

Algemene info

Website

Chiro Aksent vind je ook terug op het internet! We hebben onze eigen webiste: www.chiroaksent.be. Hier vind je heel wat informatie terug zoals contactgegevens van de leiding, de semesterplanning en inschrijvingen voor evenementen zoals de Brunch. Het is zeker aan te raden om er af en toe eens een kijkje te nemen!

Naast de website hebben wij ook een eigen facebookpagina, Chiro Aksent Bonheiden. Op deze pagina vind je ook heel wat informatie terug! Voor de foto’s van zondagen, weekends en kamp hebben we een gesloten groep, Foto’s Chiro Aksent Bonheiden, stuur zeker een verzoek om lid te worden, dan krijg je toegang tot al de foto’s!

Instagram

We hebben ook een eigen Instagram pagina, Chiro_aksent_Bonheiden. Hier posten we op zondagen, weekends en het kamp story’s, volg ons zeker om niks te missen.

Aanwezigheden

We verwachten van alle leden een regelmatige aanwezigheid, want er staan immers enkele kinderen op de wachtlijst die vol ongeduld zitten te wachten tot er een plaats vrij komt. Dus het zou zonde zijn dat de plaatsen worden ingenomen door iemand die vaak afwezig blijft.

Facebook

Financieel verantwoordelijke

Peter Dehaes (Pepi) is onze financieel verantwoordelijke van de chiro. Je kan mailen naar, secretariaatchiro@icloud.com, voor mutualiteit, verzekering, fiscale attesten. Heel wat mutualiteiten betalen een deel van het kampgeld en lidgeld terug. Meer info hierover kan je bij je mutualiteit krijgen. Bezorg Pepi het formulier van je mutualiteit volledig ingevuld, dan zet hij er een stempel op en bezorgen we het aan de mutualiteit. Veiligheid

De leiding staan elke zondag als gemachtigd opzichter aan het zebrapad voor de chiro. Vanaf Tito’s laten we het toe om alleen naar huis te fiesten. Zit je kind bij de Rakwi’s of een jongere groep, laat dan even weten of zij/hij toestemming heeft om alleen naar de chiro te komen.

Heeft je kind allergiëen, ziektes of dingen waarop we moeten letten, laat dit zeker weten aan de nieuwe leiding van je kind!

Weekend

Dit jaar gaan alle afdelingen, behalve tiptiens, op het zelfde moment op weekend van 3 maart tot 5 maart. De tiptiens gaan op weekend van vrijdag 28 april tot maandag 1 mei. Je kan onderling met de andere ouders afspreken om samen te rijden, moest je toch een probleem ondervinden stuur dan zeker naar de leiding een berichtje. Meer info over je weekend volgt later nog!

Chiro uniform

Net zoals de meeste Chiro’s hebben ook wij ons eigen uniform. Het uniform versterkt ons groepsgevoel en zo zijn we altijd en overal herkenbaar. Bovendien zijn onze Chiro kleren echte speelkleren en kunnen ze tegen een stootje.

Een uniform is bij ons verplicht vanaf de rakwi’s, maar ribbels en speelclub houden we zeker niet tegen om dit ook al te dragen.

Het uniform bestaat uit onze eigen blauwe Chiro trui, een Chiro T-shirt of topje en een Chiro short, -rok of –broekrok.

De trui, T-shirt en het topje kan je bestellen via de website. Als we de betaling goed ontvangen hebben zal er een pakketje klaarliggen na de volgende Chiro-zondag. Pas je liever het uniform alvorens je bestelt of koop je het liever toch niet online, dan kan je na iedere chiro-zondag iemand van de leiding aanspreken.

Je chiro rok of short koop je in de Banier, de chirowinkel in de O.L. Vrouwstraat te Mechelen. Hier kan je onder andere ook de kentekentjes halen. Je vindt er ook andere leuke attributen zoals een Chirohemd, sokken en schoenen. Deze maken echter geen deel uit van het verplichte uniform.

Schrijf ook zeker je naam in je uniform, zo kunnen wij er mee over waken dat de uniformen met de juiste persoon huiswaarts keren.

Agenda

Vrijdag 14 oktober – Dionysos en Kids Party & Oudercafé Het is weer tijd voor een spetterend feestje! Voor de Loods wordt ingenomen door de ouderen onder ons. Is het van 18u30 tot 20u30 aan diegene die nog net iets te jong zijn voor Dionysos, om te bewijzen dat zij ook weten hoe je een goed feestje moet bouwen! Trek je dansbenen dus maar aan en neem al je vrienden mee voor een spetterende editie van KIDS PARTY! Ook niet chiroleden zijn welkom! De inkomprijs bedraagt €5 en hier is een gratis drankje en hamburger inbegrepen. Heb je daarna nog dorst, dan kan je voor €1,5 nog een drankje kopen ((kraantjes)water is gratis). Naast de KIDS PARTY is er ook een oudercafe! De inkomprijs voor volwassenen is gratis! Er is de mogelijkheid om drank en eten te kopen aan de bar.

Vrijdag 21 oktober Dag van de jeugdbeweging De dag van de jeugdbeweging is de feestdag van alle jeugdbewegingen in Vlaanderen. Vandaag mogen jullie allemaal in jullie perfect chiro uniform naar school gaan, zodat je aan iedereen trots kan showen dat je in de chiro zit!

Zaterdag 19 november Christus koning Christus koning, joehoe! We verwachten jullie om 14.00u op de chiro, voor een geweldig groepsspel. Na het spelen hebben wij een lekkere maaltijd voor jullie klaar staan. Nadat onze buikjes gevuld zijn, gaan we om 19.00u allemaal samen naar een echte chiro-mis in de kerk van Bonheiden. Alle ouders zijn hier ook van harte welkom. Om 20.00u zijn we terug op de chiro en kunnen jullie nog even blijven babbelen aan een gezellig vuurtje en genieten van een warme chocomelk of een jenever.

Vrijdag 20 januari – Cinema Aksent

Vandaag wordt het lokaal omgetoverd in een echte cinema. Neem allemaal een dekentje en een kussen mee, zodat we het gezellig kunnen maken. Zoals het hoort in een echte cinema zullen er meerdere films te zien zijn. Iedereen kan dus zelf kiezen welke film hij of zij wil zien. De films starten om 19u en om 21u sluit onze cinema zijn deuren.

Woensdag 19 juli tot zaterdag 29 juli -- Kamp Het kamp is nog veraf, maar omdat we jullie er graag allemaal bij hebben, vermelden we nu toch al even de datum. Traditiegetrouw gaat het kamp voor iedereen vanaf de speelclub door van 19 tot 29 juli en voor de ribbels 23 juli tot 29 juli . Mogen wij vragen om de kampdata te respecteren? Vroeger vertrekken of later toekomen, komt de sfeer immers niet ten goede. Meer info over de inschrijvingen, de locatie, het kampthema,… volgt later nog.

Groepsleiding

Irene Jans en Britt Agneesens

De rol van groepsleiding wordt overgenomen door Britt en Irene. Wij staan in voor communicatie. Zijn er vragen of opmerkingen, dan kunnen jullie steeds terecht bij ons. Wij staan elke zondag aan de poort als aanspreekpunt of je kan ons ook bereiken via de hoofdmail, chiroaksent@hotmail.com of ons bellen, Irene: 0496020799 & britt: 0472830598. De mailtjes die jullie ontvangen met informatie of over belangrijkste chiro evenementen en activiteiten krijgen jullie van ons.

In onze jeugdbeweging trachten we de kosten voor elke activiteit zo laag mogelijk te houden, zodat voor niemand een financiële drempel hoeft te ontstaan. Toch heeft de chiro nog steeds een zekere kostprijs iedereen gelegen komt. In zulke gevallen kan u altijd opnemen met ons!

Ineke De Hondt

Ledenbeheer neemt Ineke voor haar rekening. Zij zal vooral achter de schermen werken voor onder andere (her)inschrijvingen, lidgeld, wachtlijst beheren, kampinschrijvingen en opvolging aanwezigheden. Ineke heeft zelf geen afdeling. Je zult haar zeker eens zien bij onze evenementen! Vragen over Ledenbeheer kan je mailen naar chiroaksent@hotmail.com.

Hey lieve ribbeltjes

Hebben jullie ook super veel zin in het Chiro jaar? Wij alvast wel! We gaan samen spannende, grappige, coole en onvergetelijke momenten beleven! Doe jullie Chirokleren aan en kom met ons mee op avontuur.

Zondag 02/10 : De leiding is op weekend, geen Chiro ☹

Zondag 09/10 : Vandaag spelen we het grote piratenspel. Jullie mogen jullie stoerste piratenou it aandoen!

Zondag 16/10 : De leiding is nog aan het bekomen van Dionysos, geen Chiro ☹

Vrijdag 21/10 : DAG VAN DE JEUGDBEWEGING!!! Draag je uniform naar school en laat het aan al jullie vriendjes zien

Zondag 23/10 : Trek je stapschoenen maar aan want vandaag doen we de dobbelstenentocht

Zondag 30/10 : Geniet van jullie vakan e, geen Chiro

Zondag 06/11 : Rupsje Ribbel is ziek, komen jullie ons helpen om het medicijn te maken?

Zondag 13/11 : Deze keer trekken we naar het bos om de kaboutertjes te gaan zoeken. Je mag je zeker en vast verkleden in een kaboutertje

Zaterdag 19/11 : CHRISTUS KONING!

Zondag 20/11 : Geen Chiro ☹

Zondag 27/11 : Pannenkoeken jd!!

Zondag 04/12 : Hopelijk zijn jullie braaf geweest dit jaar en belanden jullie niet in de zak van roetpiet

Zondag 11/12 : Win jij vandaag de grote ribbel doe-quiz?

Zaterdag 17/12 : Kers eestje

Zondag 25/12 : Vrolijk kers eest allemaal, geen Chiro

Zondag 01/01 : Gelukkig Nieuwjaar!! geen Chiro

Zondag 08/01 : De leiding is volop aan het studeren, geen Chiro ☹

Zondag 15/01 : Nog steeds examens, geen Chiro ☹

Vrijdag 20/01 : Cinema Aksent !! (meer info volgt nog)

Zondag 29/01 : De oudste groep neemt vandaag onze taak over en zullen jullie leiding geven, braaf zij he

Zondag 05/02 : Vandaag zien we jullie eindelijk terug en dat vieren we met heel de Chiro, GROEPSPEL!!

Zondag 12/02 : Wie wordt onze kampioen bij de grote Olympische spelen

Jullie jury:

: 0460956717

Lucca : 0468474532

0487748014

Helena
Lander: Bavo :

Heeey liefste speelclubbers!!!! Zijn jullie klaar voor een super leuk mega cool fantastisch chirojaar?? Jullie nieuwe leiding kijkt er alvast naar uit om er een onvergetelijk jaar van te maken Hieronder al een klein overzicht van wat jullie kapoenen kunnen verwachten.

25/09: De dag waarop we elkaar wat beter kunnen leren kennen!

02/10: Geen chiro. De leiding is op weekend

09/10: Welkom in het speelclubpaleis! (Kom verkleed als prins of prinses)

14/10: Haal je dansbenen maar boven, want jullie zijn allemaal welkom op party Aksent! (Meer info volgt nog)

16/10: Geen chiro. We zijn nog moe van party aksent

21/10: Dag van de jeugdbeweging Laat je schoolvrienden zien in wat voor een coole chiro jij zit!

23/10: Wie is de opperspeelclubber?

29/10: Kom verkleed in een griezelbeest Vergeet geen dekentje en kussen!

30/10: Geen chiro

06/11: Vandaag doen we de grootste speelclubquiz

13/11: We trekken naar het bos! Wie gaat er meeeeee?

19/11: Christus koning

20/11: Geen chiro

27/11: Wie gaat er met de gouden medaille naar huis?

04/12: Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan… Jullie zijn allemaal welkom op de brunch en wie weet zien jullie de sint

11/12: Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie wint de speelclubverkiezing van het land?

17/12: Kerstfeestjeeeee Meer info volgt nog

18/12: Geen chiro

25/12: Geen chiro

01/01: Geen chiro

08/01: Geen chiro

15/01: Geen chiro

20/01: Cinema aksent

22/01: Geen chiro

29/01: Vandaag krijgen jullie leiding van de leukste Aspi’s

05/02: Groepsspel. Iedereen komen!!

12/02: Vandaag weten we niet wat er op ons pad komt…

Contacteer ons:

Lisa: 0473 68 91 57

Lotte: 0487 42 30 19

Lyse: 0468 28 66 62

Tuur: 0468 31 35 53

Heyyyyyy tito’s, Zijn jullie klaar voor dit fantastisch chirojaar? Wij staan alvast te popelen om eraan te beginnen!!! Dit hebben we alvast voor jullie in petto. zondag 25/09: Vandaag komt jullie ware aard naar boven… #wallofshame zondag 02/10: De leiding is op congé #geenchiro:( zondag 09/10: Wie is jullie leiding nu echt?... #dawistiknogni vrijdag 14/10: Haal jullie beste dansmoves al maar boven #partyaksent!!! zondag 16/10: Wij hebben te hard gedanst #geenchiro:( vrijdag 21/10: DAG VAN DE JEUGDBEWEGING #leukstedagvanhetjaar zondag 23/10: De slimste tito ter aksent #debadeendjes + totemopdracht zondag 30/10: Geniet van jullie vakantie!!! #geenchiro:( zondag 06/10: Pas op voor de bom! #watisjulliestrategie zondag 13/11: Kraak de code #lepssprod zaterdag 19/11: Op bezoek bij pastoor Jan #kriekenmetballen #christuskoning zondag 20/11: Teveel hosti’s gegeten #geenchiro:( zaterdag 26/11: … #meerinfovolgt zondag 04/12: Brunch + de oude heilige man #watziterinmijnschoentje? zondag 11/12: Even onspannen tussen al dat studeren #hetbestemedicijn zaterdag 17/12: Hoo hoo titoo #kerstfeestje + totemopdracht zondag 18/12: We zijn de kerstboom aan het opzetten #geenchiro:( zondag 25/12: Merry christmas!! #geenchiro zondag 01/01: Gelukkig nieuwjaar #geenchiro zondag 08/01: Wat moeten wij nu doen op zondag? #nogmaalsgeenchiro:( zondag 15/01: De leiding heeft examens #wensonssucces #geenchiro:( vrijdag 20/01: Cinema aksent!! #meerinfovolgt zondag 29/01: De aspi’s nemen onze taak even over #vergeetonsniet zondag 05/02: groepsspel #eindelijkterug! zondag 12/02: gezien verkocht #dinatersago

Heel veel groetjes van jullie leiding xxx Moesten jullie nog met vragen zitten, mogen jullie ons altijd contacteren via onderstaande nummers.

Mieke - 0483757314

Emma 0468286270

Marie 0468257012

komen
ttiptiens tiptiens iptiens k a l e n d e r 2 oktober 2022 23 oktober 22022 1 oktober 12022 4 oktober 92022 oktober 2022 25 november 12022 9 november 12022 2 november 62022 november 32022 0 oktober 2022 4 december 2022 9 december 2022 16 december 2022 25 december 2022 tot 15 januari 2023 20 januari 2023 12 februari 52023 februari 2023 Helaas, geen Chiro! De leiding zit in de Ardennen... Wie o wie kent Bonheiden vanbinnen en vanbuiten?? Dionysos is EIND E LIJK terug!! groot feest vanavond!! Zijn we ribbel, rakwi of speelclub? vandaag is het DAG VAN DE JEUGDBEWEGING!! laat die koffiekoeken maar komen! Helaas komen de examens dichterbij dus starten me met examenchiro! Christus Koning vandaag, maar niet getreurd.. ook de ballekes en kriekskes zijn erbij We eten spaghetti vanavond!! Wie is beter? de tiptiens? of de keti's? Slagen jullie erin om te ontsnappen vandaag?? Liggen jullie foute kersttruien al klaar?? Ook vandaag doen we examenchiro Oh wie klopt daar kinderen? Niet enkel de bakker is van de partij op onze Brunch... Sorry gasten, we gaan elkaar even moeten missen (geen Chiro) Allen
voor cinema Aksent!! Hopla, we vliegen er terug in!! Wie is er klaar voor skivakantie?! Hopelijk missen jullie ons nog niet te hard, maar vandaag is het met de ganse chiro te doen Kato: 0496 24 65 24 Lars: 0493 45 04 65 Wout: 0489 04 60 17 De aspi's zullen vandaag hun leidingsskillz laten zien! 29 januari 2023

Hello hello liefste schatjeeeus, poejes, poulékes en Steve! Welkom bij het begin van het coolste aspi-jaar oooit! We gaan lachen gieren brullen, kei hard werken voor ons bk en meer coole dingen maar vooral ons amuseren! Minnie en Brittany hebben er alvast keiveel zin in en jullie hopelijk oook! See ya bitches " " "

2/10 De leiding is alles aant fixen voor het komende jaar ( met een boitje hier en daar ! ) jullie zullen ons deze week moeten missen :((

9/10 Today we get to know eachother baby’s xxx Zijn jullie klaar om elkaars grootste geheimen te ontdekken? Of houden we het gewoon bij onze lievelingskleur. Wij willen iedereen even graag leren kennen dus allemaal aanwezig zijn #

14/10 Today we dance like the mf godsss!!! DIONYSOS EN PARTY AKSENT u better be there$

16/10 Katerdays = best days ( geen chiro )

21/10 Vroeg uit de veren en klaar om te gaan feesten? Het zal nodig zijn voor the amazing and wonderful Dag van de jeugdbeweging

23/10 Sunday always funday, zeker als we jullie koppekes zien

30/10 Zijn jullie ons al beu? Jullie mogen deze zondag thuis blijven. Hopelijk hebben jullie dan extra veel zin om ons daarna terug te zien

6/11 Brainstorm timeee

13/11 De chiro is van ons ole ole!!!

19/11 Ballekes en kriekskes, gezang in de kerk en een goei jeneverke achteraf. Wat wilt eenmens nog meer?

20/11 Helaas pindakaas, weer een zondag zonder onze favoriete poesjes, poulékes en Steve

27/11 Verwarm jullie handjes en breinen, want vandaag testen we jullie kennis. Wie o wie is de waardige winnaar

4/12 Zijn jullie flink geweest # verwen jullie zelf met een lekkere brunch op de chiro en het natuurlijk het belangrijkste, op Sinterklaas zijn schoot zitten

11/12 Game day todaaay

18/12 So this is Christmas and what have you doneeee, kerstbooooit meer info komt nog!!

25/12 Geen chiro vandaag geniet van de feestdagen baby’s! Hopelijk komen al jullie wensen uit x

01/01 HAPPY NEW YEAR BITCHES!!! Geniet van de vakantie xxxx 08/01 -15/01 Geen chiro deze weken, de leiding is zwaar aan het afzien en aan het blokken… hopelijk genieten jullie van de vacay

20/01 De leukste pauze van onze blok is natuurlijk met jullie. Gezellig samen naar cinema aksent 29/01 Today is het aan jullie!!! Aspidag woehoew, maak ons trots we geloven in jullie schatjeeeus 05/02 Groepsspeeeel, wordt sws leuk beter komen jullie 12/02 Sunday fundayyyy

Zoooo dit was het dan voor het eerste semester !!! Wij kijken er alvast heeel erg naar uit lieverds. Moesten er vragen zijn of er worden dingen veranderd dan kunnen jullie ons altijd contacteren op messenger, whatsapp, gsm etccc !! Minnie en Brittany out " " "

Tel Yasmin: 0488956660

Tel Britt: 0472830598

Chiro Woordzoeker

Vind jij al de chiro woorden terug in dit raster?
Nog vragen of opmerkingen laat het zeker weten! chiroaksent@hotmail.com