Page 1


Beste ouders, leden en inwoners van Krokegem, het nieuwe kkosjaar is begonnen én we laten meteen een frisse wind door de KKOS waaien. Om te beginnen is er deze speciale editie van het KKOSerke! Meer pagina’s en dus nog meer plezier! ☺ De KKOS bestaat reeds meer dan 30 jaar, maar toch hebben wij het gevoel dat de inwoners van Krokegem niet altijd even bekend zijn met onze jeugdbeweging. En daar willen we verandering in brengen, vandaar dit boekje. Wij willen niet enkel de leden en ouders bereiken, maar ook buurtbewoners en sympathisanten eens laten meegenieten van het KKOSerke. Wat vind je hier nu zoal in terug:  voorstelling van de leidingsploeg en volwassen begeleiding  woordjes van de leiding per groep  de data voor november en december  waar je de kkos de volgende maand nog zal aantreffen  spelletjes  en nog zoveel meer ! Start met het ontdekken van de KKOS en laat je inspireren ! Meer informatie is ook steeds te vinden op de site www.kkos.be ! Veel leesplezier! De leiding


Wie is nu eigenlijk de KKOSleiding ? Wie ben ik ? Stefanie Rabaut Leiding van : Speelcub Lievelingsspel: één tegen allen Leuk weetje: Stefanie wil later fotograaf worden.

Wie ben ik ? Ilke Bruyninckx Leiding van : Speelclub Lievelingsspel: Tik Tak Boem Leuk weetje: Ilke haar grote held is Peter Pan.

Wie ben ik ? Ronald Raes (bijnaam: Ronny) Leiding van : Speelcub Lievelingsspel: Schipper mag ik overvaren Leuk weetje: Ronald speelt gitaar.

Wie ben ik ? Eva De Bauw Leiding van : Rakwi Lievelingsspel: Ninja Leuk weetje: Eva drinkt hééél graag ice tea.


Wie ben ik ? Ilke Lienard Leiding van : Rakwi Lievelingsspel: alle vuile spelen (zoals eierstratego) Leuk weetje: Ilke is dol op eten! Hoe meer hoe liever !

Wie ben ik ? Joren Vercammen Leiding van : Rakwi Lievelingsspel: Kaatsbal Leuk weetje: Joren heeft een hond, Keon

Wie ben ik ? Sanne Verdoodt (bijnaam: Sansie) Leiding van : Tippers en hoofdleiding Lievelingsspel: Ik ben een ei Leuk weetje: Sanne vindt haar eigen mopjes de beste en heeft een aanstekelijke lach.

Wie ben ik ? Dorien Vollebergh (bijnaam: Dory) Leiding van : Tippers Lievelingsspel: het AAAAAA-spel Leuk weetje: Dorien is fan van LMFAO en zou hen graag eens live zien.


Wie ben ik? Tess Van Limberghen (bijnaam: Stekelbes) Leiding van : Tippers Lievelingsspel: dropping Leuk weetje: Tess is verslaafd aan ‘Thuis’ en ontmoette op Rock Werchter haar grote idool Bram.

Wie ben ik ? Pieter-Jan (bijnaam: PJ) Leiding van : Toppers Lievelingsspel: In den bak Leuk weetje: Pieter-Jan heeft een kat slijmbal die steeds wat speeksel aan zijn mondhoek heeft hangen.

²

Wie ben ik ? Lars Follet Leiding van : Kerels Lievelingsspel: avondspel op kamp Leuk weetje: Lars wou als kind net zo slim worden als professor Gobelijn, maar wel iets minder verstrooid.

Wie ben ik? Stijn Van Hove Leiding van : Kerels Lievelingsspel: Zorg dat je niet geraakt wordt in een kamer- bal Leuk weetje: Stijn moest toen hij klein was geopereerd worden aan een groot gat in zijn hoofd


Wie ben ik ? Erika Baert Leiding van : Tip-10’s Lievelingsspel: Telefoontje Leuk weetje: Erika is allergisch aan tomaten

Wie ben ik ? Rani De Koninck Leiding van : Tip-10’s Lievelingsspel: Time’s up Leuk weetje:Rani is in oktober naar haar grote idool Bruno Mars gaan kijken.

Wie ben ik? Ellen De Bauw (bijnaam: Ellende) Leiding van : Aspi meisjes Lievelingsspel: Kiekeboe Leuk weetje: Ellen had als kind last van haaruitval.

Wie ben ik ? Nena Bruyninckx (bijnaam: Nino) Leiding van : Aspi meisjes en hoofdleiding Lievelingsspel: weerwolfje Leuk weetje: Nena wil graag een wereldreis maken, maar haar knuffel gaat dan zeker mee!


Wie ben ik ? Roel Vandekerckhove Leiding van : Aspi jongens Lievelingsspel: Potteke Stamp Leuk weetje: Roel woonde enkele jaren in Engeland.

Wie ben ik? Jim Nielandt (Bijnaam: Jimpie) Leiding van : Aspi jongens Lievelingsspel: Alles waarbij hij iets in elkaar kan steken. Leuk weetje: Jim haat zijn bijnaam

Wie is nu eigenlijk de volwassen begeleiding? Wie ben ik ? Gerrit Lambrechts Was 5 jaar leiding Beste KKOSherinnering: De zomer van 2006, buitenlands kamp in TsjechiĂŤ en het 30-jarige bestaan van de KKOS.

Wie ben ik ? Goele Van Weyenbergh Was 4 jaar leiding Beste KKOSherinnering: Als speelclub deden we 'Sneeuwwitje en de 7 dwergen' als act. Niemand mocht lachen met de gekke fratsen van Stoetel, uitgezonderd ik omdat ik Giechel was.


Dag iedereen!

Wij zijn Gerrit en Goele ofwel de nieuwe volwassen begeleiding van de KKOS. Dit jaar nemen wij de VB-fakkel van Katrien en Annelies over. Voor een groot aantal zijn we ongetwijfeld geen oude bekenden, maar voor de nieuwe onder jullie stellen we ons graag nog even voor.

Beiden zijn we afkomstig uit Krokegem. We woonden er, gingen er naar school en eens 6 jaar geworden, vond je ons elke zondag op de KKOS. 10 jaar lang ging Gerrit naar de KKOS, wanneer hij door leidingstekort nog voor zijn 16de een groep voor zijn rekening nam. Hij zou dit 5 jaar op rij doen. Maar wie dacht dat zijn KKOScarrière daar zou stoppen had het mis. Een jaar later ging hij alweer mee op kamp, dit keer als kookouder. Tijdens de week is Gerrit aan de slag als projectleider binnen de klimatisatie van gebouwen, hiermee zijn dagen zijn goed gevuld. En ook in het weekend zit hij niet stil, want verbouwt hij zijn huis. Wil Gerrit even ontspannen dan maakt hij een fietstochtje of gaat hij op stap met familie en vrienden.

Goele ging net iets langer als lid door het leven, maar nam na 12 jaar evengoed de taak van leidster op zich. Ze deed dit 4 jaar lang, wanneer ze in september 2010 uit de leiding ging. En we zijn alweer maar een jaar later of daar staat ze terug. In het dagelijkse leven zit Goele op kot in Leuven waar ze een master in de culturele studies doet. Ze is actief in de culturele sector, aan het werk bij BRONKS jeugdtheater en houdt van fotografie.

Vandaag, 26 en 22 jaar oud, nemen wij met plezier de rol van volwassenen begeleiding op. Een uitdaging die we ondanks onze jonge leeftijd met beide handen willen grijpen en voor gaan. Als volwassen begeleiding willen we de leidingsploeg bijstaan in raad en in daad, in goeie en in minder goeie tijden. Maar net zoals de leiding, kunnen ook ouders en leden met al hun vragen bij ons terecht. Graag willen wij ons als vertrouwenspersoon openstellen voor al jullie tips en problemen. We willen als brugpersoon paraat staan voor alle partijen, voor jong en voor oud. Zo hopen wij dat de KKOS voor elk van jullie een plek kan zijn waar jullie zich goed en zelfs thuis kunnen voelen, zodat jullie (net zoals wij) voor eens en vooral altijd de KKOS-kriebel te pakken krijgen of vast kunnen houden.

Tot binnenkort! Gerrit & Goele


Er waren eens… 2 meisjes en een jongen: Stefania, Ilkos en Ronaldicus. Zij hadden een speciaal talent, namelijk spelletjes maken. Hele dagen door waren zij bezig met spelletjes maken: spelletjes voor in het bos, spelletjes voor als het regent, waterspelletjes voor als het lekker warm is,… Maar niemand, echt niemand wou met hen deze spelletjes spelen. Ze vonden dit belachelijk en vonden dat je moest werken in plaats van je bezig te houden met zulke ‘onnozele’ dingen. De 3 werden er heel droevig van en staken hun spelletjes dan maar in een map en stopten deze map weg. Maar… Op een dag hoorden ze dat er iets bestond waar je wel spelletjes kon spelen, een jeugdbeweging. Deze jeugdbeweging heette de KKOS. Hier waren kinderen en jongeren, klein en groot, die allemaal stonden te popelen om spelletjes te spelen. Samen kregen ze een groep, de speelclub meisjes en jongens, een bende lieve speelse kinderen. Ze waren zo gelukkig, eindelijk konden ze heel de namiddag spelen. Ook de kinderen vonden het elke zondag opnieuw supertof. En zo leefden Stefania, Ilkos en Ronaldicus samen met hun speelclubbers nog lang en gelukkig. Speelclubbertjes, Wij hebben zin in het komende KKOSKKOS-jaar, hopelijk jullie ook?! (maar dat denken we wel ☺) Wij gaan alvast elke zondag voor een geweldig spel zorgen, nu nog hopen dat jullie er ook allemaal elke zondag zullen zijn! Groetjes van jullie leiding, Stefanie, Ronald en Ilke De foto’s van zondagnamiddagen vind je op: https://picasaweb.google.com/105021632196537246581?feat=email of via www.kkos.be


HEY RAKWI! We zijn er alweer aan begonnen, een nieuw mega geweldig KKOS-jaar! Als jullie supercoole nieuwe leiding zijn wij echt klaar voor nog vele zondagnamiddagen met toffe spelletjes, een weekend en (jaja, wij kijken er al naar uit!) in augustus een bangelijk kamp! Hopelijk zijn jullie even enthousiast als wij en bereid om er op de KKOS een lap op te geven! Wij gaan er in elk geval alles aan doen om jullie elke zondag een fantastisch leuke namiddag te bezorgen. Wij hebben nog enkele straffe programma’s voor jullie in petto dus er zit maar 1 ding op: elke keer naar de KKOS komen en het allemaal zelf ontdekken en meemaken!

Vele groetjes en tot zondag!!

JOREN EVA

ILKE


Haai tippers! Het nieuwe KKOSjaar is weer begonnen. Hoera! Olé olé! Maar wat betekent dit nu? Elke zondag leuke spelletjes met nog leukere leiding ☺.. En om al een beetje op te warmen hieronder een rebusje:

+

, - 1e p

k=g

-v

P=h

TA = i

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

W + 8,8,8

B=N

!

+

D=T

-G

-O

LG = R

W=Z

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Groetjes Tess, Dorien en Sanne

PS : Zondag 6 november gaan we naar de film !


Ben jij iemand met veel moed, kracht en doorzettingsvermogen tijdens de zwaarste en leukste opdrachten? Ben jij iemand die de groep aan het lachen maakt tijdens de donkerste nachtspelen? Of ben je iemand die zeer leuke mensen van je eigen leeftijd wilt leren leren kennen? Als je zo iemand bent komt dan zeker naar de TOPPERS. Elke zondag amuseren we ons rot met allerlei spellen; kampen bouwen, voetballen, bogen maken,.. noem maar op alles leuk dat je kan bedenken dat doen we. De persoon die jullie hier allemaal gaat gaat in begeleiden en waarmee jullie zotte dolle pret gaan belegen ben ik, namelijk PJ, jullie leider. Topper zijn is gewoon super cool iedereen die nu topper is kan er over meepraten, Toppers dat zijn de beste, de coolste, de leukste, de grappigste, de slimste, ste, de mooiste jeugd van heel de Chiro. Wie deze “zware� proeven kan doorstaan heeft het inzich om een topper te worden! Volg de instructies! Los het doolhof op!

Kijk naar links Kijk naar rechts Raak je tenen met je neus Lik met je tong je ellebogen Kom naar de KKOS Alleen dan ben je klaar voor een TOPPER te worden!


Dag liefste (misschien niet allemaal en altijd, maar dat zorgt voor afwisseling ;D ) tip-10’s van ons! De meesten onder jullie kunnen zich wel al inbeelden wat voor top-jaar dit zal worden, en voor de nieuwelingen: jullie collega-tip-10’s beschikken over heel wat verhalen die ze waarschijnlijk met veel plezier willen delen! Maar om het toch allemaal niet té spannend te maken, zorgen we hier voor een klein voorproefje:

“wat voorafging: de tip-10’s streden neus aan neus om de almachtige Jenebah hun kamp in te sleuren, want met deze aanwinst, dachten ze, werden de volgende proeven en makkie. Maar Jenebah at blijkaar heel erg graag die witte chocolade die ze zo vlijtig aan het snijden waren. en opeens waren er een heel pak stukjes verdwenen… hadden ze nog genoeg chocolade om hun gebakjes af te maken en wat als hun toren instortte…? Volgende weken in ‘tip-10’s op tv’ : De meisjes worden telkens weer verrast door de opdrachten die we voor hen in petto hebben. Van vuile spelletjes, een eigen ledenwerving en een dorpsspel tot het maken van eigen creaties in hun atelier (ahum, lokaal), niets is hun te veel om de top te bereiken! Margot vraagt zich wel af wanneer we nu eindelijk eens weerwolfje gaan spelen. (of heeft ze een aflevering gemist?)”

Jullie zien (én beleven, anders zou het maar saai zijn..) dit alles en meer op 1 van die supertoffe kkos-namiddagen! (En vergeet dan zeker niet op het einde van dit jaar, de kers op de taart, het fantastische kkoskamp!) Wij hopen jullie elke zondag (dat het kkos is natuurlijk, het zou nu toch eens megasneu zijn als jullie daar allemaal klaarstaan om dan te beseffen dat die supertoffe leiding van jullie niet komt opdagen. (wat we dan ook niet moesten, aangezien het geen kkos is.)) met z’n allen tegen te komen op de kkos, om weer wat onvergetelijke kkos-namiddagen te beleven!! ;D


Wij nemen alvast een rekenmachientje mee om het bedrag van Jole haar kopermuntjes te berekenen. EN VERGEET NIET: De arm van een schildpad is maar zo oranje als jij denkt dat hij is.

Dikke knuffel van Rani en Erika (jullie leidsters - voor de duidelijkheid - ) en tot zondag!!


[beeld u even een reclameblok in van ongeveer 5 minuten]

Juist de twee leiders die we al zo lang wouden hebben. Nu kunnen we eindelijk het aller coolste en meest legendarische KKOS-jaar, waar we al zo lang van dromen, beleven. Met deze twee leiders zijn we nooit te verslaan!!! Vanaf nu gaan we zeker elke zondag aanwezig zijn voor een namiddag vol plezier.


Waar vind je de KKOS nog de volgende maanden? Zat 3 december: Sinterklaastocht voor het hele gezin ! Inschrijven kan bij de leiding, via mail sanneverdoodt@yahoo.com of via het inschrijvingsstrookje in dit KKOSerke.

17 december: Kerstmarkt op het gemeenteplein van Asse, de KKOS verkoopt pita ! 18 december (’s avonds): Kerstmarkt op het kerkplein van Krokegem.


November: Zondag 6 november: KKOS Zondag 13 november: KKOS Zondag 20 november: KKOS Zondag 27 november: KKOS

December: Zaterdag 3 december: Sinterklaastocht Zondag 4 december: geen KKOS Zondag 11 december: KKOS // schaatsen Zaterdag 17 december: Kerstmarkt Asse Zondag 18 december: geen KKOS Zondag 25 december: geen KKOS


Naar jaarlijkse gewoonte gaan we weer schaatsen ! Waar? We gaan schaatsen in Liedekerke, maar we verzamelen gewoon aan de lokalen. Wanneer ? Zondag 11 december om 13u. Wat breng ik zeker mee ? Handschoenen en een extra paar kousen Prijs ? De prijs bedraagt 7 euro. Hiermee wordt de inkom voor de schaatsbaan en het 4-uurtje betaald.

………………………………………………………………………………………… (naam van het kind) gaat mee schaatsen op zondag 11 december. En geeft hierbij 7 euro voor de inkom en het vieruurtje.


KKOSLIED

WIJ ZIJN DE KKOSSERS EN HET IS REUZEFIJN, OM ELKE ZONDAG WEER OP DE KKOS TE ZIJN, OP KAMP MAKEN WE VEEL PLEZIER, WANT DAAROM ZIJN WE HIER, DOE WAKA DOE WAKA DOE WAKA DOE.


Chiro KKOS … Wa is da ? Chiro KKOS is de grootste jeugdbewegingen van Krokegem. KKOS staat staa voor ‘Klein Krokegem Op Stap’. De KKOS bestaat intussen reeds 35 jaar en daar zijn we fier op! Onzee jeugdbeweging telt dit jaar 18 leiding die elke zondag met veel enthousiasme klaarstaan om spelletjes te spelen en de kinderen te animeren. Al onze leiding volgt ook een animatorencursus en weet dus perfect perf hoe hij in bepaalde situaties moet reageren. Wat doen wij? Als jeugdbeweging wil de KKOS je de kans geven je op zondagnamiddag volledig uit te leven door sport en spel. Op deze manier kan je ook in het weekend samenkomen met vrienden of in contact komen komen met leeftijdsgenoten. Naast de zondagen hebben we ook een heleboel andere activiteiten. Zo is er ons jaarlijks etentje, de aspifuif en ons alom bekende beachvolleybalbeachvolleybal en voetbaltornooi. tornooi. Maar de KKOS neemt ook deel aan de autoloze zondag, de hopduvelstoet,, kerstmarkten, de roefeldag en nog zoveel meer! Eén keer per jaar verlaten we voor 10 dagen ons vertrouwde Krokegem en gaan we op kamp. Meestal gaat dit door van 1 tot 11 augustus. Om de vijf jaar steken we zelfs de grenzen over en gaan we met de oudste groepen op buitenlands kamp. Zo zijn we in augustus augustus 11 dagen naar het warme Spanje getrokken. Waar kan je ons vinden? De spiksplinternieuwe KKOSlokalen KKOS vind je terug in de Oude Dendermondsebaan, naast de Gemeentelijke basisschool in Krokegem. Maar is ook bereikbaar langs het kerkplein aan de Dendermondsesteenweg. Dendermondsesteenweg.

Wanneer? De KKOS gaat door op zondag van 14u tot 17u30. De juiste data en andere info worden 2-maandelijks meegedeeld in ons eigen tijdschrift, het ‘KKOSSERKE’. En op de site www.kkos.be ! Hoe lid worden?


Denk je dat de KKOS iets voor jou is? Speel je graag buiten en ben je niet bang om je eens goed vuil te maken? Kom dan zeker eens langs om het te ontdekken. Ieder kind mag 3 keer proberen vooraleer lid te worden. Het lidgeld bedraagt 15 euro, hiermee wordt het kind verzekerd en wordt materiaal aangekocht. Daarnaast is er enkel nog het uniform (een hemd en een t-shirt) dat eenmalig moet worden aangekocht.

Wij wachten op jou !


Sinterklaastocht

Chiro KKOS stelt telt voor ... Sinterklaastocht voor het hele gezin op zaterdag 3 december om 19u. Voor de tocht start krijgt iedereen een kaart. Samen met de Sint en enkele zwarte pieten ga je dan op stap. Onderweg kom je posten tegen met warme chocomelk, warme versnaperingen, versnaperingen, zangpieten, knutselpieten, … Bij elke post krijg je een stempel op de kaart. De tocht eindigt in ‘t Kelderke. Daar geeft de Sint aan elk kind met een volle kaart, een cadeautje.

Wie kan deelnemen aan deze tocht? Iedereen kan meewandelen. Jong of oud, ud, lid of geen lid, iedereen mag deelnemen!

Hoe schrijf je je in ? Inschrijven is heel eenvoudig. Vul onderstaand inschrijvingsstrookje in en geef het af aan de leiding tijdens de volgende kkosnamiddag. Ook kan je je inschrijven door te mailen naar sanneverdoodt@yahoo.com. sanneverdoodt@yahoo.com De betaling gebeurt de dag zelf aan de start.

De familie ……………………………………………………………………….… neemt deel aan de Sinterklaastocht met ……… (aantal) personen waarvan ………… kinderen en ………… volwassenen. Leeftijd van de kinderen: …………………………………………………………………………………………………………..


De leiding van chiro KKOS wenst je alvast prettige feesten ! Nena

Stefanie Ronald

Ilke B Eva Joren Ilke L

Stijn Lars

Pieter-Jan Jim

Roel Rani

Erika

Tess Ellen Dorien

Sanne


Om jullie een beeld te geven van wat wij in de KKOS precies doen, Mogen jullie een kijkje nemen in ons fotoalbum… En voor onze lieve leden, geniet na van het heerlijke kkos-jaar kkos jaar ☺! Deze foto’s zijn ook allemaal te vinden op: https://picasaweb.google.com/105021632196537246581?feat=email

Klein kamp in Sint-Andries: Andries:


Buitenlands kamp in Spanje:


Als deze foto’s jullie warm hebben gemaakt om ook naar de KKOS te komen, kom gerust eens proberen. Alle info en data vinden jullie op www.kkos.be Iedereen mag 3 keer proberen, pas daarna hoef je te beslissen of je al dan niet blijft.


Last van verveling? Zin in een spelletje? Dan zijn jullie hier op de juiste pagina aangekomen â˜ş!

Verbind deze 9 bolletjes door 4 strepen te trekken.

Hoe geraakt beertje bruin bij zijn ballon?


Los volgende droedels op:

................

.....

. . . . (tip: bekende naam)

........

Voor de liefhebbers van cijfers, los volgende sudoku op:


En kleuren maar!


KKOSerke november - december  

Alle info over de kkos gebundeld in een speciaal KKOSerke.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you