Page 1

4 ΙΟΥΛΙΟΥ– 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ «ΣΚΙΑΧΤΡΑ» στο CITRUS Εγκαίνια: 4 Ιουλίου, στις 8 μμ. Εργαστήρι κατασκευής σκιάχτρου: ΚΥΡΙΑΚΗ, 1 Ιουλίου, στις 10:30 πμ. Βράβευση καλύτερου σκιάχτρου: ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 Αυγούστου, στις 8 μμ. 4 ΙΟΥΛΙΟΥ– 23 ΙΟΥΛΙΟΥ «Μετά από καιρό…» Έκθεση ζωγραφικής του ΗΛΙΑ ΛΥΚΟΥΡΙΝΑ Εγκαίνια: ΤΕΤΑΡΤΗ, 4 Ιουλίου, στις 8 μμ. 4 ΙΟΥΛΙΟΥ– 23 ΙΟΥΛΙΟΥ «Μικρές Χαρές» Έκθεση φωτογραφίας της ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΧΙΟΥ Εγκαίνια: ΤΕΤΑΡΤΗ, 4 Ιουλίου, στις 8 μμ. ΣΑΒΒΑΤΟ, 7 και ΚΥΡΙΑΚΗ, 8 ΙΟΥΛΙΟΥ, στις 9 μμ. Είσοδος: 15 € ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ, 14 ΙΟΥΛΙΟΥ, στις 9 μμ. Είσοδος: 7 € «Αγάπες μάγισσες» ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ Τα παραμύθια αφηγείται η Νίκη Κάπαρη ενώ ο Γιάννης Ψειμάδας σχολιάζει με τη μουσική του και τα ηχητικά τοπία που δημιουργεί με πνευστά, κρουστά και έγχορδα όργανα. ΚΥΡΙΑΚΗ, 15 ΙΟΥΛΙΟΥ, στις 7 μμ. Είσοδος: 7 € «Μια φορά κι έναν καιρό» ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Παραμύθια για δράκους αλλά και μύθους από την αρχαία ελληνική μυθολογία θα αφηγηθεί η Νίκη Κάπαρη ενώ ο Γιάννης Ψειμάδας θα σχολιάζει με τη μουσική του και τα ηχητικά τοπία που δημιουργεί με πνευστά, κρουστά και έγχορδα όργανα. ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΙΟΥΛΙΟΥ, στις 8 μμ. «Νοσταλγική διαδρομή»


Με την συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση της Μαρκέλλας Θεοδ. Βρούζη, καμπούσικης καταγωγής, φιλοξενείται στον πολυχώρο Citrus, συλλογή από ξεχωριστές χειροτεχνίες τις οποίες δημιούργησε η Μαρκέλλα (1912-1984) και μας τις άφησε ως πολύτιμα δώρα. Ομιλήτρια θα είναι η κα. Φανή Βρούζη. ΣΑΒΒΑΤΟ, 21 ΙΟΥΛΙΟΥ, στις 9 μμ. Alcalica Ένα μείγμα πειραματικής και ηλεκτρονικής μουσικής, είναι ο ήχος των Alcalica, όπου συνθέτουν και συνδέουν την ενέργεια των ηλεκτρονικών ήχων του Λονδίνου της δεκαετίας του '90 με μελωδίες του Αιγαίου. Παίζουν οι μουσικοί: Λεωνίδας Δανέζος και Julie Loi. 25 ΙΟΥΛΙΟΥ – 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ «δια χειρός» Έκθεση κεραμικής τέχνης της ΜΙΚΕΛΙΑΣ ΛΕΓΑΤΟΥ Εγκαίνια: ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 Ιουλίου, στις 8 μμ. …όλα τα δημιουργήματα είναι εκπορεύσεις και εκφράσεις μίας αέναης ανελισσόμενης διαδικασίας του Γίγνεσθαι. 25 ΙΟΥΛΙΟΥ – 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ «To πρόσωπο της Ελλάδας που αλλάζει» Έκθεση φωτογραφίας του ΜΑΝΕ ΠΑΓΚΑΛΟΥ Εγκαίνια: ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 Ιουλίου, στις 8 μμ. ‘Eνα φωτογραφικό δοκίμιο, που αποτυπώνει τη σχέση του ανθρώπου με το χώρο και το χρόνο. Παρατηρώντας το χώρο, το χρόνο, το τοπίο, τον άνθρωπο, ο Μανές υπογραμμίζει τις συνθήκες μέσα από το φως, την ύπαρξη ή την απουσία του χρώματος. 28 ΙΟΥΛΙΟΥ, στις 8 μμ. «Βιωματική δράση του 3ου Γυμνασίου Χίου για ζητήματα προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία». ΤΕΤΑΡΤΗ, 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, στις 8 μμ. «Η μονογονεϊκή οικογένεια» Η ψυχολόγος του Κέντρου Ημέρας Ιωάννα Γρηγοροπούλου και η ιδιώτης ψυχολόγος Μαρία Τσικουδή θα προσεγγίσουν ζητήματα γύρω από το θέμα της μονογονεϊκής οικογένειας.


ΣΑΒΒΑΤΟ, 4 και ΚΥΡΙΑΚΗ, 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, στις 9 μμ. Είσοδος: 12 € «Ο Συμβολαιογράφος» Μια παράσταση, απολογία και εξομολόγηση μαζί. Μια απλή πράξη Ερασμία. Μια γυναίκα με πάθος. Σε λάθος χώρο και λάθος χρόνο. Σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδος, η Ερασμία, μια χήρα εγκλωβισμένη σε ένα περίπτερο και στα ήθη της μικρής κοινωνίας, οδηγείται στην απουσία. ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΡΑΣΜΙΑΣ: Η ΥΡΩ ΜΑΝΕ Θεατρική διασκευή: Εμμανουέλλα Αλεξίου- Γιώργος Καραμίχος, Σκηνοθεσία: Γιώργος Καραμίχος - Σχεδιασμός φωτισμών: Μιχάλης Μπούρης - Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου - Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Νανούρης - Τραγούδι παράστασης: Κώστας Λειβαδάς - Το τραγούδι ερμηνεύει η Υρώ Μανέ - Βοηθός Σκηνοθέτη: Βιργινία Κυπριώτη - Φωτογραφία: George Alexandrakis - Art Work: Amarildo Topalis - Παραγωγός: Γιάννης Μακρίδης -Παραγωγή: TEXNIS ΤΕΤΑΡΤΗ, 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, στις 8 μμ. «Το ζουμί του πετεινού» Παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Χιώτη συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο ίδιος ο συγγραφέας. ΣΑΒΒΑΤΟ, 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, στις 9 μμ. Είσοδος: 10 € Swingtime Quartet Οι Swingtime Quartet είναι ένα μουσικό σχήμα που παίζει Swing μουσική, είδος το οποίο έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γαλλία τη δεκαετία του 1930. Οι Swingtime Quartet αποτελούνται από τους Στέργιο Λούστα (βιολί), Κώστα Λιάγκουρα, Αντώνη Αρφάνη (Ακουστικές κιθάρες) και Πέτρο Δαμιανίδη (κοντραμπάσσο). 17 AYΓΟΥΣΤΟΥ – 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ «Αλλά με φωνάζουν Ού» Έκθεση θεατρικής μάσκας της ΜΑΡΘΑΣ ΦΩΚΑ Εγκαίνια: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 Αυγούστου, στις 8 μμ. Μουσικοχορευτικό δρώμενο: ΚΥΡΙΑΚΗ, 19 Αυγούστου, στις 8 μμ. Στα πλαίσια της έκθεσης, την Κυριακή, 19 Αυγούστου, μέσα στο περιβόλι του Citrus, θα πραγματοποιηθεί μία μουσικοχορευτική performance με τον Δημήτρη Σωτηρίου (χορευτής). 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ «Μια ματιά στην άγρια όψη της Χίου»


Εγκαίνια: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 Αυγούστου, στις 8 μμ. Έκθεση βραβευμένων φωτογραφιών του διαγωνισμού της CHIOS NATURE ΣΑΒΒΑΤΟ, 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, στις 9 μμ. Είσοδος: 12 € «Ταξίδι στο λυρικό κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη» Η Ορχήστρα ‘’Μίκης Θεοδωράκης’’ μας ταξιδεύει στο λυρικό κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη, με κιθάρα και φωνή. Συμμετέχουν η Νένα Βενετσάνου (φωνή) και ο Δημήτρης Παπαγγελίδης (κιθάρες). ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, στις 8 μμ. «Ο Βασιλιάς και το βιβλίο-πουλί» Ο Σύλλογος Φίλων Βιβλιοθήκης Κοραή και τo βιβλιοπωλείο "Πάπυρος" παρουσιάζουν το βιβλίο "ο βασιλιάς και το βιβλίο-πουλί" της Ανατολής Βροχαρίδου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Κώστας Ζαφείρης, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Βιβλιοθήκης Κοραή, ο εικονογράφος Ανδρέας Μαράτος, ο επιμελητής της έκδοσης Γιάννης Γ. Βούλγαρης και η ίδια η συγγραφέας. ΣΑΒΒΑΤΟ, 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, στις 9 μμ. ANAPARASTASIS: η ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου Ανεπίσημη πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους του Κωστή Ζουλιάτη. Μέσα από την παρουσίαση της εργογραφίας του συνθέτη Γιάννη Χρήστου, με σπάνια οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, αλλά και συνεντεύξεις με σχεδόν όλο το δημιουργικό και φιλικό κύκλο με τον οποίο συνδέθηκε, το φιλμ αγωνιά να μας φέρει πιο κοντά στο μυστήριο που άφησε πίσω του ο σπουδαίος δημιουργός και να μας κάνει να αναρωτηθούμε για όλες τις μεγάλες στιγμές της τέχνης που συνήθως οι εποχικές συγκυρίες κρύβουν στη σκιά τους. Συνδιοργάνωση: Περιφερειακή Ενότητα Χίου ΚΥΡΙΑΚΗ, 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, στις 8 μμ. "Στην Χίο με τον Anatol de Meibohm" Με αφορμή το βιβλίο του Αλέκου Ζούκα «Στην Χίο με τον Anatol de Meibohm», ο ξεναγός Θωμάς Καραμουσλής, η αρχαιολόγος Βάσω Πανάγου και ο δημοσιογράφος Γιάννης Σιούλας, θα μιλήσουν για τον τόπο, τον συγγραφέα και το βιβλίο. ΣΑΒΒΑΤΟ, 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 9μμ. Βραδιά Duende με τον Antonio Negro Santiago Είσοδος: 7 € Φλαμένκο! Ένα ιδιαίτερο είδος μουσικής και χορού (και τρόπου ζωής θα έλεγαν κάποιοι) που ξεκίνησε από την Ανδαλουσία, μια μικρή περιοχή στη Νότια Ισπανία.


Μαζί με τον Antonio Negro Santiago εμφανίζονται ο Παντελής Καβύρης στην κιθάρα, ο Μιχάλης Γεράνιος στο Καχόν και ο Σοφοκλής Σκούλτσος στο βιολί. Citrus άρωμα μνήμης, Αργέντη 9-11, Κάμπος, Χίος

programma ekdiloseon  

programma ekdiloseon citrus

programma ekdiloseon  

programma ekdiloseon citrus

Advertisement