Spirit 01 2011

Page 49

OPPLEVELSER FOR LIVET

STUDÈR I UTLANDET MEXICO BALI Her kan du studere:

Her kan du studere:

Ex.phil/Ex.Fac Spansk

Ex.phil/Ex.Fac Idrett Personlig trener

SYDNEY

BRASIL

Ex.phil/Ex.Fac Engelsk Idrett

Ex.phil/Ex.Fac

Her kan du studere:

Her kan du studere:

SØK ONLINE NÅ!

ETABLERT 1999 • GODKJENT AV ANSA

ugg! ugg!!

Like sikkert som at snøen smelter og at partysvenskene drar til Thailand, er det at våren byr på en Hiawata!-utgivelse som oser av solskinn og tørr asfalt. Tekst: magnus berg foto: Nils Kristian Thompson Eikeland

- Skiva måtte ta den tiden den trengte. Men vi har begynt å innse at, selv om vi ikke har gått inn for det, så er musikken for våren, sommeren, for sol og for de episke berusende og de lange nettene du aldri vil skal ta slutt.

- Vi har vel rett og slett prøvd å lage den skiva Hiawata! i nåtiden kunne gi til Hiawata! i fortiden. Det soundtracket til livet de ikke visste de trengte før i fremtiden hvis du skjønner? Ikke? Tidsreising er svært kompliserte saker.

Selv om sounden høres proffere ut enn noen gang tidligere, beroliger vokalist Tore Løchstøer Hauge oss at det fremdeles er den samme oppskriften som ligger i bunn.

- Er det fremdeles band som Lemonheads og Teenage Fanclub som er den musikalske inspirasjonen?

- Det å bli bedre til å spille er en uunngåelig konsekvens av at vi har spilt sammen i noen år nå. Det var aldri tilsiktet. Men vi spiller fortsatt med hjertet utenpå brystet, jeg har fortsatt ”Hiawata!” tatovert på armen, og vi har fortsatt en punktilnærming til konserter, skulle noen bli bekymret. Tilbake til seg selv? I fortiden?

WWW.GOSTUDY.NO

- Dere har tatt på dere et par frekke snowjogs og peila kursen tilbake til glade college punk-riff på den nye skiva. Nostalgi, eller har dere blitt mer breiale og pubertale med åra?

- Britisk og amerikansk 90-talls indie er nesten mer en del av sjelen vår enn ren musikalsk inspirasjon. Like innkorporert i kroppen som hjertet. Når det er sagt, så ligger det en sunn dose skatepunk a la NOFX, og et lite snev av band som Smashing Pumpkins i bunnen også. En eller annen blekke sa en gang at dere, musikalsk sett, var litt som en eldre fyr på fest, som koste seg inntil deg og viska fine ord i øret ditt, for så å dra frem en pille med noe beroligende og foreslå dyresex. Er det noe dere kan relatere dere til enda?

- Nå tror jeg det var dyrisk de mente og ikke dyresex. Håper det i alle fall. Det er uansett den beste beskrivelsen av oss noensinne. Om ikke musikalsk, så på et menneskelig plan. Bare se på oss. Det er vel ment som en referanse til at musikken vår er melodiøs pop som kan virke søt, men som alltid har et snev av aggresjon og desperasjon i seg. - Har Hiawata! bytta ut cavaen og blitt et beer keg-band for alltid? - Vi har alltid vært et beer keg-band. Vi bare mistet oss selv litt der en stund. Noen band lager sin kokain-skive. Vi gikk for den snillere og rimligere varianten og lagde vår cava-skive med forrige albumet. Det var en periode der det ble drust billig cava. Vi gjør oppmerksom på at Tore Løchstøer Hauge skriver for Spirit på Freelancebasis.

spirit / 01_2011 49