Spirit 03 2011

Page 9

ymse / nyheter / snadder / intervju / sex sist? – He he. Dere tror at jeg er bifil fordi jeg tøffer meg på scenen, dere. Det er bra. Skiva er ute 10. juni og vi krysser fingrene for at folk vil like den og komme på konserter. Vi skal selvfølgelig på en Norgesturne til høsten etter festivalsommeren. Det blir moro! Har du en god historie fra innspillingen? Det er så mange fine og morsomme øyeblikk, men de er gjerne interne og jeg er elendig på å fortelle historier…

Hjelp oss Å lage et bedre SPIRIT, og vinn festivalpass til øya!

Hva om du får elendige kritikker for skiva, nerver? Ja, det ville vært veldig leit, synes jeg. Vi har jo jobbet særs grundig med skiva og vi har turt å utfordre oss selv og viser sider folk ikke har hørt fra vår kant før. Jeg er i grunnen positiv med tanke på mottagelsen vi har fått i utlandet, så jeg håper det går bra. Hva er det som inspirerer deg/dere til å lage musikk? Kan bare snakke for meg selv, men det er noe jeg kjenner jeg trenger å gjøre. Gode inspirasjonskilder er annen musikk, konserter, tv-serier og trillere. Så Dexter og Breaking Bad i den mest kreative skiveperioden.

NÅR HADDE DU agnete kjølsrud / djerv

SEX SIST?

Hei Agnete, hva føler du nå? Hei hei. Jeg føler varme. Har nettopp fått spørsmålene fra dere og jeg synes de var direkte, uredde, sjarmerende, men like fullt skamfulle. Ja, rett og slett herlig frekke. Og så føler jeg glede over at ting går fremover med Djerv. Fikk nettopp et par spillejobber til bekreftet og det er bra. Med medlemmer fra Animal Alpha, Stonegard og Trelldom, er Djerv det nye norske superbandet? He he he. Nå er jo Erlend og Stian helt supre da. De er superkule, superflinke, superdedikerte, ja rett og slett superbra folk. Men så har vi meg som ikke er like super, så da kan vi nok ikke kalle oss det, nei. Hva med “supermannebandet”? Du figurerte ofte i media når du frontet Animal Alpha. Så hvordan er det å være tilbake i rampelyset? Noe du har savnet? Jeg forsøkte å kun stille i det som direkte hadde med bandet og musikken å gjøre, så den delen har ikke vært noe savn, men derimot det å få spille mye, ja det har jeg savnet veldig! Blir det slik at det er mye ego eller divanykker bobler opp når man får så mye oppmerksomhet, eller? Det kan det nok bli for noen, men jeg tror ikke det har vært noe problem med meg ennå. Jeg er så godt oppdratt, vet du. Men jeg har faktisk planer om å bli litt kjipere. Tror det hadde vært kledelig… Er Animal Alpha død og begravd? Ja. Hvorfor ville du inn i musikkbransjen? Jeg har sunget klassisk siden jeg var liten og fra jeg var 17-18 år har jeg spilt i band eller drevet med musikk. Det er det jeg føler jeg er best på av de tingene jeg kan. Så hvor gira er du/dere for å gi ut debutskiva til Djerv? Vi er kjempegira på det, vet du. Vi har jobbet lenge og hardt, samt jobbet med noen av de beste folka og vi synes det ferdige resultatet ble veldig bra! Vi hadde Daniel Bergstrand (Inflames, Meshuggah) som produsent og Matt Hyde (Slayer, Monster Magnet) på mix. Vi dro til LA og jobbet tett med Hyde. 16

Hva er viktigst live, musikk eller scenefremteden? Man trenger en god blanding her. For Djerv er selvfølgelig musikken det viktigste. Men det værste jeg vet er å dra på konsert der bandet ser ut som om de kjeder seg på scenen. For meg er formidling av musikk mye mer enn bare toner og ord. Formidling av musikk er også innlevelse.

vinn

Festivalpass!!

Hvem er Norges beste band/soloartist? Det er mange å nevne, og det i flere sjangere, men dersom jeg holder meg til rock- og metallsjangeren går jeg for Immortal som er fantastisk. Jeg synes også at Obliteration er et av Norges mest interessante band. Shining, Kvelertak og Sarke må også nevnes. Og hvem er den verste? Jeg synes det i grunnen er veldig mye drit. Værst synes jeg det er når folk ikke kan instrumentet sitt og dette ser man i alle sjangere, men skranglerock er nok ikke helt min greie, altså. Du har ofte vakt oppsikt med dine coole outfits, men hvem mener du har best stil i Norge? Nå trives jeg best i sorte klær og liker en klassisk, kanskje noe elegant stil. Jeg liker pynt som ringer og armbånd, lenker og skjerf. Men hvem kler seg sånn? Vet ikke, men blir alltid glad for å se Christine Kohts kreasjoner. Hun er herlig. Og hvem trenger desperat en makover? Jeg trenger desperat en makover rett etter at jeg har gått av scenen. Hvilken trend bør vi begrave nå? Jeg synes brunkremen kan lysne litt og det å bruke tights uten noe over rompa synes jeg er litt rart. Er Oslo norges styggeste eller peneste by? Oslo er helt ok. Litt mye søppel og veiarbeid, men fin når det grilles i parken. Er Vålerenga Norges beste eller verste fotballag? Fotballag…hva er det? Hvor glad er du i Spirit akkurat nå? Spirit er helt topp. Hvem er Norges mest sexy gutt, eller jente, for den saks skyld? He he. Dere tror at jeg er bifil fordi jeg tøffer meg på scenen, dere. Det er bra. Her er svaret soleklart; Erlend Gjerde. Verdens deiligste mann! Når hadde du sex sist? Blæææ.

Gå inn på www.spirit.no/undersokelse og svar på noen enkle spørsmål og du er med i trekningen av 10 billetter til ØYA festivalen!

Vi trekker 10 vinnere!