Page 1

Bestuursnieuws Child’s Destiny of Hope’s hart ligt in Oeganda. Daar wordt de basis gelegd voor kansen op een betere toekomst en structurele verandering in de levens van kinderen. Maar hier in Nederland werkt het bestuur van de stichting hard om dat mogelijk te maken. Om u op de hoogte te houden, ontvangt u met regelmaat een nieuwsbrief van het bestuur.

Kijk ook eens op onze site: www.cdhope.org December 2012

Ludieke acties CDHope werkt in een zeer arm, afgelegen gebied. Als stichting willen we graag blijvend impact hebben op levens van kinderen, en scholing is een goede manier om uit de vicieuze cirkel van armoede te komen. CDHope wil graag meer betekenen voor de kansarme kinderen van het dorp. We zijn a fh an ke l i j k van giften. Tijd dus voor fondsenwerving! Scholengemeenschap De Goudse Waarden Gouda Docenten en medewerkers van deze middelbare school krijgen de kans om de waarde van hun kerstpakket als gift over te laten maken aan 2 door het College van Bestuur gekozen goede doelen, waarvan CDHope er één is. Iets voor uw bedrijf of organisatie in 2013? Kerst Inn Kamerik Op de Kerst-Inn in Kamerik stonden we met twee kraampjes: 1 met zelfgemaakte wenskaarten en 1 met souvenirs. De bezoekers werden getrakteerd op een Oegandese versnapering en ze konden fotoboeken bekijken en wij deelden folders uit voor het Kindersponsorfonds Kamerik, waarin men gezamenlijk een kind kan sponsoren. Ook kon je een wenskaart kopen voor een euro en hier een kerstgroet met je naam erop schrijven. Deze kerstkaarten worden opgestuurd naar Oeganda om te verspreiden onder de mensen van Chawolo. De opbrengst was € 327 voor de wenskaarten en € 140 voor de souvenirs. Kinderkledingbeurs Oldebroek Aan het begin van het winterseizoen organiseerde een team vrijwilligers een kledingbeurs. De opbrengst hiervan kwam ten goede aan het werk van CDHope in Oeganda. Ook uw ideeën rondom te starten acties zijn welkom!

Jaargang 3, nr. 3

Veranderingen in 2012 en 2013 2012 Het werk in Chawolo leeft in vele harten en heeft ook veel veranderd in dit afgelegen dorp in Oeganda. Deze verandering is het werk van God, die ons leidt. Hij gaf ons vertrouwen en het enthousiasme om anderen te vertellen over het fantastische werk wat Tim en Wilma doen in Oeganda. Mede hierdoor zijn het afgelopen jaar veel bezoeken gebracht aan Chawolo. In mei is de kleuterschool geopend. Inmiddels krijgen 21 kleuters les onder leiding van een enthousiaste leerkracht. In

diverse plaatsen in Nederland 2013 werden acties opgezet om Ook komend jaar hopen we nieuwe dingen in Oeganda groepen te mogen ontvangen mogelijk te maken. om Chawolo te bezoeken. De middelbare school gaat van De grootste was die in Kamerik start. om de bouw van 1 lokaal van de Komend jaar hopen we een middelbare school te project voor verbetering van financieren. De actie verliep zo hygiëne en gezondheid van het geweldig dat er 3 lokalen hele dorp te realiseren: het gebouwd kunnen worden. boren van een nieuwe, schone waterbron. De huidige waterEr is een noodfonds gestart. put is te ondiep geboord, Een Kamerikse sponsorwerk- waardoor de bron opdroogt. groep is begonnen met het Ook valt het regenwater terug werven van sponsors om in de bron, waardoor er wormkinderen naar de middelbare pjes in het water zitten en dit is school te laten gaan. schadelijk voor de gezondheid.

En dan nog dit... MIDDELBARE SCHOOL

KINDERSPONSORFONDS

De kinderen in Chawolo hebben nu ‘grote’ vakantie om in februari/maart 2013 weer te starten in hun nieuwe klas als het Oegandese schooljaar start. Er wordt hard gebouwd aan de middelbare school in Chawolo. CDHope start met 2 klassen en hoopt elk jaar een klas(lokaal) erbij te kunnen bouwen en starten. We hopen de school te kunnen openen in februari/maart 2013.

Tot nu toe hebben we zes sponsors gevonden voor kinderen die naar de 2e klas van de middelbare school gaan en zes sponsors voor eersteklassers.

Tim en Wilma zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de start van deze school. Deze klassen stellen we open voor kinderen uit het dorp en uit het weeshuis. Binnenkort vindt u een wachtlijst op de website met kinderen die wij graag naar school laten gaan. Neemt u contact met ons op als u een kind een kans wilt geven om naar de middelbare school te gaan voor € 30,- per maand? thuisfront@cdhope.org

Om de middelbare school kostendekkend te kunnen draaien, zijn 20 gesponsorde kinderen per klas noodzakelijk. Als bestuur merken we dat u € 30,- per maand soms teveel vindt. Mocht u toch graag een kind een hoopvolle toekomst willen geven, dan is het vanaf nu mogelijk om ervoor te kiezen om een vast bedrag van minimaal € 5 per maand over te maken naar het sponsorfonds. Met meerdere sponsors biedt u gezamenlijk een kind een hoopvolle toekomst. Updates over uw kind ontvangt u twee keer per jaar digitaal. Geef u op via: thuisfront@cdhope.org

Giften: St. Child’s Destiny of Hope, Kamerik, rekeningnummer 1281.29.956


Herinnering: Dive 4 Hope - vliegtickets - Goede Doel Shop Nieuwjaarsduik — Duik voor Hoop!

Het is inmiddels een traditie dat duikers zich laten sponsoren om het koude water te trotseren tijdens de Nieuwjaarsduik . Een groep enthousiastelingen uit Crossroads Den Haag laat zich sinds een aantal jaren sponsoren voor Child’s Destiny of Hope. De duik vindt plaats op 1 januari 2013 om 12 uur ’s middags. Bent u bereid de Noordzee of een water bij u in de buurt in te gaan? Of bent u betrokken bij een vereniging, kerk of school met jongeren of volwassenen die wel zin hebben in een uitdaging en het jaar goed willen beginnen met een gesponsorde duik of gift voor het goede doel? U kunt bij ons folders, sponsorlijsten en machtigingsformulieren opvragen zodat u er zo min mogelijk werk aan heeft. Behalve dan het bekend maken van mensen met CDHope.

Facebook

Volg ons ook op Facebook: Child’s Destiny of Hope.

Jaarvergadering

Herhaalde vliegtickets

oproep

Het is alweer twee jaar geleden dat Tim en Wilma Omalla, die nu 5 jaar wonen en werken in Oeganda, met hun zonen Eugene en Jaimie een bezoek brachten aan Nederland. Je kunt wel stellen dat Tim en Wilma een druk en bewogen jaar hebben gehad. Ze hopen komend jaar in mei/juni naar

Op zondag 20 januari vertellen we u graag persoonlijk over de ontwikkelingen in Oeganda en het werk achter de schermen in Nederland. U krijgt nieuwe foto’s en filmpjes te zien en ook zullen we inzicht geven in de financiën over 2012 en de plannen voor 2013. De vergadering is van 11.45 tot 13 uur in Den Haag. Houd deze datum alvast vrij in uw agenda. Een persoonlijke uitnodiging met detailinformatie volgt begin januari per mail. Van harte welkom!

Nederland te komen om naast een aantal bezoeken weer tot rust te kunnen komen na deze jaren van hard werken in een eenzaam gebied. We zijn op zoek naar sponsors die een bijdrage willen geven voor vliegtickets om deze reis in mei/juni 2013 mede mogelijk te maken.

U kunt uw bijdrage overmaken op bankrekeningnummer 1281.29.956 tnv CDHope, Kamerik, o.v.v. tickets fam. Omalla.

Goede Doel Shop

In onze extra nieuwsbrief meldden we u al de mogelijkheid om met uw internetaankopen CDHope te ondersteunen, zonder extra kosten voor u. Meer dan 250 winkels doen mee. Mocht u via internet aankopen doen, wilt u dan via www.goededoelshop.nl checken of uw winkel meedoet en een gift geeft voor CDHope? Deelnemende winkels zijn bijvoorbeeld: Bol.com, Hema, V&D, C&A, Blokker, Bruna, en Independer.nl.

Bedankt! Heel hartelijk bedankt voor uw betrokkenheid bij CDHope d.m.v. gebed, giften, mailtjes, telefoontjes, brieven, pakketjes, bezoeken aan de jaarvergadering, bestuursvergadering, of misschien zelfs aan Chawolo. Mede dankzij uw belangstelling kan het werk in Oeganda er zijn en jaarlijks groeien. We wensen u prachtige feestdagen en een gezegend 2013 toe! Hartelijke groeten van Henk, Nellie, Paul, Ton, Ilse en Henk

2 www.cdhope.org — thuisfront@cdhope.org — secretaris@cdhope.org — De Kapberg 11, 3471 DC Kamerik

2012-12 Bestuursnieuwsbrief CDHope  

2012-12 Bestuursnieuwsbrief CDHope

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you