Page 1

Chawolo avontuur

Oktober 2012 Jaargang 7, nummer 3

Lieve familie en vrienden,

Chawolo, Oeganda

Eugene & Jaimie Het is een periode geweest met veel bezoekers. Dit betekent vaak dat we even stoppen met de homeschooling voor Eugene en Jaimie. Het gaat erg goed met hun scholing. Eugene en Jaimie hebben ook genoten van al het bezoek (dit is ook een kans voor hen om familie en vrienden uit het Westen te ontmoeten.... en ook genieten zij van de lekkere dingen die het bezoek meebrengt en de activiteiten die zij doen in het dorp). Op 5 oktober waren Eugene en Jaimie jarig en zij zijn nu 12 jaar oud. CDHope werk

CDHope kinderen Net zoals Eugene en Jaimie, hebben ook de CDHope kinderen genoten van al het bezoek (activiteiten, lekkere dingen en goede tijd samen). In september en begin oktober zijn veel van de de kinderen ziek geweest (malaria en griep). We zijn dankbaar dat de kinderen medicatie konden innemen en dat het nu weer goed met hen gaat. Voor de middelbare school studenten is de 12 km fietsen naar school tijdens het regenseizoen zwaar geweest, met de modderige en soms (na de regen) amper te passeren wegen. Af en toe was er zoveel regen, dat sommige van de kinderen thuis zijn gebleven, omdat ze erg moe waren van het fietsen door de modder - begrijpelijk.

Community werk/buurt werk

Eugene en Jaimie

Tim & Wilma Nieuws

Er is alweer een aantal maanden voorbij sinds de vorige nieuwsbrief, dus hier weer nieuws uit Chawolo.

Het aantal gesponsorde kinderen uit het dorp groeit. We zijn hier dankbaar voor. De afgelopen maand hebben

twee kinderen uit het dorp een sponsor gekregen. Zij kunnen nu naar een betere lagere school en zij komen nu ook wekelijks naar ons programma (dit helpt hen om zowel geestelijk als sociaal te groeien). Aan de andere kant zijn de afgelopen maanden zwaar geweest voor een aantal mensen uit het dorp, door geestelijke en mentale uitdagingen. Zoals we weten, Chawolo is altijd een heel ‘donker’ dorp geweest, en we geloven dat God aan het werk is hier. Er zijn ook veel mensen ziek geweest in het dorp (malaria en griep). Kort geleden is een jong kind overleden. We weten niet zeker wat de oorzaak is, maar we horen dat het komt door onbehandelde malaria. Bezoekers Het is een heel rijke periode geweest, wat betreft bezoek. In juni hadden we een team uit Kamerik, die de fundering voor de klaslokalen van de middelbare school heeft uitgegraven. Dit team heeft ook geholpen met andere klusjes en taken rond CDHope en zij hebben ook activiteiten met de kinderen gedaan.

In juli hadden we Ton en Ilse met hun kinderen op bezoek. Zij zijn heel goede vrienden van ons uit Nederland, die ons ook helpen in het thuisfront. Zij hebben veel geholpen met klusjes in ons huis en ook bij CDHope. Het was goed om hen op bezoek te hebben als vrienden om ons te bemoedigen.

www.cdhope.org

In augustus hadden we een ander team uit Kamerik, zij hielpen met de bouw van de fundering van de middelbare school en zij hebben ook het CDHope huis van binnen geschilderd en veel activiteiten met de kinderen gedaan.

Ook hadden we Hester en Remco (haar vriend... zij zijn in Chawolo verloofd). Zij deden een aantal activiteiten samen met de CDHope kinderen en kinderen uit het dorp.

In september/oktober hadden we een team vanuit de Crossroads Internationale kerk uit Den Haag. Dit is onze thuisgemeente. Dit team heeft geholpen met het schilderen van de buitenkant van de hal/ kleuterschool, bomen planten, en zij hadden een vol kinderprogramma gedurende de week en een (de eerste keer in Chawolo) worship avond. Ook hebben we hulp gehad in ons huis met tegelen. (zie

volgende

pagina

voor

vervolg)

Bouw van middelbare school in Chawolo We hebben gehoopt op en gebeden voor een middelbare school hier in Chawolo. Henk en Nellie (bestuursleden) hebben geholpen om Kamerik enthousiast te maken om twee klaslokalen te sponsoren. Kamerik was zò enthousiast, dat ze geld bij elkaar hebben gebracht om drie klaslokalen te kunnen bouwen. We zijn nu bezig met de bouw van een blok van drie klaslokalen van de middelbare school. Ondanks de uitdagingen van de slechte weg en zware regenval (wat het moeilijk maakt om materialen naar Chawolo te transporteren), gaat de bouw goed en we hopen alles op tijd af te hebben, zodat we volgend jaar februari/maart met de middelbare school van start kunnen gaan. Kamerik bedankt hiervoor!


Kerk, elektriciteit en naar Nederland volgend jaar Volwassen waterdoop in Chawolo Op 30 september heeft onze lokale kerk, in samenwerking met 2 andere kerken uit de buurt, een waterdoop georganiseerd. Totaal zijn er 43 mensen gedoopt. Het was speciaal om hier deel van te zijn. Twee van onze CDHope kinderen (Oscar en Jonathan) hebben zich laten dopen.

“Einde” van de Omalla’s elektriciteitsnachtmerrie Een aantal maanden (misschien zelfs jaren ☺) hebben we veel problemen gehad met generators… het kostte ons heel veel tijd (zelf repareren, wegbrengen voor reparatie naar deskundigen etc.). Tijdens het zwaarste dieptepunt, namen Ton en Ilse buiten ons weten contact op met onze familie en vrienden (waarschijnlijk de meesten van jullie) om geld bij elkaar te brengen om te helpen met deze problemen rond elektriciteit. We zijn heel blij om te laten weten, dat we door deze donaties deze nachtmerrie niet meer hebben - we hebben een 5kva diesel generator kunnen kopen, een kleine omvormer en batterijen om wat extra elektriciteit te kunnen hebben. Ook is de elektriciteitsbedrading en aansluiting in ons huis nu helemaal compleet. Heel erg bedankt en Gods zegen hiervoor!

 De zegen van veel bezoekers, waardoor

Gebed  Voor voortdurende goede gezondheid  Voor voortdurende bescherming (thuis, in het werk en op de wegen)  Voor de bouw van de middelbare school en de voorbereidingen om de middelbare school volgend jaar te starten  Voor de voorziening van fondsen voor het werk hier in Chawolo

Het is heel goed geweest om al deze teams op bezoek te hebben en we hebben duidelijk gezien dat ook de mensen uit het dorp enthousiast zijn over het bezoek. We verwachten nog een team uit de VS begin November.

Onze vakantie naar Nederland

We hopen en zijn van plan om volgend jaar naar Nederland te gaan, voor een vakantie. We hopen in mei/juni te komen. We hebben nog geen fondsen voor de vliegtickets en we zijn hier nog naar op zoek en voor aan het bidden.

Dank en Gebed Dank  Voor de bescherming van ons, de Omalla’s, als gezin  Voor de goede gezondheid en bescherming op de (hele) gevaarlijke wegen  Voor de bouw van de middelbare school die doorgaat

er hoop in Chawolo gebracht wordt (één van de vergeten gebieden ☺)  Voor Gods voortdurende financiële voorziening  Einde van onze problemen rond elektriciteit

Tot de volgende nieuwsbrief, groeten van de Omalla’s, vanuit Chawolo! Contact info Oeganda: Tim en Wilma Omalla P.O. Box 531, Tororo, UGANDA Telefoon Tim: +256 752 661382 Wilma: +256 782 728445, +256 757 724674 Email:

timwilma@cdhope.org

Contact info Nederland: Ton & Ilse de Lange Hazelaarlaan 3, 2803 BS GOUDA, HOLLAND Telefoon: Thuis: +31 (0)182 571850 Email:

thuisfront@cdhope.org

Bank info: Bank: Rabobank Naam: St. Child’s Destiny of Hope, Woerden Rekeningnummer 1281.29.956 Voor internationale overboekingen: Rabobank Woerden IBAN: NL98 RABO 0128129956 BIC: RABONL2U Oegandese rekening: Bank: Barclays Bank of Uganda Ltd Kampala, Uganda Rekeningnummer 60 01 00 79 29 Naam: CDHope UG SWIFT: BARCUGKX

2012-10 Nieuwsbrief Tim & Wilma  

Nieuwsbrief Tim & Wilma Omalla / CDHope 2012-10

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you