Page 1

Com funciona una central nuclear? Primer de tot tenim que saber, què és una central nuclear? Una central nuclear podríem dir què és una gran fàbrica on s'utiltzen els minerals radioactius com per exemple el plutoni o l'urani i els cremen per formar energia però ens preguntem com funciona tot això, doncs això és tot el que explicaré. Primer de tot explicarem com són els minerals radioactius, com els extrauen de la terra si és que els extrauen i com es formen. El plutoni és un mineral o element radioactiu en el signe PU i nombre atòmic 94. És un metall molt extrany i molt poc comú que quan és exposat a l'aire es posa tot fosc i augmenta una mica de mida. El plutoni el podem fer reaccionar juntant-lo en el nitrogen carboni i sofre entre altres. Elplutoni el va descobrir un científic que es deia Enrico Fermi l'any 1934 a partir d'una mescla de ''bario, kriptón '' i altres elements. Cal dir que abans d'acabar de parlar del plutoni tenim que dir que la bomba atòmica o nuclear que van llençar a Nagasaki a Japó l'any 1945 tenía un nucli de plutoni.


L'urani és un element radioactiu de la taula periòdica en que té el número atòmic 92 i signe U.És d'un color blanc, metal·lic i ''radioactiu'' diguem. L'urani és utilitzat com a font d'energia en els reactors nuclears i també en les armes nuclears. L'urani es pot trobar però amb molta dificultat en el terra, l'aigua, les plantes i els animals. L'urani el va descobrir M.H. Klaporfth l'any 1789 i li va posar aquest nom ja que l'últim planeta descobert va ser Urà i li va voler fer un homenatge. Els països de la Terra amb més Urani són: -Canadà -Austràlia -Namíbia -Rússia -Nigèria

L'Urani és pot extreure a partir de mines que l'any 1998 amb mines de tot el món van extraure dos milions i mig de tones d'urani.


El funcionament bàsic de la central nuclear: A la central nuclear s'obté energia de la següent manera: es treu energia a partir de la fissió dels nuclis d'àtoms que quan es trenquen desprenen molta energia. Aquesta fisió es provocada pels treballadors per a obtenir l'energia. Per a provocar les fissions es disparen neutrons contra els nuclis d'àtoms(urani i plutoni) provocant l'energia i molta calor. Aquestes explosions tenen que ser una seguida de l'altra per a que en lloc de gastar l'energia la obtenen. Aixi per obrir el reactor, es necessita molta energia però una vegada ja està obert, ja només fan explosions en cadena i no gasten tanta energia. Totes aquestes explosions es fan a dintre el reactor nuclear. D' allí la calor passa per uns tubs que la refrigeren i la porten amb l'urnani, a fora de dipòsit. D'allí surt una mica d'aigua que s'escalfa i es converteix en vapor d'aigua i a molta velocitat fa moure unes turbines.Aquestes turbines es mouen a gran velocitat i produeixen molta energia elèctrica.

El que jo sabía abans de fer el treball: Jo sabía pel que em va explicar el meu pare i un amic que tinc és que es cremaven els minerals nuclears o radioactius i a partir d'allí la calor que sortía passava per alguns tubs fins que arribava a les turbines que les feien girar i obtenien energia elèctrica. Aquí està un plànol del funcionament bàsic de la central nuclear


Els problemes que porten les centrals nuclears al medi ambient: Les centrals nuclears causen grans problemes al medi ambient per exemple, trenquen molt la capa d'oz贸 amb els seus gasos que tiren en quan es fa la fissi贸 de els minerals redioactius o de les restes que es llencen al medi que formen al cap del tempsun ambient desagradable.

Central nuclear  

Com funciona una central nuclear

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you