Page 1

Het vervoer in Rotterdam


OV Chipkaart De OV chipkaart De OV-chipkaart is het vervoerbewijs voor het openbaar vervoer in Nederland. Met een OVchipkaart op zak hoeft u niet meer na te denken over strippenkaarten, metro- of treinkaartjes. Met ĂŠĂŠn kaartje in de trein, tram, bus en metro.


Welke kaart past bij u ? Persoonlijke OV– Chipkaart Als u vaak met het openbaar vervoer reist dan is de persoonlijke OVchipkaart handig. U kunt er verschillende reisproducten tegelijk op zetten en ook gebruik maken van abonnementen en leeftijdskorting. Alles op één kaart.


Anonieme O

V-Chipkaar t

De anonieme kaart is niet aan een persoon verbonden. U kunt dus geen abonnementen op de kaart zetten. De anonieme kaart kunt u wel met meer mensen gebruiken, alleen niet tegelijkertijd. Erg handig voor een gezin.

Wegwerpka

art

Bij een aantal OVbedrijven kunt u straks nog wegwerpkaartjes kopen, o.a. op bus en tram. Hiermee bent u meestal


In en uitchecken Aan het begin van uw reis houdt u de OV-chipkaart tegen het scherm van een poortje of een kaartlezer, die u herkent aan het logo van de OV-chipkaart. Als er voldoende saldo of een geldig reisproduct op uw kaart staat, opent het poortje of geeft de kaartlezer een toegangssignaal en brandt er een groen lampje. Aan het eind van de reis houdt u uw OV-chipkaart weer bij een poortje of een kaartlezer om uit te checken. Op de display staat wat de reis heeft gekost en hoeveel saldo u nog op de kaart heeft.


Vervoersmiddelen Watertaxi in Rotterdam. Watertaxi Rotterdam verzorgt veerdiensten, watertaxiritten en rondvaarten in het gehele Rotterdamse havengebied. U kunt ze bereiken op: 010 403 0303.

â‚Ź 17,50 voor een rit/vaartocht, niet goedkoop, maar deze amfibiebus is wel apart. U kunt de amfibibus bereiken op: 010-4369491 .



Tuk Tuk wagentjes zijn leuk om de stad een beetje te leren kennen. Ze brengen je snel en veilig door de straten van Rotterdam! Voor een leuk ritje zijn ze bereikbaar op: 31 10 22 34 981


Station Beurs. Beurs is het belangrijkste metrostation in Rotterdam. Op dit station is er een overstapmogelijkheid tussen de vijf metrolijnen van Rotterdam, de lijnen A, B, C, D, en E. Het is daardoor ĂŠĂŠn van de drukste metrostations van Rotterdam, mede doordat het onder de Coolsingel en in het centrum van Rotterdam ligt. Ook is het een onderdeel van de Koopgoot.

Bij de rondjes op de kaart op die plekken kun je overstappen.

vervoer in rotterdam  

het vervoer