Page 1

Chelsea Lambrichs

my exploring the world.


Inhoud 4 Urbexen 6 Avontuur 8 Fotografie 10 Quote

2

Collage 3 Urbexen 5 Avontuur 7 Fotografie 9


Make people see the world differently 3


VERLATEN GEBOUWEN Het betreden van verlaten gebouwen is de meest voorkomende vorm van urban exploring. Meestal gaat het daarbij om verlaten oude fabriekspanden, maar vaak ook voormalige ziekenhuizen, scholen, kantoorgebouwen of gestichten. Kastelen en kerken zijn ook zeer geliefd.

ONDERGROND Tunnels en andere ondergrondse locaties, al dan niet verlaten, zijn voor sommige explorers een specialiteit; zulke locaties kunnen variëren van mijnschachten en mergelgroeven tot riolen en verkeerstunnels of holle ruimten onder een brug.

HOOGTES Andere explorers verkiezen liever adembenemende hoogtes, deels voor de kick, deels voor het uitzicht. Zowel de daken van al dan niet verlaten gebouwen, kerken, zendmasten en kranen zijn populair in deze subcultuur.

VERLATEN DOMEINEN Ook verlaten domeinen zijn een doel voor sommige explorers. Deze terreinen kunnen gaan van verlaten militaire oefenterreinen tot vliegvelden of vakantiedorpen.

4

Every picture tells a story

Urban exploring, afgekort urbex of UE, is het bezoeken, fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties. De term werd omstreeks 1990 bedacht door de Canadese explorer Jeff Chapman. De term urban exploring is Engels en betekent letterlijk verkennen van het urbane (=stedelijke) maar het kan zich net zo goed op het platteland afspelen. Urban exploring wordt beoefend door urban explorers.


5


Going an adventure

6


Een avontuur is voor mij iets spannends of onverwachts meemaken. Juist dingen tegen te komen die je niet verwacht. Een route moeten afleggen om op deze plek te kunnen komen, soms heel lastig. Door paden af te wijken kom je juist de dingen tegen wat je niet verwacht. Zoals het vinden van een verlaten tennisveld midden in een bos helemaal begroeit met planten, tot het vinden van mysterieuze grotten en kloven, en daar uren in kunnen verdwalen. Geloof me de wereld zit vol mysterie en dingen die we niet kennen en deze wil ik juist vinden, het onverwachte. Deze belevenis maakt het voor mij een echt avontuur.

7


De natuur vind ik een van de mooiste dingen op deze wereld. Het geeft mij een magisch gevoel van belevenis. Hoe ik een beeld wil overbrengen is dan ook heel belangrijk. Doorom probeer ik ook steeds te experimenteren met beelden. .

8


9


“ Take only memories, leave only footprints.”

Chelsea Lambrichs  
Chelsea Lambrichs  
Advertisement