Page 1

Chef ’s club

#4

ΜΑI.

www.chefclub.gr

e -magazine

www.chefclub.gr

Από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Eλλάδος

Έκθεση καλλιτεχνικών εκθεμάτων από το Chef’s Club

Έκδοση του εγχειριδίου GReat Kοuzina με συνταγές!

«Εβδομάδα Εικαστικής & Γαστρονομικής Τέχνης» στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων ΕλKouzina λάδος και η FORUM ΑΕ εξέδωσαν το πρώτο εγχειρίδιο GReat Kouzina, το οποίο περιέχει FOOD EXPO 34 συνταγές από όλη την Ελλάδα που πρότειναν καταξιωμένοι επαγγελματίες- μέλη του Chef’s Club. Το περιοδικό εκδόθηκε στα Αγγλικά και διανεμήθηκε σε όσους παρακολούθησαν το Συνέδριο GReat Kouzina, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της έκθεσης FOOD EXPO.

GReat

14-15-16

March 2015 Μetropolitan expo

FOOD EXPO

GReat Ideas...GReat Recipes

March 2014

2nd FOOD & BEVERAGE

INTERNATIONAL EXHIBITION

The Food & Beverages Exhibition enters a new era! GReat Kouzina

WHoleSale • orGaniSeD retail • DiStriBUtion netWorKS • exportS

ORGANISED BY FORUM SA 2 Vilara Str • 104 37 Αthens, Τel.: 210 5242100 • e-mail: info@forumsa.gr • www.foodexpo.gr

Sponsor by

EXOFYLLO_1.indd 22X29 FOOD EXPO 2-3 2015.indd 1

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο ίδρυμα Θεοχαράκη μία πρωτότυπη έκθεση με έργα τέχνης από Α’ ύλες. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος φιλοξενήθηκε από το ίδρυμα Θεοχαράκη και παρουσίασε την «Εβδομάδα Εικαστικής & Γαστρονομικής Τέχνης» από 5 ως τις 11 Μαΐου. Τα μέλη, κύριοι Αγραφιώτης Β., Αλεφαντής Σ., Βογιατζή Φρ., Ζησόπουλος Α., Καλογεράκου Ρ., Καρατζά Α., Καρούμπας Β., Καρούμπας Μ., Κατσαδήμα Ζ., Μαρκεζίνης Θ., Μουτάφη Π., Μπόκοτς Τ., Μπρακάι Ν., Νίκα Ε., Παναγιώτου Θ., Παπαδόπουλος Κ., Πρωτοψάλτης Α., Ρούσσης Ε., Σκούρτης Μ., Σουβλέρης Σ., Σταθάτος Δ., Τσεμπερλίδης Α., Χάλαρης Ε. παρουσίασαν έργα τέχνης από καραμέλα, σοκολάτα, δραγάτι, όσπρια, βούτυρο, αποξηραμένα μυρωδικά κ.ά. Οι δημιουργοί βρίσκονταν εκεί καθημερινά, ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους για τα έργα τους. Παράλληλα και σε συνεργασία με την εταιρεία yoleni’s καθημερινά chefs της λέσχης παρουσίαζαν ελληνικές συνταγές με προϊόντα που χαρακτηρίζουν την κουζίνα ανά Περιφέρεια: Αιγαίου, Κρήτης, Επτανήσων, Πελοποννήσου, Μακεδονίας & Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας. Την παρουσίαση έκαναν τα μέλη: Καρπούζης Α., Κουρούπης Αγάλου Ν., Μαρουλής Π., Μπρακάι Ν., Παπαδόπουλος Δ., Πλακάς Α., Σπανού Σ., Τερζόγλου Π.

Δυναμική παρουσία στην Αλβανία Παρουσίαση του νέου εγχειρήματος GReat Kouzina Συνεχίζεται για 3η χρονιά η συνεργασία με την εταιρεία Neranxi, που διαθέτει στην αγορά της γειτονικής χώρας Α’ ύλες μαγειρικής, ζαχ/κής και παγωτού. Μέλη της Λέσχης επισκέφθηκαν την έκθεση γαστρονομίας που διοργανώθηκε από την εταιρεία στην Αλβανία και παρουσίασαν το GReat Kouzina. Οι chefs Καρούμπας Βασίλης, Καρπάτος Παύλος, Τόλης Αναστάσιος, Αγραφιώτης Β., Αλεφαντής Σ., Βαλλιμίτης Χ., Καραντάνης Ε., Μελιδώνης Π., Μπρακάι Ν., Νίκα Ε., Παναγιώτου Α., Σκούρτης Μ., Τάσης Κ., παρουσίασαν πιάτα όπως: Τραχανώτο με μύδια Αμφιλοχίας με καλαμποκίσιες μπουκίτσες αρωματισμένες με θυμάρι & αγουρέλαιο Αγρινίου και Γαρίδες σαγανάκι με ούζο, ντομάτα & φέτα κ.ά.

10/03/2014 2:47 μ.μ.

Ι ΕOΘDΝ&Η BΣ E ΕV Κ ΘA ΕG ΣΗ 1 sH t ∆ FO ER E

Τ Ρ Ο Φ Ι Μ Ω Ν &E X H Π IΟ Ν INTERNATIONAL B IΤT IΩO N

3/10/14 3:20 PM

Νέο παράρτημα του Chef’s Club Ελλάδας στην Πολωνία

Τα εγκαίνια του γραφείου της Λέσχης στην Πολωνία, πραγματοποιήθηκαν το Μάρτιο στα πλαίσια φεστιβάλ ελληνικής γαστρονομίας, στη Βαρσοβία. Εκπρόσωπος του γραφείου στην Πολωνία είναι ο chef Θεόφιλος Βαφίδης, διοργανωτής του φεστιβάλ, στο οποίο παραβρέθηκαν επίσης τα μέλη: κ. Μ. Καρούμπας, Σπ. Δόσης καθώς και ο Πατέρας Επιφάνειος Μυλοποταμινός, οι οποίοι μετείχαν και της κριτικής επιτροπής των διαγωνισμών. Το «παρών» στα εγκαίνια έδωσαν και η πρέσβειρα της Ελλάδας στην Πολωνία κα Τασία Αθανασίου και ο πρέσβης της Κύπρου στην Πολωνία κος Ανδρέας Ζήνωνος.

1


Chef ’s club e-magazine

#04 • 22/05/2014

6-9

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΜETROPOLITAN EXPO

1Oη HO RE CA 2O15 HOTEL RESTAURANT CAFE

www.horecaexpo.gr

Η µεγαλύτερη έκθεση για τα Ξενοδοχεία και την Μαζική Εστίαση! ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙ∆Α: Υπουργείου Τουρισµού • Ξενοδοχειακού Επιµελητηρίου Ελλάδας • Συνδέσµου Ελληνικών Τουριστικών Ελληνικών Επιχειρήσεων • Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Ξενοδόχων • Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών • Λέσχης Αρχιµαγείρων Ελλάδας

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: FORUM AE Βηλαρά 2 • 104 37 Αθήνα • Τηλ.: +30 210 5242100 • Fax: +30 210 5246581 • www.forumsa.gr • info@forumsa.gr

facebook.com/horecaexpogr

twitter.com/horecaexpogr

2


Chef ’s club e-magazine

Απίστευτη επιτυχία σημείωσε η 1η FOOD EXPO! 337 εκθέτες - 25.000 επισκέπτες - 200 hosted buyers

#04 • 22/05/2014

Η Λέσχη στα 106α γενέθλια του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ Στα 106α γενέθλια του Παναθηναϊκού βρέθηκαν καλεσμένα μέλη της λέσχης σε συνέχεια της πρωτοβουλίας των μελών κ.κ. Ιωσηφέλη Η. και Μουζάκη Κ.. Τα μέλη της λέσχης βοήθησαν στον γαστρονομικό συντονισμό της εκδήλωσης και στην επίβλεψη της δημιουργίας της τούρτας γενεθλίων αλλά και των βασιλόπιτων, που παρασκευάστηκαν από τους μαθητές του ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Η FOOD EXPO με 337 εκθέτες κατάφερε να προσελκύσει περισσότερους από 25.000 επισκέπτες από 10.500 επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό! Συγχρόνως, εξασφάλισε την παρουσία 200 στοχευμένων ξένων αγοραστών, οι οποίοι πραγματοποίησαν στα πλαίσιά της περισσότερες από 700 προγραμματισμένες b2b συναντήσεις με εκθέτες της FOOD EXPO, αρκετές από τις οποίες κατέληξαν σε συμφωνίες! Η έντονη παρουσία όλης αυτής της δυναμικής ομάδας επαγγελματιών, αποτελεί την αρχή της εδραίωσης μιας σημαντικής έκθεσης στη χώρα μας, η οποία θα αναδείξει τα ελληνικά Τρόφιμα και Ποτά- διεθνώς! Ενθουσιώδης υποδοχή από την προμηθευτική αγορά Eνθουσιασμένοι από τη FOOD EXPO δηλώνουν στην πλειοψηφία τους οι εκθέτες, εκφράζοντας την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν και στην επόμενη, με ακόμη μεγαλύτερα περίπτερα! Η ανταπόκριση των επαγγελματιών επισκεπτών από όλο το φάσμα της αγοράς και το υψηλό επίπεδο των εκθεμάτων, συνέβαλαν ώστε να αποτελέσει η FOOD EXPO έναν σημαντικό εκθεσιακό θεσμό, που αντικατοπτρίζει και την πραγματική εικόνα του κλάδου: καινοτόμα προϊόντα, φρέσκες ιδέες και έξυπνα brands. 1η Συνάντηση Μεσογειακής Γαστρονομίας Πολλές και ενδιαφέρουσες ήταν οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στα πλαίσια της έκθεσης, με τη στήριξη όλων των σημαντικών θεσμικών φορέων του κλάδου. Ανάμεσά τους ξεχώρισε και η «1η Συνάντηση Μεσογειακής Γαστρονομίας» από τη Λέσχη παράλληλα με την προβολή του GReat Kouzina. Τα μέλη του Chef’s Club μαγείρεψαν με προϊόντα από όλη τη Ελλάδα, σε συνεργασία με τον ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ, αλλά και με Έλληνες παραγωγούς, ενώ προέβαλαν και τα μενού πρεσβειών των χωρών της Μεσογείου.

Η Λέσχη εγκαινίασε το παράρτημά της στην Αυστρία Δυναμική συμμετοχή στο 1ο workshop ελληνικής κουζίνας στη Βιέννη Τον Μάρτιο πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο S’Parks του Hilton Vienna Hotel το 1ο Workshop ελληνικής γαστρονομίας, από το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βιέννη, το Γραφείο ΕΟΤ Βιέννης και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας. Συγχρόνως έγιναν τα εγκαίνια του γραφείου της Λέσχης στην Αυστρία με εκπρόσωπο τον κ. Γεράσιμο Καβαλιέρη, Ex. Chef του Hilton Vienna Hotel, ενώ παρουσιάστηκε από τον κ. Μ. Καρούμπα το «GReat Kouzina». Στους δημοσιογράφους γεύσης, εισαγωγείς τροφίμων και εκπροσώπους των ελληνικών εστιατορίων στην Αυστρία, που παραβρέθηκαν, έγινε παρουσίαση Ελληνικών ΠΟΠ προϊόντων.

Το Chef’s Club Ελλάδας έκοψε την πίτα του

Το Μάρτιο πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας των μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων στον πολυχώρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ. Κατά την Γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, έγινε η εισαγωγή νέων τακτικών μελών (κ. Μποζατζίδης Κ., Νικολάου Κ., Μπουτζέγιας Ζ.), του επιτίμου μέλους κ. Σουβλέρη Ε. καθώς και των επίλεκτων μελών της Λέσχης: Αγγελόπουλου Μ., Αξιοτόπουλου Κ., Αποστολάκη Γ., Αποστολόπουλου Σ., Βασματζή Μ., Βουκελάτου Π., Γαλιατσάτου Π., Γιανναράκου Π., Γραβάνη Χρ., Δημητρακόπουλου Α., Ζάχαρη Μ., Θεοδωρόπουλου Θ., Καλλινώση Π., Καμανά Κ., Καφαλούκου Β., Κουλουσιά Ν., Κρυστάλλη Χ., Κωστόπουλου Ν., Λαγοπόδη Δ., Λυκοφρίδη Γ., Μαθιουδάκη Χ., Μεσσανάκη Μ., Μιττάκου Σ., Μπαρμπέα Σ., Παναγούλη Β., Πασχάλη Ν., Πλουμιστού Δ., Σαβουλίδη Σ., Σκούρτη Μ., Σουβλέρη Σ., Σούρη Α., Στεφόπουλου Ν., Τσίκη Α., Τζινέλη Θ., Τσούρη Μ., Χουσά Κ. Οι γευστικές δημουργίες του catering “LA FOURCHETTE” ήταν μια ευγενική προσφορά του μέλους της Λέσχης, κου Έκτωρα Ιωάννου.

3


Chef ’s club e-magazine

“Ευρωπαϊκή Συνάντηση Γεύσεων” στην Πάτρα Μια μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας, υπό την αιγίδα της Λέσχης Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Ευρωπαϊκή Συνάντηση Γεύσεων Πάτρας»: Οι κουζίνες της Ευρώπης», η οποία πραγματοποιήθηκε στο στάδιο «Δημήτριος Τόφαλος» από 11-13 Απριλίου στην Πάτρα. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων, μέσω του αντιπροσώπου της στην Αχαΐα Θωμά Λαζανά, έθεσε την εκδήλωση υπό την αιγίδα της. Έτσι, από τα δεκάδες δρώμενα που πραγματοποιήθηκαν, ξεχώρισαν οι ζωντανές παρασκευές παραδοσιακών εδεσμάτων (λουκούμια, γιαούρτι, ροδοζάχαρη, απόσταξη ούζου κ.ά), οι παρουσιάσεις των Αχαϊκών Αρτοποιημάτων και γλυκών, αλλά και οι ενδιαφέρουσες ημερίδες με σαφείς αναφορές στις γαστρονομικές συνήθειες τόσο στην αρχαία όσο και στη νεότερη Ελλάδα. Φυσικά, δεν έλειψαν παρουσιάσεις του εγχειρήματος GReat Kouzina από τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, οι οποίες εντυπωσίασαν με την απλότητα παρασκευής, αλλά και τη δημιουργικότητα στησίματος. Μέλη του ΔΣ καθώς και μέλη που μένουν στην Αθήνα, ταξίδεψαν μέχρι την αχαϊκή πρωτεύουσα για να συμπαρασταθούν στα μέλη που ζουν και εργάζονται στη Πάτρα και τα περίχωρα, αλλά και να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους.

Πλούσιες δράσεις με... άρωμα Αρκαδίας! Παστέλι για ρεκόρ Γκίνες στο Άργος και “Συνάντηση Αρκάδων” στο Ν. Ηράκλειο Ο υπεύθυνος της περιφέρειας Αρκαδίας-Λακωνίας-Αργολίδας, Ιωάννης Παινέσης, μαζί με το μέλος Θόδωρο Θεοδωρόπουλο, συμμετείχαν συντονιστικά, μαζί με τους μαθητές της Τουριστικής Σχολής Μαγειρικής Τέχνης (ΙΕΚ Πελ/νήσου) στην παρασκευή του μεγαλύτερου παστελιού στον κόσμο με μήκος 5 μ. και πλάτος 20 εκ. στην πλατεία του Αγ. Πέτρου στο Άργος την 1η Μαρτίου. Επίσης, μέλη της Λέσχης συμμετείχαν στην εκδήλωση «Συνάντηση Αρκάδων» που έγινε στο Ν. Ηράκλειο Αττικής στις 23 Μαρτίου. Τα μέλη μαγείρεψαν τοπικές συνταγές για τους παρευρισκόμενους με παραδοσιακά αρκαδικά προϊόντα.

Γαστρονομικές εκδηλώσεις στη Μεσσηνία Πλούσια δράση της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας στην Πελοπόννησο Δεκάδες οι δράσεις του εκπροσώπου της Λέσχης στην περιφέρεια της Μεσσηνίας Γεώργιου Μαύρου, ο οποίος έδωσε το «παρών» σε γαστρονομικά events του νομού. Συγκεκριμένα, στις 9 Απριλίου πήρε μέρος σε παρουσίαση και ενημερωτική συζήτηση για τα μεσσηνιακά προϊόντα, στον «Παλιό Νερόμυλο» Κυπαρισσίας, ενώ στις 23 Μαρτίου στον εορτασμό της αναπαράστασης της έναρξης της επανάστασης του 1821 (φωτο). Συμμετείχε στην Παγκόσμια Μέρα Εθελοντισμού με παράθεση μπουφέ τοπικών προϊόντων στο πνευματικό κέντρο Καλαμάτας για τους εθελοντές που έλαβαν μέρος σε προγραμματισμένη εκδήλωση, όπως και στη μεγάλη «Γιορτή του Τσίπουρου» στην πλατεία της Καλαμάτας.

#04 • 22/05/2014

Παρουσίαση προϊόντων της Italgelatine

Στα πλαίσια της επιμόρφωσης των μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, έγινε παρουσίαση της εταιρείας Italgelatine στις 28 Απριλίου. Ο βραβευμένος Ιταλός ex. pastry chef Emmanuele Forcone παρουσίασε πλήθος εφαρμογών του προϊόντος και απάντησε σε ερωτήματα από το κοινό.

Διαγωνισμός μαγειρικής στο Mediterranean Yacht Show Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Θαλάσσιου Τουρισμού Greek Yachting Association (GYA) διοργάνωσε από τις 3 έως τις 7 Μαΐου το «2014 MEDITERRANEAN YACHT SHOW» στο Ναύπλιο, στα πλαίσια του οποίου πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός μαγειρικής των chefs των yachts με θέμα του το sushi. Για πρώτη φορά ο διαγωνισμός έλαβε μέρος μέσα στα σκάφη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι brokers να γνωρίσουν το χώρο όπου δουλεύουν οι chefs. Στην κατηγορία Α’, ο Μ. Γλύκας πήρε τη δεύτερη θέση, όπως και ο Γ. Καβατζικλής στην κατηγορία Β’.

1η Γιορτή Γεύσεων της Ρουμελιώτικης Κουζίνας Ο δήμος Δελφών, η σχολή τουριστικής εκπαίδευσης Γαλαξιδίου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, συνδιοργάνωσαν την 1η Γιορτή Γεύσεων της Ρουμελιώτικης κουζίνας στο Δήμο Δελφών, στο Γαλαξίδι, στις 4 Μαΐου. Από τη Λέσχη παραβρέθηκαν ο επίτιμος πρόεδρος Τ. Τόλης, και οι Κων/νος Μουζάκης, Ν. Μωραΐτης, Γ. Μπακόπουλος, Λ. Μπαϊράμης, Β. Κυριαζής.

4


Chef ’s club e-magazine

#04 • 22/05/2014

∆ΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

14η

Artoza 2015

27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - 2 ΜΑΡΤΙΟΥ M E T R O P O L I T A N

E X P O

Η πιο λαµπρή γιορτή του κλάδου !

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: FORUM AE ΒΗΛΑΡΑ 2, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.: +30 210 5242100 FAX: +30 210 5246581 • www.forumsa.gr • info@forumsa.gr

∆είτε το video της 13ης ΑΡΤΟΖΑ

www.artoza.com

5


Chef ’s club e-magazine

9η HORECA: Τέτοια έκθεση δεν ξανάγινε! 525 εκθέτες - 45.000 τ.μ. - 100.000 επισκέπτες Η 9η HORECA 2014 έγραψε τη δική της ιστορία ως η μεγαλύτερη έκθεση σήμερα στην Ελλάδα! Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως την επισκέφτηκαν 100.000 στοχευμένοι επαγγελματίες επισκέπτες που αντιπροσωπεύουν 32.500 επιχειρήσεις από τον ευρύτερο Ξενοδοχειακό και Επισιτιστικό κλάδο, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Κύπρο και τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Όσοι βρέθηκαν από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά τη δράση, να συμβάλλουν στην πιο δημιουργική ανταλλαγή και να συνδιαμορφώσουν τη σύγχρονη εικόνα του κλάδου, που κοιτάζει μπροστά και τολμά να επενδύει κόντρα στο ρεύμα. 7ο Forum Γαστρονομίας Με πλούσιο πρόγραμμα τα μέλη του Chef’s Club ανέδειξαν τοπικά προϊόντα όπως το γιαούρτι και το ρύζι, ενώ παρουσιάστηκαν η Πολωνική γαστρονομία, νέες τεχνικές μαγειρέματος σε συνεργασία με την ΠΕΤΕΤ, αλλά και σεμινάρια οινογνωσίας. Παρούσες ήταν και φέτος οι πρεσβείες ξένων χωρών οι οποίες παρουσίασαν τοπικά πιάτα, με τη χρήση 2 Ελληνικών προϊόντων στη συνταγή τους. Λιγότεροι ήταν φέτος οι διαγωνισμοί με σκοπό να δοθεί βάρος σε αυτούς του GReat Chef (με νικητή τον chef Μάριο Γλύκα) και τον διαγωνισμό GReat Pastry Chef (με νικητή τον pastry chef Κεχρολόγο Γιάννη). Στο υπόλοιπο διαγωνιστικό κομμάτι καλλιτεχνικών έτοιμων παρουσιάσεων, επαγγελματίες, αλλά και σχολές εντυπωσίασαν με τις δημιουργίες τους. Συνέδριο «GReat Kouzina by Chef’s Club of Greece Η μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης ήταν η πραγματοποίηση του 1ου Συνεδρίου GReat Kouzina με συμμετοχή υπουργείων, θεσμικών φορέων του Τουρισμού, πανεπιστημιακών και γιατρών. Το συνέδριο, που παρακολούθησαν περισσότεροι από 600 άνθρωποι του κλάδου, προέβαλε την πρωτοβουλία «GReat Kouzina», που γεννήθηκε με στόχο την προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό, με έμφαση στην υψηλή ποιότητα των Α’ υλών και το βελτιωμένο marketing των εγχώριων προϊόντων εκτός συνόρων.

Αεικίνητη η Μαρία Λόη στις ΗΠΑ! Η εκπρόσωπος τις Λέσχης προωθεί δυναμικά την ελληνική γαστρονομία Πλούσιες οι δράσεις της εκπροσώπου της Λέσχης στην Αμερική, κυρίας Μαρίας Λόη. Στις 22 Μαρτίου, στο Σικάγο, ως προσκεκλημένη του Ελληνοαμερικανικού Ιδρύματος στον ετήσιο χορό του (2014 Blue tie ball 2014 in Chicago) μίλησε για την Ελληνική γαστρονομία και την προώθησή της. Στις 25 Φεβρουαρίου η κα Λόη σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία διοργάνωσαν φιλανθρωπική δράση στην Ουάσιγκτον, ταΐζοντας αστέγους, ενώ στις 4 Μαρτίου η Chef συμμετείχε στο Annual C Cap Benefit, το οποίο είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τη χορήγηση υποτροφιών σε νέους που θέλουν να φοιτήσουν σε σχολές μαγειρικής τέχνης. Εξαιρετικά δραστήρια η κα Λόη, προβάλλει δυναμικά την ελληνική γαστρονομία στις ΗΠΑ.

#04 • 22/05/2014

Συνεργασία με Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας- Βιετνάμ Ιδρύθηκε το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδος - Βιετνάμ (ΕΣΕΒ) σε εκδήλωση στην πρεσβεία του Βιετνάμ στην Αθήνα. Την έναρξή του κύρηξαν ο Πρέσβης κ. Binh Vu και ο Πρ. του Συμβουλίου, κ. Κων/νος Αντωνόπουλος. Ο πρόεδρος της Λέσχης Μ. Καρούμπας, ο επίτιμος πρ. κος Τ. Τόλης και ο έφορος κος Γ. Μπαλωμένος υπέγραψαν με τον πρέσβη του Βιετνάμ σύμφωνο συνεργασίας, μέσω του οποίου θα υποστηριχθεί και το GReat Kouzina.

Πρώτη συνάντηση ομάδας εργασίας “GReat Kouzina” Την 1η Απριλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας του GReat Kouzina. Η ομάδα αποτελείται από τους: M. Kαρούμπα (πρ. Λέσχης), Βογιάνου Χρ. (επιχειρηματία), Γιαλούρη Αθ. (αντιπρ. FORUM ΑΕ), Kατσαρό Ν. (πρώην πρ. ΕΦΕΤ), Μπαλωμένος Ιω. (έφορος Λέσχης), Σμαρνάκη Ιω. (ΠΕΤΕΤ), Τόλη Αν. (επίτιμος πρ. Λέσχης), Τσακαλή Ευστ. (ΠΕΤΕΤ), Τσουμανικα Φ. (ΕΦΕΤ), Χαλουλάκο Π. (EOT), Ιγγλέζου Β., Μαράκη Γ., Τριχοπούλου Αν., Μπόσκου Γ. (Χαροκόπειο), Ζησόπουλο Αν. (Αντ/δρος Λέσχης), Πρωτοψάλτη Αν. (ταμίας Λέσχης) Σκουλάς Ν. (σύμβουλος).

Νέο γραφείο στο Ντουμπάι Εγκαινιάστηκαν τα γραφεία της Λέσχης στο Ντουμπάι. Στο περίπτερο της PROVIL στο Dubai World Trade center, παρουσιάστηκε το GReat Kouzina, ενώ ο υπεύθυνος του γραφείου των Αραβικών Εμιράτων κύριος Ευ. Μπουλής μίλησε για τη δράση και τα μελλοντικά σχέδια του γραφείου.

6


Chef ’s club e-magazine

#04 • 22/05/2014

14-15-16 Mαρτίου 2015 Μetropolitan expo

ΔΙεθΝΗΣ εκθεΣΗ ΤΡΟφΙμωΝ & ΠΟΤωΝ

Νέα εποχή για τα Τρόφιμα & Ποτά στην Ελλάδα! ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΟ • ΟΡΓΑΝωΜΕΝη ΛΙΑΝΙΚη • ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜηΣ • ΕξΑΓωΓΕΣ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ & THN ΣΤΗΡΙΞΗ: • Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων • Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος • Συνδέσμου Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων & Ποτών • Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιόλαδου • Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων • Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων • Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) • Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης • Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος • Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

Οργανωση: FORUM AE Βηλαρά 2 • 104 37 Αθήνα, Τηλ.:210 5242100 • e-mail: info@forumsa.gr • www.foodexpo.gr

7


Chef ’s club e-magazine

#04 • 22/05/2014

Φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας Για την ενίσχυση της «Γραμμής με Αγάπη» για τη στήριξη 10 ιδρυμάτων

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ...

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση και η συμμετοχή του κόσμου, στον φιλανθρωπικό αγώνα που δόθηκε πρόσφατα μεταξύ της ομάδας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων “UNESCO CLUB PIR - STAR F.C.” και του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ στο Star Football Club για την ενίσχυση της «ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ», που δημιούργησε η Μαρί Κυριακού η οποία και στηρίζει 10 Ιδρύματα. Στον Αγώνα συμμετείχαν διεθνείς Βετεράνοι ποδοσφαιριστές και καλλιτέχνες, ενώ στην εκδήλωση που ακολούθησε παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ κ. Μ. Κυριακού, καθώς και η κα Μαρί Κυριακού. Ο αγώνας έληξε 6 - 4 υπέρ των βετεράνων διεθνών ποδοσφαιριστών της Ομάδας “UNESCO CLUB PIR. - STAR F.C.” Ο ιδιαίτερα σημαντικός αυτός Ποδοσφαιρικός Αγώνας πλαισιώθηκε από ποικίλες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και οι εντυπωσιακές γαστρονομικές επιδείξεις από τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, κυρίους Μουζάκη Κ., Καραντάνη Λ., Δαούτη Ν.

> ΝΕΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΕ Κω, Κάλυμνο και Νίσυρο είναι επίσημα το μέλος Ιούλιος Καλαποδάς. > ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ για την ίδρυση τράπεζας αίματος για τα μέλη της έχει ξεκινήσει η Λέσχη. > ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ CHEF CLUB EDUCATION με σκοπό την πληρέστερη εκπαίδευση των μελών. > ΣΤΗ 2Η ΘΕΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ η ομάδα ποδοσφαίρου της Λέσχης στο Star Football με 53 βαθμούς. > ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ συγχαίρει τον Κων/νο Νάνο για τη νέα του θέση ως ex. chef στο Athens Ledra Hotel.

Η Λέσχη αρωγός στα Tourism Awards 2014

Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» στην Αμαλιάδα

Μέλη του Δ.Σ. συμμετείχαν στην κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού Ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας κος Μιλτιάδης Καρούμπας και ο Επίτιμος Πρόεδρος κος Τάσος Τόλης παραβρέθηκαν στη λαμπερή εκδήλωση της τελετής απονομής των Tourism Awards 2014, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace την Τετάρτη 8 Απριλίου. Ο κος Μιλτιάδης Καρούμπας, μάλιστα συμμετείχε και στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, σκοπός του οποίου ήταν η επιβράβευση καινοτόμων επιχειρήσεων και φορέων του τουρισμού. Η εκδήλωση, κατά γενική ομολογία, στέφθηκε με επιτυχία.

Μεσογειακή διατροφή κατά του διαβήτη Νέα μελέτη εκθειάζει και πάλι το μεσογειακό μοντέλο διατροφής Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε στις 17 Απριλίου 2014 ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στο πλαίσιο της εκστρατείας του πρώτου για τη μείωση του αλατιού. Το κείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας που συνυπογράφουν ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ Ιωάννης Τσιάλτας και ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Μιλτιάδης Καρούμπας προσβλέπει σε δράσεις με στόχο τη μείωση χρήσης αλατιού και τρανς λιπαρών σε γεύματα που προσφέρονται από τα μέλη της Λέσχης. Ανάμεσα στις δράσεις που αναφέρονται στο μνημόνιο περιλαμβάνονται εκδηλώσεις στοχευμένης ενημέρωσης σε θέματα διατροφικής πολιτικής, καθορισμός στόχων μείωσης αλατιού σε γεύματα και συμβουλές μείωσης τρανς λιπαρών κατά την παρασκευή γευμάτων.

ιδιοκτησια: ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ εκδοση: FORUM A.E. ΔIEYΘYNTHΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ: Θανάσης Γιαλούρης

ΔIευθυντησ πωλησεων Θανάσης Παναγούλιας sales@forumsa.gr

ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤρια: Εύα Τούνα et@forumsa.gr

CREATIVE art director: Νίκη Γαλανοπούλου

συντακτρια: Eύα Αντωνοπούλου ea@forumsa.gr

Στο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα», στην Αμαλιάδα, συμμετείχαν τα μέλη της Λέσχης που ζουν στην περιοχή της Αχαΐας, με πρωτοβουλία του υπευθύνου της περιφέρειας κύριου Θωμά Λαζανά. Τα μέλη της Λέσχης παρουσίασαν ενδεικτικά πιάτα από περιφέρειες της Ελλάδας (Β. Ελλάδα, Κρήτη και Κεντρική Ελλάδα) στα πλαίσια του εγχειρήματος GReat Kouzina. Αρκετά πλούσιο ήταν το φεστιβάλ σε παράλληλες δράσεις, κατά τις οποίες επαγγελματίες του χώρου παρουσίασαν σεμινάρια σε τομείς όπως το σκάλισμα και το Food styling.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: CHEF’S CLUB, Λεωφ. Βουλιαγμένης 171, Δάφνη, 17237 Τηλ./Fax: 210 8251401 e-mail: info@chefclub.gr www.chefclub.gr

8

Chefs club emagazine no4  

Chefs club emagazine #4

Advertisement