Page 1

Chef ’s club

#3

ΦΕΒ. www.chefclub.gr

e -magazine

www.chefclub.gr

Από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Eλλάδος

Έφθασε η ώρα της ΗΟRECA! 525 εκθέτες σας περιμένουν σε 45.000 τ.μ.! Η καρδιά όλης της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας θα χτυπά για 4 ημέρες στο Metropolitan Expo! Το μεγαλύτερο εκθεσιακό κέντρο της χώρας μας θα φιλοξενήσει από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου τη μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα, με 525 εκθέτες και 45.000 τ.μ. εκθεσιακή επιφάνεια! Η HORECA, σε πείσμα των καιρών, χάρη στη συνέπειά της, την άρτια κάθε φορά διοργάνωσή της, την τεράστια διαφημιστική προβολή (το διαφημιστικό της budget θα ξεπεράσει τις 500.000 ευρώ!) και τον προσεκτικό σχεδιασμό της, εξελίσσεται στο πιο επιτυχημένο εκθεσιακό brand της χώρας μας, με διεθνές, συγχρόνως, κύρος και ακτινοβολία. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι θεσμικοί φορείς της Γαστρονομίας και του Τουρισμού την στηρίζουν έμπρακτα, ενστερνιζόμενοι τον καθοριστικό ρόλο που παίζει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της xώρας μας. Κανένας επαγγελματίας των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να ζήσει το κορυφαίο γεγονός του κλάδου του, που θα τον φέρει σε επαφή με όλες τις εξελίξεις που τον αφορούν.

Eντυπωσιακά show & εκδηλώσεις! Ελληνικό Πρωινό Η HORECA συνεχίζει να παρουσιάζει τις εξελίξεις του project «Ελληνικό Πρωινό» που φέρει τη σφραγίδα του ΞΕΕ. >> Εκδήλωση ΣΕΤΕ: Η γαστρονομία στο μάρκετινγκ του ελληνικού τουρισμού Ο ΣΕΤΕ διοργανώνει μια εποικοδομητική ανοικτή συζήτηση με στόχο να συνθέσει τις απόψεις ειδικών από τους κλάδους του τουρισμού και της γαστρονομίας γύρω από το τι κάνει την ελληνική γαστρονομία τόσο μοναδική. >> HORECA Beer & Spirits show H Ένωση Μπάρμεν Ελλάδας θα παρουσιάσουν στα πλαίσια της 9ης HORECA 2014 μια σειρά από πρωτότυπα events, καθώς και Πανελλήνια Πρωταθλήματα. >> 2ο Future Hotel on the Web Πλήρως ανανεωμένο με ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις, θα παρουσιάσει τις διαδικτυακές τεχνολογίες που προσφέρονται στον ξενοδόχο με σκοπό την αύξηση των ιντερνετικών του πωλήσεων. >> 2ο ΗORECA Wine Ακόμα πιο εμπλουτισμένο, με περισσότερους Έλληνες οινοπαραγωγούς και τη συμμετοχή σπουδαίων οινοχόων, θα δημιουργήσει αίσθηση στον οινικό χώρο. >> Πρωταθλήματα Καφέ από τον SCAE Hellas Υπό την αιγίδα του SCAE οι καλύτεροι Έλληνες baristi θα διαγωνιστούν και πάλι για τον τίτλο του πρωταθλητή στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ. >>

GReat Kouzina στο 7ο Forum Γαστρονομίας Κεντρικό γεγονός στο 7ο Forum Γαστρονομίας που διοργανώνεται από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας θα αποτελέσει η προώθηση του σήματος GReat Kouzina, με τη συμμετοχή εκπροσώπων θεσμικών και κρατικών φορέων του Τουρισμού, πανεπιστημιακών και γιατρών. Το Φόρουμ Γαστρονομίας θα περιλαμβάνει επίσης, ζωντανούς διαγωνισμούς, επιδείξεις κ.λπ. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων... >>

Αυστηρά κριτήρια εισόδου μόνο για επαγγελματίες! Προκειμένου να προστατευθεί το κύρος, αλλά και η εμπορική αποτελεσματικότητα της HORECA φέτος θα τηρηθεί μια σειρά αυστηρών προϋποθέσεων εισόδου στην έκθεση.

Προϋποθέσεις εισόδου • Ελεύθερη είσοδος σε επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι διαθέτουν barcode ή χειρόγραφη πρόσκληση. • Η πρόσκληση ισχύει αυστηρά μόνο για δύο άτομα. Κάθε επιπλέον άτομο θα πληρώνει εισιτήριο 15 ευρώ. • Απαγορεύεται η είσοδος σε μη επαγγελματίες του κλάδου ακόμη και αν φέρουν χειρόγραφη πρόσκληση. • Απαγορεύεται ρητά η είσοδος σε παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. • Ο έλεγχος θα γίνεται από εταιρεία security κατά την επιβίβαση στα πούλμαν και στις εισόδους του εκθεσιακού.

1


Chef ’s club e-magazine

#02 • 11/12/2013

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙ∆Α: •Υπουργείου Τουρισµού • Ξενοδοχειακού Επιµελητηρίου Ελλάδας • Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Ξενοδόχων • Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών • Λέσχης Αρχιµαγείρων Ελλάδας ∆είτε το video της 8ης HORECA

HOTEL RESTAURANT CAFE

2014

www.horecaexpo.gr

Η µεγαλύτερη και πληρέστερη έκθεση για τα Ξενοδοχεία και τη Μαζική Εστίαση 7-10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 METROPOLITAN EXPO

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: FORUM AE Βηλαρά 2 • 104 37 Αθήνα • Τηλ.: +30 210 5242100 • Fax: +30 210 5246581 • www.forumsa.gr • info@forumsa.gr

facebook.com/horecaexpogr

twitter.com/horecaexpogr

2


Chef ’s club e-magazine

H συνεργασία Chef’s Club και Fairy συνεχίζεται Εκδήλωση με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιάγκα Το Fairy «ταξιδεύει» σε όλη την Ελλάδα, «στρώνει» Κυριακάτικα τραπέζια και ξαναθυμίζει σε όλους ότι η Κυριακή αξίζει να είναι διαφορετική με όλους όσους αγαπάμε. Με γεύσεις από την πλούσια κουζίνα μας και δημιουργίες των Chefs της Λέσχης Αρχιμαγείρων, το Fairy σε κάθε σταθμό αυτού του «ταξιδιού» δίνει την αφορμή για οικογενειακή γιορτή και θα μένει πάντα πιστό στην υπόσχεσή του να καθαρίζει σωστά τα πιάτα. Στα πλαίσια αυτά για το προωθητικό πρόγραμμα «Κυριακάτικα Τραπέζια» παρευρέθηκαν στη Λάρισα τα μέλη του ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας Καρούμπας Μιλτιάδης (Πρόεδρος), Καρούμπας Βασίλειος (Αντιπρόεδρος), Μαργαρίτης Βασίλειος, Μπαλωμένος Ιωάννης, καθώς και τα μέλη Τσιάρκας Ιωάννης, Μπουμπουνάρα Βασιλική, Ηλίας Μπαρέκας, Τασιόπουλος Χρήστος, Καψάλης Αστέριος, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο γνωστός παρουσιαστής κ. Γιώργος Λιάγκας.

Λαμπερή εκδήλωση για το ελαιόλαδο «ΜΕΣΣΑΡΑ» Αναδείχθηκε ως το 100ο προϊόν ΠΟΠ στην Ε.Ε. Στις 9 Ιανουαρίου το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδίασαν μια εκδήλωση για τα 100 ΠΟΠ προϊόντα, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη. Αφορμή ήταν η καταχώρηση της ονομασίας ελαιολάδου «ΜΕΣΣΑΡΑ» ως ΠΟΠ το οποίο ήταν και το 100ο προϊόν ΠΟΠ, κατατάσσοντας έτσι την Ελλάδα 5η ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. Για τις ανάγκες της γιορτής ζητήθηκε από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων να προετοιμάσει finger food και ορεκτικά βασισμένα σε ελληνικές γεύσεις με προϊόντα από την επισυναπτόμενη λίστα για 250 άτομα. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Dacian Ciolos, η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κα Μ. Δαμανάκη και ο Πρ. της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωκοινοβουλίου κ. Paolo De Castro, η Υπ. Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Υφυπ. Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης.

Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες της Λέσχης Το εκλεγμένο ΔΣ ήλθε σε σώμα, με ομόφωνη απόφαση των μελών Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 έγινε η πρώτη συνάντηση των εκλεγμένων μελών μετά τις αρχαιρεσίες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014. Το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο που ήλθε σε σώμα, αποτελείται πλέον από τους κκ Μιλτιάδη Καρούμπα (Πρόεδρος), Αναστάσιο Ζησόπουλο (Αντιπρόεδρος Α), Βασίλειο Καρούμπα (Αντιπρόεδρος Β), Κων/νο Βασιλείου (Γενικός Γραμματέας), Παύλο Καρπάτο (Αναπληρωματικός Γενικός Γραμματέας), Αναστάσιο Πρωτοψάλτη (Ταμίας), Δημήτρη Καραμπίνη (Αναπληρωματικός Ταμίας), Βασίλειο Μαργαρίτη (Υπεύθυνο Αξιολόγησης Επαγγελματικών Προσόντων) και τον Ιωάννη Μπαλωμένο ( Έφορος). Επίσης, αναπληρωματικά μέλη είναι οι κκ Νικόλαος Κουρούπης Αγάλου και ο Βησαρίων Παρθένης, ενώ τα μέλη της ελεγκτικής επιτροπής που εκλέχθηκαν ήταν οι κκ Αντώνιος Καρπούζης, Βασίλειος Φλεσιόπουλος, Κώστας Ιορδανίδης καθώς και αναπληρωματικό μέλος ο Ιωάννης Τσιάρκας.

#02 • 11/12/2013

Συνεργασία μέλους της Λέσχης με το TV box Το μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας κος Παρθένης Βησσαρίων ξεκίνησε μία νέα πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία με το εβδομαδιαίο περιοδικό TV box. Έτσι, κάθε εβδομάδα το κοινό θα έχει στα χέρια του ένα ένθετο τεύχος με 32 συνταγές του καταξιωμένου chef. Σε ένα από τα τελευταία τεύχη μάλιστα παρουσιάστηκαν γευστικές προτάσεις σε συνεργασία με τον ταμία της Λέσχης κ. Τ. Πρωτοψάλτη προβάλλοντας έτσι την τεχνογνωσία των μελών του Chef’s Club.

Tιμήθηκαν οι προπονητές του Chef’s Club Football Team Στη «Μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού και του Εθελοντισμού» που πραγματοποιήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τερψιχόρη του Ξενοδοχείου Χίλτον, έλαβαν τιμητική διάκριση από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων οι καλύτεροι προπονητές του Chef’s Club Football Team κύριοι Λευτέρης Καραντάνης και Μανώλης Γεωργαντίδης. Την εκδήλωση τίμησαν προσωπικότητες από την αθλητική, πολιτική και κοινωνική ζωή της Ελλάδος ενώ βραβεύθηκαν ακόμα η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου για την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας του 2014, η κ. Κ.Παναγοπούλου Εθνική Πρέσβης της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και Πρ. του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ”, η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών, και Πυροσβεστών Ελλάδος, ο Αθλητικός Τομέας της ΑΔΕΔΥ, το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πολλοί άλλοι.

3


Chef ’s club e-magazine

Σεμινάριο Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας Με άξονα τις Νέες Τεχνικές που κυριαρχούν στο χώρο Ένα άρτια οργανωμένο αλλά και κατατοπιστικό για τους επαγγελματίες σεμινάριο με άξονα τις νέες τεχνικές στην ελληνική δημιουργική κουζίνα πραγματοποιήθηκε στο Πανελλήνιο Κέντρο Γαστρονομίας στις 21 & 22 Ιανουαρίου από τους chefs Γραμματικόπουλο Γεώργιο και Σακελλαρίου Αναστάσιο, ήδη καταξιωμένους στον κλάδο και με πολύ καλή γνώση αυτού που αποκαλούμε σήμερα Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα. Στο συγκεκριμένο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν θερμά οι άνθρωποι που ασχολούνται επισταμένως με την ελληνική γατσρονομία και το σεμινάριο είχε μεγάλη προσέλευση καθώς το παρακολούθησαν περίπου 60 άτομα, ενώ οι επαγγελματίες παρουσίασαν νέες, εξειδικευμένες τεχνικές καθώς και προσωπικές τους δουλειές που μπορεί να δώσουν τροφή για σκέψη και περαιτέρω εξέλιξη. Δεσμεύτηκαν οι ίδιοι ότι θα οργανωθεί και δεύτερος κύκλος σεμιναρίων για περαιτερω εμβάθυνση στο θέμα. Εντυπωσίασαν κυρίως τα πιάτα τους «αποδόμηση πίτας γύρου», «δημιουργική Ελληνική σαλάτα» και «Γαρίδες σαγανάκι». Οι chefs ευχαρίστησαν στο τέλος της εισήγησής τους τη Λέσχη Αρχιμαγείρων, τον πρόεδρο κ. Μ. Καρούμπα και την εταιρεία ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ για την χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού.

Επιτυχημένα σεμινάρια από την Π.Ε.ΤΕ.Τ Πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της Λέσχης, με έντονη συμμετοχή Το περιφερειακό τμήμα Αττικής της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων διοργάνωσε με επιτυχία σειρά σεμιναρίων με άξονες: Τεχνολογία Αρτοποίησης (Μιχ. Ορεστίδης), ISO-22000 (Γ. Κακός- Ν. Γκιώνης), Επισήμανση και Αλλεργιογόνα (Μαρ. Πούλιου) και Αρχές Κοστολόγησης παραγωγής (Γ. Σμαρνάκης). Η προσέλευση υπήρξε ιδιαίτερα αυξημένη και οι συμμετέχοντες χαρακτήρισαν τα θέματα πολύ ενδιαφέροντα. Η Π.Ε.ΤΕ.Τ εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες στη διοίκηση και το προσωπικό του Chef’s Club και ειδικά στον Πρόεδρο κ. Μιλτιάδη Καρούμπα τόσο για την αίθουσα που διέθεσε δωρεάν όσο και για την ευρύτερη συνεργασία που ξεκινά μεταξύ των Τεχνολόγων Τροφίμων και των Ελλήνων Chef.

Εκδήλωση προς τιμήν του κ. Χατζημαρκάκη Το Chef’s Club Ελλάδας ανταπέδωσε τη φιλοξενία του ευρωβουλευτή Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος σε συνέχεια της πρόσκλησης 60 Ελλήνων chefs από τον κύριο Χατζημαρκάκη στο Ευρωκοινοβούλιο, ανταπέδωσε τη φιλοξενία και συγχρόνως του ευχήθηκε τα καλύτερα για το νέο του ξεκίνημα! Mέσα σε κλίμα γιορτής οργανώθηκε ένας εντυπωσιακός μπουφές που περιελάμβανε σαλάτες, ορεκτικά, finger food και γλυκά που πλαισίωσαν γευστικά το cocktail. Ο κ. Χατζημαρκάκης ενημέρωσε το Chef’s Club πως εγκρίθηκε από τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κο Αθανάσιο Τσαυτάρη το πρόγραμμα για την πιστοποίηση των ελληνικών εστιατορίων στη Γερμανία, στο οποίο εμπλεκόμενοι φορείς θα είναι η Dehoga, η DHW και φυσικά η Λέσχη.

#02 • 11/12/2013

Gourmet βιτρίνα σε σούπερ μάρκετ στην Πάτρα Το μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος chef Ροποτός Χρήστος παρουσίασε στις 23 Δεκεμβρίου 2013 πληθώρα προτάσεων διακόσμησης της gourmet βιτρίνας στο κατάστημα της μεγάλης αλυσίδας σουπερμάρκετ ΚΡΟΝΟΣ στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην οδό Νοταρά, προβάλλοντας έτσι τόσο την προσωπική του δουλειά όσο και την ενεργή δράση της Λέσχης σε όλη την Ελλάδα. Μεταξύ των υπόλοιπων δημιουργιών του που εντυπωσίασαν παρουσίασε σκάλισμα κολοκύθας και ανθοδέσμες με λαχανικά με τα οποία στόλισε τη βιτρίνα των τυριών αλλάζοντας εντελώς την κλασική της όψη. Τη διαδικασία παρακολούθησε και ο κύριος Καρακίτσος Νίκος, πρόεδρος της εταιρείας, ικανοποιημένος.

Διαιτητικό cheesecake στο γυμναστήριο Star Fitness

Τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας κκ Γλύκας Μάριος, Κουρούπης Αγάλου Νίκος, Φλεσιόπουλος Βασίλης, Καλογεράκος Γιάννης και Νασιάβα Ειρήνη συμμετείχαν σε προγραμματισμένη εκδήλωση των star fitness gym, παρασκευάζοντας ένα μεγάλο διαιτητικό cheesecake που φυσικά το απόλαυσαν οι πελάτες του γυμναστηρίου ακολουθώντας όπως είναι αναμενόμενο τη φιλοσοφία της healthy και ισορροπημένης διατροφής. Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία και ζητήθηκε από τους chefs να συνεχιστεί η συνεργασία και με ειδικά σεμινάρια διατροφής και φυσικά με συγκεκριμένες προτάσεις υγιεινών και συγχρόνως νόστιμων παρασκευών που θα μπορούσαν όλοι όσοι τις παρακολουθήσουν να τις ετοιμάσουν στο σπίτι τους εύκολα και απλά, εξασφαλίζοντας ενέργεια και συγχρόνως ευεξία.

4


Chef ’s club e-magazine

#02 • 11/12/2013

15-16-17

Mαρτίου 2014 ΜETROPOLITAN EXPO

FOOD EXPO 1H ∆ΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ

ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ

Νέα εποχή για τα Τρόφιµα & Ποτά στην Ελλάδα!

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙ∆Α & THN ΣΤΗΡΙΞΗ: • Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων • Κεντρικής Ένωσης Επιµελητηρίων Ελλάδος • Συνδέσµου Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίµων & Ποτών • Συνδέσµου Ελληνικών Βιοµηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιόλαδου • Πανελληνίου Συνδέσµου Εξαγωγέων • Συνδέσµου Ελληνικών Βιοµηχανιών Τροφίµων • Γερµανο-Ελληνικού Επιχειρηµατικού Συνδέσµου (DHW) • Συνδέσµου Εξαγωγέων Κρήτης • Συνδέσµου Ελληνικών Βιοµηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος • Λέσχης Αρχιµαγείρων Ελλάδος

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: H OT E L & TOU R I S M

news

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: FORUM AE Βηλαρά 2 • 104 37 Αθήνα, Τηλ.:210 5242100 • e-mail: info@forumsa.gr • www.foodexpo.gr

19X25.5 FOOD EXPO.indd 1

31/01/2014 3:55 μ.μ.

5


Chef ’s club e-magazine

Πίτα 55μ. σε κεντρική πλατεία της Καλαμάτας Μέλη του Chef’s Club προσκλήθηκαν από την καρναβαλική επιτροπή Στις 28 Δεκεμβρίου οι chefs Βασιλείου Κωνσταντίνος (Γραμματέας του ΔΣ) και Μιχάλης Αγγελόπουλος μαγείρεψαν σε εκδήλωση του Δήμου Καλαμάτας επιστρατεύοντας την εμπειρία αλλά και τη δημιουργικότητά τους στην υπηρεσία των κατοίκων της περιοχής! Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια των σπουδαστών του ΙΕΚ ΟΡΙΖΟΝ της Καλαμάτας παρασκεύασαν και προσέφεραν στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας μία... εντυπωσιακών διαστάσεων βασιλόπιτα που έφτανε τα 55μ η οποία κόπηκε σε εκατοντάδες κομμάτια και προσφέρθηκε ως κέρασμα στον άπειρο κόσμο που είχε έρθει να παρακολουθήσει τον αγώνα δρόμου που έλαβε χώρα στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Τρέχω για το Καλαματιανό Καρναβάλι». Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την πίτα ήταν προσφορά από τις τοπικές επιχειρήσεις ενώ η τεράστια αυτή βασιλόπιτα ψήθηκε σε αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία της περιοχής. Αξίζει να αναφερθεί πως η συμμετοχή του Chef’s Club στη γιορτή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του εκπροσώπου της Λέσχης στην περιφέρεια της Καλαμάτας chef Γιώργου Μαύρου και κατόπιν προσκλήσεως από την καρναβαλική επιτροπή της περιοχής.

Totheshelf: Συνδέει τους παραγωγούς με τους chefs Μία χρησιμη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος της πρωτογενούς παραγωγής να προσεγγίσει την αγορά και τα αγροτικά προϊόντα να φτάσουν από το χωράφι στο ράφι, επιχειρεί να ελαχιστοποιήσει η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, «totheshelf» που πρόσφατα δημιούργησαν οι εκδόσεις ΑγροΤύπος και διατίθεται, εντελώς δωρεάν, στο App Store (σύντομα και στο Google play). Έτσι η παραγωγή, η μεταποίηση, η εμπορία και η λιανική πώληση αγροτικών προϊόντων καθώς και ο κλάδος της μαζικής εστίασης συνδέονται για πρώτη φορά μεταξύ τους σε ένα δίκτυο, προσβάσιμο από το smart phone. Γεωργοί, κτηνοτρόφοι, ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμοί, έμποροι, εισαγωγείς - εξαγωγείς, μεταποιητικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, εστιατόρια, σεφ, super market και καταστήματα λιανικής πώλησης, μπορούν να καταχωρήσουν δωρεάν προϊόντα προς πώληση ή αγορά, να αναζητήσουν προϊόντα κοντά τους ή στον παγκόσμιο χάρτη και να επικοινωνήσουν με έναν πωλητή ή αγοραστή. Το www.totheshelf.com είναι δίγλωσσο (Ελληνικά, Αγγλικά) και παρέχει qrcode για λήψη στο App Store.

«Γλυκές» συνταγές στο κέντρο Γαστρονομίας Το “Εργαστήρι της Αθανασίας” παρουσίασε τα προϊόντα του Η εταιρεία το «Εργαστήρι της Αθανασίας» που δραστηριοποιείται στον τομέα των γλυκών του κουταλιού και του ταψιού, των κουλουριών, μαρμελάδων αλλά και λοιπών παραδοσιακών προϊόντων, παρουσίασε τη μεγάλη ποικιλία κωδικών της στα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου. Οι επαγγελματίες πήραν πολλές ιδέες ώστε να αξιοποιήσουν παραδοσιακά προϊόντα στις δημιουργίες τους. Στη συνέχεια ο chef Δραμαλιώτης Αλέξανδρος, που είναι και μέλος της λέσχης παρουσίασε ευφάνταστες συνταγές χρησιμοποιώντας γλυκά του κουταλιού της εν λόγω εταιρείας με το κοινό να παρακολουθεί τη διαδικασία με αμείωτο ενδιαφέρον.

#02 • 11/12/2013

Σεμινάριο στο Αγρίνιο για την Ελαιοκαλλιέργεια Το τριήμερο σεμινάριο με τίτλο «Μέθοδοι Βιώσιμης Διαχείρισης για την Ελαιοκαλλιέργεια», που διοργανώθηκε από το Εμπορ. Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας, παρακολούθησαν τον Νοέμβριο οι κ.κ. Ι. Μπαλωμένος, Ν. Κουρούπης Αγάλου και Κ. Νταλιθάνης. Στη συνέχεια η αποστολή του Chef’s Club συζήτησε με τον Διευθυντή του Επιμελητηρίου κο Χρυσάφη, την υπεύθυνη εμπορικού τμήματος κα Ρομπόλα και τον Πρόεδρο της εταιρείας Βιοτριχωνίδα, κο Τραπεζιώτη, για την προβολή των γαστρονομικών προϊόντων της περιοχής. Το σεμινάριο ήταν δωρεάν και απευθυνόταν σε αγρότες, ελαιοτριβείς, τυποποιητές, γεωτεχνικούς και γενικότερα άτομα που ασχολούνται με την καλλιέργεια της ελιάς.

Ελληνικά & Κυπριακά προϊόντα στο Λονδίνο Η B&B μετά την μεγάλη επιτυχία του “TRIIRIS” EXHIBITION CENTER NEW YORK, σε συνεργασία με την Triiris Market UK Ltd έρχεται να κατακτήσει και την ευρωπαϊκή αγορά εγκαινιάζοντας το δεύτερο μόνιμο εκθεσιακό κέντρο Ελληνικών και Κυπριακών εξαγωγικών επιχειρήσεων, προϊόντων σούπερ μάρκετ. Στο SOUTHGATE του Λονδίνου, στην έξοδο του London Underground της PICADILLY LINE πρόκειται να λειτουργήσει το “TRIIRIS” EXHIBITION CENTER LONDON με στόχο την τόνωση της μεσογειακής κουζίνας και της ελληνικής γαστρονομίας. Δυναμικό «παρών» στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία έδωσε ο εκπρόσωπος της Λέσχης Αρχιμαγείρων στην Αγγλία κος Αλέξανδρος Κολιόπουλος συμβάλλοντας και ο ίδιος στη διάδοση των ελληνικών προϊόντων και άρα στο κομμάτι των εξαγωγών που αποτελούν οδηγό εξόδου από την κρίση. Η εν λόγω πρωτοβουλία δίνει την δυνατότητα σε κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων και ποτών να έχει ένα δικό της meeting point στην καρδιά του Λονδίνου.

6


Chef ’s club e-magazine

#02 • 11/12/2013

1η Food Expo Greece

Γλυκιές πινελιές στο Καρπενήσι

Νέα εποχή για τα Τρόφιμα & Ποτά στην Ελλάδα

FOOD EXPO

14 -16

1 h Δ ι ε θ ν ή ς Έ κ θ ε ση

Mαρτίου 2014

Τ ρ ο φ ί μ ω ν & Π ο τώ ν

Μetropolitan Expo

Η 1η FOODEXPO, η διεθνής έκθεση Τροφίμων και Ποτών, έρχεται να απαντήσει στο καθολικό αίτημα της αγοράς για μία σύγχρονη και δυναμική έκθεση διεθνών προδιαγραφών με ξεκάθαρη στόχευση στη B2B αγορά. Ανάμεσα στις πολλές και ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις της ξεχωρίζει και το «Greek Cuisine on Board» που επιχειρεί να αναδείξει το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η κρουαζιέρα, ως όχημα εξαγω-

γών για τα Ελληνικά Τρόφιμα και Ποτά. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Μαρτίου, με τη συμμετοχή διεθνών αγοραστών μεγάλων αλυσίδων κρουαζιέρας και θα έχει τη στήριξη του Εμπορικού και Βιομ/κού Επιμελητηρίου Πειραιώς. Δυναμικό παρών θα δώσει και η Λέσχη που θα παρουσιάσει menu ελληνικών προϊόντων και ανάλυση του «cost of menu» στα πλαίσια της Μεσογειακής διατροφής.

Δυναμικό «παρών» στο Σύλλογο Κύτταρο Επιτυχημένο το ετήσιο παζάρι πλαισιώθηκε με λαχταριστά εδέσματα Σε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του συλλόγου Κύτταρο (σύλλογος ενηλίκων με εμπειρία καρκίνου στην παιδική και εφηβική ηλικία) παρευρέθηκαν πολλά μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Η πρωτοβουλία συμμετοχής τoυς ήλθε από τα μέλη της Ιωσηφέλη Ηλία και Μουζάκη Κωνσταντίνο. Ο σύλλογος διοργάνωσε για μία ακόμα χρονιά το παζάρι που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο παρέχοντας στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να αγοράσουν χριστουγεννιάτικα είδη και στολίδια, παιχνίδια, χειροποίητα κοσμήματα, βιβλία και πληθώρα άλλων δώρων. Οι chefs που συμμετείχαν, συνεισέφεραν με τη δημιουργία εδεσμάτων και γλυκισμάτων που ενθουσίασαν όλους τους παρευρισκομένους. Η Λέσχη συνεχίζει να δείχνει την φιλανθρωπική της δράση και τη συμμετοχή της στα κοινά «αγκαλιάζοντας» τέτοιου είδους events και δεσμεύεται ότι θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο σε αντίστοιχες δράσεις στη διάρκεια της νέας χρονιάς.

ιδιοκτησια: ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ εκδοση: FORUM A.E. ΔIEYΘYNTHΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ: Θανάσης Γιαλούρης

ΔIευθυντησ πωλησεων Θανάσης Παναγούλιας sales@forumsa.gr

ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤρια: Εύα Τούνα et@forumsa.gr

CREATIVE art director: Νίκη Γαλανοπούλου

συντακτρια: Eύα Αντωνοπούλου ea@forumsa.gr

Τα μέλη Αγραφιώτης Βασίλης και Κίτσιος Παναγιώτης μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Καρπενησίου συμμετείχαν στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Ο ex. Pastry chef Βασίλης Αγραφιώτης παρουσίασε ένα από τα εκθέματα με τα οποία διαγωνίστηκε στον διαγωνισμό της Παγκόσμιας ένωσης Αρχιμαγείρων WACS (καταλαμβάνοντας τη 2η θέση) ενώ οι δύο επαγγελματίες σε συνεργασία με τα ζαχαροπλαστεία Fraiche παρασκεύασαν πολλά γιορτινά γλυκίσματα, ζαχαροσπιτάκια κ.ά., τα οποία ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους και πρόσθεσαν μία... γλυκιά πινελιά στην εκδήλωση.

Η αφίσα της Λέσχης στο τσιπουράδικο «ΣΕΜΕΛΗ»

Το Chef’s Club θέλει να ευχαριστήσει τον chef Μάριο Γλύκα για την πρόσκληση στο μαγαζί του «ΣΕΜΕΛΗ» στον Κορυδαλλό! Ο ίδιος δεν παρέλειψε να τοποθετήσει μια αφίσα της Λέσχης εντός του καταστήματός του, που την υπέγραψαν όλοι οι παρευρισκόμενοι!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: CHEF’S CLUB, Λεωφ. Βουλιαγμένης 171, Δάφνη, 17237 Τηλ./Fax: 210 8251401 e-mail: info@chefclub.gr www.chefclub.gr

7

#3 Chef's club e-magazine  

#3 Chef's club e-magazine

Advertisement