Page 1

Chef ’s club

#6

ΔΕΚ.

www.chefclub.gr

e -magazine

Έρχεται η μεγαλύτερη ΗΟRECA που έγινε ποτέ! 10η HORECA: 6-9 Φεβρουαρίου 2015 - Metropolitan Expo

Περισσότερες από 500 κορυφαίες προμηθευτικές επιχειρήσεις προετοιμάζονται να υποδεχθούν τους δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες που θα επισκεφτούν τη 10η HORECA. Το Metropolitan Expo θα φιλοξενήσει από τις 6 ως και τις 9 Φεβρουαρίου 2015, τη μεγαλύτερη και πληρέστερη κλαδική έκθεση που έχει οργανωθεί ποτέ στην Ελλάδα και μάλιστα σε μία περίοδο εξόχως σημαντική για την ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας. 8ο Forum Γαστρονομίας με την υπογραφή του Chef’s Club Η καθιερωμένη εκδήλωση του Forum Γαστρονομίας, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Eλλάδας, εμπλουτίζεται, αναδεικνύοντας τη σημασία του φαγητού ως κορυφαίου τουριστικού προϊόντος. Την τιμητική του θα έχει το πρόγραμμα GReat Kouzina, με τις εκδηλώσεις του 4ημέρου να ακολουθούν τους στόχους του προγράμματος, δηλαδή την ανάδειξη της εγχώριας κουζίνας και της γαστρονομικής κουλτούρας της χώρας μας.

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Παρασκευη 6 Φεβρουαρίου 2015

11:00-16:00 Πανελλήνιος Προκριματικός Διαγωνισμός WACS (Hans Bueschkens) 12.00-14.30 Διαγωνισμός σε έτοιμες γαμήλιες τούρτες. 12.30-13.00 Παρουσίαση εταιρείας Kapelis Packaging 13.05-13.45 Οδοιπορικό του GReat Kouzina σαββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

10.30-12.30 Ζωντανός διαγωνισμός σκαλίσματος φρούτων & λαχανικών 11.00-16.00 Προκριματικός Διαγωνισμός WACS (Global Chef- Chef of the Year) 12.00-13.00 Παρουσίαση δράσεων γραφείου της ΛΑΕ στην Πολωνία. 13.05-14.00 «Προϊόν της χρονιάς 2015» Κυριακη 8 Φεβρουαρίου 2015

10.00-18.00 Διαγωνισμός WACS (Global Pastry Chef -Greek Pastry Chef of the year) 11.00-12.00 Παρουσίαση τιμώμενου ελληνικού προϊόντος για το 2015 12.00-14.00 Διαγωνισμός σε έτοιμα σκαλιστά από φρούτα και λαχανικά 14.00-16.00 Διαγωνισμός σε έτοιμες κατασκευές από σοκολάτα ΔΕΥΤΕΡΑ 10 Φεβρουαρίου 2014

12.00-14.00 Παρουσίαση σε ροτόντα από σχολές μενού degustation 13.00-13.15 Παρουσίαση προϊόντων της εταιρείας BIC 16.00-17.30 Τελετή απονομών. Λήξη & Απονομές (Το πρόγραμμα των Master Classes στο www.horecaexpo.gr και www.chefclub.gr).

www.chefclub.gr

Δεξίωση προς τιμήν των Κύπριων βετεράνων Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΚΥΠΡΟΣ, 50 χρόνια εχθροπραξίες, 40 χρόνια κατοχή, 30 χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους του Ντενκτάς», οργανώθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο (Γλυφάδα) μπουφές με τη συμβολή της ΛΑΕ. Η δεξίωση δόθηκε προς τιμήν των βετεράνων πολεμιστών και των οικογενειών των θυμάτων κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών.

Γαστρονομία, Γεύση & Διασκέδαση στην Καλαμάτα Toν Οκτώβριο πραγματοποιήθηκε το ‘‘Φεστιβάλ Γαστρονομίας, Τέχνης και Διασκέδασης’’ από τα μαγαζιά του πεζόδρομου Αμφείας στην Καλαμάτα. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν επιδείξεις από bartenders σε flairing και cocktails, ενώ αρκετοί επαγγελματίες χώρων εστίασης επιδόθηκαν σε σκάλισμα φρούτων & λαχανικών. Ο εκπρόσωπος της Λέσχης Αρχιμαγείρων στην Καλαμάτα, κύριος Μαύρος Γιώργος, παρουσίασε στο μαγαζί του Street pasta, 1 σπιτική μαρμέλαδα και 2 συνταγές με χειροποίητα ζυμαρικά, τα οποία παρασκευάστηκαν live μπροστά στο κοινό, ενώ οι εργαζόμενοι της επιχείρησης με τον chef κέρασαν τους παρευρισκόμενους. Ήταν μια ενδιαφέρουσα βραδιά και τελικά το κοινό έφυγε εντυπωσιασμένο.

1


Chef ’s club e-magazine

#05 • 25/09/2014

6-9

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 Μetropolitan Expo

Η μεγαλύτερη έκθεση για τα Ξενοδοχεία και την Μαζική Εστίαση! ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ: Υπουργείου Τουρισμού • Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας • Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Ελληνικών Επιχειρήσεων • Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων • Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών • Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: FORUM AE Βηλαρά 2 • 104 37 Αθήνα • Τηλ.: +30 210 5242100 • Fax: +30 210 5246581 • www.forumsa.gr • info@forumsa.gr

facebook.com/horecaexpogr

2


Chef ’s club e-magazine

#05 • 25/09/2014

3ο Balkan Culinary Cup στη Σερβία 2η θέση για την Ελλάδα στο διαγωνισμό «Grand Pix» Τα μέλη της Λέσχης, Β. Αγραφιώτης, Σ. Δόσης, Σ. Σκάρος, εκπροσωπώντας την επάξια στο 3rd Balkan Culinary Cup στις 16-19 Οκτωβρίου στη Σερβία, κατέκτησαν τη 2η θέση για τη χώρα μας στο διαγωνισμό “Grand Pix”. Τα μέλη κατέκτησαν τις εξής θέσεις στις ατομικές κατηγορίες που διαγωνίστηκαν: ο ex. Pastry chef Β. Αγραφιώτης χρυσό μετάλιο στην κατηγορία «Έκθεμα σοκολάτας», ασημένιο στην κατηγορία «Έκθεμα από δραγάτι», χάλκινο στην κατηγορία «Γαμήλια τούρτα» και την 4η θέση στην κατηγορία «Εστιατορικό γλυκό». Ο αρχηγός της αποστολής ex. Chef Σ. Δόσης κατέκτησε το χάλκινο στην κατηγορία «Golden Balkan Chef» και την 4η θέση στην κατηγορία «Πιάτο για χορτοφάγους».Ο chef Σ. Σκάρος κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια στις κατηγορίες «Πιάτο από ψάρι» και «Πιάτο ζυμαρικών». Τέλος, πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση της ΛΑΕ με το Serbian Chefs Association.

Σημαντική διάκριση για το Sofitel Athens Airport Το Sofitel Athens Airport είναι το μόνο ελληνικό ξενοδοχείο που έλαβε το διεθνές βραβείο Gold Circle 2014 του Agoda.com, ένος από τα κορυφαία site online κράτησης της Ασίας. Ο θεσμός βραβεύει τα καταλύματα με τα καλύτερα χαρακτηριστικά της online Βιομηχανίας της Φιλοξενίας διεθνώς.

6η Γιορτή Μανιταριών στο Σκλήθρο Λάρισας

Νέο σπίτι για το Χαμόγελο του Παιδιού στην Ηλεία Τα εγκαίνια υπό την αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Η ΛΑΕ, μέσα από τους εκπροσώπους της στο Νομό Ηλείας, έθεσε υπό την αιγίδα της το νέο σπίτι ημερήσιας φροντίδας του παραρτήματος της ΜΚΟ Το Χαμόγελο του Παιδιού, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο χωριό Βροχίτσα του Πύργου Ηλείας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε σύσσωμο το ΔΣ της ΜΚΟ, δήμαρχοι της περιοχής, βουλευτές του νομού, χορηγοί που συνέβαλαν στο να φτιαχτεί το σπίτι, καθώς και πλήθος κόσμου. Τη Λέσχη εκπροσώπησε το μέλος του ΔΣ Καραμπίνης Δημήτρης και οι τοπικοί αντιπρόσωποι του νομού Ηλείας Παναγιωτακοπουλος Ιωάννης και Ala-El Din El-Shanawany. Με μεγάλη χαρά βοήθησαν ενεργά τα μέλη Θοδωρής Θεοδωρόπουλος, Ιάσωνας Ρήγας, καθώς και οι Γιώργος Ναβροζίδης , Παναγιώτης Ναούμ, Σκούρας Γεώργιος, Αρμενίνης Σωτήρης, Πετρίδης Γιώργος ,Ευσταθίου Βάσω, Νικιταράς Αντώνης, Γουτσιώτης Γιώργος, Μίσκος Χρήστος, Τσιώρου Κονδυλία και Argero Κryemadhi.

Συμμετοχή της Λέσχης στη ‘‘Γιορτή Κυνηγού’’ Γαστρονομικές παρουσιάσεις και δρώμενα στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας παραβρέθηκε τον Νοέμβριο, στο χωριό Άγιος Πέτρος Κυνουρίας, στη γιορτή του συλλόγου «ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ» Αγιοπετριτών Αττικής, για την έναρξη της κυνηγητικής περιόδου. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας εκπροσωπήθηκε από τα μέλη της: Executive Chef Νίκο Δαούτη ο οποίος ήταν και ο διοργανωτής της εκδήλωσης αυτής, και από τους Executive Chefs Λευτέρης Καραντάνης, Κωνσταντίνος Μουζάκης, Σταύρος Σκάρος και Θοδωρής Θεοδωρόπουλος, οι οποίοι δημιούργησαν ξεχωριστά γαστρονομικά εδέσματα τις περιοχής, σύμφωνα φυσικά με το νέο εγχείρημα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος GReat Kouzina.

Για 6η χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Σκλήθρο η γιορτή Μανιταριού με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Στη γιορτή προσφέρθηκε μανιταρόσουπα με καλλιεργημένα μανιτάρια και διάφορα λαχανικά, την οποία είχαν ετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ οι γυναίκες- μέλη του Συλλόγου, ενώ διατέθηκαν επίσης πίτες, τσάι και καφές. Τέλος, ο σεφ μέλος της ΛΑΕ Βασίλης Παναγούλης με τη βοήθεια των μαθητών του από τη σχολή μαγειρικής του ΟΑΕ∆ Λάρισας παρασκεύασε διάφορες σάλτσες μανιταριών, ιδανικές για πιάτα με ζυμαρικά».

Παράταση του ΦΠΑ 13% ως τα τέλη του 2015. Την παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% αποφάσισε η Κυβέρνηση, καθώς αποδείχθηκε πως οι απώλειες σε έσοδα από τη μείωσή του ήταν πολύ λιγότερες από τις αρχικώς προϋπολογισθείσες. Αντιθέτως, η υιοθέτηση του συγκεκριμένου μέτρου φαίνεται ότι συγκράτησε τα “λουκέτα” στον κλάδο και προσέφερε 10.000 νέες θέσεις εργασίας.

3


Chef ’s club e-magazine

2η FOOD EXPO: 500 Έλληνες & 100 ξένοι εκθέτες στη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών! Η Food Expo Greece με τη συμμετοχή εκατοντάδων Ελλήνων και ξένων εκθετών και την παρουσία χιλιάδων σημαντικών αγοραστών από την Ελλάδα και όλες τις μεγάλες αγορές, θα αποτελέσει μια κομβική εμπορική συνάντηση που θα αναδείξει τα προϊόντα της Ελλάδας, της Μεσογείου και όλου του κόσμου, δημιουργώντας ένα κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός για τα Τρόφιμα & Ποτά στη νότια πύλη της Ευρώπης. Στα πλαίσια της έκθεσης, που θα διοργανωθεί από 14 έως 16 Μαρτίου 2015 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Εxpo, θα πραγματοποιηθεί και ένα Διεθνές Φόρουμ για τη Μεσογειακή Γαστρονομία. Εκεί, σε μια τριήμερη συνάντηση, διεθνείς προσωπικότητες της γαστρονομίας, κορυφαίοι ειδικοί και αρχιμάγειρες από τη Μεσόγειο θα συναντηθούν για να αναδείξουν την υψηλή αξία των ελληνικών και μεσογειακών Τροφίμων & Ποτών και τις εξαγωγικές τους δυνατότητες.

Νέο France Brunch Office στη Γαλλία Υπεύθυνη του παραρτήματος η Ντίνα Νικολάου Πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου η επίσημη ανακοίνωση του παραρτήματος της Λέσχης Αρχιμαγείρων στη Γαλλία με στόχο την εξάπλωση της ελληνικής γαστρονομίας και στο γαλλικό κοινό. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο περίπτερο της εταιρείας ALESIS VIVARTIΑ κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης Τροφίμων και ποτών SIAL. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Ελληνας Πρέσβης στο Παρίσι κος Θεόδωρος Πασσάς, ο εμπορικός Ακόλουθος της Πρεβείας, πολλοί επιχειρηματίες, ο Γάλλος Πρόεδρος της CULINARY ACADEMY και ο Director Executive Chef Fabrice Prochasson. Η υπεύθυνη του παραρτήματος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας στη Γαλλία κα Ντίνα Νικολάου δεσμεύτηκε να τιμήσει την ελληνική γαστρονομία. Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό βήμα που θα συμβάλλει στην προώθηση των προϊόντων της ελληνικής γης αλλά και της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.

Συνεργασία με το Cake & Bake Stories Oργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων & εκπαιδευτικών σεμιναρίων Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με μεγάλο σεμιναριακό κέντρο στο Ηράκλειο Κρήτης με ειδίκευση στα τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα, το Cake & Bake Stories. Με αυτή τη συνεργασία η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος αναλαμβάνει την επιστημονική συνεργασία, καθώς και τη στήριξη στην υλοποίηση όλων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και επαγγελματικών σεμιναρίων που θα προσφέρει στο εξής το Cake & Bake Stories. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος έχει την ευθύνη παρακολούθησης της ορθής εξέλιξης αυτών, καθώς και των τελικών εξετάσεων και συνυπογράφει τις σχετικές βεβαιώσεις στους απόφοιτους. Με δύο αίθουσες πλήρως εξοπλισμένες για σεμινάρια, συνεργασία με παγκόσμια δίκτυα εκπαίδευσης, εισηγητές καταξιωμένους επαγγελματίες από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος οι οποίοι θα μεταφέρουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους, το Cake & Βake Stories θα δώσει σημαντικό πλεονέκτημα στους καταρτιζόμενους στην αγορά εργασίας.

#05 • 25/09/2014

Παρουσίαση βιβλίου για την μανιάτικη διατροφή Ο Σύλλογος Γυθειατών Αττικής «Η ΚΡΑΝΑΗ» και οι εκδόσεις «ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ» παρουσίασαν το βιβλίο της Ελένης Τζικάκου « Η παραδοσιακή διατροφή στη Μάνη» στις 19 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο, στο χώρο των εκδηλώσεων της 43ης Έκθεσης Βιβλίου.

Νέο εστιατόριο από τα μέλη Ι. Μπαλωμένο & Ευ.Τζώρτζη Οι αρχιμάγειρες Μπαλωμένος Ι. και Τζώρτζης Ευ. προχώρησαν πρόσφατα στο άνοιγμα εστιατορίου ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας. Ο λόγος για το κατάστημα «Για μία μπουκιά», που βρίσκεται επί της Νικολάου Πλαστήρα 22 στη Νέα Μάκρη.

Επαγγελματικό σεμινάριο VERGI στην Πάτρα Ο Αντιπρ. της Λέσχης ex.chef Β. Καρούμπας ήταν ο εισηγητής του 1ου εξειδικευμένου σεμιναρίου για επαγγελματίες που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για τη Διά Βίου Μάθηση VERGI. Με άξονα τις αυθεντικές τεχνικές για γαλλική τερίνα και πατέ, παρουσιάστηκαν πιάτα θαλασσινών, κρεατικών και πουλερικών.

4


Chef ’s club e-magazine

#05 • 25/09/2014

14η

Artoza 2015

∆ΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - 2 ΜΑΡΤΙΟΥ M E T R O P O L I T A N

E X P O

Η πιο λαµπρή γιορτή του κλάδου !

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ: FORUM AE ΒΗΛΑΡΑ 2, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.: +30 210 5242100 FAX: +30 210 5246581 • www.forumsa.gr • info@forumsa.gr

www.artoza.com

ARTOZA 19X25.5_NEW.indd 1

5/23/14 3:50 PM

5


Chef ’s club e-magazine

Σεμινάρια της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Νέοι κύκλοι εξειδίκευσης για μαγειρική & ζαχαροπλαστική Για άλλη μια χρονιά η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος διοργάνωσε με επιτυχία μια σειρά ενδιαφέρων σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί ο Α και Β κύκλος, όπου μέλη της Λέσχης παρουσίασαν σεμινάρια με θεματολογίες: Sushi, Thai Menu, Δημιουργία μενού για εστιατόρια, Δημιουργική Ελληνική κουζίνα, Χριστουγεννιάτικα γλυκά από τον κόσμο, Μαρινάδες κρεάτων και Μαγειρεύουμε με ρύζι. Έπεται ο τρίτος κύκλος των σεμιναρίων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί μετά την έκθεση HORECA, λόγω του βεβαρημένου προγράμματος των μελών, που θα συμμετάσχουν ενεργά στο 8ο Διεθνές Φόρουμ Γαστρονομίας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε από το επίσημο site http://www.chefclub.gr/el/plhrofories/nea-apo-ton-kosmo/463-gourmet-clubseminars-a-kyklos-2014.

Συνάντηση του Δ.Σ με τη Γέφυρα Ζωής

#05 • 25/09/2014

Παρουσία στο Παιδικό Φεστιβάλ Τέχνης Για 8η χρονιά οι μαθητές των Εργαστηρίων Έκφρασης και Δημιουργικής Απασχόλησης του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης, που λειτουργούν από το 2005, με την υποστήριξη της Vodafone, παρουσίασαν το έργο τους στο Παιδικό Φεστιβάλ Τέχνης, με τίτλο «Μέσα από τα Μάτια των Παιδιών». Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ήταν πλούσιο ενώ τα παιδιά έμαθαν πολλά για τη μαγειρική από τα μέλη κ.κ. Μουζάκη, Δαούτη, Καραντάνη και Βρεττό.

Ο Γιάννης Γαβαλάς δημιούργησε με Κοπανιστή

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας των δύο φορέων Στις 8 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε επίσημη συνάντηση του ΔΣ της Λέσχης στα γραφεία του Chef’S Club με τον Πρόεδρο της οργάνωσης Γέφυρας Ζωής κ. Δ.Γουράνιο, ο οποίος τούς παρουσίασε τις δράσεις και τη λειτουργία του πολυχώρου Α.με.Α Δυτικού Τομέα στα πλαίσια δημιουργίας μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων. Επισημοποιήθηκε έτσι η έναρξη κοινών δράσεων από τα μέλη του CHEF’S CLUB και της Οργάνωσης στον εν λόγω πολυχώρο, με στόχο την παροχή βοήθειας σε παιδιά και νέους με νοητική υστέρηση ή αυτισμό. Είχε προηγηθεί το Σάββατο, 4 Οκτωβρίου, στον Πολυχώρο της «Γέφυρας Ζωής» στο Περιστέρι, η οριστικοποίηση της συνεργασίας του ζαχαροπλάστη κ. Σταμάτη Σουβλέρη με την «οικογένεια» των εθελοντών της οργάνωσης κι έτσι, κάθε Παρασκευή τα παιδιά θα ξεφεύγουν από την καθημερινότητα ... και θα «πλάθουν κουλουράκια» παρακολουθώντας μαθήματα ζαχαροπλαστικής.

Στα πλαίσια των 2ήμερων εκδηλώσεων για το ΠΟΠ τυρί Κοπανιστή με τίτλο «Γεύση από Μύκονο», το μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Γιάννης Γαβαλάς παρασκεύασε στις 5 Οκτωβρίου στο Cine Μαντώ, δημιουργίες με το συγκεκριμένο προϊόν.

Συνεργασία με ACTA

Αποστολή της Λέσχης στην «Ελαία 2014» στο Αγρίνιο Επιτυχημένη η προβολή & προώθηση των προϊόντων ελιάς Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Λέσχης στην εκδήλωση «Ελαία 2014» του Δήμου Αγρινίου για την προβολή και προώθηση των προϊόντων ελιάς. Με πρόταση του υπεύθυνου του περιφερειακού γραφείου Αιτωλοακαρνανίας και μέλους του ΔΣ κυρίου Ι. Μπαλωμένου, ταξίδεψαν για το σκοπό αυτό ο κ. Β. Καρούμπας (Αντιπρόεδρος της Λέσχης), ο κ.Τ. Τόλης (επίτιμος Πρόεδρος) και τα μέλη Κ. Αναστασίου, Θ. Μπακοδήμος, Ν. Παναγιωτόπουλος, Κ. Τάσης και Π. Χαλουλάκος. Τα μέλη παρουσίασαν 6 πιάτα με τοπικά προϊόντα, σε παρουσίαση GReat Kouzina. Τέλος συμμετείχαν ενεργά στη διοργάνωση των δρώμενων, και την υποστήριξη των τοπικών γεύσεων και εδεσμάτων.

Συνεχίζεται η συνεργασία της Λέσχης με την Εταιρεία Έντασης Γνώσης ACTA που ιδρύθηκε από το Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/κης. Ο προηγούμενος κύκλος εξετάσεων πιστοποίησης για executive chef, pastry chef κ.λπ. έλαβε χώρα το Δεκέμβριο, ενώ αιτήσεις για συμμετοχή σε επόμενες εξετάσεις μπορεί να βρει κανείς στο chefclub.gr.

6


Chef ’s club e-magazine

#05 • 25/09/2014

7


Chef ’s club e-magazine

#05 • 25/09/2014

Επιτυχημένο το TBEX 2014 Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Συνέδριο των ταξιδιωτικών bloggers

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ...

Ένα πρωτοφανές κύμα θετικής δημοσιότητας για την ελληνική πρωτεύουσα, το οποίο προέκυψε από τη διοργάνωση του συνεδρίου των ταξιδιωτικών bloggers και τουριστικών συντακτών (ΤΒΕΧ Εurope 2014) στην Αθήνα πριν από μερικές εβδομάδες. Στο συνέδριο συμμετείχαν 850 άτομα από 53 χώρες. Το 5 3% εξ αυτών ήταν από τη Β. Αμερική, το 38% από την Ευρώπη και το 11% από την Ασία. Για τους bloggers πραγματοποιήθηκαν 70 περιηγήσεις εντός Αττικής και άλλες 6 σε Ήπειρο, Μετέωρα, Κυκλάδες, Θεσ/κη, Μαγνησία και Πελοπόννησο. Από τα τέλη Οκτωβρίου έχουν καταγραφεί χιλιάδες αναρτήσεις στα διεθνή μέσα δικτύωσης που αθροιστικά έχουν αποδώσει εκατομμύρια προβολές. Μάλιστα, στο twitter οι επίσημες ετικέτες (hashtags) #ΤΒΕΧATHENS & #THISISATHENS από 20 ως και 27 Οκτωβρίου διαβάστηκαν από περισσότερους από 11,7 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες (unique users) και συγκέντρωσαν περισσότερες από 68.086.915 προβολές.

> Μία σημαντική επαγγελματική συνεργασία ξεκίνησε ο Π.Κοντογιώργης με την εισαγωγική εταιρεία τροφίμων ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΕΠΕ. > Η Γεωργακοπούλου Μαντώ ξεκίνησε συνεργασία προώθησης με τη βιοτεχνία ΗΛΙΣ, που παράγει παραδοσιακά ζυμαρικά (χυλοπίτες, λαζάνια, τραχανά, κριθαράκι) > Απεβίωσε πριν λίγο καιρό ο γιος του «δασκάλου» Κυπραίου Σταμάτη ενώ έφυγε από τη ζωή και ο αρχιμάγειρας Κίτσος Κωνσταντίνος ο οποίος διατέλεσε Πρόεδρος του σωματείου Αρχιμαγείρων. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους τους.

Χειμερινή GReat Kouzina σε Δίστομο-Αράχωβα Προώθηση των τοπικών προϊόντων από μαθητές και μέλη της Λέσχης Τα μέλη της ΛΑΕ, ανταποκρίθηκαν στην πρόταση του Δήμου Διστόμου - Αράχωβας που έγινε στον εκπρόσωπο των Φθιώτιδας και Φωκίδας κ. Μπαϊράμη. Εκεί δημιούργησαν μαζί με τους μαθητές τοπικά εδέσματα όπως «Τράγος τσιγαριαστός με άγρια χόρτα και σάλτσα αυγολέμονο», «Αρνάκι γάλακτος με τραχανά», «Φάβα από λαθούρι» και «Φορμαέλα τυλιχτή με αμπελόφυλλο στη σχάρα». Ευχαριστούμε τα μέλη Αγραφιώτη Βασίλη, Καλογεράκο Γιάννη, Κασκούτα Αλέξανδρο, Κατσαρό Βαγγέλη, Κοντογιώργη Παναγιώτη, Σιούτη Σπύρο, Σκάρο Σταύρο, Τσικριτσάκη Μαρίνα και Φλεσιόπουλο Βασίλη για την παρουσίαση της χειμερινής GReat Kouzina!

Νέο βιβλίο μαγειρικής Ελληνικές & Αλβανικές παραδοσιακές συνταγές Η Νικόλ Μπρακάι εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής με τίτλο «Shija Me» (Το γούστο μου) στην Αλβανία με τον εκδοτικό οίκο ALBAS. Παρουσιάζει παραδοσιακές αλβανικές και ελληνικές συνταγές, με καλλιτεχνικές φωτογραφίες από τον AJET RIRA. Το βιβλίο κυκλοφορεί στο Κόσσοβο και την Αλβανία και σύντομα θα μεταφραστεί στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

ιδιοκτησια: ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ εκδοση: FORUM A.E. ΔIEYΘYNTHΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ: Θανάσης Γιαλούρης

ΔIευθυντησ πωλησεων: Θανάσης Παναγούλιας sales@forumsa.gr

ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤρια: Εύα Τούνα et@forumsa.gr

CREATIVE art director: Νίκη Γαλανοπούλου

συντακτρια: Eύα Αντωνοπούλου ea@forumsa.gr

Yπό την προστασία της UNESCO η μαστίχα Χίου Τμήμα της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομίας της UNESCO αποτελεί πλέον η μαστίχα, μαζί με την ιστορία της, τα έθιμα και την καλλιέργειά της. Η καλλιέργεια της μαστίχας Χίου είναι μοναδική στο κόσμο και μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά.

Τέλος στις επεκτάσεις εστιατορίων στην Πλάκα! Αφαιρείται τελικά η δυνατότητα χρήσης ορόφων σε διατηρητέα οικήματα στην Πλάκα για την επέκταση ταβερνών και καφετεριών με βάση το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, που ψηφίστηκε πρόσφατα. Διατηρήθηκε, ωστόσο, η «μονιμοποίηση» άγνωστου αριθμού προσωρινών αδειών και δόθηκε δικαίωμα μεταβίβασής τους. Το ίδιο ισχύει και για τις επεκτάσεις χώρων Εστίασης σε διατηρητέα κτίρια στις περιοχές Εξάρχεια και Λόφο Στρέφη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: CHEF’S CLUB, Λεωφ. Βουλιαγμένης 171, Δάφνη, 17237 Τηλ./Fax: 210 8251401 e-mail: info@chefclub.gr www.chefclub.gr

8

Chefs Club Magazine #6  

Chefs Club Magazine #6

Advertisement