1 minute read

Jakten på framgångsfaktorer!

JAKTEN

P Å

FRAMGÅNGSFAKTORER!

Fotografen Malin Lauterbach och finansanalytikern Henrik Mitelman bestämde de sig för att göra en resa världen runt i jakten på framgångsfaktorer. Det blev sju berättelser om ekonomiska och demokratiska framsteg, lycka och livskraft. Resan tog dem till Vietnam, den japanska ön Okinawa, till Georgien, Estland, Finland, Israel och Monaco.

Av: Annika Hegardt Foto: Malin Lauterbach

r vi masochister?” frågar sig Henrik Mitelman, pris belönt krönikör i Dagens industri. Nyhetsflödet i Sverige är till stor del byggd på negativa nyheter, men speglar de verkligheten? Hur ser det ut i andra länder? Kan vi lyfta oss till ett fågelperspektiv? Henrik: Min bakgrund är inom finans branschen som analytiker och som analyschef på SEB. För ett antal år sedan startade jag ett konsultföretag där jag framförallt skriver krönikor i Dagens Industri, föreläser och tar olika rådgivningsuppdrag.

– En sak som jag har slagits av under många år som skribent är att vi tenderar att kasta oss över negativa nyheter. Är vi ma sochister som tycker det är spännande med allt det där negativa?

– Jag har känt behovet av att gå bort från det finansanalytiska, siffror, BNP-tillväxt upp och ner, ledande indikatorer m.m. för att titta djupare och framförallt se på ett

This story is from: