5 minute read

Funderar du på att ta en elmoped-cykel till jobbet?

Testat

Funderar du på att ta en elmoped-cykel till jobbet?

Av: Alexander Hegardt Foto: Alexander Hegardt & Rawbike

Vi testar Rawbike. En vikbar elmoped-cykel med 750W trampkraft till jobbet!

Dom breda 20 tum däcken från Kenda och den robusta ramen ger Rawbike 2 ett mäktigt utseende som drar till uppmärksamhet på cykelvägarna.

När jag passerade en annan Rawbike 2 drogs jag snabbt in i Rawbike gemenskapen, där man glatt vinkar åt varandra och kände mig genast lite speciell.

Men är Rawbike 2 mer än ett häftigt utseende?

Rawbike 2 hamnar under klass 2 elmoped och är en hybrid mellan cykel och elmoped. Du kan växla mellan att använda dig av att vrida på gasen, cykla med elassistans eller att cykla med egen kraft. Med hela 750W borstlös elmotor i bakhjulet så ger den dig en bra elassistans upp till 25 km/h och är också godkänd i hela Europa.

Rawbike konstruktion

Mitt på ramen sitter ett bärhandtag inlindad i konstläder. Då Rawbike 2 har en totalvikt på 31 kg så känns bärhandtaget som ett måste och jag använde det varje gång jag behövde lyfta den. Nere vid pedalerna så finns en skärm som skyddar kedjan. Så inget byx ätande här inte!

Rawbike 2 har två breda punkteringsskyddade 20 x 4 tum däck från KENDA.

Det sitter hydrauliska bromsar, med en storlek på 180 mm fram och 160 mm bak.

Sadeln är bekväm att sitta på och har ett bärhandtag av plast på undersidan. Tyvärr så måste man ta bort sadeln för att ta ur batteriet. Detta är en nackdel när man är i stan och vill ta ut batteriet snabbt. Det är också lätt hänt att sadeln hamnar i ett nytt läge när man sätter tillbaka den.

Rawbike kommer också med en pakethållare som har två bärhandtag. Jag använde mig bara av bärhandtaget på pakethållaren och det på mitten av ramen. Bärhandtaget under sadeln kändes otympligt att använda sig av.

Lättmanövrerad skärm

På mitten av styret så möts du av en svart och stilren LCD-skärm. Med ett tryck på Av/ På knappen så startar du Rawbike 2 och med ett tryck till så tänds fram-och baklampan. Framlampan ger en bra ljusstyrka på hela 100 lux.

Skärmen är lättmanövrerad och visar batteriindikator, hastighet, avståndsmätare, körläge och elassistans läge. Displayen är också utrustad med en USB-port.

Körläge och Elassistans

Skillnaden mellan Eco och standard var att jag kände lite mindre kraft bakom elmotorn men att den samtidigt drog lite mindre ström. Jag märkte däremot inte någon större skillnad mellan Standard och Power Mode, förutom att Power Mode drog mer ström. Det skulle såklart kunna bero på den starka 750W elmotorn, som ger bra styrka oavsett körläge.

Elassistansen fungerar så att den ger full assistans upp till en viss hastighet beroende på de 5 olika lägena. Läge 5 ger full elassistans upp till 25 km/h, läge 4 ger elassistans upp till ca 18 km/h osv. Men mer till hur det påverkar körandet senare.

28

Testat Rawbike 2

Den ihopfällda Rawbiken

Rawbike 2 går att fälla ihop till ett hyfsat kompakt format. Du fäller ner styret först och sedan viker ihop ramen. Båda ställena är låsta med en spärr och du kan justera hur tajt låsningen ska sitta. Även pedalerna är vikbara.

Jag tyckte det var rätt så otympligt och tungt första gången jag vek ihop den, men efter några gånger så gick det smidigare. När den är ihopvikt så kan du fortfarande rulla den på bakhjulet. Skulle du vilja bära den så finns det ett extra bärhandtag på undersidan av ramen.

Smarta sensorer

Runt om på Rawbike 2 sitter det en hel del sensorer som stänger av eller sätter på elmotorn. Varje broms har en sensor som stänger av elmotorn och samma sak gäller för cykelstödet.

Nu mer till upplevelsen!

Man sitter bekvämt på sadeln och även efter sådär 2 mil så satt jag fortfarande lika bekvämt. Du sitter högt på Rawbike 2 och känslan påminner mig lite om att sitta på en sån där klassisk damcykel, vilket klart är ett plus för vi vet alla hur härliga dom är att cykla på.

Av säkerhetsskäl så har Rawbike 2 en 1,5 sekunders fördröjning innan elmotorn går igång. Men när den väl drar igång så flyger du fram och du kan verkligen känna av kraften av en 750W motor. Uppförsbackar i 23-25 km/h? Inga problem!

Den har 7 växlar som du kan växla mellan, men när jag körde med elassistans så

kände jag aldrig behovet av att växla ner en enda gång.

I lägre hastigheter tyckte jag att den var lite svårkörd i början, då den mer än gärna ville accelerera upp till maxhastigheten beroende på elassistans läget. Det blev lite av ett ryckigt körande och var speciellt märkbart när jag låg bakom någon som jag försökte anpassa min hastighet efter. I vissa låg-hastighets situationer så kände jag mig bekvämare med att förlita mig bara på gasen.

De breda 20 tums däcken ger en helt annan känsla till skillnad från en cykel med 28 tums däck. Det känns som att man får en mer stabil kontroll i lägre hastigheter och kan styra säkert. Bredden på däcken gör att du känner dig väldigt trygg på cykelvägen oavsett underlag eller väder.

17m/s i motvind längs med västkusten? Inga problem! Stabil som en sten.

Kombinationen av vikten tillsammans med dom breda däcken och den starka elmotorn får Rawbike 2 att kännas stabil. Medan andra cyklister vinglar lite oroligt under en stormig dag så sitter du säkert på din Rawbike 2.

När vintern kommer så finns det dubbade vinterdäck att byta till.

Istället för att förlita mig på bara elmotorn så valde jag att för det mesta att köra med elassistans, när man sitter på Rawbike 2 så vill man bara trampa med. Men när du stänger av elassistansen så känns cykeln genast väldigt tung, du känner av den extra vikten och motståndet från de breda däcken och det går snabbt från ett bekvämt cyklande till ett tungt träningspass.

Räckvidd

Rawbike 2 har ett 48V/15,6Ah batteri och på Rawbike så hävdar dom att det ska hålla i ca 4-5 mil på bara elmotorn och ca 2 extra mil om du trampar med elassistans. Efter ca 4,5 mil på varierande körbana med elassistans hade jag fortfarande ca 40-45% batteri kvar, så det stämmer rätt så exakt.

Slutsats

Rawbike 2 är klart rolig köra, de breda mindre däcken tillsammans med den robusta ramen ger dig en helt ny känsla på cykelvägen. Du tar dig enkelt upp för backar, tar dig från A till B utan stor ansträngning och kan därför lättare planera in klädseln inför resan. I lägre hastigheter när jag trampade med elassistans var Rawbike 2 lite ryckig i körandet.

Det var lite svårt att anpassa hastigheten efter någon annan, då den starka elmotorn ville mer än gärna accelerera upp till max hastighet beroende på elassistans läget. Den blev däremot mer lättkörd med tiden, då man vant sig vid hur Rawbike 2 elassistans beter sig.

Rawbike 2 känns trygg på vägen och de breda däcken gör att du kan köra säkert långt in i säsongen, vilket gör Rawbike 2 till ett klart bra pendlings fordon. —

Rawbike 2

Ramhöjd: 15,5 tum Totalvikt: 31 kg

Elmotor: 750W borstlös motor från Dapu Batteri: 48V/15,6Ah från LG, 4 kg

Display: Digital LCD-skärm, med USB uttag Växlar: Shimano Acera, 7-växlad

Fälg & Däck: 20 tum i aluminium från Kenda Kedja: KMC

Bromsar: Hydrauliska bromsar från Tektro Sadel: Knus med integrerat bärhandtag

Lyktor: LED fram och bak Pedaler: Vikbara

Maxvikt förare: 115 kg Pakethållare: Ingår

CoC: Godkänd i hela EU

Chef & Ledare Nº3 2019 29

This story is from: