Page 1

Store rejser til små priser

NEW YORK – På kryds og tværs 6 dages rejse med Nettorvet og COOP med dansk rejseleder

New York er en af verdens mest fascinerende storbyer. ”Byen, der aldrig sover”, sang Liza Minelli og Frank Sinatra, og med et overflødighedshorn af helt unikke oplevelser døgnet rundt, er der noget om snakken. Med Politikens velbeskrivende guidebog, ”Turen går til New York”, og et omfattende 72-timers turpas i hånden sammensætter I selv Jeres New York eventyr. Turpasset giver blandt andet mulighed for havnerundfart, ture til Downtown, Uptown, Harlem og Brooklyn, New York by night og gratis adgang til toppen af Empire State Building. www.cpt.dk • cpt@cpt.dk • 8613 7744


Dag 1: Ankomst til New York

Efter ankomsten til New York kan det anbefales at gå en tur i nærheden af Jeres centralt beliggende hotel, dykke ned i det varierede og enorme gastronomiske udbud og finde en god restaurant for efterfølgende nyde den helt særlige stemning i byen, når alle bygninger og farverige billboards er oplyst. Central Park

Chinatown

De kommende dage byder på en nærmest uendelig række af muligheder, og vi har valgt at beskrive nogle af de mange seværdigheder og kvarterer, som I har let adgang til med Jeres City Sights NY turpas. Derudover er der naturligvis et fantastisk udbud af teaterforestillinger, sportsarrangementer og koncerter, som I har mulighed for at opleve, og her kan det ofte betale sig at være ude i god tid for at bestille billetter. Programmerne skifter jævnligt, så vi anbefaler at følge med på de enkelte museers og teatres hjemmesider.

Dag 2: Downtown, Empire State Building, Ground Zero, Wall Street og Broadway Start eventuelt dagen med et klassisk amerikansk morgenmåltid på en af New Yorks mange hyggelige diners (morgenmadsrestauranter) eller snup en kop kaffe og en muffin på den lokale Starbucks.

Times Square

Med dit turpas i hånden har du gratis transport på ”City Sights NY’s” behagelige dobbeltdækkerbusser til det meste af Manhattan, gældende i 72 timer fra du indløser din udleverede voucher. Du kan vælge at bruge busserne som ren transport, eller du kan tage på en række forskellige guidede rundture til nogle af de mest interessante områder af New York. Turene gennemføres med lokale engelsktalende guider. Er det første gang, at du besøger New York, kunne det være en idé at starte ud med en klassisk ”Downtown Tour” (2,5 timer), der tager dig med rundt forbi nogle af de mest kendte seværdigheder på Manhattan, blandt andet den imponerende Empire State Building, Ground Zero, hvor World Trade Center tronede indtil den 11. september 2001 samt det populære indkøbscenter, Macys og legendariske Carne-

Brooklyn Bridge

gie Hall og Madison Square Garden. Udover den næsten uendelige række af kendte bygninger og arkitektoniske mesterværker, kører I ligeledes igennem byens kendte kvarterer, som alle er udødeliggjorte i film, musik, bøger og fjernsyn. Der er digternes og skuespillernes Greenwich Village, Teatrenes Broadway, finansdistriktet omkring Wal Street eller hvad med en gang autentisk kinesisk dim sum i Chinatown eller lækre pastaretter i Little Italy – husk på at det er tilladt at hoppe af bussen undervejs og fortsætte senere. Slut eventuelt eftermiddagen af med at se det hele i fugleperspektiv fra toppen af Empire State Building, på 86. etage, 320 meter over byens hektiske gader. Siden bygningen åbnede observationsdækket i 1931 har 110 millioner mennesker benyttet lejligheden til at nyde den fantastiske udsigt ud over Manhattan og andre områder af New York, så du vil ikke være den første. Til gengæld er det en uforglemmelig oplevelse, som ingen bør snyde sig selv for. Billetten til Empire State Building er inkluderet i dit turpas (Du kan også vælge at nyde udsigten over New York fra toppen af Rockefeller Center i stedet for).

Dag 3: Uptown og Harlem, Central Park, MOMA og Guggenheim

Som kontrast til gårdsdagens rundtur i Downtown kunne udgangspunktet for dagens program være en tilsvarende byrundtur til Uptown og Harlem. Turen går forbi nogle af de dyreste adresser i New York samt nogle af USA’s mest interessante Museer langs med 5.th. Avenue. Heriblandt American Museum og Natural History med verdens største samling af dinosaurfossiler, Metropolitan Museum of Modern Art (MOMA), hvor du kan finde en række danske klassikere, som eksempelvis de velkendte LEGOklodser, B & O anlæg samt møbler af Arne Jacobsen, Guggenheim, hvis arkitektur i sig selv er en stor oplevelse samt Museum of the City of New York. Sidstnævnte giver et glimrende indblik i New Yorks historie og udvikling set fra flere vinkler og fokuserer blandt på byens kulturelle diversitet og på hvorledes New York fremadrettet bliver en mere ”grøn” by. Entré til dette museum er inkluderet i prisen.


En anden interessant kulturinstitution er Lincoln Center, der huser verdens største operahus, the Metropolitan Opera House, samt USA’s ældste symfoniorkester. Rundturen går også igennem den kendte bydel, Harlem, der tidligere var hjemsted for New Yorks afroamerikanske befolkning og blandt andet huser det legendariske spillested, Apollo Theater, hvor verdensberømte kunstnere som Elle Fitzgerald, Billie Holiday, James Brown, Stevie Wonder og Michael Jackson fik deres gennembrud. Harlem spillede ligeledes en vigtig rolle i forbindelse med den amerikanske borgerrettighedsbevægelse, hvor personligheder som Martin Luther King og Malcolm X repræsenterede forskellige fraktioner af den afroamerikanske befolkning. Det meste af tiden følger ruten New Yorks grønne oase og en af verdens mest berømte byparker, Central Park, der optager 20 % af områdets sparsomme areal. Central Park er et ideelt sted at slappe af efter et museumsbesøg eller som et udflugtsmål i sig selv. Medbring en sandwich fra en af de lokale caféer og tag på picnic i parken, hvor der altid er noget for øje og sjæl. Uptown-turen kan eventuelt kombineres med en halvanden times tur til bydelen Brooklyn, der siden 1883 har været forbundet med Manhattan via den monumentale Brooklyn Bridge, som I naturligvis krydser på turen. Brooklyn har, ligesom Harlem, sin plads i den amerikanske historie, og det siges, at hver syvende amerikaner kan spore sine aner til netop denne bydel.

Dag 4: Havnerundfart, Frihedsgudinden, Ellis Island og New York by night

Efter et par dage med bus rundt på Manhattan kunne det måske være en idé at se det hele fra en lidt anden vinkel og nyde udsigten til verdens måske mest kendte skyline fra vandet omkring bydelen på en to-timers havnerundfart med Circle Line. Sejlturen går tæt på New Yorks vartegn, Frihedsgudinden, under blandt andet Brooklyn Bridge, forbi Ellis Island og det spændende Sea Air and Space Mu-

seum, der har til huse på det gamle hangarskib USS Intrepid. Inkluderet i Jeres turpas er der også to færgebilletter til henholdsvis Liberty Island, hvor Frihedsgudinden står og Ellis Island med det spændende immigrantmuseum. Begge steder var det første som de hen ved 20 millioner emigranter, der kom til USA imellem 1892 og 1954, oplevede og ikke mindst Frihedsgudinden er i dag en populær seværdighed. Gustav Eiffels mesterværk blev indviet i 1886, så der er tale om en ældre dame, men adskillige renoveringer senere fremstår statuen i dag, så god som ny og er åben for nysgerrige besøgende.

Manhattan vejskilte

På Ellis Island kan I besøge immigrantmuseet, der fortæller historien om og beskriver hverdagen for de mange millioner mennesker, der kom til Amerika med håbet om at skabe sig en fremtid i det forjættede land – heriblandt figurerer en del danskere. Det er sidste aften i New York, og har I ikke lagt planer, kunne det måske være en idé at tage med på den spændende New York by Night tur (2,5 time).

Shopping i New York

Manhattan skifter karakter efter mørkets frembrud, hvor skyskrabere, teatre, broer, gader og enorme reklameskilte tænder for lyset og indgår i et imponerende lysshow. Turen holder sig til downtown distriktet og stopper ved flere udkigspunkter, hvorfra der er fremragende fotomuligheder, blandt andet Brooklyn Fulton Ferry Landing. Efterfølgende venter et overflødighedshorn af gastronomiske tilbud, så hvad enten det er italiensk, kinesisk, fransk, japansk eller fusionskøkkenet, der er din personlige favorit, vil der være et bredt og spændende udvalg.

Central Park, Strawberry Field

Dag 5: Afsluttende shopping, hjemrejse Mulighed for afsluttende shopping inden hjemrejsen

Dag 6: Hjemkomst til Danmark

Der er ankomst til København først på dagen

Grand Central Station


REJSENS PRIS Pris pr. person i dobbeltværelse kr. 9.500 Afrejse: 7. september 2011, 23. februar og 15. marts 2012 6 dage Rejsen kort: Dag 1: Ankomst til New York Dag 2: Downtown, Empire State Building, Ground Zero, Wall Street og Broadway Dag 3: Uptown og Harlem, Central Park, MOMA og Guggenheim Dag 4: Havnerundfart, Frihedsgudinden, Ellis Island og New York by night Dag 5: Afsluttende shopping, hjemrejse Dag 6: Hjemkomst til Danmark Prisen inkluderer: • Fly København – New York t/r • 4 overnatninger på godt turistklasse hotel centralt på Manhatten • Turpas til New York gældende i 72 timer • Gratis transport med bus og båd i henhold til turpas • Diverse udflugter med med engelsktalende guide til bl.a. Manhatten, Harlem, Brooklyn, New York by night, havnerundfart m.v. • Alle lufthavnsskatter og afgifter • Politikens ”Turen går til New York” Prisen inkluderer ikke: • Sygdomsafbestillingsforsikring 6% af rejsens pris • Rejseforsikring – vi anbefaler Gouda rejseforsikring • Tillæg for enkeltværelse kr. 2.750

www.cpt.dk cpt@cpt.dk 8613 7744

New York på kryds og tværs  

Rejseprogram for rejse til New York med Check Point Travel i samarbejde med Nettorvet og COOP