Page 1

Check Point Travel Kridhvide strande, forrygende flot natur, enestående gamle kulturer og festlige farvestrålende mennesker - drøm selv videre… Du finder alt i Latinamerika! Check point Travel samler alle med interesse for Latinamerika.

Fordelene er mange, bl.a.: Et stort udbud af hoteller og billeje. Råd og vejledning om Latinamerika. Sprogskoleophold: Lokal indlogering. Hold eller individuel undervisning. Projektophold: Miljøarbejde i regnskoven. Socialt arbejde med børn og unge. Dyrerehabilitering. Husk også følgende kataloger:  Peru  Ecuador  Costa Rica  Chile  Mexico  Trinidad og Tobago  Aktiv Rejse  Cuba

Check Point Travel A/S Viby Ringvej 5, 8260 Viby J Tlf. 86 13 77 44, fax. 86 13 77 41 e-mail: cpt@cpt.dk

1


BRASILIEN Hvem har ikke drømt sig langt, langt væk til skønne, hvide sandstrande, tæt, grøn, dampende regnskov og kæmpemæssige brusende vandfald? Latinamerikas største land Brasilien har det hele! Landet, som er det 5. største i verden og dækker ca. halvdelen af Sydamerikas areal, har et væld af oplevelser at give af og her kan findes noget for enhver smag.

Befolkning Ikke kun naturen har meget at byde på, men også selve den ca. 175 mio. store befolkning er noget ganske særligt, da brasilianerne er en blanding af mange forskellige racer og dermed også mange forskellige kulturer. Denne sammensmeltning af europæiske, indianske og afrikanske kulturer har tilsyneladende givet landet det bedste fra dem alle, hvilket har resulteret i en unik og meget tiltalende og ligetil kultur. I Brasilien kan du virkelig opleve et sprudlende folkefærd, en smittende glæde over livet og gøre stort set enhver rejsedrøm til virkelighed.

Historie I Brasilien har der ikke rigtig været inka- eller mayakulturer, men da portugiserne kom til Brasilien i år 1500 var der imellem 2 og 5 mio. indianere, som levede som jægere og fiskere og hele tiden flyttede sig fra en bosættelse til den anden. I 1531 begyndte Portugal for alvor at kolonisere Brasilien og sendte folk derover for at finde muligheder for at få udbytte af kolonien. Til Portugals store skuffelse var der slet ikke samme rigdom af ædle metaller, som i de spanske kolonier på kontinentet, og man begyndte derfor at udvinde brasil-træ og etablere sukkerrørs-plantager, hvor man brugte indianerne som slaver. Indianerne viste sig dog at være for svagelige, og man begyndte derfor snart at importere afrikanske slaver. Under truslen om besættelse af Napoleon flygtede det portugisiske hof i 1807 til Brasilien, og landet blev pludselig sæde for kongen af Portugal, Algarve og Brasilien. Da kongen nødtvungent vendte hjem til Portugal 1821, gav han sin søn posten som leder af Brasilien. I 1822 erklærede sønnen Brasiliens uafhængighed og udråbte sig selv til kejser Dom Pedro I uden hverken krig eller kamp.

Valuta Den lokale møntfod hedder Real. De mest brugte kreditkort er VISA og Mastercard, men American Express og Diners kan også i noget omfang anvendes. Det er dog en god idé altid lige at spørge først, om man kan betale med et internationalt kort, da man kan komme ud for at det kun er de nationale kort, der accepteres. Travellers’ Cheques kan være gode at have med som reserve, hvis man skulle miste sit kreditkort, men det kan nogle gange være svært, at finde et sted at veksle dem. Lidt kontante US-dollars kan også være en god reserve, men forvent ikke at kunne betale direkte med dem. Prisniveauet er lidt højere i Brasilien end i mange andre sydamerikanske lande, men stadig en hel del billigere end her hjemme.

Visum Er for danskere ikke nødvendigt ved ophold under 3 måneder. Dog skal ens pas være gyldigt i min. 6 mdr. efter hjemrejsedatoen. Ved indrejsen udfylder man i flyet et entry/exit-kort og den ene del afleveres ved immigrationsmyndighederne ved ankomsten og den anden del skal man passe godt på og aflevere ved afrejsen. Hav altid en kopi af passet på dig under opholdet.

2


Klima

3


Syd og sydøst Brasilien I grove træk fra staten Minas Gerais og de kyst-stater, som ligger syd herfor helt ned til grænsen til Argentina. Det er den del af landet som er højest udviklet og har mest industri og en effektiv landbrugssektor. Det er også her de to metropoler Rio de Janeiro og São Paulo ligger, men der er mange andre steder, som er et besøg værd, fx de små historiske byer Ouro Preto og Mariana i Minas Gerais.

Staten Rio de Janeiro Nationalparken Tijuca, som består af 120 km2 oprindelig Atlanterhavs regnskov, ligger lige op og ned ad hovedstaden Rio, og fra pladsen Praça 15 de Novembro ved havnen i centrum af Rio kan man tage færgen ud til Ilha de Paquetá. Med den almindelige færge er det en smuk times sejltur ind i bugten Baía de Guanabara til den lille ø, som især på hverdage er en charmerende og fredfyldt oase. I bjergene 60 km vest for hoved-staden ligger den lille by Petrópolis, hvor kejser Dom Pedro II’s hof i 1800-tallet tilbragte de varme-ste sommermåneder i den forfriskende bjergluft. Hans palads er i dag indrettet som museum, Museu Imperial. Det kuperede terræn langs kysten gør blot en køretur til en betagende oplevelse, hvor der efter hvert sving venter et endnu smukkere landskab. Der er mange små hyggelige kystbyer både nord og syd for hovedstaden, hvor man kan nyde livet og slappe af, og som er udgangspunkt for sejlture ud til nogle af småøerne ud for kysten.

Staten Paraná Den primære årsag til at tage til Paraná er Foz do Iguaçú, de fantastiske vandfald som ligger på grænsen mellem Paraguay og Argentina, og som efter sigende skulle have fået en amerikansk præsidentfrue til at udbryde, at Niagra Falls blegnede i forhold hertil. Statens hovedstad, Curitiba, er en af Brasiliens mønster byer, og herfra kan man tage en togtur, som går 100 km fra 900 m højde igennem tunneler og over broer ned til kysten ved Paranagua. Her ligger også øen Ilha do Mel med dens populære strande.

4


Rio de Janeiro Kaldes af Brasilianerne ”A cidade maravilhosa”, som kan over-sættes til ”den vidunderlige by”, og den er uden tvivl en af de smukkeste og mest imponerende storbyer i Verden. Byen fik sit navn da portugisiske opdagelsesrejsende i januar 1502 kom til bugten og troede, at det var en flod, og derfor navngav stedet Rio de Janeiro (Januar-floden). Byens befolkning på ca. 7 mio., som kaldes carioca’er, er et folkefærd, hvis glæde, skønhed og varme smitter af på selv den koldeste nordbo. Rio er meget kendt for sit karneval, men carioca’erne er til fest og farver året rundt. Det dasende strandliv går hånd i hånd med det hæsblæsende byliv, og alle - rig som fattig - ligger side om side på stranden. For enden af Copacabana knejser Pão de Açucar (Sukkertoppen), som det perfekte postkort motiv, og stedet med en af Rios bedste udsigter over byen.

Rio de Janeiro Ankomstpakke:

Ekstra nætter fra

2 nætter inkl. morgenmad

Afrejse 01/01 – 13/07 13/07 – 31/07 California Othon 31/07 – 28/12 01/10 – 26/12 Praia Ipanema 02/01 – 28/12 01/10 – 13/07 13/07 – 31/07 Rio Othon Palace 31/07 – 28/12 Privat transfer fra lufthavnen til hotellet Transporttiden er ca. 40 minutter.

Pris pr. person fra

Pris pr. person fra









555 1.165 555 935 1.065 1.185 1.485 1.185

1.115 2.345 1.115 1.885 2.135 2.375 2.975 2.375

535 1.085 535 805 925 1.095 1.385 1.095

285 595 285 475 540 600 750 600

565 1.185 565 950 1.075 1.195 1.495 1.195

275 555 275 410 470 555 700 555

205

350

140

I perioder af februar har hotellerne specielle forhøjede karnevalspriser, og et minimumskrav til antal reserverede nætter. Priser for jul/nytår skal forespørges.

California Othon***

Praia Ipanema****

Av. Atlantica 2616 Copacabana Rio de Janeiro Tlf: +55 (21) 2257 1900

Avenida Viera Souto, 706 Ipanema Rio de Janeiro Tlf: +55 (21) 2540 4949

Dette hotel er beliggende ved stranden. Det er et klassisk hotel med engelsk bar, lounge og restaurant. Værelserne har tv, telefon, minibar, privat bad, aircondition, radio og sikkerhedsboks. Dette er virkelig et atmosfærefyldt hotel, udsigten er fantastisk og man bor lige ved stranden!

Praia Ipanema ligger lige ud til en af verdens smukkeste strande. Der er ikke langt til restauranter, biografer, barer og shopping centre. Alle værelser er med balkon og havudsigt. På værelset er der aircondition, tv, minibar, sikkerhedsboks, radio og telefon. På toppen af hotellet er der svømmepøl.

Se mere på hjemmesiden: www.hoteis-othon.com.br

Se mere på hjemmesiden: www.praiaipanema.com

Rio Othon Palace Hotel***** Av. Atlantica 3264 Copacabana Rio de Janeiro Tlf: +55 (21) 2525 1500

Et luksushotel med alt hvad dertil hører bl.a. svømmepøl, vaskeriservice og tag-restaurant med frit udsyn over hele Copacabana. Værelserne er indrettet rustikt og der er en afslappet atmosfære. Alle værelserne har privat bad, telefon, sikkerhedsboks, minibar, aircondition og radio. Et fantastisk hotel hvis man vil forkæle sig selv til en billig pris. Se mere på hjemmesiden: www.hoteis-othon.com.br

5


Hel- og halvdagsture fra Rio de Janeiro Priserne er gyldige fra 01/10 – 28/12 med mindre andet er angivet

Sukkertop-tur

Pris pr. person ved 1 person: 885,Pris pr. person ved 2 personer: 545,Pris pr. person ved 3 personer: 440,(Corcovado og Sukkertop på 1 dag forhør prisen hos Check Point Travel)

Halvdagstur (ca. 4 timer) Fra hotellet kører vi via strandene til den nordlige del af Rio, med et stop ved Sambódromo, det stadion, der specielt er bygget til sambaskolernes optræden i karnevallet. Næste stop er ved Maracanã, det største fodboldstadion i verden. Herefter kører vi igennem hjertet af Rio, gennem smalle, gamle gader og via en af de store hovedgader ud af Rio centrum, ud mod Sukkertoppen. Busturen stopper ved kabelvognene, der tager os op til første stop, der ligger 220 meter over havets overflade. Derefter videre helt op til toppen ca. 395 meter over havet. Her har man en helt fantastisk udsigt over Rio – husk kameraet!! Efter at have beundret udsigten tager vi ned igen og bliver kørt til hotellet. Denne tur er et must i Rio!!

Corcovado-tur

Pris pr. person ved 1 person: 885,Pris pr. person ved 2 personer: 545,Pris pr. person ved 3 personer: 440,(Corcovado og Sukkertop på 1 dag forhør prisen hos Check Point Travel)

Halvdagstur (ca. 4 timer) Fra hotellet kører vi til den lille togstation ved foden af Corcovadobjerget. Herfra tager vi togturen 3,5 km op ad den skovklædte bjergside, og ankommer efter 25 min. til stationen ved toppen af bjerget. Fra stationen er der endnu 222 trappetrin op til den 38 m høje status af Kristus, som står 710 m over havets overflade og favner Rio de Janeiro, og hvorfra der er en fantastisk 360 grader udsigt over byen – husk kameraet!! Efter at have beundret udsigten tager vi toget ned igen og bliver kørt igennem den 2,1 km lange Reboucas-tunnel, forbi søen Rodrigos de Freitas ud til Barra da Tijuca, som er et af de nyere, eksklusive beboelsesområder i Rio. Herfra kører vi langs alle strandene Tijuca, São Conrado, Leblon, Ipanema og tilbage til hotellet.

Fodbold-tur

Pris pr. person ved 1 person: 855,Pris pr. person ved 2 personer: 490,Pris pr. person ved 3 personer: 365,Halvdagstur (Normalt søndag eftermiddag.) OBS: Kan ikke arrangeres fra november og indtil efter karneval.

Fra hotellet kører vi til Maracanã, verdens største fodboldstadion, hvor der kan være 161.000 tilskuere. Her kan man opleve de festlige og fanatiske fodboldtilhængere, der især ved lokale opgør folder sig ud. Billet til en overdækket siddeplads er inkluderet i prisen.

6


Rio by night inkl. samba-show

Pris pr. person ved 1 person: 1.695,Pris pr. person ved 2 personer: 1.055,Pris pr. person ved 3 personer: 855,Halvdagstur (ca. 5 timer) Fra hotellet kører vi til restauranten Marius Leme, en af byens mange Churrascarias - typiske barbecue restauranter, som bør prøves. Her kan man spise op til 12 forskellige slags kød, kylling og pølser, som spises sammen med salat og kartofler. Efter denne festmiddag tager vi videre til Plataforma 1, der huser et af de mest farvestrålende shows i Rio. I showet rejser man gennem tiden gennem dans, musik, afro-brasilianske danse, karnevalskostumer og meget mere. Showet begynder kl.22.00 og ender ved midnat. Derefter kører vi tilbage til hotellet.

Jeep Safari i Tijuca Natur Park

Pris pr. person ved 1 person: 255,Pris pr. person ved 2 personer: 255,Pris pr. person ved 3 personer: 255,Halvdagstur (ca. 4 timer) Afhentning på hotellet af en åben jeep, som kører dig ind i Tijuca skoven. I skoven vil der være noget vandring på stierne samt kørsel i jeepen. Turen fortsætter til Vista Chinesa for endnu et stop. Her kan man tage nogle fantastisk flotte billeder af området. Der vandres igen på stierne til Toca da Onca (Jaguarens hule). Skovens lyde, blomster og sommerfugle m.m. er med til at gøre denne tur til en fantastisk oplevelse som sætter drømmene og fantasierne i gang.

Tropical Island

Pris pr. person ved 1 person: 1.775,Pris pr. person ved 2 personer: 1.035,Pris pr. Person ved 3 personer: 785,Heldagstur (ca. 10 timer inkl. frokost) Afgang fra hotellet. Der køres langs Rio-Sao Paulo hovedvejen til den lille fiskerlandsby Itacuruca, som ligger ca. 90 kilometer sydøst for Rio de Janeiro. Ved ankomsten til landsbyen stiger man ombord på ”Saveiros” en typisk brasiliansk skonnert. En uforglemmelig rejse rundt om de mange uspolerede øer i bugten. Der er ca. 365 øer i området. Efter en halv times cruise gøres der et stop ved en af øerne, for at tage en svømmetur fra båden. Herefter går man i land, hvor man får serveret barbecue frokost. Der er også tid til solbadning og strandsport. Bådtur tilbage til Itacuruca og transfer tilbage til hotellet i Rio de Janeiro.

7


Parati 3 dage/2 nætter Dag 1: Afhentning på hotellet om morgenen og transport til busstationen, og derfra bus i ca. 4-5 timer til Parati, som ligger ca. 240 km syd for Rio. I Parati vil man blive mødt på busstationen og kørt til et 3-stjernet pensionat, hvor man indkvarteres. Resten af dagen er til fri disposition. Dag 2: Morgenmad på pensionatet. Derefter er der arrangeret en 5 timers sejltur fra Parati til nogle af de små, dejlige øer og strande i nærheden af byen. Husk solbriller, solcreme og badetøj - og en tynd trøje for en sikkerheds skyld. Retur midt på eftermiddagen og resten af dagen til fri disposition. Dag 3: Morgenmad på pensionatet. Derefter en dejlig forfriskende gåtur rundt i byen, hvor guiden vil fortælle lidt om byen og bygningernes historie. Ved middagstid køres man til busstationen og der er afgang med bussen tilbage til Rio. Der er transport fra Rio’s busstation til hotellet.

Pris pr. person fra Periode



01/01 – 01/03

1.550

2.555

02/03 – 28/12

1.425

2.365

Denne tur gennemføres ikke i karneval perioden

Rio og Búzios 7 dage/6 nætter Kun 169 km. fra Rio de Janeiro, ca. 2 timers kørsel, finder man halvøen Buzios, hvis mere end 20 strande – den ene mere fantastisk end den anden – med krystalklart vand, venter på gæsterne. Búzios bliver af de lokale tit beskrevet som Sydamerikas Saint-Tropez, da dette er stedet, hvor mange velhavende brasilianere nyder at holde ferie. Byen Búzios er nemlig kendt for sin arkitektoniske harmoni, utrolige skønhed og sofistikerede butikker og restauranter. Vi har her kombineret en tur, hvor vi har valgt det bedste fra Rio de Janeiro og det bedste fra Búzios, 3 dage hvert sted. Værsgo! Dag 1: Afhentning i Rio Lufthavn og transfer til hotellet med guide. Check in på Copacabana Rio Hotel. Dag 2: Efter morgenmaden kører vi til Corcovado togstationen ved foden af Corcovado-bjerget. Herfra 3,5 km.(25 min.) med tog gennem den frodige regnskov til stationen på toppen af bjerget, inden vi til sidst går de 222 trappetrin op til den 38 meter høje Kristus-figur, 710 meter over havets overflade. Her er der tid til at beundre en af verdens smukkeste og mest berømte udsigter. Husk kameraet! Vi kører samme vej ned af bjerget igen. Turen fortsætter bl.a. gennem nogle tunneller og langs nogle af Rios famøse strande inden vi når vores hotel. I alt ca. 4 timer. Dag 3: Efter morgenmaden kører vi igen langs strandene til den nordlige del af Rio. Vi tager et stop ved det special-byggede stadion ”Sambodromo”, hvor samba-skolerne fremviser til det årlige karneval. Næste stop er ved verdens største fodboldstadion ”Maracana” med plads til over 160.000

8


tilskuere. Turen fortsætter til centrum af Rio, som på den ene side er det forretningsmæssige hjerte af byen men også der, hvor de historiske seværdigheder ligger. Vi kører bl.a. forbi katedralen og nogle futuristiske kontorbygninger. Via en af de store hovedgader kommer vi til Sukkertoppen. Vi stopper ved kabelvognene, der tager os op til første stop, der ligger 220 meter over havets overflade. Vi går over til den anden side af bjerget og derefter videre med kabelvognen helt op til toppen ca. 395 meter over havet. Vi kører ned igen og tilbage til hotellet. Om aftenen skal vi ud at spise på en af Rios mange ”churrascarias” – typiske barbecue restauranter – hvor der serveres noget af landets berømte grillede kød, op til 12 forskellige slags. Fra restauranten er der en kort transfer til Plataforma 1, hvor vi skal opleve et fantastisk og farverigt show. Showet tager gæsterne med på en rejse gennem Brasiliens kulturelle historie i form af musik, typiske afro-brasilianske danse, sambaskoler, karnevalkostumer og meget mere. Showet begynder kl. 22:00 og ender ved midnat. Derefter kører vi tilbage til hotellet. Dag 4: Efter morgenmad kører vi med bus fra Rio til Búzios. Efter ankomst til busterminalen i Búzios får vi en transfer til hotellet. Vi tjekker ind på Pousada Byblos. Resten af dagen er til fri disposition. Dag 5: Efter morgenmad kører vi ned til havnen og stiger ombord på den skonnert, der skal sejle os rundt de næste 3 timer. Vi sejler langs 12 forskellige strande og 3 øer på det krystalklare vand. Vi stopper 2 steder, hvor der er mulighed for badning. Skonnerten er udstyret med snorklingudstyr, kajak, luftmadras og badedyr. Der bliver serveret sodavand, kildevand og tropiske frugter ombord. Der er mulighed for et stop til frokost, som skal aftales med guiden i god tid. Vi returnerer til Búzios. Resten af dagen er til fri disposition. Dag 6: Morgenmad. Resten af dagen er til fri disposition. Dag 7: Morgenmad. Check ud fra hotellet. Transfer tilbage til hotel/lufthavn i Rio

Pris pr. person fra Periode 01/10 – 01/03 01/03 – 01/07

9





6.850 6.395

4.115 3.935

3.675 3.475


São Paulo Verdens 2. største by med ca. 18 mio. indbyggere og Brasiliens vigtigste forretningsby. For de fleste er den blot en mellemstation for videre rejse i Brasilien, men selvom den ikke har Rios skønhed og charme kan man godt bruge en dags tid eller to til at udforske byen afhængigt af ens interesser. Byen er virkelig en metropol af internationalt format. Mange immigranter har i årenes løb slået sig ned i São Paulo, og det præger byen - ikke mindst i form af kulinariske oplevelser. De lokale i São Paulo elsker at gå ud at spise, og man kan finde specialiteter fra stort set hele verden. Der findes bydele, som bærer helt tydeligt præg af immigranternes nationalitet, fx Liberdade, den japanske bydel, som lige så godt kunne have været en del af en hvilken som helst japansk by. São Paulo er stor og lidt uoverskuelig, men byens metro er en nem og oplagt mulighed for lokaltransport i den centrale del. Der er et væld af spændende museer, bla. er kunstmuseet Museu de Arte de São Paulo internationalt anerkendt både for sin permanente samling og sine gæsteudstillinger.

São Paulo Ankomstpakke:

Ekstra nætter fra

2 nætter inkl. morgenmad

Hotel

Afrejse

Hotel Excelsior Sao Paulo Othon Hotel Marriott Sao Paulo Airport

Pris pr. person fra

Pris pr. person fra









01/10 – 28/12

350

700

290

175

350

145

01/10 – 31/12

405

815

385

210

415

200

01/10 – 31/12

695

1.215

535

355

615

275

Transfer fra Intl. lufthavn til Hotel i Sao Paulo 240 450 185 Transporttiden er ca. 45 minutter. Børn under 6 år er sædvanligvis gratis eller koster 50% af voksenprisen, hvis de deler værelse med deres forældre. Dette kan dog ikke garanteres, da der skal forespørges på hvert enkelt hotel.

Hotel Excelsior***

Sao Paulo Othon****

Marriott Sao Paulo*****

Av. Ipiranga 770 Centro, Sao Paulo Tlf. +55 (11) 3331 0377

Rua Libero Badaro 190 Centro, Sao Paulo Tlf. +55 (11) 3291 5000 Fax: +55 (11) 3107 7203

Av. Monteiro Labato S/N Guarulhos, Sao Paulo Tlf. +55 (11) 6468 6999 Fax: +55 (11) 6464 0594

Dette sofistikerede hotel har 183 værelser med aircondition, kabel Tv, minibar, privat bad og room service. Hotellet har lobbybar og restaurant. Her er en hyggelig stemning og en moderne service. Hotellet er centralt placeret tæt ved restauranter, teatre og andre af byens seværdigheder. Et rigtig godt hotel til prisen!

Dette er et komfortabelt hotel der er centralt beliggende i Sao Paulos midtby. Hotellet har 224 værelser med minibar, tv, sikkerhedsboks og aircondition. Et hotel der kombinerer traditionel komfort, kompetent service og moderne faciliteter. www.hoteis-othon.com.br

Dette 5-stjernede hotel tilbyder bar, roomservice, sauna, restaurant, vaskeri, sikkerhedsboks m.m. Kort sagt alle de faciliteter, som hører sig til på et moderne luksushotel. Alle værelser har telefon, sikkerhedsboks, hårtørrer m.m. Hotellet er beliggende ca. 3 km fra Guarulhos Lufthavn, dvs. der er ca. 25 km ind til centrum.

Se mere på hjemmesiden: www.hotelexcelsiorsp.com.br

Se mere på hjemmesiden www.marriott.com

10


Foz Do Iguaçu 275 vandfald, 3km brede og 80m høje, udgør tilsammen de mest fantastiske vandfald i Verden og en af Brasiliens hovedattraktioner. Det er en totaloplevelse at stå på platformen i Garganta do Diabo (Djævelens Gab) og se kaskaderne, mærke vanddisen og høre brølet fra vandmasserne! Vandfaldene ligger på grænsen mellem Brasilien, Paraguay og Argentina og er så imponerende, at man sagtens kan bruge et par dage til at udforske området. Filmen ”The Mission” med Robert de Niro handler om de jesuitermissioner, som var i området tilbage i 1700-tallet, og filmen viser nogle flotte scener fra området. Omkring vandfaldene er der regnskov, hvor man kan opleve fugle- og dyrelivet på nært hold, og Verdens største vandkraftværk, Itaipú, ligger på Parana-floden ca. 20 km fra byen, som har samme navn som vandfaldene. Fra byen Foz Do Iguaçu går der busser til både Argentina og Paraguay, så man har mulighed for at nyde synet af vandfaldene fra alle sider.

Foz Do Iguaçu Ankomstpakke:

Ekstra nætter fra

2 nætter inkl. morgenmad Pris pr. person fra

Pris pr. person fra

Hotel

Afrejse









San Rafael Continental Inn Foz

01/10 – 26/12

375

695

375

195

355

195

01/10 – 27/12 01/10 – 29/12 01/01 – 29/12

595 1.095 1.445

985 2.195 2.895

485 1.055 1.355

305 555 730

500 1.105 1.455

250 535 685

Hotel Das Cataratas

Transfer fra lufthavnen til hotel i byen. Transfer til Das 145 285 115 Cataratas er lidt dyrere. Transporttiden er ca. 20 minutter til byen. Børn under 12 år er sædvanligvis gratis eller koster 50% af voksenprisen, hvis de deler værelse med deres forældre. Dette kan dog ikke garanteres, da der skal forespørges på hvert enkelt hotel.

San Rafael ***

Continental Inn Foz ****

Hotel Das Cataratas****

Rua Almirante Barroso 683 Foz do Iguacu

Avenida Parana 1089 Foz Do Iguaçu

End of Cataratas Road (Iguazu National Park) Foz Do Iguaçu

San Rafael er et dejligt 3-stjernet hotel, der er beliggende i centrum af byen Foz do Iguacu. Der er 100 nyrenoverede værelser, alle udstyret med telefon, fjernsyn, aircondition og køleskab. På hotellet kan man finde restaurant, bar, swimming pool, vaskeri, sauna, legeplads og computer med Internet.

Hotellet er 4-stjernet og har utroligt meget at tilbyde sine gæster. Her kan bl.a. nævnes svømmepøl, café, fitness center, restaurant, mødelokaler og bar. Hotellet har 102 værelser, alle med aircondition, tv, telefon og minibar.

Fantastisk hotel beliggende lige ved vandfaldene. Der er ca. 15 km. til lufthavnen og ca. 25 km. til byen. Alle værelser har privat bad og toilet, kabel tv, telefon, aircondition, køleskab, sikkerhedsboks og 24 times roomservice. Hotellets faciliteter: Restaurant, bar, swimming pool, spille rum, legeplads, tennis bane m.m.

11


Hel- og halvdagsture fra Foz Do Iguaçu Priserne er gyldige fra 01/10 – 31/12 med mindre andet er angivet

Brasilianske vandfald

Pris pr. person ved 1 person: 665,Pris pr. person ved 2 personer: 390,Pris pr. Person ved 3 personer: 335,Halvdagstur (Ca. 3 timer.) Opsamling ved hotellet. Transport til vandfaldene på den brasilianske side, til et smukt sted med en pragtfuld udsigt over vandfaldene. Vi kan se den argentinske del af vandfaldene, og ved udkigsstedet starter en 1 km lang sti, som vi går på. På stien kan vi se mere og mere af vandfaldene, og man kan opleve små dyr, sommerfugle og fugle. For enden af stien er der mulighed for at købe souvenirs; der er toiletter og en bar. Man kører med elevator op til hovedvejen, hvorfra hjemturen til hotellet begynder.

Argentinske vandfald

Pris pr. person ved 1 person: 840,Pris pr. person ved 2 personer: 490,Pris pr. Person ved 3 personer: 430,Halvdagstur (Ca. 5 timer.) Opsamling ved hotellet og transport til grænsen mellem Brasilien og Argentina. Vejen krydser blandt andet den 489 meter lange bro Tancredo Neves Bridge, som går over Iguaçu-floden. Der er ca. 15 km fra grænsen til vandfaldene. Ved ankomsten går vi ture på stier og broer tæt på vandfaldene. Fra den argentinske side har man en dejlig udsigt over øen San Martin og Brasilien. Der er to stier, den øverste tager ca. 30 minutter at gå og er 700 meter lang. Den nederste tager 1-2 timer og er 1,5 km lang. Retur til Brasilien og hotellet.

Macuco Safari & brasilianske fald

Pris pr. person ved 1 person: 1.195,Pris pr. person ved 2 personer: 915,Pris pr. Person ved 3 personer: 855,Halvdagstur (Ca. 5 timer.) Opsamling ved hoteller mellem nationalparken og byen eller i byen. Transport til nationalparken via Cataratas-hovedvejen til ”Macuco Trail”, hvor vi stiger om bord i gamle Willy’s jeep. Vi kører 20 minutter gennem skoven, hvor der gøres små stop for at kunne nyde den storslåede natur. Efter køreturen går vi ca. 600 m gennem skoven for at se og besøge Macuco-vandfaldene, før vi ankommer til Iguaçufloden. Her begynder den bedste del af turen: En sejltur op ad floden i sikre åbne både med plads til 12-20 passagerer. Vi sejler midt i Iguaçu Canyon, hvor der er udsigt til de storslåede vandfald og naturen på tæt hold. Hvis flodens vandstand og vejret tillader det, kan vi sejle helt hen ved siden af vandfaldene, og den oplevelse er helt uforglemmelig. Efter sejlturen går vi ad stier op langs vandfaldene for også at nyde det storslåede syn fra landsiden. Herefter retur til hotellet.

12


Nordøst Brasilien Nordøst Brasilien er i grove træk fra staten Bahia og de stater som ligger umiddelbart nord og nordøst for denne. Denne region er noget mindre udviklet end det sydlige Brasilien, og meget af det indre af regionen er i lange perioder ramt af tørke. Men selvom det er en fattig region, er den kulturelt set nok Brasiliens rigeste og har sine egne enestående naturscenarier.

Staten Bahia Med en årlig gennemsnitstemperatur på 27 grader, et højt antal solskinstimer og masser af lækre strande, så er Bahia er noget af det tætteste, man kommer på Paradis. Statens hovedstad, Salvador, var oprindeligt Brasiliens hovedstad og indskibningshavn for tusinder af slaver i fortiden, og det har præget hele staten så dybt, at den unikke blanding af portugisisk og afrikansk kultur stadig i dag leves fuldt ud. Fx Capoeira, et fascinerende mix af dans og kampsport, som blev udviklet af slaverne, da slaveejerne ikke ville lade dem udøve deres traditionelle kampteknikker i rendyrket form. De afrobrasilianske religioner, umbanda og candomblé, trives også, mere end noget andet sted i Brasilien, her i Bahia, og det er bestemt værd at undersøge muligheden for at overvære en ceremoni.

Staten Pernambuco Pernambuco ligger lige nord for Bahia, og her kan man få sol, strand og vand for alle pengene. Statens hovedstad Recife går under betegnelsen Brasiliens Venedig, da byen ligger mere eller mindre midt i et floddelta med en masse småøer, som er forbundet med broer. 6 km nord for Recife ligger Olinda, som er en af de største og bedst bevarede kolonibyer i Brasilien med en dejlig atmosfære, masser af kunstgallerier, museer og musik i gaderne. Det er fra Recife, man kan flyve ud til den lille ø-gruppe Fernando de Noronha, en marine-nationalpark som ligger ca. 500 km ude i Atlanten.

Staten Ceara Ceara ligger yderligere nordpå end Bahia og Pernambuco, og har ca. 600 km. kystlinie med sandklitter og små ferskvandslaguner. Ceara er derfor mest kendt for sine strande og for sin befolkning af mestiços (en blanding af europæere og indianere) og deres folklore. Hovedstaden hedder Fortaleza, og har fået sit navn efter et fort, som hollænderne byggede under deres besættelse i 1600-tallet. Fortaleza har en lille historisk bydel og et stort udvalg af kunsthåndværk, og omegnen er ikke særlig tætbefolket og naturen stadig smuk og forholdsvis uspoleret.

13


Salvador Hovedstaden i staten Bahia er en utrolig spændende by især pga. det stærke præg af den afrobrasilianske kultur, som kendetegner den. Salvador var fra 1549 til 1763 Brasiliens hovedstad, og dens historie går således langt tilbage i tiden. Det kan man få en fin fornemmelse af ved et besøg i den gamle bydel, Pelourinho, hvor gamle kolonihuse og kirker ligger tæt omkring de brostensbelagte gader og pladser. Byen ligger smukt ved bugten Todos os Santos og en dagssejltur rundt til nogle af småøerne er en dejlig afveksling fra bylivet. Der er ca. 2,5 mio. indbyggere i Salvador.

Salvador Ankomstpakke:

Ekstra nætter fra

2 nætter inkl. morgenmad Pris pr. person fra

Pris pr. person fra

Hotel

Afrejse









Grande Htl. da Barra Sol Victoria Marina Bahia Othon Palace

01/10 – 01/03

475

955

395

245

485

205

01/03 – 01/07

435

875

345

225

445

180

01/01 – 31/12

575

1.155

495

295

585

255

01/10 – 28/12

755

1.515

705

385 220

765 425

360

Transfer fra lufthavnen til hotellet. 195 Omkring Karneval, Jul og Nytår har hotellerne specielt forhøjede priser og ofte et minimumskrav til antal reserverede nætter. Prisen for børn under 12 år varierer, og der må forespørges i hvert enkelt tilfælde.

Grande Hotel da Barra ***

Sol Victoria Marina****

Avenida 7 de Setembro Porto da Barra, Salvador Tlf.:+55 71 264-6011

Av. Sete de Setembro 2068 Vitória, Salvador Tlf.:+55 71 336-7736 Fax: +55 71 235-0507

Grande Hotel da Barra er beliggende i Barra, 25 minutter fra lufthavnen og meget tæt på byens mange seværdigheder. Der er en god udsigt til stranden og ligger tæt på “Light House”.

Hotellet ligger lige ned til stranden ca. 3 km fra Salvador centrum, hvor den gamle bydel Pelourinho ligger. Der er 235 værelser med telefon, kabel-tv, minibar, aircondition, badeværelse med badekar og 24timers roomservice. Hotellet har 3 dejlige svømmepøler, og der er 2 restauranter, bar, café og et lille dansested. Desuden er der vekselér, souvenirbutik og vaskeriservice.

Der er 110 værelser alle med aircondition, minibar, tv og telefon. Der er også svømmepøl på hotellet. Læs mere om hotellet på: www.grandehoteldabarra.com.br

14

Bahia Othon Palace**** Av. Oceanica 2456 Ondina Salvador Tlf.:+55 71 3203-2000 Fax:+55 71 3245-4877

Bahia Othon Palace ligger på Ondina-stranden i Salvador, kun 5 km. fra byens centrum og 35 km fra lufthavnen. Hotellet har 278 værelser, alle udstyret med aircondition, telefon, kabel-tv, safetybox, hårtørrer, minibar og 24 timers room service. Desuden er der swimmingpool med bar og spillerum, fitness center, sauna, skønhedssalon, internet-café samt flere restauranter og barrer.


Hel- og halvdagsture fra Salvador Priserne er gyldige fra 01/10-7 – 31/12-07 med mindre andet er angivet

Historisk byrundtur

Pris pr. person ved 1 person: 650,Pris pr. person ved 2 personer: 340,Pris pr. Person ved 3 personer: 280,Halvdagstur (ca. 4 timer) Der er opsamling på hotellet ca. kl. 14, hvor vi starter en rejse gennem tiden for at lære Brasiliens første hovedstads veje, bakker, pladser, kirker og fæstninger at kende. Særligt koncentrerer vi os om Salvadors gamle bydel, Pelourinho, som er Latinamerikas største samling bygninger af koloni-arkitektur og under beskyttelse af UNESCO. I Pelourinho kan man opleve, hvordan nyt og gammelt går fint i spænd, og der er en hyggelig atmosfære med barer, restauranter og kunsthåndværksbutikker.

Bahia by night med middag

Pris pr. person ved 1 person: 915,Pris pr. person ved 2 personer: 575,Pris pr. Person ved 3 personer: 495,Aftentur inkl. show og middag (ca. 5 timer) (drikkevarer er dog ikke inkluderet i prisen) Et folkloreshow opført af lokale giver en introduktion til de rige afrobrasilianske trad itioner, som Bahia er så kendt for. Her oplever vi både candomblé, maculelê, samba de roda og et fantastisk capoeirashow – alt sammen en del af den blandede kultur i Salvadorområdet. Efter show’et er der middag på en lokal restaurant, hvor der er mulighed for at prøve det generelle brasilianske køkken eller det mere typiske Bahia-køkken. Herefter kører vi tilbage til hotellet.

Skonnert Cruise

Pris pr. person ved 1 person: 955,Pris pr. person ved 2 personer: 615,Pris pr. Person ved 3 personer: 560,Heldagstur inkl. frokost (ca. 10 timer) Fra hotellet kører vi ned til havnen og går ombord på en typisk skonnert, som vil sejle ud til 2 af de 36 øer i All Saints bugten. Det første stop vil være på Maré Island, her kan man nyde den flotte strand og slappe af i solen. Turen fortsætter til Itaparica Island, den største ø i bugten. Her får man sin frokost og der bliver også en gåtur i det historiske center. Retur til båden der sejler tilbage til Salvador.

15


Praia do Forte En mindre ferieby, som oprindeligt var en lille fiskerlandsby, ca. 70 km nord for Salvador. Der er en afslappet atmosfære med masser af restauranter, caféer, kunsthåndværksbutikker, m.m. Stedet kaldes populært Brasiliansk Polynesien pga. sine 12 km dejlige strande og det krystalklare, blå vand, og i området omkring er der palmelunde, floder, laguner, mangrove og historiske ruiner. Der bliver lagt vægt på økoturisme, og der er mulighed for at besøge et regnskovsreservat og et beskyttelsesprojekt, Tamar, for havskildpadder. Fra november til marts arrangerer projektet ture til yngleområderne om aftenen, hvor man kan se skildpadderne lægge æg i sandet på stranden. Fra juli til oktober er der mulighed for at komme ud og se pukkelhvaler i farvandet ud for Praia do Forte sammen med biologer fra et forskningsprojekt om pukkelhvaler, Projeto Baleia Jubarte.

Praia do Forte Ankomstpakke:

Ekstra nætter fra

2 nætter inkl. morgenmad på Porto da Lua og halvpension på Eco Resort. Pris pr. person fra

Pris pr. person fra

Hotel

Afrejse









Pousada Porto da Lua

01/01 – 01/08

895

1.750

735

455

895

375

01/08 – 20/12

795

1.595

665

405

805

340

Praia do Forte Eco Resort

06/01 – 08/04 08/04 – 01/07 01/07 – 16/12

2.445 1.935 2.445

3.815 2.985 3.815

2.355 1.715 2.355

1.230 975 1.230 295

1.915 1.500 1.915 515

1.185 865 1.185 195

Transfer fra lufthavnen i Salvador til hotellet Omkring Karneval, Jul og Nytår har hotellerne specielt forhøjede priser og ofte et minimumskrav til antal reserverede nætter. Prisen for børn under 12 år varierer, og der må forespørges i hvert enkelt tilfælde.

Pousada Porto da Lua ***

Pousada Praia do Forte Eco Resort *****

Praia do Forte, Bahia Tlf.:+55 71 264-6522 Fax: +55 71 264-6748

Praia do Forte, Bahia Tlf.:+55 (71) 676-1050 Fax: +55 (71) 676-1033

Denne lille pousada ligger i første række ud mod kysten og har 26 værelser. Alle værelser er rummelige og har altan med hængekøje, minibar og loftsventilator. Der er en dejlig atmosfære, og man kan sidde i restauranten eller i baren og nyde udsigten ud over havet. Der er der udover TV-stue og massør.

Denne pousada består af bungalows, som ligger i en dejlig have lige ned til stran-den. Alle bungalows har telefon, TV, minibar, bad, toilet og veranda med hængekøje. De bungalows, som ligger inde i have har aircondition og dem, som ligger ud til havet, har blot en loftsventilator. Hotellet har en dejlig svømmepøl, bar og en restaurant med havudsigt, som serverer både internationale og lokale retter. Udover morgenmad inkluderer prisen også aftensmad.

16


Lençois & Chapada Diamantina Nationalparken Chapada Diamantina ligger ca. 400 km vest fra Salvador, og det bedste udgangspunkt for vandreture ind i området er den lille koloniby Lençois, som i sig selv er et besøg værd pga. sine gamle huse og dejlige atmosfære. Nationalparken blev etableret i 1985 og dækker 152 ha. For millioner af år siden var området dækket af hav, og man kan stadig være heldig at finde rester af koraller og muslingeskaller i grotter og flodlejer. Det specielle landskab opstod ved et voldsomt sammenstød mellem to kontinentalplader i tidernes morgen, hvorved der blev skabt et fantastisk landskab med bjerge, grotter, kløfter og floder. Højderne i området varierer fra 400 m til 1.400 m, hvilket opfylder betingelserne for en usædvanlig høj biodiversitet. Der er virkelig gode og varierede muligheder for trekking i området, og hvis man er erfaren vandrer og vil klare sig på egen hånd, kan der findes rutekort og beskrivelser på hjemmesiden www.infochapada.com De offentlige busser kører 2 gange om dagen fra Salvador til Lençois. Der er ca. 400 km til Lençois.

Lençois Ankomstpakke:

Ekstra nætter fra

2 nætter inkl. morgenmad (standard værelse)

Hotel de Lençois

Afrejse 01/01 – 01/08 01/08 – 15/12

Pris pr. person fra

Pris pr. person fra









465 375

865 695

405 325

240 195

440 355

210 170

Transfer fra lufthavnen i Lençois til hotellet (ca. 20 km) 95 190 95 Omkring Karneval, Jul og Nytår har hotellerne specielt forhøjede priser og ofte et minimumskrav til antal reserverede nætter. Prisen for børn under 12 år varierer, og der må forespørges i hvert enkelt tilfælde.

Hotel de Lençois Lençois, Bahia Tlf.:+55 (71) 369-5000 Fax: +55 (71) 369-5005

Hotellet dækker et stort område og er indrettet simpelt, men med god smag. Der er en hyggelig atmosfære og forskellige muligheder for aktiviteter. Der er svømmepøl, restaurant, opholdsstue og et rum med div. spil.

17


Recife Kaldes Brasiliens Venedig pga. de mange broer, der forbinder byen. Byen er kendt for at holde de brasilianske traditioner i hævd både med hensyn til kunst og dans. Her begynder man forberedelserne til karnevalet flere måneder i forvejen, og man kan se flere grupper øve sig mange steder i byen. Området Boa Viagem har gode, store strande, hvor man rigtig kan slappe af, hvis Recifes gader er blevet lidt for trange. Kun 6 km. fra Recife ligger Olinda, der også er værd at besøge. Det er en malerisk by i kolonistil og udgør den kulturelle del af Recife-området. Her er mange gallerier og museer at kigge på, eller man kan gå rundt i gaderne, høre musik på stranden eller bare nyde den dejlige by. Recife har ca. 450.000 indbyggere.

Recife Ankomstpakke:

Ekstra nætter fra

2 nætter inkl. morgenmad Pris pr. person fra

Pris pr. person fra

Hotel

Afrejse









Recife Monte Best Western Manibu Atlante Plaza

01/01 – 15/12

365

745

325

195

385

175

01/01 – 28/12

375

775

345

195

395

180

01/01 – 28/12

735

1.385

665

375

700

340

Transfer fra lufthavnen til hotellet 115 225 Transporttiden er ca. 30 minutter. I perioder af februar har hotellerne specielle forhøjede priser, og et minimumskrav til antal reserverede nætter. Børn under 12 år er sædvanligvis gratis eller koster 50% af voksenprisen, hvis de deler værelse med deres forældre. Dette kan dog ikke garanteres, da der skal forespørges på hvert enkelt hotel.

Hotel Monte Recife ***

Best Western Manibu ***

Atlante Plaza *****

Rua Dos Navegantes, 363 Boa Viagem Recife

Av. Conselheiro Aguiar 919 Recife Tlf. +55 81 465 2811

Avenida Boa Viagem 5426 Praia de Boa Viagem, Recife Tlf. +55 81 346 23333

Monte Recife er et 3-stjernet hotel, der ligger i distriktet Boa Viagem, Recifes svar på Copacabana. Hotellet ligger lige ned til stranden, og låner dig gerne udstyr til stranden gratis. Der er utrolig mange faciliteter på hotellet herunder svømmepøl. Hvad enten det drejer sig om forretningsrejse eller solferie, er Monte Recife den perfekte løsning.

Dette Best Western Hotel har alt hvad man behøver for at få et behageligt ophold. Det ligger 100 meter fra stranden, 7 kilometer fra lufthavnen og 5 kilometer fra midtbyen. Hotellet har 100 værelser med tv, sikkerhedsboks, aircondition, minibar, telefon og hårtørrer. Hotellet har yderligere vaskeris service, room service, restaurant, butik og svømmepøl

18

75

Atlanta Plaza ligger ud til Atlanterhavet på Boa Viagem stranden og der er ca. 5 km. til lufthavnen. På hotellet er der restaurant, piano bar, parkering, svømmepøl med bar, business center, sauna, fitness center, spille rum, baby pasning og renseri. På værelserne er der privat bad og toilet, kabel tv, telefon, aircondition, minibar, sikkerhedsboks og roomservice.


Hel- og halvdagsture fra Recife Priserne er gyldige fra 01/01 – 31/12 med mindre andet er angivet

Byrundtur Recife & Olinda

Pris pr. person ved 1 person: 920,Pris pr. person ved 2 personer: 525,Pris pr. Person ved 3 personer: 385,Heldagstur inkl. frokost (ca. 6 timer) Efter opsamling på hotellet starter vi med at se Recife fra den berømte Boa Viagem-strand til den gamle bydel med dens smukke historiske bygninger og monumenter. Vi besøger Guararapes-bakken, hvor det sidste slag mod hollænderne foregik. Ydermere besøger vi fortet, kulturhuset og mange andre vigtige steder. Turen går videre til den smukke by Olinda, hvor vi besøger São Bento-klosteret, São Pedro-pladsen osv. Frokosten indtages på en af de mange barbecue restauranter. Retur til hotellet.

Folklore-show

Pris pr. person ved 1 person: Efter forespørgsel Pris pr. person ved 2 personer: Efter forespørgsel Pris pr. Person ved 3 personer: Efter forespørgsel Halvdagstur (ca. 3 timer) Transport fra hotellet til en lokal show-sal. Her vil vi opleve et flot show opført af en lokal, men verdensberømt dansegruppe, der danser de mest kendte danse fra Recife-egnen. En yderst smuk og anderledes oplevelse. Retur til hotellet.

Igarassu og Itamaraca

Pris pr. person ved 1 person: 995,Pris pr. person ved 2 personer: 565,Pris pr. Person ved 3 personer: 420,Heldagstur (ca. 10 timer) 39 km nord for Recife ligger Igarassu, byen med den ældste kirke i hele landet, Dos Santo Cosme e Damião, fra år 1535. Efter et besøg her fortsætter turen ud til øen Itamaraca, 10 km fra Igarassu. Her findes et af de mest kendte resorts på egnen med klart, turkisblåt stille vand, palmer og små lokale restauranter, der alle serverer virkelig lækker mad. Her er der tid til at slikke sol, svømme eller tage på en bådtur (ikke inkluderet). Vi vil også besøge det gamle hollandske fort fra 1631. Retur til hotellet.

19


Fortaleza Fik sit navn efter at hollænderne i 1639 byggede et fort, da de havde vundet en kamp mod indianerne. I 1654 indtog portugiserne fortet, og man opbyggede en hel by omkring det. Byen har ca. 2 mio. indbyggere og er i dag fiskerby og feriested for mange turister. Byen er kendt for de mange håndlavede ting, man kan købe her, f.eks. lædervarer, keramik, kurve, tøj osv. På strandpromenaden kan man se forskellige kunstnere lave deres håndværk, eller man kan bruge tiden på at besøge de mange barer og restauranter. Vil man bade, er det en god idé at bevæge sig lidt væk fra bymidten, og tage en bus ud til de strande, der ligger lidt længere væk. De er flottere og renere end strandene i Fortaleza by.

Fortaleza Ankomstpakke:

Ekstra nætter fra

2 nætter inkl. morgenmad

Hotel Villa Mayor Holiday Inn Fortaleza Caesar Park

Pris pr. person fra

Afrejse 01/01 01/03 01/07 28/08 01/01 01/03 01/07 28/08 01/01 02/01

– – – – – – – – – –

01/03 01/07 28/08 23/12 01/03 01/07 28/08 23/12 26/12 29/12

Pris pr. person fra









465 355 465 355 495 455 495 455 545 595

935 725 935 725 1.015 905 1.015 905 1.095 1.195

365 295 365 295 415 365 415 365 475 575

240 185 240 185 255 235 255 235 280 305

475 370 475 370 515 465 515 465 555 605

190 155 190 155 215 195 215 195 245 295

150 300 Transporttiden fra lufthavnen til hotellet er ca. 30 minutter. Børn under 12 år er sædvanligvis gratis eller koster 50% af voksenprisen, hvis de deler værelse med deres forældre. Dette kan dog ikke garanteres, da der skal forespørges på hvert enkelt hotel.

115

Villa Mayor***

Holiday Inn Ceará ****

Caesar Park *****

Visconde de Mau á 151 Praia de Meireles Fortaleza

Av. Historiador Raimundo Girao 800 Fortaleza Tel: 55-85-455-5000

Avenida Beira Mar 3980 Praia de Mucuripe, Fortaleza Tel: 55-85-466-5000

Dette hotel har en masse at byde på. Her er bar, svømmepøl, have, vaskeri m.m. Hotellet er handicap venligt. Værelserne har privat bad, tv, aircondition og roomservice. Hotellet er beliggende tæt på centrum og strand.

Hotellet ligger mellem Iracema Beach og Beira Mar med udsigt over havet. Hotellet har svømmepøl, sauna og fitness center.

Ca. 15 km fra lufthavnen. Restauranter, barer og natteliv ligger i gåafstande.

Værelser er alle med kabel tv, hårtørrer, aircondition, køleskab, voice mail, minibar og kaffemaskine.

20

Alle værelser er med aircondition, kabel tv, sikkerhedsboks, musik, telefon og minibar. Der er selvfølgelig også bad og toilet. Til hotellets gæster er der strandtaske med håndklæde og badekåbe til brug under opholdet på hotellet. Der er også værelser indrettet til handicappede.


Hel- og halvdagsture fra Fortaleza Priserne er gyldige fra 01/01 – 31/12 med mindre andet er angivet

Byrundtur

Pris pr. person ved 1 person: 565,Pris pr. person ved 2 personer: 285,Pris pr. Person ved 3 personer: 195,Halvdagstur (ca. 3 timer) Vi besøger en del historiske steder i Fortaleza. Området blev koloniseret i 1612 af portugiserne, som byggede et lille fort, Sao Sebastiao, som stadig eksisterer. I 1600-tallet var der invasion af hollændere, og der var kampe mod indianerne. Selve byen blev grundlagt i 1826, og der er stræder, monumenter, bygninger og kirker, der vidner om dens historie. Vi kommer på museer, til statuer, historiske steder, strande m.m.

Cumbucostranden

Pris pr. person ved 1 person: 930,Pris pr. person ved 2 personer: 465,Pris pr. Person ved 3 personer: 615,Heldagstur (ca. 8 timer) Opsamling ved hotellet og transfer til Cumbuco, en fiskerlandsby beliggende 37 km fra Fortaleza, som i dag har mange barer og restauranter, hoteller og strandhuse. Her er der mulighed for ture til Banana Lake, hvor besøgende kan "stå på ski" i sandklitterne ned til søen, og der er ture med lokale sejlbåde, kaldt "Jangada". En dag i det fri med masser af frisk luft.

Vandretur i Pacatuba

Pris pr. person ved 1 person: 1.480,Pris pr. person ved 2 personer: 785,Pris pr. Person ved 3 personer: 550,Heldagstur inkl. frokost (Ca. 8 time) Afgang fra Fortaleza til en lille by i Pacatuba, som ligger ca. 25 kilometer vest for Fortaleza. Pacatuba er kendt for sine historiske bygninger samt håndværk, madkultur samt folklore danse. Men byen er mest kendt for den smukke natur og specielt de smukke stier på bjerget Arantanha. Bjerget har været beskyttet siden 1998. Ankomst til Parque das Andreas Ecotourism station, som ligger ved bjergets fod. Herfra vil en lokal guide tage dig igennem skoven hvor man vil se blomster, træer, vandfald, fugle og et hav af forskellige vegetationer og dyr. Der gøres stop ved et vanfald, for at tage en svømmetur. Vandreturen tager ca. 3 timer. Retur til Parque das Andreas for at spise frokost og bagefter er der lidt tid på egen hånd før turen går tilbage til Fortaleza.

Fodbold-tur

Pris pr. person ved 1 person: 795,Pris pr. person ved 2 personer: 455,Pris pr. Person ved 3 personer: 340,Halvdagstur (Ca. 5 timer) Fortaleza har Brasiliens 5. største fodbold stadion med en kapacitet til 70.000 tilskuere. Kampene spilles enten på det store stadium Castelao eller det mindre (25.000 tilskuere) PV. Afgang fra hotellet til stadium for at opleve en ægte brasiliansk fodboldkamp. Efter kampen retur til hotellet.

21


Tropisk badeferie i Nordøst Brasilien Udover at være kulturelt beriget er nordøst regionen også beriget med nogen af verdens bedste strande. Disse steder kan være et godt alternativ til Rio de Janeiro. Eller hvad med at afslutte drømmerundrejsen i Brasilien med badeferie i Nordøst Brasilien? Mulighederne er mange og det er kun dig, der sætter grænser. Vi har her plukket nogen af badehotellerne ud spredt over hele regionen. Destinationerne kan alle nås ved at flyve til en af de store byer i regionen og så er Check Point Travel behjælpelig med vejledning mht. videre transport.

Porto Seguro Ca. 450 km. syd for Salvador ligger Porto Seguro. Byen var engang pionerkoloni men er i dag besøgssted for både brasilianske og internationale turister, som kommer til byen for at feste og slappe af. Turismen er eksploderet her de sidste 5-7 år og er i dag den største industri i byen.

Porto Seguro Ankomstpakke:

Ekstra nætter fra

2 nætter inkl. morgenmad

Hotel

Afrejse

Pris pr. person fra

Pris pr. person fra









Hotel Brisa da Praia

01/10 21/12 06/01 07/07 29/07

21/12 06/01 07/07 29/07 23/12

405 975 375 635 475

795 1.835 695 1.185 875

335 315 325 545 385

210 500 195 325 245

405 930 355 600 445

175 435 170 280 200

Tropical Oceano Praia

01/01 – 29/12

355

595

295

185

305

155

– – – – –

Omkring Karneval, påske, jul og nytår har hotellerne specielt forhøjede priser og ofte et minimumskrav til antal reserverede nætter. Prisen for børn under 12 år varierer, og der må forespørges i hvert enkelt tilfælde.

Hotel Brisa da Praia ***

Tropical Oceano Praia ***

Av. Beira Mar 1860 Praia de Taperapuan Porto Seguro

BR 367 km 67, 5 Praia de Taperapua Porto Seguro Tlf.:+55 (73) 3679-3000 Fax: +55 (73) 3679-1706

Beliggende lige ud til Taperapuanstranden. Hotellet tilbyder bl.a. fitnesscenter, spillerum, swimmingpool, sauna samt volleyog fodboldbaner. De 152 lejligheder er alle udstyret med aircondition, minibar, TV, telefon, og sikkerhedsboks.

Hotel Tropical Oceano ligger 7 km fra Porto Seguro by på Taperapuastranden. Dette børnevenlige hotel har 82 værelser og 2 suiter alle udstyret med aircondition, TV, sikkerhedsboks, minibar og veranda. Der er børne- og voksenswimmingpool, spillerum, restaurant, bar ved poolen, legeplads og butikker.

22


Porto de Galinhas 70 km syd for Recife ligger byen Porto de Galinhas. Stedet fremstår i dag som et turistparadis, men sådan har det ikke altid været. Navnet ”Porto de Galinhas” betyder direkte oversat til dansk ”Hønsehavnen”. I løbet af 1800-tallet, da transporten med slaver var blevet forbudt, var ”høns” kodeordet, når man refererede til slaverne. ”Der er nye høns i byen” var måden at fortælle, at et skib lastet med slaver var ankommet. Dette er heldigvis historie nu. I dag er byen en meget berømt lille fiskerlandsby, men de lokale lever stadigvæk hovedsageligt af det, som de fanger fra havet, kokosnødder, samt turismen.

Porto de Galinhas Ankomstpakke:

Ekstra nætter fra

2 nætter inkl. morgenmad

Hotel

Armacao de Porto

Village Porto de Galinhas Nannai Beach Resort

Pris pr. person fra

Afrejse 02/01 05/02 05/03 02/07 09/09 02/01 28/01 24/02 01/07 26/08 02/01 24/02 30/06 29/07

– – – – – – – – – – – – –

05/02 05/03 02/07 09/09 17/12 28/01 24/02 01/07 26/08 09/12 24/02 30/06 29/07 23/12

Pris pr. person fra









1.035 755 575 755 575 965 655 515 655 515 2.065 1.615 2.065 1.615

1.955 1.375 1.035 1.375 1.035 1.965 1.315 1.005 1.315 1.005 4.165 3.215 4.165 3.215

875 615 475 615 475 815 1.685 415 1.685 415 1.755 1.355 1.755 1.355

525 385 295 385 295 500 335 265 335 265 1.050 825 1.050 825

985 695 525 695 525 1.000 665 510 665 510 2.100 1.625 2.100 1.625

445 315 245 315 245 425 850 215 850 215 895 695 895 695

285 565 195 Transporttiden fra Recife Lufthavn til hotellet er ca. 1½ time. Omkring Karneval, påske, jul og nytår har hotellerne specielt forhøjede priser og ofte et minimumskrav til antal reserverede nætter. Prisen for børn under 12 år varierer, og der må forespørges i hvert enkelt tilfælde.

Armacao de Porto*** Praia de Porto de Galinhas Porto de Galinhas Tlf.:+55 (81) 2126-2160 Fax:+55 (81) 3471-0230

Beliggende på selve stranden i Porto de Galinhas. 134 smukt dekorerede villaer med 2, 3 eller 4 soveværelser samt 30 handicapvenlige villaer. Alle værelser er udstyret med aircondition, kabel-TV, køleskab, telefon, sikkerhedsbox og privat badevæelse. Hotellet har bl.a. 3 voksen- og 2 børne swimmingpools, tennisbane med mulighed for personlig instruktør i weekenderne. Desuden tilbydes der proffessionel anti-stress massage, skønheds massage og shiatsu. Fitnesscenter ude på stranden med bl.a. personlig træner, kondicykler og vægte. Kort sagt: et fantastisk hotel.

Village Porto de Galinhas ****

Nannai Beach Resort *****

Km 4,5 – PE-009 Praia do Cupe Porto de Galinhas Tlf: +55 (81) 3552-1038 Fax:+55 (81) 3552-1277

Rodovia PE 09 – Acesso a M. Alto Porto de Galinhas Tlf.: +55 (819 3552-0100 Fax: +55 (81) 3352-1474

Hotellet, som ligger ved stranden har 75 standard værelser og 6 suiter. Alle værelser er udstyret med aircondition, kabel-tv, minibar, telefon og fjernsyn. Hotellet tilbyder bl.a. børne- og voksen swimmingpools, volley- og tennisbane, spillerum, vaskeriservice, gavebutik og strandfodbold. Et meget lækkert hotel med mange aktiviteter både for børn og voksne.

På et 12 hektar areal, ligger hotellet, som har alt, hvad hjertet begærer. Hotellets kendetegn er dets 6000 m2 store naturlige poolområde, eksklusive jacuzzier, børneområde, poolbar, tennisbaner, strandfodbold, strandvolleyballbane, børneklub, fitnesscenter, damp-sauna og meget mere. Hotellet er delt op i lejligheder og bungalows, som alle er udstyret med bl.a. TV, radioalarmklokke, minibar, telefon, hårtørrer, aircondition. Et meget lækkert luksushotel, hvor der er rig mulighed for at nyde sin ferie i ro og mag.

23


Central-vest og nord Brasilien I grove træk alt hvad der ligger vest for regionerne sydøst og nordøst. Det er de mindst befolkede regioner i Brasilien, her taler man virkelig det vilde vesten med uigennemtrængelig skov, gummitappere, guldgravere og store kvægfarme. Det er de regioner i Brasilien, som har de største naturressourcer og den mindst udviklede infrastruktur.

Staten Mato Grosso Mato Grosso betyder tyk skov, og området er Brasiliens store, tyndtbefolkede bagland, som mest består af kratskov og slette. Den primære årsag til at tage til Mato Grosso er naturområdet Pantanal, som dækker et område på størrelse med Portugal på grænsen til Bolivia. Området har den største koncentration af flora og fauna i Latinamerika og er under beskyttelse af UNESCO, selvom det egentlig består af kæmpe kvægfarme, hvor kvæget lever i fuld harmoni med det oprindelige dyreliv.

Distrito Federal Det føderale distrikt ligger midt i Brasilien og det er her hovedstaden Brasília ligger. Den var et led i en storstilet plan om at trække udvikling og økonomisk vækst til det indre af Brasilien, som lå stort set uudnyttet hen. Byen blev konstrueret i løbet af Præsident Juscelino Kubit-schecks 4-årige præsidentperiode 1956-60, da han ville være sikker på, at projektet blev fuldført. I starten måtte alt maskinel og materiale flyves derind, indtil der blev bygget veje, og selvom projektet har bragt nogen udvikling til det centrale Brasilien, har det samtidig været en af byggestenene til Brasiliens kæmpe store udlands-gæld.

Staten Amazonia Amazonas er for de fleste mennesker forbundet med storhed og en vis mystik, og det er ikke uden grund. Både floden og junglen er af et format, som man knap fatter og som kan indgyde enhver en stille ærefrygt. Ved floden her midt i alt og intet ligger statens hovedstad Manaus med sine ca. 1,5 mio. indbyggere. Den havde sin storhedstid i slutningen af 1800-tallet, hvor indsamling af rågummi fra junglen var en guldgrube for Brasilien, men nu tjener byen i sig selv mest som udgangspunkt for ture ind i området. Det er en god ide at tage en udflugt med en eller flere overnatninger inde i området, som minimum bør man i hvert fald tage en udflugt til Vandenes møde tæt ved byen.

24


Pantanal Pantanal er et helt specielt økosystem, da området veksler mellem at være delvist oversvømmet og ligge hen som tør slette. Der er en imponerende koncentration og variation af dyre og planteliv, og området kaldes populært Sydamerikas Seringetti. Det er dog primært fugle i et utal af typer, caimaner, aber, næsebjørne og capivaraer, man støder på, selvom man skulle kunne være så heldig at se jaguar, anakonda, bæltedyr og myre-sluger. I løbet af året gennemgår området 4 faser i takt med vandets bevægelser. Man kan besøge området hele året rundt, men de 4 faser rummer deres specielle forhold for færdslen især. Vejrforholdene kan variere og faserne dermed forskubbe sig, men groft kan de beskrives som følger: Begyndende oversvømmelse i oktober, november, december, hvor vandet langsomt stiger mere og mere. Vegetationen begynder at blomstre efter den tørre periode. En del trækfugle forlader området. I denne periode kan man færdes med båd, hest, til fods eller med ladvogn. Oversvømmelse i januar, februar, marts, hvor vandstanden er på sit højeste. Vegetationen står i fuldt flor, dyrene trænges sammen på små øer, som i tørtiden var bakketoppe og højdedrag. I denne periode kan man bedst færdes med båd og kano og i begrænset omfang til fods. Det regner lidt mere i denne periode, men typisk kun en time eller to om dagen. Dræning i april, maj, juni, hvor området langsomt tømmes igen. En del trækfugle vender tilbage til området, og cai-maner får unger. I denne periode kan nætterne blive lidt køligere, og man kan færdes med båd, hest og ladvogn og i begrænset omfang til fods. Tørtid i juli, august, september, hvor vandet igen svinder ind til floder og søer og således koncentrerer især fisk og Cai-maner på meget små områder. På slutningen af tørtiden bliver det lidt diset pga. støv og røg. I denne periode bliver nætterne lidt kølige, og man kan færdes med til fods, hest og ladvogn og i begrænset omfang med båd.

Cuiabá Cuiabá er den traditionelle indgang til det nordlige Pantanal og hovedstad i provinsen Mato Grosso. Byen blev grundlagt i 1719 af en gruppe pionerer og eventyrere, der var taget fra São Paulo for at udfordre det ukendte og søge efter mineraler. De fandt store gulddepoter og opbyggede en lille koloni, som de kaldte Cuiabá. Langsomt blev regionen populær på grund af dens rigdom, men fordi Cuiabá lå så afsides, tog det lang tid, før den blev hovedstad i provinsen, nærmere bestemt i 1825. I dag har byen 480.000 indbyggere og er en moderne by med gode hoteller og restauranter for enhver smag.

Pousada Piuval Rodvia Transpantaneira Km 10 – Poconé Tel (65) 345 1338

Lodget har 12 værelser, der alle er udstyret med eget badeværelse, en hyggelig veranda og aircondition. Af yderligere faciliteter kan nævnes restaurant der tilbereder lækre måltider, svømmepøl og observationstårn. Her er et rigt dyreliv i området.

25


Pantanal på Pousada Piuval 3 dage/2 nætter Priserne er gyldige fra 01/01-07 – 31/12-07 med mindre andet er angivet

Dag 1: Opsamling i lufthavnen ved middagstid og transport til Pantanals lavland. På turen er det muligt at nyde blomsterne og dyrelivet. Ankomst til det hyggelige Pousada Piuval. Middag og aftentur, hvor man ser på de natlige omgivelser. Dag 2: Morgenmad efterfulgt af en ridetur i den smukke morgen, hvor det er muligt at observere mange farverige fugle. Frokosten serveres på lodget. Om eftermiddagen tages der på en dejlig bådtur på Baia do Piuval floden – en uforglemmelig smuk tur. Sidst på eftermiddagen returneres til lodget til middag. Dag 3: Morgenmad efterfulgt af en dejlig forfriskende gåtur. Afgang mod Cuiabá, hvor vi skal flyve fra. Periode

Pris pr. person fra

01/01 – 31/12





2.735,-

2.565,-

Pantanal på Pousada Piuval 4 dage/3 nætter Priserne er gyldige fra 01/01-07 – 31/12-07 med mindre andet er angivet

Turen er meget lig med 3-dages turen, dog med lidt flere aktiviteter. På denne tur er der en tur ad Transpantaneira-vejen hvor vi besøger nogle farme. Der vil blive arrangeret picnic ved en lejr.

Pris pr. person i dbl. vær. fra (børn 2-12 år får 25% rabat)

Periode 01/01 – 31/12





3.490,-

2.940,-

Inkluderet i prisen: Fuld forplejning, velkomstdrink, daglige aktiviteter (ridning, bådture, trekking og natture) med engelsktalende guide, der er specialiseret inden for økoturisme. Vi tager forbehold for eventuelle ændringer i programmet.

26


Campo Grande Byen Campo Grande er indgangen til den østlige del af Pantanal og ligger ca. 100 km fra området. Byen i sig selv byder på hoteller, restauranter og barer, men også historiske bygninger og kulturelle attraktioner såsom markeder, museer og kunstneriske udstillinger. Der er ca. 700.000 indbyggere i Campo Grande.

Caiman Lodge Den flotte spansk-inspirerede bygning har 11 lejligheder med eget bad og aircondition. Der er pool, restaurant, opholdsstue med tv og video og et minimuseum. Praktiske oplysninger: Afhentning i lufthavnen tirsdag, torsdag, fredag og søndag kl.12.00. Fra lodget til lufthavnen samme dage kl.06.00. Turen varer ca. 3½ time i bil. Aktivitetsprogram for ture fra Caiman Lodge: På turene er der indlagt minimum 3 aktiviteter, hvor 2 kan lægges om dagen og 1 om aftenen. Alt efter hvordan vejret er, fastlægges hver tur først, når vi ankommer til lodget. De følgende aktiviteter kan tilbydes: 1. Trekking rundt om lodget, hvor både dyr og planter kan opleves. Om aftenen kan vi også se alligatorer og andre dyr. 2. Hesteridning, en måde at komme dybere ind i terrænet på, så vi ser mere af Pantanal området. Her er det ikke usædvanligt at se kvæg og vilde dyr leve side om side uden problemer. 3. Køreture i åben ladvogn er et andet alternativ. Her kan man nå ind til områder, hvor der er flere dyr at kigge på, og køreturen er også den bedste måde at se Pantanals skiftende natur på. 4. Bådtur gennem Aquidauana-floden kan kun gøres uden for regntiden, dvs. fra april til oktober. 5. Robåde kan også være måden, man kan komme tæt på naturen på, på en stille og fredelig måde, så dyr og fugle ikke skræmmes. 6. Lysbilledforedrag kan også tilbydes, så vi lærer mest muligt om dette helt unikke område.

Caiman Lodge Inkl. transfer frem og tilbage fra Campo Grande-lufthavnen til lodget, alle ture med engelsktalende guide og fuld forplejning. Pris pr. person fra

Periode

01/01 – 31/12 01/01 – 31/12 01/01 – 31/12 I ferieperioder kan der være

Antal dage

3 dage/2 nætter 4 dage/3 nætter 5 dage/4 nætter forhøjede priser.

Ekstra nætter fra Pris pr. person fra









3.965 4.995 6.350

4.945 6.215 8.320

3.415 4.550 5.265

-

-

-

27


Manaus Er porten til Amazonas, hvis lige ikke findes nogen steder i denne verden. Amazonas er så stor, at det er svært at forestille sig det. Derfor er det en god idé at bruge minimum 5 dage på at udforske bare lidt af den. Amazonas floder indeholder 1/5 af verdens ferskvand, og 10 ud af verdens 20 længste floder løber på kryds og tværs her. Alle turene ind i Amazonas udgår fra Manaus. Mens man vænner sig til den varme, fugtige luft, kan man f.eks. besøge Mercado Municipal, et stort marked, hvor der bl.a. bliver solgt proviant til flodturene. Der er også andre interessante ting som Amazon Teatret og et indiansk museum, hvor man kan se Rio Negro indianerstammernes flotte håndværk.

Manaus Ankomstpakke:

Ekstra nætter fra

2 nætter inkl. morgenmad Pris pr. person fra

Pris pr. person fra

Hotel

Afrejse









Novotel Manaus Tropical Manaus

01/01 – 31/12

805

1.615

975

410

815

495

01/01 – 29/12

1.045

2.095

875

530

1.055

445

Transfer fra lufthavnen til hotellet 165 225 Transporttiden er ca. 30 minutter. Børn under 12 år er sædvanligvis gratis eller koster 50% af voksenprisen, hvis de deler værelse med deres forældre. Dette kan dog ikke garanteres, da der skal forespørges på hvert enkelt hotel.

Novotel Manaus ****

Tropical Manaus *****

Av. Mandi II, 4 –Grande Rotula Manaus Tlf.: +55 92 237-1211 Fax: +55 92 237-1094

Estrada Da Ponta Negra S N Manaus Fax: +1 801 315 7442

Novotel Manaus er et 4-stjernet hotel med 175 værelser. Alle værelser har aircondition, kabel-tv, minibar og pengeboks. Hotellet har en stor pool, diverse sportsaktiviteter, bar og restaurant.

Tropical Manaus er beliggende ved et af verdens største økologiske reservater tæt på Negro floden. Her kan man få et virkelig luksus ophold, da dette hotel har alt hvad man kan ønske sig. Her er 600 værelser med aircondition, minibar, sikkerhedsboks, telefon, roomservice og TV. Hotellet kan byde på flere restauranter, barer og cafeer. Her er servicen helt i top!

28

120


Amazon Ecopark Amazon Ecopark ligger ca. 45 minutters bådtur fra hotel Tropical. Hotel Tropical ligger ved flodbredden Taruma en biflod til Rio Negro i Amazonas Junglen, ca. 30 minutters bådtur fra Manaus. Amazon Ecopark er en jungle lodge med 20 bungalows i et fredet skovområde. Hver bungalow har 3 suiter (totalt 60 suiter) med bruser (varmt vand), loftvifte og aircondition. Det er muligt at nyde naturen fra restauranten hvorfra man har en panoramisk udsigt. Restauranten er opført i indiansk arkitektur, og serverer lokale retter samt internationale. En bar, dagligstue og lobby er sociale område på lodget. Gæster på lodget kan også benytte den private flodstrand til at svømme eller solbade. I området er der flere vandrestier, hvorpå man kan nyde naturen.

Amazon Ecopark 4 dage/3 nætter (E4) Dag 1: Opsamling kl. 8.30 (Eller kl. 09:00 på Hotel Tropical) og transfer til Amazon Ecopark Lodge. Velkomstdrink i receptionen, hvorefter man bliver vist hen til sin Bungalow. Frokost. Efter en kort hvilen, besøger man de lokale beboere i Amazonas ”Caboclos”. Aftensmad. Aftentur i kano på Alligator jagt. Dag 2: Morgenmad efterfulgt af en vandretur. Retur til lodget for at nyde sin frokost. Kano tur hvor man kan observere den lokale flora and fauna. Aftensmad. Dag 3: Morgenmad. Heldagstur til ”Meeting of the Waters” inkl. Frokost på en flydende restaurant. Der er også mulighed for at fiske efter piratfisk. Tilbage på lodget kl. 17:30. Aftensmad. Dag 4: Morgenmad. Besøg i ”Monkey Jungle”. Tjek ud af hotellet kl. 11:30 og transfer til Manaus. Ankomst til Hotel Tropical kl. 12:00, hvis nødvendigt arrangeres der også transfer til lufthavnen eller andet hotel i Manaus. Pris pr. person fra

Periode 01/01 – 31/12

 / 

3.370,-

4.205,-

Inkluderet i turen: Transport frem og tilbage til Manaus. Alle ture med engelsktalende guide, indkvartering og mad (ekskl. Drikkevarer). Turen kan også laves som en 2-eller 3-dages tur eller med ekstra overnatninger. Vi tager forbehold for eventuelle ændringer i programmet.

Acajatuba Jungle Lodge-ture Acajatuba Jungle Lodge ligger ca. 60 km fra Manaus op til Rio Negro-floden i nærheden af Anavilhanas Archipelago og i Acajatuba-flodens bugt. Hele komplekset er bygget af træ og er højtliggende, omringet af amazonpalmer. Lodget er omgivet af skov, og alle sektorer er forbundet med rustikke broer, hvilket giver en eksotisk atmosfære. Der er 40 værelser med skærme for vinduerne, dobbeltseng og eget bad og toilet. Af andre faciliteter kan nævnes restaurant, bar og reception. På lodget er der et 27 m højt observationstårn, hvorfra man kan se floderne og skoven. Hvad skal medbringes? Regnjakke, badetøj, medicin hvis nødvendigt, sportssko til at vandre i junglen med, film til kamera, langærmede trøjer, bukser, T-shirts, solbriller, shorts, hat og solcreme.

29


Acajatuba Jungle Lodge 4 dage/3 nætter (Jaguatirica) Dag 1: Opsamling på hotellet kl. 8.00 eller i lufthavnen omkring kl. 7.00 og transport til havnen. Afgang med båd, hvor vi passerer mødepunktet for floderne og herefter sejler op ad Rio Negro-floden til Acajatuba Lodge. Ankomst på lodget, velkomstdrink og anvisning af værelse. Frokost. Bådtur i motordreven kano. Aftensmad. Alligator tur. Dag 2: Solopgangstur, morgenmad, jungletrekking i Amazonskoven. Frokost. Om eftermiddagen tager vi på fisketur med besøg i en hytte, hvor de indfødte boede engang. Aftensmad. Dag 3: Morgenmad. Afgang til en flodstrand beliggende ved de stille vande i Rio Negro-floden. Frokost på lodget. Om eftermiddagen besøger vi et hus, hvor nogle lokale mennesker bor. Dag 4: Morgenmad. Afgang til en lille lokal landsby. Frokost og afgang mod Manaus med ankomst kl. 18.00. Man bliver enten sat af ved hotel eller i lufthavnen. Pris pr. person fra

Periode 01/01 – 31/12

 / 

2.230,-

2.555,-

Inkluderet i turen: Transport frem og tilbage til Manaus. Alle ture med engelsktalende guide, indkvartering og mad (ekskl. Drikkevarer) Turen kan også laves som en 2-eller 3-dages tur eller med ekstra overnatninger. Praktiske oplysninger/Transport: Fra hotel Tropical – 3 timer Fra havnen i Manaus – 3½ time i båd Fra Ceasa havnen – 4½ time i båd Fartplan: Manaus – Acajatuba – kl. 8,00 og 14,00 Acajatuba – Manaus – kl. 8,00 og 14,30 Opsamlingstidspunkter: Om morgenen er der opsamling på hotellerne kl. 8.00 og i lufthavnen mellem 7.00 og 7.30. Om eftermiddagen er der kun opsamling i lufthavnen kl. 14.00 Det er kun på morgenudflugterne, at ”mødet med vandene” er inkluderet. Vi tager forbehold for eventuelle ændringer i programmet.

30


Amazonas Bådekspedition tirsdag-fredag 4 dage/3 nætter Tirsdag: Vi sejler fra Manaus tidligt om eftermiddagen. Sejlads med båd ned ad Rio Negro floden til ”Meeting of the waters”. Vi fortsætter ad Rio Negro floden, hvor vi skal overnatte i ombord på båden i kahytter. Aftensmad ombord. Onsdag: Morgenmad. Herefter sejler vi i kano ud for at efterforske floderne og deres bugter. Frokost ombord. Turen fortsætter til Anavilhanas Archipelago(en øgruppe med omkring 400 øer). Aftensmad ombord. Efter middagen er der ”alligatorspotting”, hvor vi vil se en indfødt fange en alligator med hans bare hænder. Overnatning i kahyt. Torsdag: Morgenmad. Vi udforsker Amazonjunglen, hvor vi vil se mange farverige dyr og smukke planter. Frokost ombord på båden. Ekspedition med en indfødt hvor der skal fanges fisk rundt I den omkringliggende øgruppe. Dinner and overnight onboard. Aftensmad og overnatning på Båden. Fredag: Morgenmad på båden, hvorefter der er afgang tilbage til Manaus med ankomst kl. 11.00 Pris pr. person fra

Periode 01/01 – 31/12





9.595,-

6.995,-

Inkluderet i turen: Transport frem og tilbage i Manaus, indkvartering i kahyt, mad (ekskl. Drikkevarer) og alle turene med engelsktalende guide. Vi tager forbehold for eventuelle ændringer i programmet.

31


Check Point Travel A/S - Rejsebetingelser Tilmelding: Bestilling af rejse kan finde sted ved telefonisk eller personlig henvendelse samt på e-mail til Check Point Travel A/S. Det er vigtigt, at samtlige navne på deltagere oplyses korrekt, som anført i passet. Aftalen er bindende, når depositum eller den af bureauet fastsatte betaling er rettidigt modtaget. Ved indbetaling bekræfter kunden at være bekendt med de vilkår, der ligger til grund for aftalen. Depositum: Depositum opkræves på min. kr. 2.000,- ved fremsendelse af faktura. Såfremt depositum ikke betales indenfor den angivne frist, bortfalder tilbuddet. Hvis din rejse er en grupperejse, fremgår reglerne af din faktura. Slutindbetaling: Slutindbetaling skal ske senest 60 dage før afrejse - opkrævning fremsendes. HUSK at oplyse navn, afrejsedato samt destination ved betaling. Hvis din rejse er en grupperejse, fremgår reglerne af din faktura. Overdragelse: Overdragelse af rejse til en anden person kan ikke ske, grundet de af os benyttede restriktive flybilletter. Vi henviser derfor til de almindelige afbestillingsregler for rejsen. Afbestilling: Depositum refunderes ikke ved afbestilling. Såfremt ikke andet står på Deres faktura, gælder følgende regler: (vær opmærksom på, at grupperejser er underlagt andre regler, som vil fremgå af fakturaen) Hvis De, uanset årsag, afbestiller Deres rejse mere end 30 dage før afrejse tilbagebetales den erlagte betaling med et fradrag på 50% af rejsens pris pr. person. Ved senere afbestilling vil der ikke finde refundering sted. Flyskatter kan dog refunderes mod fradrag af ekspeditionsgebyr på min. kr. 500,- pr. billet. Det anbefales at tegne en sygdomsafbestillingsforsikring til 5% af rejsens pris pr. person, der dækker afbestilling i tilfælde af akut opstået, lægedokumenteret sygdom, dødsfald eller ulykkestilfælde hos rejsedeltageren selv, rejseledsager, ægtefælle, børn eller forældre. Udover dette henvises til policebetingelse nr. 712 i "Gouda Rejseforsikrings Afbestillingsforsikring". Sygdoms-afbestillingsforsikring skal bestilles samtidig med rejsen og beløbet indbetales samtidig med første indbetaling vedrørende rejsen. Beløbet kan ikke kræves tilbagebetalt. Ved pakkerejser gælder følgende: I tilfælde af pludselig opståede uroligheder på rejsemålet kan kunden indenfor 14 dage før afrejse frit afbestille sin rejse. Forudsætningen herfor er dog, at man fra offentlig myndighed, såsom Udenrigsministeriet eller Sundhedsmyndighederne, har frarådet rejser til det pågældende område. Ved køb af flybilletter alene er det flyselskabets regler der er gældende. Det betragtes som afbestilling af hele flybilletten, hvis De ikke møder op til Deres flyafgang, og rejsens pris er tabt ligesom hjemrejsebilletten ikke vil kunne benyttes. Ændring: Med mindre andet er anført på fakturaen gælder følgende: Ved ændring af rejse mere end 28 dage før afrejse opkræves et gebyr på min. kr. 500,pr. person. Senere ændringer betragtes som afbestilling og nybestilling. Prisændringer: Alle priser er baseret på de gældende tariffer og valutakurser, den dato tilbudet/ fakturaen er dateret, hvorfor der tages forbehold for eventuelle ændringer i transportomkostninger, lufthavnsafgifter, valutakurser, skatter, gebyrer, Afgifter eller lignende.

REVI_C11 (Mar. 2009)

Ved pakkerejser skal en forhøjelse varsles snarest muligt og mindst 20 dage før afrejse og må ikke overstige 10 % af den averterede pris. Såfremt disse betingelser ikke er overholdt, kan deltageren omkostningsfrit afbestille rejsen. Sker der ændringer i nedadgående retning i de ovennævnte forhold indenfor 20 dage før afrejse, kan kunden ikke kræve prisnedsættelse, med mindre der er tale om indenlandske skatter eller afgifter, der fjernes eller nedsættes, således at besparelsen overstiger kr. 100,- pr. person. Eksempel på prisændring: Hvis lufthavnsafgiften udgør kr. 150,- af den samlede rejses pris, og lufthavnen vælger at hæve afgiften til kr. 200,- vil den samlede rejses pris stige med kr. 50,Arrangørens ansvar: Check Point Travel A/S er i medfør af pakkerejseloven ansvarlig for at gennemføre rejsen i henhold til aftalebekræftelsen. Check Point Travel A/S er dog ansvarsfri for mangler, ændringer og/eller aflysninger pga. force majeure eller force majeure lignende hændelser, dvs. hændelser som arrangøren ved aftalens indgåelse ikke har haft mulighed for at forudse, afbøde eller afværge. Ved køb af flybilletter alene gælder følgende: Check Point Travel optræder som agent for de(t) i rejsen/transporten involverede flyselskab(er), der alene er ansvarlige for den korrekte gennemførelse af transportaftalen. Dette/disse selskab(ers) transportbetingelser og ansvarsbegrænsninger er derfor gældende. Transporten sker i henhold til Montreal og Warszawa konventionerne og EU forordning 889/2002, der begrænser flyselskabernes erstatningsansvar i tilfælde af død eller tilskadekomst, bortkomst eller beskadigelse af bagage samt i tilfælde af forsinkelse. Check Point Travels ansvar for mangler samt person- og tingsskade for skibs og togrejser er begrænset til det erstatningsansvar vores leverandører har i henhold til henholdsvis Athen Konventionen samt COTIF/CIF konventionen. Ovenstående betyder, at når der er købt en flybillet uden yderligere arrangement (så som hotelophold, billeje) er Check Point Travel kun formidler af transporten. Opstår der problemer under transporten som følge af forsinkelser og aflysninger, er det flyselskabet, der er lavet aftale med, og dermed mod dem, der skal rettes et eventuelt krav – det vil fremgå af ordrebekræftelsen, hvilket flyselskab der er aftalepart. Se evt. dine rettigheder på www.slv.dk Vedr. bagage er Check Point Travels ansvar begrænset i overensstemmelse med Montreal Konventionens begrænsninger. Dette betyder at erstatningskrav for ødelagt, bortkommet eller beskadiget bagage er begrænset til 1.000 sdr (ca. kr. 8.700,-). Forsikring: Den rejsende er selv ansvarlig for at afholde omkostninger ved sygdom, hospitalsindlæggelse mm på rejsen. Vi anbefaler derfor altid at tegne en rejseforsikring. Brochure og betingelser kan rekvireres hos Check Point Travel. Vær særligt opmærksom på de nye regler for det gule sygesikringskort - ring til os, hvis De er i tvivl, om De er ordentligt dækket på Deres rejse. Kundens forpligtelser: Kunden er forpligtet til: - at sørge for ved bestilling at opgive korrekte navne i fuldstændig overens-stemmelse med navne i pas. Grundet en skærpet politik fra luftfartsselskabernes side kan det ikke garanteres, at det opgivne navn kan rettes. Skulle det være muligt må der påregnes et gebyr. Gebyret er afhængigt af billettype/luftfartsselskab – dog min. kr. 500,-. - at sørge for gyldigt pas og de for rejsens gennemførelse nødvendige visa og vaccinationer. Vær opmærksom på, at der i mange lande kræves, at Deres pas er gyldigt 6 måneder efter hjemkomst. - at møde rettidigt på de i rejseplanen eller ved anden tydelig anvisning oplyste steder og tids-

punkter for ud- og hjemrejsen og i øvrigt rette sig efter ordensbestemmelser, som gælder for hoteller, transportmidler osv. - at optræde således, at medrejsende ikke føler sig generet. I grove tilfælde kan det føre til, at den rejsende af arrangøren eller dennes repræsentant bortvises fra den videre deltagelse i rejsen. - at overholde de af arrangøren angivne regler for genbekræftelse af ruteflyvninger, der indgår i individuelle rejser og pakkerejser uden rejselederassistance. Undladelse af genbekræftelse (RECONFIRMATION) betyder, at de i transporten deltagende luftfartsselskaber har ret til at disponere over de resterende pladser til anden side. Kunden kan i sådanne tilfælde ikke gøre krav mod hverken arrangør, formidler eller luftfartsselskab for de følgevirkninger, den manglende overholdelse af genbekræftelsen medfører. Enkelte luftfartsselskaber kræver ikke genbekræftelse, når dette er tilfældet vil det fremgå af afrejseinformationen. - at holde sig underrettet om hjemrejsetidspunkter i tilfælde af, at man har booket en rundrejse på egen hånd eller af andre grunde har fjernet sig fra sin rejsegruppe, ved 24 timer før det i rejseplanen angivne tidspunkt at tage kontakt med arrangørens i rejseplanopgivne repræsentant på den angivne adresse og/eller telefon eller faxnummer. - at ved bestilling oplyse om evt. fremmed eller dobbelt statsborgerskab, så Check Point Travel A/S kan give fornøden vejledning. Udelades sådanne oplysninger, og sker der eventuelt afvisning ved grænsen, fordi de nødvendige indrejsekrav ikke er opfyldt, kan der ikke gøres krav gældende overfor arrangør/Check Point Travel A/S. Særligt gældende for rejser til USA: Fra den 01. januar 2008 stilles der skærpede krav til rejsende til USA under Visa Waver programmet. Inden afrejse skal der afgives en række oplysninger via hjemmesiden https://esta.cbp.dhs.gov. Afgivelsen af disse oplysninger, samt rigtigheden af disse, påhviler alene den rejsende. Manglende eller mangelfuld afgivelse af oplysninger kan give hårde konsekvenser for den rejsende. Check Point Travel har intet ansvar for afgivelse af ovennævnte oplysninger, hvorfor Check Point Travel ikke kan blive mødt med krav, der måtte udspringe grundet manglende eller mangelfulde oplysninger. Spørgsmål i forbindelse med afgivelse af oplysninger skal rettes til den Amerikanske Ambassade i Danmark – for flere oplysninger om denne se http://denmark.usembassy.gov/ Ikke benyttede ydelser: Ikke benyttede ydelser refunderes ikke. Reklamation: Klager over mangler ved rejsen skal meddeles med det samme, at manglen er konstateret til Check Point Travel eller dennes stedlige repræsentant (denne vil stå på de udleverede vouchers), så Check Point Travel A/S eller dennes stedlige repræsentant har mulighed for straks at afhjælpe manglen. Krav angående mangler, som ikke har kunnet afhjælpes på stedet, skal være Check Point Travel A/S i hænde indenfor rimelig tid efter rejsens afslutning. Kan reklamationer ikke løses til kundens tilfredshed, kan denne indbringe klagen for Pakkerejseankenævnet, Røjelskær 11. 3 2840 Holte. Check Point Travel A/S er medlem af Rejsegarantifonden (nr. 1321). Hvis der ikke reklameres på stedet, fortabes retten til senere at gøre mangelskrav gældende jvf. Lov om pakkerejser § 26. Værnetingsregler og lovvalg: Værneting: Nærmeste byret ved Check Point Travels salgskontor. Ethvert krav mod Check Point Travel A/S skal afgøres efter dansk national ret.

Med forbehold for trykfejl i program/prisliste.

104 - Brasilien  

http://www.cpt.dk/kataloger.htm?katalog=104

Advertisement