Page 1

Irland Irland betegnes med rette som ”Den Grønne Ø”. Landskabet er en af øens absolut største seværdigheder. I den østlige del findes et utal af søer og moser, mens der i den vestlige del findes mange klippeøer. De øvrige dele af landet består primært af frodige græs enge. Irland er det perfekte rejsemål, hvilket begrundes med landets mange varierende ferieformer. Her kan nævnes storbyferie, hvor Belfast, Dublin, Cork, Killarney og Galway bestemt er anbefalelsesværdige eller aktiv ferie, med mulighed for vandreeller cykelture i de spektakulære naturområder. El: 220 er standard. De fleste stikkontakter har 3 flade huller. Der skal anvendes adapter. Nogle hoteller udlejer dem.

Irlands historie og befolkning Irland ligger ret isoleret fra resten af Europa og har derfor været uberørt af de større begivenheder i Europas historie. Landets tidlige historie omhandler myter om stridende guder og heltemodige højkonger. De første mennesker kom til Irland for ca. 9.500 år siden. Kelternes Irland var delt i mange regioner, med hver sin høvding, som oftest var underlagt en konge over en større provins fx Munster eller Connaught. Irland blev kristent i 400-tallet, hvilket blev starten på guldalder i form af mange nye klostre. På klostrene var der mange missionære, flere drog udenlands som fx St. Columba. Da vikingerne ankom i slutningen af 700-tallet, blev det keltiske Irland opsplittet. Fra 1845 til 1848 var det sorteste periode i Irlands historie med hungersnød. Over 2 millioner døde eller udvandrede, hvilket påvirkede landet kraftigt i form af fattigdom. Der findes i dag flere menneske med irsk oprindelse i USA end der gør i Irland. De mange mennesker som blev tilbage, blev fordrevet af engelske godsejer. Kampen for hjemmestyre voksede kraftigt, men der skulle gå årtier inden med parlamentariske stridigheder og blodige kampe, før loven af 1920 om Irlands styre delte øen. Den sydlige del fik fuld uafhængighed i 1937 og blev kaldt Irish Free State, mens Nordirland blev en del af Storbritannien. Nordirland har i mere end 25 år været i strid, hvor loyalistiske og republikanske paramilitære grupper gennemførte bonbekampagner. I 1998 blev Good Friday Aftalen indgået. Denne fredsaftale skabte nyt håb hos en stor del af befolkningen og et nyt nordisk parlament. Republikken Irland blev i 1973 medlem af EF, og der er siden gjort meget for at modernisere den gammeldags landbrugsbaserede økonomi. Samfundsmæssige ændringer har også fundet sted, i form af lovene mod abort og skilsmisse er mildnet. Der er i dag ca. 3,7 millioner mennesker i Irland og ca. 1,6 millioner mennesker i Nordirland. Der er ca. 500.000 indbyggere i Dublin. Irland er et religiøst land og religion er en integreret del af livsformen. 95 % af befolkningen er katolikker.

Geografi og klima Øen Irlands areal er på 84.430 km2, og ligger i Atlanterhavet, nordvest for det europæiske fastland, og er adskilt fra England ved Det Irske Hav. 85 % af øens areal hører under Republikken Irland, hvor Dublin er hovedstad. Kysterne ud til Atlanterhavet, fra Corks og Kerrys barske kyst i vest og mod de nordvestlige halvøer er betagende. Inde i landet er der også mange karakteristiske irske landskaber med mørke moser, frodige dale og uforstyrrede søer. Wicklow Mountains, syd for Dublin på Irlands østkyst, byder på klippefyldte bjerge, frodige skove samt moser med en flot rød lyng. Temperaturmæssigt er juni, juli, august og september er de mest behagelige måneder. Men Irlands frodige skønhed er et resultat af et fugtigt klima. Der er flest solskinstimer i det sydlige Irland og færrest i det nordlige. -1-


Trafik og lokal transport Irland har et veludbygget transportnet med tog og busser rundt i landet. De statsstyrede jernbaner, Irish Rail, er komfortable og kører til tiden. Jernbanenettet er dog ikke særdeles stort, men det er et godt alternativt til fly, bus og bil. Der er flere mindre lufthavne i landet, så man kan flyve rundt hvis man ønsker dette. Der er mange mindre veje i Irland og der køres i venstre side. I Dublin by kører der flere busser, også til og fra lufthavnen, så det er nemt at komme rundt. (kontantbetaling i bussen) Der er også en del taxa at finde i Dublin.

Visum, pas og vaccinationer Danske statsborgere behøver ikke visum for at rejse til Irland. Det er dog vigtigt at man har et gyldigt pas under hele rejsen. Børn op til 15 år kan indrejse uden eget pas såfremt de er indskrevet i de medrejsende forældres pas. Har man specifikke spørgsmål, er det altid en god ide at kontakte: Irlands ambassade Østbanegade 1 2100 København Ø TLF. 35 42 32 33 Der kræves ikke vaccinationer for at rejse til Irland.

Mad og drikke Det Irlandske køkken har udviklet sig fra husmandskost til gourmet-køkken. De frodige græsgange, rene floder og lange kyststrækninger byder på lammekød, okse-og svinekød, mange fisk og skaldyr samt friste grønsager og frugt. En traditionel irsk ret er irsk gryderet eller skinke med kål, men de mere eksotiske retter er bestemt også repræsenteret i det irske køkken. En ideel måde at afslutte et måltid på, et med en god kop kaffe fx irish coffee (kaffe, whisky og flødeskum).

Indkøb Irland byder på et stort udvalg af varer som er meget individuelle og egnstypiske. Af de mest kendte produkter kan nævnes tykke Aran sweaters, Waterford-krystal, fint irsk lærred,håndvævet Donegal-tweed og velsmagende bondeoste. Irsk whisky, marmelade og øl er også populære produkter. Der findes en del specialbutikker hvor der sælges keltiske brocher, porcelæn og tøj ect. I større butikker og shoppingscentre modtages der som regel kreditkort og kontanter, mens der i mindre butikker oftes foretrækkes kontant betaling. I Dublin er der mange shoppingsmuligheder, hvor man kan spare lidt i forhold til Danmark. Her er shoppingsgader og shoppingscentre., som i enhver anden storby.

Valuta Der benyttes Euro i Irland. I Nordirland benyttes der engelske pund. I lufthavnen og inde i byen er det let at finde vekselautomater.

-2-


Rejsen Rejsen foregår i fly direkte fra København til Dublin. Mulighed for tilsutningsfly fra provinsen. Flyveturen tager ca. 2 timer og 15 minutter. Der vil være mulighed for afgang alle ugens dage. Mulighed for at flyve med Lufthansa fra Billund via Frankfurt. Dublin lufthavn ligger ca. 30 minutters kørsel fra centrum af. Der kører busser fra lufthavnen til centrum hver 15-20. minut og man kan også nemt tage en taxa. Hvis man ønsker at leje bil, kan denne lejes og afhentes i lufthavnen.

Forsikring Den danske lovgivning for rejsesygesikringen ”Det Gule Kort”, ændres pr. 01/01-08. Det har stor betydning for Jer der rejser på ferie i Europa, idet det geografiske dækningsområde for ”Det Gule Kort”, begrænses til EU og EØS landene og dækningen for hjemtransport helt bortfalder. ”Det Gule Kort” vil kun dække for akut sygdom/tilskadekomst og hospitalsophold i EU og EØS landene: Andorra, Azorerne, Belgien, Bulgarien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Færøerne, Gibraltar, Grækenland, Grønland, Isle of Man, Irland, Island, Italien, Kanariske Øer, Kanaløerne, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Madeira, Malta, Monaco, Nederlandene, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, San Marino, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, Vatikanstaten og Østrig.

Det er derfor meget vigtigt, at I har en privat rejseforsikring, der kan dække Jer. I en lang række lande bortfalder både sygdom/tilskadekomst, hospitalsophold samt hjemtransport – det vil altså sige hele dækningen gennem ”Det Gule Kort”. Her er det derfor afgørende, at I tegner en privat rejseforsikring, som dækker både sygdom og hjemtransport. Det drejer sig om følgende lande: Albanien, Algeriet, Bosnien-Herzegovina, Egypten, Gaza, Hviderusland, Israel, Jordan, Jugoslavien (Serbien og Montenegro), Kroatien, Libanon, Libyen, Makedonien, Marokko, Moldova, Palæstina, Rusland (indtil Ural), Syrien, Tunesien, Tyrkiet, Ukraine og Vestbredden. Med en Gouda rejseforsikring behøver I ikke, at spekulere mere over ændringerne for ”Det Gule Kort. Alle Goudas rejseforsikringer dækker udgifter til hjemtransport i det nye geografiske dækningsområde. Ligesom alle Goudas rejseforsikringer dækker akut sygdom/tilskadekomst, hospitalsophold og hjemtransport i de lande, der ikke længere dækkes af det ”Det Gule Kort. Kontakt os gerne for priser, råd og vejledning.

EUROPA RUNDT – ÅRET RUNDT Rejser du uden forsikring i Europa? Eller betaler du for meget for din forsikring i dag? Dækker den for lidt? Goudas årsrejseforsikring er skræddersyet til at dække dig på alle dine ferierejser i Europa. Vores forsikring er tilpasset så du undgår dyre dobbeltdækninger – og prisen er til at forstå.

Køb Goudas årsrejseforsikring hos Check Point Travel Forsikringen dækker på ferierejser i Europa, når rejsens varighed er under 1 måned. *tandlægebehandling *fysioterapi * juridisk assistance * sikkerhedsstillelse *hjemkaldelse *sygeledsagelse *tilkaldelse *forsinket fremmøde *rejsedokumenter *bagageforsinkelse *selvrisiko dækning på bagage *feriegaranti *evakuering *flykapring *herudover er der mulighed for at købe et bagagetillæg som gælder hele året. Forsikringens fulde betingelser nr. 520 ses på www.cpt.dk eller fås hos Check Point Travel.

-3-


Dublin Dublin sprudler af liv og venligheden er overvældende. Byen tilbyder mange seværdigheder og attraktioner. Her skal nævnes James Joyce Centret, National Galleriet samt Trinity College. Temple Bar distriktet, der domineres af barer, restauranter, gallerier samt antikvitetsforhandlere er bestemt også et besøg værd. Hver lørdag er der marked i Dublins gader, hvor der kan købes alverdens håndværk og souvenirs.

Dublin Ankomstpakke: Flyrejse tur/retur med SAS (T) direkte fra København, lufthavnsskatter, 2 overnatninger på valgte hotel inkl. morgenmad. Mulighed for tilslutningsfly fra provinsen pr. person fra 895,-

Hotel Bridge House

Ashling

Blooms

Temple Bar

Grafton Capital

Periode 01/11 01/11 01/04 01/04 01/01 01/01 01/03 01/03 01/05 01/05 01/01 01/01 01/01 01/01 01/03 01/03 01/05 01/05 01/11 01/11 01/04 01/04

– 31/03 man-tors+søn - 31/03 fre-lør – 31/10 man-tors+søn – 31/10 fre-lør – 29/02 man-tors+søn – 29/02 fre-lør – 30/04 man-tors+søn – 30/04 fre-lør – 30/09 man-tors+søn – 30/09 fre-lør – 30/12 man-tors+søn – 30/12 fre-løn – 29/02 man-tors+søn – 29/02 fre-lør – 30/04 man-tors+søn – 30/04 fre-lør – 30/06 man-tors+søn – 30/06 fre-lør – 31/03 man-tors+søn – 31/03 fre-lør – 31/10 man-tors+søn – 31/10 fre-lør

Pris pr. person fra









1.895 2.245 1.995 2.345 1.945 2.145 1.995 2.195 2.195 2.345 1.995 2.345 2.195 2.345 2.195 2.495 2.395 2.695 2.195 2.345 2.395 2.595

2.295 2.695 2.395 2.745 2.495 2.695 2.545 2.745 2.745 2.895 2.445 2.795 2.745 2.895 2.745 2.995 2.945 3.195 2.795 3.045 2.995 3.245

1.795 2.095 1.895 2.295 1.895 2.095 1.945 2.145 2.145 2.295 1.945 2.345 2.095 2.295 2.095 2.395 2.295 2.595 2.045 2.245 2.195 2.345

340 525 390 575 360 470 385 500 485 575 385 570 490 575 490 635 585 735 480 570 580 685

540 730 590 775 640 740 660 775 765 850 610 795 760 830 760 890 865 990 785 915 890 1.025

295 430 350 540 345 445 360 475 465 555 355 560 450 530 450 590 540 690 425 510 490 565

Ankomstpakke: Flyrejse tur/retur med Aer Lingus (W) direkte fra København, lufthavnsskatter, 2 overnatninger på valgte hotel inkl. morgenmad.

Hotel Bridge House

Ashling

Blooms

Temple Bar

Grafton Capital

Ekstra nætter

Pris pr. person fra

Ekstra nætter

Pris pr. person fra

Periode

Pris pr. person fra









01/11 01/11 01/04 01/04 01/01 01/01

– 31/03 man-tors+søn - 31/03 fre-lør – 31/10 man-tors+søn – 31/10 fre-lør – 29/02 man-tors+søn – 29/02 fre-lør

1.595 1.995 1.695 2.095 1.645 1.895

1.995 2.395 2.095 2.495 2.195 2.395

1.545 1.795 1.645 1.995 1.645 1.845

340 525 390 575 360 470

540 730 590 775 640 740

295 430 350 540 345 445

01/03 01/03 01/05 01/05 01/01 01/01 01/01 01/01 01/03 01/03 01/05 01/05 01/11 01/11 01/01 01/04

– – – – – – – – – – – – – – – –

1.695 1.945 1.895 2.095 1.695 2.095 1.895 2.095 1.895 2.195 2.095 2.395 1.895 2.095 2.095 2.295

2.245 2.495 2.495 2.645 2.145 2.545 2.445 2.595 2.445 2.695 2.695 2.895 2.495 2.795 2.695 2.995

1.645 1.895 1.895 2.045 1.645 2.045 1.845 1.995 1.845 2.145 2.045 2.295 1.795 1.945 1.895 2.045

385 500 485 575 385 570 490 575 490 635 585 735 480 570 580 685

660 775 765 850 610 795 760 830 760 890 865 990 785 915 890 1.025

360 475 465 555 355 560 450 530 450 590 540 690 425 510 490 565

30/04 30/04 30/09 30/09 30/12 30/12 29/02 29/02 30/04 30/04 30/06 30/06 31/03 31/03 30/12 31/10

man-tors+søn fre-lør man-tors+søn fre-lør man-tors+søn fre-løn man-tors+søn fre-lør man-tors+søn fre-lør man-tors+søn fre-lør man-tors+søn fre-lør man-tors+søn fre-lør

-4-


Ankomstpakke: Flyrejse tur/retur med Lufthansa (W) fra Billund via Tyskland, lufthavnsskatter, 2 overnatninger på valgte hotel inkl. morgenmad.

Hotel Bridge House

Ashling

Blooms

Temple Bar

Grafton Capital

Ekstra nætter

Pris pr. person fra

Periode

Pris pr. person fra









01/11 01/11 01/04 01/04 01/01 01/01

– – – – – –

31/03 31/03 31/10 31/10 29/02 29/02

man-tors+søn fre-lør man-tors+søn fre-lør man-tors+søn fre-lør

3.445 3.795 3.545 3.895 3.495 3.695

3.845 4.245 3.945 4.295 4.045 4.245

3.345 3.645 3.445 3.845 3.445 3.645

340 525 385 575 360 470

535 730 585 775 635 735

295 430 350 540 345 445

01/03 01/03 01/05 01/05 01/01 01/01 01/01 01/01 01/03 01/03 01/05 01/05 01/11 01/11 01/01 01/04

– – – – – – – – – – – – – – – –

30/04 30/04 30/09 30/09 30/12 30/12 29/02 29/02 30/04 30/04 30/06 30/06 31/03 31/03 30/12 31/10

man-tors+søn fre-lør man-tors+søn fre-lør man-tors+søn fre-løn man-tors+søn fre-lør man-tors+søn fre-lør man-tors+søn fre-lør man-tors+søn fre-lør man-tors+søn fre-lør

3.545 3.745 3.745 3.895 3.545 3.895 3.745 3.895 3.745 4.045 3.945 4.245 3.945 4.145 3.745 3.895

4.095 4.295 4.295 4.445 3.995 4.345 4.295 4.445 4.295 4.545 4.495 4.745 4.545 4.795 4.345 4.595

3.495 3.695 3.695 3.895 3.495 3.895 3.645 3.845 3.645 3.945 3.845 4.145 3.745 3.895 3.595 3.795

385 500 485 575 390 570 490 575 490 635 585 735 580 690 480 570

660 775 765 850 610 795 760 830 760 890 865 990 890 1.025 790 915

360 475 465 555 355 560 450 530 450 590 540 690 490 565 430 510

THE DUBL!N PASS     

Fri entre til over 30 af byens top attraktioner. Fri transport med Aircoach fra lufthavnen til centrum. Bog omkring byens seværdigheder og attraktioner. Rabat på en lang række af byens restauranter, underholdningssteder m.m. VIP status…spring køen over.

Købes på nettet www.dublinpass.com eller hos byens lokale turistbureau.

-5-


Dublin hoteller Bridge House  (J) Parliament Street Dublin 2

Beliggenhed: I Temple Bar området, som er kendt for sine restauranter og hyggelige barer. Hotellet har en god beliggenhed til at udforske Dublin. Værelsesfaciliteter Bad/toilet, hårtørrer, modemopkobling, radio, telefon og tv. Hotelfaciliteter: Lounge område og fax.

Ashling  (J+C) Parkgate Street Dublin 8

Diverse: 20 værelser. Beliggenhed: Med udsigt over floden Liffey kun 15 minutters gang fra Temple Bar distriktet. 1 km. til byens hovedbanegård og mindre end 200 meter til nærmeste busstop. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, modemopkobling, el-kedel, buksepresser, telefon og tv. Hotelfaciliteter: Bar, restaurant, lounge, sikkerhedsboks I reception, room service, parkering og portner.

Blooms  (J) Angelsea Street, Temple Bar Dublin

Generel information: Hotellet har 148 værelser der er fordelt på 5 etager. Beliggenhed: I Temple Bar området, som er kendt for sine restauranter og hyggelige barer. I kort afstand fra Dublins shoppingsgade Grafton Street. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, telefon og tv. Hotelfaciliteter: Air kondition, bar, lounge, restaurant, sikkerhedsboks, elevator, roomservice samt diskotek. Diverse: Hotellet har 97 værelser som er fordelt på 5 etager.

Temple Bar  (J+C) Fleet Street Dublin 2

Beliggenhed: Beliggende i centrum, midt i Temple Bar distriktet, med let kan gå rundt til byens attraktioner og seværdigheder. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, elkedel, buksepresser, telefon og tv. Hotelfaciliteter: Bar, nat klub, restaurant, room service, sikkerhedsboks i receptionen, air condition, konference lokaler, lounge, portner.

Hotel Grafton Capital  (J+C) Lower Stephens Street Dublin 2

Generel information: Hotellet er bygget i 1990’erne og har 129 værelser fordelt på 5 etager. Beliggenhed: Byens bedste beliggenhed nær Grafton Street og kun få minutter fra Temple Bar distriktet. Byens attraktioner og seværdigheder kan hurtigt nås til fods. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, strygejern, modemopkobling, radio, sikkerhedsboks, el-kedel, buksepresser, telefon og tv. Hotelfaciliteter: Bar, restaurant, konference lokaler, lounge, natklub, sikkerhedsboks i receptionen og portner. Generel information: Hotellet er bygget i 1990’erne har 75 værelser for delt på 6 etager.

-6-


Dublin Bus (C) Oplev den kosmopolitiske hovedstad, der har et varieret udbud af attraktioner og seværdigheder. Hvad enten man er til kunstgallerier og kulturcentre, holder af arkitektoniske bygninger fra middelalderen eller bare ønsker at dase på cafeerne, shoppe og nyde den traditionelle pub mad. Vi har gjort det let for dig at finde rundt og ikke mindst komme rundt i byen. Ved at købe et kort til Dublin Bus, hvor du kan hoppe af og på som det passer dig, starter byturen godt. Priser Dublin Bus

Varighed 1 dags billet

Pris pr. person

105,-

60,-

Prisen inkluderer: 1 dags billet hvor du kan hoppe af og på som det passer dig.

Der tages forbehold for udsolgte pladser.

Guinness Storehouse (C) Et besøg i Irland bør helt klart indeholde en smagsprøve af den populære irske øl Guinness. Det gøres bedst i Guinness Storehouse, som er et levende museum, der fortæller historien om Guinness. Hør hvordan Arthur Guinness tilbage i 1759 bryggede sin første Guinness og hvordan øllet har udviklet sig frem til i dag, næsten 250 år senere.

Priser Guinness Storehouse

Varighed

Guinness Storehouse St. James Gate Dublin 8

1 entré billet

Pris pr. person

95,-

55,-

Prisen inkluderer: 1 entré billet til Guinness Storehouse, inkl. 1 krus Guinness.

Der tages forbehold for udsolgte pladser.

Old Jameson´s Distillery Irland er lig med whisky og et besøg på byens gamle destilleri, er helt klart en oplevelse værd. Oplev destillationsteknikkens historie og smag på en af landets berømte whiskys. Få et indblik i whiskyens udvikling og betydning for det irske folk.

Priser Old Jameson´s Distillery Bow Street Smithfield Dublin 7

Varighed 1 entré billet

Pris pr. person

70,-

70,-

Der tages forbehold for udsolgte pladser.

-7-

Prisen inkluderer: 1 entré billet til Jameson´s Distillery


Merry Ploughboys (C) Oplev irsk musik og dans med The Merry Ploughboys på The Merry Ploughboy Pub. Showet er en kulturel oplevelse, med riverdance ligende dans. Man kan se at The Merry Ploughboys nyder såvel som publikum nyder aftenen. Det er musikere fra Irland men også udenlandske som underholder. Under showet serveres en dejlig middag.

Priser The Merry Ploughboys C/O the Merry Ploughboy Pub Varighed Edmondstown Road, Rockbrook, Rathfarnham, Helaftens show Dublin 16, IRELAND Der tages forbehold for udsolgte pladser. Transfer kan arrangeres.

Pris pr. person

Prisen inkluderer:

Show med start kl. 19.30 Middag med start kl. 20.30

445,-

The Books of Kells (C) The book of Kells er en af de mest kendte bøger i verdens historien og den blev fuldendt 800 efter Kristi fødsel. De 4 evangelier er skrevet på skind af en munk fra Iona, vestkysten af Skotland. Da vikingerne angreb Skotland, var skotterne bange for at de skulle stjæle deres hellige bog, så de sendte den til Irland i 1653. Henry Jones blev biskop i 1661, og The book of Kells fik en plads på Trinity College på deres gamle bibliotek. Bogen er på latin og har utrolig flotte malerier på siderne som er malet med en fjer. Priser Sted

Varighed

Trinity College

1 entré billet

Pris pr. person

Prisen inkluderer: 1 entré billet

85,-

Der tages forbehold for udsolgte pladser. Børn under 12 år er gratis.

South Coast Tour (C) Oplev den flotte sydlige kyst i en dobbeltdækkerbus. På turen er der en engelsktalende guide, som fortæller om området. Der køres bl.a. Dun Laoghaires elegante promenade og havn og James Joyce’s Tower, inden man kommer til Powerscourt Estate, som er beliggende i fantastiske omgivelser i Wicklow Mountains. Her besøges Powerscourt Gardens, hvor man kan se italienske og japanske haver. Inden der returneres til Dublin køres der gennem det dramatiske område The Scalp og de flotte omgivelser i bjergene i Wicklow og Dublin. Påstigning: Dublin Bus, 59 Upr. O’Connell St., Dublin 1 Kl. 11.00. Det anbefales at møde op i god tid. Priser South Coast Tour

Varighed Ca. 4½ timer

Pris pr. person

230,-

115,-

Der tages forbehold for udsolgte pladser samt programændringer. OBS. Børn til og med 13 år.

-8-

Prisen inkluderer: 1 billet til guidet tur Entre til Powerscourt Gardens


North Coast Tour (C) Dublins nordlige kystlinie er bestemt et besøg værd. På denne tur kommer man bl.a. forbi Griffith Avenue og Casino at Marino inden man ankommer til Malahide Castle. Her er rundvisning på Malahide Castle, som stammer tilbage fra det 12. århundrede, hvor man lærer om om Talbot-familien som boede på slottet. Herefter køres der gennem Malahide by for at komme til Howth Head, hvor der en fantastisk udsigt over Dublin bugt og de flotte Wicklow og Dublin bjerge. Hjemturen går via Dollymound Strand. Påstigning: Dublin Bus, 59 Upr. O’Connell St., Dublin 1 Kl. 10.00 eller 14.00. Det anbefales at møde op i god tid. Priser North Coast Tour

Varighed Ca. 4½ timer

Pris pr. person

Prisen inkluderer:

210,-

115,-

1 billet til guidet tur Entre til Malahide Castle

Der tages forbehold for udsolgte pladser samt programændringer. OBS. Børn til og med 13 år.

Dublin Ghostbus Tour (C) Oplev byens mørke romantik og legender og spøgelser i denne spøgelsesbus. Guiden vil troldbinde passagerne og man vil møde tyveknægte og fantomer fra Dublins lange historie. Man kommer forbi hjemsøgte huse og lærer om Draculas Dublin oprindelse. Nær slutningen af turen, går lyset ud, og mørket inviterer makabre traditioner fra Irish Turen afsluttes med en forklaring af livet – eller dødens mening. Irish-style! Undervejs er der professionelle skuespillere som spiller med på legen. Påstigning: Dublin Bus, 59 Upr. O’Connell St., Dublin 1 Mandag-torsdag: 20.00 Fredag: 20.00 og 20.30 Lørdag og søndag: 19.00 og 21.30 Man skal møde op senest 15 minutter før afgang. Ikke egnet for børn under 14 år. Priser Dublin Ghostbus Tour

Varighed

Pris pr. person

Prisen inkluderer:

1 billet til guidet spøgelsesbustur Entre til Haunted Steps

Ca. 2 timer

230,-

Der tages forbehold for udsolgte pladser samt programændringer.

-9-


Tog / bus udflugt ”The Giant’s Causeway” (Tour DC10) Vi har her fornøjelsen af at tilbyde en spændende udflugt til det nordlige Irland, hvor der vil være stop ved seværdigheder og naturskønne områder. Check in i Dublin Connolly station hos Enterprice Service. Her vil der være mulighed for at nyde et let morgenmåltid inden turen går mod Nordirlands hovedsted Belfast. Efter ankomsten i Belfast tager vi ud til den berømte Causeway-kyst, der er en helt enestående naturoplevelse, som er domineret af forrevne bjerge og dramatiske ruiner. Der gøres hold ved Dunluce Castle fra 1200 tallet, der ligger udsat højt oppe på en stejl klippe. I perioden april – september vil det være muligt at besøge en af Irlands mest ualmindelige og skræmmende turistattraktioner, Carrick-a-rede Rope Bridge der hæger 25 meter over havet og gynger faretruende for hvert skridt man træder længere ud på den. Tilbage i Belfast stiger vi på toget mod Dublin, hvor vi ankommer ca. kl. 22.15.

Priser Pris pr. person Afgang

 Transport Dublin – Belfast t/r. Guidet tur.

JAN-FEB + NOV-DEC Kun lørdag. MAR-OKT Mandag – lørdag

Prisen inkluderer:

Varighed

15 timer

825,-

Dublin Connolly Station kl.07.15 (Gate for Platform 4) Enterprise Service

825,-

Prisen inkluderer ikke: Mad og drikke. Entre til Dunluce Castle. Bro tax til Carrick-a-rede Rope Bridge (£1,70 british sterling)

Der tages forbehold for udsolgte pladser samt programændringer.

- 10 -


Tog / bus udflugt ”The Cliffs of Moher” (Tour DH06) Udflugt til Irlands vestkyst, hvor vi starter i Dublin Heuston station kl.07.00. Mulighed for at købe morgenmad i toget. Efter ankomst til Limerick køres der i bus mod nord til Bunratty Castle. Bunratty Castle er en imponerende borg fra 1400 tallet, som blev forladt i 1950’erne, men er nu restaureret og står i sin tidligere pragt. Herefter spises der frokost på O’ Connor’s Pub i byen Doolin. Senere på dagen når vi til ”Cliffs of Moher” der ofte ligger indhyllet i tåge og hvor atlanterhavsbølgerne brager mod klipperne, der rejser sig 200m. over havet og strækker sig mere en 8 km. langs kysten. Herefter gøres der et stop ved Burren som er en stor stenslette. Dagen sluttes af i byen Galway, hvor der vil være lidt tid på egen hånd, inden vi tager toget tilbage til Dublin. Forventet ankomst til Dublin ca. kl. 22.00.

Priser Afgang

Varighed

Pris pr. person

825,-

825,-

Mandag – lørdag Dublin Heuston Station kl.07.00 (Customer Service Desk) InterCity Train.

15 timer

Prisen inkluderer: Transport Dublin –Galway t/r. Guidet tur. Entre til Bunratty Castle og Folk Park

Prisen inkluderer ikke: Mad og drikke.

Der tages forbehold for udsolgte pladser samt programændringer.

- 11 -


Tog / bus udflugt ”The Queenstown Story” (Tour DH03) En spændende to dags tur til det sydlige Irland hvor der overnattes på et lokalt Bed & Breakfast sted. Check in i Dublin Heuston kl. 07.00 (Customers Service Desk) ved InterCity train til Cork. I tog køres der fra Dublin til Cork hvor der efter ankomst til vil være transfer til Blarney Castle. Besøgende fra hele verden kommer til borgruinen for at se den legendariske Blarney Sone. Stenen er indmuret under borgens brystværn og ifølge gammel overtro bliver man begavet med magisk veltalenhed, hvis man kysser den. Tilbage i Cork vil der være mulighed for at nyde frokost på egen hånd samt shoppe lidt inden gruppen mødes igen. Der vil være en kort guidet byrundtur, hvorefter der vil være besøg på Cobh Heritage Center der er hjemsted for ”Queenstown Story”. Cogh ligger på Great Island, der er en af de tre øer i Cork havn og selve udstillingen der har til huse i en gammel victoriansk jernbanestation, fortæller om byens maritime historie. Turen går tilbage til Cork banegård hvor der vil være tog til Killarney. Fra Killarney vil der være transfer til overnatningsstedet, der foregår på et hyggeligt Bed & Breakfast. Aftenen vil være til fri afbenyttelse. Efter et solidt morgenmåltid mødes gruppen kl. 10.00 hvorfra turen tager den velkendte rute ”Ring of Kerry”. Ruten går rundt om Iveragh Penisula, hvor der vil være mulighed for at nyde det fængslende bjerg og kystlandskab. Retur til Dublin med afgang fra Killarney kl. 18.50 med ankomst i Dublin Heuston kl.22.15. Prisen er pr. person i doubleværelse. Tillæg for singleværelse Kr. 295 pr. nat. Priser Afgang

Varighed

Pris pr. person

1.645,-

1.945,-

Mandag – lørdag Dublin Heuston Station kl.07.00 (Customer Service Desk) InterCity Train.

1 nat / 2 dage

Prisen inkluderer: Transport t/r. Guidet tur. Entre til Queensway Story og overnatning. Morgenmad.

Prisen inkluderer ikke: Øvrige måltider og drikke.

Der tages forbehold for udsolgte pladser samt programændringer.

- 12 -


”En smag af Irland” 5 dage/ 4 nætter (C) Dag 1: Afhentning i lufthavn Byrundtur

Dag 2: Blarney Slottet & Killarney

Dag 3: Ring of Kerry landskabet

Dag 4: Moher klipperne & Bunratty Slottet

Dag 5: Retur til Dublin

Efter afhentning af bagage skal du henvende dig til vores irske agent CIE-Tours, der har kontor i ankomsthallen. Herefter er der transport til Stillorgan Park Hotel. Seneste ankomst kl.12.00. Kl. 14.00 er der rundtur i Dublin med lokal guide. Vi besøger Dublin Castle State Apartments, som er bygget i den Georgianske periode. Her kan bl.a. opleves historiske portrætter. Der checkes ind på Stillorgan Park Hotel, hvor der om aftenen vil være mulighed for at møde dine medrejsende ved en velkomst drink, hvorefter der under middagen, på Merry Ploughboy Pub, vises et irsk kabaret show. Turen går mod den sydlige del af landet, hvor vi undervejs gør stop ved et landbrug, der ligger i nærheden af Cashel. Her serveres te samt friskbagte scones. Der er også mulighed for at se ruinen Rock of Cashel. Efterfølgende kører vi til Cork, hvor vi aflægger et besøg ved ”Blarney Castle”. Vi fortsætter turen igennem det bjergfyldte Kerry og ind i Killarney. Vi indlogeres på Killarney Towers Hotel, hvor vi overnatter de følgende to nætter. Efter aftensmaden er der mulighed for at opleve en af Killarneys berømte barer, hvor der ofte er livemusik. Denne dag kommer man på ”Ring of Kerry” som er en kendt og populær rute på ca. 150 km med en skøn natur. Oplev ”Essence of Kerry” og ”Skellig Experience” hvor man får en god information om området. Ruten går igennem Cahirciveen og Waterville samt den meget kulørte by Sneem. Hjemturen går igennem Moll’s Gap til Killarney, hvor vi igen overnatter på Killarney Towers Hotel. Aftenen er til fri afbenyttelse.

Vi transporteres fra Killarney til Tarbert, hvor vi tager færgen over Shannonelven. Turen går via Clares kyst til ”Cliffs of Moher” som hæver sig 700 fod over Atlanten. Vi fortsætter langs Shannon bredden, for endelig at komme til Bunratty Castle Hotel, hvor der overnattes. Om aftenen spises der middag på Bunratty Castle, hvor der underholdes med et middelaldershow.

Tilbageturen byder på en afslappende tur gennem den smukke natur, hvor der gøres små korte pauser undervejs. Vi besøger Irish National Stud and Japanese Gardens, hvor man se de flotte heste og gå tur i den skønne have. Det muligt at stige af inde i Dublin centrum ca. kl.17.00 eller i Dublin lufthavn ca. kl.16.30.

Periode Pris pr. person fra   17 FEB – 24 FEB (søndag) 3.645,4.845,02 MAR– 28 MAR (fredag/søndag) 3.945,5.145,30 MAR– 28 APR (mandag/fredag/søndag) 4.395,5.595,02 MAJ – 27 JUN (mandag/onsdag/fredag/søndag) 5.295,6.495,29 JUN – 29AUG (mandag/onsdag/fredag/søndag) 5.395,6.595,31 AUG – 28 SEP (mandag/onsdag/fredag/søndag) 5.295,6.495,29 SEP – 27 OKT (mandag/onsdag/fredag/søndag) 4.895,6.095,31 OKT – 03 NOV (mandag/fredag/søndag) 3.995,5.195,09 NOV – 30 NOV (søndag) 3.995,5.195,Turen inkluderer: Transfer fra lufthavnen til Dublin centrum (kræves ankomst før kl. 12:00), guidet byrundtur i Dublin, Guidet sightseeing i Irland, engelsktalende guide, transport med lokal kendt chauffør, 4 nætter på hotel inkl. morgenmad samt 3x aftensmad, underholdning i form af Irsk kabaret samt middelalder show på Bunratty Castle, entre til alle attraktioner og seværdigheder, færgeoverfart samt lokale skatter og afgifter. Der må medbringes 1 kuffert pr. person. Turen inkluderer ikke: Flybilletter fra Danmark og drikkevarer. Der tages forbehold for udsolgte pladser samt programændringer.

- 13 -


Hotelbeskrivelser Stillorgan Park Hotel (C) Stillorgan Road Dublin

Beliggenhed: Ca. 15 minutters kørsel fra Dublin centrum. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, tv, telefon, buksepres eller strygejern og aircondition. Hotelfaciliteter: Restaurant og bar og 24 timers room service. Generel information: 150 værelser.

Killarney Towers  (C) Main St., Killarney Co. Kerry

Beliggenhed: Hotellet er beliggende i centrum af Killarney. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, Tv, el-kedel, hårtørrer, telefon. Hotelfaciliteter: Bar og restaurant. Generel information: 2007

Bunratty Castle  (C) Bunratty Country Clare

Beliggenhed: Overfor Bunratty Castle ligger dette hotel, med udsigt til søen i landlige omgivelser. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, tv, modem opkobling, elkedel, telefon og aircondition. Hotelfaciliteter: Restaurant og bar. Generel information: 80 værelser.

- 14 -


”Mystical Ireland” 8 dage/ 7 nætter (C) Dag 1: Ankomst til Irland og Dublin Castle

Dag 2: Glendalough og traditionel musik

Dag 3: Downpatrick og Mount Stewart

Dag 4: Belfast, Giant’s Causeway og Derry

Dag 5: Belleek Porcelæn og Westport

Dag 6: Achill

Dag 7: Cliffs og Moher og Bunratty Banquet

Efter afhentning af bagage skal du henvende dig til vores irske agent CIE-Tours, der har kontor i ankomsthallen. Herefter er der transport til Royal Marine Hotel. Seneste ankomst kl.12.00. Ca. kl. 14.00 er der rundtur i Dublin med lokal guide. Vi besøger Dublin Castle State Apartments, som er bygget i den Georgianske periode. Om aftenen nydes en velkomst drink inden man har aftenen til fri afbenyttelse. Der overnattes på Royal Marine Hotel Denne morgen kører vi mod Wicklow bjergene. Vi besøger Glendalough, hvor vi bl.a kan se gamle ruiner af kirker og lære om livet i det gamle Irland. Efter ankomst til Dun Laoghaire, hvor eftermiddagene til fri afbenyttelse, inden vi om aftenen tager til middag og traditionel irsk underholdning i Dublin. Der overnattes igen på Royal Marine Hotel.

I dag køres der nordpå via Warrenpoint og Mourne Mountains inden vi kommer til Downpatrick, hvor vi besøger St. Patrick Centre og Down Cathedral. Herefter sejler vi over Strangford Lough med færge for at besøge Mount Stewart House and Gardens. Mount Stewart fra 1920erne er og her modtager vi en rundtur hvor vi bl.a. ser verdensberømte malerier og gamle historier fra området. Herefter checker vi ind på Europa Hotel i Belfast, hvor vi overnatter.

Vi udforsker Belfast med en lokal guide. Vi kommer bl.a. forbi viktoriske bygninger og Harland og Wolff skibsværft, hvor ”Titanic” blev bygget. Herefter kører vi nordpå gennem flotte bjergområder og vi kører via smukke kysttlinie ”Nine Glens of Antrim” Vi gør holdt ved Giant’s Causeway, der er en helt enestående naturoplevelse, som er domineret af forrevne bjerge og dramatiske ruiner. Dernæst kører vi til Derry, hvor vi mødes med en lokal guide til en kort gåtur i byen. Vi overnatter på City Hotel i Derry. Vi kører sydpå til Ballabofey og gennem det flotte landskab ved Blue Stack Mountains mod Ardara. Vi besøger Triona Design hvor vi ser hvordan lokalproduceret uld bliver spundet og vævet. Herefter kører vi til Donegal hvor vi tager en guidet tur om Belleek Pottery Factory, hvor vi ser de flotte håndværk. Herfra kører vi igennem Sligo og det bjergede landskab i Mayo, inden vi kommer til Westport hvor vi overnatter på Wyatt Hotel.

Efter et sent morgenmåltid, kører omkring Clew Bay, som siges at have 365 øer., og vi kører via Newport og Curraun Peninsula inden vi kører over en bro til øen Achill. Her oplever vi den flotte vilde natur og nær Slievemore kan vi se en gammel forladt by. Senere kører vi til Westport, hvor vi tager en kort gåtur med lokal guide. Vi overnatter igen på Wyatt Hotel.

I dag kører vi til Galway hvor vi kører rundt og ser byen og har lidt tid på egen hånd. Herefter kører vi gennem det specielle stenede Burren område inden vi kommer til de flotte Cliffs of Moher som hæver sig 700 fod over Atlanten. Efter dette naturskønne syn kører vi til Bunratty, hvor vi checker ind på hotellet som er beliggende nær Bunratty Castle hvor vi om aftenen vil nyde en dejlig middag og bliver underholdt af en middelaldershow. Vi overnatter på Bunratty Castle Hotel.

- 15 -


Dag 8:

Efter morgenmaden rejser man individuelt tilbage til Dublin. Hotellets medarbejdere kan være behjælpelig med at arrangere transfer til tog og bus. Tog fra Limerick til Dublin koster fra 415 dkr. mens bus fra Limerick til Dublin koster fra 70 dkr. Bus fra Shannon til Dublin koster fra 115 dkr. Transfer med hotellets lufthavnsbus til Shannon Lufthavn. Hvis man hellere vil med tog eller bus tilbage til Dublin, kan man tage til Limerick, hvorfra der afgår mange tog og busser.

Periode Pris pr. person fra   05 APR – 12 APR (lørdag) 7.245,9.545,17 APR – 26 APR (torsdag/lørdag) 7.245,9.945,01 MAY – 24 MAY (torsdag/lørdag) 8.145,10.445,29 MAY – 25 SEP (torsdag/lørdag) 8.545,10.845,27 SEP – 01 NOV (torsdag/lørdag) 8.095,10.395,Turen inkluderer: Transfer fra Dublin lufthavn, (kræves ankomst før kl. 12.00) engelsk talende guide på hele turen, lokal kendt chauffør, hotel inkl. morgenmad i hele perioden samt aftensmad i hele perioden – på nær første aften i Dublin, underholdning i form af irsk musik og dans, velkomstdrink, entre til alle seværdigheder og attraktioner, færgetransport samt lokale skatter og afgifter. Der må medbringes 1 kufferter pr. person. Turen inkluderer ikke: Flybilletter fra Danmark og drikkevarer. Der tages forbehold for udsolgte pladser samt programændringer.

- 16 -


Hotelbeskrivelser Royal Marine  (C) Marine Road Dun Laoghaire Dublin

Beliggenhed: Hotellet ligger ca. 10 km. fra Dublin centrum og 30 minutters kørsel fra Dublin centrum. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer og el-kedel. Hotelfaciliteter: Restaurant og bar. Generel information:

Europa  (C) Great Victoria Street Belfast BT2 7AP

Beliggenhed: I hjertet af Belfast, omgivet af butikker, barer, museums og underholdning. Hotellet er ved siden af Grand Opera House og tæt på Waterfront og Odyssey koncertsteder. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, tv, Internet adgang, telefon, el-kedel, buksepresser eller strygejern og strygebræt samt hårtørrer. Hotelfaciliteter: Restaurant, bar og bistro.

City  (C) Queens Quay Derry Co. Londonderry BT48 7AS

Generel information: 240 værelser. Beliggenhed: Placeret ved kanten af River Foyle, og med 5 minutters gang fra de historiske Derry Walls. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, telefon, hårtørrer, buksepresser, strygejern, elkedel, fax og modem opkobling, minibar samt tv. Hotelfaciliteter: Swimmingpool, jacuzzi, sauna, damp rum samt danse studio. Generel information: 145 værelser.

Wyatt  (C) The Octagon Westport Co. Mayo

Beliggenhed: Centralt placeret i midten af Westport kun få skridt væk fra shopping området. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, el-kedel, telefon, buksepresser, hårtørrer og tv. Hotelfaciliteter: Restaurant og bar. Generel information: 52 værelser.

Bunratty Castle  (C) Bunratty Country Clare

Beliggenhed: Overfor Bunratty Castle ligger dette hotel, med udsigt til søen i landlige omgivelser. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, tv, modem opkobling, elkedel, telefon og aircondition. Hotelfaciliteter: Restaurant og bar. Generel information: 80 værelser.

- 17 -


”Irish Adventure” 8 dage/ 7 nætter (C) Dag 1: Dublin byrundtur

Dag 2: Glendalough og Waterford

Dag 3: Blarney slottet & Killarney

Dag 4: Ring of Kerry

Dag 5: Cliffs og Moher & Galway

Dag 6: Connemara & Westport

Dag 7: Strokestown Park House &Abbey Tavern

Efter afhentning af bagage skal du henvende dig til vores irske agent CIE-Tours, der har kontor i ankomsthallen. Herefter er der transport til Mount Herbert Hotel. Seneste ankomst kl.12.00. Ca. kl. 14.00 er der rundtur i Dublin med lokal guide. Vi besøger Dublin Castle State Apartments, som er bygget i den Georgianske periode. Her kan bl.a. opleves historiske portrætter. Vi besøger også Guinness Storehouse, hvor vi, efter en rundvisning kan nyde en lækker smagsprøve. Aftenen er til fri afbenyttelse. Afgang fra Dublin fra morgenstunden. Turen går gennem Wicklow bjergene i det sydøstlige Irland til Glendalough, hvor vi besøger Glendalough Visitor Centre, hvor man kan se gamle ruiner af bl.a. en kirke. Turen forsætter mod Waterford, hvor der checkes ind på Hotel Dooleys. Efter en velkomstdrink og middag, vil der være en kort guidet byrundtur.

Inden Waterford forlades, besøger vi Waterford Crystal Factory og får en grundig introduktion omkring tilblivelsen af krystaller. Vi besøger en traditionel irsk bondegård, hvor der serveres frisk bagte scones inden vi fortsætter langs sydkysten gennem Youghal og Cork til Blarney Woollen Mills, hvor der bl.a. er mulighed for at kysse en indmuret sten under borgens brystværn. Efter gammel overtro bliver man begavet med magisk veltalenhed, hvis det lykkes at kysse stenen. Dagen sluttes af i Killarney, hvor der overnattes på International Hotel de kommende 2 nætter. Dagen byder på store naturoplevelser, da der køres rundt om Iveragh Penisula, kommer man bl.a. igennem Killorglin, Cahirciveen og Waterville. Og små fiskebyer, fængslende bjerge samt kystlandskaber er blot nogle af de ting man passerer undervejs på turen Ring of Kerry. ”Essence of Kerry” besøges hvor vi får mange oplysninger om området. Sneem der skærer gennem nøgne moser og højtliggende områder, er der en dejlig udsigt fra Moll’s Gap , hvor der vil være pause for fotografering. Tilbage i Killarney nydes middagen på hotellets restaurant. Der køres mod nord gennem Listowel til Tarbert. Efter en kort færgetur på små 20 minutter over floden Shannon, køres der via County Clares kystline til Cliffs of Moher. Cliffs of Moher er et betagende syn, hvor klipperne rejser sig 200 m over havet, strækker sig hele 8 km. langs kysten og er omgivet af havfugle. Senere på dagen køres der til Galway, hvor der checkes ind på Westwood Hotel. Kort introduktion til Galways mest bemærkelsesværdige seværdigheder før der fortsættes til Moycullen hvor Connemara Celtic Crystal Factory besøges. Der køres gennem det smukke landskab ved Connemara og Maam Cross og Leenane samt den dejlige by Westport. Inden vi ankommer til til Ballina kommer vi også gennem den vilde natur i Country Mayo. Vi checker ind på Downhill Hotel i Ballina. Der køres til County Leitrim for at besøge Strokestown Park House, hvor man bl.a. kan udforske det flotte møblerede hus og den skønne have. Vi kører gennem midten af Irland for at komme til Malahide, nord for Dublin, som er en charmerende by ud til kysten med hyggelige butikker og pubs. Her checkes ind på Grand Hotel. Om aftenen kører vi til den populære Abbey Tavern i Howth, hvor vi spiser en lækker middag med god traditionel irsk underholdning i form af sang og dans.

- 18 -


Dag 8: Retur

Efter et solidt morgenmåltid køres der til Dublin lufthavn, hvor der vil være check in.

Periode Pris pr. person fra   25 FEB (mandag) 5.645,7.695,03 MAR – 26 MAR (mandag/onsdag) 5.745,7.795,31 MAR – 28 APR (mandag/onsdag) 6.445,8.495,30 APR – 28 MAJ (mandag/onsdag) 7.395,9.445,02 JUN – 24 SEP (mandag/onsdag) 7.795,9.845,29 SEP – 27 OKT (mandag/onsdag) 7.045,9.095,29 OKT – 08 DEC (mandag/onsdag) 5.645,7.695,Turen inkluderer: Transfer fra Dublin lufthavn, (kræves ankomst før kl. 12.00) engelsk talende guide på hele turen, lokal kendt chauffør, hotel inkl. morgenmad i hele perioden samt 6x aftensmad, underholdning i form af irsk musik og dans, velkomstdrink, entre til alle seværdigheder og attraktioner, færgetransport samt lokale skatter og afgifter. Der må medbringes 1 kufferter pr. person. Turen inkluderer ikke: Flybilletter fra Danmark og drikkevarer. Der tages forbehold for udsolgte pladser samt programændringer.

Hotelbeskrivelser Mount Herbert (C) Landsdowne rd. Sandymount Dublin 4

Beliggenhed: Beliggende i gå afstand af Dublins hovedattraktioner og tæt på Landsdowne Road Stadium. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, tv, telefon, internet adgang, buksepresser, hårtørrer samt el-kedel. Hotelfaciliteter: Bar, restaurant, haver, udendørs terrasse. Generel information: 168 værelser. Handicapvenligt.

Doolys  (C) The Quay Waterford City

Beliggenhed: Centralt i Waterford, nær den historiske bydel og shopping området. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, elkedel, strygejern, buksepresser, modemopkobling, tv og telefon. Hotelfaciliteter: Restaurant, bar og mødelokale. Generel information: 113 værelser.

International  (C) Kenmare Place Killarney Co. Kerry

Beliggenhed: I centrum af Killarney med kun få minutters gang fra National Parken. Ligger også tæt ved shoppingscenter samt tog og busstationen. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, sikkerhedsboks, tv, radio, telefon, strygejern, hårtørrer, buksepresser samt el-kedel. Hotelfaciliteter: Restaurant, bar, konferencerum samt møderum. Generel information: 90 værelser.

- 19 -


Westwood  (C) Dangan Upper Newcastle Galway City, Co. Galway

Beliggenhed: Hotellet ligger ca. 2 km. fra Galway centrum og ca. 10 minutters kørsel fra Galway centrum. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, air condition, el-kedel, internet adgang, tv, buksepresser samt hårtørrer. Hotelfaciliteter: Restaurant og bar Generel information: 58 værelser.

Downhill  (C) Ballina Co. Mayo

Beliggenhed: Beliggende i udkanten af Ballina ved breden af Brosna River. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, telefon, el- kedel, tv, hårtørrer samt internet adgang. Hotelfaciliteter: Restaurant og bar Generel information: 60 værelser.

Grand  (C) Malahide Dublin

Beliggenhed: Placeret ved havet og i byen Malahide, 30 min. Kørsel fra Dublin centrum. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, tv, internet adgang, buksepresser, hårtørrer, strygejern samt el-kedel. Hotelfaciliteter: Restaurant og bar. Generel information:

- 20 -


”Pub & Folk Tour” 8 dage/ 7 nætter (C) Dag 1: Ankomst og Dublin byrundtur

Dag 2: Rock of Cashel og Kinsale Ghost Tour

Dag 3: Historiske Kinsale & Blarney

Dag 4: Ring of Kerry

Dag 5: Cliffs of Moher og Galway

Dag 6: Aran øerne og Dun Aengus

Efter afhentning af bagage skal du henvende dig til vores irske agent CIE-Tours, der har kontor i ankomsthallen. Herefter er der transport til Hotel Grand Canal i Dublin. Seneste ankomst kl. 12.00. Turen starter med rundtur i Dublin, med lokal guide. Vi besøger de to berømte attraktioner Dublin Castle State Apartments, hvor der vil være mulighed for at stifte bekendtskab med den irske historie og Guinness Storehouse hvor vi kan nyde en smagsprøve Vi kommer også forbi St. Patrick’s Cathedral og Marsh Library. Om aftenen vil der være mulighed for at opleve de mange pubs i Temple bar området på egen hånd. Overnatning på Grand Canal Hotel, Dublin. Vi begiver os væk fra Dublin og ud på landet mod Rock of Cashel, der er et middelalderkloster beliggende højt oppe på en kalkstensklippe. Turen fortsætter mod byen Kinsale, hvor vi checker ind på Hotel Trident. Efter en dejlig middag på hotellet, tager på en spøgelses tur gennem byens gamle gader og monumenter. Aftenen sluttes af på byens lokale barer, ”The Spaniard” eller ”Mad Monk”. Vi overnatter på Trident Hotel, Kinsale. Vi mødes med vor lokale guide på Charles Fort, der er en stjerneformet fæstning fra 1670’erne. Herefter kører vi nordpå mod Blarney Castle, hvor den legendariske Blarney sten står. Ifølge gammel overtro bliver man begavet med magisk veltalenhed, hvis man kysser stenen. Undervejs mod Killarney gør vi hold i Blarney Wollen Miles hvor der er mulighed for at besøge den lokale pub eller shoppe. I Killarney checker vi ind på Hotel Arbutus, hvor vi også indtager middagen. Herefter er der mulighed for at besøge hotellets populære Buckley’s pub. Vi overnatter på Arbutus Hotel Killarney. Dagen byder på store naturoplevelser, hvor vi bl.a. kommer igennem Cahirciveen og Waterville. Og små fiskebyer, fængslende bjerge samt kystlandskaber er blot nogle af de ting man passerer undervejs på turen Ring of Kerry. ”Essence of Kerry” besøges hvor vi får mange oplysninger om området. Sneem der skærer gennem nøgne moser og højtliggende områder, er der en dejlig udsigt fra Moll’s Gap , hvor der vil være pause for fotografering. Der overnattes igen på Arbutus Hotel Killarney. Vi starter dagen med at køre nordpå gennem Listowel til Tarbert, hvorfra vi tager en 20 minutters færgetur over floden Shannon. Vi kører via County Clares kystline til Cliffs of Moher. Cliffs of Moher er et betagende syn, hvor klipperne rejser sig 200 m over havet, strækker sig hele 8 km. langs kysten og er omgivet af havfugle. Vi kommer også forbi det fascinerende naturområde Burren. Senere på dagen kommer vi til Galway, hvor der checkes ind på Galway Bay Hotel. Her har vi mulighed for at udforske de mange traditionelle pubber med livemusik.

Vi tager en kort færgetur fra Rossaveal til Inis Mor, som er den største af de tre Aran øer. Det irske sprog tales stadig i bredt omfang på de tre hyggelige øer. Vi tager en bus til Dub Aengus, som er et gammelt stort stenfort ved klipperne. Herefter tager vi til byen Kilronan for at besøge Aran Heritage Center for at lære om de lokale traditioner. Herefter går turen tilbage til fastlanden, hvor vi igen overnatter på Galway Bay Hotel.

- 21 -


Dag 7: Clonmacnoise og ”Shinding” aften

Dag 8:

I dag kører vi østpå for at besøge Clonmacnoise, som er en stor klosterruin som daterer godt 1.500 år tilbage i tiden. Herefter kører vi mod Dublin, hvor vi checker ind på hotellet. Vi har lidt tid på egen hånd, inden turen går til Old Jameson Destillery, hvor vi nyder en god middag med irske specialiteter mens vi bliver godt underholdt af aftenens program. Vi overnatter igen på Grand Canal Hotel, Dublin.

Efter et solidt morgenmåltid køres der til Dublin lufthavn, hvor der vil være check in.

Retur

Periode Pris pr. person fra   26 JAN – 23 FEB (lørdag) 6.195,8.445,01 MAR – 16MAR (lørdag ) 6.445,8.695,23 MAR (søndag) 6.445,8.695,29 MAR – 26 APR (lørdag/søndag) 6.895,9.145,27 APR – 25 MAJ (lørdag/søndag) 8.145,10.345,31 MAJ – 27 SEP (lørdag/søndag) 8.245,10.495,Turen inkluderer: Transfer fra Dublin lufthavn, (kræves ankomst før kl. 12.00) engelsk talende guide på hele turen, lokal kendt chauffør, hotel inkl. morgenmad i hele perioden samt aftensmad i hele perioden – på nær første aften i Dublin, underholdning i form af irsk musik og dans, velkomstdrink, entre til alle seværdigheder og attraktioner, færgetransport samt lokale skatter og afgifter. Der må medbringes 1 kufferter pr. person. Turen inkluderer ikke: Flybilletter fra Danmark og drikkevarer. Der tages forbehold for udsolgte pladser samt programændringer.

- 22 -


Hotelbeskrivelser Grand Canal  (C) Grand Canal Street Dublin 4

Beliggenhed: Smuk beliggenhed ned til floden, blot 10-15 minutters gang fra Dublins centrum. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, elkedel, modemopkobling, tv, telefon samt buksepresser. Hotelfaciliteter: Konferencelokale, restaurant, elevator, sikkerhedsboks og bar. Generel information: 142 velindrettede værelser.

Trident  (C) World’s End Kinsale Co. Cork

Beliggenhed: Beliggende ved vandet og kun 5 minutters gang fra centrum, hvor der er hyggelige restauranter og cafeer samt butikker. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, tv, telefon og el-kedel. Hotelfaciliteter: Restaurant, lounge, mødelokaler, sauna og jacuzzi mod betaling. Generel information: 150 værelser.

Arbutus  (C) College Street Killarney Co. Kerry

Beliggenhed: Charmerende familieejet hotel siden 1926, centralt beliggende. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, elkedel, aircondition, telefon og tv. Hotelfaciliteter: Morgenmads lokale, vaskeri, bar, elevator, roomservice. General information: 35 værelser der alle er indrettet i gammel irsk stil.

Galway Bay  (C) The Promenade Salthill, Galway

Beliggenhed: Smuk udsigt over Galway Bay, kun 5 minutters gang til centrum. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, aircondition, radio, telefon og tv. Hotelfaciliteter: Restaurant, bar, cafe, beauty faciliteter, sauna, konferencelokaler, vaskeri og roomservice. Generel information: 153 værelser.

- 23 -


Kør selv ferie - 6 overnatninger på B&B Kør selv i Irland er nok en af de mest ultimative former for fleksibel ferie, og en af de bedste måder at opleve dette smukke land, dets glade og gæstfrie beboere. Hos Check Point Travel har vi sammensat en unik pakkeløsning, hvor det er Jer der bestemmer tempoet. Pakke inkl. fly t/r, 6 nætter på B&B, bil leje i 7 dage Biltype Periode

Kategori A

F.eks. Fiat Seicento 2dr

Kategori B F.eks. Opel Corsadr

Kategori C F.eks. Ford Fiesta 4dr

Kategori D F.eks. Toyota Corolla 4dr

Kategori K

F.eks. Opel Zafira 6 seater

Pris pr. person fra:





JAN – MAR

4.145

5.895

-

APR – MAJ

4.245

5.995

-

JUN – SEP

4.295

6.445

-

OKT – MAR

4.245

6.295

-

JAN – MAR

4.245

6.045

3.945

APR – MAJ

4.295

6.095

4.045

JUN – SEP

4.645

6.595

4.345

OKT – MAR

4.445

6.395

4.145

JAN – MAR

4.245

6.045

3.945

APR – MAJ

4.345

6.195

4.045

JUN – SEP

4.545

6.395

4.245

OKT – MAR

4.345

6.195

4.045

JAN – MAR

4.295

6.195

3.995

APR – MAJ

4.445

6.395

4.145

JUN – SEP

4.745

6.845

4.395

OKT – MAR

4.545

6.695

4.195

JAN – MAR

5.095

7.795

4.545

APR – MAJ

5.245

7.995

4.645

JUN – SEP

5.145

7.595

4.695

OKT – MAR

4.945

7.445

4.495

Vi har over 200 forskellige Bed & Breakfast steder fordelt over hele Irland og det er Jer der bestemmer hvor I har lyst til at overnatte. Vi hjælper gerne med ideer og forslag til hvor Jeres tur kan gå hen. Dog anbefaler vi at alle B&B reservationer bliver foretaget hjemmefra, for ikke at opleve at overnatningsstederne er overbooket.

Forslag til rejserute Rute Syd 1. 2. 3. 4. 5. 6.

overnatning overnatning overnatning overnatning overnatning overnatning

Kilkenny Cork Killarney Limerick Tullamore Dublin

Rute Nord 1. 2. 3. 4. 5. 6.

overnatning overnatning overnatning overnatning overnatning overnatning

Tullamore Galway Ballina Longford Drogheda Dublin

Vi gør venligst opmærksom på, at der i perioden juni – september vil være et tillæg på ca. 7,50 euro pr. booking på overnatningsstederne i Dublin. Tillægget skal betales direkte til overnatningsstedet. Check in mellem kl.14.00-18.00. Ved senere ankomst skal overnatningsstedet gøres opmærksom på dette. Senest check out: kl.11.00 OBS! Bilen kan tages med til Nordirland mod et gebyr.

- 24 -


Billeje 7 dage inkl. forsikring Ønsker man blot at leje bil, er der selvfølgelig også mulighed for dette. Sammensæt selv din ferie og bo på et af vore hoteller der ligger rundt omkring i landet. Hos Check Point Travel er vi selvfølgelig behjælpelige med gode råd og vejledning.

Kategori A F.eks. Fiat Seicento -2 dørs

Kategori B F.eks. Opel Corsa – 2 dørs

Kategori C F.eks. Ford Fiesta – 4 dørs

Kategori E F.eks. Peugeot 406 – 4 dørs

Kategori G F.eks. Opel Astra auto – 4dr

Kategori K F.eks. Opel Zafira – 6 sæder

1.680,-

1.805,-

1.620,-

2.460,-

2.325,-

2.845,-

OBS! Bilen kan tages med til Nordirland mod et gebyr. Betingelser for billeje Hvad er inkluderet Alle priser fra Holiday Autos inkluderer fri km, kasko-, tyveri- og ansvarsforsikring overfor 3. part, lufthavnsafgifter samt alle lokale skatter/afgifter. I Israel og Australien betales lufthavnsafgiften lokalt. I visse lande forekommer en selvrisiko nwr (non waiverable responsibility). Dette indebærer, at lejeren er ansvarlig for en del af eventuelle tab eller skader, på trods af at cdw (kaskoforsikringen) er inkluderet i prisen. Maksimumbeløbet skrives på voucheren. Hjul /dæk og ruder er som regel ikke omfattet af nogen forsikring. I visse lande er skader på tag, undervogn og bugseringsomkostninger ikke inkluderet i forsikringen. Ved ulykke skal politi og lokal leverandør kontaktes. Er Holiday Autos selvrisikoannullering inklusiv afbrydelsesforsikring tilkøbt ved bestilling, tilbagebetales selvrisikoen også ved eventuelle skader på hjul/dæk, ruder, tag, undervogn og interiør i bilen. Politirapport skal medbringes til biludlejeren ved returnering af bil, ellers hæfter lejeren af bilen for eventuelle skader. Sørg altid for at have biludlejningskontrakten i bilen Model Bilmodellen kan variere indenfor kategorien. Afhentnings- og afleveringsgebyr Hentes bilen efter at det lokale kontor er lukket, pålægger den lokale udlejer som regel et gebyr som betales lokalt. Dette gælder også ved afhentning af bil udenfor det lokale kontors adresse. barnesæder, tagbagagebærer etc. Al ekstra udstyr skal bestilles ved reservation af bilen. Prisen oplyses af Holiday Autos, men skal betales lokalt ved afhentning. Holiday Autos er ikke ansvarlig for ekstra omkostninger ved evt. manglende levering af bestilt ekstra udstyr. minimumsalder & ekstra chauffør Minimumsalderen for chaufføren er normalt 21 år. I visse lande er minimumsalderen højere, men i så fald er dette oplyst på billetten/voucheren. Chauffører under 25 år skal i mange lande betale et ekstra gebyr lokalt. Maksimumsalder er normalt 70 år. Ekstra chauffører betaler sædvanligvis et ekstra gebyr lokalt og skal skrives på udlejningskontrakten. Vi står IKKE for eventuelle ekstra omkostninger hvis DE taber nøglen.

- 25 -


Waterford Waterford har 45.000 indbyggere, hvilket gør byen til den femte største i Irland. Der findes utrolig mange seværdigheder og attraktioner i byen. Her kan bl.a. nævnes fantastiske golfbaner, historiske monumenter, grønne parker og et hav af butikker. Waterford er virkelig et besøg værd.

Waterford Ankomstpakke: 2 overnatninger på valgte hotel inkl. morgenmad.

Hotel Tower Waterford

Waterford Marina

Faithlegg House

Pris pr. person fra

Periode 01/11 01/05 01/11 01-11 01-04 01/05 01/10 01/11 01/11 01/05 01/11

– – – – – – – – – – –

Ekstra nætter

30/04 31/10 30/04 31/03 30/04 30/09 31/10 31/03 30/04 31/10 30/04

Pris pr. person fra









1.000 1.140 1.020 850 910 1.060 910 850 1.200 1.550 1.240

1.530 1.670 1.560 1.270 1.330 1.490 1.330 1.270 1.730 2.080 1.780

910 1.050 940 800 870 1.020 870 800 1.110 1.460 1.150

510 580 520 435 465 540 465 435 610 785 630

775 845 790 645 675 755 675 645 875 1.050 900

465 535 480 410 445 520 445 410 565 740 585

Waterford Crystal (C) Det kan varmt anbefales at besøge Waterford Crystal Factory, der ca. ligger 2,5 km. syd for byens centrum. Her får man en introduktion til byens specielle historie, hvor krystalproduktionen har spillet en stor rolle siden midten af 1700 tallet. Det oprindelige glasværk blev grundlagt tilbage i 1783 af brødrene George og William Penros og har siden udviklet sig betydeligt. I 1947 åbnede et nyt værk og her hentede man glaspustere og gravører fra hele Europa for at uddanne lærlinge. Besøgende kan følge alle produktionens stadier og se sand, bly og potaske blive til glitrende krystal i ilden. Priser Waterford Crystal

Varighed

Waterford Crystal Kilbarry Waterford Tel: 051 37 3311

1 entré billet

Pris pr. person

55,-

55,-

Der tages forbehold for udsolgte pladser.

- 26 -

Prisen inkluderer: 1 entré billet til Waterford Crystal Showroom visit.


Waterford Hoteller Tower Waterford  (C) The Mall Waterford

Beliggenhed: Et af de fineste hoteller i Waterford. Tæt på golfområder og turistattraktioner. Værelsesfaciliteter: Ba/toilet, fax opkobling, telefon, hårtørrer samt TV. Hotelfaciliteter: Restaurant, bar, mødelokale og pool. Generel information: Ideelt hotel for dig der gerne vil på golfferie. 140 værelser.

Waterford Marina  (J) Canada Street Waterford

Beliggenhed: Super centralt i centrum. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, elkedel, telefon, buksepresser samt tv. Hotelfaciliteter: Bar, konferencelokale, elevator, lounge, restaurant, 24 timers room service, sikkerhedsboks. Generelinformation: 81 velindrettede værelser.

Faithlegg House Hotel & Golf Club  (C) Faithlegg Co. Waterford

Beliggenhed: Beliggende 9 km. øst for Waterford og tæt på floden Suir. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, biksepresser, telefon og tv. Hotelfaciliteter: Restaurant og bar, roomservice og konferencefacilliteter. General information:

- 27 -


Tourism Ireland

F책 mere at vide p책 www.discoverireland.com

- 28 -


Killarney I den sydvestlige del af Irland finder man den fantastiske by Killarney. Byen er speciel kendt for sine 3 floder, der har været inspirationskilde for mange kunstnere. Killarney er et ideelt rejsemål til aktive rejsende. Der findes storslået natur, herunder Killarney Nationalpark, der er perfekt til lange vandreture. Desuden er der mulighed for golf, fiskeri samt bjergbestigning. For historieinteresserede har byen mange spændende udgravninger og gamle slotte.

Killarney Ankomstpakke: 2 overnatninger på valgte hotel inkl. morgenmad.

Hotel Malton

Arbutus

Riverside

Periode 01/11 01/05 01/11 01-01 01-03 01/05 01/10 01/11 01/04 01/05 01/10

– – – – – – – – – – –

30/04 31/10 31/12 29/02 30/04 30/09 31/10 31/03 30/04 30/09 31/10

Ekstra nætter

Pris pr. person fra

Pris pr. person fra









1.030 1.460 1.030 620 880 1.210 880 780 1.020 1.440 1.020

1.610 2.060 1.610 1.050 1.410 1.900 1.410 1.210 1.440 1.860 1.440

990 1.430 990 480 740 1.080 740 740 980 1.390 980

525 740 525 320 450 615 450 400 520 730 520

815 1.040 815 535 715 960 715 615 730 940 730

505 725 505 250 380 550 380 380 500 705 500

- 29 -


Killarney Hoteller Malton  (J) East Avenue Killarney

Beliggenhed: I hjertet af Killarney. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, sikkerhedsboks, elkedel, buksepresser, telefon og tv. Hotelfaciliteter: Air condition, bar, beauty treatments, konference faciliteter, elevator, fitness room, helse faciliteter, lounge, spa, massage, restaurants, 24 timers room service, sikkerhedsboks og swimmingpool.

Arbutus  (C) College Street Killarney Co. Kerry

Generel information: 172 værelser. Flere af faciliteterne er mod betaling. (Tidligere Great Southern Hotel) Beliggenhed: Charmerende familieejet hotel siden 1926, centralt beliggende. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, elkedel, aircondition, telefon og tv. Hotelfaciliteter: Morgenmads lokale, vaskeri, bar, elevator, roomservice. General information: 35 værelser der alle er indrettet i gammel irsk stil.

Riverside  (J) Muckross Road Killarney

Beliggenhed: Placeret med udsigt over Flesk River. Hotellet ligger i gåafstand fra Killarney by samt Killarney’s National Park. Yderligere er der en afstand på 12 km til Kerry lufthavn og 1 km. til Killarney togstation. Værelsesfaciliteter: Bad/ toilet, el-kedel, telefon, hårtørrer, buksepresser samt tv. Hotelfaciliteter: Bar, parkering, Lounge, restaurant, roomservice, sikkerhedsboks i receptionen. Generel information: 69 værelser. Handicapvenligt.

- 30 -


Cork Cork er beliggende i det sydlige Irland, og er det største og mest varierende naturområde af Irland. Gamle klostre og smukke dale står i kontrast med spændende sandstensbjerge. Det vestlige Cork er opvarmet af golfstrømmen og dette giver en fantastisk natur. Oplev også det Østvendte Cork, som ligger ved indbydende sandstrande.

Ankomstpakke: 2 overnatninger på valgte hotel inkl. morgenmad.

Hotel Jurys Inn Cork Clarion Cork Vienna Woods

Periode 01/11 01/05 01/05 01/11 01/05 01/11 01/11 01/04 01/04

– – – – – – – – –

30/04 31/10 31/10 30/04 30/09 31/03 31/03 31/10 31/10

Ekstra nætter

Pris pr. person fra

fre-lør man-tors+søn

man-tors+søn fre-lør man-tors+søn fre-lør

Pris pr. person fra









960 1.210 1.080 1.060 1.140 660 840 700 890

1.670 2.160 1.960 1.800 1.870 1.000 1.170 1.030 1.230

730 990 850 1.020 1.090 660 840 700 890

490 615 550 540 580 340 430 360 455

845 1.090 990 910 945 510 595 525 625

375 505 435 520 555 340 430 360 455

- 31 -


Cork Hoteller Jurys Inn Cork (J+C) Andersons Quay Cork

Beliggenhed: I centrum nær shopping områder. 400 meter til tog station. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, telefon, TV, og elkedel. Hotelfaciliteter: Aircondition på fællesområder. restaurant, bar, mødelokale og sikkerhedsboks i receptionen. Generel information: 133 værelser.

Clarion Cork  (J) Lapps Quay

Beliggenhed: I hjertet af Cork, med udsigt over vandet og i gå afstand til byens attraktioner og seværdigheder. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, aircondition, strygejern, minibar, radio, sikkerhedsboks, elkedel, telefon og tv. Hotelfaciliteter: Aircondition, beauty salon, fitness faciliteter, Helse faciliteter, lounge, massage, 24 timers room service, sauna og swimmingpool.

Vienna Woods  (J) Glanmire Cork

Generel information: 191 værelser der alle er indrettet i gammel irsk stil. Beliggenhed: Udenfor Cork med kort tids kørsel til centrum. Dejligt sted hvor man kan slappe af med en flot landlig udsigt. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, el-kedel, telefon, hårtørrer, buksepresser samt tv. Hotelfaciliteter: Restaurant, bar, parkering, lounge, roomservice. Generel information: 48 værelser. Handicapvenligt. Et triple room er baseret på 2 voksne og 1 barn

- 32 -


Galway Galway er beliggende i det vestlige Irland, og er den største del af området Connaught. Galway er kendt for sine festivaler og teatre. Et magisk sted pga. sine golffaciliteter, floder og søer. Der er mange muligheder for at udforske de forskellige kroge af Galway, hvad enten man er til vandring, cykle- eller rideture.

Galway Ankomstpakke: 2 overnatninger på hotel samt morgenmad

Hotel Flannerys Hotel Galway

Quality Hotel Galway

Connemara Coast

Afrejse

Ekstra nætter

Pris pr. person fra

Pris pr. person fra









580 650 840 950

1.010 1.070 1.270 1.480

580 650 840 900

300 335 430 485

515 545 645 750

300 335 430 460

14MAR – 30JUN

1.060

1.590

990

540

805

515

01JUL – 31AUG 01NOV – 31MAR 01APR – 30APR 01MAJ – 30JUN

1.140 1.020 1.150 1.360

1.670 1.770 1.910 2.230

1.090 1.020 1.150 1.360

580 520 585 690

845 895 965 1.125

555 520 585 690

01NOV – 29FEB* 01MAR – 30APR* 01MAJ – 30JUN* 01NOV – 13MAR

* Fredag og lørdag vil der være et tillæg for ca. kr. 50,- pr. person pr. nat.

- 33 -


Galway Hoteller Flannerys Hotel Galway  (J) Beliggenhed: Bygget i 1845 og ligger centralt placeret nær restauranter Dublin Road og shopping. Galway Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, Internet, strygejern, minibar, modemopkobling, radio, elkedel, buksepresser, telefon og tv. Hotelfaciliteter: Bar, skønhedssaloon, konferencelokale, helsefaciliteter, lounge, massage, restaurant, 24 timers roomservice, sikkerhedsboks

Quality Hotel Galway  (J) Oranmore Galway

Generel information: 98 velindrettede værelser. Flere af hotellets faciliteter er mod betaling. Beliggenhed: Fin beliggenhed kun 10 minutter fra centrum, på hovedvejen ind til Galway. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, strygejern, radio, elkedel, telefon og tv. Hotelfaciliteter: Bar, restaurant, beauty solon, fitness faciliteter, helse faciliteter, lounge, massage, room service, sauna og swimmingpool. Generel information: 105 værelser.

Connemara Coast + (J) Furbo Galway

Beliggenhed: Med flot udsigt over vandet og kun 10 minutters kørsel fra Galway by. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, el-kedel, telefon, hårtørrer, strygejern, buksepresser samt radio og tv. Hotelfaciliteter: Restaurant, bar, lounge, roomservice, beauty behandlinger, fitness faciliteter, sikkerhedsboks I reception, solarium og indendørs pool. Generel information: 112 værelser. Et triple room er basert på 2 voksne og 1 barn

- 34 -


Vandreture Wicklow Mountains, syd for Dublin, byder på et fantastisk landskab med klippefyldte bjerge, frodige skove og moser hvor lyngen giver landet et mørkerødt skær. Adskillige vandrestier snor sig gennem landskabet, hvor den mest populære vandresti er Wicklow Way, der strækker sig 132 km. fra Marlay Park i Dublin til Clonegal i Carlow. Det højeste punkt i Wicklow mountains er kun 915 m højt men området er spændene og udfordrende. Området giver mulighed for et varieret udbud af sværhedsgrader og sammen med vor lokale agent, har vi sammensat nogle unikke vandreture, der både giver mulighed for at deltage i guidede samt individuelle vandreture.

Wicklow Mountains – guidet tur Tur beskrivelse 6 dage/5 nætter Turen går gennem Irlands største nationalpark der dækker mere end 90.000 ha jord. Nationalparket har en fantastisk fauna, hvor der er mulighed for at se mange forskellige plante og dyre arter. Vi besøger byen Glendalough, ”dalen med de to søer”, der er omgivet at stejle, træklædte skrænter. Området er især kendt for at være hjemsted for en af landets mest maleriske klosterruiner. Klostret blev grundlagt tilbage i 500 tallet af St. Kevin, der stadig tilbedes den dag i dag. Senere går ruten langs floden Avonmore der går gennem den maleriske skovfyldt dal ved landsbyen Clare, der består af to huse, en kirke og en skole. Området kaldes Vale of Clare og her er en meget smuk natur. Længere mod syd ligger Vale of Avoca, hvor kirsebærtræerne står i fuldt flor om foråret.

Highlights Glendalough & the Two Lakes The Vale of Clare Cliff Walk Glendalough National Park The Vale of Avoca and the Village Church Mountain Powerscourt House And Gardens

Sværhedsgrad Sværhedsgrad 2 Moderat

Thomas More har i et af sine digte indfanget dalens skønhed: ”Der er ikke i hele verden en dal så dejlig som den dal, i hvis favn de klare vande mødes”. En henvisning til det sted, hvor floderne Avonbeg og Avonmore løber sammen også kaldet ”Meeting of the Waters” bag Avondale House. Man kommer også forbi Avoca Village the Woollen Mills.

Periode -

Pris pr. person fra

15JUN – 20JUN 4.945,31AUG – 05SEP 4.945,Turen inkluderer: Guide. Overnatning i Guesthouse. 5 x morgenmad. 4 x frokost i form af madpakke. Transfer Dublin lufthavn t/r. Transport til og fra vandreturerne og aftensarrangementer. Entre til Powerscourt Gardens. Turen inkluderer ikke: Flybilletter fra Danmark og drikkevarer. Tillæg for singleværelse pr. person kr. 950,-

- 35 -


Wicklow Way – guidet tur Tur beskrivelse 8 dage/7 nætter Wicklow Way er områdets mest populære vandrerute og den strækker sig 127 km. fra Marlay Park i Dublin til Clonegal i grevskabet Carlow. Stien er afmærket men uden guide kan den være svær at følge. Powerscourt Park ved foden af Great Sugar Loaf Mountain, er en af landets smukkeste. Dels pga. udformningen og dels på grund af beliggenheden. Selve Powerscourt House blev sammen med parken grundlagt tilbage i 1730’erne af Richard Wingfield der var den første Viscount Powerscourt. I perioden 1858-75 grundlagde den syvende Viscount nye prydhaver med porte, vaser og statuer som alle er indsamlet under hans mange rejser rundt i Europa. Powerscourt palæ udbrændte i 1974 men stueetagen er blevet restaureret og i dag ligger her et moderne butikscenter samt en restaurant / cafe. Længere mod syd kommer man til Glendalough der med sine stejle, træklædte skrænter kaldes for ”Dalen med de to søer”. Vejen mod Vale of Avoca er utrolig smuk, hvor kirsebærtræerne står i fuldt flor som foråret. Bag Avondale House i mødes de to floder Avonbeg og Avonmore, det såkaldte”Meeting of the Waters”. Periode -

Highlights Powerscourt House & Gardens Powerscourt Waterfall Roundwood Village Glendalough The Valley of Glenmalure Avoca

Sværhedsgrad Sværhedsgrad 2 Let – moderat OBS bagagen fragtes i bil fra overnatningssted til overnatningssted, så I ikke selv skal bære på den. God ide at medbringe en ekstra lille rygsæk til drikkevarer undervejs på vandreturen.

Pris pr. person fra

17MAJ – 24 MAJ 5.695,26JUN – 02AUG 5.695,Turen inkluderer: Guide. Overnatning i Guesthouse. 7 x morgenmad. 6 x frokost i form af madpakke. Transfer Dublin lufthavn t/r. Turen inkluderer ikke: Flybilletter fra Danmark, aftensmad samt drikkevarer.

Hvis man foretrækker at vandre på egen hånd uden guide, er der mulighed for at følge 3 forskellige udgave af Wicklow Way. Inden afrejse forsynes man med detaljerede oplysninger omkring rute mm. Ens for alle 3 muligheder er at overnatningen er booket på forhånd og ruten derfor er fastlagt. Bagagen vil blive transporteret fra overnatningssted til overnatningssted, hvis man ønsker dette. På den måde er der mulighed for at pakke let og kun medbringe det mest nødvendige til dagens etape. Vandretur uden guide Periode Pris pr. person fra Wicklow Way 4 nætter/ 5dage Hele året 4.745,-* Wicklow Way 7 nætter/ 8 dage Hele året 4.195,Wicklow Way 9 nætter/ 10 dage Hele året 4.945,Turen inkluderer: Overnatning på Bed & Breakfast, morgenmad, transfer Dublin lufthavn t/r, mobil telefon, detaljeret rutebeskrivelse og kort. * Wicklow Way 4 nætter / 5 dage inkluderer også frokost i form af madpakker. Turen inkluderer ikke: Flybilletter fra Danmark, øvrige måltider samt drikkevarer.

- 36 -


Vestirland kan byde på bjerge, stengærder og tørvmoser. Den forrevne klippekyst ud til Atlanterhavet er rig på forhistoriske minder og religionen spiller her en stor rolle i det tyndt befolkede område. Connemara National Park og Kylemore Abby er blandt områdets største attraktioner. Selve nationalparken er mere end 2000 ha stor og her ligger Benbaun der med sine 730 m er det højeste bjerg i Bens kæden. Aran Islands består af 3 øer, Inishmore, Inishmaan og Inisheer der alle er skabt af en kalkstensryg. Den største ø er Inishmore, den er 13 km. langt og 3 km. bred. Øen ligger i et barsk landskab, men har en fantastisk udsigt over havet samt flere store forhistoriske fæstninger.

Connemara, The Burren & Aran Islands – guidet tur Tur beskrivelse 8 dage/7 nætter

Highlights

Turen starter i Galway der ligger i hjertet af Connemara bjergene, vest Irland.

Kylemore Abbey

Connemara er et unikt område hvor naturen er uspoleret. I nationalparken trives dyre- og plantelivet i stor stil.

The village of Spiddal

Kylemore Abbey er en stor borg der ligger for foden af Twelve Bens’ skråninger helt ned til søen Kylemore Lough. Her findes de længste dobbelte urtebede i Irland, et nøddehegn samt en bugtet sti ved floden.

The Burren Landscape

Området Burren, er gælisk for ”klippeland”, og er en meget god betegnelse for dette vældige kalkstensplateau i den nordvestlige del af Clare. I det barske landskab vokser der ikke mange træer, men derimod er her mange planter såsom middelhavsplanter og alpeblomster. Fra Co. Clare vil der være en dagsudflugt til Aran Islands, Inisheer.

Killary Harbour

Inishmore Island

Sværhedsgrad Sværhedsgrad 2 Let til moderat Mellem 10-20 km. pr. dag

Øens beboere har i århundrede været beskyttet i kraft af øernes isolerede beliggenhed, hvorved de i dag er en bastion for irsk folkekultur. Øboerne ernærer sig hovedsageligt ved landbrug, fiskeri og turisme.

Periode -

Pris pr. person fra

07JUN – 14JUN 7.395,Turen inkluderer: Guide. Overnatning i Guesthouse / hotel. 7 x morgenmad. 5 x aftensmad. 6 x frokost i form af madpakke. Transfer Shannon lufthavn t/r. Entre til Kylemore Abby samt Letterfrack Nationalpark. Færge til Inishbofin t/r. Turen inkluderer ikke: Flybilletter fra Danmark, 2 x aftensmad samt drikkevarer.

- 37 -


Connemara Special – guidet tur Tur beskrivelse 8 dage/7 nætter Turen går til Kylemore Abbey, borgen ved søen Kylemore Lough, der ligger beskyttet af Twele Ben’s skråninger. Vi besøger her den imponerende bygning samt dertilhørende have. I Connemara Nationalpark følges den gamle pilgrimsrute der går langs Altnagaighera Mountain mod Lacknaverna og Fiddaunnavear floden. Mellem bjergene Mweelrea og Benbaun besøges Killary havnen. Fjorden går 20 km. Indland og turen går langs dele af fjorden. Dele af ruten ”Western Way” følges. I landsbyen Maam ligger en kopi af den traditionelle hytte, der blev brugt i John Wayne-filmen ”Den tavse mand” fra 1950’erne. Overfor hytten ligger en hyggeligt irsk pub, der er kendt for at servere god gammeldags mad. Øen Inishbofin betyder ”øen med den hvide ko”, og er omgivet af rev og småøer. Ofte ligger denne mystiske ø gemt væk i tåge.

Highlights Kylemore Abbey Inishmore Island Connemara National Park St. Patrick’s Church Omey Island Killary Fjord Clifden Town Irish Music

Sværhedsgrad Sværhedsgrad 2 Moderat Mellem 10-15 km. pr. dag.

Ved indsejlingen til Inishbofin ligger en borgruin, der i 1500 tallet var besat af den spanske sørøver Don Bosco. I 1653 blev borgen brugt som fængsel for katolske præster. Derefter var øen ejet af en række godsejere; nu lever øboerne hovedsageligt af hummerfiskeri og landbrug.

Periode -

Pris pr. person fra

10MAJ – 17MAJ 7.595,09AUG – 16AUG 7.595,Turen inkluderer: Guide. Overnatning på Hotel Connemara hotel. 7 x morgenmad. 7 x aftensmad. 6 x frokost i form af madpakke. Transfer Shannon lufthavn t/r. Færge til Inishbofin. Turen inkluderer ikke: Flybilletter fra Danmark samt drikkevarer.

- 38 -


Western Way – individuel tur Tur beskrivelse 8 dage/7 nætter The Western Way er 77 km. lang og stien der går gennem det vilde og utæmmede vest Irland, er også kendt som ”The Gateway to Connemara”. Vandreruten går langs bredden på Lough Corrib, der er landets anden største sø. Stedet er et paradis for lystfiskere da området giver rig mulighed for at fange ørred, laks, gedde, aborre og ål. Søen ligger tæt ved Galway der er en livlig universitetsby. Byens centrum ligger ved bredden af søen og munder ud i Galway Bay. Byen er kompakt og opleves let til fods hvor der er mulighed for at besøge nogle af byens mange hyggelig pubs. Ved Campbell’s Pub følges den gamle pilgrimsrute følges Croagh Patrick, Irlands hellige bjerg. Nedefra ser bjerget kegleformet ud, men hvis man begiver sig op mod den flade top, forsvinder det første indtryk hurtigt.

Highlights Byen Oughterard Lough Corrib Kylemore Abby & Gardens The Maam Valley Croagh Patrick Westport Aasleagh Falls

Sværhedsgrad Sværhedsgrad 2 Let til moderat Mellem 10-15 km. pr. dag.

Efter nogle timers vandring når man toppen 765m. oppe. Naturen i dette område er utrolig smuk og den specielle undergrund har flere gange givet anledning til at man har forsøgt at udvinde guld samt bauxit i bjerget.

Periode -

Pris pr. person fra

24MAJ – 31MAJ 6.545,12JUL – 19JUL 6.545,Turen inkluderer: 7x overnatning på Bed & Breakfast. 7 x morgenmad og 6 frokoster i form af madpakke. Transfer fra Dublin lufthavn t/r. Turen inkluderer ikke: Flybilletter fra Danmark samt aftensmad og drikkevarer.

- 39 -


Provinsen Nordirland blev skabt ved øens deling tilbage i 1921 og kan byde på seværdigheder fra alle epoker i landets historie samt et fantastisk varieret kystlandskab. De fleste der besøger Nordirland starter med at besøge Belfast der kan byde på historiske victorianske bygninger, gode pubs samt spændene museer. Men Nordirlands største attraktion er kysten, der byder på det vulkanske landskab Giant’s Causeway samt Carrickfergus, der er Irlands bedst bevaret normanerborg. Omkring Portstewart og Benone ligger små fiskelandsbyer og uspolerede strande. Vandrere strømmer i stigende grad til Mountains of Mourne samt søomårdet omkring Lower Lough Erne.

Glens of Antrim – guidet tur Tur beskrivelse 8 dage/7 nætter Langs Causeway kysten med de forrevne bjerge og dramatiske ruiner, finder man Giants Causeway der som landets eneste seværdighed findes på World Heritage Site. Området er skabt efter millioner af års geologisk aktivitet. Her findes over 37.000 basaltsøjler, der alle er dannet af planterester fanget mellem lavestrømme for omkring ca. 61 millioner år siden. De fleste af søjlerne er sekskantede og måler som regel omkring 30 cm. i diameter. Områdets utrolige fremmedartethed og basaltsøjlernes underlige regelmæssighed er en spændende seværdighed, der i årenes løb har være omgivet af mange sagn og myter. Gennem Antrim Mountains har 9 floder skåret dybe dale på deres vej ud i havet og her ligger Glenariff Nationalpark der er en betagende oplevelse, hvor man kan følge en smuk skovsti gennem tætte skove og blomsterenge, rundt om en slugt med stejle skråninger og forbi flere vandfald.

Highlights Giants Causeway Glenariff Nationalpark Carrig A Reid Rope Bridge Bushmills Distillery Cuschendall Rathlin Island Irsk musik

Sværhedsgrad Sværhedsgrad 1 Let Ca. 10 km. pr. dag.

Rathlin Island er 11 km. lang og blot 1,6 km. bred. Øen der ligger 50 minutters sejlars fra Ballycastle, er omgivet af højde hvide klipper hvor der yngler mange havfugle. Ved Cushendall samles de 9 floder og her ligger den hyggelige by fra 1800 tallet. Periode -

Pris pr. person fra

22JUN – 29JUN 6.795,23AUG – 30AUG 6.795,Turen inkluderer: Guide. Overnatning i Guesthouse, 7 x morgenmad, 6 x frokost i form af madpakke. Transfer fra Dublin lufthavn t/r. Øvrig transport samt entre til Giants Causeway. Færge til Rathin Island t/r. Turen inkluderer ikke: Flybilletter fra Danmark, aftensmad samt drikkevarer.

- 40 -


Belfast Belfast er hovedstaden i Nordirland. Byen der ligger helt ned til kysten, er smukt placeret ved foden af Cave Hill og Black Mountain. Herfra er flere store skibe i tidens løb blevet søsat, det mest kendte nok er Titanic. Byen byder på en lang række aktiviteter for musik- og kunstinteresserede. Her iblandt Waterfront Hall der er en af Europas fornemmeste koncert- og konference haller. I Belfast Cathedral Quarter ligger flere smukke kirker, herunder St. Anne’s Cathedral hvor unikke glasmalerier udsmykker Katedralen.

Belfast Ankomstpakke: 2 overnatninger på valgte hotel inkl. morgenmad.

Hotel Jury’s Inn Belfast Hasting Europa Hastings Culloden

Ekstra nætter

Pris pr. person fra

Periode 01/01 01/05 01-01 01/02 01/11 01/11

– – – – – –

30/04 30/04 31/01 31/03 31/03 MAN-LØR 31/03 SØN

Pris pr. person fra









790 930 1.100 1.210 1.840 1.570

1.470 1.620 1.700 1.810 2.760 2.220

640 760 1.040 1.160 1.840 1.570

405 475 560 615 930 795

745 820 860 915 1.390 1.120

330 390 530 590 930 795

Belfast Citybus (C) Den ultimative måde at opleve Belfast by på, er en guidet city tur i bus. Ved at benytte Belfast Citybus er der mulighed for at hoppe på og af bussen lige så ofte som man ønsker. Undervejs gennem byen stanser bussen ved de største attraktioner og seværdigheder.

Priser Pris pr. person Belfast City Bus

Varighed 1 dags billet

125,-

80,-

Der tages forbehold for udsolgte pladser.

- 41 -

Prisen inkluderer: 1 dags billet hvor du kan hoppe af og på som det passer dig.

Prisen inkluderer ikke: Entré.


Belfast Hoteller Jurys Inn Belfast  (C) Fisherwick Place Belfast

Beliggenhed: I byens centrum, nær operahuset, shopping kvarteret og kun 2 minutters gang fra ”The Golden Mile”, det populære område med mange restauranter og barer. Togstationen er kun 1 km. fra hotellet og lufthavnen ligger mindre end 10 km. væk. Busstop ligger 200 meter fra hotellet. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, modemopkobling, elkedel, radio, telefon og tv. Hotelfaciliteter: Bar, konferencelokaler, lounge, restaurant. Room service. Generel information: Hotellet er fra 1990’erne og har 190 moderne værelser. Beliggenhed: I Belfast centrum, ca. 10 km. til lufthavnen. Busstop og hovedbanegård ca. 1 km. fra hotellet.

Hastings Europa  (J) Great Victoria Street Belfast

Værelsesfaciliteter: Bad/hotel, hårtørrer, strygejern, modemopkobling, radio, elkedel, telefon, buksepresser og telefon. Hotelfaciliteter: Air conditioning, 2 barer, konferencelokaler, parkering, lounge, natklub, 2 restauranter, sikkerhedsboks i receptionen. 24 timers room service.

Hastings Culloden  (J) Bangor Road Holywood, Co Down Belfast

Generel information: 240 rummelige værelser fordelt på 10 etager. Beliggenhed: I udkanten af Belfast by. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, morgenkåbe, hårtørrer, air conditioning, avis, hårtørrer, intetnet via tv’et, modemopkobling, radio, elkedel, telefon, buksepresser og tv. Hotelfaciliteter: 24 timers roomservice, air conditioning, konferencelokaler, parkering, fax, fitness room, gym, jacuzzi. Minibar, lounge, restaurant, butikker, dampbad, swimmingpool, beauty salon, bar. Generel information: 79 værelser der er rummelige og hyggeligt indrettet.

Black Cab Tour (C) En hyggelig tur ud i Belfast by og omegn. Turen foregår i en af landets berømte sorte taxier, hvor der er privatchauffør. Turen går bl.a. forbi stedet hvor Titanic i sin tid blev søsat og Chathedral Quarter med de mange gamle kirker. Endvidere vil der være mulighed for at gøre stop flere steder undervejs ved byens kulturelle seværdigheder og historiske mindesmærker. En udmærket tur med egen guide, der glædeligt fortæller undervejs. Priser Pris pr. person Belfast City

Varighed 1 dags billet

Pr. per. fra 2 per. 345,-

Der tages forbehold for udsolgte pladser.

- 42 -

Pris pr. ekstra per. 110,-

Prisen inkluderer: 1 dags billet.

Prisen inkluderer ikke: Entré


Londonderry De fleste der rejse til Nordirland, starter med at tage til Belfast men provinsen har meget mere at byde på. St. Columba grundlage i 546 et kloster ved floden Foyle. Stedet blev kaldt Doire der betyder ”egelunden”. I 1613 blev Londonderry udvalgt som et større udflytterprojekt der skulle organiseres af lavene i London. Som følge heraf fik byen forstavelsen. Byens historie har sat sit præg. Byens mure ”Walls of Derry” er blandt de bedst bevarede befæstninger i Europa. Murerne rejser sig 8 meter i højden og er visse steder 9 meter bred.

Londonderrry Ankomstpakke: 2 overnatninger på valgte hotel inkl. morgenmad.

Hotel City Hotel Hastings Everglades White Horse

Periode 01/01 01/04 01/01 01/04 01/11 01/01 01/04

– – – – – – –

31/03 31/10 31/03 31/10 31/03 31/03 31/10

Ekstra nætter

Pris pr. person fra

Pris pr. person fra









490 920 870 1.170 870 1.070 1.110

1.220 1.330 1.470 1.820 1.470 1.540 1.600

750 780 870 1.170 870 1.000 1.040

455 470 445 595 445 545 565

620 675 745 920 745 780 810

385 400 445 595 445 510 530

- 43 -


Londonderry Hoteller Hotel Hastings Everglades  (J) Prehen Road BT47 2NH Londonderry

Beliggenhed: Nær floden Foyle med udsigt over Donegal Hills. 15 km fra lufthavnen. 100 meter til nærmeste busstop. Hovedbanegården ligger 5 km fra hotellet. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, fax, modemopkobling, radio, elkedel, buksepresser, telefon og tv. Hotelfaciliteter: Aircondition, bar, konference lokale, parkering, lounge, restaurant. 24 timers room service. Generel information: 64 værelser fordelt på 3 etager.

Hotel White Horse  (J) 68 Clooney Road BT 47 3PA Londonderry

Beliggenhed: 8 km. udenfor den historiske bydel, på hovedvejen til Giants Causeway. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, buksepresser, el-kedel, telefon og tv. Hotelfaciliteter: Bar, restaurant, lounge, fitness room, sauna, swimming pool samt room service. Generel information: 56 værelser.

Hotel City  (J) Queens Gate, BT 48 7AS Londonderry

Beliggenhed: Ned til floden Foyle, indenfor bymuren, i hjertet af Londonderry. Værelsesfaciliteter: Bad/toilet, hårtørrer, buksepresser, modemopkobling, radio, el-kedel, telefon og tv. Hotelfaciliteter: Bar, restaurant, lounge, air condition, sikkerhedsbokse I receptionen, fitness room, spa bad, swimming pool samt room service. Generel information: 56 værelser.

- 44 -


Billeje 7 dage inkl. forsikring Ønsker man blot at leje bil i Nordirland, er der selvfølgelig også mulighed for dette. Sammensæt selv din ferie og bo på et af vore hoteller der ligger rundt omkring i landet. Hos Check Point Travel er vi selvfølgelig behjælpelige med gode råd og vejledning.

Kategori A F.eks. Ford Fiesta – 2 dørs

Kategori B F.eks. Renault Clie – 4 dørs

Kategori C F.eks. Ford Focus– 4 dørs

Kategori E F.eks. Ford Focus Estate– 4 dørs

Kategori D F.eks. Ford Mondeo– 4 dørs

Kategori H F.eks. Mitsubishi Spacewagon 5 seater

1.695,-

1.885,-

2.080,-

2.175,-

2.270,-

3.080,-

OBS. Bilen kan tages medbringes til det resterende Irland mod et gebyr. Betingelser for billeje Hvad er inkluderet: Alle priser fra Holiday Autos inkluderer fri km, kasko-, tyveri- og ansvarsforsikring overfor 3. part, lufthavnsafgifter samt alle lokale skatter/afgifter. I Israel og Australien betales lufthavnsafgiften lokalt. I visse lande forekommer en selvrisiko nwr (non waiverable responsibility). Dette indebærer, at lejeren er ansvarlig for en del af eventuelle tab eller skader, på trods af at cdw (kaskoforsikringen) er inkluderet i prisen. Maksimumbeløbet skrives på voucheren. Hjul /dæk og ruder er som regel ikke omfattet af nogen forsikring. I visse lande er skader på tag, undervogn og bugseringsomkostninger ikke inkluderet i forsikringen. Ved ulykke skal politi og lokal leverandør kontaktes. Er Holiday Autos selvrisikoannullering inklusiv afbrydelsesforsikring tilkøbt ved bestilling, tilbagebetales selvrisikoen også ved eventuelle skader på hjul/dæk, ruder, tag, undervogn og interiør i bilen. Politirapport skal medbringes til biludlejeren ved returnering af bil, ellers hæfter lejeren af bilen for eventuelle skader. Sørg altid for at have biludlejningskontrakten i bilen Model Bilmodellen kan variere indenfor kategorien. Afhentnings- og afleveringsgebyr Hentes bilen efter at det lokale kontor er lukket, pålægger den lokale udlejer som regel et gebyr som betales lokalt. Dette gælder også ved afhentning af bil udenfor det lokale kontors adresse. barnesæder, tagbagagebærer etc. Al ekstra udstyr skal bestilles ved reservation af bilen. Prisen oplyses af Holiday Autos, men skal betales lokalt ved afhentning. Holiday Autos er ikke ansvarlig for ekstra omkostninger ved evt. manglende levering af bestilt ekstra udstyr. minimumsalder & ekstra chauffør Minimumsalderen for chaufføren er normalt 21 år. I visse lande er minimumsalderen højere, men i så fald er dette oplyst på billetten/voucheren. Chauffører under 25 år skal i mange lande betale et ekstra gebyr lokalt. Maksimumsalder er normalt 70 år. Ekstra chauffører betaler sædvanligvis et ekstra gebyr lokalt og skal skrives på udlejningskontrakten. Vi står IKKE for eventuelle ekstra omkostninger hvis DE taber nøglen.

- 45 -


Check Point Travel A/S - Rejsebetingelser Tilmelding: Bestilling af rejse kan finde sted ved telefonisk eller personlig henvendelse samt på e-mail til Check Point Travel A/S. Det er vigtigt, at samtlige navne på deltagere oplyses korrekt, som anført i passet. Aftalen er bindende, når depositum eller den af bureauet fastsatte betaling er rettidigt modtaget. Ved indbetaling bekræfter kunden at være bekendt med de vilkår, der ligger til grund for aftalen. Depositum: Depositum opkræves på min. kr. 2.000,- ved fremsendelse af faktura. Såfremt depositum ikke betales indenfor den angivne frist, bortfalder tilbuddet. Hvis din rejse er en grupperejse, fremgår reglerne af din faktura. Slutindbetaling: Slutindbetaling skal ske senest 60 dage før afrejse - opkrævning fremsendes. HUSK at oplyse navn, afrejsedato samt destination ved betaling. Hvis din rejse er en grupperejse, fremgår reglerne af din faktura. Overdragelse: Overdragelse af rejse til en anden person kan ikke ske, grundet de af os benyttede restriktive flybilletter. Vi henviser derfor til de almindelige afbestillingsregler for rejsen. Afbestilling: Depositum refunderes ikke ved afbestilling. Såfremt ikke andet står på Deres faktura, gælder følgende regler: (vær opmærksom på, at grupperejser er underlagt andre regler, som vil fremgå af fakturaen) Hvis De, uanset årsag, afbestiller Deres rejse mere end 30 dage før afrejse tilbagebetales den erlagte betaling med et fradrag på 50% af rejsens pris pr. person. Ved senere afbestilling vil der ikke finde refundering sted. Flyskatter kan dog refunderes mod fradrag af ekspeditionsgebyr på min. kr. 500,- pr. billet. Det anbefales at tegne en sygdomsafbestillingsforsikring til 5% af rejsens pris pr. person, der dækker afbestilling i tilfælde af akut opstået, lægedokumenteret sygdom, dødsfald eller ulykkestilfælde hos rejsedeltageren selv, rejseledsager, ægtefælle, børn eller forældre. Udover dette henvises til policebetingelse nr. 712 i "Gouda Rejseforsikrings Afbestillingsforsikring". Sygdoms-afbestillingsforsikring skal bestilles samtidig med rejsen og beløbet indbetales samtidig med første indbetaling vedrørende rejsen. Beløbet kan ikke kræves tilbagebetalt. Ved pakkerejser gælder følgende: I tilfælde af pludselig opståede uroligheder på rejsemålet kan kunden indenfor 14 dage før afrejse frit afbestille sin rejse. Forudsætningen herfor er dog, at man fra offentlig myndighed, såsom Udenrigsministeriet eller Sundhedsmyndighederne, har frarådet rejser til det pågældende område. Ved køb af flybilletter alene er det flyselskabets regler der er gældende. Det betragtes som afbestilling af hele flybilletten, hvis De ikke møder op til Deres flyafgang, og rejsens pris er tabt ligesom hjemrejsebilletten ikke vil kunne benyttes. Ændring: Med mindre andet er anført på fakturaen gælder følgende: Ved ændring af rejse mere end 28 dage før afrejse opkræves et gebyr på min. kr. 500,pr. person. Senere ændringer betragtes som afbestilling og nybestilling. Prisændringer: Alle priser er baseret på de gældende tariffer og valutakurser, den dato tilbudet/ fakturaen er dateret, hvorfor der tages forbehold for eventuelle ændringer i transportomkostninger, lufthavnsafgifter, valutakurser, skatter, gebyrer, Afgifter eller lignende.

REVI_C11 (Mar. 2009)

Ved pakkerejser skal en forhøjelse varsles snarest muligt og mindst 20 dage før afrejse og må ikke overstige 10 % af den averterede pris. Såfremt disse betingelser ikke er overholdt, kan deltageren omkostningsfrit afbestille rejsen. Sker der ændringer i nedadgående retning i de ovennævnte forhold indenfor 20 dage før afrejse, kan kunden ikke kræve prisnedsættelse, med mindre der er tale om indenlandske skatter eller afgifter, der fjernes eller nedsættes, således at besparelsen overstiger kr. 100,- pr. person. Eksempel på prisændring: Hvis lufthavnsafgiften udgør kr. 150,- af den samlede rejses pris, og lufthavnen vælger at hæve afgiften til kr. 200,- vil den samlede rejses pris stige med kr. 50,Arrangørens ansvar: Check Point Travel A/S er i medfør af pakkerejseloven ansvarlig for at gennemføre rejsen i henhold til aftalebekræftelsen. Check Point Travel A/S er dog ansvarsfri for mangler, ændringer og/eller aflysninger pga. force majeure eller force majeure lignende hændelser, dvs. hændelser som arrangøren ved aftalens indgåelse ikke har haft mulighed for at forudse, afbøde eller afværge. Ved køb af flybilletter alene gælder følgende: Check Point Travel optræder som agent for de(t) i rejsen/transporten involverede flyselskab(er), der alene er ansvarlige for den korrekte gennemførelse af transportaftalen. Dette/disse selskab(ers) transportbetingelser og ansvarsbegrænsninger er derfor gældende. Transporten sker i henhold til Montreal og Warszawa konventionerne og EU forordning 889/2002, der begrænser flyselskabernes erstatningsansvar i tilfælde af død eller tilskadekomst, bortkomst eller beskadigelse af bagage samt i tilfælde af forsinkelse. Check Point Travels ansvar for mangler samt person- og tingsskade for skibs og togrejser er begrænset til det erstatningsansvar vores leverandører har i henhold til henholdsvis Athen Konventionen samt COTIF/CIF konventionen. Ovenstående betyder, at når der er købt en flybillet uden yderligere arrangement (så som hotelophold, billeje) er Check Point Travel kun formidler af transporten. Opstår der problemer under transporten som følge af forsinkelser og aflysninger, er det flyselskabet, der er lavet aftale med, og dermed mod dem, der skal rettes et eventuelt krav – det vil fremgå af ordrebekræftelsen, hvilket flyselskab der er aftalepart. Se evt. dine rettigheder på www.slv.dk Vedr. bagage er Check Point Travels ansvar begrænset i overensstemmelse med Montreal Konventionens begrænsninger. Dette betyder at erstatningskrav for ødelagt, bortkommet eller beskadiget bagage er begrænset til 1.000 sdr (ca. kr. 8.700,-). Forsikring: Den rejsende er selv ansvarlig for at afholde omkostninger ved sygdom, hospitalsindlæggelse mm på rejsen. Vi anbefaler derfor altid at tegne en rejseforsikring. Brochure og betingelser kan rekvireres hos Check Point Travel. Vær særligt opmærksom på de nye regler for det gule sygesikringskort - ring til os, hvis De er i tvivl, om De er ordentligt dækket på Deres rejse. Kundens forpligtelser: Kunden er forpligtet til: - at sørge for ved bestilling at opgive korrekte navne i fuldstændig overens-stemmelse med navne i pas. Grundet en skærpet politik fra luftfartsselskabernes side kan det ikke garanteres, at det opgivne navn kan rettes. Skulle det være muligt må der påregnes et gebyr. Gebyret er afhængigt af billettype/luftfartsselskab – dog min. kr. 500,-. - at sørge for gyldigt pas og de for rejsens gennemførelse nødvendige visa og vaccinationer. Vær opmærksom på, at der i mange lande kræves, at Deres pas er gyldigt 6 måneder efter hjemkomst. - at møde rettidigt på de i rejseplanen eller ved anden tydelig anvisning oplyste steder og tids-

punkter for ud- og hjemrejsen og i øvrigt rette sig efter ordensbestemmelser, som gælder for hoteller, transportmidler osv. - at optræde således, at medrejsende ikke føler sig generet. I grove tilfælde kan det føre til, at den rejsende af arrangøren eller dennes repræsentant bortvises fra den videre deltagelse i rejsen. - at overholde de af arrangøren angivne regler for genbekræftelse af ruteflyvninger, der indgår i individuelle rejser og pakkerejser uden rejselederassistance. Undladelse af genbekræftelse (RECONFIRMATION) betyder, at de i transporten deltagende luftfartsselskaber har ret til at disponere over de resterende pladser til anden side. Kunden kan i sådanne tilfælde ikke gøre krav mod hverken arrangør, formidler eller luftfartsselskab for de følgevirkninger, den manglende overholdelse af genbekræftelsen medfører. Enkelte luftfartsselskaber kræver ikke genbekræftelse, når dette er tilfældet vil det fremgå af afrejseinformationen. - at holde sig underrettet om hjemrejsetidspunkter i tilfælde af, at man har booket en rundrejse på egen hånd eller af andre grunde har fjernet sig fra sin rejsegruppe, ved 24 timer før det i rejseplanen angivne tidspunkt at tage kontakt med arrangørens i rejseplanopgivne repræsentant på den angivne adresse og/eller telefon eller faxnummer. - at ved bestilling oplyse om evt. fremmed eller dobbelt statsborgerskab, så Check Point Travel A/S kan give fornøden vejledning. Udelades sådanne oplysninger, og sker der eventuelt afvisning ved grænsen, fordi de nødvendige indrejsekrav ikke er opfyldt, kan der ikke gøres krav gældende overfor arrangør/Check Point Travel A/S. Særligt gældende for rejser til USA: Fra den 01. januar 2008 stilles der skærpede krav til rejsende til USA under Visa Waver programmet. Inden afrejse skal der afgives en række oplysninger via hjemmesiden https://esta.cbp.dhs.gov. Afgivelsen af disse oplysninger, samt rigtigheden af disse, påhviler alene den rejsende. Manglende eller mangelfuld afgivelse af oplysninger kan give hårde konsekvenser for den rejsende. Check Point Travel har intet ansvar for afgivelse af ovennævnte oplysninger, hvorfor Check Point Travel ikke kan blive mødt med krav, der måtte udspringe grundet manglende eller mangelfulde oplysninger. Spørgsmål i forbindelse med afgivelse af oplysninger skal rettes til den Amerikanske Ambassade i Danmark – for flere oplysninger om denne se http://denmark.usembassy.gov/ Ikke benyttede ydelser: Ikke benyttede ydelser refunderes ikke. Reklamation: Klager over mangler ved rejsen skal meddeles med det samme, at manglen er konstateret til Check Point Travel eller dennes stedlige repræsentant (denne vil stå på de udleverede vouchers), så Check Point Travel A/S eller dennes stedlige repræsentant har mulighed for straks at afhjælpe manglen. Krav angående mangler, som ikke har kunnet afhjælpes på stedet, skal være Check Point Travel A/S i hænde indenfor rimelig tid efter rejsens afslutning. Kan reklamationer ikke løses til kundens tilfredshed, kan denne indbringe klagen for Pakkerejseankenævnet, Røjelskær 11. 3 2840 Holte. Check Point Travel A/S er medlem af Rejsegarantifonden (nr. 1321). Hvis der ikke reklameres på stedet, fortabes retten til senere at gøre mangelskrav gældende jvf. Lov om pakkerejser § 26. Værnetingsregler og lovvalg: Værneting: Nærmeste byret ved Check Point Travels salgskontor. Ethvert krav mod Check Point Travel A/S skal afgøres efter dansk national ret.

Med forbehold for trykfejl i program/prisliste.

25 - Irland  

http://www.cpt.dk/kataloger.htm?katalog=25

25 - Irland  

http://www.cpt.dk/kataloger.htm?katalog=25