Page 1

FORMAT

LEVENSECHT


INHOUDSOPGAVE STORYTELLING 3 DE ONTWIKKELING VAN HET BEGIN TOT HET EIND

9

OP WELKE TREND RICHT LEVENSECHT ZICH?

15

MEDIUMSPECIFICITEIT 16 USABILITY 22 RELEVANTIE 22 CO-CREATIE 23 VOOR WELKE DOELGROEP IS HET BESTEMD?

24

DE EERSTE AFLEVERING (LINE-UP) 26


STORYTELLING De meesten jongeren interesseren zich niet in goede doelen, ze vinden goede doelen saai en hebben wel meer aan hun hoofd dan geld inzamelen voor een goed doel. Daar moet iets aan veranderen. Daarom komen wij met het telvisieprogramma Levensecht. Levensecht is een televisieprogramma dat draait om een spel waarin 3 kandidaten tegen elkaar strijden om geld in te zamelen voor ieder hun eigen gekozen goede doel. Het goede doel moet een officieel geregistreerd doel zijn. Elke kandidaat wordt aan een BNN’er gekoppeld, die hen helpt tijdens de strijd. Dit zijn: Nicolette Kluijver, Dennis Storm en Valerio Zeno. Het doel van het spel is om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de goede doelen. De speler die aan het einde van het spel het meeste geld heeft ingezameld is de winnaar van het spel en wint een evenement om nog meer geld in te zamelen voor zijn of haar goede doel. Het bedrag wat de anderen 2 kandidaten hebben verdiend tijdens het spel gaat naar hun goede doel, alleen krijgen zij niet de kans om tijdens het evenement nog meer geld in te zamelen. Het spel moet de kijkers thuis vermaken en op een leuke manier aanzetten tot actie. We willen de kijkers thuis stil laten staan bij de goede doelen en aanzetten om anderen te helpen. Het programma moet de kijkers thuis een positief beeld geven van goede doelen.

3


De opdrachten die de kandidaten uitvoeren vinden elke keer in een andere stad, in een andere provincie plaats. De kandidaten dienen op eigen voet te reizen naar de plaats van bestemming hiervoor krijgen ze 3 uur de tijd en het mag de kandidaten geen geld kosten. Je kunt dus denken aan liften of zwart reizen met het openbaar vervoer. De kandidaten mogen ook via Facebook of Twitter een oproep doen aan de kijkers thuis om hen te helpen om op de plaats van bestemming te komen. Zodra de kandidaten op de plaats van bestemming zijn kunnen zij beginnen met het uitvoeren van de opdracht. Als de kandidaat vanwege omstandigheden niet op tijd op de plaats van bestemming kan komen heeft de kandidaat minder tijd om de opdracht uit te voeren en wordt er 5% van het bedrag dat de kandidaat heeft ingezameld met de opdracht afgetrokken. In totaal worden er 12 opdrachten uitgevoerd door de kandidaten, hiervan hebben wij er 6 verzonnen, de andere 6 kunnen worden ingezonden door de kijkers thuis. De kijkers thuis mogen een opdracht verzinnen en kunnen deze inzenden via Facebook, Twitter of via de website van Levensecht. Degene waarvan een opdracht wordt gekozen mag via een video de opdracht aan de kandidaten vertellen, dit wordt uitgezonden in de aflevering. De personen van wie de opdrachten zijn uitgekozen krijgen twee gratis tickets met VIP- arrangement voor het evenement “Levensecht Fesitval�.

4


Aan het einde van de aflevering wordt er een waarde/geldbedrag bepaald, over hoe de kandidaten de opdracht hebben uitgevoerd. Iedere week na de aflevering kunnen de kijkers thuis via Facebook en Twitter stemmen op de kandidaat waarvan zij vinden dat diegene de opdracht het beste heeft uitgevoerd. Het bedrag van de kandidaat met de meeste stemmen wordt dan verdubbeld. Ook de kijkers thuis kunnen deelnemen aan het programma. Zij kunnen de kandidaten helpen om hen naar de plaats van bestemming te krijgen. Als kandidaten om hulp vragen bij opdrachten via Facebook en Twitter kunnen kijkers de kandidaten gaan helpen. Dit spreekt kijkers aan, omdat zij misschien het goede doel heel leuk vinden en graag willen helpen, of omdat zij de bekende BNN’ers heel leuk vinden. Wanneer de kijker een kandidaat helpt krijgt hij of zij twee gratis tickets met VIP- arrangement voor het evenement. Ook worden de kijkers thuis opgeroepen om zelf een actie te bedenken en geld in te zamelen voor een van de 3 goede doelen dat zij leuk vinden. Het geld dat wordt ingezameld komt in de kluis van de kandidaat met het betreffende doel. Hiervan komt een kort stukje op televisie en diegene krijgt een ereplekje op de website en in de App maar hij of zij krijgt ook twee gratis tickets met VIP- arrangement voor het evenement.


Uiteindelijk is de kandidaat die het meeste geld heeft opgehaald voor zijn goede doel de winnaar. De winnaar wint een evenement om voor zijn of haar goede doel nog meer geld in te kunnen zamelen. Het evenement wordt gesponsord door Bavaria, RedBull, Philips, 3FM, en Rabobank en vindt plaats in het Java-eiland in Amsterdam. Een kaartje voor het evenement kost €15,- dit bedrag gaat naar het winnende goede doel. Op het evenement zullen verschillende Nederlandse artiesten en dj’s optreden, zoals Vato Gonzales, Yellow Claw, Gers Pardoel, Guus Meeuwis en Marco Borsato. Voor ieders wat wils dus. Personen die de kandidaten hebben geholpen met vervoer of het uitvoeren van de opdrachten krijgen twee gratis tickets met VIP- arrangement voor het evenement. Ook de mensen die zelf een activiteit hebben opgezet om geld in te zamelen voor een van de goede doelen krijgen twee gratis VIP tickets. Mensen met een VIP ticket, krijgen een eigen lounge waar zij kunnen zitten en krijgen 2 consumpties voor een hapje en een drankje. Ze mogen een kijkje backstage nemen en kunnen op de foto met de BNN’ers en de artiesten. Op het festival staan stands waar je meer te weten kan komen over het goede doel. Bij deze stands kun je een kleine gift geven aan het goede doel.


Als voorbeeld hebben wij alvast 3 goede doelen gekozen en deze gekoppeld aan 3 deelnemers om een goed beeld te geven van het spel, namelijk: •

Spieren voor Spieren – Marijn van Nunen

Because I’m a Girl – Charlotte Geven

Pink Ribbon – Marit Winters

Levensecht is zowel een transmediaal als geïntegreerd concept. Het is transmediaal omdat de verschillende media los van elkaar kunnen worden gebruikt, namelijk het programma, de website, de App en het magazine van Levensecht. Als je de kandidaten echt wilt helpen heb je social media nodig, omdat hier de oproepen van de kandidaten op komen te staan. Levensecht past perfect bij BNN, omdat BNN nog geen programma heeft waarin een spel wordt gespeeld. Dit spel past goed bij BNN omdat er een maatschappelijke waarde aan zit namelijk het inzamelen van geld voor een goed doel. Het past bij het speerpunt Lust for Life, omdat de kandidaten samen met de kijkers thuis zichzelf inzetten voor een ander.

7


Waarom is levensecht uniek en onderscheidt het zich van andere programma’s? Het programma onderscheidt zich van andere programma’s waarin een spel wordt gespeeld, omdat in de meeste programma’s de kandidaten geld kunnen winnen voor zich zelf en in Levensecht gaat het geld naar een goed doel. De doelgroep wil het programma kijken en deelnemen aan het programma, omdat ze kaarten kunnen winnen voor het evenement waar bekende artiesten komen optreden. Ze kunnen op een leuke manier geld inzamelen voor een goed doel en kunnen op televisie komen. Waarom de naam Levensecht? We hebben gekozen voor de naam Levensecht, omdat het gaat om goede doelen. Goede doelen zetten zich in voor grote problemen in de maatschappij waarvan de meeste mensen niet weten dat ze bestaan of dat het echt grote problemen zijn. Ook hebben we voor de naam Levensecht gekozen, omdat er in het echt tegen elkaar gestreden wordt voor een goed doel en aan het eind van het programma een aflevering komt om de kijkers thuis te laten zien wat de goede doelen met het ingezamelde geld hebben gedaan. Dit zorgt weer voor een goed beeld van goede doelen, omdat mensen vaak denken dat het geld helemaal niet naar de goede doelen gaat, maar dat het geld in de organisaties zelf wordt gestopt.

8


DE ONTWIKKELING VAN HET BEGIN TOT EIND

Een crossmediaal concept bedenken voor BNN bleek lastiger dan wij hadden verwacht. We zijn veel met zijn allen bij elkaar gaan zitten en hebben veel gebrainstormd. Na veel brainstormen hadden we verschillende ideeĂŤn voor een crossmediaal concept bedacht, een datingprogramma voor ouderen, een real-life serie met allemaal verschillende personen die samen wonen in een huis en nog veel meer. Maar over geen een van deze ideeĂŤn waren we echt enthousiast en daarvan raakten we nou niet bepaald gemotiveerd. Toen kwam Luuk met idee Real-life Levensweg. Levensweg is een oud gezelschapsspel dat je met 2 tot 6 spelers speelt. Het spel laat het pad zien wat een mens zou kunnen afleggen in zijn leven. De bedoeling is dat je zo rijk mogelijk wordt en als eerste de miljonairsvilla bereikt. Aan de hand van het bordspel zijn we gaan brainstormen. Eerst kwamen we op het idee om het bordspel in een studio op te zetten en bekende Nederlanders het spel tegen elkaar te laten spelen. Maar het bleek nogal lastig om van het bordspel een Real-Life spel te maken. Daarna zijn we nog op het idee gekomen om verschillende probleemjongeren te volgen en op een goede levensweg te krijgen door verschillende opdrachten en bijvoorbeeld opnieuw te beginnen aan een studie. Ook dit bleek lastig te zijn om uit te voeren.

9


Na veel denken en brainstormen is het echte Levensweg bordspel verruilt voor het tv-programma spel Levensecht. Een spel waarin 3 kandidaten tegen elkaar strijden om geld in te zamelen voor een goed doel. Hierbij is het bordspel vervallen en is het bord Nederland geworden. De spelregels van Levensecht zijn hierbij vervallen. Het bordspel Levensweg is dus het vertrekpunt geweest voor Levensecht. Het idee om 3 kandidaten tegen elkaar te laten strijden om geld in te zamelen voor een goed doel was natuurlijk niet genoeg, er moest nog veel gebeuren om het concept corssmediaal en aantrekkelijk te maken. We zijn gaan brainstormen over BNN en wat we nou echt met het spel wilden bereiken. Wat maakt Levensecht nou echt BNN en willen de kijkers van BNN dit programma wel kijken? We wilden een amuserend programma met een maatschappelijke draai neerzetten. Die maatschappelijke draai dat zijn de goede doelen maar hoe maak je een programma met goede doelen nou amuserend voor de doelgroep van BNN? Toen zijn we een aantal elementen gaan bedenken die het programma spannend en amuserend zouden kunnen maken. We kwamen op het idee om de kandidaten op eigen voet te laten reizen naar de plaats van bestemming waar een opdracht moet worden uitgevoerd. Het mag de kandidaten geen geld kosten, dus ze moeten bijvoorbeeld liften of zwart reizen met het openbaar vervoer. Om het in-

10


teractief te maken hebben we ervoor gekozen dat de kandidaat de kijker thuis om hulp mag vragen via Facebook of Twitter, ook hebben we gekeken naar de plaatsen waar de opdrachten moeten worden uitgevoerd. We wilden graag in elke provincie een plaats aan de beurt laten komen zo is het voor alle kijkers mogelijk om de kandidaten te helpen bij bijvoorbeeld het reizen. 1.

Startpunt Amsterdam om te reizen naar Noord-Holland --> Haarlem

2.

Startpunt Haarlem om te reizen naar Zuid- Holland --> Leiden

3.

Startpunt Leiden om te reizen naar Zeeland --> Goes

4.

Startpunt Goes om te reizen naar Noord- Brabant --> Tilburg

5.

Startpunt Tilburg om te reizen naar Limburg --> Venlo

6.

Startpunt Venlo om te reizen naar Gelderland --> Nijmegen

7.

Startpunt Nijmegen om te reizen naar Utrecht --> Amersfoort

8.

Startpunt Amersfoort om te reizen naar Flevoland --> Lelystad

9.

Startpunt Lelystad om te reizen naar Friesland --> Heerenveen

10.

Startpunt Heerenveen om te reizen naar Groningen --> Groningen

11.

Startpunt Groningen om te reizen naar Drenthe --> Emmen

12.

Startpunt Emmen om te reizen naar Overijssel --> Hengelo


Daarna hebben we goed nagedacht over de opdrachten die de kandidaten moeten uitvoeren. Moeten deze opdrachten extreem, grappig of juist maatschappelijk zijn, omdat het om goede doelen gaat. Uiteindelijk hebben we gekozen voor grappig opdrachten met een maatschappelijke draai, waaraan de kijkers ook thuis kunnen deelnemen. We hebben besloten om alvast 6 opdrachten te verzinnen en om het concept interactief te houden hebben we er voor gekozen dat de kijkers thuis ook opdrachten mogen inzenden, waarvan er uiteindelijk 6 worden uitgekozen. Tijdens sommige opdrachten wordt gebruikt gemaakt van sponsoren, voor deze sponsoren wordt reclame gemaakt tijdens de uitzending, in ruil hiervoor doneren de sponsoren geld aan de winnaar van die aflevering. De sponsoren die hier aan mee werken zijn: Bavaria, Philips, RedBull, Rabobank en 3FM. Opdrachten: 1.

Het appel en ei spel: Elke kandidaat krijgt een appel en een ei. Met de appel en het ei gaan de

kandidaten langs deuren en proberen het te ruilen voor iets waar meer waarde aan zit. Het is de

bedoeling dat de appel en het ei uiteindelijk geruild zijn voor iets van veel meer waarde,

bijvoorbeeld een bankstel. Aan het product waar de appel en het ei uiteindelijk voor zijn geruild

wordt een waarde gegeven. Deze waarde komt in de kluis van de kandidaat.

2.

Als gids spelen in een stad: De kandidaten moeten als gids spelen in een stad voor een grote

groep mensen via een georganiseerde instelling voor rondleidingen. Na deze tour, gaat de kan

didaat langs met een pot en hier mogen de mensen die de tour hebben gelopen geld in stoppen.

12


Dit bedrag gaat naar het goede doel.

3.

Een vaar wedstrijd: De kandidaten gaan tegen elkaar varen. Degene die als

eerst over de finish is krijgt een bepaald bedrag van de sponsoren voor in zijn of haar kluis.

4.

Verstopte fietsonderdelen: In een stad worden fietsonderdelen verstopt. De kandidaat moet deze

onderdelen gaan zoeken en de fiets in elkaar zetten. Degene die als eerst de fiets in elkaar heeft

gezet krijgt een bedrag van de sponsoren.

5.

Casino: De deelnemers gaan naar het casino. Ze mogen ieder een even hoog bedrag inzetten en

hiermee verschillende spellen spelen om zoveel mogelijk geld te winnen voor hun kluis. Deze

bedragen worden gesponsord door de sponsoren. Het bedrag dat wordt in gezet wordt niet uit

de kluis gehaald.

6.

Heitje voor karweitje: Heitje voor karweitje is de zesde opdracht die de kandidaten moeten

uitvoeren. Ze gaan in de stad langs de deuren en vragen of ze een karweitje kunnen doen. Als ze

het karweitje goed hebben uitgevoerd mag degene bij wie ze het hebben uitgevoerd hier een

bedrag voor geven. Het bedrag komt in de kluis van de kandidaat.

De opdrachten van afleveringen 7 tot en met 12 worden ingezonden door de kijkers thuis.


Na iedere aflevering kunnen de kijkers thuis stemmen op de kandidaat waarvan zij vinden dat diegene als beste de opdracht heeft uitgevoerd, de kluis van de kandidaat met de meeste stemmen wordt dan vermedigvuldig met 2. Om de kijkers nog meer te triggeren en aan te zetten tot actie kwamen we op het idee om aan iedere kandidaat van Levensecht een BNN’er te koppelen. De BNN’ers presenteren het programma en helpen de kandidaat in de strijd om het meeste geld in te zamelen voor het goede doel. We hebben gekozen voor: Nicolette Kluijver, Dennis Storm en Valerio Zeno. Daarna zijn we gaan kijken hoe we het concept crossmediaal kunnen maken en welke mediums we willen gaan inzetten. We hebben gekozen voor televisie, een website, App, social media als Facebook en Twitter, evenement en een magazine.


OP WELKE TREND RICHT LEVENSECHT ZICH? Goede doelen komen steeds vaker slecht in de media, dit komt vooral omdat de bazen van de goede doelen veel verdienen. Hierdoor nemen de geloofwaardigheid en de donaties af, omdat mensen denken dat het geld niet goed terecht komt. Door het spel Levensecht komen de goede doelen beter in het daglicht te staan en wordt er gewerkt aan hun imago. In Levensecht laten we zien waar het geld terecht is gekomen en wat er mee is gedaan, zo wordt er gewerkt aan de geloofwaardigheid van de goede doelen. Zodra een goed doel niet meer aan de eisen voldoet van de donateur kan hij of zij het lidmaatschap eenvoudig opzeggen via de website. Dit heeft ook als gevolg dat er al gauw nieuwe stichtingen worden opgestart. Dus de concurrentie wordt steeds groter. Het is dus belangrijk dat er een nieuwe manier wordt gevonden om mensen aan te zetten donateur te worden of te blijven van een goed doel. Het is belangrijk om voortdurend in te spelen op de laatste trends en ontwikkelingen in de samenleving. Social Media wordt steeds meer gebruikt door bedrijven om klanten te werven en reclame te

15


maken. Wij zetten door middel van een crossmediaal concept Facebook en Twitter in om reclame te maken voor de goede doelen en de kijkers thuis aan te zetten om over te gaan in actie, om bijvoorbeeld zelf geld te doneren of de kandidaten van Levensecht te helpen met de opdrachten. Door via het internet meer donateurs te werven krijgen organisaties de kans om internationaal uit te groeien. Mensen geven liever direct hun geld aan een goed doel dan via een tussenweg (collecteurs). Via het internet kan er direct gedoneerd worden.

MEDIUMSPECIFICITEIT Levensecht zet de volgende media in: •

Televisie

Website

Social media (Facebook/Twitter)

Evenement

Magazine


Televisie Televisie is het belangrijkste medium van Levensecht. Met televisie bereik je een groot publiek en trek je dus veel mensen aan om gebruik te maken van de rest van het concept. Het hele concept draait om het programma heen waarbij de afleveringen op televisie het hoofdmedium zijn. Onderdelen van de afleveringen zijn: •

Het reizen naar de plaats van bestemming

Het uitvoeren van de opdracht

De stand van de kluizen

Oproep waar de volgende aflevering plaats vindt en om de kandidaten te helpen om geld in te

zamelen.

Personen die zelf een actie hebben opgezet om geld in te zamelen komen ook kort op tv

Verwijzingen naar de andere media die worden ingezet

Website Ook internet is een belangrijk medium in het concept van Levensecht. Met internet kun je ook veel personen bereiken en de kijkers thuis aanzetten tot actie. Aan het einde van elke aflevering op televisie wordt doorverwezen naar de website en andere mediums. Op de website kunnen de kandidaten zich aanmelden door middel van een brief met uitleg waarom zij willen deelnemen aan het programma, voor

17


welk goed doel zij willen strijden, waarom dit goede doel en wat hun ervaring is met het goede doel. De kijkers kunnen informatie lezen over de deelnemers en over de goede doelen. Ze kunnen afleveringen terug kijken en zien wat de kandidaten per opdracht hebben gedaan en hoeveel geld er in hun kluis zit. De kijkers kunnen via de website opdrachten insturen die zij de kandidaten willen zien uitvoeren in komende afleveringen. Op deze manier hebben de kijkers invloed op de content van de afleveringen. Daarnaast komt op de website een ereplekje voor mensen die een actie hebben opgezet om geld in te zamelen voor een van de goede doelen. Ook kun je op de website Facebook en Twitter berichten lezen van kijkers en de kandidaten en zelf berichten posten. Op de homepage van de pagina staat een button die de bezoeker linkt naar de officiĂŤle website van BNN. De Webiste: http://marijnvannunen.wix.com/levensechtbnn

Social media Ook social media heeft een belangrijke rol in het concept van Levensecht het ondersteunt de deelname van de kijkers aan het programma. De doelgroep waarop het programma zich richt maakt veel gebruik van social media waardoor de kans groot is dat kijkers reageren via Facebook of Twitter. Er wordt een algemene Facebook en Twitter aangemaakt, waarop informatie van het programma wordt geplaatst, de kandidaten, de stand, de goede doelen en natuurlijk foto’s en video’s. De kijkers thuis kunnen hier ook opdrachten inzenden voor de kandidaten.

18


Via Facebook kunnen de kandidaten stemmen op welke kandidaat de opdracht het beste heeft uitgevoerd. VIa deze Facebook kunnen de deelnemers om hulp vragen bij de opdrachten en bij het reizen om naar de plaats van bestemming te komen.

App Je ziet voortaan steeds vaker dat programma’s een App ontwerpen en het trekt de jonge doelgroep ook erg aan. Op de App van Levensecht zie je een plattegrond van Nederland en kun je zien in welke stad de kandidaten zich bevinden en in welke stad de kandidaten de volgende aflevering opdrachten gaan uitvoeren. Je kunt de stand zien van de kluizen en de opdrachten die zijn uitgevoerd bekijken via foto’s en filmpjes. Ook in de App komt een ereplekje voor mensen die een actie hebben opgezet om geld in te zamelen voor een van de goede doelen.

19


Evenement Het evenement maakt ook een groot deel uit van het concept. Het is een reden waarom kandidaten mee zouden willen doen en waarom de kijkers thuis zouden willen deelnemen aan het programma. Uiteindelijk is de deelnemer die het meeste geld heeft opgehaald voor zijn goede doel de winnaar. De winnaar wint een evenement om voor zijn of haar goede doel nog meer geld in te kunnen zamelen. Het evenement wordt gesponsord door Bavaria, RedBull, Philips, 3FM en Rabobank en vindt plaats in het Vondelpark in Amsterdam. Een kaartje voor het evenement kost €15,- dit bedrag gaat naar het winnende goede doel. Op het evenement zullen verschillende Nederlandse artiesten en dj’s optreden, zoals Vato Gonzales, Yellow Claw, Gers Pardoel, Guus Meeuwis en Marco Borsato. Voor ieders wat wils dus. Personen die de kandidaten hebben geholpen met vervoer of het uitvoeren van de opdrachten winnen dan een gratis ticket met VIP- arrangement voor het evenement. Ook de mensen die zelf een activiteit hebben opgezet om geld in te zamelen voor een van de goede doelen winnen ook een gratis VIP ticket. Mensen met een VIP ticket krijgen een eigen lounge waar zij kunnen zitten en krijgen dan 2 consumpties voor een hapje en een drankje.. Ze mogen een kijkje backstage nemen en kunnen op de foto met de BNN’ers en de artiesten. Op het festival staan stands, waar je meer te weten kan komen over het goede doel. Bij deze stands kun je een kleine gift geven aan het goede doel.


Magazine Er is een magazine ontworpen dat een bijdrage levert aan het programma en dat eenmalig wordt uitgegeven. In het magazine vindt je onder andere: •

Informatie over de goede doelen

Het voorbeeld kandidaten en presentatoren worden voorgesteld

Een artikel over liften en zwart rijden

Informatie over het evenement.

Een kaart Nederland waarin de steden waar het programma plaats vindt worden uitgelicht

Reclame voor goede doelen

21


USABILITY

Levensecht richt zich op de doelgroep jongvolwassenen van 18 t/m 30 jaar. Bijna alle jongvolwassenen zijn in bezit van een televisie, computer en een mobiele telefoon met internet en zijn dus bereid om de App van Levensecht te kunnen downloaden. Velen maken er gebruik van de social media Facebook en Twitter. De Usability van Levensecht is dus laagdrempeling, iedereen kan het volgen en de beleving die de deelnemers beleven.

RELEVANTIE

Omdat goede doelen steeds vaker sleht in de media komen te staan en het imago van goede doelen verslechterd zijn, is Levensecht erg relevant. Levensweg zal er voor zorgen dat het iamgo van goede doelen weer beter wordt door ook de leke kanten ervan te laten zien. De doelgroep jongvolwassenen hebben doordeweeks vaak school of zij werken. Het is daarom relevant om Levensecht op een zaterdag op te nemen. Veel jongvolwassenen zijn dan vrij en kunnen dus deelnemen aan het programma. De dagen dat er wordt opgenomen worden van te voren bekend gemaakt, ook de plaats waar wordt opgenomen wordt van te voren bekend gemaakt. Zo weet de

22


doelgroep waar en wanneer er gefilmd wordt, zodat zij, wanneer zij willen deelnemen hiermee rekening kunnen houden. De aflevering wordt op een doordeweekse dag uitgezonden en duurt 45 minuten.

CO-CREATIE Waarom willen kijkers zichzelf kandidaat stellen voor het programma? De kandidaten krijgen de kans om geld in te zamelen voor een goed doel dat zij leuk vinden. Het inzamelen van geld voor een goed doel geeft ze voldoening, omdat ze iets gedaan hebben voor een ander. Ze kunnen een evenement winnen waarmee nog meer geld kan worden opgehaald voor het goede doel en er wordt extra veel reclame gemaakt voor het goede doel. Waarom willen de kijkers thuis deelnemen aan het programma? Het inzamelen van geld voor een goed doel geeft de kijker voldoening, omdat ze iets gedaan hebben voor een ander. Hier tegenover staat dat de kijker wordt beloond. Degene die zelf een actie heeft verzonnen om geld in te zamelen, heeft geholpen bij het uitvoeren van een opdracht, het reizen van de plaats naar bestemming komt op televisie en wordt beloond met een ereplekje op de website en de App en winnen dan een gratis ticket met VIP- arrangement voor het evenement.


VOOR WELKE DOELGROEP

IS HET BESTEMD?

De doelgroep van Levensecht zijn jongvolwassenen van 18 tot 30 jaar. Ze voelen zich jong en zijn jong van geest, houden wel van een avontuur en doen graag iets voor een ander. Ze houden van een feestje en gaan graag naar grote evenementen. Ze zijn ge誰nteresseerd in grote problemen in de maatschappij en de goede doelen staan dicht bij de problemen die nu in de wereld spelen. De doelgroep heeft het in de weekenden druk met uitgaan, sport en vrienden daarom is woensdagavond om 20:30 op NED 3 een geschikte tijd om Levensecht uit te zenden. Zo worden zoveel mogelijk mensen binnen de doelgroep bereikt. Levensecht moet de kijkers thuis amuseren en op een leuke manier aanzetten tot actie. De doelgroep zal stil staan bij de goede doelen en worden aangezet om anderen te helpen. De doelgroep zal op deze manier een positief beeld krijgen van goede doelen.


LINE-UP AFLEVERING 1 0.00 – 0.03:

Promo

0.03 – 1.03:

Leader van het programma wordt gestart. Hierin wordt er een korte introductie gedaan van het programma, zodat mensen die het programma nog nooit hebben gezien een kleine intro krijgen.

1.03 - 3.00:

Nicolette, Dennis en Valerio vertellen wat er in het programma gebeurt en

onthullen de deelnemers. 3.00 - 3.20:

Nicolette gaat langs bij de kandidaat waaraan zij is gekoppeld.

3.20 - 7.20:

De eerste kandidaat stelt zichzelf voor en verteld voor welk goede doel hij gaat

strijden en waarom. 7.20 – 7.40:

Dennis gaat langs bij de kandidaat waaraan hij is gekoppeld

7.40 - 11.40:

De tweede kandidaat stelt zichzelf voor en verteld voor welk goede doel hij gaat

strijden en waarom. 11.40 - 12.00:

Valerio gaat langs bij de kandidaat waaraan hij is gekoppeld

12.00 - 16.00:

De derde kandidaat stelt zichzelf voor en verteld voor welk goede doel hij gaat

strijden en waarom.

26


16.00 - 26.00:

Alle kandidaten en presentoren staan op de Dam in Amsterdam. Hier vertellen

de presentatoren aan de kandidaten wat de opdracht is (Appel en ei spel) en

in welke stad de opdracht moet worden uitgevoerd. Het start signaal wordt gegeven om te gaan reizen van Amsterdam naar Haarlem. Je ziet hoe de 3 kandi-

daten van Amsterdam naar Haarlem reizen.

26.00 – 41:00:

De kandidaten en presentatoren zijn in Haarlem en gaan het Appel en Ei spel

uitvoeren. Ze gaan langs bij deuren in Haarlem om de appel en het ei te ruilen

voor iets wat meer waard is.

41.00 – 45:00:

Het product waarvoor de appel en het ei uiteindelijk zijn geruild wordt getoond.

Er wordt gekeken wat de producten waard zijn. Het bedrag dat het product

waard is komt in de kluis van de kandidaat.

45:00 – 47:00:

Kijkers die zelf een activiteit hebben opgericht om geld in te zamelen voor een

van de goede doelen worden getoond.

47.00 - 48.00:

De stand van de kluizen van de kandidaten worden getoond met het ingezamelde geld.

48:00 – 48.25:

Er wordt verwezen naar de website, app, social media, evenement en het maga-

zine. Ook wordt de plaats bekend gemaakt waar de volgende aflevering plaats

zal vinden. De kijkers thuis worden opgeroepen om zelf geld in te zamelen voor de goede doelen om de kandidaten te helpen met het spel.

27


FORMAT BNN COMMUNICATIE  

Format BNN communicatie leerjaar 1 groepje 2 Klas 1CD

FORMAT BNN COMMUNICATIE  

Format BNN communicatie leerjaar 1 groepje 2 Klas 1CD

Advertisement