Page 1

Vikarplan 17.09.2012

5.c er en dejlig, livlig klasse. Duer nødt til at holde hårdt på at de ikke larmer og afbryder. Husk at udnævne nye dukse. Vi har en liste ved tavlen. De skal gå sammen 2 og 2 og læse deres gyser højt for hinanden. De skal give hinanden respons – dvs. gode råd og arbejde videre med historien, som skal gøres færdig. På torsdag skal de læse deres historie for en elev fra 5.a. Derfor må de hjælpe hinanden med at gøre historierne rigtig gode. Skriv disse genretræk på tavlen: sted, stemning, det monstrøse, det overnaturlige, at spændingen bygges op med flere højdepunkter Når de lytter til hinandens gyser, skal de bagefter snakke om disse træk er med. De skal udpege dem. De kan sidde i klassen og på gangen. De må gå sammen med en fra gruppen – højest 3. Slå ned på pjat. Bliver de færdige kan du give dem kopi 10 om opfordringer, som ligger på katederet. Ikke de andre kopier!

Vi er ved at lave nogle billeder, men I skal i stedet arbejde med følgende: Find bøgerne Liv og Religion 5 i en orange kasse. Hvis den ikke er i klassen, er den i 5.a eller 5.c. Eleverne læse 2og2 s. 20-21. Derefter besvarer de spørgsmålene, som jeg har vedhæftet planen her og som skal printes ud og kopieres i 27 eksemplarer.

Billedkunst 4.a De skal ikke tegne videre på deres træer! I stedet for I en lidt sjov opgave: Alle får et A4 papir, farvekridt eller farveblyanter. Eleverne går sammen 2 og 2. De skal sidde med ryggen til hinanden ved et bord. Den ene er kunstner. Den anden ringer for at bestille et maleri af sin moster. Han skal beskrive mosteren meget detaljeret gennem telefonen. Når den første er færdig efter 15-20 minutter ser de på portrættet sammen. Bagefter bytter de. Så den der ringer, tegner altså ikke selv imens og må ikke se hvad kunstneren maler før til sidst. Herefter kan hver elev få 1 A4 og en tegneplade (ligger inde i depotet på reolen i midten af lokalet) og så kan I gå i cykelskuret, hvor de skal tegne en cykel. Det er en øvelse i iagttagelsestegning. Der er blyanter i mit skab CC. Måske skal de spidses. Husk at sætte tid af til oprydning: sætte stole op, feje hele lokalet og tørre borde af. Tegningerne samles i en bunke og lægges i 4.a’s skab. God fornøjelse!


Spørgsmål til Symboler i religionerne s. 20-21 1. Hvor stammer Islams halvmåne oprindeligt fra?

2. Hvad symboliserer halvmånen? 3. Hvor mange kanter er der i den jødiske Davidsstjerne? 4. Hvad kaldes den slags stjerner også? 5. Hvorfor har Jødedommen en stjerne som symbol? 6. Hvad kalder jøderne denne stjerne? 7. Hvad er buddhismens symbol? 8. Hvad er hjulet et symbol på? 9. Hvad symboliserer de 8 eger i hjulet?


10. Hvad er AUM symbol p책? 11. Hvilken slags gud er Brahma? 12. Hvilken slags gud er Vishnu? 13. Hvilken slags gud er Shiva?

Vikarplan  
Vikarplan  

Vikarplan for CC

Advertisement