Page 1

LICHTING 2014 PROJECTPLAN NIEUW CONCEPT

2014

PROJECTPLAN NIEUW CONCEPT


Anna Kathryn Gregor

Loeki Mulder

Loeki Mulder

Katrien Baaij

Anna Kathryn Gregor

Niki Milioni

2 Harmsen Wenda Wenda Harmsen

Anbasje Blanken

Anbasje Blanken

Anneleen Berkels


UITGANGSSITUATIE DOELSTELLINGEN BEOOGD  RESULTAAT CONCEPT PROMOTIE PROJECT  OPZET PARTIJEN VERANTWOORDELIJKHEDEN  PARTIJEN PLANNING BUDGET BIJLAGEN

PAGINA      5 PAGINA      6 PAGINA      6 PAGINA      8 PAGINA  10 PAGINA  14 PAGINA  17

PAGINA  19 PAGINA  20 PAGINA  24 PAGINA  26


Henriette Tilanus

4

Henriette Tilanus


uitgangssituatie Zie brandbook ‘Lichting Amsterdam’ voor een compleet inzicht in de huidige situatie en het huidige concept.

Korte samenvatting Lichting Amsterdam is een platform ontstaan ter overbrugging van de kloof tussen onderwijs en industrie. Het doel van Lichting is om modetalent te identificeren, stimuleren, ondersteunen en begeleiden bij het opstarten van een succesvolle carriere. Lichting brengt het beste samen van de 7 modeacademies. De selectie wordt gedaan door de hoofddocenten, iedere academie zendt 2 deelnemers in. De graduates showen vervolgens hun collectie tijdens Amsterdam Fashion Week. In het publiek zitten de 700 belangrijkste mensen voor de volgende stappen in hun carriere. De winnaar wordt voor 50% gekozen door de jury en voor 50% door (50 van) de belangrijkste mensen uit de mode industrie in het publiek. De winnaar krijgt 10.000,- prijzengeld van hoofdsponsor G-star. LICHTING IS EEN LETTERLIJKE VIERING VAN JONG NEDERLANDS MODE DESIGN TALENT - DE NIEUWE “LICHTING”.

Knelpunten - Deelnemers kunnen tijdens de show niet hun hele collectie laten zien, maar moeten stuks selecteren. Hierdoor komt het concept van de collectie vaak niet goed naar voren. - De begeleidingsfase na de show stelt niet veel voor. Er is geen ondersteuning bij de besteding van het prijzengeld van 10.000,- en er is geen support op het gebied van financien, productie en pers. - Nederland is te klein. Er is in Nederland geen industrie om beginnende designers te supporten. De missie van Lichting: HET BETREKKEN VAN DE INDUSTRIE IN TALENT ONTWIKKELING EN HET BIEDEN VAN EXTRA PERSPECTIEF AAN TOP TALENT, KOMT NIET GOED UIT DE VERF. 5


doelstellingen Voor de deelnemers - Sterke incubator voor creatieve start-ups - Strategische benutting van platform Lichting - Samenwerking & netwerkvorming tussen educatie, industrie & overheid - Lichting zowel de modeprofessionals als de inkopers in Londen inspireert - Het modetalent na Lichting een positieve ontwikkeling doormaakt door middel van het coaching traject - Spetterende show, letterlijke viering van Nederland modetalent

Voor de partners - Hoge media coverage - HTNK de positionering als leading recruitment bureau t.o.v. potentiele opdrachtgevers heeft - Lichting bereikbaar voor groter publiek - Nederland als modeland internationaal op de kaart zetten

Met medewerking van - Londen Fashion week - De overheid, oftewel het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, als sponsor

beoogd resultaat Bij de deelnemers - De deelnemers van Lichting hebben goede contacten opgedaan waarmee ze verder kunnen bij de opstart van een eigen label (op het gebied van productie/pers etc.) - De winnaar van Lichting heeft 2 jaar na het winnen een (financieel gezond) eigen label - Waardevolle contacten in Londen welke gebruikt kunnen worden voor creatieve start-ups

Bij de partners - Kwalitatief goede show - Lichting draagt bij aan de profilering van Nederland in binnen- en buitenland als innovatief modeland - Media Coverage van 5.000.000,- Minimaal 5 Nieuwe opdrachten voor HTNK

Meewerkende partijen - Show tijdens Londen Fashion Week - Financiering voor 1/3 deel door de overheid

6


Anneleen Berkels

7


CONCEPT Lichting is een platform ontstaan ter overbrugging van de kloof tussen onderwijs en industrie. Lichting brengt het beste samen van de 7 Nederlandse modeacademies. De selectie wordt gedaan door de hoofddocenten, iedere academie zendt 1 deelnemer in. Voorafgaand aan de show worden alle deelnemers klaargestoomd voor wat ze te wachten staat; ze krijgen een portfolio & presentatie training in Amsterdam en leren om te gaan met de pers in Amsterdam en Londen. Ook showen de high potentials hun collectie’s tijdens de Amsterdam Fashion Week, zodat het Nederlands talent niet volledig wordt ‘weggehaald’ uit Nederland. In september showen de geselecteerde talenten vervolgens hun collectie tijdens de Londen Fashion Week. In het publiek zitten de 700 belangrijkste mensen voor de volgende stappen in hun carriere. De winnaar wordt voor 50% gekozen door de jury en voor 50% door (50 van) de belangrijkste mensen uit de mode industrie in het publiek. Na de show van Lichting gaat support van de winnaar een essentiele rol spelen en wordt deze ondersteund in de eerste stappen van het opzetten van een eigen label. Deze winnaar krijgt 2 jaar lang begeleiding richting het zelfstandig ondernemerschap. Dat wil zeggen; workshops en individuele coaching, 2 jaar studio ruimte, en financiele support. Het uiteindelijke doel van Lichting is modetalent identificeren, stimuleren, ondersteunen en begeleiden bij het opstarten van een succesvolle carriere.

8


Anna Kathryn Gregor

9


promotie Lichting gaat gebruik maken van diverse media kanalen om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Deze promotie vindt het hele jaar plaats. Hiernaast vindt er ook een introductie campagne van het concept Lichting plaats in Londen. Hierover valt meer te lezen in het communicatieplan.

Mediapartner Vogue Lichting gaat samen werken met de Vogue UK. Vogue is een tijdschrift dat een ode aan schoonheid geeft. Het is vernieuwend, inspirerend maar bovenal inhoudelijk vol interviews met mensen die ertoe doen of gaan doen. Middels facebook heeft Vogue 826.000+ volgers. Vogue is het meest toonaangevende tijdschrift in de modebranche. De winnaar gaat een wekelijkse blog bijhouden op de site van Vogue over de voortgang binnen het proces van het ontstaan van de collectie. De tekst wordt ondersteund door beeld en videomateriaal. Deze blog wordt iedere week gedeeld op de facebook van Vogue en Lichting en de website van Vogue en Lichting. Na de show tijdens Londen Fashion week wordt er ook een editiorial met kleding van de deelnemers geplaatst in het magazine. Door Vogue als mediapartner te hebben wordt bijna de gehele mode-industrie in een klap bereikt. De waardes van Vogue passen goed bij die van Lichting, ze zijn samen de ideale match.

Website Op de website van Lichting is naast de praktische informatie over de wedstrijd zelf, extra concent te vinden over alle deelnemers. Deze content moet er voor zorgen dat de bezoekers regelmatig terugkeren naar de website, omdat er steeds wat nieuws te lezen of te zien valt. Bij alle interviews, artikelen, foto’s en video’s wordt een faebook en twitter icoontje geplaatst. Op deze manier kunnen alle bezoekers alle informatie gemakkelijk delen op de social media. De volgende pijlers zijn te vinden op de website:

Over Lichting Onder deze pijler wordt het concept van Lichting beschreven. Hierbij wordt verteld over de start van Lichting in 2007, de veranderingen in de loop van de jaren, en de start in Londen. Deze pijler verandert niet vaak van informatie - het is de basis van Lichting.

Partners De partners van Lichting worden uitgebreid beschreven. Ook verschijnen er regelmatig interviews met deze partners over het verloop van de wedstrijd, het proces van de winnaar etc. Aangezien deze partners Lichting mogelijk maken, is het erg interessant om te weten wat hun beweegredenen zijn.

Deelnemende academies & hoofddocenten De deelnemende academies worden beschreven. Ook vertelt de hoofddocent van iedere opleiding over zijn/haar talent van dat jaar. Wat maakt deze top graduate zo bijzonder en waarom is hij/zij uitgekozen voor deelname aan Lichting. Deze interviews verschijnen in Juli en Augustus, voor de fashionweek in Londen. Ook worden de voormalige deelnemer van elke school weergegeven met een link naar hun profiel.

Panel members & mensen uit de industrie Ieder jaar wordt er een ander panel samengesteld door de partners van Lichting. Dit panel wordt na de show van Londen uitgebreid geinterviewd over de kwaliteiten van de deelnemers en de winnaar. Ook worden de belangrijke mensen uit de industrie (welke stemrecht hadden tijdens de show) geinterviewd over hun favorieten. Deze pijler is in de maanden september en oktober actief.

Front & Backstage Bij de pijler front & backstage is voornamelijk beeldmateriaal te zien. Filmpjes en beelden van de show, maar ook van de trainingen voorafgaand aan de show. Hier wordt het hele traject van selectie t/m de show weergegeven in beeld en film.

10


Deelnemers van Lichting Deze pijler is naast de pijler van de winnaar het meest actief. In de periode van juli tot Londen Fashion week (sept) worden alle designers voorgesteld. De designer stelt zichzelf voor via een (of meerdere) filmpjes. Ook is zijn of haar achtergrond te lezen en zijn er beelden van de collectie te bekijken. Na september worden de deelnemers maandelijks geinterviewd en gevolgd in hun traject na Lichting. Ook al hebben zij Lichting niet gewonnen, toch hebben zij door Lichting grote stappen gezet die zeker het volgen waard zijn.

De winnaar De winnaar wordt gevolgd in zijn/haar vervolg traject na de winst van Lichting. Iedere week wordt er (via de Vogue site) een blog geplaatst door de designer over zijn belevenissen in Londen, waar hij/zij tegenaanloopt en hoe het met de vorderingen van de collectie gaat.

Social media Op dit moment wordt er vrij weinig gebruik gemaakt van social media. Lichting heeft een facebook pagina met 650 likes en heeft geen twitter, instagram of pinterest. Het is echter wel belangrijk om in de toekomst meer volgers te krijgen en te behouden. Om dit te bereiken moeten er regelmatig updates gepost worden. Daarnaast gaan twitter, pinterest en instagram ook een grote rol spelen in de gehele communicatie. Deze accounts worden op korte termijn aangemaakt. Het hoofddoel van de social media is om de doelgroep op de hoogte te houden van de ontwikkelingen van de winnaars en deelnemers van Lichting. Deze ontwikkelingen worden ook op de website geplaatst, maar via de social media wordt de doelgroep sneller bereikt. Er wordt op de social media delen van artikelen/foto’s etc geplaatst met hieronder een link naar de website. Hierdoor gaat de website ook langer en meer bezocht worden. De online kanalen gaan elkaar versterken.

Wat moet er gepost worden op social media? Alle informatie die op de site wordt geplaatst, moet ook op facebook & twitter (en waar mogelijk instagram en pinterest) geplaatst worden. Dit houdt in dat voor de show van Lichting, in de maanden juli en augustus, alle deelnemers o.a. worden voorgesteld,en dat na de show de winaar en de deelnemers gevolgd worden in hun traject na Lichting. Naast alle informatie op de website, worden nieuwe publicaties gepost, net als events van oud-Lichting kandidaten. Online media zal veelvuldig worden ingezet.

11


Het platform Lichting bestaat uit drie ‘onderdelen’

1 Selectie & traject naar de show toe 2 De show tijdens Fashion Week 3 Begeleidingsfase

12


PROJECTOPZET

Maartje van Hooy

13


projectopzet 1. Selectie & Aanloop naar de show toe selectie hoofddocenten De hoofddocenten van dé 7 mode academies van Nederland selecteren ieder één kandidaat voor Lichting. De 7 mode academies bestaan uit: - Academy of Fine Art/ Zuyd University, Maastricht - Willem de Kooning Academy, Rotterdam - Utrecht School of the Arts, Utrecht - Royal Academy of Art, Den Haag - Gerrit Rietveld Academy, Amsterdam - Artez Institute of the Arts, Arnhem - AMFI Amsterdam Fashion Institute, Amsterdam

portfolio pitch workshop - Locatie: Nederland, HTNK - Eerste week juli Workshop waarin gewerkt wordt aan het CV en portfolio van de deelnemers. Tevens wordt er aandacht besteed aan zelfpresentatie en het schrijven van een persbericht. Deze workshop is het eerste contactmoment van alle deelnemers en geeft hen ook de kans om elkaars werk te vergelijken. Tijdens deze clinic worden de deelnemers in korte tijd klaargestoomd voor presentaties aan de pers en het Lichting panel in volgende workshops en de professionals uit de industrie tijdens Lichting en de periode erna. De workshop wordt gegeven door Iris Ruisch (Design consultant) & Karlijn Bozon (Marketing & PR consultant) van HTNK.

press portfolio pitch - Locatie: Nederland, HTNK - Tweede week juli De graduates krijgen de mogelijkheid zichzelf en hun werk te presenteren in de vorm van een portfolio presentatie aan een selectie van het hoogste niveau Nederlandse pers. Praktijk oefening op het hoogste niveau. Ze leren kort en bondig te vertellen wie ze zijn als ontwerper en leren goed aan te kunnen duiden wat hun werk onderscheid van anderen.

show amsterdam fashion week - Locatie: Nederland, Amsterdam - Tweede week van juli De graduates showen hun collectie’s tijdens de Amsterdam Fashion Week. Dit is een ‘normale’ show zonder stem en/of wedstrijd element. Omdat Lichting een van de belangrijkste, grootste shows is tijdens de zomer editie van AFW, is het zonde om dit Nederlands talent helemaal weg te halen uit Nederland. Lichting Amsterdam is een viering van de Nederlandse mode.

press portfolio pitch - Locatie: Londen, PR Bureau - Eerste week September (twee dagen voor de show) De graduates krijgen nogmaals de mogelijkheid zichzelf en hun werk te presenteren in de vorm van een portfolio presentatie, ditmaal aan een selectie van de beste Engelse pers. 14


panel portfolio pitch londen - Locatie: Londen - PR Bureau - Eind eerste week september - Dag van show Presentatie van werk en portfolio aan het internationale panel en belangrijke mensen uit de industrie. Op deze manier krijgt het panel meer tijd om een gedegen mening te vormen over de deelnemers en hebben de deelnemers meer tijd voor netwerkvorming met het panel en de belangrijke key stakeholders. Dit is een zeer waardevol moment voor de deelnemers om contacten te leggen voor de toekomst.

2. De show tijdens Londen Fashion Week - Locatie: Londen - Eind eerste week september, afhankelijk van de show schedule Alle graduates showen hun gehele collectie bestaand uit 7/8 stuks. Vervolgens brengt de jury een stem uit, deze jury bestaat uit een professioneel, internationaal panel van 4 mode deskundigen. Deze stem bepaald voor 50% wie de winnaar wordt van Lichting. De andere 50% wordt bepaald door de industrie. 50 belangrijke mensen uit de modewereld, die zich in het publiek bevinden, dienen ook een stem in. Hieruit komt de winnaar. De winnaar wint een start-up voor zijn of haar eigen lijn.

3. Begeleidingsfase Deze fase bestaat uit verschilende onderdelen: - 2 jaar atelier ruimte - 2 jaar PR contract - Financiele support - School for Creative Startups - Windows of Opportunity - Managing overseas production - Coaching Traject

2 jaar atelier ruimte - Locatie: Londen, Somerset House. - Periode: sept 2014- sept 2016 Somerset House is de thuisbasis voor een verscheidenheid van culturele en artistieke organisaties. Het streven is een plaats vol inspiratie te zijn. De bovenste verdiepingen in het gebouw functioneren als werkruimtes en worden verhuurd aan de creatieve industrie. Dit is de ideale locatie voor een beginnende designer; het gebouw bruist van decreatieve energie en het bevindt zich in hartje Londen.

PR bureau 2 jarig contract - Locatie: Londen - Periode: sept 2014- sept 2016 In samenwerking met het PR bureau kan de designer sales events organiseren en contact onderhouden met de pers.

financiele support - Periode: sept 2014 - sept 2015 De winnaar krijgt het eerste jaar financiele support voor het vervaardigen van de collectie.

15


school for creative startups - Locatie: Londen - Periode: september - mei (2014/2015) School for Creative Startups is een sociale onderneming gestart door Doug Richard. Deze school omvat een programma dat ontworpen is om creatieve mensen te laten zien hoe ze succesvol een eigen bedrijf kunnen beginnen. Een van de vestigingen is in Somerset House. De cursus bestaat uit 12 volle dagen onderwijs in de periode van september tot mei. Tijdens deze cursus leert de designer de basis te leggen voor zijn of haar bedrijf.

windows of opportunity - Locatie: Londen - Periode: nov - dec 2014 - Lezingen worden gegeven door: Dale Murray, Jeff Lynn, Anil Stocker en Louise Beaumont Windows of Opportunity bestaat uit een reeks van 5 lezingen voor ondernemers , ondernemingen en investeerders. In deze lezingen wordt men geinformeerd over de nieuwe vormen van geld en de nieuwe investeringsmogelijkheden die vandaag de dag bestaan. Door deze lezingen krijgt de designer inzicht in wat de mogelijkheden zijn na het jaar financiĂŤle hulp dat Lichting biedt. Een introductie in geldzaken binnen de modewereld; hoe vindt je sponsors, investeerders, en waar liggen de valkuilen.

London College of Fashion - Locatie: Londen - Periode: maart - juni 2015 Managing overseas production & practical garment fitting for overseas production. Twee cursussen (elk 5x) over het beheer van buitenlandse kleding productie. Er wordt gekeken naar de communicatie, productontwikkeling, patronen, fitting criteria, productie-eisen etc. Bij deze cursussen leert de designer om zijn eigen productie te managen en te begrijpen.

coaching traject - Locatie: Nederland/Londen - Periode: sept 2015 - sept 2016 Na een jaar met workshops komen de coaching momenten. Hier wordt persoonlijk met de winnaar gekeken naar het toekomstplan. Deze coaching momenten zijn deels in Londen, deels in Nederland. Tijdens het coaching traject wordt er door verschillende partijen aandacht geschonken aan de volgende zaken: - FinanciĂŤle organisatie - Productie - Internet & creativiteit - Internationalisering - Juridische zaken - Business plan maken - Praktische zaken Zie bijlage 1

16


partijen HTNK HTNK (Recruitment & Consultancy) is de one-stop-shop voor iedereen met ambities in de mode; professionals kunnen hier terecht voor een uitdagende baan, bedrijven in hun zoektocht naar modetalent en media en instituten voor strategisch inzicht in de industrie.

Het Nieuwe Instituut Deze organisatie is ontstaan uit een fusie van het Nederlands Architectuurinstituut, Premsela - Nederlands Instituut voor Design en Mode, en Virtueel Platform - kennisinstituut voor e-cultuur.

G-Star Modern denim merk, al meer dan 20 jaar een denim pioneer. De filosofie van G-Star is “Just a product�. G-Star geniet tegenwoordig van grote internationale bekendheid.

Stimuleringsfonds Creatieve industrie Voor de overheid is er een belangrijke duidelijke rol weggelegd waar het gaat om de promotie van Nederland modeland. Het Stimuleringsfonds kan via deze deelregeling de internationalisatie van Nederlands design stimuleren.

Partijen waarmee samen wordt gewerkt Nederland - Academy of Fine Art/ Zuyd University, Maastricht - Willem de Kooning Academy, Rotterdam - Utrecht School of the Arts, Utrecht - Royal Academy of Art, Den Haag - Gerrit Rietveld Academy, Amsterdam - Artez Institute of the Arts, Arnhem - AMFI Amsterdam Fashion Institute, Amsterdam - Amsterdam Fashion Week - PR Bureau - PriceWaterHouseCoopers - Modint - Els Roseboom - Antoinette Hoes

Engeland - London Fashion Week - PR Bureau - School for Creative Startups - Somerset House - Londen College of Fashion

17


18

Dewi Bekker


verantwoordelijkheden partijen HTNK - Aanspreekpunt & contact met academies - Gedurende gehele Lichting traject eerste aanspreekpunt deelnemers - Organisatie & hosten Portfolio Pitch workshop - Organisatie & hosten Press Portfolio Pitch i.s.m. PR Bureau Amsterdam - Productioneel betrokken bij briefen crew (PR & hoofd producer show) - Organisatie show Amsterdam i.s.m. AFW - Enhousiasmeren & uitnodigen industrie voor show AFW - Hoofd verantwoordelijke voor coaching winnaar - Aanspreekpunt PR Bureau - Contact Londen Fashion Week - Organisatie show Londen - Samen met Het Nieuwe Instituut verantwoordelijk voor de begeleidingsfase na de show - Contact met Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Het Nieuwe Instituut - Het Nieuwe Instituut levert een internationaal panel van 4 leden - Organisatie Press Portfolio Pitch i.s.m. PR Bureau Londen - Organisatie Panel Portfolio Pitch Londen - Het Nieuwe Instituut verzorgt de website van Lichting - www.Lichting.nl - Het Nieuwe Instituut denkt na over de meerwaarde van Lichting en bewaakt de kwaliteit - Samen met HTNK verantwoordelijk voor de begeleidingsfase

G-star - Sponsor bedrag van â‚Ź160.000,- Concrete zaken als: de award, stemkaarten, informatie boekjes en logo

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie - Sponsor bedrag van â‚Ź80.000,-

19


PLANNING Looptijd Lichting 2014 is van juli 2014 tot sept 2016. Programma voor de winnaar:

2014

20

JUNI

- Selectie hoofddocenten

JULI

- Portfolio Pitch workshop - Press Portfolio Pitch Amsterdam - Show Amsterdam Fashion Week

SEPTEMBER

- Press Portfolio Pitch Londen - Panel Portfolio Pitch Londen - Show Londen Fashion Week - Financiele support

OKTOBER

- Financiele support - Atelier Ruimte - Contract PR Bureau - School for Creative Startups

NOVEMBER

- Financiele support - Atelier Ruimte - Contract PR Bureau - School for Creative Startups - Windows of opportunity

DECEMBER

- Financiele support - Atelier Ruimte - Contract PR Bureau - School for Creative Startups - Windows of opportunity

- Atelier Ruimte - Contract PR Bureau - School for Creative Startups


Anne van den Boogaard Anne van den Boogaard

21


2015 JANUARI

- Financiele support - Atelier Ruimte - Contract PR Bureau

- School for Creative Startups

FEBRUARI

- Financiele support - Atelier Ruimte - Contract PR Bureau

- School for Creative Startups

MAART

- Financiele support - Atelier Ruimte - Contract PR Bureau

- School for Creative Startups - London College of Fashion

APRIL

- Financiele support - Atelier Ruimte - Contract PR Bureau

- School for Creative Startups - London College of Fashion

MEI

- Financiele support - Atelier Ruimte - Contract PR Bureau

- School for Creative Startups - London College of Fashion

JUNI

- Financiele support - Atelier Ruimte - Contract PR Bureau

- London College of Fashion

JULI

- Financiele support - Atelier Ruimte - Contract PR Bureau

AUGUSTUS

- Financiele support - Atelier Ruimte - Contract PR Bureau

SEPTEMBER

- Financiele support - Atelier Ruimte - Contract PR Bureau

OKTOBER

- Atelier Ruimte - Contract PR Bureau - Coaching

NOVEMBER

- Atelier Ruimte - Contract PR Bureau - Coaching

DECEMBER

- Atelier Ruimte - Contract PR Bureau - Coaching

- Coaching


JANUARI

- Atelier Ruimte - Contract PR Bureau - Coaching

FEBRUARI

- Atelier Ruimte - Contract PR Bureau - Coaching

MAART

- Atelier Ruimte - Contract PR Bureau - Coaching

APRIL

- Atelier Ruimte - Contract PR Bureau - Coaching

MEI

- Atelier Ruimte - Contract PR Bureau - Coaching

JUNI

- Atelier Ruimte - Contract PR Bureau - Coaching

JULI

- Atelier Ruimte - Contract PR Bureau

AUGUSTUS

- Atelier Ruimte - Contract PR Bureau - Coaching

SEPTEMBER

- Atelier Ruimte - Contract PR Bureau - Coaching

2016 23


BUDGET

24


Amsterdam 1. concept ontwikkeling Projectmanagement HTNK

1500

2. workshop traject Portfolio Pitch Workshop

HTNK

Press Portfolio Pitch

HTNK

3. product catwalkprogramma Modellen (28 x 200) +20%

6720

Productie House of Orange

3000

Regie / Choreografie

2000

Show

15.000

DJ

2000

Fotograaf

2000

Londen 1. concept ontwikkeling Projectmanagement HTNK

1500

6. PR

Project management Het Nieuwe Instituut

1500

PR Bureau Londen (2 jarig contract)

2. productie

7.000

Drukkosten

500

PR Bureau

5000

Diversen / Onvoorziene kosten

1000

Totaal Amsterdam

45.720

1000

Drukwerk

2000

5000

Pers CD’s

300

Partnership mission (HTNK/HNI)

2000

Website

HNI

7. Reis en Verblijfskosten

3. workshop traject Press Portfolio Pitch

Panel Portfolio Pitch

PR Bureau Londen

Tickets Designers (7x)

700

Tickets Crew (HTNK 2x, HNI 2x, G-star 3x)

700

PR Bureau Londen

Extra baggagekosten

350

4. Productie Catwalk Programma Producer + assistant NL (regie en choreografie) Show

3000 30.000

Accomodatie designers & crew

3000

Eten crew

1500

8. Begeleidingsfase Studioruimte (24 x 1500)

36.000

Financiële support

25.000

DJ

2000

School for Creative Startups

Modellen

7000

Windows of Opportunity

Vervoerskosten designers Londen

500

Fotograaf

2000

Chef de Cabine (productie)

5000

Consumpties DJ

Totaal Amsterdam + Londen + communicatieplan 240.000

2500 500

Coaching

HTNK

Diversen / Onvoorziene kosten

5000

Totaal Londen

5. Productie Afterparty

Totaal

Design Communicatiemateriaal Productiecoördinatie HTNK

4. overige After Party

20.000

171.050

10.000 3000

Totaal Amsterdam + Londen Totaal

communicatieplan

216.770

23.230


Bijlage 1 Coaching De coachings gedurende het Coaching Traject worden op vrijblijvende basis gedaan door verschillende partners van HTNK/ Het Nieuwe Instituut.

Financiële organisatie (PWC) - Londen Business plan maken (PWC) - Londen PriceWaterHouseCoopers accountants, financiële en belastingadviseurs bieden zakelijke dienstverlening op het gebied van accountancy, belastingen, human resources etc. PWC zal in dit jaar 2 sessie’s doen en hiernaast ook, waar nodig, begeleiding geven bij het maken van het business plan.

Productie (Els Roseboom) - Amsterdam Els Roseboom, eigenaresse van Fashion and Pattern Desin, ontwikkelt patronen, vervaardigt productiemodellen en organiseert de productie van kleding en collectie’s. Els Roseboom weet alles over productieprocessen en kan hier de designer in 4 sessie’s helemaal wegwijs in maken.

Internet & creativiteit ( Antoinette Hoes) - Amsterdam Antoinette Hoes is oprichter van Leylines, adviesbureau over online mediastrategie en het inzetten van middelen voor de uitvoering daarvan. Zij kan de designer een goede basis aanleren waarop later verder gebouwd kan worden.

Internationalisering (Karlijn Bozon - HTNK) - Londen Karlijn Bozon is bij HTNK projectmanager bij alle internationale projecten en weet alles van de buitenlandse markt en de wet en regelgeving op het gebied van mode en internationale mogelijkheden.

Juridische zaken (Hengeveld) - Amsterdam Het Hengeveld advocaten kantoor heeft een specialisatie op het gebied van de creatieve industrie en zal hier 2 sessies over uitwijden.

Praktische zaken (Modint) - Amsterdam

26


Wende Harmsen

Henriette Tilanus

Dewi Bakker

Jazz Kuipers

Niki Milioni

Maartje van Hooy

27 Niki Milioni

Henriette Tilanus

Loeki Mulder


Projectplan Lichting 2014  

Nieuw concept