Page 1


1.Concept De naam van ons project is ‚CHARGE AND GO’. Onze dienst biedt aan studenten de mogelijkheid om op verschillende drukke plaatsen in Gent hun smartphones of gewone gsm’s op te laden. Aangezien de nieuwe generatie jongeren vandaag de dag is vastgeketend aan hun smartphone, gebeurt het al snel dat de batterij leegloopt. Omwille van het veelvuldig gebruik van de smartphone voor onder andere: surfen op de mobiele netwerken (3G, Edge), foto’s te nemen en/of te filmen, sms’jes te sturen, je agenda te raadplegen enzovoort, is het logisch dat het toestel snel zijn accu verliest. Vooral de batterij van de populaire Iphones gaat nooit lang mee.   Een platte batterij is alles behalve aangenaam. Tegenwoordig wil iedereen voortdurend bereikbaar zijn. Niemand kan nog zonder zijn smartphone, vooral de jongere generatie niet.   Daarom vinden wij het handig om een aantal oplaadmogelijkheden te voorzien in de Stad Gent. Gent is bovendien een van de studentensteden bij uitstek. De dienst die we aanbieden zorgt ervoor dat je altijd en overal verbonden bent.


2.Beoogde doel en resultaat Het project wordt uitgevoerd omdat we het eens zijn dat oplaadmogelijkheden het probleem van de ‘platte batterij’ kunnen oplossen. Iedereen heeft het wel al eens meegemaakt dat zijn/haar batterij plat is en iemand dringend moet bereiken. Wij willen dit probleem oplossen met containers die voorzien zijn van lockers In deze containers kan je je smartphone veilig achterlaten en opladen. De studenten kunnen zelf kiezen hoe lang) ze hun smartphone willen achterlaten.   Het resultaat dat we willen bereiken is 100 procent connectie! Dat is eveneens onze visie.

VISIE: Gent is een technologisch moderne stad waarin alle studenten met smartphones zoveel kunnen bellen, sms’en surfen als ze maar willen, zonder zich zorgen te moeten maken over een lage batterijstand. Wij verbinden de studenten van Gent! 100% overal en altijd bereikbaar is onze visie.


WAARDEN •  Connectiviteit •  Moderne technologie •  Bereikbaarheid •  Handigheid •  Jong •  Vertrouwen •  Veiligheid MISSIE: Mobile Ghent wil de nood aan oplaadmogelijkheden in stad Gent aanpakken. Wij willen ervoor zorgen dat studenten altijd bereikbaar zijn en de functies van hun smartphones ten volle kunnen benutten. Op weg naar de stad of aan het wachten in het station? Wij zijn overal te vinden. Onze betrouwbaar, veilige en handige service zorgt ervoor dat alle studenten altijd verbonden blijven, waar je ook bent!


3. Hoe gaat het juist in zijn werk? ZIJN ER NOG LADERS BESCHIKBAAR?

Om te weten of er nog laders beschikbaar zijn, zal de buitenkant van de container voorzien zijn van een batterij. Wanneer de batterij volledig op groen staat, zijn alle laders nog beschikbaar. Wanneer de batterij leeg is, zijn er geen laders meer beschikbaar. Zo weet je al op voorhand of het de moeite is om binnen te gaan of niet.

OPLADEN EN BETALING

Als er nog laders beschikbaar zijn, kan je de container binnengaan. Daarvoor haalt de student zijn studentenkaart boven en scant hij die bij de inkom van de container. De deur gaat open en daarna gaat de student naar ĂŠĂŠn van onze computerschermen. Daar scant de student zijn studentenkaart nog eens in en volgt hij of zij de instructies op het scherm. Daarna steekt de persoon geld in de automaat (cash of bankkaart). Hij/zij betaalt zoveel hij/zij zelf wil, afhankelijk van hoe lang de smartphone zal opgeladen worden. De student drukt vervolgens op 'open locker' en een locker zal opengaan. Tot slot kan de student zijn smartphone aansluiten op de laadkabel. De gsm wordt pas opgeladen wanneer de student de locker sluit. Vanaf dan begint de tijd te lopen.


PRIJZEN ¤  ¤  ¤  ¤  ¤ 

Min. kwartier: 25 cent halfuur: 50 cent 1 uur: 1 euro 1.5 uur: 1,50 euro Max. 2 uur: 2 euro

OPHALEN

Wanneer de student zijn smartphone komt ophalen, scant hij opnieuw zijn studentenkaart. Daarna gaat hij naar een van onze automaten en klikt hij op 'gsm ophalen'. Er verschijnt dan: ‘Bedankt om gebruik te maken van onze dienst’. Daarna kan de student 'locker openen' aanklikken. Wanneer hij daarop heeft geklikt, komt er nog een waarschuwing: ‘Vergeet uw locker achteraf niet opnieuw te sluiten’. De locker wordt geopend en men kan de gsm eruit nemen. Daarna moet de student de locker sluiten en verder hoeft hij niets meer te doen.

BOETES

Er zullen boetes zijn in de volgende situaties: ¤  Indien de student zijn/haar smartphone veel langer dan de voorziene tijd komt ophalen, krijgt hij/zij een boete. De boete bedraagt 1 euro per uur. We tolereren het wel als je maximaal een kwartier te laat bent. ¤  Wij voorzien een boete voor studenten die hun smartphone niet tijdens de openingsuren komen afhalen. Van zodra de smartphone nog steeds in een locker zit als wij gesloten zijn, wordt de smartphone niet verder opgeladen. Je kan het toestel wel de dag nadien, tijdens de openingsuren komen ophalen. Ook hier bedraagt de boete 1 euro per uur. ¤  Wanneer de laatkomers hun smatphone komen ophalen, zien ze bij het scannen de melding: ‘Te laat! Betaal boete van … euro’. Daarna betaal je de boete (cash of met bankkaart). Pas wanneer de volledige boete betaald is, opent de locker en kan de student zijn smartphone eruit nemen.


SCHERMEN - OPLADEN


SCHERMEN - AFHALEN


4. Waar en wanneer? WAAR?

Charge & Go zal op drie plaatsen in Gent aanwezig zijn. Wij voorzien drie containers met lockers. De eerste container zal te vinden zijn op het Sint-Pietersplein. De tweede container zal op de Korenmarkt staan. Daarnaast voorzien we nog een container in de buurt van het SintPietersstation. Wij hebben voor deze drie plaatsen gekozen omdat deze plaatsen zeer populair zijn in Gent. Op deze plekken komt het ook het vaakst voor dat je batterij plat is, wanneer je hem eigenlijk nodig hebt. Bij het Sint-Pietersplein denken we aan de uitgaansbuurt, namelijk de Overpoortstraat. De Korenmarkt ligt aan de Veldstraat, de bekendste winkelstraat van Gent. Daarnaast bieden we ook lockers aan in het station, omdat mensen vaak moeten wachten op hun trein, kunnen ze tijdens het wachten hun smartphone opladen.


WANNEER? De openingsuren verschillen van plaats tot plaats. Dat komt omdat we de openingsuren afstemmen op de momenten waarop de meeste studenten zich bevinden op die bepaalde plaats. Sint- Pietersplein: 11:00 – 4:00 → Hier blijven we tot na middernacht open, omdat we vooral het volk van de Overpoortstraat verwachten. Korenmarkt: 11:00 – 24:00 → Naast de Veldstraat, zijn er ook nog cafés en restaurants op de Korenmarkt. Daarom blijven we tot middernacht open. Sint- Pietersstation: 08:00 – 20:00 → In het station zal Charge & Go al open zijn vanaf 8 uur, omdat dit een piekuur is van de pendelaars. We aanvaarden telkens een halfuur voor de sluitingstijd geen nieuwe smartphones meer.


5. Bugdet BENODIGDHEDEN

Wij hebben ervoor gekozen om de oplaadmogelijkheid te doen plaatsvinden in containers. De containers zijn voorzien van lockers die een grootte hebben van 20cm op 20 cm. We kunnen 180 lockers plaatsen in één container (grootte: vier meter op 1 meter 80). De lockers worden verdeeld over negen rijen van twintig. Elke locker wordt voorzien van verschillende gsm-opladers. We zorgen er ook voor dat er oude gsm-opladers zullen aanwezig zijn (nokia, samsung). Alsook zullen er Iphone laders (versie 4 en 5) en Mini-usb laders (de zogenaamde universele laders) zijn. Elke container wordt ook voorzien van beveiligingscamera’s. We plaatsen in elke hoek een camera zodat diegenen die hun gsm achterlaten zich bij ons ‘veilig’ voelen. Ook worden camera’s bij de betaalautomaten én buiten geplaatst. Er wordt een magneetcontact geïnstalleerd met een alarm. Als het systeem geforceerd wordt, gaat het alarm af en wordt de politie automatisch gealarmeerd.


betaala utomaa t

Elke container beschikt over een betaalautomaat. Aan de hand van die betaalautomaten kan je betalen voor het opladen van je gsm/smartphone. Er worden ook drie scan-systemen ge誰nstalleerd (voor elke container 1) die de studentenkaarten detecteren. Als je een studentenkaart inscant van eender welke universiteit of hogeschool, kan je een locker openen, uiteraard na betaling. De containers zijn ingericht volgens onze huisstijl. Buiten hangt een ledverlichtingsbord met een afbeelding van ons logo (een batterij). Naargelang de lockers in gebruik zijn, verandert de inhoud van de batterij. Van groen (volledig opgeladen), naar rood (bijna plat). Ons logo is ook zichtbaar binnen en buiten de containers.


MENSEN We hebben voor het onderhoud en voor de containers te openen en te sluiten ook personeel nodig. Eerst dachten we eraan om deze taak de eerste maand zelf te doen en het nadien pas over te laten aan de verantwoordelijken van de oplaadpunten.


6. Risico-analyse BESCHRIJVING VAN DE LOCATIE

Het gaat hier om een bureelcontainer. De bureelcontainers zijn gelegen op drukbezochte plaatsen in Gent (Sint-Pietersplein, Korenmarkt). De containermuren zijn uit staal gemaakt. De deur is voorzien van een toegangscontrolesysteem voor zowel de studenten als de werknemers. De student kan enkel de container betreden als hij/zij met de studentenkaart inscant bij het binnenkomen.

INHOUD BUREELCONTAINERS

In de drie containers zijn lockers met zowel Iphoneladers, mini-USB-laders en andere laders. Per container is er ook een betaalautomaat voorzien.

EISEN VAN DE KLANT

Onze klanten willen hun smartphone in een veilige omgeving achterlaten.

DIVERSE BEDREIGINGSSCENARIO’S

-Inbraak via deur De deur is beveiligd met magneetcontacten. Als de deur geforceerd wordt, worden zowel wij als de politie automatisch gealarmeerd.   -Inbraak via stalen wand (gat in maken) Om potentiële inbrekers af te schrikken, worden er buiten de containers ook twee 360°-camera’s geplaatst (volumetrische detectie).   - Forceren van locker (in container)  -Openbreken geldautomaat In de container wordt in elke hoek een camera geplaatst. Ook plaatsen we een camera op de betaalautomaat. Zo hebben we een optimaal zicht over de hele ruimte en zijn er geen blinde vlekken.   -Inbraak via ruit bevestigen van glasbreukdetectoren


GRONDPLAN CONTAINER


7. Analyse van de dienst in de markt Charge&Go heeft een monopoliepositie want ze zijn de enige dienst die een dergelijk oplaadsysteem aanbiedt. Het is een nieuwe dienst en daardoor zijn er geen rechtstreekse concurrenten. Er zijn geen concurrenten in de markt dus de afnemers kunnen weinig tot geen macht uitoefenen door de prijs onder druk te zetten of concurrenten tegen elkaar uit te spelen. Als je een lege batterij wil vermijden, zijn er wel een paar voorzorgen die je kan nemen. Je kan bijvoorbeeld je oplader overal mee naartoe nemen en hopen dat je je GSM onderweg ergens kan opladen, maar dit is natuurlijk geen zekerheid.   De meeste festivals bieden wel een oplaaddienst aan. Op Pukkelpop vind je bijvoorbeeld twee oplaadpalen op het terrein, één oplaadpaal op Camp Site Kiewit A en één op Camp Site Kiewit B. Daarnaast zijn er drie oplaadcontainers op het terrein. Hier kan je je gsm samen met de lader afgeven en het toestel wordt dan voor je opgeladen. Je moet zelf je eigen oplader meebrengen. Charge&Go vertoont een aantal gelijkenissen met de oplaadcontainers op Pukkelpop, maar we kunnen niet van een concurrent spreken omdat onze dienst elke dag beschikbaar is en die van Pukkelpop enkel tijdens het festival.  


Een andere mogelijke vorm van concurrentie zijn de draagbare oplaadsystemen die in de meeste elektronicazaken verkocht worden, maar hier gaat het natuurlijk niet om een dienst. Deze oplaadsystemen komen voor in de vorm van hoesjes of draagbare batterijen en je moet ze op voorhand opladen. Vanaf het moment dat de batterij van je smartphone (bijna) leeg is, kan je ze koppelen aan het draagbaar oplaadsysteem. Deze zorgt er dan voor dat je gsm weer volledig opgeladen is.  We kunnen dus concluderen dat Charge&Go uniek is en geen rechtstreekse concurrenten heeft. Er zijn wel een aantal alternatieven, maar deze vormen geen bedreiging.  


8. Swot-analyse


9. Doelstellingen MARKETING DOELSTELLINGEN

COMMUNICATIEDOELSTELLINGEN

¤  Binnen 2 jaar trachten uit te breiden naar andere studentensteden ¤  Na één jaar break-even draaien ¤  Investeren in mooie infrastructuur binnen de containers ¤  Omzet verhogen met 25% na een jaar ¤  Elke maand promotie voeren ¤  Binnen het jaar moet 45 procent van de studenten van onze dienst gebruik gemaakt hebben

¤  Interesse en trial creëren via folders, social media en animatie ¤  Buzz creëren over Charge & Go en de activiteit doen stijgen op social media met 40% binnen eerste zes maand ¤  Brand awareness verhogen met 10 procent ¤  Permanent verstrekken van informatie via website en social media ¤  Interactie met klanten genereren via social media (twitter en facebook) ¤  Naambekendheid van dienst verhogen met 40% binnen eerste maand

PR DOELSTELLINGEN ¤  Imago van Charge & Go bevorderen ¤  Relaties met stakeholders ondersteunen ¤  Reputatie met Stad Gent hoog in het vaandel dragen door tweemaandelijks contact te hebben ¤  Open en eerlijk beleid voeren


10. Onderhandelingen stakeholders STAD GENT

Onze voornamelijkste stakeholder is de Stad Gent. Wij willen onze containers plaatsen op drie vestigingen: Sint-Pietersplein, Korenmarkt en het Sint-Pietersstation.   -Motivatie   Stad Gent profileert zich als een ‘jonge, hippe stad’ en daarom zou de stad er baat bij hebben om een nieuwe, trendy dienst voor studenten te steunen. Studenten zie je tegenwoordig overal met hun smartphone en ze willen altijd bereikbaar zijn. Daarom willen wij de dienst Charge & Go opstarten op drie verschillende openbare plaatsen in de stad Gent. Hierbij willen wij aantonen dat de Stad Gent zich ook bezighoudt met kleinschalige projecten. Jonge ondernemers worden hierdoor gesteund. Dat zou vervolgens ook goed zijn voor hun imago. Alsook garanderen we naamsbekendheid op onze reclame-uitingen. Als de Stad Gent een samenwerking wil aangaan met ons, volgen ze tevens de opkomende ‘digitale trend’ die vandaag de dag zeer populair is bij jongeren. Via deze weg profileren ze zich nogmaals als een innovatieve, vooruitstrevende stad.  


Wij zullen niet enkel naamsbekendheid via onze reclame-uitingen creëren, ook zal de samenwerking met Stad Gent aanwezig zijn op onze sociale mediaplatforms (Facebook & Twitter). Hierdoor komt Stad gent nogmaals in de kijker en wordt er interactie gestimuleerd. Charge&Go is zich ervan bewust dat er een deel van het budget van de Stad Gent gevraagd wordt, maar toch hopen wij dat de voordelen de nadelen overstijgen. -Hinderpalen   Wij zijn ons bewust van enkele hinderpalen. Aangezien wij een container willen plaatsen op het Sint-Pietersplein, kan het zicht verstoord worden. Er worden ook af en toe evenementen georganiseerd op het plein dat veel plaats in beslag kunnen nemen, maar gelukkig zijn wij daarop voorzien. Onze moderne containers zijn verplaatsbaar. Hetzelfde geldt voor de Korenmarkt. We kunnen daarom in onderhandelingen met de Stad Gent eventueel een andere tijdelijke -Onderhandelingsstijl   De Stad Gent is de belangrijkste stakeholder van Charge & Go en daarom willen wij een duurzame relatie aangaan. Op lange termijn willen wij een succesvolle partnership opbouwen. Een joviale coöperatieve stijl is voor ons de meest toegewezen onderhandelingsstijl. Eerlijkheid en openheid zijn belangrijke waarden die in deze stijl naar voren komen. Deze waarden stimuleren een goede samenwerking met de Stad Gent. vestigingsplaats zoeken, zoals bijvoorbeeld het Kramersplein in plaats van het Sint-Pietersplein en de Kouter of de Kalandeberg in plaats van de Korenmarkt. Wij staan ook open voor andere suggesties van de Stad Gent.


IMMOBEL STATION GENT-SINT-PIETERS

-Motivatie   Charge & Go wil een vestiging voor het gebouw van het station Gent-Sint-Pieters. Daarom willen wij een samenwerking aangaan met de eigenaar(s) van het gebouw, Immobel.    Waarom het station Gent-Sint-Pieters?   ¤  Populaire plaats voor studenten ¤  Het is een meeting point voor studenten ¤  Ideale plaats voor je smartphone op te laden terwijl je op de trein wacht   Een samenwerking met Charge & Go garandeert enkele voordelen voor Immobel. Het voornaamste voordeel is het verhogen van de traffic voor het stationsgebouw. Het bestaan van de dienst zal studenten aantrekken en word of mouth reclame genereren.


-Hinderpalen Het stationsgebouw is een aantrekkelijke plaats waar veel diensten zich willen vestigen met als gevolg dat het een dure vestigingsplaats is. Maar Charge&Go is een zeer innovatief concept dat nog niet op de markt is. Dat is wat de dienst ook uniek maakt.   We zijn er ons ook van bewust dat het een deel van de opslagplaats zal innemen. Daarom willen wij ons vestigen op de plaats waar de meest geschikte ruimte voorhanden is.   -Onderhandelingsstijl   Voor de samenwerking met Immobel, passen de we dezelfde onderhandelingsstijl toe als bij de Stad Gent, namelijk de joviaal coöperatieve stijl. Aangezien we gevestigd zijn rond het stationsgebouw van Immobel, voeren we een open communicatie. Een goede samenwerking staat centraal om op lange termijn een goede verstandhouding te behouden.


ELECTRABEL -Motivatie

Wij zijn geïnteresseerd in een mogelijke samenwerking met Electrabel, indien de Stad Gent geen stroom kan verzekeren. Als we een partnership met Electrabel aangaan, garanderen wij:   ¤  Publiciteit van het logo van Electrabel op onze gedrukte media (flyers, affiches): naamsbekendheid zal hierdoor stijgen ¤  Naamsvermelding op onze sociale media (Facebook & Twitter)   -Hinderpalen   Het risico bestaat dat Electrabel niet wil investeren in een klein, opkomende dienst omdat Electrabel een zeer groot bedrijf is. Maar zich associëren met onze dienst, zal Electrabel bekender maken bij studenten. Alsook zal hun imago stijgen op een positieve manier.   -Onderhandelingsstijl   Wij kiezen ook hier voor de joviaal coöperatieve stijl. Stroom is namelijk zeer belangrijk voor onze dienst, daarom leggen we de nadruk op een ‘goede vertrouwensband’ met Electrabel, indien de samenwerking voor stroom met de Stad Gent niet kan verwezenlijkt worden. Open communicatie op lange termijn is dus echt een ‘must’.


CONTAINERS ROB-UNITS

-Motivatie   Charge&Go wil gebruik maken van de containers van Rob Units. Rob Units verhuurt onder andere machines en bureelcontainers die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden, dus ook voor de oplaaddienst Charge&Go.   Waarom Rob Units? ¤  Ze bieden bureelcontainers aan die voor verschillende doelen gebruikt kunnen worden. ¤  Het hoofdkantoor van Rob Units bevindt zich in Lochristi, op nog geen 10 km van Gent wat ideaal is voor onze dienst. ¤  De containers hebben de ideale afmetingen.   Charge&Go is een innovatieve dienst. Ze zijn de eerste dienst die ervoor zorgt dat jongeren tegen betaling hun smartphone kunnen opladen. Bij een samenwerking tussen Charge&Go en Rob Units is er veel publiciteit verzekerd want deze innovatieve dienst zal veel aandacht krijgen, wat positief is voor de aanbieder van de containers. Charge&Go vindt het belangrijk dat zijn klanten hun smartphone kunnen achterlaten in een veilige en betrouwbare omgeving. Na wat research te hebben gedaan zijn we ervan overtuigd dat de containers van Rob Units deze veiligheid kunnen garanderen.


-Hinderpalen Charge&Go is een nieuwe organisatie dus we kunnen niet garanderen dat het een succes zal zijn. Maar we hebben wel een duidelijk plan van aanpak en we hebben ook geen concurrenten dus de kans op succes is wel vrij groot.     -Onderhandelingsstijl   We kiezen ook hier voor de joviaal coöperatieve stijl. Een goede en veilige container is essentieel voor een goede werking van in onze dienst. De klanten moeten vertrouwen hebben in Charge&Go en met een gerust hart hun smartphone daar willen achterlaten. De vertrouwensband met Rob Units is daarom heel belangrijk.


DUMOTECH

-Motivatie Wat de veiligheidscamera’s, magneetcontact, verlichting en reclamebord betreft willen we beroep doen op Dumotech. Dumotech is een onderneming die elektronische installatiewerken aanbiedt aan gebouwen en containers.   Waarom Dumotech? Een van onze oprichters heeft al een goede vertouwensband met het bedrijf en is al jarenlang een trouwe klant. Vandaar onze keuze voor dit bedrijf.   -Hinderpalen Charge&Go is een nieuwe dienst dus we kunnen niet garanderen dat het een succes gaat zijn. Dumotech zal dus vertrouwen moeten hebben in ons innovatief project. Het gaat om een groot project dat een positieve impact zal hebben op het leven van veel studenten. Voor Dumotech zal het positief zijn om aan Charge&Go mee te werken en aangezien veiligheid één van de bouwstenen van onze dienst is, is een betrouwbare firma van veiligheidscamera’s essentieel.   -Onderhandelingsstijl Ook hier kiezen we voor de joviaal coöperatieve stijl. Veiligheidscamera’s zijn heel belangrijk voor Charge&Go omdat het belangrijk is dat studenten vertrouwen hebben in onze dienst. Zonder vertrouwen zal ook niemand gebruik maken van onze dienst.


NORBERT PICEU

-Motivatie Nieuwe en innovatieve concepten steunen, kan een goede weerspiegeling hebben op het imago van Norbert Piceu. De betaalautomaten zijn kwalitatief heel goed en het is een zeer professioneel bedrijf. Daarom willen wij het vertrouwen geven aan dit bedrijf om de betaalautomaten in onze containers te installeren. Hun logo op onze betaalautomaten verschijnen alsook op onze reclameuitingen.   Via deze weg brengen we dit bedrijf in de kijker en weet Norbert Piceu waarvoor hij sponsort.   -Hinderpalen het zou kunnen dat het bedrijf Norbert Piceu geen interesse toont in een jong, ondernemend bedrijf. Maar doordat we visibiliteit van dit bedrijf garanderen aan studenten, willen we het bedrijf overtuigen met dit groot voordeel.   -Onderhandelingsstijl We willen een professionele samenwerking realiseren. Een goede, open communicatie staat hierbij centraal. Een joviale coöperatieve stijl is hier dus weer bij aangewezen.


REPLACE DIRECT

-Motivatie Charge&Go wil een samenwerking aangaan met Replace direct, omwille van hun kwaliteitsvolle opladers. Op onze lockers in de containers zal hun logo zichtbaar zijn, zo kan dit bedrijf ook van de voordelen van onze reclame genieten, namelijk naamsbekendheid.   -Hinderpalen Omwille van het grote aantal opladers dat we bestellen, hopen we interesse op te wekken om hen te overtuigen om voor ons de hoofdleverancier van de opladers te zijn.   -Onderhandelingsstijl Ook hier blijven wij bij onze onderhandelingsstijl, namelijk de joviaal coöperatieve stijl. Een duurzame relatie opbouwen staat voor ons centraal.

Contract Bij alle leveranciers vragen wij een samenwerkingscontract van 2 jaar. Dat zorgt ervoor dat we genoeg tijd hebben om een goede, duurzame samenwerking op te bouwen. Om de 2 jaar zal het contract vernieuwd worden.


11. Sponsoroverzicht SPONSORS ¤  AHS/Universiteit Gent/Hogeschool Gent/KaHo Sint Lieven (geldsponsor) ¤  Proximus (geldsponsor) ¤  ReplaceDirect.nl (sponsor via opladers) ¤  Electrabel (energiesponsor) ¤  Stad Gent (geldsponsor)


AHS – HoGent – UGent – KaHo Sint Lieven De vier grootste hoger onderwijsinstellingen die in Gent aanwezig zijn, zijn akkoord gegaan om ons financieel te sponsoren. Charge & Go is een project voor en door studenten en daarom zijn de scholen de beste sponsors. Doordat zij hun naam aan Charge & Go verbinden, geven we een duidelijk signaal aan de Gentse studenten: met je studentenkaart ben je bij ons welkom om je gsm op te laden. De Universiteit van Gent heeft als motto “durf denken” en dat past helemaal binnen ons kader van jonge studenten die een eigen dienst opgestart hebben. KaHo Sint Lieven, Arteveldehogeschool Gent en Hogeschool Gent zijn nieuw op het gebied van sponsoring. Hierdoor hebben we ook een paar exclusieve namen te pakken om Charge & Go een extra boost te geven. De hoger onderwijsinstellingen sponsoren elk €5000 om ons project op te starten. Met hun bijdrage kunnen wij de aankoop van het materiaal (containers, lockers, lichtreclame, betaalautomaten,…) bekostigen. Proximus Proximus is net zoals Electrabel geen vreemde op gebied van sponsoring. De naam is overduidelijk aanwezig op verschillende Belgische festivals, waardoor de naambekendheid al groot is bij onze doelgroep. Proximus gaat er prat op dat ze het beste mobiele netwerk van België hebben. Deze associatie is ideaal voor onze dienst, die ervoor zorgt dat jongeren met hun smartphone altijd ingelogd kunnen zijn op dat beste mobiele netwerk.


ReplaceDirect.nl ReplaceDirect.nl is een online webshop die snel computer-, elektronica- en gsmonderdelen levert. Zij sponsoren ons in de vorm van opladers, die we in de lockers gebruiken om gsm’s op te laden. Elke locker bevat op zijn minst 3 opladers, namelijk eentje voor een iPhone 3 of 4, een mini-USB kabel waar de meeste smartphones tegenwoordig mee kunnen opgeladen worden en een kabel voor iPhone 5. ReplaceDirect sponsort ons met ten minste 1620 opladers om alle lockers die verspreid zijn over de stad Gent te voorzien van materiaal. Elke locker zal voorzien worden van een sticker met het logo op, zodat hun naambekendheid bij Gentse studenten kan stijgen. Door de sponsoring wordt Replace Direct ook gelinkt aan een positief project voor en door studenten, wat hen een positieve associatie oplevert.


 Electrabel Electrabel is geen nieuweling op gebied van sponsoring. Hun sponsorshipbeleid is actief op vier domeinen: sport, solidariteit, bescherming van het leefmilieu en cultuur. Dankzij hun sponsoring en tips kunnen wij spaarzaam omgaan met de energie die we gaan gebruiken. Zij steunen ook talrijke initiatieven voor jongeren en Charge & Go past perfect in dat plaatje. Samen met Electrabel kunnen we een verschil maken voor Gentse jongeren en dit op een manier waarop we gezamenlijk onze maatschappelijke verantwoordelijkheid kunnen opnemen.   Stad Gent Met stad Gent als onze sponsor, maken we van dit initiatief een echt Gents project. De stad steunt Charge & Go door met ons samen te werken op gebied van locatie en administratie. Gent heeft het imago van een hippe, multiculturele studentenstad te zijn en ook dit past perfect binnen het Charge & Go project. De stad heeft de keuze om dit project ofwel financieel ofwel materieel te sponsoren. De beslissing hierover zal voortkomen uit de onderhandelingen die we met de stad gaan voeren. De stad blijft in ieder geval een van onze voornaamste sponsors, aangezien dit een Gents project is.


12. Operationele doelstellingen stap 1: op basis van de achtergrond ontwerpen we een concept, naam en logo. stap 2: merk registreren in handelsregister. stap 3: sponsors zoeken en sponsordossier opstellen stap 4.1: aanvraag indienen bij stad Gent en Immobel. stap 4.2: voorstellen concept aan belangrijkste stakeholders, stad Gent en Immobel (sponsoring energienetwerknet) stap 5: onderhandelen met leverancier van containers (Rob Units) stap 6: risicoanalyse van de veiligheid opstellen stap 7: onderhandelen met leverancier van lockers (vakman) stap 8: onderhandelen met leverancier van betaalautomaten (Norbert Piceu) stap 9: onderhandelen met leverancier van camerabewaking, verlichting, reclamebord en magneetcontacten (Dumotech) stap 10: aankoop en onderhandeling opladers ReplaceDirect. stap 11: content marketing opstarten stap 12: communicatie opstarten zowel above als below the line stap 13: inrichting en decoratie van containers en stand station Gent-Sint-Pieters mbv materiaal Hubo stap 14: feestelijke opening voorbereiden stap 15: opening


13. Tijdslijn - middelen EIGEN WEBSITE Een goede, behulpzame website is een must! Op de website van Charge&Go vinden klanten vooral praktische informatie zoals de contactgegevens, prijzen, locaties en openingsuren. Op de homepagina staat een duidelijke omschrijving van wat Charge&Go is en waar we voor staan. De website is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Je vindt er ook links naar de verschillende sociale media waarop Charge&Go actief is. Als je een vraag hebt kan je Charge&Go een e-mail sturen via het contactformulier. De website is in lijn met onze huisstijl. Opnieuw maken we gebruik van dezelfde kleuren, appelblauwzeegroen en grijs. Links boven staat het logo duidelijk met daaronder drie opties (Home, About, Praktisch en Contact). Om de site eenvoudig te houden, hebben we maar gebruik gemaakt van 4 tabs. Deze vier opties geven studenten alle nodige informatie over Charge & Go. Uiteraard werkt de Charge & Go-website ook op alle mobiele apparaten zoals op smartphones en tablets. Het is belangrijk dat de site even gebruiksvriendelijk is op mobiele apparaten als op computers om het gebruik van de site te stimuleren via smartphones en tablets. http://chargeandgosite.wordpress.com/praktisch/


SOCIAL MEDIA Twitter: Communiceren via sociale media is tegenwoordig een must bij studenten! Het is belangrijk om op een regelmatige basis te tweeten met onze doelgroep. Zo ontstaat er interactie en blijft iedereen op de hoogte van alle belangrijke informatie en/of eventuele acties in verband met onze trendy dienst. https://twitter.com/chargendgo


Facebook: Wie heeft er nu geen Facebook? Het is een ideaal middel om studenten te bereiken en de aandacht te trekken. Op de Charge & Go pagina zal de missie en visie vermeld worden, zo wordt het voor studenten duidelijk wie we zijn en voor wat we staan. Met Facebook zullen we ook onze dienst in de kijker zetten door foto’s en video’s te plaatsen. Praktische informatie over acties en/of wedstrijden gaan we hier ook op posten. https://www.facebook.com/pages/Charge-Go/572415356146465


Youtube: Charge & go heeft ook een eigen Youtubekanaal. Hierop vind je vooral promofilpjes die de dienst promoten. Na de lancering van de dienst zal Youtube gebruikt worden als ondersteunend medium en zullen er af en toe nieuwe filmpjes verschijnen, al dan niet gekoppeld aan bepaalde acties. Ons filmpje :

QR code hier


Foursquare:

Studenten delen graag aan medestudenten waar ze zijn, wat ze doen en eventuele foto’s van wat ze doen. Charge & Go zal dus uiteraard drie check in’s op foursquare hebben voor de drie containers in Gent. Alle vrienden van de persoon die in gecheckt heeft kunnen dan zien waar hij is en wat hij doet.

https://foursquare.com/v/charge-go/52a0571911d2fab33274c900

Studenten delen graag aan in gecheckt heeft kunnen dan zien waar hij is en wat hij doet.


TIJDSCHRIFTEN

Guido Aangezien Guido een studentenmagazine is die zich richt op studenten en jonge ondernemers, is dit een effectief middel om onze doelgroep te bereiken. Studenten kiezen bewust voor Guido omdat er veel interessante informatie inzake hun vakgebied instaat. Driemaal per jaar zullen we verschijnen in het magazine met relevante informatie en foto’s over onze dienst. Wij hopen hiermee een groot bereik te bekomen.

  KRANTEN

De Gentenaar Omdat we onze samenwerking met Stad Gent willen bevorderen, is De Gentenaar een geschikt middel om Gent nogmaals in de spotlight te zetten. Alsook is het een goed medium om ons bestaan te bekend te maken aan alle studenten in Gent. Onze eerste publicatie in deze krant is in de maand september, hierdoor zal de lancering van onze dienst ondersteund worden. Metro Een publicatie in de Metro versterkt onze vestiging in het Stationsgebouw Gent - Sint – Pieters. De naamsbekendheid van Charge & Go zal hierdoor stijgen, aangezien het een gratis dagblad is die een heel groot bereik heeft. Studenten zijn ook vaker geneigd om de Metro te lezen omdat het gratis is.


AFFICHES

Om het bereik en de naamsbekendheid van onze dienst te verhogen is het evident om affiches te maken en overal in Gent te verspreiden. Op de affiches kunnen we onze creativiteit uitspelen, zodat het in het oog springt bij studenten. Visibiliteit is namelijk zeer belangrijk. Uiteraard zal de logo nogmaals in de spotlight gezet worden om de herkenbaarheid van Charge & Go te versterken.

FLYERS

Om studenten rechtstreeks te bereiken, zullen we flyeren aan universiteiten en hogescholen in Gent. Dit genereert WOM (word of mouth) reclame en zorgt ervoor dat de naamsbekendheid ook stijgt. Flyeren is ook geen duur middel, wat interessant is voor ons budget.


VOORBEELD FLYER


TIJDSLIJN


13. Acties en lanceringen Klantenkaart. Via de studentenkaart wordt er bijgehouden hoe vaak je gebruik gemaakt hebt van de dienst. Na tien keer krijg je een gratis oplaadbeurt ter waarde van 2 euro. Deze actie zal jongeren stimuleren om meer gebruik te maken van Charge & Go. We hebben er bewust voor gekozen om de studentenkaart te gebruiken en niet een afzonderlijke spaarkaart omdat jongeren al veel klantenkaarten hebben.   Lancering In september 2014 wordt de dienst gelanceerd omdat het nieuwe academiejaar dan begint. Tijdens deze periode zijn er veel studenten aanwezig in Gent.  Op de dag van de lancering zullen alle oprichters aanwezig zijn verdeeld over de 3 locaties. We willen studenten leren kennen en zorgen dat studenten ons leren kennen. Zo kunnen we tonen dat we zelf nog student zijn of net afgestudeerd zijn en dat we het leven van de student begrijpen. Het is de bedoeling dat we een vertrouwens band creëren met ons publiek en studenten face to face leren kennen. Het is ook belangrijk om aanwezig te zijn voor eventuele vragen te kunnen beantwoorden en informatie te delen over onze dienst, de werking en toekomstige acties.


ACTIES

Actie 1. Eerste week van lancering Om studenten bewust te maken van onze dienst zullen we meer dan alleen aanwezig moeten zijn, om interesse op te wekken zullen we creatief te werk moeten gaan! Tijdens de eerste week huren we een promoteam in dat op pad gaat in Gent en studenten aanspreekt over Charge & Go. Het promoteam is leuk verkleed als batterijen. Het is de bedoeling dat ze op een spontane en vriendelijke manier mensen inlichten over de dienst en waarom het voor hen belangrijk kan zijn. Met speelse openingszinnen zal onze promoteam studenten warm maken voor de dienst op een originele manier.   Actie 2. Eerste week van lancering Natuurlijk zal er ook geflyerd worden tijdens de eerste week. Op de eerste dag worden er flyers uitgedeeld met daarop een voucher voor een gratis oplaadbeurt, dit zal veel studenten stimuleren om de dienst voor de eerste keer te testen. Om zo veel mogelijk buzz te creëren willen we onze social media platforms zoveel mogelijk stimuleren. Daarom krijgen studenten die de eerste week hun ervaring met Charge & Go op sociale media delen een korting krijgen van 25% tijdens hun volgende oplaadbeurt (bij het tonen van bewijs). Op deze manier willen we studenten aanmoedigen hun vrienden te informeren over de dienst.         


Actie 3. Doorheen het jaar Studenten die gebruik maken van onze dienst kunnen genieten van eventjes in de spotlight te staan op facebook. Om de paar maand lanceren we gedurende een week onze foto actie. Er wordt van elk nieuw student of groep studenten die hun gsm of smartphone bij ons oplaadt een leuke foto getrokken en gedeeld op de facebook pagina. Actie 4. Doorheen het jaar Om studenten te stimuleren zich in te checken op onze Charge & Go dienst op foursquare, doen we een foursquare actie drie keer in het jaar. Wij zullen studenten belonen met een extra beurt op hun klantenkaart wanneer ze zich inchecken.    


After sales  Omdat Charge & Go een jonge en onbekende dienst is, is het belangrijk om veel feedback to krijgen. Op de hoogte zijn van vragen, opmerkingen en klachten zijn belangrijk om veranderingen te maken indien nodig. Via de website zullen we een feedback pagina maken. Zo vangen we alle problemen op en kunnen we er onmiddellijk iets aan doen. Onze social media acties zorgen er ook voor dat we voortdurend feedback krijgen via onze facebook pagina, twitter pagina, foursquare check in en youtube kanaal. Regelmatig updaten and screenen zal ervoor zorgen dat we alles opvangen!


14. Moodboard

Studenten delen graag aan in gecheckt heeft kunnen dan zien waar hij is en wat hij doet.


15. Links Website http://chargeandgosite.wordpress.com/praktisch/ Facebook https://www.facebook.com/pages/Charge-Go/572415356146465 Twitter https://twitter.com/chargendgo Youtube http://www.youtube.com/channel/UC-aZ_ezk94iYEUnCkhltirw?feature=watch


Luca Barber Wouter Coenen Sophie De Soete Valerie Duch창telet Eline Janssens Laura Mestdagh Josephine Van Heule Jasmien Van den Bogaert

Charge & Go: Accountmanagement