Page 1

RotterdamAgenda Meer agen www.dewe da op: ekkrant.nl

Dans

Jeugd

Dance Works komt met een spetterende voorstelling met prachtige kostuums

In de vier jaargetijden gaat jeugdtheater Hofplein op zoek naar de kern van de mens

■ POSTADRES POSTBUS 1980, 3000 BZ ROTTERDAM

Muziek uit de tijd van Erasmus ROTTERDAM - Als afsluiting van het congres ‘Erasmus Politicus and Political Thought, in het kader van Erasmus in Rotterdam, is er 15 november een concert van Aventure, ensemble voor middeleeuwse muziek. Tijdens het concert staan de laatmiddeleeuwse muziekhandschriften van de met Erasmus bevriende Bonifacius Amerbach centraal. Het concert ‘Medieval web @ Bazel’ rondom Bonifacius Amerbach, humanist en vriend van Erasmus, bestaat uit een muzikale bloemlezing uit ‘De Basler Songbooks’ (ca. 1510). De songbooks zijn de enige overgeleverde bron voor het Duitse tenorlied tussen 1480 en 1512. Naast deze tenorliederen klinken twee motetten van Johannes Wannenmacher en een ‘De profundis’ van Josquin des Prez. Aventure Ensemble, 15 november vanaf 20.15 uur in Arminiuskerk, Westersingel 76, Rotterdam. Voor meer info: www.erasmusinrotterdam.nl, www.arminius.nu.

■ ADVERTEREN 010-4699911 / VERKOOP.HL@WHM.WEGENER.NL ■ REDACTIE 010-4699366 / REDACTIE.HL@WHM.WEGENER.NL

Romeo over Julia: keihard en modern

Zonder hysterie, zonder romantiek. Vijf mannen spelen zowel Romeo als Julia.

ROTTERDAM - Een klassieker slaat keihard terug: Romeo over Julia is Romeo & Julia gespeeld door 5mannen. In de bewerking van Joe Calarco sleuren zij met zijn vijven het stuk de moderne tijd in en verliest het meesterwerk alle zoete romantiek. Dan blijkt het wereldberoemde verhaal een heftige en aangrijpende tragedie over seks, dood, lust, geweld en verraad.

Lachen, gieren, brullen in wijktheater Musica

Romeo over Julia over twee tieners die hun levenslust zien omslaan in een alles overheersende gulzigheid, twee tieners die steeds meer willen, die steeds verder gaan in hun manische ontdekking van het leven. Zij gaan tot aan de rand. Tot over de rand. Want uiteindelijk gaat Romeo over Julia over hun zelfmoord en over de waanzinnige gebeurtenissen die hen daartoe brengen. Niet minder dan dat. Vijf jonge mannen spelen alle

FOTO: PR

rollen, ook de vrouwelijke rollen, en daardoor worden de verhoudingen harder. Rauwer. Het werpt de acteurs terug op zichzelf, hun eigen ervaringen en hun eigen ontwikkeling worden onderdeel van het spel. Dat kan niet anders, want de liefde blijft en de seks blijft en dus leiden de gevoelens van de vier mannen langzaam maar zeker tot een onderdrukte hysterie die maar één kant op kan. Naar buiten.

Oost West Burlesk Delfshaven Laat jezelf verrassen door het talent van de toekomst.

FOTO PR

ROTTERDAM - In Wijktheater Musica is op 29 november heel veel cabaret. Iedereen die zin heeft om een avond te lachen is vanaf 20.00 uur welkom aan de De Lugt 17 in Rotterdam. De Cabaretpoel is een kweekvijver voor nieuw cabarettalent. Deze voorstelling mag je niet missen. In de Cabaretpoel spelen vier nieuwe aanstormende cabarettalenten elk een voorstelling van ongeveer 25 minuten. De Cabaretpoel, een nieuw initiatief voor aanstormend cabarettalent om zich aan het publiek te presenteren. Het is een soort reizend cabaretfestival, maar dan zonder competitie element. Een avondje Cabaretpoel is een echte belevenis. Het is een zeer afwisselende avond met vier uiteenlopende cabaretgenres. Vier cabaretvoorstellingen voor de prijs van één, met voor elk wat wils. In ieder geval ziet u vier keer iets nieuws! Reserveren kan via tel: (010) 437 13 61, Wijktheater Musica. Entree: € 7,50 met R’Pas € 5,75 inclusief consumptie.

ROTTERDAM - Naar Oost-Europees voorbeeld vindt de eerste editie van het Eurora Festival “Oost West Burlesk” plaats in de sfeer van een koude winterse revolutie, hand in hand met warme saamhorigheid. In ons land overheerst het bekende poldermodel. In Oost-Europa heeft men een andere overlevingskunst ontwikkeld: de tragikomische kijk op het leven die in dat ene woord burlesk te vangen is. Vanuit de nieuwe Europese lidstaten zijn vooral de geïmmigreerde vaklieden zichtbaar, en de mensen die bollen pellen of asperges steken. Minder zichtbaar zijn de kunstenaars die zich hier hebben gevestigd. Reden voor een festival waarin alle facetten worden belicht. www.oostwestburlesk.nl.

Oost Europa is meer dan geïmmigreerde timmerlieden, zo laat het Oost West Burlesk festival zien. FOTO; PR

En daar zit u. Alle rollen in 'Romeo over Julia' worden gespeeld Teun Kuilboer, Johnny de Mol, Tim Murck, Jorrit Ruijs en Kevin Hassing. Het stuk is geregisseerd door Marcus Azzini. Romeo over Julia is te zien op woensdag 26 november om 20.00 uur in de grote zaal van Theater Zuidplein. Kaarten kosten €21, 50/20. Reserveren kan via www.theaterzuidplein.nl of via de kassa tel: 010- 2030203.

Tekeningen Sinterklaas geëxposeerd ROTTERDAM - Behalve veel cadeautjes geven, krijgt de Sint er ook een heleboel. Een selectie van kindertekeningen vanaf 1966 zijn vanaf nu te zien in het gebouw van de Hogeschool aan het Museumpark 40 tot en met 5 december. Volgens John kegel, initiatiefnemer van de tentoonstelling is er in 30 jaar niet veel veranderd. "De sint is altijd erg herkenbaar. Alleen zie je de laatste tijd meer kleurplaten, dan tekeningen. En dat is jammer."

Romeo over Julia  

In theater Zuidplein speelt de moderne vertaling van het stuk van Shakespeare ‘Romeo & Juliet’. Het stuk is genaamd ‘Romeo over Julia’. Het...

Romeo over Julia  

In theater Zuidplein speelt de moderne vertaling van het stuk van Shakespeare ‘Romeo & Juliet’. Het stuk is genaamd ‘Romeo over Julia’. Het...

Advertisement