Page 1

mediakaart 2013


mediakaart 2013

3

Inhoud Mediakaart 2013

Channel is een data, info en kenniscentrum op het gebied van telecom, IT en aanverwante business. Channel is al 12 jaar actief in de telecom- en IT-branche. In de loop der jaren heeft Channel haar expertise verder uitgebouwd door verschillende diensten en producten te ontwikkelen. Als uitgeverij van Connexie Magazine, ChannelConnect, ICT Update en Telecommagazine is Channel zeer bekend met het runnen van een business to business communicatieplatform. Met vele aanpalende activiteiten, zoals productdatabases, customized publicaties en events, heeft Channel BV de laatste jaren haar sporen ruim verdiend. • over channel bv ............................................................................... pag. 3 • Publishing & online ........................................................................ pag. 4 • Events................................................................................................... pag. 22 • CUSTOM MEDIA...................................................................................... pag. 24 • digi-source......................................................................................... pag. 26 • tarieven............................................................................................... pag. 28 • aanleverspecificaties.................................................................... pag. 38 • contact................................................................................................ pag. 42

Channel houdt zich dagelijks bezig met het initiëren en ontwikkelen van nieuwe projecten binnen de media/ marketingbranches op multimediaal niveau. Channel opereert in vier divisies: Publishing & Online, Custom Publishing, Events en Digi-Source.


Publishing & ONline

4

5

• Publishing – Print – Connexie Magazine

Publishing – Print – Connexie Magazine

Connexie Magazine

Connexie Magazine signaleert en beschrijft trends in innovatieve telecom- en netwerktechnologie en is een referentie voor het management. De lezer wordt op de hoogte gehouden van technologische ontwikkelingen, strategische beslissingen, het mobiele beursklimaat, mobiele toepassingen en initiatieven binnen organisaties door experts op het gebied van mobiele telefonie, vastnet UC en internet.

WWW.Connexie.nl 16e Jaargang nr. 9 - 2012

HET GROOTSTE TELECOMBLAD VAN NEDERLAND

segmentaties

Redactionele formule

Connexie Magazine biedt een content die is toegespitst op de informatiebehoefte van de doelgroep in de vorm van vaste en steeds terugkerende rubrieken. Connexie besteedt tevens aandacht aan relevante vakbeurzen, in de vorm van uitgebreide previews. Zowel de inhoud als de vormgeving van Connexie Magazine zijn zorgvuldig op de doelgroep afgestemd: korte heldere artikelen met veel productinformatie. • Doelgroep

Channel is onder andere uitgever van het grootste telecomblad van Nederland: Connexie Magazine met de bijhorende website Connexie.nl en de digitale nieuwsbrief Connexie TelecomJournaal. Connexie is het grootste telecommagazine van Nederland. Connexie Magazine heeft al vijftien jaar een ijzersterke lezers-blad binding en wordt erkend als hét vakblad in de telecombranche. Het staat in hoog aanzien bij professionals die veelal actief zijn bij de retailketens, operators, fabrikanten, business dealers en distributeurs.

Met Connexie Magazine bereikt u binnen de telecom- en IT branche: - alle beslissers - beleidsbepalers - CEO’s, managers en directieleden - directie retailbedrijven - hoofd inkopers - shop managers - ICT managers - consumenten

6.500 exemplaren

• Verschijningsdata

2013

Editie

Deadline / Verschijningsdatum

Connexie Magazine nr. 1 Sell up

7 januari 2013 / 25 januari 2013

Connexie Magazine nr. 2 Product Innovatie

4 februari 2013 / 22 februari 2013

Connexie Magazine nr. 3 Fixed Mobile Convergence

4 maart 2013 / 22 maart 2013

Connexie Jaarboek 2013

18 maart 2013 / 10 april 2013

Connexie Magazine nr. 4 Logistics / pre/after sales

8 april 2013 / 26 april 2013

Connexie Magazine nr. 5 Car en onderweg

13 mei 2013 / 31 mei 2013

Connexie Magazine nr. 6 IT & Cloud

17 juni 2013 / 5 juli 2013

Connexie Magazine nr. 7 Security en Mobile Device Management

7 augustus 2013 / 27 augustus 2013

Connexie Magazine nr. 8 Penta Play / home

16 september 2013 / 4 oktober 2013

Connexie Magazine nr. 9 Segmentatie & MVNO’s

21 oktober 2013 / 8 november 2013

Connexie Magazine nr. 10 Telecom Centraal in Nederland

25 november 2013 / 13 december 2013


publishing & online

6

7

• Publishing – Print – Channelconnect

Publishing – Print – ChannelConnect

ChannelConnect is het kennisplatform voor business partners en heeft het grootste bereik in het ict-channel in de benelux.

Nummer 8 | Winter 2012/13 ChannelConnect is een uitgave van Channel BV

Connect

Daarnaast is Channel uitgever van het ICT vakblad ChannelConnect en de bijhorende website ChannelConnect. nl en digitale nieuwsbrief. ChannelConnect is het kennisplatform voor business partners en heeft het grootste bereik in het ICTchannel in de Benelux. ChannelConnect houdt directie, management en verkoop op de hoogte van nieuws uit het veld van ICT-distributie. Channel biedt haar informatie online aan. Omdat nieuws snel beschikbaar moet zijn en door de technologische ontwikkelingen zijn de websites Connexie.nl en ChannelConnect.nl gericht op het snel verspreiden van het laatste nieuws.

Doelgroepomschrijving

De doelgroep van ChannelConnect bestaat uit managers en directieleden die werkzaam zijn in de zakelijke, soho- en kleinzakelijke ict/ce-tussenhandel, en (secundair) werkvloer (verkopers, marketeers etc.) in de ICT - business to business en retail. Daarnaast is het platform bestemd voor marketeers, inkopers, producten accountmanagers werkzaam in de channel. De doelgroep is werkzaam bij resellers, dienstverleners, distributeurs, telco’s, winkelketens, software en hardware leveranciers, system integrators en isv’s/asp’s/ internbedrijven.

96+4 pagina’s 8 maal per jaar

ChannelConnect | Nummer 8 | december 2012

De printuitgave van ChannelConnect houdt directie, management en verkoop op de hoogte van nieuws uit het veld van ICT-distributie. Met een kritische kijk en journalistieke benadering biedt ChannelConnect haar lezers onafhankelijke need to know informatie, en fungeert als discussieplatform voor de doelgroep. Met achtergrondartikelen, themainterviews en opiniestukken van deskundigen en branchespelers biedt ChannelConnect de diepgang die de doelgroep verwacht en ChannelConnect tot primaire informatiebron maakt.

8.200 exemplaren

• Verschijningsdata

Editie

IT centraal in Nederland

Eric Segers

Managing Director Ingram Micro B.V. 14 Gartner blikt vooruit De 10 belangrijkste trends voor 2013

17 Jaaroverzicht 2012

47 UC & Collaboration

Terugblik op een roerig jaar

SpeakUp, UPC, VoiceWorks, Ziggo, Vodafone, Televak Centers

2012 Deadline / Verschijningsdatum

Distributiespecial Cloud & Distributie

4 januari 2013 / 25 januari 2013

Verspreiding via Controlled Circulation

ChannelConnect nr. 1 Connectiviteit

1 februari 2013 / 22 februari 2013

ChannelConnect heeft het grootste bereik in het ictchannel in de Benelux

ChannelConnect nr. 2 Virtualisatie

15 maart 2013 / 5 april 2013

ChannelConnect wordt door 80 procent van de markt gezien als primaire informatiebron

ChannelConnect nr. 3 Virtualisatie

26 april 2013 / 17 mei 2013

Meer dan 62 procent van de lezers is directielid

ChannelConnect nr. 4 Big Data

7 juni 2013 / 28 juni 2013

ChannelConnect nr. 5 BYOD

26 juli 2013 / 16 augustus 2013

ChannelConnect nr. 6 Mobiele [r]evolutie

6 september 2013 / 27 september 2013

ChannelConnect nr. 7 nader bekend te maken

11 oktober 2013 / 1 november 2013

ChannelConnect nr. 8 IT centraal in Nederland

22 november 2013 / 13 december 2013

Belangrijke facts

ChannelConnect 8 | Winter 2012/13

ChannelConnect 8 | Winter 2012/13

IT centraal in Nederland | pim Hilferink

On demand analyse

De tien belangrijkste

technologische trends voor 2013

Door de verbetering van de systeemprestaties en dalende kosten kan de IT-afdeling analyses meer en meer op afroep en in de juiste context beschikbaar stellen aan de gebruiker. De mobiele gebruiker kan voor simulaties en analyses 24/7 een beroep doen op cloudgebaseerde analyse-engines en Big Data bestanden, waardoor de flexibiliteit in het beslissingproces toeneemt.

In Memory Computing

Marktonderzoeksbureau Gartner presenteerde eind oktober de ‘Top 10 Strategic Technology Trends for 2103’. Deze zullen de komende twee jaar strategisch relevant zijn voor de meeste organisaties. Dat wil niet zeggen dat alle bedrijven ook in al die technologieën moeten investeren, maar het IT-management moet wel nadenken in hoeverre die trends aansluiten op hun IT-behoeften voor de toekomst”, zo luidt de aanbeveling van Gartner. De volgende ‘tech-trends’ zijn hot in 2013 en daarna.

Dominantie van mobiele apparaten Volgens Gartner haalt in 2013 de mobiele telefoon de PC in als het meest gebruikte apparaat voor internettoegang. In 2015 zal 80 procent van alle mobiele telefoons een smartphone zijn. Tablets zullen goed zijn voor de helft van de laptopmarkt, waarbij Windows 8 in de markt voor besturingssystemen op de derde plaats achter Android en iOS staat. Bedrijven zullen door consumerisation niet langer kunnen vasthouden aan gestandaardiseerde PC’s en tablets en diverse form-factors en platforms moeten ondersteunen. Dat heeft gevolgen voor de positie van Windows, dat in de ‘post-PC’ era gewoon één van de gangbare OS-en zal zijn.

Mobiele apps en HTML5 Het markt voor ontwikkeltools voor zakelijke en consumenten apps telt volgens Gartner momenteel ruim 100 aanbieders in diverse categorieën. In de komende vijf jaar zal er nog geen aanbieder opstaan die één tool voor alle soorten mobiele apps aanbiedt. Op termijn zal HTML er wel toe leiden, dat Web apps lokaal geïnstalleerde apps gaan verdringen. Ontwikkelaars moeten zich instellen op het maken van touchgeoptimaliseerde apps.

Personal Cloud De personal cloud vervangt op termijn de PC als de centrale plek waar zowel consumenten als zakelijke gebruikers terecht kunnen voor al hun digitale behoeften en vormt de verbindende schakel tussen de diverse apparaten en apps die men gebruikt. Van één dominante speler zal geen sprake zijn; een allesomvattend mobile device management systeem is een must.

Zakelijke app stores De zakelijke markt krijgt de komende jaren te maken met meerdere app stores omdat diverse vendors hun stores beperken tot bepaalde apparaten, app-soorten en betaalmethodes. Gartner verwacht dat veel organisaties rond 2014 medewerkers via eigen app stores van applicaties voorzien. De IT-afdeling krijgt de rol van ‘marktmeester’ tussen aanbieders en gebruikers.

Het ‘Internet of Things’ Met deze aanduiding wordt gedoeld op de expansie van Internet door de koppeling van steeds meer IT-, consumentenelektronicaen huishoudelijke apparatuur. De toepassing van mobiele technologie breidt zich uit van smartphones en tablets naar andere industrietakken, zoals de auto-industrie en de gezondheidszorg.

p2 IT centraal in Nederland | Gartner top-10 trends 2013

Cloud computing en de brugfunctie van IT IT-afdelingen staan onder druk om meer te doen met minder en vervullen meerdere rollen om alle IT-gerelateerde activiteiten te coördineren. Cloud computing zorgt daarbij voor een nieuwe dimensie. De IT-organisatie realiseert zich dat ze een verantwoordelijkheid heeft om ervoor te zorgen dat zowel interne gebruikers als externe relaties gebruik kunnen maken van gedistribueerde, heterogene en vaak complexe clouddiensten. Daarmee kan IT zijn invloed binnen de organisatie behouden en uitgroeien tot een ‘value center’ als het gaat om het gebruik van IT-middelen.

Strategische Big Data Gartner signaleert een verschuiving in de manier waarop organisatie met data omgaan door de opkomst van Big Data. Afzonderlijke projecten en het concept van één centraal data warehouse maken plaats voor een systeem dat strategische informatie kan ontsluiten, waarop beslissingen gebaseerd kunnen worden. Veelzijdige systemen, waarin content management, data warehouses, data marts en specifieke opslagsystemen zijn geïntegreerd en die onderling gekoppeld zijn via dataservices en metadata, worden het ‘logische’ data warehouse van de onderneming.

Dankzij de ontwikkeling van in memory computing (IMC) kan de verwerkingstijd van batchjobs die nu nog vele uren vergt worden verkort tot minuten of zelfs seconden. Daardoor kunnen deze verwerkingsmogelijkheden in de vorm van (bijna) real-time cloud diensten aan in- en externe gebruikers beschikbaar worden gesteld. De mogelijkheid om tegelijkertijd zowel transactionele als analytische applicaties over dezelfde dataset te draaien opent ongekende mogelijkheden voor zakelijke

innovaties. Gartner verwacht dat een groot aantal vendors zich de komende twee jaar op deze markt zal storten.

regie hebben over een eigen ecosysteem van apparaten, besturingssystemen en gebruiksapplicaties. <<

Geïntegreerde ecosystemen Gebruikers verlangen lagere kosten, grotere eenvoud en meer veiligheid. Tezelfdertijd willen vendoren graag een groter deel van de budgetten van de klant en streven naar hogere verkoopmarges op het leveren van een volledige ‘solution-stack’, maar wel zonder daar fysieke hardware voor te moeten inzetten. Die trends vertalen naar drie typen oplossingen: in de vorm van ChannelConnect 8 | Winter 2012/13 appliances, die inclusief diensten worden aangeboden om te voorzien in een infrastructuur- of applicatiebehoefte; in de vorm IT centraal in Nederland | Hp van Tilburg van cloudgebaseerde marktplaatsen die de aanschaf en het gebruik van de oplossingen van meerdere vendoren vereenvoudigen en de basis vormen voor nieuwe initiatieven van ISV’s; en ten derde in de mobiele wereld waar fabrikanten als Apple, Google en Microsoft in meer of mindere mate de

ChannelConnect 8 | Winter 2012/13

‘Laat 2013 maar komen! Het jaar 2012 bracht de nodige hectiek in Distri-land, dat te maken kreeg met de nodige overnames en een moeilijke markt. December is de maand voor een terugblik en dat doen we dit keer met Eric Segers, managing director van Ingram Micro B.V.

Met wat voor gevoel zit jij dadelijk om de kerstboom? “Met een dubbel gevoel. De markt is heel lastig, maar daarmee vertel ik niets nieuws. Ik richt mijn energie op de zaken die ik wel kan beïnvloeden en daar ben ik positief over. We hebben door de overstap naar een nieuw systeem en website in 2011 problemen gekend en die behoren nu definitief tot het verleden. De basis die er nu ligt is de springplank voor geavanceerde en vernieuwende maatwerkoplossingen. Zo blijkt uit onderzoek bij klanten dat wij bijvoorbeeld nu al in staat zijn de meest betrouwbare ETA’s af te leveren of special bids transparant te maken. Daarnaast ben ik gelukkig met de keuzes die we gemaakt hebben als het gaat om de richting van onze business.”

Hoe ziet die richting er voor 2013 er daarna uit? “We hebben serieuze investeringen gepleegd in het uitbreiden van onze Value propositie. Zo zijn we een belangrijk onderdeel van het succes van de Channel Transformation Alliance, het platform waar meer dan 20 leveranciers en 900 resellers actief zijn op het gebied van Cloud, UC en BYOD. Ingram Micro is marktleider op het gebied van distributie van clouddiensten en managed services en we hebben nu een sterk Cloud-team staan dat resellers

begeleidt om succesvol clouddiensten te kunnen verkopen. En dat is meer dan enkel het er voor kunnen zorgen dat de fees door het proces heen lopen of dat de security op orde is. Het is in veel gevallen het omturnen van een organisatie inclusief compensatiemodellen en organogrammen. Het mooie is dat we nu meer en meer de automatische ‘go to’ distributeur zijn als het gaat om clouddiensten en het aanbieden van een steeds completer portfolio aan service provider licenties. Denk aan Microsoft SPLA, IT D i s t en r i bCA u tMSP.” ion Symantec ExsP

Xeptor

Behalve Cloud, hoor ik jullie veel over Unified Communications en Mobility. Hoe zit dat?

resellers het meest uitgebreide UC-portfolio met hierin belangrijke oplossingen, zoals de Cisco collaboration producten, Microsoft Lync, Polycom, Jabra en Shoretel.“ “Qua mobility biedt de overname van BrightPoint ons een ijzersterk aanbod. Met de snelle convergentie van mobility en IT, spelen wij in op de gevraagde benodigde specifieke kennis en productenaanbod. We merken nu al dat onze klanten graag gebruik maken van de kruisbestuiving tussen Ingram Micro en BrightPoint.”

Wat zijn jouw verwachtingen voor 2013?

“Het zal voor de hele markt geen makkelijk jaar worden. Voor resellers en vendoren “Klopt helemaal. UC en Mobility passen geldt dat zij meer dan ooit zullen uitkijken binnen onze Advanced Solutions strategie, naar betrouwbare partners, die op een waarmee we onze Value propositie over p3flexibele en professionele wijze de business IT centraal in Nederland | Titel document de bühne brengen. Net als binnen Cloud ondersteunen en meedenken in het spotten en benutten van kansen. Als ik naar dat hebben we een gespecialiseerd UC team opgezet, waarin we met een mix aan profiel kijk, dan herken ik daar 1 op 1 Ingram ervaring en kennis, resellers in staat stellen Micro in. We hebben een dijk van een club vervangende en interessante markten te klaar staan om die verwachting in te vullen. zoeken en kansen te verzilveren. Daarbij Kortom, laat 2013 maar komen!” spelen we in op de mogelijkheden die trends als BYOD en het nieuwe werken met zich Wat is de nieuwjaarswens die je met onze lezers zou willen delen? meebrengen. Ter ondersteuning hebben we twee zeer geavanceerde democenters “Ik wens iedereen een goede gezondheid, gebouwd, waarin we resellers met hun een volle orderportefeuille, een spontaan eindgebruikers kunnen ontvangen om UC oplossend doemdenken en bovenal een heel gelukkig nieuwjaar.” << oplossingen in praktijk te zien. We bieden

p2 IT centraal in Nederland | Ingram Micro | Omslagartikel

‘De basis die er nu ligt is de springplank voor geavanceerde en vernieuwende maatwerkoplossingen’ IT centraal in Nederland | Ingram Micro | Omslagartikel p3


Publishing & ONline

8

9

• Publishing – Print – Telecom update

Publishing Toelichting –verschillende Print – TeleCom uitgaven Update

ICT Update

ICT Update is hét managementplatform in TeleCom en IT in Nederland en België. ICT Update voorziet zijn lezers - via het tijdschrift, de website en een reeks van evenementen - van strategische informatie. ICT Update signaleert trends en vult de praktische kant van businessen ict-vraagstukken in door de publicatie van business cases en best practices.

Onze lezers willen praktisch getinte informatie over business en ict. ICT Update voorziet daarin met o.a.:

• Doelgroep

Eind 2011 is Channel ook eigenaar geworden van ICT Update: het management platform in telecom, it en media met de bijhorende website ICT-Update.nl en de digitale nieuwsbrief. TeleCom Update bereikt DMU’s, C-level Executives en Senior Management in TeleCom, IT en Media én CIO’s en ICT-directors binnen de top 1000-bedrijven in Nederland en België. TeleCom Update slaat een unieke brug tussen aanbieders en klanten op het hoogste niveau via een website, een e-mailnieuwsbrief, een social network en een managementblad.

ICT Update wordt gelezen door CIO’s, CEO’s en andere topmanagers in middelgrote (250 werknemers plus) tot grote organisaties binnen het bedrijfsleven, overheid en de non-profit sector. Zij hebben gemeen dat zij (mede)beslissers zijn op het gebied van ict-inkoop. De lezers van ICT Update zijn zowel in de aanbod- als de vraagzijde van de ictmarkt te vinden. TELECOM UPDATE

CIO-INTERVIEW

Remco Brouwer, CIO Procter & Gamble Nederland

“Wat vandaag een ‘delighter’ is, is morgen Weer de basis”

TELECOM UPDATE

STRATEGY UPDATE

Edwin Hageman, CEO BT Benelux

BT wil weer groeien BT Global Services, lange tijd het zwarte schaap van de BT Group, heeft na enkele moeilijke jaren eindelijk weer wat lucht gekregen om te investeren en te groeien. En bij een nieuwe tijd hoort een nieuw gezicht. Het is aan Edwin Hageman, sinds negen maanden CEO BT Benelux, om in ‘zijn regio’ de groeistrategie vorm te geven.

Het is hard werken om als ict-afdeling de business steeds een stapje voor te blijven. Toch lukt dat Remco Brouwer van Procter & Gamble nog altijd goed. “De ict is geïntegreerd in onze corporate strategie. Ons belangrijkste bedrijfsdoel is de consument verblijden met steeds betere producten. Ict levert daar een belangrijke bijdrage aan.”

Tekst: Bram Semeijn Fotografie: Paul Teixeira

Tekst: Mirjam Hulsebos Fotografie: Thomas Fasting

De discussies over business-IT-alignment zijn tien jaar geleden al gevoerd. Bij Procter & Gamble (P&G) is ict al jaren onderdeel van de business. In 1999 werd daartoe de belangrijkste stap gezet: alle ict-mensen wereldwijd werden bij elkaar in één organisatie gezet, Global Business Services (GBS) genaamd, waar ook andere ondersteunende diensten zoals payrolling en facilitymanagement deel van uitmaken. Brouwer geeft leiding aan GBS Nederland en heeft daarmee dus een bredere rol dan enkel die van CIO. Sinds 2003 zijn de volledige ict-infrastructuur en backoffice geoutsourcet en kreeg de IT-afdeling een nieuwe naam en rol: Information & Decisions Solutions (IDS). IDS is onderdeel van de GBS-businessunit. Zoals het een merkenbedrijf als P&G betaamd kreeg GBS een tagline: ‘Transforming the way busines is done’. Brouwer: “De naam en tagline geven aan waar GBS tegenwoordig voor staat. Wij moeten de business helpen om op een hoger plan te komen. Wij zijn aanjager van vernieuwing en verandering.”

Over P&G

Ruim 4 miljard keer per dag gebruiken consumenten wereldwijd de merken van Procter & Gamble. Het portfolio bestaat uit onder meer uit Pampers, Ariel, Always, Pantene, Herbal Essences, Pringles, Dash, Dreft, Swiffer, Oral-B, Duracell, Olaz, Head & Shoulders, Wella, Gillette en Braun. P&G heeft ongeveer 127.000 medewerkers verspreid over meer dan 80 landen en heeft een omzet van 82 miljard dollar. De Benelux-organisatie richt zich op de lokale consument en de retailers. Remco Brouwer geeft leiding aan het bedrijfsonderdeel Global Business Services Nederland, waarin alle ondersteunende diensten zijn gebundeld.

‘We hebben een zware tijd gekend als BT Global Services’

>>

70 | www.telecom-update.nl

www.telecom-update.nl | 71

62 | www.telecom-update.nl

Redactionele focus

Praktisch, onafhankelijk en analytisch. Het zijn de drie redactionele pijlers van ICT Update. Alle artikelen zijn compact en in heldere taal geschreven. De duidelijke illustraties en baanbrekende fotografie zorgen voor verdere verduidelijking.

www.telecom-update.nl | 63

- Business Cases met heldere analyses van gerenommeerde consultants & topmanagers; - ‘Focus’ op sectoren voorzien van business cases, marktinformatie, trends en Executive Board Meetings met topmanagers uit de betreffende branche; - Interviews met vooraanstaande CIO’s over hun ict- en business strategie; - Interviews met CEO’s van de leidende ict-marktpartijen over de bedrijfsstrategie en hun visie op de ontwikkelingen van de markt en de technologie.

15.000 exemplaren 9 maal per jaar

210 x 297 mm • Verschijningsdata

Editie

2013 Deadline / Verschijningsdatum

ICT Update nr. 1 Green ICT

6 februari 2013 / 26 februari 2013

ICT Update nr. 2 Overheid & ICT

26 maart 2013 / 16 april 2013

ICT Update nr. 3 In- or Outsourcing?

7 mei 2013 / 28 mei 2013

ICT Update nr. 4 Enterprise security

10 juni 2013 / 28 juni 2013

ICT Update nr. 5 Cloud Computing 3.0

2 september 2013 / 20 september 2013

ICT Update nr. 6 The Mobile Enterprise

30 september 2013 / 18 oktober 2013

ICT Update nr. 7 Next Generation CIO

4 november 2013 / 22 november 2013

ICT Update nr. 8 State of ICT

2 december 2013 / 20 december 2013


publishing & online

10

11

• Publishing – Print – telecommagazine

Publishing – Print – Telecommagazine

ONAFHANKELIJK VAKBLAD OVER TELECOMMUNICATIE EN NETWERKEN n 27E JAARGANG NUMMER 5 2012 n WWW.TELECOMMAGAZINE.NL

Telecommagazine, het blad dat diepgang, praktijk en trends combineert

4.621 exemplaren

SPECIAL NEXT GENERATION NETWORKS

5

Hoe bouw je een netwerk met toekomst? n INTERVIEW Michel Noordeloos ‘Bring Your Own iOs’ n TECHNOLOGIE Ethernet uit het stopcontact n UITSMIJTER Windows 8, de introductie van het jaar?

Telecommagazine signaleert en beschrijft trends in telecom- en netwerktechnologie en geeft inzicht in de wijze waarop deze technologieën kunnen bijdragen aan de effectiviteit van organisaties en mensen. Deze trends worden in de praktijk getoetst aan de hand van interviews, cases en profielen van telecommanagers. Ook krijgt de lezer de broodnodige diepgang voorgeschoteld in de vorm van technische achtergrondverhalen.

Next Generation NETWORKS

Doelgroepomschrijving

Telecommagazine is primair gericht op functionarissen die op managementen directieniveau verantwoordelijk zijn voor de strategische en technologische inzet van telecom, datacommunicatie en netwerkintegratie ten behoeve van de core business van grote en middelgrote ondernemingen en organisaties. De secundaire doelgroep bestaat uit technisch georiënteerde ict’ers die veelal in beheerfuncties – zowel binnen organisaties als via ict-dienstverleners voor derde partijen - verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse gang van zaken op het gebied van informatie technologie en telecommunicatie. •

• Verschijningsdata

LYNC DAY 4 december 2012, Spant! Bussum SES

Social Enterprise Society

Editie

Zie pagina 19 en verder

Telecommagazine nr. 1

Belangrijke facts

Verspreiding via betaalde abonnementen

Telecommagazine nr. 2

telecommagazine is met 25 jaar bestaansgeschiedenis het oudste telecommunicatie-magazine in de benelux

Telecommagazine nr. 3

Naast netwerkbeheerders en telecommanagers bereikt telecommazine ook ict-managers

Telecommagazine nr. 4 Telecommagazine nr. 5

SPECIAL UNIFIED COMMUNICATIONS n

Telecommagazine nr. 6

SPECIAL UNIFIED COMMUNICATIONS n

KPN implementeert NEC UC

PSV en Philips Stadion beter bereikbaar

2012 Verschijningsdatum / Deadline 10 februari 2012 / 24 januari 2012 17 april 2012 / 28 maart 2012

17 mei 2012 / 4 mei 2012

14 juni 2012 / 1 juni 2012 13 september 2012 / 31 augustus 2012 11 oktober 2012 / 28 september 2012

Een betere telefonische bereikbaarheid van alle medewerkers. Dat was het doel dat PSV nastreefde met de nieuwe telefonieoplossing in het Philips Stadion en trainingscomplex De Herdgang. “Naast de medewerkers zijn ook de telefonistes enthousiast over de mogelijkheden. Zij hebben een veel beter inzicht in de bereikbaarheid.”

n

TELECOMBRAN CHE

Het laatste nieuws

Door Mirjam Hulsebos

VMware draait gewraakt vRAM-model terug De vorige telefooncentrale in het Philips Stadion dateerde uit 1988. Hoewel deze door vele updates technisch nog altijd voldeed, had PSV behoefte aan meer functionaliteit. Tom Bergs is bij PSV verantwoordelijk voor het onderhoud van het stadion, telefonie, vastgoedbeheer en grootschalige evenementen. “We wilden onze telefonische bereikbaarheid verbeteren. Telefonistes hadden geen inzicht in de bereikbaarheid van medewerkers. Als ze mij niet te pakken kregen op mijn vaste telefoon, dan schakelden ze door naar mobiel, terwijl ik misschien op dat moment in vergadering zat”, geeft hij als voorbeeld. Ook supporters die naar het stadion belden voor bijvoorbeeld kaarten of een rondleiding konden beter te woord worden gestaan, vond PSV. “In de oude callcenteromgeving hadden we veel keuzemenu’s. Als mensen bijvoorbeeld belden voor kaarten, dan kwamen ze eerst in het algemene menu terecht waar ze moesten kiezen voor de optie ‘kaarten bestellen’, en daarna kwamen ze in een nieuw menu met de wedstrijden waar ze uit konden kiezen. Dat is niet klantvriendelijk.”

Portal

Telecommagazine verzorgt tevens dé Nederlandstalige webportal op het gebied van telecom en mobiliteit: www.telecommagazine.nl

7 maal per jaar

THE ESSENTIAL LYNC

The Essential Lync

40 pagina’s

Statusinformatie

‘Ik ervaar meer rust’ 10 n TELECOMMAGAZINE 4

Op zoek naar een manier om de service naar supporters te verhogen en de bereikbaarheid van medewerkers te verbeteren, nam PSV contact op met KPN. “Zij zijn onze vaste telefoniepartner. We werken al jaren tot tevredenheid met hen samen. Er was geen reden om bij meerdere partijen een offerte op te vragen.” Te meer niet omdat Tom Bergs niet precies op de hoogte was van de technische mogelijkheden die er vandaag de dag zijn. “Mijn functie is breed, ik moet overal een beetje van weten maar ben zeker geen specialist. Ik wil gewoon een goed advies. Omdat KPN onze situatie door en door kent, is het logisch om dat advies bij hen te halen.” KPN raadde NEC’s communicatieservers en de Business ConneCT-applicatie aan. “PSV had een oplossing nodig die Unified Communications, contactcenteren operatorfunctionaliteit combineert. Dan kom je

automatisch uit bij IP-telefonie. Wij raadden hen ook aan de oplossing te virtualiseren, zodat de operationele kosten beperkt blijven. Business ConneCT voldoet aan al deze eisen”, verklaart Ronald van de Wetering, technical consultant van KPN, de keus. De implementatie begon in december 2011 en is in april 2012 afgerond. Het grootste voordeel voor de PSV-medewerkers is dat ze nu van iedereen de status kunnen zien: bereikbaar, bezet, in vergadering, vrije dag, et cetera. “Daar was het ons vooral om te doen”, zegt Tom Bergs, “en dat is in de praktijk ook de grootste pre gebleken. Medewerkers zijn hier erg enthousiast over. Met name de receptionisten die meteen weten wat de status is als er een telefoontje van een medewerker bij hen komt.” De oplossing is redundant uitgevoerd. Er staan twee servers waar de gevirtualiseerde NEC-omgeving op draait. Valt de ene uit, dan neemt de ander het naadloos over. “Telefonie is altijd een bedrijfskritische toepassing, maar zeker op momenten dat hier een voetbalwedstrijd of concert aan de gang is. Het mag natuurlijk nooit gebeuren dat op dat soort momenten de onderlinge communicatie wegvalt.”

DECT-ontvangst Het optimaliseren van de ontvangst van de dect-zenders was geen sinecure. Henk Straub, technical support specialist bij KPN: “Het Philips Stadion is een groot stadion en je wilt overal ontvangst hebben. Er was een bestaande dect-omgeving, maar de ontvangst kon hier en daar nog wel wat worden verbeterd. We hebben bovendien nieuwe functionaliteit toegevoegd, zoals de statusinformatie. Want juist voor medewerkers die geen vaste werkplek hebben en gebruikmaken van een dect-toestel, is die bereikbaarheidsinformatie van cruciaal belang.” Dat kan Tom Bergs bevestigen. “We hebben veel mobiele medewerkers, denk aan technici en catering. Voorheen was het best wel eens een crime om hen te pakken te

Samsung onthult overkoepelend merk voor Windows 8

‘De medewerkers ervaren het als erg gebruiksvriendelijk’

Op VMworld de introductie van kunt de ESXi 5.1 hypervisor en detebijbehorende vSphere hethadden belangrijkste krijgen. Waar2012 je bijwas eenniet kantoormedewerker zien systeem leren kennen. Bergs: 5.1-tools “Voorheen zij nieuws: dat was de bekendmaking dat VMware afstapt van de veelbekritiseerde ‘vRAM memory tax’ die vorig jaar de introductie van vSphere 5.0 overschaduwde. of iemand al dan niet op zijn plek zit, geldt dat voor een telefoon op hun bureau staan; dat toestel staat er nog In het vRAM memory tax-systeem kende elke editie van de vSphere-tool een maximale virtuele geheugencapaciteit per licentie; als de ESXi-host meer deze mensen niet. Met de nieuwe IP-omgeving is de steeds maar nu bedienen ze alles vanaf hun pc. Dat is virtueel geheugen nodig had dienden er extra licenties te worden bijgekocht om het totaal in gebruik zijnde virtuele geheugen af te dekken. Deze bereikbaarheid van iedereen inzichtelijk.” nieuw en dat was even wennen, maar de medewerkers maatregel zette nogal kwaad bloed bij VMware-klanten, en Deze bereikbaarheidsinformatie wordt aangevuld met ervaren het als erg gebruiksvriendelijk.” een paar weken later krabbelde VMware terug en rekte de instant messaging, waarmee medewerkers elkaar berichtjes De vijf telefonistes kregen een aparte trainingssessie van geheugenmaxima met 33 tot 50 procent op, maar de klanten sturen in de trant van: ‘Bel me even zodra je uit je meeting een halve dag. “Daarbij gingen we niet alleen in op de bleven moeite houden met het model. komt’ of andere korte verzoeken tot actie. “In plaats van technische achtergrond het systeem, maar op hoe van de nieuwe In van zijn keynote rondom deook annoncering dat je vroeger afhankelijk was van collega’s kun je nu zelf je met statusinformatie hoort om te gaan. Dat verhoogde servervirtualisatietools maakte de nieuwe CEO Pat Gelsinger een terugbelnotitie maken. Dat werkt een stuk prettiger”, de acceptatie van het systeem. bekend, ”dat VMware ‘het begrip vRAM uit zijn woordenboek vindt Bergs. PSV maakt gebruik van eengeschrapt’ videoconferencingsysteem heeft . De nieuwe versie wordt op een per-socket De medewerkers houden hun statusinformatie goed bij. van de KNVB voor debasis, communicatie rond uitwedstrijden. in plaats van op een mix van het aantal sockets, het Dat is mede te danken aan de vele interne communicatie Er zijn geen plannen om dit in de UC-omgeving gebruikte virtuele geheugenteen het aantal VM’s. omtrent de nieuwe telefonieomgeving. “We hebben integreren. “Dat zou nu voordelen ” die het gewraakte prijsmodel Degeen scheidende CEOopleveren. Paul Maritz, zelf had goedgekeurd, ging nogNEC een stap verder. Op de vraag medewerkers persoonlijk geïnformeerd en daarbij de Mocht er later wel behoefte aan ontstaan, dan is de of het vRAM-prijsmodel eenzodat fout was nadruk gelegd op wat zij er zelf aan hebben. Als mensen UC-applicatie hier eenvoudig op uit te breiden, het antwoordde hij: “Ja, ik geeft toe dat we&de zaken alleen maar gecompliceerder zelf voordeel ervaren van het bijhouden van hun presence, een UC&C (Unified Communications Collaboration)hebben gemaakt, en dat corrigeren we nu. Mea culpa.” De scheidende VMware-CEO Paul Maritz met rechts” zijn opvolger Pat Gelsinger. zullen ze immers die informatie ook trouwer bijhouden. suite wordt. Daarmee gaf hij ook toe, dat het plan van VMware om meer Zelf vindt Tom Bergs het een verademing. “Ik ervaar meer inkomsten te genereren uit de basishypervisor en de managementtools nietgsm gaat werken, omdat klanten zich ertegen verzetten en Microsoft en Red Inhouse rust. Voorheen had ik altijd wel een paar voicemails als alle macht proberen om VMware van de troon te stoten als de voorkeurshypervisor in het datacenter. Wat wel voordelen oplevert, is als de gsm-toestellen aan ikHat uituit vergadering kwam, want telefonistes verbonden de UC-omgeving worden gekoppeld. NEC’s Business door naar mobiel als ze me op de vaste lijn niet te pakken ConneCT biedt ook hier goede mogelijkheden toe. Naar kregen. Dat is nu verleden tijd.” deze vast-mobiele integratie wordt dan ook gekeken. “We Een andere pre van de nieuwe telefonieomgeving is dat hebben het plan om inhouse gsm aan te leggen, samen trainingscomplex De Herdgang, dat een paar kilometer met KPN, Vodafone en T-Mobile. Daarmee verlagen we verderop ligt, nu via een glasvezelkabel op de centrale De verbruikte datavolumes van het Gratis wifi dat KPN op Schiphol aanbiedt, lagen in juli van dit jaar 70 procent hoger dan in juli van 2011. Dat laat deweten. kostenSteeds voor mobiele telefonieweten en hetdeisgratis voor Wifi-hotspots gebruikers van KPN te vinden. inKPN hetdesgevraagd Philips Stadion aangesloten. De voorheenTelecompaper twee aan is het marktonderzoeksbureau meer gebruikers stukdan handiger omtijdens nog maar met één toestelKPN merkt duidelijk gescheiden omgevingen zijn nu één geworden. Tijdens de afgelopen vakantiemaanden lag het aantal gebruikersnatuurlijk 50 procenteen hoger vorig jaar de zomermaanden. te bellen. ” Gebruikers moeten nog even geduld hebben meer drukte tijdens de zomerperiode, er wordt anderhalf keer zoveel gebruik van de Wifi-hotspots gemaakt als in de overige maanden. Contactcenter tot dit ook is gerealiseerd. rollen stap voor stap uit, online wil zijn, moet KPN biedt sinds eind 2010 gratis Wifi aan op Schiphol. Reizigers kunnen per dag een uur lang“We gratis internetten. Wie langer De contactcenterfunctionaliteit is geoptimaliseerd en de we willen niet teveel hooi op onze vork nemen. Daarmee betalen. call flows zijn gefinetuned. Er is nog beter gekeken naar de loop je technisch alleen maar meer risico’s en bovendien klantervaring. Bellers hoeven nu nog maar één keer een is het voor de gebruikersacceptatie ook niet goed om keus te maken uit een menu met zeven opties en krijgen tegelijkertijd teveel nieuwe functionaliteit te introduceren. daarna een contactcenter-agent aan de lijn. Deze agents We zien dat ons tempo werkt: gebruikers raken steeds een veilige VPN-verbinding alleen ben er als Android-gebruiker De beveiligings-experts KryptonVPN en ,Gdat Data werken in pools en worden ‘skill based’ wilhebben zeggeneen strategische meer met demet nieuwe functionaliteit zoals presence enjechat nog niet. Met het het marktaandeel van Android samenwerking internetten voor Zij Android-gebruikers afhankelijk van gesloten de vraagom en mobiel hun expertise, ingezet. vertrouwd en gebruiken het doorlopend steeds beter.stijgen De tijdvan wordt in de mobiele markt, neemt ook het aantal dat zich op veiliger te maken. KryptonVPN met G Data MobileSecurity 2 moet in hebben een training on the job gekregen om het nieuwe vanzelf rijp om ook de gsm-koppeling te realiseren.” malwareschrijvers n

Reizigers dol op Wifi Schiphol

Security-experts beveiligen Android-gebruikers

september op de markt komen. Dit gecombineerde product beschermt het apparaat zelf tegen malware en frauduleuze apps, de gegevens op het apparaat in het geval van diefstal of verlies, én versleutelt alle informatie die tijdens het internetten over en weer worden gestuurd en beschermt zo tegen hackers. Jan Van Haver, Country Manager van G Data Benelux stelt dat zijn bedrijf gebruikers al jarenlang adviseert om geen gebruik te maken van gratis Wifi-netwerken. “Simpelweg omdat ze te gevaarlijk zijn, maar ook Wifi-netwerken waarvoor wel betaald moet worden, bijvoorbeeld op campings of in hotels, zijn meestal onvoldoende beveiligd. Hoewel dit feit G Data altijd een doorn in het oog is geweest, kunnen wij de verbinding zelf niet veiliger maken. KryptonVPN kan dat wel. Door het aanvullen van de VPN met ons MobileSecurity 2-product, is het pakket een totaaloplossing voor Android-gebruikers die om hun gegevens en hun privacy geven.” “Een versleutelde internetverbinding is voor mobiele apparaten van groot belang,” zegt directeur Raymond Huwaë van KryptonVPN. “Maar

26 n TELECOMMAGAZINE 3

Android toelegt toe. Zo verschijnen er dagelijks nieuwe gevaarlijke apps. Daar kan ook een veilige VPN-verbinding niet tegen beschermen. Door te kiezen TELECOMMAGAZINE 3 n 11 voor G Data, kunnen wij onze klanten een complete bescherming van hun Android-systeem bieden. Bovendien is het mogelijk om gegevens op gestolen of verloren smartphones of tablet-pc’s direct te versleutelen of wissen om ze op die manier ook nog eens veilig te houden.”

Om Android-gebruikers een complete bescherming te bieden wordt G Data’s MobileSecurity gecombineerd met de beveiligingsoplossing van KryptonVPN.

Samsung onthulde op IFA 2012 het overkoepelende merk Ativ. Onder dit nieuwe label komen de Samsung-devices te vallen die Windows 8 en Windows Phone 8 als besturingssysteem hebben. Met de Ativ Smart PC, Ativ Smart PC Pro, Ativ Tab en de smartphone Ativ S introduceerde Samsung tijdens de IFA in Berlijn een complete lijn Windows 8-devices. Deze devices zorgen ervoor dat je de komende tijd nog slimmer, productiever en creatiever aan de slag gaat.“Samsung is een van de weinige bedrijven die zo’n volledige productlijn met Windows 8-devices kan aanbieden”, zegt marketingmanager Geert Mol van Samsung. “Wij willen consumenten méér keuze bieden uit producten die op het Windows 8-platform draaien.” De Ativ Smart PC en Ativ Smart PC Pro zijn dankzij het toetsenbord-dockingstation te gebruiken als tablet (zonder toetsenbord) en als notebook (met toetsenbord). Ondanks het compacte formaat hebben beide Ativ Smart PC’s diverse poorten, zoals USB 2.0 (Smart PC), USB 3.0 (Smart PC Pro), mHDMI, miniSD en twee extra USB 2.0-poorten op het toetsenbord. De Samsung Ativ Smart PC en Smart PC Pro zijn vanaf eind oktober te koop voor respectievelijk 849 en 1.299 euro inclusief btw. De Ativ S is Samsungs smartphone op basis van Windows Phone 8. Het toestel beschikt over een 1,5 GHz dual-core processor, een HSPA+42 verbindingsmogelijkheid en een 4,8 inch HD Super AMOLEDscherm. De Samsung Ativ S is vanaf het vierde kwartaal van 2012 in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 549 euro.

De Ativ Smart PC en Ativ Smart PC Pro zijn dankzij het toetsenbord-dockingstation te gebruiken als tablet (zonder toetsenbord) en als notebook (met toetsenbord).

Gartner: ‘Europese markt voor servers krimpt’ Marktonderzoeksbureau Gartner meldt dat de wereldwijde servermarkt in het tweede kwartaal van dit jaar weliswaar 1,4 procent in aantallen is gegroeid, maar dat de bijbehorende omzet met 2,9 procent daalde. In de EMEA-regio daalden zowel het aantal verscheepte aantallen als de omzet met respectievelijk 4,4 en 11,6 procent in vergelijking met Q2/2011. Volgens research VP Jeffrey Hewitt was de tegenstelling tussen groei in aantallen en daling in omzet vooral te wijten aan de verschillende economische omstandigheden in de diverse regio’s. Alleen in de regio Asia/Pacific en de VS was er sprake van omzetgroei, alle overige regio’s leverden in. In omzet deed HP het in het kwartaal het best met 3,7 miljard dollar, dat het bedrijf een marktaandeel van 29,1 procent opleverde. IBM volgt met 3,4 miljard dollar en 27,2 procent marktaandeel, Dell is nummer drie met ruim 1,9 miljard dollar en 15,4 procent marktaandeel, gevolgd door Oracle met 772 miljoen dollar en 6 procent marktaandeel en Fujitsu met

494 miljoen dollar en een aandeel van 3,8 procent. Ook in aantallen bleef HP wereldmarktleider, maar leverde wel 5,6 procent marktaandeel in ten opzichte van vorig jaar. Dell, IBM, Fujitsu en Lenovo bezetten de tweede tot en met vijfde positie. In de EMEA-regio werden in het kwartaal ruim 585.000 servers verkocht met een omzetwaarde van 3,3 miljard dollar. Dat betekende een daling met respectievelijk 4,4 en 11,6 procent. Research director Adrian O’Connell stelt vast dat de daling zich ditmaal over alle drie de subregio’s uitstrekte: Oost-Europa met 1,3 procent, het Midden-Oosten en Afrika met 0,5 procent en West-Europa met 14,7 procent. Dell wist in de regio als enige omzetgroei te boeken. Maar ook in de EMEA-regio wist HP zijn leidende positie te behouden met een marktaandeel van 37,2 procent, gevolgd door IBM met 25,9 procent. Dell staat met 12,4 procent nu op de derde plaats, gevolgd door Oracle op vier met 6,8 procent. Fujitsu sluit de top-5 met een marktaandeel van 5,2 procent.

Tablets vliegen de deur uit in 2012 Maar liefst 102 tot 110 miljoen tabletcomputers zullen dit jaar wereldwijd hun weg vinden naar consumenten en zakelijke gebruikers. Dat heeft het Amerikaanse marktonderzoeksbureau ABI Research becijferd. De grootste speler in het segment is, zo stelt ABI Research, nog immer de oorspronkelijke bedenker van het apparaat: Apple. Volgens ABI Research zijn er in het tweede kwartaal van 2012 in totaal bijna 25 miljoen tabletcomputers verscheept, een groei van 77 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarbij heeft fabrikant Apple 77 procent van die 25 miljoen verkochte systemen voor zijn rekening genomen. Met dat verkoopcijfer staat de leverancier in zijn eentje borg voor het totale aantal in 2011 verkochte tabletcomputers (wereldwijd), aldus het marktonderzoeksbureau. Wel signaleert ABI Research dat de gemiddelde verkoopprijs van Apple’s iPad-systemen onder druk staat (-19 procent ten opzichte van 2011). De nummer twee op het gebied van tabletcomputers is Samsung, zo stelt ABI Research. In het tweede kwartaal van 2012 nam het Zuid-Koreaanse bedrijf 8,1 procent van alle verkochte tabletcomputers voor zijn rekening.

TELECOMMAGAZINE 3 n 27

Telecommagazine nr. 7

15 november 2012 / 2 november 2012

Telecommagazine nr. 8

13 december 2012 / 30 november 2012


Publishing & ONline

12

13

• Publishing – Print – specials

Publishing – Print – Specials

Connexie Jaarboek

Connexie Consument

WWW.Connexie.nl 16e Jaargang - 2012

Het Connexie Jaarboek wordt één keer per jaar meegestuurd met Connexie Magazine. Het jaarboek geeft een compleet productoverzicht van alle actuele mobiele telefoons, accessoires, dect-telefoons, navigatiesystemen en netbooks.

CONNEXIE

Connexie Consument, de mannenspecial over mobile life en thuiscommunicatie, wordt als bijlage in een oplage van 1 miljoen stuks meegestuurd met De Telegraaf en Spits. De scope van deze special bestaat uit de rubrieken: Home / Mobile / Auto / TV / IT & Producttests.

HET GROOTSTE TELECOMBLAD VAN NEDERLAND Mobiele telefonie Vaste telefonie accessoires Tablets Navigatie Ultrabooks

CONNEXIE MKB

SOCIAL

MEDIA

IT

NETBOOK 9 SERIE

HOME

NETBOOK 9 SERIE

MOBILE

ANDROID TOPPERS

enorme kans

TV

3D TV VOOR THUIS

VAN SAMSUNG

AUTO

NAVIGATIE

MAAK KANS OP EEN SAMSUNG GALAXY TAB tips en kort nieuws

BlackBerry® Bold 9900

BlackBerry® Bold 9790 • Volledig qwertytoetsenBord • helder touchscreen • BlackBerry® os 7 • 1 ghz-processor • 5-megapixelcamera

De BlackBerry Bold 9790 is ideaal voor wie veel berichten typt. Het toestel beschikt zowel over een fysiek toetsenbord, als over een touchscreen. Het beste van twee werelden dus. Het toetsenbord is lekker ruim opgezet, zodat het typen van berichten heel gemakkelijk gaat. Het touchscreen geeft prachtig scherp beeld, dankzij de hoge resolutie van 480 bij 360 pixels. De Bold 9790 biedt volop mogelijkheden door de uitrusting met het BlackBerry OS7besturingssysteem. Standaard is het toestel rijk uitgerust en bovendien is het heel makkelijk om extra applicaties te downloaden en te installeren. De BlackBerry Bold 9790 is verder voorzien van een 5-megapixelcamera voor het maken van foto’s en filmpjes.

Onder de vlag Publishing & Online worden ook verschillende specials uitgebracht, zoals in print als digitaal. De specials bestaan uit eigen uitgaven, maar ook uitgaven in samenwerking met derden, zoals bijvoorbeeld De Telegraaf en De Zaak. Voorbeelden BtB: Connexie Jaarboek, Telecom Brancheoverzicht, speciale MKB telecombijlage in samenwerking met De Zaak Voorbeelden BtC: Get Connected, de special over mobile life en thuiscommunicatie, en de Telecom Special die jaarlijks wordt meegestuurd met De Telegraaf.

30 PROD UCTEN GE

TEST! LEVER JE OUDE MOBIELTJE IN EN WIN!

jaarboek 2012

• 2,8 inch touchscreen • Volledig qwertytoetsenBord • BlackBerry® os 7 • wifi en 3g • 5 megapixelcamera

De BlackBerry Bold 9900 is een razendsnelle smartphone dankzij de uitrusting met een 1,2 GHz-processor. De Bold 9900 is voorzien van een volledig qwertytoetsenbord om gemakkelijk en snel te kunnen typen. Bovendien is er een 2,8 inch groot capacitief touchscreen aanwezig. Het toestel wordt bestuurd door BlackBerry OS 7, een vernieuwde versie van het vertrouwde BlackBerry OS. Deze biedt extra gebruiksgemak, maar ook bijvoorbeeld BlackBerry Maps, BlackBerry Messenger en een snellere browser. Internetten gaat altijd en overal razendsnel doordat er zowel een 3G- als een wifi-ontvanger aan boord is. Voor het maken van foto’s en filmpjes in HD-kwaliteit is de BlackBerry Bold 9900 voorzien van een 5 megapixelcamera.

CONNEXIE

Dummy GC deel I p1-5.indd 1

1 05-09-11 15:15

MOBILE

HTC Sensation

LG Optimus 3D Speed

Samsung Galaxy S II

BlackBerry Bold 9780

Hama Group Netherlands

Ideaal voor lange autoritten

De grootste accessoire specialist in multimedia! Wij leveren alle mogelijke accessoires voor digitale producten. Waarbij wij uitsluitend aan de detailhandel leveren als volledig accessoirespecialist. Daarnaast importeren en distribueren wij exclusief

Afmetingen: 110 x 60 x 11.4 mm, 107 gram

Afmetingen: 115 x 66 xNederland 10.5 mm, 130 gram voor de merken: Hama, SanDisk, aha, Braun, Reflecta, EX3D, Golla en meer…

Spreek-/standbytijd: max. 5,3 uur, max. 432 uur

klant en de ontwikkelingen op het gebied van e-commerce, maken het mogelijk om u een op maat Spreek-/standbytijd: max.ondersteuning uur, max. uur

16 miljoen TFT 2,45 inch kleurenscherm, 480x360 pixels

16 miljoen TFT 2.8 inch kleurenscherm, 640x480 pixels

8GB intern geheugen, uitbreidbaar tot 32GB d.m.v. MicroSDHC

winkelpresentaties. 8GB intern geheugen, uitbreidbaar tot 32GB Deze concepten bestaan uit een altijd up-todate, gevarieerd, compleet of fast-movers assortiment d.m.v. MicroSDHC gepresenteerd in aantrekkelijke en professionele schappenplannen. Dat zorgt ervoor dat u een maximaal rendement

De combinatie van een geavanceerd logistiek centrum in Wetteren (België) en Monheim (Duitsland), marketing- en

EDGE; GPRS; GSM; HSDPA; HSUPA; UMTS; GPS

2

Deze hoofdsteunhouder, speciaal voor de iPad2, is ideaal voor tijdens lange autoritten. Bevestig de iPad simpel, stevig en veilig aan de hoofdsteun van de auto en de achterpassagiers hebben perfect zicht op de iPad. De houder heeft een optimale pasvorm en is gemaakt van stevig materiaal. De afdekking voorkomt

gemaakt en complete oplossingen te bieden die u helpt succesvol te zijn.

Wij delen onze wereldwijde kennis op het gebied van het samenstellen van succesvolle en aantrekkelijke

maakt. In combinatie met de ondersteuning in de vorm van Hama, SanDisk of ander POS (Point Of Sale) materiaal EDGE; GPRS; GSM; HSDPA; wij HSUPA; UMTS; GPS creëren een succesvolle samenwerking voor de langere periode waardoor de continuïteit gewaarborgd blijft.

Besturingssysteem: BlackBerry® OS

Besturingssysteem: BlackBerry® OS

5.0 megapixel camera met LED flitser en video opnemen

5.0 megapixel camera met LED flitser en video opnemen

Hama 2.1 Subwoofer Systeem Green Gecko & White Orca

Connexie Jaarboek 2012

Actieve luidsprekersysteem voor pc’s en notebooks. Kabel afstandsbediening voor handige en continu geluidsvolume. Dual drivertechnologie zorgt voor kristalhelder en krachtig geluid. Futuristisch ontwerp in opzichtige groene kleur, voor meer stijl op bureaus en speels ontwerp.

Hama Universeel Notebook Netadapter 15-24v/90w

Microsdhc Ultra 64gb + SD Adapter + Media Manager

Perfect als reserve voeding voor reizen en voor thuis of op kantoor. Voedingsspanning van 110 V - 240 V is geschikt voor wereldwijd gebruik in combinatie met land specifieke adapter. Zonder wirwar van kabels. Extra laag energieverbruik. 8 extra adapters voor verschillende modellen van gemeenschappelijke fabrikanten. Uitgangsspanning: 15 - 24V. Maximum uitgangsvermogen: 90 W.

SanDisk’s nieuwe 64GB microSDXC kaart kan de capaciteit van zelfs de meest geavanceerde smartphones en tablets verdubbelen. Smartphones laten consumenten een steeds groter wordende hoeveelheid digitale content creëren en gebruiken, variërend van korte Full HD video’s tot volledige bioscoopfilms en videogames. De op UHS-technologie gebaseerde, hoge-capaciteit kaart biedt overdrachtsnelheden tot 30MB/sec en levert Class 6 prestaties die nodig zijn voor het opnemen van Full HD video’s. De kaart is compatibel met elke tablet of smartphone die voorzien is van een microSDXC kaartslot. De SanDisk Mobile Ultra kaarten zijn leverbaar met capaciteiten van 4GB tot 64GB.

3

126,1 X 65,4 X 11,3 MM, 148 GRAM SPREEKTIJD: 8 UUR STAND-BYTIJD: 350 UUR 1 GB INTERN GEHEUGEN, UITBREIDBAAR D.M.V. MICROSD TOT 32 GB ADVIESPRIJS: 599 EURO

128,8 X68 X 11,9 MM, 168 GRAM SPREEKTIJD: 4 UUR STAND-BYTIJD: 100 UUR 8 GB INTERN GEHEUGEN, UITBREIDBAAR D.M.V. MICROSD TOT 32 GB ADVIESPRIJS: 549 EURO

125 X 66 X 8,49 MM, 117 GRAM SPREEKTIJD: 520 MINUTEN STAND-BYTIJD: 610 UUR 16 GB INTERN GEHEUGEN, UITBREIDBAAR D.M.V. MICROSD TOT 32 GB. ADVIESPRIJS: 599 EURO

109 X 60 X 14 MM, 122 GRAM SPREEKTIJD: 360 MINUTEN STAND-BYTIJD: 528 UUR 512 MB INTERN GEHEUGEN, UITBREIDBAAR D.M.V. MICROSD TOT 32 GB ADVIESPRIJS: 509 EURO

HTC is er weer in geslaagd een prima smartphone af te leveren. Het toestel is wat specificaties betreft helemaal in lijn met de high-end concurrentie en presteert op alle vlakken prima. De processor is snel, de beeldkwaliteit is mooi en ook de camera levert prima plaatjes. De belangrijkste onderscheidende factor blijft naar ons idee de Sense-interface, die met versie 3.0 weer een aantal mooie verbeteringen aan boord heeft. Hiermee

De LG Optimus 3D Speed is een goede Android-smartphone, met een leuke extra functie in de vorm van de 3D-functies. Zo nu en dan is het duidelijk te merken dat het hier een eerste versie betreft, maar het 3D-scherm voegt wel degelijk wat toe aan de ervaring. Los hiervan is de Optimus 3D Speed een prima toestel, dat zich qua snelheid en verdere specificaties moeiteloos staande houdt in het huidige smartphonegeweld. Wij hopen alleen dat

Het toestel heeft in ieder geval alle ingrediënten in huis en Samsung heeft al laten weten een stevige marketingcampagne voor het toestel te gaan voeren. Dat zal misschien ook wel nodig zijn, want de concurrentie in het high-end segment zal de komende maanden pittig worden. Het toestel presteert op alle vlakken erg goed en heeft wat snelheid en schermkwaliteit betreft momenteel een flinke streep voor op de concurrentie. Bovendien heeft de

De BlackBerry Bold 9780 is een uitstekende en kwalitatief hoogwaardige opvolger van de 9700. Het toestel weet zich gesterkt door het succes van zijn voorganger. Het volwaardige qwertytoetsenbord en het optische trackpad bieden toegang tot het vernieuwde BlackBerry OS 6. De sterke eigenschappen van de Bold-serie camoufleren hoogstens enkele tekortkomingen. De gevestigde orde heeft namelijk meer te bieden op punten als de

EINDOORDEEL

EINDOORDEEL

EINDOORDEEL

SanDisk Cruzer Fit Hama Sleeves Chic Case universeel

De nieuwste telg in het SanDisk USB pakket. Zeer compacte USB flash drive, slechts 6,6mm breed. Met LED indicatie verlichting waarbij persoonlijke files worden beschermd en encrypted door de SanDisk SecureAccess software. Inclusief 2GB online back-up. Door zijn compacte design is de SanDisk Cruzer fit uitermate geschikt voor gebruik voor uw notebook, tablet pc, autoradio of voor gebruik op uw TV.

De nieuwste aanvulling op het succesvolle pakket van Hama. Handgemaakte, stijlvolle telefoonhoesjes van echt leder. Verkrijgbaar in de maat M en L. Ook geschikt voor de iPhone.

Hama Gsm 12v en 220V Micro Usb Lader

krassen op het display. WWW.HAMA.NL

Waterproof Waterproof smartphone smartphone De Cellular Line Voyager is een wachterdicht hoesje en geschikt voor alle smartphones. De Voyager is verkrijgbaar in de kleuren roze, wit en zwart. Hij beschermt je telefoon tegen water, zand, zout, sneeuw, ijs en stof. Je kunt blijven bellen, sms-en, foto’s maken, zonder dat je de telefoon uit het hoesje hoeft te halen. Ook de Cellular Line Voyager beschikt over de IPx8 norm. Zo kun je je telefoon onder water gebruiken tot wel 20 meter diepte. Dus maionsero quis natus eat eruntium doloreptum cuptatium, quis et autaque nonsedi stisquiasi quiatet enisitia digendi onsequam nihicium exerit, alignias ut volor

EINDOORDEEL

NAVIGATIE

TomTom XL LIVE

Garmin nüvi 1690

Pioneer NavGate 500

Inclusief Media Manager!

Lekker snel switchen

Bij elke SanDisk Mobile Ulta kaarten wordt de SanDisk Media manager Software meegeleverd. Kopieer al je bestanden eenvoudig van je computer naar de geheugenkaart en andersom. Upload je leukste of meest dierbare foto of video direct naar jouw Social Media.

Hama Portfolio Conference Ipad Laadstroom van 1000 mA voor snel opladen! 12/24 V lader voor praktische opladen in auto’s en vrachtwagens. Directe voeding en accu opladen via de sigarettenaansteker of gewoon voor thuis.

Professionele Hama Portfolio met standfunctie en conferentie map voor de iPad. Extra ruimte om een kladblok (A5-formaat) op te slaan. Met pen(stylus)houder en met vakken voor visitekaartjes. Perfect uitgerust en vervaardigd van echt leder.

EX3D 3D Brillen

Merk Golla Hama Netherlands is leverancier van Golla. Een trendy collectie tasjes en draagtassen voor de telefoon, camera, tablet en laptop met een unieke en frisse Look die wereldwijd succes oogst. Ontwerp, stijl en kwaliteit gaan hier hand in hand. “Fashionable bags for Generation Mobile!“

EX3D™ is wereldwijd marktleider in passieve 3D brillen gecombineerd met lifestyle. De gepatenteerde M³D® lenzen zijn speciaal geconfigureerd en gebogen voor state-of-the-art 3D prestaties. De toonaangevende frames zijn gemaakt voor comfort. Daarnaast is de unieke inzet van EX3D voor 3D brillen en entertainment ongeëvenaard gebleven. EX3D brillen verbeteren de beeldkwaliteit, helderheid van de kleuren en geeft een extra hoge 3D kwaliteit zonder ghosting, vervorming of waas. EX3D’s veelzijdigheid is uniek, zodat u vanuit elke RealD® film over kunt schakelen naar uw eigen passieve 3D TV, laptop of game systeem zonder van bril te hoeven wisselen. Plus, EX3D™ brillen zijn ontworpen met krasbestendige glazen voor een duurzaam gebruik, 100% UV protectie en comfort voor langdurig gebruik. Functies: • Te gebruiken voor alle passieve 3D TV-, Computer en Bioscoop schermen • Comfortabel en licht draagcomfort • Gepatenteerde HD 3D lenzen • 100% UV protectie

2

Connexie Jaarboek 2012

Verschijningsfrequentie

Oplage

Omvang

Formaat

1x per jaar

112 pagina’s

5.500 exemplaren A4

124 X 79 X 19 MM GEWICHT 176 GRAM 4,3”-TOUCHSCREEN ADVIESPRIJS: 599 EURO

4,3 INCH BREEDBEELDSCHERM GEWICHT 176 GRAM LIVE SERVICES

4,3 INCH BREEDBEELDSCHERM GEWICHT 176 GRAM LIVE SERVICES

De Garmin nüvi 1690 kan mij niet echt bekoren. Het is jammer dat dit topmodel het met uitsluitend tmc-verkeersinformatie moet doen, wat beduidend minder actueel is dan bijvoorbeeld HD Traffic van TomTom. De grote vraag is dan ook of mensen bereid zijn een jaarbedrag van 79 euro voor nüLink neer te leggen terwijl andere merken tegen betaling ongeveer vergelijkbare online diensten aanbieden met wél verbeterde verkeersinformatie. Garmin heeft dus nog wat stappen te zetten om in de buurt van de concurrentie te komen, helemaal voor wat betreft het correct navigeren. Vreemde aanwijzingen en het niet kunnen simuleren van de route in bijvoorbeeld lange tunnels zijn irritant en met name daar laat de nüvi 1690 wat mij betreft echt punten

We zijn behoorlijk positief over de TomTom XL LIVE. Het apparaat doet precies wat hij moet doen: je op de snelste manier naar je bestemming brengen. En die andere functies, zoals Google Search, zijn mooi meegenomen maar niet beslist noodzakelijk. Misschien moet TomTom wel een uitgeklede versie van LIVE op de markt brengen, met uitsluitend HD Traffic en tegen een lagere (maand)prijs. Dan verwacht ik dat Nederland massaal de service zal afnemen. Want rijden we liever niet allemaal om de files heen? Eén klein minpuntje aan ons testexemplaar: bij het ’s ochtends opstarten wordt in eerste instantie de tijd verkeerd aangegeven maar na een paar minuten verschijnt de juiste tijd in beeld. Mogelijk een kleine softwarefout die eenvoudig

De NavGate 500 is een prima systeem dat zeker de overweging van aanschaf verdient. Juist de combinatie van vaste inbouw met de mogelijkheid het apparaat in een tweede auto te gebruiken, is erg handig. Een groot pluspunt van de NavGate 500 is het grote scherm van 5,8 inch. Hierdoor wordt de kaart lekker groot weergegeven. Erg mooi is de manier waarop de kaart wordt getoond. Die is wanneer er geen routeveranderingen zijn tweedimensionaal met het noorden boven in het scherm. Hierdoor is goed een groot deel van de omgeving te zien waar je rijdt. Is er een verandering in aantocht, dan schakelt het beeld over op de bij alle pnd’s bekende 3D-weergave en ook dan is het beeld prima. Het grote scherm maakt wel dat het

EINDOORDEEL

EINDOORDEEL

10

parci Est, conse vent que in con repudis etur? Quia et, nias evelentum alis et occatquiae. Et aut eum sima debis escius. Mi, officil laborum earibus aectoriae nonsequ odignih iciisqu odigent aborisqui cum re, sitat autem vero dit aut harupis este pa vel maximus maio. Iciducia denescia doluptis sunt volore ventem aborehendi deni reperis que el ium et, eum

int moloreni quae pel int, occus es as nitas moluptas dolupta volupid unducias adigni tem nit, nonsequi reruptate nos ressus at

fuga. Olorero ipsani test ipsandis et volum voluptatur magnatemod magnis ma WWW.SAMSUNG.COM

Magazine over IT en Telecom voor ondernemers | 1e jaargangJaargang | oktober 2011 nr.01|2011 | CONNEXIE 1

Connexie MKB

Connexie MKB wordt twee keer per jaar uitgebracht in samenwerking met hét ondernemerstijdschrift De Zaak. De special wordt op naam verstuurd aan zakelijke actieve ondernemers in het mkb in een minimale oplage van 180.000 stuks.

Verschijningsfrequentie

2x per jaar Oplage

EINDOORDEEL

CONNEXIE

Heb je ook zo genoeg van het wisselen van kabeltjes als je je laptop wilt aansluiten op je desktop> Samsung wel en ontwikkelde daarom de Samsung Central Station. Hierbij ziet het apparaat automatisch je laptop en verbindt hij het met je laptop. Zonder dat je hiervoor eerst kabels hoeft aan de sluiten en instellingen moet veranderen. Modic toraerum quid eatia vellab

De beste business phones

12

CONNEXIE

180.000 exemlaren

3

Verschijningsfrequentie

4x per jaar Omvang

24 pagina’s

Oplage

1 miljoen! Formaat

Tabloid

Omvang

24 pagina’s Formaat

A4


publishing & online

14

15

• Publishing – online – connexie.nl

Publishing – Online – Websites

Connexie heeft het grootste bereik in de telecomchannel

Grootste BtB internetplatform in telecom- it-markt Channel heeft met Connexie.nl, ChannelConnect.nl en ICT-Update.nl, het grootste BtB internetplatform binnen de telecom- en IT-markt, dat dagelijks duizenden bezoekers in hun behoeften voorziet en adverteerders met hen verbindt. Vanzelfsprekend voorziet Channel de doelgroep van de juiste en relevante content (nieuws, trends, marktcijfers en achtergrondinformatie), maar de mening van de doelgroep en de interactie zijn minstens zo belangrijk.

Connexie.nl signaleert en beschrijft trends in innovatieve telecom- en netwerktechnologie en is een referentie voor het management. De bezoeker wordt op de hoogte gehouden van technologische ontwikkelingen, strategische beslissingen, het mobiele beursklimaat, mobiele toepassingen en initiatieven binnen organisaties door experts op het gebied van mobiele telefonie, vastnet, UC en internet. Connexie.nl biedt haar informatie online aan. Omdat nieuws snel beschikbaar moet zijn en door de technologische ontwikkelingen is Connexie.nl gericht op het snel verspreiden van het laatste nieuws. Via de website, maar ook via RSS en social Media zoals Twitter en Facebook worden berichten razendsnel verspreid.

Facts

Connexie.nl is het grootste telecomplatform voor professionals

60.000

150.000

Connexie.nl geeft het laatste nieuws uit de telecombranche Connexie.nl is de belangrijkste bron voor telecomresellers

Doelgroep

De doelgroep van Connexie.nl is werkzaam bij resellers, distributeurs, retailers en fabrikanten van mobiele telefonie, vaste telefonie, netbooks, tablets en accessoires. Deze doelgroep bestaat uit alle beslissers, beleidsbepalers, CEO’s, managers, directieleden, directie retailbedrijven, hoofd inkopers, ict-managers en shop managers binnen de telecom- en ICT branche.


16

• Publishing – online – channelconnect.nl

ChannelConnect heeft het grootste bereik in de ICT-channel ChannelConnect.nl is het toonaangevende Channelplatform in de Benelux. Die ‘spilfunctie’ komt in alle activiteiten terug. Interactie, kennisdeling en de rol van intermediair staan centraal. ChannelConnect.nl is erop gericht de doelgroep te helpen hun business te verbeteren. Het hele jaar door en in alle mogelijke vormen. ChannelConnect heeft een centrale functie in de dagelijkse informatiebehoefte van ICTresellers en bereikt hierdoor een zeer specifieke en kwalitatieve doelgroep. ChannelConnect.nl biedt haar informatie online aan. Omdat nieuws snel beschikbaar moet zijn en door de technologische ontwikkelingen is ChannelConnect.nl gericht op het snel verspreiden van het laatste nieuws. Via de website, maar ook via RSS en social Media zoals Twitter en Facebook worden berichten razendsnel verspreid.

Facts

60.000

ChannelConnect heeft het grootste bereik in de ict-channel in de Benelux ChannelConnect wordt door 80 procent van de markt gezien als primaire informatiebron Meer dan 62 procent van de bezoekers is directielid

17

• Publishing – online – ICT-update.nl

ICT Update is het management platform in telecom, it en media

Www.ICT-Update.nl is de drukbezochte website van het gelijknamige magazine en voorziet de bezoeker snel en over­zichtelijk van actuele informatie over de snel veranderende wereld van Telecom, IT en Media. 24/7 wordt het nieuws ververst en aangevuld door de TeleCom Update webredactie. Bezoekers kunnen gratis het nieuwsarchief raadplegen. Het aantal bezoekers van www.ICT-Update.nl groeit gestaag en het aantal pageviews per maand nadert de 30.000

ICT update biedt directies praktische informatie over business & ict

Facts

ICT update is het managementplatform in telecom, it en media in Nederland en België

10.000

25.000

4.750

ICT Update voorziet haar bezoekers van strategische informatie

Doelgroep

De doelgroep van ChannelConnect.nl bestaat uit managers en directieleden die werkzaam zijn in de zakelijke, soho- en kleinzakelijke ict/cetussenhandel, en (secundair) werkvloer (verkopers, marketeers etc.) in de ICT - business to business of - retailhandel. Daarnaast is het platform bestemd voor marketeers, inkopers, product- en accountmanagers werkzaam in de channel. De meest vertegenwoordigde ondernemingen zijn: ICT-dienstverlener, reseller of leverancier van software en/of hardware.

Doelgroep

ICT Update wordt gelezen door CIO’s, CEO’s en andere topmanagers in middelgrote (250 werknemers plus) tot grote organisaties binnen het bedrijfsleven, overheid en de non-profit sector. Zij hebben gemeen dat zij (mede)beslissers zijn op het gebied van ict-inkoop. De lezers van ICT Update zijn zowel in de aanbod- als de vraagzijde van de ict-markt te vinden.


• Publishing – online – telecommagazine.nl

Telecommagazine Executive Service De Telecommagazine Executive Service is een nieuwsbrief die vanaf 1 januari 2012 dagelijks verschijnt. Aan het eind van de week wordt een integrale nieuwsbrief verstuurd die tussen de vijf en tien actuele berichten bevat, inclusief banners van partners van Telecommagazine. De nieuwsbrief wordt wekelijks naar ruim 4.000 lezers en andere relaties van Telecommagazine gestuurd.

18

60.000

Doelgroep

Telecommagazine is primair gericht op functionarissen die op management- en directieniveau verantwoordelijk zijn voor de strategische en technologische inzet van telecom, datacommunicatie en netwerkintegratie ten behoeve van de core business van grote en middelgrote ondernemingen en organisaties. De secundaire doelgroep bestaat uit technisch georiënteerde ict’ers die veelal in beheerfuncties – zowel binnen organisaties als via ictdienstverleners voor derde partijen - verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse gang van zaken op het gebied van informatie technologie en telecommunicatie.

Digitale Nieuwsbrief

19


Publishing publishing & online

20

21

• Publishing – online – digitale nieuwsbrieven

Toelichting Publishing –verschillende Online – Digitale uitgaven nieuwsbrieven

Connexie TelecomJournaal

Digitale nieuwsbrief ChannelConnect

Digitale nieuwsbrief Telecom Update 4.750

NIEUW!

In de nieuwsbrieven van Connexie, ChannelConnect en TeleCom Update is het nu ook mogelijk vacatures te plaatsen. Deze wordt in de nieuwsbrief geplaatst, welke vervolgens doorlinkt naar de online vacaturebank op Connexie.nl, ChannelConnect.nl en ICT-Update.nl.

4x per week


events over Events

22

23

• events Agenda Channel is initiatiefnemer en organisator van een aantal toonaangevende evenementen. De uitreiking van de Graham Telecom Awards vindt plaats tijdens het jaarlijkse TelecomGala. Daarnaast ontplooit Channel nog allerlei andere telecom- en IT gerelateerde events zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse Telecom Xperience, tijdens dit event staat de beleving van mobiel, OS, apps, accessoires en consumer electronics centraal. Ook worden tijdens dit event de Accessory Awards uitgereikt. De Nationale Retourweken is een brancheoverschrijdend initiatief waarbij veel exposure wordt gecreëerd omtrent de verschillende retourenacties van alle grote telecompartijen. Dit alles met als doel om een collectief bewustzijn omtrent duurzaamheid te creëren. En nieuw dit jaar zijn de evenementen ICTopics en de Channel Xcellence Awards.

Event

Datum

Locatie

Graham Telecom Awards Uitreiking

juni 2012

De Telegraaf

Telecom Xperience Uitreiking Accessory Awards

november 2012

De Fabrique

Channel Xcellence Gala Uitreiking Channel Xcellence

oktober 2012

De Koepelkerk

ICTopics IT & Telecom Converges

oktober 2012

Spant!

Connexie Casa 2013

februari 2013

Gran Foc Barcelona

Telecom Xperience

Graham Telecom Awards

Connexie Casa

ICTopics

Channel Xcellence Gala


CUSTOM MEDIA

- custom publishing

24

Custom Publishing

Al vele jaren ontwikkeld Channel BV de Business Special. Dit hardware magazine wordt door een grote groep prominente dealers afgenomen en voorzien van een eigen kaft om zodoende dit magazine een eigen uitstraling te geven. Door te participeren in de Business Special is het mogelijk om in één keer bij een grote groep zakelijke eindgebruikers onder de aandacht te zijn. De Business Special zal in april en november verschijnen. Het magazine wordt in totaal door 25 a 30 verschillende Vaste telefonie - Mobiele telefonie - ICT dealers voorzien van een eigen kaft. Onder de deelnemende dealers rekenen we al jaren: BTC Teleconsult, Retail Synergie, PHC, ACES Direct, DB Telecom, MBC, Nemesys, Business Mobile Oss, Finntax en Central Point.

• Telefooncentrales • IP-telefonie

Alles op het gebied van communicatie voor de zakelijke gebruiker

• Voice applicaties • Randapparatuur • Bekabelingsnetwerken • Telecom infrastructuur

Mobiele telefonie • Abonnementen (spraak en data) • Toestellen • BlackBerry • Mobiel werken • Inbouw en repair • Rittenregistratiesystemen

ICT • Netwerkbeheer • Hard- en Software • Back-up online • Security • Print & Document Solutions • Videoconferencing • IT infrastructuur

Nemesys is een fullservice Telecom & ICT leverancier gevestigd in Oud-Beijerland, met 75 medewerkers. Wij leveren een compleet producten- en dienstenpakket voor vaste telefonie, mobiele telefonie en ICT.

• One-Stop-Shopping • Consultancy en projectcoördinatie • Leverancier van A-merken • Adviesgericht • Duidelijke servicecontracten • Business Center & Service Point

Al uw zaken op het gebied van Telecom & ICT regelt u bij Nemesys binnen één bedrijf, onder één dak!

Business Special

Nemesys Telecom & ICT Alexander Bellstraat 16 3261 LX Oud-Beijerland Tel. 0186-633333 www.nemesys.nl info@nemesys.nl Openingstijden: ma. t/m vrij. 8.30-17.00 uur

2009

Het magazine wordt bovendien ook als online publicatie via digiviewer beschikbaar gesteld om zodoende extra exposure te creëren

BUSINESS SPECIAL inhoudsopgave

4 8 10

ALGEMEEN NIEUWS

HET JAAR VAN DE TABLET

TABLET OVERZICHT

12

HTC

16

SAMSUNG

18

BLACKBERRY

21

SONIM

22

NOKIA

24

versie van Google Maps. Het toestel SONY ERICSSON

26

PARROT

SAMSUNG GALAXY S

NEXUS S

SAMSUNG B2710

• ANDROID 2.3 • 1 GHZ-PROCESSOR • 4 INCH SUPER LCD-SCHERM • CURVED DESIGN • 16 GB GEHEUGEN

De Nexus S is een prachtige smartphone die draait op Android 2.3 Gingerbread. Deze nieuwe versie heeft talloze verbeteringen, zoals

Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Zet en drukfouten voorbehouden

betere multitasking ende nieuwste valt op door zijn licht gebogen 4 inch grote Super LCD-scherm, dat prachtig scherp en helder beeld geeft. De

124.7 x 63 x 11.7 mm, 129 gram Spreek-/Stand-bytijd: max 6,5 uur/ max 428 uur

3

16 miljoen Super LCD 4.0 inch kleurendisplay BS_Inhoud.indd 3

16GB intern geheugen Quadband/ GPRS; HSDPA; HSUPA; UMTS/ GPS WiFi; Bluetooth 3.0 (A2DP); MicroUSB; 3,5 mm connector Besturingssysteem: Android OS

processor. Voor snel internet is er zowel wifi als 3G-ondersteuning aan boord. Standaard is er een hele reeks aan Google applicaties geïnstalleerd, en extra apps kunnen gemakkelijk via de Android Market gedownload worden. Voor het maken van foto’s en filmpjes is de Nexus S voorzien van een 5 megapixel camera. Het is zelfs

• IP-67 GECERTIFICEERD • 3G INTERNETVERBINDING • GOOGLE MAPS • INGEBOUWDE ZAKLAMP • FM-RADIO EN MP3-SPELER

• 4 INCH SUPER AMOLED • ANDROID 2.2 • SWYPE • 1 GHZ PROCESSOR • 5 MEGAPIXEL CAMERA

Nexus S is bovendien razendsnel, vanwege de uitrusting met een 1 GHz-

122.4 x 64.2 x 9.9 mm, 118 gram

120 x 53 x 17.9 mm, 116 gram

Spreek-/Stand-bytijd: max 12,5 uur/ max 576 uur

Spreek-/Stand-bytijd: max 19 uur/ max 600 uur

16 miljoen Super AMOLED 4.0 inch kleurendisplay

265K TFT kleurendisplay

11-04-11 14:57

mogelijk in HD-kwaliteit te filmen. Het geheugen van 16 GB is groot genoeg voor al uw muziek, foto’s en filmpjes.

/// Het jaar van de tablet

16GB intern geheugen, uitbreidbaar d.m.v. MicroSDHC

15MB intern geheugen, uitbreidbaar via MicroSDHC

Quadband/ GPRS; HSDPA; HSUPA; UMTS/ GPS

Quadband/ GPRS; UMTS; HSDPA / A-GPS

Bluetooth 3.0; MicroUSB; WiFi; 3,5 mm connector

Bluetooth 2.1 (A2DP); MicroUSB; 2,5 mm audio/video connector

Besturingssysteem: Samsung OS

Besturingssysteem: Android OS

SAMSUNG GALAXY S2

16GB intern geheugen, uitbreidbaar d.m.v. MicroSDHC Quadband/GPRS; HSDPA; HSUPA; UMTS/ GPS

D

Daar is nu verandering in gekomen. Google heeft Android versie 3.0, ook wel Honeycomb genaamd, gelanceerd. Deze versie is specifiek bedoeld voor het gebruik op tablets. De interface verschilt dan ook wezenlijk van de eerdere versies en is beter geschikt voor het gebruik op een groter scherm.

Apple nam vorig jaar een flinke voorsprong op de concurrentie toen het de iPad introduceerde. Het duurde maanden voor een eerste serieuze concurrent op de markt verscheen. Dat was de Galaxy Tab van Samsung. En zelfs dat apparaat kon volgens critici nog niet echt de strijd aan met de iPad. Zo was de Androidversie op deze tablet niet geoptimaliseerd voor het gebruik op dit soort apparaten.

Door de komst van de nieuwe versie wordt het ook makkelijker om apps specifiek voor de tablets te programmeren. De eerste tablets op Android 3.0 zijn inmiddels al op de markt. Omdat deze versie nog zo nieuw is, zullen de eerste exemplaren vooral met een ‘kale’ Android-interface geleverd worden. De fabrikanten hebben simpel esign en specificaties doen, maar een eigen interface drukt een duidelijker stempel op een toestel. Dit is ook de reden dat de eerste HTC-tablet, de Flyer, nog even op zich laat wachten. De fabrikant is bezig de veelgeprezen HTC Senseinterface aan te passen voor het gebruik op de tablet, en daarvoor is nog even tijd nodig. De Flyer komt vermoedelijk in mei in de winkels te liggen. Andere aanbieders, zoals Samsung (Galaxy Tab 10.1) en LG (Optimus Pad), brengen de tablets met de SAMSUNG_BS_2011.indd 16 standaard Android-interface naar de markt.

Desalniettemin gingen er vorig jaar 700.000 Galaxy Tabs over de toonbank. Dat was trouwens een schijntje in vergelijking met de 7,5 miljoen iPads die er wereldwijd werden verkocht. Het marktaandeel van Apple is dus enorm in de tabletmarkt. Natuurlijk zal ook de nieuwe iPad naar verwachting hoge ogen gooien en gretig aftrek vinden in zowel de zakelijke als consumenten markt.

Apple blijft toonaangevend

Het is wel opvallend dat Apple bijna een jaar lang de markt voor zichzelf had. Het lijkt wel of andere fabrikanten aanvankelijk zaten te slapen. Maar er zijn ook andere redenen voor het aanhoudende succes van Apple. Volgens Digitimes heeft Apple er op een eenvoudige manier voor gezorgd dat zij ook dit jaar marktleider blijven op de tabletmarkt. Zo heeft Apple namelijk 65 miljoen touchscreens besteld van 9,7 inch, wat neer komt op zo’n 60% van de productie capaciteit wereldwijd.

Honeycomb

De eerste tablets op Android blonken niet uit in gebruiksvriendelijkheid. De meeste draaiden op Android 2.1, maar er waren zelfs 1.6-varianten bij de eerste lichting. Die versies van Android zijn ontwikkeld voor het gebruik op smartphones, en dus op kleinere schermen. De interfaces waren daar dus ook op ingericht. De manier van tabletgebruik verschilt nu eenmaal van die van een smartphone. Hetzelfde geldt voor het aanbod van apps, voor de jonge versies van Android.

Windows op een tablet

Volgens persagentschap Bloomberg heeft Microsoft pas rond september 2012 de speciaal voor tabletpc’s ontwikkelde versie van Windows 7 klaar voor distributie. De eerste betatests zouden pas eind dit jaar van start kunnen gaan. Hoe meer tijd Microsoft nodig heeft, des te kleiner wordt h e t m a r k t p o te n t i e e l v o o r Windows 7, of de opvolger hiervan. Volgend jaar moet het bovendien concurreren met de nieuwe generatie iPad en Android-tablets. De situatie is vergelijkbaar met die van Microsoft op de smartphonemarkt, waar het in haar eentje geen voet aan de grond

WiFi direct; 3,5 mm connector; Bluetooth 3.0; MicroUSB; TV-uitgang

kon krijgen. In samenwerking met Nokia gaat Besturingssysteem: Android OS het nu een inhaalslag proberen te maken. Tot op heden heeft Nokia nog geen tablets aangekondigd. Er gaan geruchten dat Nokia de tablets wel in ontwikkeling heeft. De vraag blijft echter welk besturingssysteem Nokia hiervoor wil gaan gebruiken.

Nieuwe spelers

De tablet markt biedt ruimte voor ‘nieuwe’ spelers. Gerenommeerde bedrijven uit de IT sector, zoals Dell, Acer en Asus, wagen de stap naar tablets. Hierbij lijkt de keuze voor Android Honeycomb voor de hand te liggen. Echter zal Acer in april een tablet met Windows erop uitbrengen. “Wij denken dat vooral de B2B-markt interesse heeft in een Windowstablet, inclusief de educatieve markt. Maar ook in de consumentenmarkt zullen we de tablet verkopen,” zegt Marketing Manager Diane Sestig van Acer. Ook HP gaat zich actief op de tablet markt begeven. Het bijzondere hiervan is dat de HP tablets, genaamd TouchPads, uitgerust worden met WebOS. Samsung Galaxy 16 Tab

Onafhankelijk onderzoek gekoppeld aan deskundige analyses zorgt voor een directe benadering en overtuiging van uw bestaande klanten en prospects. Het is de manier om de aantrekkelijkheid van een marktsegment of technologie voor het voetlicht te krijgen. Channel verzorgt niet alleen het benodigde onderzoek, maar is ook in staat om de redactionele vertaling te maken naar een leesbaar onderzoeksrapport.

Als eerste fabrikant introduceerde Apple een tabletcomputer, vorige zomer. Bij de presentatie legde Steve Jobs uit met de iPad het gat tussen de notebook en de smartphone te willen opvullen. De iPad draait op hetzelfde mobiele platform als de iPhone en heeft een 9,7 inch touchscreen. Ondanks dat is het apparaat slechts 13,4 mm dik en weegt de iPad maar zo’n 700 gram. Internetten via wifi houdt het apparaat volgens Apple tien uur vol. Sinds eind maart is de opvolger iPad 2 verkrijgbaar. De nieuwe versie van de iPad is maar liefst 30 procent dunner dan zijn voorganger, en zelfs dunner dan iPhone 4. Ook is de iPad met 590 gram bijna 100 gram lichter dan zijn voorganger. iPad 2 draait op een dual core processor, de Apple A5 chip. Verder zijn er twee camera’s aan boord, zowel voor als achter. Daarom wordt FaceTime voor videobellen nu ook ondersteund. De nieuwe iPad wordt bestuurd door een nieuwe versie van het Apple besturingssysteem, iOS 4.3. De nieuwe versie heeft verschillende verbeteringen, zoals een betere browser en AirPlay, waarmee mediacontent gedeeld kan worden via wifi.

• SUPER AMOLED PLUS • BIJZONDER DUN • DUAL CORE PROCESSOR • 8 MEGAPIXELCAMERA • ANDROID 2.3

16 miljoen Super AMOLED Plus 4,3 inch kleurendisplay

e tabletmarkt groeit momenteel als kool. Het lijkt alsof geen enkele fabrikant deze boot wil missen. Vrijwel allemaal hebben ze al een tablet op de markt, of hebben ze plannen deze op korte termijn uit te brengen. Kortom, de concurrentie wordt enorm.

Onderzoeksrapporten

Apple iPad en iPad 2

125.3 x 66.1 x 8.49 mm, 116 gram Spreek-/Stand-bytijd: max uur/ max uur

8

Naast eigen uitgaven, ontwikkelt en produceert Channel ook een groot aantal periodieken en customized publicaties voor derden, zoals telecomretailers, distributeurs, business dealers en operators. Channel zorgt ervoor dat de klant op maat communiceert met de doelgroep, van creatie en conceptontwikkeling tot productie, allemaal onder één dak.

min. 30.000 stuks

Mobile Business Special

Vaste telefonie

Onze uitgebreide service-afdeling is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor service en onderhoud van uw Telecom en ICT apparatuur. Een deskundige supportdesk en gecertificeerde technici zorgen ervoor dat u zorgeloos kunt communiceren.

25

• custom media Over Custom Publishing

De Samsung Galaxy S II (I9100) zal bij iedereen direct opvallen door zijn slanke body. Het is op dit moment de dunste smartphone op de markt,

WebOS is een doorontwikkeling hetDeveelgemet slechts 8,49van mm. Galaxy S II prezen en alom draait bekende besturingssysteem op Android 2.3 en is uitgerust van Palm dat vorig werd overgenomen met jaar een dual-core processor waardoor door HP. het toestel razendsnel reageert. Het bijzonder slanke formaat van de

Omzet in cijfers Galaxy S II wordt onder meer bereikt

Hoe gaat het met door de verkopen vanmet deeen tablets? de uitrusting nieuw type GfK Retail and Technology brengt verkooptouchscreen: Super de AMOLED Plus. Het cijfers in kaart. De scherm marktonderzoekers hanteren heeft een diameter van 4,3 overigens de terminch. ‘webbook’ voorschermtechnologie tablets. “In De nieuwe november 2010 werden er 20.651 webbooks is nog dunner dan zijn voorgangers verkocht. In de laatste maand van vorige en geeft bovendien nogjaar betere waren het er 41.429 stuks. We Daarnaast denken dat er een beeldkwaliteit. is het in geheel 2010 zo’n exemplaren van de stuk150.000 energiezuiniger, waardoor eigenaar wisselden.”, Richards accu aldus langerCary meegaat. Dezevan is met het GFK. 1650 mAh overigens erg groot. Verder valt de 8-megapixelcamera op, die

Dit jaar verwacht het bureau dat er circa ook in hd-kwaliteit (1080p) video’s 275.000 webbooks worden verkocht. “Dat is kan opnemen. op basis van de huidige prijzen die nu door de verschillende vendors bekend worden gemaakt”, legt Richards uit. GfK verwacht dat de verkopen zullen stijgen, als de prijzen van tablets dalen. De prijsverschillen zijn nu nog groot. Richards: “In november was de gemid11-04-11 delde prijs 606 euro, in december was dit 596 euro. De verwachting is dat dit zal blijven dalen gezien het enorm aantal introducties. Ter illustratie: in juli was de gemiddelde prijs nog 672 euro.”

LG Optimus Pad

LG’s eerste tablet is de Optimus Pad. Het apparaat zal uitkomen op Android 3.0 (Honeycomb) en heeft een touchscreen van 8,9 inch. Opvallend is de beeldverhouding van 15:9. Het betreft dus een breedbeeldscherm met een resolutie van 1280 x 768 pixels. Opvallend is verder dat de Optimus Pad is uitgerust met een dubbele 5-megapixelcamera, zodat hiermee driedimensionale video-opnamen kunnen worden gemaakt. Voor het bekijken van 3D-beelden op de Optimus Pad is wél een brilletje nodig. De opnamen kunnen ook makkelijk gedeeld worden op een 3D-televisie. Net als de eerder aangekondigde Optimus 2X Speed is de Optimus Pad voorzien van een NVIDIA Tegra 2 dual-coreprocessor van 2x 1 GHz, waardoor het apparaat lekker snel en zuinig is. Het interne geheugen bedraagt 32 GB.

15:03

Effect op pc en netbook markt

GfK verwacht wel dat de tablets een effect zullen hebben op de verkoopcijfers van netbooks. Toch zal de markt voor netbooks er niet door in elkaar zakken. “Er is zeker een groep mensen die wel zo’n 300 euro kan missen voor een netbook, maar waarvoor de tablets te kostbaar zijn”, zegt Business Consultant Tessa Holzenbosch van GfK. Het huidige prijsniveau van de tablets ligt ook ruim boven de 300 euro. Mede door introductie van de iPad2 en de introductie van Android Honeycomb zullen de volumes stijgen. De daarmee gepaard gaande prijsdaling als gevolg van concurrentie is slecht nieuws voor fabrikanten van note- en netbooks. Volgens JP Morgan zorgt de populariteit van tablets voor een daling in de PC markt van 35 procent. JP Morgen schat de wereldwijde tabletmarkt voor dit jaar op 19 miljard euro en voor 2012 op 25 miljard euro. >>

Advertorials

Uw bedrijf, product of oplossing in een compacte, toegankelijke manier onder de aandacht brengen van specifieke doelgroepen? Channel B.V. biedt u hiervoor de Advertorialservice, waarbij wordt geput uit de rijke redactionele ervaring die de uitgeverij in de loop der jaren heeft vergaard. Welke vorm u ook kiest (interview met sleutelpersonen van uw bedrijf, klanten business case of achtergrondartikel): Channel B.V. heeft de benodigde expertise in huis om uw boodschap in de juiste vorm bij de juiste doelgroep onder de aandacht te krijgen.

9

Customized publicaties

Channel helpt diverse organisaties in de telecom en ict om op effectieve wijze de doelgroep te bereiken met een brede reeks diensten en productvormen. Van bestaande media tot conceptontwikkeling van nieuwe relatiemedia, productie en distributie, allemaal onder één dak. Variërende van traditionele relatiemagazines tot e-zines, websites, evenementen en e-mail nieuwsbrieven.

Relatiemagazines

Volgens recent onderzoek verricht door het Cendris research Center steekt een papieren relatiemagazine nog steeds uit boven het online magazine als het gaat om effectiviteit en het raken en binden van lezers. Daarbij gaat het ook om essentiële doelstelling als informatieverstrekking, imago verbetering en het stimuleren van respons op producten en diensten.


custom media Publishing

Custom Online Toelichting verschillende uitgaven

26

- ONLINE

27

• Custom media Over Custom Publishing •

E-mailnieuwsbrieven

Channel kan ook de volledige opmaak en verzending van digitale nieuwsbrieven verzorgen. Hierbij is het mogelijk om zelf content aan te leveren, waarbij wij de opmaak en verzending voor onze rekening nemen. Uiteraard wordt de nieuwsbrief in uw eigen huisstijl ontworpen. Voor de multinationale roaming service-provider Comfone (hoofdkantoor in Zwitserland) verzorgt Channel een Engelstalige e-mail nieuwsbrief die door 700 roaming managers bij telecomoperators in 90 landen wordt gelezen. Gerrit Jan Konijnenberg, Executive Vice President Global Sales & Marketing Comfone: “Op de ze manier kunnen wij de beslissingnemers op een neutrale manier van relevante informatie voorzien. En het stelt ons ook in staat om onze boodschap bij de ‘key players’ in de industrie voor het voetlicht te krijgen.”

De informatievoorziening via het internet is een vast onderdeel van de mediamix van organisaties en consumenten. Het elektronische medium maakt hoogfrequente communicatie met uw doelgroep mogelijk. Ook komt interactie met klanten of prospects op effectieve wijze binnen uw handbereik. E-mail nieuwsbrieven, micro websites of op maat geschreven content voor bestaande corporate of productwebsites: Channel kan in alle behoeften voorzien.

Digi-viewer

Bovendien is het mogelijk om uw customized publicatie ook online beschikbaar te plaatsen. Deze tool bieden wij u tegen een sterk gereduceerd tarief aan.

Apps

Met de komst van smartphones en tabletcomputers krijgen organisaties er enkele interessante nieuwe communicatiekanalen bij. Channel BV kan ook aan die informatiebehoefte voorzien door het gehele productietraject van Apps te verzorgen; van concept tot programmeren en opname in de Android Marketplace of de App Store van Apple.

White papers

Complexe, technologische, materie in begrijpelijke vorm gieten: Channel B.V. komt aan die behoefte tegemoet door de Whitepaper-service. In een overzichtelijk vormgegeven en toegankelijk geschreven document worden niet-technisch onderlegde doelgroepen voorgelicht over de manier waarop uw technologie (diensten of producten) voor hen de benodigde ‘return on investment’ en een postieve bijdrage aan bijvoorbeeld de bedrijfsproductiviteit kunnen opleveren. Channel B.V. neemt het volledige productietraject voor zijn rekening: van conceptontwikkeling tot publicatie en gerichte verspreiding.


DIGI-source Hardware vanuit de bron

28

• digi-source Over Digi-Source

29

Channel richt zich met eigen websites en de levering van content aan websites van derden ook volop op de digitalisering van de informatiemarkt. Vanuit de visie dat er behoefte is aan een goede, betrouwbare en uniforme productdatabase begon Channel in 2006 met Digi-Source. Digi-Source is de online productdatabase van Channel. Ondertussen is Digi-Source voor tientallen grote websites en bedrijven daarachter dé bron voor hardware gegevens, zoals productinformatie, specificaties, afbeeldingen en omschrijvingen. De kracht van Digi-Source is onafhankelijkheid in combinatie met een wervend karakter. Channel heeft deskundige productmanagers in dienst die zelf de redactie voeren over de gegevens, maar daarbij wel nauw contact houden met de fabrikanten. De Digi-Source database is de bron voor alle specificaties van mobiele telefoons, tablets, navigatiesystemen (PND’s), DECTtoestellen en accessoires. Digi-Source is de meest betrouwbare en actuele database van Nederland voor telecom productinformatie. •

De voordelen van Digi-Source:

Alle specificaties op één plek Goed doordacht uniform profiel Alle USP’s, omschrijvingen, expertreviews geschreven door journalisten

Naast Digi-Source heeft Channel ook Digi-Web en Digi-Letter ontwikkeld. Deze oplossingen zorgen ervoor dat u veel tijd en energie bespaart, aangezien wij volledig verzorgde oplossingen bieden voor uw website en e-mailmarketing campagnes.

Altijd up-to-date Alle beschikbare low- en highres afbeeldingen klaar voor publicatie Meest complete aanbod met ook accessoire-koppelingen

DIGISOURCE HARDWARE INFO VANUIT DE BRON


Tarieven 2013

30

• tarieven 2013

-publishing-print

31

Advertentiemogelijkheden Connexie Magazine & Connexie Jaarboek

Advertentiemogelijkheden ChannelConnect Nummer 8 | Winter 2012/13 ChannelConnect is een uitgave van Channel BV

WWW.Connexie.nl 16e Jaargang nr. 9 - 2012

HET GROOTSTE TELECOMBLAD VAN NEDERLAND

WWW.Connexie.nl 16e Jaargang - 2012

HET GROOTSTE TELECOMBLAD VAN NEDERLAND

1x

5x

10x

2/1 pagina

€ 4.247,-

€ 4.058,-

€ 3.785,-

1/1 pagina

€ 2.741,-

€ 2.641,-

€ 2.494,-

1/2 pagina

€ 1.780,-

€ 1.720,-

€ 1.620,-

1/4 pagina

€ 1.150,-

€ 1.120,-

€ 1.050,-

Op aanvraag

---

---

Outsert

segmentaties

CONNEXIE

jaarboek 2012 IT

CONNEXIE

NETBOOK 9 SERIE

MKB

MOBILE

ANDROID TOPPERS AUTO

NAVIGATIE

SOCIAL

MAAK KANS OP EEN SAMSUNG GALAXY TAB

enorme kans

30 PROD UCTEN GE

TEST! LEVER JE OUDE MOBIELTJE IN EN WIN! Dummy GC deel I p1-5.indd 1

IT centraal in Nederland

De beste business phones Magazine over IT en Telecom voor ondernemers | 1e jaargangJaargang | oktober 2011 nr.01|2011 | CONNEXIE 1

CONNEXIE

Eric Segers

Tarief

14 Gartner blikt vooruit De 10 belangrijkste trends voor 2013

17 Jaaroverzicht 2012

47 UC & Collaboration

Terugblik op een roerig jaar

SpeakUp, UPC, VoiceWorks, Ziggo, Vodafone, Televak Centers

1/1 pagina

€ 11.500,-

1/2 pagina (liggend)

€ 6.900,-

1/2 pagina (staand)

€ 6.900,-

1/4 pagina (blok)

€ 4.140,-

2/1 pagina

€ 7.895,-

1/1 pagina

€ 5.195,-

1/2 pagina

€ 3.115,-

1/4 pagina

€ 1.875,-

Outsert (1 A3 tot A4 gevouwen)

€ 4.550,-

Binnenkant achterpagina

€ 5.815,-

Achterpagina

€ 6.269,-

TeleCom Update Formaat

1 05-09-11 15:15

Formaat 1/1 pagina + 1/1 advertorial

€ 12.000,-

1/2 pagina + 1/2 advertorial

€ 8.150,-

1/4 pagina + 1/4 advertorial

€ 7.350,-

1/8 pagina + 1/8 pagina

€ 2.500,-

Advertorials Tarief

1x

2x 2,5%

5%

2/1 pagina

€ 6.078,-

€ 5.926,-

€ 5.774,-

1/1 pagina

€ 3.575,-

€ 3.486,-

€ 3.396,-

1/2 pagina

€ 2.056,-

€ 2.004,-

€ 1.953,-

1/3 pagina

€ 1.548,-

€ 1.509,-

€ 1.470,-

1/4 pagina

€ 1.296,-

€ 1.264,-

€ 1.231,-

7x

8x

Korting

Tarief

Toeslagen Positie

Displayadvertenties

Managing Director Ingram Micro B.V.

Connexie MKB tips en kort nieuws

Tarief

TV

3D TV VOOR THUIS

VAN SAMSUNG

MEDIA

Formaat

Formaat

Coverposities

Connexie Consument

NETBOOK 9 SERIE

HOME

Connect

ChannelConnect | Nummer 8 | december 2012

Mobiele telefonie Vaste telefonie accessoires Tablets Navigatie Ultrabooks

Formaat

4x

5x

6x

3x

7,5%

10%

12,5%

15%

17,5%

€ 5.622,-

€ 5.470,-

€ 5.318,-

€ 5.166,-

€ 5.014,-

Cover 2/3

15%

€ 3.307,-

€ 3.218,-

€ 3.128,-

€ 3.039,-

€ 2.949,-

Cover 4

25%

€ 1.901,-

€ 1.850,-

€ 1.799,-

€ 1.747,-

€ 1.696,-

Speciale plaats

10%

€ 1.432,-

€ 1.393,-

€ 1.354,-

€ 1.315,-

€ 1.277,-

IM

100%

€ 1.199,-

€ 1.166,-

€ 1.134,-

€ 1.102,-

€ 1.069,-


• tarieven 2013 www.connexie.nl

connexie.nl

Advertentiemogelijkheden Connexie.nl

Connexie.nl biedt aan adverteerders uitgebreide online advertentiemogelijkheden. Naast de online mogelijkheden binnen de website biedt Connexie.nl ook de mogelijkheid om binnen de nieuwsbrief en partnermailings te adverteren.

Formaat

Afmeting (pixels)

channelconnect.nl

32

33

• tarieven 2013 www.channelconnect.nl

Advertentiemogelijkheden ChannelConnect.nl

Voorbeelden

ChannelConnect.nl biedt aan adverteerders uitgebreide online advertentiemogelijkheden. Naast de online mogelijkheden binnen de website biedt ChannelConnect.nl ook de mogelijkheid om binnen de nieuwsbrief en partnermailings te adverteren.

6.

super leaderboard

Tarief

Formaat

Afmeting (pixels)

Voorbeelden 6.

super Leaderboard

Tarief

5.

1

Button

164 x 79

€ 40,- CPM

2

Banner

468 x 60

€ 55,- CPM

3

Leaderboard

728 x 90

€ 85,- CPM

4

Rectangle

336 x 280

€ 95,- CPM

5

Hyper attention block

336 x 280

€ 110,- CPM

6

Super Leaderboard

962 x 175

€ 150,- CPM

7

Skyscraper

120 x 600

€ 75,- CPM

HYPER ATTENTION BLOCK

4.

rectangle

Digitale Nieuwsbrief

Digitale Nieuwsbrief 2

Banner

468 x 60

€ 350 p/w

7

Skyscraper

120 x 600

€ 450 p/w

8

Advertorial

500 woorden

€ 950 p/w

9

Vacature

350 woorden

€ 750 p/w

8.

7. advertorial

2. banner

2.

Button

164 x 79

€ 40,- CPM

2

Banner

468 x 60

€ 55,- CPM

3

Leaderboard

728 x 90

€ 85,- CPM

4

Rectangle

336 x 280

€ 95,- CPM

5

Hyper attention block

336 x 280

€ 110,- CPM

6

Super Leaderboard

982 x 175

€ 150,- CPM

7

Skyscraper

120 x 600

€ 75,- CPM

150.000

Rectangle

Digitale Nieuwsbrief

HYPER ATTENTION BLOCK

2

Banner

468 x 60

€ 350 p/w

8

Advertorial

500 woorden

€ 950 p/w

9

Vacature

350 woorden

€ 750 p/w 9.

1.

Banner

banner vacature

8.

Digitale Nieuwsbrief

button

2.

9.

60.000

4.

5.

advertorial

Skyscraper

1

60.000

banner

9. vacature

2.


• tarieven 2013 www.ICT-update.nl

ICT-update.nl

34

Advertentiemogelijkheden ICT-Update.nl

ICT-Update.nl biedt aan adverteerders uitgebreide online advertentiemogelijkheden. Naast de online mogelijkheden binnen de website biedt ICT-Update.nl ook de mogelijkheid om binnen de nieuwsbrief en partnermailings te adverteren.

telecommagazine.nl

• tarieven 2013 www.telecommagazine.nl

Advertentiemogelijkheden Telecommagazine.nl

Voorbeelden

U kunt op bijna alle pagina’s van de websites van Telecommagazine een banner plaatsen. Ook een rectangle of een leaderbord behoort tot de mogelijkheden. Onderstaande tarieven zijn per duizend pageviews waarbij een plaatsing op elk moment kan ingaan. Alle tarieven zijn in euro, exclusief btw.

6. leaderboard

Voorbeelden 6.

super Leaderboard

5.

Formaat

Afmeting (pixels)

HYPER ATTENTION BLOCK

Tarief

1

Button

164 x 79

€ 40,- CPM

2

Banner

468 x 60

€ 55,- CPM

3

Leaderboard

728 x 90

€ 85,- CPM

4

Rectangle

336 x 280

€ 95,- CPM

5

Hyper attention block

336 x 280

€ 110,- CPM

6

Super Leaderboard

962 x 175

€ 150,- CPM

7

Skyscraper

120 x 600

€ 75,- CPM

4.

rectangle

Digitale Nieuwsbrief

2.

banner

Digitale Nieuwsbrief 2

Banner

468 x 60

€ 350 p/w

7

Skyscraper

120 x 600

€ 450 p/w

8

Advertorial

500 woorden

€ 950 p/w

9

Vacature

350 woorden

€ 750 p/w

25.000

4.750

4.

rectangle

Afmeting (pixels)

Tarief

1

Button

164 x 79

€ 40,- CPM

2

Banner

468 x 60

€ 55,- CPM

3

Leaderboard

728 x 90

€ 85,- CPM

4

Rectangle

336 x 280

€ 95,- CPM

5

Hyper attention block

336 x 280

€ 110,- CPM

6

Super Leaderboard

982 x 175

€ 150,- CPM

7

Skyscraper

120 x 600

€ 75,- CPM

4.

5.

Rectangle

Digitale Nieuwsbrief

HYPER ATTENTION BLOCK

8. advertorial

Digitale Nieuwsbrief 2

Banner

468 x 60

€ 350 p/w

8

Advertorial

200 woorden

€ 950 p/w

9

Vacature

350 woorden

€ 750 p/w

9.

1.

Banner

1.

10.000

Formaat

button

button

2. banner

9. vacature

2.


• tarieven 2013 -

sponsoring

36

Er zijn verschillende mogelijkheden om deel te nemen als sponsor aan de events die Channel BV initieert. Organisatie:

PLATINUM

GOUD

ZILVER

Maximale exposure als hoofdsponsor in alle media communicatie omtrent events.

Exposure als sponsor in diverse media omtrent events.

Exposure als sponsor in diverse media omtrent events.

• Standruimte • Spreker • Mogelijkheid tot deelname aan paneldiscussies • 50 toegangsbewijzen

• Standruimte • 10 toegangsbewijzen

• Standruimte • Spreker • Mogelijkheid tot deelname aan paneldiscussies • Aanbod lunch/borrel • 50 toegangsbewijzen • Productie bedrijfsfilm welke wordt afgespeeld op de expo • Logovermelding in presentatie slide(s) tijdens het evenement • Banner in digitale nieuwsbrief • Redactionele aandacht in digitale nieuwsbrief • Redactionele aandacht op website evenement • 1 x 1/1 advertentiepagina in Connexie Magazine en ChannelConnect

• Logovermelding in presentatie slide(s) tijdens het evenement • Banner in digitale nieuwsbrief • Redactionele aandacht in digitale nieuwsbrief • Redactionele aandacht op website evenement • 1 x 1/2 advertentiepagina in Connexie Magazine en ChannelConnect

• Logovermelding in presentatie slide(s) tijdens het evenement • Redactionele aandacht in digitale nieuwsbrief • Redactionele aandacht op website evenement • 1 x 1/2 advertentiepagina in Connexie Magazine en ChannelConnect

Waarom sponsoren? • Aan de hand van het event wordt de landelijke

media gezocht • U koppelt de naam van uw bedrijf aan een

netwerkevenement • U participeert met één bijdrage in een

geïntegreerd marketingcommunicatietraject • U verstevigt uw positie en naamsbekendheid

in het ict-kanaal • U laat uw bestaande relaties zien dat u hen

TELECOM & IP

belangrijk vindt en biedt ze een exclusieve dag/avond

37


aanleverspecificaties Toelichting verschillende uitgaven

38

• aanleverspecificaties 2013 Toelichting verschillende uitgaven

print

39

• Let

• Connexie magazine, Connexie Jaarboek, Telecommagazine

ICT Update, Channel Connect, Connexie MKB, Business Special Formaten 2

2/1 pagina

Bladspiegel (BxH) 420 x 297 mm

WWW.Connexie.nl 16e Jaargang nr. 9 - 2012

HET GROOTSTE TELECOMBLAD VAN NEDERLAND

Zetspiegel (BxH) 384 x 279 mm

WWW.Connexie.nl 16e Jaargang - 2012

1

1/1 pagina*

210 x 297 mm

192 x 279 mm

3

1/2 pagina staand

105 x 297 mm

092 x 279 mm

4

1/2 pagina liggend

210 x 145 mm

092 x 135 mm

5

1/4 pagina staand

n.v.t.

092 x 135 mm

6

1/4 pagina liggend

n.v.t.

192 x 045 mm

Geadviseerd wordt belangrijke onderdelen van de advertentie binnen de zetspiegel te houden.

Connect

De rugmarge voor een 1/1 pagina is 1x3 mm. Graag aanleveren als certified pdf.

ChannelConnect | Nummer 8 | december 2012

3 5

jaarboek 2012

CONNEXIE IT centraal in Nederland

Eric Segers

Managing Director Ingram Micro B.V. 14 Gartner blikt vooruit De 10 belangrijkste trends voor 2013

17 Jaaroverzicht 2012

47 UC & Collaboration

Terugblik op een roerig jaar

SpeakUp, UPC, VoiceWorks, Ziggo, Vodafone, Televak Centers

MKB

SOCIAL

2

Bij een 2/1 pagina, linker- en rechterpagina apart aanleveren met voldoende marge in de rug (3-5 mm per pagina)

Nummer 8 | Winter 2012/13 ChannelConnect is een uitgave van Channel BV

segmentaties

Voorbeelden

1

HET GROOTSTE TELECOMBLAD VAN NEDERLAND Mobiele telefonie Vaste telefonie accessoires Tablets Navigatie Ultrabooks

op

Indien de pagina aflopend is, graag aanleveren met 3-5 mm overvul.

MEDIA

6

enorme kans

4 tips en kort nieuws

De beste business phones Magazine over IT en Telecom voor ondernemers | 1e jaargangJaargang | oktober 2011 nr.01|2011 | CONNEXIE 1

• Grafische

vormgeving

Het is mogelijk uw advertentiemateriaal door onze studio te laten vormgeven. Voor meer informatie en tarieven kunt u contact opnemen met: Meike Peekstok (meike@channelbv.nl of 020-347260)


• aanleverspecificaties 2013 Toelichting verschillende uitgaven

print

40

Formaten - Tabloid •

CONNEXIE

Connexie Consument; Get Connected Formaten

Bladspiegel (BxH)

1

2

3

4 IT

1 2

1/1 pagina 1/2 pagina volledige breedte

262 x 390 mm

NETBOOK 9 SERIE

HOME

NETBOOK 9 SERIE

262 x 190 mm

MOBILE

ANDROID TOPPERS

TV

3D TV VOOR THUIS

VAN SAMSUNG

AUTO

3

1/2 blok staand

NAVIGATIE

209 x 238 mm

4

2/7 blok staand

156 x 190 mm

5

1/4 pagina staand

103 x 238 mm

6

1/4 pagina blok

156 x 166 mm

1/4 pagina liggend

209 x 118 mm

8

1/4 pagina volledige breedte

262 x 94 mm

9

1/5 staand

103 x 190 mm

10

1/5 blok liggend

156 x 118 mm

11

1/7 blok liggend

156 x 90 mm

12

1/8 blok staand

103 x 118 mm

13

1/8 volledige breedte

262 x 46 mm

14

1/10 blok liggend

103 x 94 mm

15

1/20 staand

50 x 94 mm

ONLINE

• Online - Connexie.nl, ChannelConnect.nl & TeleCom-Update.nl

Technische gegevens Banner

maximaal 100 kb

Expandable banner

maximaal 100 kb per bestand

Bestand-typen

gif, jpeg, png, fl ash*

Bestandsgrootte nieuwsbrief

maximaal 50 kb

Target window

_blank

41

Vacature

Algemene gegevens: Titel, Standplaats, Verloopt op, Uren per week, Contactpersoon, Dienstverband, E-mailadres, Startdatum, Telefoonnummer. Omschrijving: Max 350 woorden, eerste 100 woorden worden onder de nieuwsbrief getoond, daarna ‘Lees verder’ op de betreffende website. Beeld: Logo/afbeelding (JPEG, GIF)

* (swf minimum fl ash 8.x) + backup gif, third party tags (Falk, EyeBlaster, etc),

5

6

7

MAAK KANS OP EEN SAMSUNG GALAXY TAB

8

30 PROD UCTE GETEST! N

LEVER JE OUDE MOBIELTJE IN EN WIN! Dummy GC deel I p1-5.indd 1

7

• aanleverspecificaties 2013 Toelichting verschillende websites

9

10

11

12

CONNEXIE

1 05-09-11 15:15

internal re-direct tags (DART)

Formaat

Afmeting (pixels)

1. Button

164 x 79

2. Banner

468 x 60

3. Leaderboard

728 x 90

4. Rectangle

336 x 280

5. Attention block

300 karakters

6. Super Leaderboard

962 x 175

7. Skyscraper

120 x 600

Tekst: Max 500 woorden, eerste 100 woorden worden als nieuwsitem de nieuwsbrief getoond, daarna ‘Lees verder’ op de betreffende website. Beeld: Logo/afbeelding (JPEG, GIF) •

13

14

15

3.

Grafische vormgeving

Het is mogelijk uw online advertentiemateriaal door onze studio te laten vormgeven. Voor meer informatie en tarieven kunt u contact opnemen met: Meike Peekstok (meike@channelbv.nl of 020-347260)

Advertentiemateriaal dient uiterlijk 2 werkdagen voor plaatsing te worden aangeleverd.

2.

Advertorial

4.

5.

6.


contactgegevens

UITGEVERIJ CHANNEL BV Communicatieweg 1 3641 SG Mijdrecht [T] +31(0)20-347 2670 [F] +31(0)20-347 2680 [E] info@channelbv.nl

Uitgever Fred Schuit [E] fred@channelbv.nl [T] +31(0)20 347 26 70

CONNEXIE MAGAZINE

REDACTIE - redactie@connexie.nl Hoofdredacteur HP van Tilburg [E] hp@channelbv.nl [T] +31(0)20 347 26 77 Eindredacteur Marco Mekenkamp [E] marco@channelbv.nl [T] +31(0)20 347 26 74 Webredacteur / redacteur Sjoerd van der Helm [E] sjoerd@channelbv.nl [T] +31(0)20 347 26 73 Traffic Tessa Weitjens [E] tessa@channelbv.nl [T] +31(0)20 347 26 70

CHANNEL CONNECT

REDACTIE - redactie@channelconnect.nl Hoofdredacteur HP van Tilburg [E] hp@channelbv.nl [T] +31(0)20 347 26 77 Eindredacteur Angela van Dongen [E] angela@channelbv.nl [T] +31 (0)20 347 26 78

42

Webredacteur/redacteur Pim Hilferink [E] pim@channelbv.nl [T] +31 (0)23 557 31 37

FINANCIëLE ADMINISTRATIE

Traffic Tessa Weitjens [E] tessa@channelbv.nl [T] +31(0)20 34 726 70

Project manager Meike Peekstok [E] meike@channelbv.nl [T] +31 (0)20 347 26 72

ICT UPDATE

REDACTIE - redactie@ICT-update.nl Hoofdredacteur Paul Teixeira [E] paul@channelbv.nl [T] +31(0)20 347 26 82 Webredacteur / redacteur Sjoerd van der Helm [E] sjoerd@channelbv.nl [T] +31(0)20 347 26 73 Traffic Tessa Weitjens [E] tessa@channelbv.nl [T] +31(0)20 34 726 70

SALES

sales@channelbv.nl Connexie & ChannelConnect Eric Luteijn [E] eric@channelbv.nl [T] +31(0)35 642 30 00 ICT Update & Telecommagazine Marc Jongbloed [E] marc@channelbv.nl [T] +31(0)20 347 26 70 [M] +31(0)6 437 537 59

ABONNEMENTEN info@channelbv.nl

finance@channelbv.nl

MARKETING & PLANNING

EVENTS

Event Manager Kimberley John [E] kimberley@channelbv.nl [T] +31 (0)20 347 26 83

HET GROOTSTE TELECOMBLAD VAN NEDERLAND

Connect

TELECOM & IP

STUDIO

DTP Angela van Dongen [E] angela@channelbv.nl [T] +31 (0)20 347 26 78 DTP Annette van der Sluis [E] annette@channelbv.nl [T] +31 (0)20 347 26 75

I CTUpdate

DIGISOURCE HARDWARE INFO VANUIT DE BRON

DIGILETTER

IT & TELECOM CONVERGES

Mediakaart 2013  

De mediakaart van Channel BV voor 2013.

Advertisement