Issuu on Google+

DESIGN PORTFOLIO CHANGHEE PARK 635 FLATBUSH AVENUE #4C BROOKYN, NY 11225 CHPARK81@GMAIL.COM


PROFESSIONAL WORK


SHERATON LA DOWNTOWN HOTEL with McCARTAN TYPOLOGY: HOSPITALITY STATUS: BUILT ADDRESS: 711 S. HOPE ST, LOS ANGELES, CA 90017 (E) HOTEL: LOT AREA - 136,636 SF/ FLOOR AREA - 387,357 SF / 230’-0” / 26 STORES / 496 ROOMS CLIENT: NREA DEVELOPMENT SERVICES, LLC ARCHITECT OF RECORD: STUDIO ONE ELEVEN CONTRACTOR: MCGUIRE BUILDERS, INC. (GEUSTROOM TOWER) WEBCOR BUILDERS (PUBLIC SPACE) SHANGRILA CONSTRUCTION (RESTAURANT) ROLE: JUNIOR DESIGNER DEVELOP ROOM LAYOUT & TYPE, INTERIOR FINISH SCHEDULE, PRESENTATION IMAGES, RENDERED PLAN & ELEVATION, PUBLIC SPACE INTERIOR MILLWORK DETAIL, ARCHITECTURAL LIGHTING LAYOUT THE BLOC, which occupies an entire city block in the heart of resurgent downtown Los Angeles, will be a modern version of the ancient Agora, a vibrant and eclectic cultural and commercial destination that will be a magnet for both locals and visitors from around the world. The Ratkovich Company, the property’s new owner and developer, is transforming the almost 2 million square foot property into an international destination to lead an accelerating Downtown LA renaissance. Bounded by 7th, 8th, Hope and Flower Streets THE BLOC will include a state-of the art European Standard 478 room Sheraton hotel, a fully updated 250,000 sf Macy’s Department Store, over 150,000 sf of unparalleled retail shops and restaurants surrounding an open-air, multi-level public plaza, and a fully renovated 33-story, 700,000 sf office tower with rooftop garden lounge.


A H

I

C

J

D K E

G L

F

B

A. ENTRY FROM PLAZA B. ENTRY FROM STREET C. BAR LOUNGE D. THE DEN E. LUGGAGGE ROOM F. SERVICE ELEVATOR G. BELL DESK H. ADA LIFT I. RECEPTION DESK J. FRONT OFFICE K. GRAB & GO L. ELEVATOR LOBBY

HOTEL LOBBY PLAN


HOTEL LOBBY BAR


HOTEL RECEPTION DETAIL


A

B

C

D

F E

G F I

H

A. BUILT-IN PLANTERS BY LANDSCAPE ARCHITECT C. LA CANTINA DOORS (CFCI) E. MOVABLE PLNATERS BY FF&E (OFOI) G. IPE WOOD PLANK FLOORING (CFCI) I. GRAVEL PREMETER (CFCI) OUTDOOR POOL PLAN

B. CONCRETE PAVER (CFCI) D. CABANA BY FF&E (OFOI) F. FAUX BOX WOOD (OFOI) H. MOVABLE BAR (OFOI)


OUTDOOR POOL


HOTEL GUESTROOM PLAN & ELEVATION


HOTEL GUESTROOM


A

B

D C

E

A. LOUNGE E. PIPE SCREEM

“DISTRICT” @ THE BLOC PLAN

F

B. BAR C. WINE SHELVING F. PRIVATE DINING / CONFERENCE

D. DINING BOOTH


“DISTRICT” @ THE BLOC


the EPIPHANY HOTEL with McCARTAN TYPOLOGY: HOSPITALITY STATUS: BUILT ADDRESS: 180 HAMILTON AVE, PALO ALTO, CA 94301 MAXIMUM FLOOR AREA - 7,179 SF / TOTAL BUILDING AREA - 51,021 SF / HEIGHT - 8 STORES ABOVE GRADE, 78 FT. MEASURED TO THE ROOF SURFACE / NUMBER OF GUEST ROOMS: 86 CLIENT: JOIE DE VIVRE HOSPITALITY, INC. ARCHITECT OF RECORD: STEINBERG ARCHITECTS CONTRACTOR: THE BUILD GROUP, INC ROLE: JUNIOR DESIGNER DEVELOP ROOM LAYOUT & TYPE, INTERIOR FINISH SCHEDULE, PRESENTATION IMAGES, RENDERED PLAN & ELEVATION, INTERIOR MILLWORK DETAIL The building was originally nursing facility so it had extra wide corridors making guestroom planning much easier and allow us to create corridors that feel like streetscapes. Using Five ‘directional’ words: Curious, Optimistic, Vital, Tapped-in & Entrepreneurial. The brief was to connect and inspire curious minds. To create a personality that is innovative, connected, dialed-in, thoughtful, clever, artistic & extraverted. The Epiphany Hotel’s public spaces aesthetic aims to pique curiousity, spark innovation, foster creativity, and build a social energy that enhances collaboration. The guestrooms and corridors were designed to be more relaxed ‘places for sleeping’ yet providing a unique level of unobtrusive functionality. With hues of soft powder blue, citrus, and olive green, the deluxe accommodations exude a calm, refreshing, light and airy feel - there is no art hung on the walls; rather, the spaces are artistic statements of their own.


C A

B D

E

F

G

H

A. BUILDING ENTRY B. BAR C. OUTDOOR DINING D. RESTAURANT DINING E. FIXED METAL SCREEN F. STAIR TO MEZZANINE G. HOTEL ENTRY H. RECEPTION DESK

LOBBY LEVEL PLAN


HOTEL LOBBY RECEPTION


E

B

A

C

A. STAIR FROM LOBBY D. OUTDOOR LOUNGE

MEZZANINE PLAN

B. GUESTROOM CORRIDOR E. SMALL GROUP MEETING

D

C. INDOOR/OUTDOOR CONFERENCE TABLE


FLEXIBLE MEETING LOUNGE


LURE + TILL (RESTAURANT)


GUESTROOM CORRIDOR


HOTEL GUESTROOM


19 DUTCH RESIDENTIAL WITH MCCARTAN TYPOLOGY: RESIDENTIAL STATUS: CONSTRUCTION 2016 ADDRESS: 118 FULTON ST, NEW YORK, NY 10038 LOT AREA - 8,334 SF / FLOOR AREA - 392,191 SF / 762’-3” / 63 STORY / 486 UNITS CLIENT: CARMEL PARTNERS DESIGN ARCHITECT: GKV ARCHITECTS ARCHITECT OF RECORD: SLCE ARCHITECTS CONTRACTOR: GILBANE BUILDING COMPANY ROLE: PROJECT MANAGER / DESIGNER DEVELOP UNIT FINISHES, KITCHEN/BATHROOM DESIGN & RCP, INTERIOR FINISH SCHEDULE, PRESENTATION IMAGES, RENDERED PLAN & ELEVATION, NTERIOR MILLWORK ELEVATION & DETAIL, ALL AMENITY SPACE PLAN LAYOUT, RCPs, POWER/DATA & FINISH PLAN. 118 Fulton will be a new mixed-use 63 story tower consisting of 483 rental units and 8,100 square feet of retail space. 386 of the units will be market rate and 97 units will be affordable units. The unit mix includes 32% Studios, 58% one-bedroom, and 10% two-bedroom units. The building will be Type I concrete construction with 63 stories rising to 745 feet. Retail will be located in the cellar, first and second floors, with residential amenities located on the third and fourth floors. These amenities include a business center, a billiards room, a library, a lounge, a media center, a gaming room with video simulators including a golf simulator, a room for parties, and a children’s playroom. The fitness center will have separate spaces for boxing, cardio equipment, weights and a yoga studio. Tenants will also have access to an exterior roof terrace on the 63nd floor, with an adjoining indoor lounge. The lobby will be staffed by a 24 hour concierge which provide services to residents while also controlling building access for security.


1ST FLOOR PLAN


1

2

3 1. RESIDENTIAL ENTRY FACADE

2. RECEPTION DESK

3. ELEVATOR LOBBY

1ST FLOOR ELEVATION


3RD FLOOR PLAN


1

2

3 1. WINDOW WALL LOUNGE

2. WALL PANELING DETAIL

3. LIBRARY WALL

3RD FLOOR ELEVATION


150 VAN NESS RESIDENTIAL with McCARTAN TYPOLOGY: RESIDENTIAL STATUS: CONSTRUCTION 2016 ADDRESS: 150 VAN NESS AVE, SAN FRANCISCO, CA 94102 PLANNING GROSS AREA: 450,577 SF / RESIDENTIAL GROSS AREA: 328.631 SF / 142’-4” / 15 STORES / NUMBER OF UNITS: 420 CLIENT: EMERALD FUND / NREA DEVELOPMENT SERVICES, LLC ARCHITECT OF RECORD: SOLOMON CORDWELL BUENZ CONTRACTOR: CLARK CONSTRUCTION ROLE: PROJECT MANAGER / DESIGNER INTERIOR FINISH SCHEDULE, PRESENTATION IMAGES, RENDERED PLAN & ELEVATION, INTERIOR MILLWORK ELEVATION & DETAIL, ALL AMENITY SPACE PLAN LAYOUT, RCPs, POWER/DATA & FINISH PLAN The 420-unit complex will include 9,000 square feet of retail space and one below-grade parking level. The 450,000 square-foot building will be clad in curtain wall and terracotta panels. The facility will feature an array of amenities, including a roof-top terrace, lap-swim pool, spa, and basketball courts. Amenity space will be constructed on the first and second floors and will be comprised of reclaimed stone flooring from the California State Automobile Association headquarters, which will be demolished to make way for the complex.


12

WC-402

11

WD-101

(4) EQ.

ST-101

(4) EQ.

(4) EQ.

(4) EQ.

7'-9"

+7'- 8" A.F.F.

314"; V.I.F.

PT-401 BASE

1'-6"

1'-6"

1'-6"

1'-014"; V.I.F.

1'-6"

1'-114"; V.I.F.

1'-6"

1'-6"

LOBBY SOUTH ELEVATION 3/8" = 1'-0"

1 "; 4 REVEAL (TYP.)

6'-55 8"; V.I.F.

+16'- 4" A.F.F.

1'-6"

ADD BLOCKING AS REQUIRED FOR HEAVY WEIGHT WALL FINISH

ST-101 BASE

4

1'-6"

OPEN TO ELEVATOR LOBBY

11

LED COVE LIGHTING ALONG PERIMETER OF PORTAL

1 "; 4 REVEAL (TYP.)

8'-0"

8'-0"

1/4" REVEAL @ WOOD PORTAL

+8'-11" A.F.F. +8'-6" A.F.F.

OPEN TO ELEVATOR LOBBY

WD-102 WOOD SCREEEN

+16'- 4" A.F.F.

3/8" = 1'-0"

B

GRG DOME

8"

DRAPERY POCKET

LOBBY SOUTH ELEVATION

9"

3

ST-101 BASE

1/4" REVEAL @ WOOD PORTAL

RESIDENTIAL LOBBY PLAN

LED ALO


ST-101 BASE

ADD BLOCKING AS REQUIRED FOR HEAVY WEIGHT WALL FINISH

ST-101

ADD BLOCKING AS REQUIRED FOR HEAVY WEIGHT WALL FINISH

ST-101 WD-101

LEVATION

G DOME 9"

LED COVE LIGHTING ALONG PERIMETER OF PORTAL

ST-101

WD-102 WOOD SLAT

WD-101

REVEAL @ WOOD PORTAL

1/8" REVEAL (TYP.)

C

WD-102 WOOD SLAT

ADD BLOCKING AS REQUIRED FOR HEAVY WEIGHT WALL FINISH

LINE OF WOOD SLAT CEILING

OPEN TO 1'-6" 1'-6" COLD / PKG RM

1'-6"

1'-6"

1'-6"

1'-6"

1'-6"

1'-6"

1'-6"

1'-6"

ST-101

1'-6"

1'-6"

1'-6"

1'-6"

1'-6"

1'-6"

1'-6"

113 4"; VIF.

(3) EQ.

E

(3) EQ.

(3) EQ.

WD-101 113 4"; VIF.

+9'-4" A.F.F.

1'-6"

+8'-11" A.F.F.

2'-11"

OPEN TO MAIL ROOM

D

1'-6"

1'-6"

1'-6"

1'-6"

OPEN TO APARTMENT CORRIDOR

418"; V.I.F.

3'-0"

1'-6"

ADD BLOCKING AS REQUIRED FOR HEAVY WEIGHT WALL FINISH

OPEN TO ELEVATOR ACCESS LOBBY

DOOR TO VESTIBULE

156 5TH AVENUE # 934 T 212 957 1815 F 212 957 1819 NEW YORK, NY 10010 www.mccartan.com

ADD BLOCKING AS REQUIRED FOR HEAVY WEIGHT WALL FINISH 3'-0"

ST-101

ST-101 BASE

MCCARTAN © 2016 ALL RIGHTS RESERVED

1

ST-101 BASE

POWER RECEPTACLE CENTERED @ PLANK

WD-402 DOOR TO BLEND INTO WALL CLADDING. SEE ID 8.02 #4 FOR DETAIL

NOTE: SEE ID8.02-4 FOR WALL DETAIL B

8'-0"

1 "; 4 REVEAL (TYP.)

8'-0"

1 "; 4 REVEAL (TYP.)

6'-55 8"; V.I.F.

4" WOOD PORTAL 2" GAP

3/4" GAP

3/4" GAP

E

+18'-0" A.F.F.

2" GAP

WD-106 PORTAL

WD-101

ST-101

LED COVE LIGHTING ALONG PERIMETER OF PORTAL

N

+15'-10" A.F.F.

D

WD-102 WOOD SLAT

WD-102 WOOD SLAT

+16'- 4" A.F.F.

4" WOOD PORTAL

1 "; 4 REVEAL (TYP.)

WD-102 WOOD SLAT

1

R

C

LINE OF WOOD SLAT CEILING

HOLD OPEN DOOR IN OPEN POSITION

WD-101

LED COVE LIGHTING ALONG PERIMETER ADD BLOCKING AS REQUIRED OF PORTAL FOR HEAVY WEIGHT WALL FINISH WD-106 PORTAL

WD-101

WOOD PANELING W/ TYP. 12" WIDTH

WD-102 WOOD SLAT

5

OPEN TO MAIL ROOM

CORRIDOR

1

©

OPEN TO COLD / PKG RM

ADD BLOCKING AS REQUIRED SCONCE FOR HEAVY WEIGHT WALL FINISH

ST-101 WD-402 DOOR WD-101 PT-133

ST-101 BASE

LOBBY WEST ELEVATION

E L

OPEN TO LEASING OFFICE

DOOR TO MAIL ROOM

ADD BLOCKING AS REQUIRED FOR HEAVY WEIGHT WALL FINISH

ST-101

1 S

3

POWER RECEPTACLE CENTERED @ PLANK

ST-101 BASE

SCONCE

SCONCE

1

POWER RECEPTACLE CENTERED @ PLANK

ST-101 BASE

SCONCE

WD-106 WOOD PORTAL 1

FRAME

ADD BLOCKING AS REQUIRED FOR HEAVY WEIGHT WALL FINISH

2

D COVE LIGHTING ONG PERIMETER OF PORTAL

1/8" REVEAL (TYP.)

C

D

ADD BLOCKING AS REQUIRED FOR HEAVY WEIGHT WALL FINISH

LINE OF WOOD SLAT CEILING 1'-6"

1'-6"

1'-6"

1'-6"

1'-6"

C

P

3/8" = 1'-0"

WD-102 WOOD SLAT

D C

1'-6"

1'-6"

1'-6"

1'-6"

1'-6"

1'-6"

ST-101 1'-6"

1'-6"

1'-6"

1'-6"

1'-6"

1'-6"

113 4"; VIF.

(3) EQ.

RESIDENTIAL LOBBY ELEVATION

E

(3) EQ.

(3) EQ.

WD-101 113 4"; VIF.

1'-6"

+9'-4" A.F.F. +8'-11"


LOUNGE PLAN


LOUNGE ELEVATION


3D VISUALIZATION FREELANCE DESIGN PRIMARY SOFTWARE: RHINO + V-RAY ROLE: ARCHITECTURAL DESIGNER PRODUCE INTERIOR & EXTERIOR RENDERINGS FOR MULTIPLE COMMERCIAL PROJECT IN NEW YORK


ACADEMIC WORK


FLORIDA KEYS VISITOR CENTER VISITOR CENTER AND HURRICANE SHELTER AT BAHIA HONDA STATE PARK PRATT INSTITUTE GAUD COLLABORATION: BLAINE CAMPBELL & MANUEL CASTANEDA CONSULTANTS: DESIGN CRITIC - STEPHANIE BAYARD STRUCTURAL ENGINEER - RADHI MAJMUDAR MECHANICAL ENGINEER - BEN SHEPHERD CURTAIN WALL DESIGNER - KAREN BRANDT The site is characterized by two sets of contextual readings: leisure destination and disaster area. Beach life routinely gives way to tropical storms, shifting multiple boundaries of intensities. The building simultaneously responds to both conditions through local and aggregate densities and orientations. To balance between the needs of shelter and openness, the structural grid of the building is oriented to brace against prevailing hurricane winds while the many apertures are shaped and directed to catch sunlight, create stack effect, promote social connections in the building and on the site.


HURRICANE PATH ANALYSIS


oxygen

florida keys mangrove types Red Mangrove Black Mangrove White Mangrove

nutrients

red mangrove

prop roots : open / brackish water : high salt tolerance : salt stored in old leafs : soil collector : mitigated wave impact on land

oxygen

performace Flooding/Prop Roots Erosion Salt Water/Glands Creates own Enviornment/Trap Silt Structure/Wave Oxygen Depreivation/Lenticiles

nutrients

white mangrove

black mangrove

red mangrove

black mangrove

pneumatophores : live between low tide and high tide : medium salt tolerance : salt excreted from glands : water temperature determines location : in low wave intensity area decomposers herbivores & detritivores grey mullet molluscs

nutrients oxygen

scavengers crab whelks

small predator lobster small eels triplefins

filter feeders zoo plankton oysters crustaceans

large predator fish eels large yellow belly flounder kahawai

high tide

white mangrove

low tide

terrestrial roots but can adapt prop or Pneumatophores roots depending on environment : on coastal areas : low salt tolerance : salt crystal form on leafs : prevent land erosion with root structure : oxygen absorbed from trunk : prefer only moist soil : partial germinated

MANGROVE RESEARCH


B

A

C

A. COLUSA BEACH SWIMMING AREA B. PARKING C. PICNIC AREA

SITE PLAN


C

C B

A

D

E

A. KAYAK STORAGE B. KAYAK RENTAL C. TEMPORARY EXHIBITION D. ENTRY E. SERVICE AREA F. MECHANICAL SPACE G. AUDITORIUM H. PLAZA

1ST FLOOR PLAN

F G

H


STAINLESS STEEL WINDOW ASSEMBLY. HOPE’S HURRICANE SERIES.

18” X 18” WOOD PANEL FINISH OVER RAISED FLOOR. SUPPORTS 18” O.C. SUPPLY AIR PLENUM 12” CLEAR. RIGID INSULATION 3” SLAB ON GRADE 6” MINIMUM GRAVEL LAYER 6”

DOOR BEYOND WINDOW GRATE

STAINLESS STEEL WINDOW AND DOOR SYSTEM. HOPE’S HURRICANE SERIES OR EQUIVALENT. HORIZONTAL MEMBER 6’ O.C. TYP. VERTICAL MEMBERS 2’ O.C. TYP.

DETAILS

SECTION


A

B

D

A. CAFE B. ENTRY C. AUDITORIUM D. PLAZA

2ND FLOOR PLAN

C

D


VAPOR BARRIER. STAINLESS STEEL FLASHING. CONCRETE SLAB OVER STEEL CORRUGATE. SLOPED FOR DRAINAGE. RESTING ON 8” X 3” STEEL TUBE SECTIONS @ 6’ O.C. COMPOSITE STEEL JOINT CONNECTION SET INTO GROUT IN CONCRETE SHELL. DOOR ACCESS TO MECHANICAL ROOM. CONCRETE SLAB OVER STEEL CORRUGATE. RESTING ON 8” X 3” STEEL TUBE SECTIONS @ 6’ O.C. COMPOSITE STEEL JOINT CONNECTION SET INTO GROUT IN CONCRETE SHELL. LADDER ACCESS TO MECHANICAL ROOM. DRAIN BELOW GRADE IN MINIMUM 6” AGGREGATE LAYER. VAPOR BARRIER. RIGID INSULATION. FIBER-REINFORCED CONCRETE WALL PANELING. RECESSED LIGHTING IN WOOD PANEL. FINISHED CEILING (TO MATCH FLOORING).

SECTION DETAIL

SECTION


C

A

B

C

A. LIBRARY / OFFICE B. PERMANAENT EXHIBITION C. MECHANICAL SPACE

3RD FLOOR PLAN


BEAM SECTION

#8 TOP REBAR (TENSION IN TOP NEAR CONNECTIONS)

#3 TOP REBAR 6” CONCRETE SHELL DEPTH 12 ~ 18” BEAM / COLUMN DEPTH

DEVELOPMENTAL LENGTH FOR MOMENT CONNECTION #3 BOTTOM REBAR COLUMN SECTION

#8 BOTTOM REBAR (TENSION IN BOTTOM NEAR CONTER-SPAN)

REBAR DETAIL / STRUCTURAL AXONOMETRIC

SECTION


STRUCTURAL DIAGRAM


STIPTICCUBE STIPTICUS PANELLUS + NOGUCHI CUBE PRATT INSTITUTE GAUD COLLABORATION: SHEENAM MUJOO DESIGN CRITIC - ROBERT CERVELLIONE The stipticcube is a series of investigations, concentrating on using parametric design and scripting techniques to create directed intelligence as a way of form-finding. Using object oriented programming with parametric design tools we investigate how these emergent systems can feed into the discourse of architecture in order to evaluate new methods of making. The investigations focus on adapting bioluminescent behavior found in nature(panellus stipticus belonging to the fungimushroom family) to create a parasitic building element, which registers various environmental parameters such as proximity and occupancy. They also focus on developing a parasitic element that attaches to a host and provides real time feedback of particular parameters of the host element.


Meaning : a form of collective behavior of large number of interacting agents with a common group objective. Origin : animal behavior, physics, biophysics, social sciences, computer science Process : swarming or schooling in groups of agents (birds, fish, penguins, ants, bees, crowds) with local interactions In an abstract fashion.

FLOCKING SYSTEM


liberty street

host proximity rings swarms of people

140 broadway

Component -Tesseract // A polygon is generated based on the idea of the gills in fungi where a,b,c are variables. The component replication takes place generating nesting levels in tesseract baseboxes on the Isamu Noguchi Cube at 140 Broadway, NewYork. A swarm behavior simulation is used to control the various parametric and geometric deformations. The bioluminescent behavior is translated into electroluminescence and controlled using various sensors and microcontrollers. The bio-luminescence in the panellus stipticus is localized on the edges & junction of the gills and is controlled by a single dominant gene that glows to serve as a warning to approaching agents. Luciferases (agent) + Luciferin (pigment) --> Light.

cedar street SWARM DIAGRAM


COLOR/TEXTURE VARIATIONS IN STIPTICUS-FUNGUS


c

a

a

b a

COMPONENT LEVEL 3 POLYGONS SIDES A,B & C ARE VARIABLES

REPLICATION A LONG A LINE BASED ON POINTS

NESTING LEVELS OF TESSERACT

NESTING COMPONENT - TESSERACT


FROM TESSETACT TO COMPONENT

BASEBOXES

>>

DEFORM

MORE >>

>>

STIPTIC-CUBE


The units will house LED lights in the center. Wiring will occur connecting the centroid of one tesseract box to another.

TOUCH / PROXIMITY SENSOR LED BEHAVIOR AGENT CLOSE: RED AGENT FAR: BLUE

SPECTRUM RANGE

INSTALLATION STRATEGY


PHYSICAL MODEL


BIOMETRIC EXIHIBITION


Changhee park design portfolio