Page 1

2013. augusztus, 8. szám Ára: 381 Ft

Nyelvtanulási Ingyenes Kivonat  Chance Hírlevél  Ízelítő a magazinból  Angol, Német hírek és tananyagok

tippek otthonra

Chance Hírek & augusztusi ajánlatok

Rendeld meg a teljes magazint itt!

Ízelítő: Angol & Német Tananyagok  Német: Elöljárószók fix esettel  Angol: House Vocabulary NEWS

***Rubic Cube Championship***Das Tanzende Haus zu verkaufen***


INTERESTING NEWS OF THE WORLD Rubic Cube Championship ***beginner***with MP3*** This year's Rubik's Cube World Challenge has a winner. It is a young Australian. He solved the Rubik's Cube in 7.36 seconds. The average time for solving a cube at the competition is 8.18. That's pretty good, but it still doesn't get you the prize of $3,000, a championship trophy and some Rubik's Cube goodies. The event was in Las Vegas. There were 15 classic and non-traditional cubing events. The classic one, for example, is solving the 3X3 Rubik's cube.

Vocabulary solve – megoldani, average – átlgos, competition – verseny, championship – bajnokság, event – esemény

További hírek a magazinban:  Shark on a beach ***beginner***pre-intermediate***

 New law in China ***pre-intermediate***with MP3

 Schoolgirl with higher I.Q. than Einstein ***intermediate***with Video***

 Google Burger ***intermediate***with MP3*** ***plus Video***advanced***

 Hot weather ***upper-intermediate***with MP3***

 Suadi Billionaire warnes ***advanced***

Rendeld meg a teljes magazint itt!


INTERESSANTE NACHRICHTEN AUS DER WELT ***Grundstufe*** Ein Prager Architekturjuwel steht zum Verkauf. Das «Tanzende Haus» steht am Moldau-Ufer, und dient derzeit noch als Bürogebäude. In der Zukunft könnte es für Touristen interessanter werden. Die tschechische Immobiliengesellschaft Central Group hat 10 Millionen Euro für das Gebäude angeboten und will es der Öffentlichkeit als Architekturmuseum zugänglich machen. In Prag wird das Bauwerk nach dem legendären Tanzpaar Ginger Rogers und Fred Astaire liebevoll «Ginger und Fred» genannt. (www.wn.de)

Vokabeln Das Tanzende Haus: s Architekturjuwel – építészeti kincs; zugänglich machen – hozzáférhetővé tesz

További hírek a magazinban: 

Frau fuhr 300 km in Schlaf ***Grundstufe***

12-Jährige fand Diamanten ***Mittelstufe***

Cannabis gegen Epilepsie ***Oberstufe***

Bizarre gebäude in der Welt ***Mittelstufe***


Nyelvtanulás 15 tipp, ami könnyebbé teszi a tanulást – 2. rész 8. Gyűjts érdekes kifejezéseket! Keress érdekes, vicces idiómákat, gyűjts szleng kifejezéseket is az idegen nyelven, hogy szókincset minél élőbb legyen! Idiómákat küldős podcastok is vannak, ilyenkor minden nap kapsz egyet magyarázattal - ha tetszik, írd ki, tanuld, használd! (Például a mi ingyenes angol és német nyelvleckéink elején is mindig van egy ilyen kis idióma, mert tényleg nagyon hasznosak.)

9. Használj szótárat, így! Amikor egy ismeretlen szót, kifejezést találsz, először nézd meg az egynyelvűben, hátha ki tudod következtetni a jelentését, aztán jöhet a kétnyelvű változat. Szótárak is vannak jók digitális formában, de az ingyenes internetes szótárak nagy része sajnos nem ez a kategória... (A http://dictionary.cambridge.org, vagy nálunk a sztaki.hu a legjobb ilyen netes ingyenes szótár, ha mégis ilyet használsz, ezt célszerű választani.)

12. Nézz filmet! 10. Beszélj hangosan! A különlegesebb, nehezebb hangokat gyakorold külön, hangosan, és próbálj meg minél többet beszélni hangosan az idegen nyelven – még akkor is, ha csak képzelt szituációt játszol. Jó hely erre az autó, vagy a fürdőkád, ahol általában egyedül van az ember :) De persze bárhol lehet.

11. Olvass könyveket! Olvass olyan (kétnyelvű) könyveket idegen nyelven, amit ismersz már, így biztosan megérted a sztori lényegét. Az olvasás során igyekezz minél kevesebbet szótárazni, próbáld meg kikövetkeztetni a szavak jelentését. Jó módszer, hogy amikor sikerül rájönni valamire, jegyzetet készítesz róla, hogy később is meglegyen. Ne csak szépirodalomban gondolkozz, a képregények, mesék is nagyszerű nyelvtanulási lehetőségek – sokkal könnyebb megérteni, hiszen illusztráció is van ugyebár .

Igen, persze, hogy idegen nyelven. Először magyar felirattal, később az eredeti felirattal a legjobb. Az is érdekes, és sok nyelvszerkezeti dolgot meg lehet ismerni, ha magyarul nézed a filmet idegen nyelvű felirattal (ez lehet a családdal a kompromisszum).

13. Nyelvtan utólag Miután egy nyelvtani szerkezetet megismersz, megérted a használatát, nézz utána a nyelvtani magyarázatának is, hogy a lényegét valóban megértettede. Ha megvan, jegyezd ki külön – érdemes lesz külön nyelvtani jegyzetet és szókincs jegyzetet készítened, és később csak a saját jegyzetedből tanulnod.

14. Gondolkozz másként! Nehéz dolog, de próbálj meg a célnyelven gondolkozni – nyelvtanilag, szókincs szempontjából is. Minél jobban ráérzel a gondolkodásmódjukra, annál könnyebben

Rendeld meg a teljes magazint itt!


sajátítod el a nyelvet. Amikor szerkezeti kérdéssel találkozol, nézd meg, hogy milyen más helyzetekben fordul elő, és hogyan. Ne csak a jelentéseket írd ki, mikor jegyzeteket készítesz, hanem a használati módot is – így tudod megérteni a gondolkodásmódjukat.

15. Címkézz! Szótanulásra, a mindennapi tárgyak nevének memorizálásához jó technika, ha felcímkézed őket - így mindig előtted van az idegen nyelvű kifejezés, és előbbutóbb biztosan rögzül. A nehezebben megtanulható kifejezésekre ugyanez vonatkozik – kettőt-hármat cetlizz ki az asztalodra, hogy mindig lásd őket. Mikor ezeket memorizáltad, jöhetnek a következők.

Tanulási ütem

este kétnyelvű könyvet olvasol, feliratos filmet nézel…

A legjobb technika, ha majdnem minden nap tanulsz egy kicsit, kb. fél-egy órát aktívan – de nagyon konzekvensen! Időnként persze kell egy-két szünnap, amikor hagyod leülepedni a tanultakat – pl. hétvége. (Erre jó és költségkímélő lehetőség valamilyen távoktatásos tanfolyam, ha nem akarsz nyelviskolába, vagy tanárhoz járni, és az ingyenesen elérhető nyelvleckék a neten.)

A tippek közül keresd meg a számodra élvezhető formákat, és rejtsd el a napodban – szinte észrevétlenül fogsz tnaulni!

Plusz a legjobb, ha kihasználsz minden lehetőséget: szövegeket hallgatsz amikor tudsz, a híreket a neten idegen nyelven nézed meg, a postafiókot szövegét is átállíthatod az adott nyelvre, és használsz otthon címkéket, feliratokat, szókártyákat a zsebedben amikor úton vagy,

Általános szabály, hogy nagyon következetesnek kell lenni, és odafigyelni a nap során adódó pangós időszakokra! Ha ezt kitartóan, mondjuk alapesetben kb. 90 napig csinálod, akkor igazán hatásos, és remek eredményeket érhetsz el!

Látod, mennyit foglalkozol így egy nap a nyelvtanulással, úgy, hogy nem is fáradsz bele?

Új oldalunk:

www.nyelvtudaskulfoldre.hu

Külföldi Munka Program kezdőknek, újrakezdőknek

INGYENES INDULÓCSOMAGGAL Ha most indulsz, vagy ha már kint vagy, de akadályoz a nyelvtudás hiánya, akkor tanulj online, kényelmesen,


Tréning Indulás:

Külföldi Munka Program

2013.09.02.

Új oldalunk nyílt, külföldi munka

Indulnak: kezdő (az alapoktól), újrakezdő (kezdő II.), középhaladó (alapfoktól középfokig), haladó (középfoktól felsőfokig), Job (irodai nyelv középfelsőfokon) tréningek. Bővebb infót találsz itt! Jelentkezési határidő: 2013.08.29.

iránt érdeklődő kezdőknek! Ingyenes indulócsomaggal! A www.nyelvtudaskulfoldre.hu oldalon sok segítséget, ingyenes indulócsomagot talál mindenki, aki angol, vagy német területen szeretne dolgozni, de a nyelvtudás visszatartja.

Pályázati lehetőség

JÖN: Érdekel.hu

Új lehetőséget adunk a nyelvtanulóknak, komplett pályázati támogatás formájában hamarosan. Nem csak tréninget, hanem kiegészítő anyagokat és támogatást is kapnak a nyertesek, a részletekkel hamarsan jelentkezünk!

Mi is részt veszünk az ország legnagyobb online játékában, hamarosan jövünk a részletekkel! Az Érdekel.hu rendszer vár Téged is, sok-sok remek ajánlattal, mindenféle területről!

Ingyenes lehetőségek a Chance-nél Ha (külföldre készülsz, és) kezdő vagy: www.nyelvtudaskulfoldre.hu

Ha már tanultál angolul, németül: www.chancenyelviskola.hu


Ismerd meg Partnerünket! Partnerünk az Egy Lépés Együtt Fejlesztőportál, ahol általános iskolás gyermekeidnek kínálnak jó lehetőségeket, segítséget a minél jobb iskolai eredményeinek eléréséhez – akkor is, ha problémával küzd. A szakértő, aki segít: Szigetfalvi Mariann gyógpedagógus, neveléstudományi szakember Ingyenes lehetőségek: Tanulj meg tanulni – ingyenesen letölthető ekönyv gyerekeknek&szülőknek – a jobb jegyek kulcsa a hatékony tanulási technika: ebből a kiadványból az alapok elsajátíthatóak. Kérd itt!

Napi Tudás Program

– nyári fejlesztő sorozat alsósoknak, amelynek a demo változata ingyenes, egy hétig teljesen díjmentesen érhető el a jelentkezőknek, egész évben. Itt kérd!

Tudástár a blogon – hetente új cikkek, tippek gyerekneveléséhez, fejlesztő anyagok otthonra, itt: www.fejlesztoportal.hu, a Facebookon pedig keressétek az Egy Lépés Együtt oldalt!

Szeptemberi ajánlatok:  Szövegértés Tréning indul szpet. 19-én, nézd meg itt!  EasyRead Olvasókártyák – megrendelés ajándékkal itt!


LEARN ENGLISH!

House Vocabulary

További tananyagok a magazinban  Beginner English Vocabulary: House from outside & from inside

House

***vocabulary***beginner ***with MP3***with pictures***

Listening: Internet entrepreneur ***intermediate***with MP3***with tapescript & answers***

Gap fill: Mother discrimination ***grammar***upper-intermediate***with answer key***

Vocabulary: Verb collocations ***with examples***

Rendeld meg a teljes magazint itt!


Lerne Deutsch! Elöljárószók fix esettel Tárgyesettel állók

Részes esettel állók

Német

Magyar

Német

bis durch für gegen ohne um wider bis auf entlang

-ig keresztül, át -ért, részére szemben,ellen nélkül körül, kor ellen kivételével hosszában

ab aus außer bei entgegen gegenüber mit nach seit von

-tól, -től, -ról, -ból, -ből kívül -nál, -nél ellenére szemben -val, -vel -ba, -be, után óta -ról, -tól, -ból

zu

-hoz, -ra, -on

Magyar

Birtokos esettel állók Német während wegen trotz außerhalb innerhalb statt laut dank infolge

Magyar alatt miatt ellenére valamin kívül valamin belül helyett szerint valaminek hála következtében

További tananyagok a magazinban: Grammatikaufgaben: Elöljárószók ***Grundstufe***

Leseverstehen, Video: Obdachloser gab Diamantring zurück ***Mittelstufe***

Lückentext: US-Präsident Obama auf Urlaub ***Mittelstufe***

Rendeld meg a teljes magazint itt!


Chance FELADATTÁR Tanulj kötetlenül, önállóan, hatékonyan angolul, vagy németül! A Chance Feladattár egy olyan rendszer, ahol online,  minőségi, többszintű tananyagokkal tanulhatsz, az aktuális szintednek megfelelően, folyamatosan bővülő tartalommal  otthon, önállóan, de tanári segítséggel is tudsz nyelvet tanulni a Chance Tanulórendszerben idő és költségkímélő módon Ajánljuk újrakezdő szinttől felsőfokig, ha fejlődni szeretnél, szinten szeretnéd tartani a tudásod, és heti egy-két órád van csak nyelvtanulásra, más-más időpontban.

Az előfizetési díj egy egész hónapra pedig olcsóbb, mint egy nyelvóra ára egy magántanárnál!


A TÖKÉLETES VÁLASZTÁS,  ha hetente egy-két órád van nyelvtanulásra, de fejlődni szertnél  ha költségkímélő és rugalmas megoldást keresel  ha nem a nulláról indulsz  ha a tréningedhez keresel kiegészítő anyagokat, mert belefér az idődbe, és még hatékonyabban szeretnél haladni  ha tetszik a magazin, és megnéznéd az anyagokat bővebb formában, több hanganyaggal, feladattal ellátva  ha a legjobb ár-érték arányú szolgáltatást keresed nyelvtanulásra  ha képes vagy online tanulni, segítséggel, de önállóan!

Amit a Feladattárban találsz: 

Alap-, Közép,- Felsőfokú és Business komplett tananyagok

feladatokkal, szókinccsel, sok hanganyaggal, mindegyik egy-egy nyelvóra teljes anyaga 

Szintfelmérő és Tanulási tippek, hogy könnyebben tudj önállóan

tanulni 

Ingyenesen letölthető segédanyagok, könyvek, tanulmányok PDF-

ben – nyelvvizsgához, nyelvtanuláshoz 

Hozzászólási és kérdezési lehetőség – tanáraink válaszolnak

Folyamatosan bővülő tartalom – heti szinten kerülnek fel új anyagok

Kiegészítő anyagok a tréningek leckéihez

Bővebb anyagok a magazinhoz

Plusz, teljes tananyagok a magazinban megjelenő ingyenes

tananyagok és az ingyenes nyelvleckék mellé

Bővebb info itt! ~ Rendeld meg itt!


További cikkek a magazinban Mosolyogj! Viccek: Before marriage & After marriage An der Bushaltestelle

Rejtvények: Außere Eigenschaften Animals

Zene szöveggel: Andreas Bourani: Nur in meinem Kopf Avacii: Wake me up

Oberstufe und Business Deutsch: Franchise: Das Erfolgsrezept Das Manager ABC: N, wie Nassauer

Advanced and business English: Exam question: What is Marketing? New ways of marekting: WIFI Dustbins of London Business Man of the month: Sergej Brin (Google)

Mini Szintfelmérés Angol és Német nyelven Lebensweise: Jung beliben Autogenes Training

Lifestyle: Superfoods

Utazás: Der einsamste Baum der Erde Safari in Kenya

Receptek: Melonen-Radischen-Salat Blue Zoom Cocktail Strawberry Shortcake

Mellékletek: Schulfächer mit Bilder Prepositions of place


Kedvezményes lehetőségek, ajánlataink

Új oldalunk:

www.nyelvtudaskulfoldre.hu

Külföldi Munka Program kezdőknek, újrakezdőknek

INGYENES INDULÓCSOMAGGAL Ha most indulsz, vagy ha már kint vagy, de akadályoz a nyelvtudás hiánya, akkor tanulj online, kényelmesen,

Partnerünk, a Fejlesztőportál ajánlatai májusra:asyRead EasyRead Olvasócsomag általános iskolásoknak

Szövegértés Tréning az új tanévben is, szept. 19-től

Ez az online csomag a szülőket segíti az otthoni együtt tanulás folyamatában. Ajánljuk, ha Te is napi szinten tanulsz általános iskolás gyermekeddel, vagy szeretnél segíteni neki a tanulásban! (Ez a csomag a Szövegértés tréning mellé ajándékként jár. Ha a teljes tréning érdekel, nézd meg itt!)

6 hetes online tréning, és a gyermeked olvasásértése sokkal jobb lesz. Ez pedig az isolai előrehaladás alapja. Kaptok sok ötletet otthonra, amelyekkel játékos módon tudjátok ezt a készséget fejleszteni.

Tartalma: Tippek, trükkök gyerekeknek, Szövegértés lépésről-lépésre, Tanuljatok játszva! – sabloncsomag Plusz egy ajándék fejezet a Szövegértés tréningből, extra instrukciókkal! Ára: 4990 Ft. Nézz utána

itt!

A tréning mellé ráadásul ajándékba jár egy EasyRead Olvaskókártya csomag is! A részleteket megtalálod itt!


Tetszik a magazin? Szeretnéd a teljes változatot? Rendeld meg itt, csupán 381 Ft havonta! 3, 6, vagy 12 hónapra tudod kérni, ajándékszámokat kapsz az egy éves előfizetés mellé.

Chance magazin hírlevél, 8 szám  

Nyelvoktató Magazin ingyenes kivonata

Chance magazin hírlevél, 8 szám  

Nyelvoktató Magazin ingyenes kivonata

Advertisement