Page 1

2013 Mad Prices! Még őrültebb árak! Ajándék tanártúra Amszterdamba! Kedvezmények éve a szervezőknek

MAD PRICE

LONDON

VIII. HENRIK

WALES

www.challenge.hu

SKÓCIA


Kedves Pedagógus! Kedves Leendő Utasunk!

Köszöntjük és köszönjük, hogy évek óta megtisztel bennünket érdeklődésével! A Challenge Hungary stábja ezúton nyújtja át Önnek a 2012/2013 tanévre szóló ajánlatait!

A Challenge stábja és a Challenge buszai

Amszterdami TANTÚRA ismét INGYENESEN!

2012 augusztusában 3 autóbusszal, 140 velünk szervező tanárkollégával, és a Challenge teljes stábjával 5 felejthetettlen napot töltöttünk el PÁRIZSBAN! A utazásról készült fotók a www.facebook.com/Challenge.Hungary internetes oldalon megtekinthetőek! 2013 nyarán ismét útra kelünk, és HOLLANDIA - AMSZTERDAM szépségeinek felfedezése a cél, reméljük, minimum az idei évhez hasonló létszámban! Az utazás és a velünk szervező tanárok számára szóló további ajándékainkról minden információ elérhető a prospektus hátsó borítóján. (20. oldal)

Segítség a szervezésben

A csoportszervezéshez DVD-vetítéssel egybekötött ingyenes tájékoztatót tartunk az érdeklődő szülőknek, diákoknak. A szervezéshez plakátot biztosítunk. Londonról, Máltáról, Walesről, Skóciáról, Disneylandről saját készítésű DVD filmet ajándékozunk. A kiválasztott program árát, szervezéstől függően, akár 6-8 havi részletben is törleszthetik az utazók csekken, vagy átutalással. A már úton levő utasaink részére 24 órás ügyeletet biztosítunk, hogy megelégedéssel térhessenek haza programjainkról.

Szponzoráltunk 2012-ben is

Az Oxford University Press Könyvkiadó szokásos hagyományos angol nyelvi pályázatát támogatjuk a kezdetek óta! Idén 10 diák és 2 felkészítő tanár nyert londoni és észak-walesi utazást munkájuk jutalmaként. Legyen Ön, és diákja a nyertesünk 2013-ban!

Határtalanul!

Cégünk, mint Magyarország egyik legnagyobb diákutaztatója utazást segítő szolgáltatóként bekap­ csolódott a HATÁRTALANUL! állami pályázati programba. (a pályázattal kapcsolatos naprakész információk megtekinthetőek a www.hatartalanul.eu honlapon) Teljeskörű (busz, szállás, idegenvezető, programok, iskolakapcsolatok) segítséget nyújtunk mind a 4 pályázható területre (Erdély-VajdaságFelvidék-Kárpátalja) és minden pályázati típushoz. Saját összeállításainkat megtekinthetik a www.challenge.hu internetes oldalunkon, de önálló elképzelések kivitelezésében is segítünk!

Nyaralástól-síelésig nem csak diákoknak 2013-tól még több nyaralóprogramot és egyéb kedvező utazási lehetőséget ajánlunk a diákokon kívül felnőttek, családok és baráti társaságok részére. Az akciós programokról HÍRLEVELEINKBŐL tájékozódhat. Íratkozzon fel rá weboldalunkon keresztül: www.challenge.hu

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on! Legyen mindig frissen értesült akcióinkról, újdonságainkról és kövessen bennünket a Facebook-on is www.facebook.com/Challenge.Hungary

CHALLENGE = TRAVEL FOR YOU!

Köszönjük partnereink évről évre megtisztelő bizalmát és reméljük, hogy a jól sikerült programjaink eredményeképpen újabb közös kalandok várnak majd ránk 2013-ban is! Kérem, tekintse át ajánlatainkat és az információinkat! Amennyiben bármilyen kérése felmerül keressen bizalommal bennünket az alábbi elérhetőségeken: Címünk: 1132 Budapest, Visegrádi utca 48, telefon: 06-1-343-3030, 06-1-413-6152, fax: 06-1-343-4203, e-mail: info@challenge.hu

Érdeklődésüket szeretettel várva,

Szívélyes üdvözlettel: Irodánk tagja a Magyar Utazási Irodák Szövetségének

Nagy Szilvia ügyvezető

Hivatalos információk: Nyilvántartási szám: U-000305, Cégjegyzék szám: 01-09-699276, Adószám: 12702242-2-41., Bankszámlaszámaink: Unicredit Bank: 10918001-00000026-38870004, OTP: 11713005-20605346 Cégünk az UNIQA Biztosító Zrt-nél kötött vagyoni biztosítás keretében rendelkezik az utazási irodák működéséhez szükséges vagyoni biztosítékkal.


MAD PRICE for London! CSAK a megadott időpontokban vehető igénybe! (7/8 nap)

Bejelentkezési határidő a szállás biztosítása miatt: 2012. október 10-ig: 10.000 Ft/fő előleggel Plakátot és DVD filmet szívesen küldünk a programról! 0. NAP Az esti órákban indulunk Budapestről. Az éjszakát az autóbuszon töltjük. 1. NAP Folyamatosan utazunk a Hegyeshalom – Ausztria – Németország – Belgium útvonalon. Útközben 3-4 óránként félórás pihenőt tartunk kulturált benzinkutak parkolóinál. A menetidő függvényében 1-2 órás délutáni városnézést tartunk Brüsszelben: Grande Place, Maneken Pis, Atomium, Királyi palota és kert. (Igény esetén a program Brugge, vagy Gent városokra cserélhető) Este érkezünk meg Franciaországba. Javasolt szállás egy dunkerque-i tranzithotelben. 2. NAP Korán reggel a kikötő felé indulunk és átkelünk a Csalagúton. Angliába érve megcsodáljuk a doveri fehér sziklákat, majd Canterburybe indulunk, ahol sétálunk a középkori hangulatú városban, szabadprogram, illetve igény szerint a katedrális (F) megtekintése lehetséges. Délután rövid városnézésen veszünk részt Charles Dickens városában, Rochesterben, ahol megtekintjük a régi vár romjait, a katedrálist (F) és a hangulatos belvárost. Ez után indulunk szálláshelyünkre. 3. NAP Reggel Londonba utazunk, ahol a csoportvezető irányításával gyalogos városnézésen veszünk részt: Westminster és környéke, St. James Park, Buckingham Palace, Westminster Apátság (F), Houses of Parliament, Big Ben, Trafalgar Square, 10 Downing Street, Piccadilly Circus… Látogatás lehetséges a London Eye (F)-on is, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a fővárosra. Délután az Imperial War Museum-ot látogatjuk meg, mely legfőképpen a II. világháború londoni eseményeit, a XX. századi kémkedés és a Holocaust történetét mutatja be. Indulás a szállásra.

tekintjük a magyarok számára oly sikeres 2012-es londoni olimpia központi stadionját. Majd látogatást teszünk a Kings Cross állomáson, ahol a 9 és ¾-ik vágányról indul a híres Roxfort Express. Délután a Southwark városrészben a Museum of London Docklands vár ránk, mely bemutatja a Temze és London kikötőjének történetét, és az évszáza­ dokkal ezelőtt itt élt emberek elfeledett világát. Majd Sir Francis Drake hajóját (F kb. 4 ₤) tekinthetjük meg, vagy a középkori sötét börtönvilágába cseppenve, felkereshetjük a Clink Prison Museum börtönmúzeumot (F kb. 6 ₤) Vissza a szállásra. 6. NAP Reggel kiköltözünk szállásunkról, s Greenwichbe látogatunk. Az Old Royal Observatory (F) és a National Maritime Museum megtekintésével kezdődik a nap, majd – igény esetén hajóval (F) – a Towerhez (F) érkezünk meg. Sétálunk a Tower of London és a Tower Bridge környékén. A City városrész nevezetességeit gyalogosan keressük fel: Szent Pál Székesegyház, Monument, Millenium Brigde, Shakespeare Globe színháza, majd hazafelé indulunk. (Az autóbusz ezen a napon nem mozoghat!) Átkelünk a La Manche csatornán és ezt az éjszakát az autóbuszon töltjük. (Igény szerint tranzitszállás igénybe vétele is lehetséges.) 7. NAP Folyamatos hazautazás után a késő esti órákban érkezünk meg Budapestre.

Igény esetén Párizs felé lehet hazajönni! 6. NAP A londoni programon mozoghat a buszunk, majd 15.00-kor indulunk a kikötőbe. Átkelés után megszállunk egy Párizs környéki tranzithotelben.

4. NAP Reggel ismét London belvárosába utazunk. Délelőtt a Kensington-negyed felé vesszük az irányt, ahol a Natural History Museumban természettudományi és őslénytani kiállítását nézünk meg, s részesei leszünk egy imitált földrengésnek is. Délután az egyedülálló régészeti gyűjteménnyel rendelkező British Museum-ot keressük fel, ahol többek között több ezer éves egyiptomi múmiák várnak ránk, majd szabadprogram vásárlásra az Oxford Streeten. Ez után indulunk vissza a szállásra.

7. NAP A csoport érdeklődési köre szerint választhat: VAGY Disneyland-be utazunk (F) VAGY egész napos gyalogos-metrós városnézésen veszünk részt Párizsban: Hajózhatunk a Szajnán (F), és megtekint-hetjük a Louvre (F), Diadalív, Champs Élysées, Place de la Concorde, Tuileriák kertje, Pont Neuf, Notre Dame, Invalidusok Dómja (F) nevezetességeket. Látogatás lehetséges az Eiffel-to­ rony­nál (F) vagy a Montparnasse toronynál (F) is. Az esti órákban indulunk haza. Folyamatosan utazunk, kulturált benzinkutaknál beiktatott rövid pihenőkkel. Ezt az éjszakát az autóbuszon töltjük.

5. NAP Délelőtt felkeressük, és az autóbuszból meg-

8. NAP Budapestre a délutáni órákban érkezünk haza.

UTAZÁS: autóbusszal

Részvételi díj

info

40 fő után 6 INGYEN

MOBIL HOME-okban (40+6+2)

63.800 Ft/fő Utasbiztosítás: gyerek: 2.400 Ft, felnőtt: 4.300 Ft

2013-as indulási időpontok: Kizárólag március 16., április 13., 20., május 11. A részvételi díj tartalmazza: autóbusz-közlekedés költségei, retúr Csalagút, 4 éjszaka szállás mobil home-okban, 7 fős elhelyezéssel, önellátással, az idegenvezető költségei, a programban szereplő múzeumok, kivéve az (F)-el jelölt helyek, 30 ₤/10 fizető fő költségtérítést biztosítunk! További költségek: - oda / visszaút tranzit (HF, 3 á, reggeli nélkül): +5.800 Ft/fő - párizsi +1 nap költsége, szállással HF1-ben (3 ágyas) reggelivel: +10.500 Ft/fő + 1 nap biztosítás - komp-komp vagy komp-csalagút felár: +1.500 Ft/fő - vidéki csoportoknak helyszíni indulást biztosítunk kiállási díj fejében külön megállapodás alapján. Fakultatív (F) múzeumbelépők költsége, igény szerint, (10 fő után 1 ingyen jegy): Anglia: gyerek kb. 60 ₤, felnőtt kb. 80 ₤ (Canterbury katedrális, Tower of London, London Eye, Madame Tuddaud’s Panoptukum, hajózás a Temzén Greenwich-Tower útvonalon) Helyi közlekedés London (1 nap): diák: 4 ₤, felnőtt: 6 ₤ Westminster Abbey-be az iskolák önállóan tudnak csak foglalni! Franciaország kb.: Disneyland - gyerek 18 évig: 30 €, felnőtt: 45 € Eiffel-torony: gyerek 18 évig: 14 €, felnőtt: 17 € Hajózás a Szajnán: kb. 12 €, Metro Párizsban kb. 5-7 €

www.challenge.hu • Telefon: 1/343-3030, 1/413-6152 • Challenge - A DIÁKUTAZTATÓ

3


MAD PRICE for London!

Családi elhelyezéssel! CSAK a megadott időpontokban vehető igénybe! (5/7 nap)

UTAZÁS: autóbusszal

Részvételi díj

info

Plakátot és DVD filmet szívesen küldünk a programról!

8 fő után 1 INGYEN

CSALÁDOKNÁL (40+5+2)

0. NAP Az esti órákban indulunk Budapestről. Az éjszakát az autóbuszon töltjük.

Diákoknak:

69.900 Ft

1. NAP Folyamatosan utazunk Hegyeshalom – Ausztria – Németország – Belgium útvonalon. Útközben 3-4 óránként félórás pihenőt tartunk kulturált benzinkutak parkolóinál. A menetidő függvényében 1-2 órás délutáni városnézés Brüsszelben: Grande Place, Maneken Pis, Atomium, Királyi palota és kert. (Igény esetén ez a prog-ram brugge-i vagy genti városnézésre cserélhető.) Este érkezünk meg Franciaországba és elfoglaljuk javasolt szállásunkat egy dunkerque-i tranzithotelben.

Betöltött 20. évtől:

74.900 Ft Utasbiztosítás: gyerek: 1.700 Ft, felnőtt: 3.100 Ft

2013-as indulási időpontok: KIZÁRÓLAG március 14., 25., április 2., május 24., június 7. A részvételi díj tartalmazza: autóbusz-közlekedés költségei, retúr Csalagút, 2 éjszaka szállás vendéglátó családoknál teljes ellátással (csomagolt ebéd) 2-4 fő együttes elhelyezése mellett, az idegenvezető költségei, 30 ₤/10 fizető fő költségtérítést biztosítunk! További költségek: - odaúton vagy visszaúton tranzit (HF, 3 á, reggeli nélkül): + 5.500 Ft/fő/éj - párizsi + 2 nap költsége, szállással HF1-ben (3 ágyas) reggelivel: +11.000 Ft/fő - utasbiztosítás (10 fő után 1 ingyen) 7 napra: 18 éves kor alatt: 2.400 Ft/fő, 18 év felett: 4.300 Ft/fő - komp – komp vagy komp-csalagút felár: +1.500 Ft/fő - vidéki csoportoknak helyszíni indulást biztosítunk kiállási díj fejében külön megállapodás alapján Fakultatív (F) múzeumbelépők költsége, igény szerint (10 fő után 1 ingyen jegy): Anglia: gyerek kb. 60 ₤, felnőtt kb. 80 ₤ (Canterbury katedrális, Tower of London, London Eye, Madame Tuddaud’s Panoptukum, hajózás a Temzén Greenwich-Tower útvonalon) helyi közlekedés London (1 nap): diák: 4 ₤, felnőtt: 6 ₤ Westminster Abbey-be az iskolák önállóan tudnak csak foglalni! Franciaország kb.: Disneyland - gyerek 18 évig: 30 €, felnőtt: 45 €, Eiffel-torony: gyerek 18 évig: 14 €, felnőtt: 17 €, Hajózás a Szajnán: kb. 12 €

4

Bejelentkezési határidő a szállás biztosítása miatt: 2012. október 10-ig: 10.000 Ft/fő előleggel

2. NAP Korán reggel a kikötő felé indulunk és átkelünk a Csalagúton. Angliába érve megcsodáljuk a doveri fehér sziklákat, majd Greenwichbe látogatunk. Az Old Royal Observatory (F) és a National Maritime Museum megtekintésével kezdődik a nap, majd hajóval (F) a Towerhez (F) érkezünk meg, ahol többek között megtekintjük a fegyvergyűjteményt, a kivégzőhelyet és koronázási éksze­ reket. Busszal elmegyünk a Szent Pál Székesegyházhoz, majd a Monumenthez. A Millenium Brigde-en átsétálva bejárjuk a Southwark városrészt is (Shakepeare Globe színháza, Sir Frances Drake hajója, Tower-híd). Ez után indulunk szálláshelyünkre, ahol elfo­gyasztjuk vacsoránkat a családoknál. 3. NAP Délelőtt felkeressük a Madame Tussaud’s Panoptikumot (F) a hírességekkel fotókat készítünk, vagy igény esetén a London Dungeon – ba (F) látogatunk, ahol mindenféle rémisztő alakkal találkozhatunk! (A csoport ellátogathat a Kings Crossra is, ahonnan a 9 és ¾. vágányról a filmbeli Roxfort Express indul) Délután a Kensington-negyed felé vesszük az irányt, ahol a Natural History Museum-ban természettudományi és őslénytani kiállítását tekinthetünk meg, s részesei lehetünk egy imitált földrengésnek is. (Ha a csoport igényli, akkor e helyett a Science Museum, VAGY a Victoria & Albert Museum megtekintése is lehetséges). A napot vásárlásra fordítható szabadprogram zárja, s teli bevásárlótáskáinkkal indulunk vissza a szállásra. Vacsora a családoknál.

4. NAP Reggel London belvárosába utazunk, ahol a csoportvezető irányításával egész napos gyalogos városnézésen veszünk részt: Westminster és környéke, St. James Park, Westminster Apátság (F), Houses of Parliament, Big Ben, Trafalgar Square, 10 Downing Street, Buckingham Palota, Piccadilly Circus… Látogatás lehetséges a London Eye (F)-on is, ahonnan csodálatos pano-ráma nyílik a fővárosra. Délután az egyedülálló régészeti gyűjteménnyel rendelkező British Museum-ot keressük fel, ahol többek között több ezer éves egyiptomi múmiák várnak ránk, majd vásárlásra felhasználható szabadprog-ram következik az Oxford Street-en (Az autóbusz ezen a napon nem mozoghat!) Indulunk a kikötőbe, átkelünk a La Manche csatornán. Az éjszakát az autóbuszon töltjük, vagy igény esetén tranzitszállás foglalása is lehetséges. 5. NAP Folyamatos hazautazás után a késő esti órákban érkezünk meg Budapestre.

Igény esetén Párizs felé lehet hazajönni! 4. NAP A londoni programon mozoghat a buszunk, majd átkelés után megszállunk egy tranzithotelben. 5. NAP Párizsba a déli órákban érkezünk meg, majd városnézés következik autóbusszal és gyalogosan, mely során megtekinthetjük a Diadalív, Champs Élysées, Place de la Concorde, Tuileriák kertje, Pont Neuf, Notre Dame, Invalidusok Dómja (F) nevezetességeket. Este látogatás lehetséges az Eiffel toronynál (F), vagy a Montparnasse tornyon (F), vagy hajózhatunk a Szajnán (F). Este elfoglaljuk szállásunkat egy Párizs környéki tranzithotelben. 6. NAP Reggeli után egész napos látogatás lehetséges Disneyland-ben (F), VAGY egész napos gyalogos városnézés Párizsban. (A busz nem mozoghat!) Az esti órákban indulunk haza. Folyamatosan utazunk, kulturált benzinkutaknál beiktatott rövid pihenőkkel. Ezt az éjszakát az autóbuszon töltjük. 7. NAP Budapestre a délutáni órákban érkezünk haza.

Challenge - A DIÁKUTAZTATÓ • Telefon: 1/343-3030, 1/413-6152 • www.challenge.hu


MAD PRICE for Scotland! CSAK a megadott időpontokban! (8 nap)

UTAZÁS: autóbusszal

Részvételi díj

info

6 fő után 1 INGYEN

MOBIL HOME-okban (42+7+2) 2013-as indulási időpontok: március 23., április 13., május 11.

Bejelentkezési határidő a szállás biztosítása miatt: 2012. október 10-ig: 10.000 Ft/fő előleggel Plakátot és DVD filmet szívesen küldünk a programról! 0. NAP Az esti órákban indulunk Budapestről. Az éjszaka utazással fog telni, de néhány óránként megállunk benzinkutak kulturált mosdóinál. 1. NAP Folyamatos utazás után (útvonal: Hegyeshalom – Ausztria – Németország): 1,5 órás megálló Kölnben: a Katedrális, a városvédő manók és a „kölni” ház 4711 megtekintése – Hollandia. 15.30-ra megérkezünk Amsterdamba. 17.00-kor átkelünk komphajóval Newcastle-be, az éjszakát a hajón töltjük kabinokban (fürdés, alvás). 2. NAP Reggel megérkezünk Newcastle-be és továbbindulunk Skócia felé Jedburgh városán keresztül. Megérkezünk a fekete városba, Edinburghba. Délelőtt városnézésen veszünk részt: vár, Royal Mile, St. Giles Katedrális, Walter Scott emlékműve. Látogatást teszünk az Edinburgh kastély­ba (F), ahol megcsodáljuk a skót koronázási éksze­ reket, a Stone of Scone-t, a Mons Meg óriáságyút és a Szent Margit kápolnát. Délután a műemlékekben gazdag főutcán, a Royal Mile-on sétálunk, majd a csoport vásárlási lehetőséget kap a Princes Street-en. Délután a Holyrood Palace-t (F), a skót uralkodó székhelyét keressük fel. Este elfoglaljuk szállásunkat Skóciában. 3. NAP Délelőtt rövid megállót tartunk a bannockburni csata helyszínén, ahol a skótok 1314-ben kivívták függetlenségüket. Ezután Stirling, a Felföld kapuja felé vesszük az irányt – William Wallace legendája nyomán. Megtekintjük a Stirling kastélyt (F) és az Old Town Jail-t- börtönmúzeumot (F). Majd a Falkirk Wheel-hez (F) látogatunk el, mely egy ma is működő látványos vízduzzasztó. Ezután visszaindulunk szállásunkra. 4. NAP Délelőtt a skót Felföldre indulunk. Ellátogatunk Atholl grófjának hófehér szellemkastélyához, a Blair Castle (F)-hoz. Érintjük az utolsó, 1746-os cullodeni csatavesztés

(a skót Mohács) helyszínét, majd továbbindulunk a Felföld fővárosa, Inverness felé. Megérkezünk a Loch Ness tóhoz, ahol talán Nessy-vel is találkozunk? Lehetőség nyílik Urquart várának (F) megtekintésére, mely a Loch Ness legnagyobb erődítménye volt. Visszaúton Fort William-en át, és a Glencoe völgyén keresztül megyünk vissza a szállásra. 5. NAP Délelőtt St. Andrews-ba, majd Dundee-ba utazunk. Dundee-ben Scott kapitány hajóját, a Discovery-t (F) tekinthetjük meg, mellyel a Déli-sarkra indult. Majd a Glamis kastély (F) megtekintése vár ránk, ahol a királyinő édesanyja, a 101 éves korában elhunyt anyakirálynő szüle­ tett, s amely állítólag igazi kísértetkastély! Ha elég felnőtt a csoport, délután látogatást tehe-tünk egy igazi skót whiskyfőzdében (F) is. Indulás a szállásra. 6. NAP Reggeli után rövid megállót tartunk a Roslyn Kápolnánál (F), majd az Alnwick Castle-hoz (F) látogatunk el, mely a Harry Potter-filmek Roxfort iskolai jeleneteinek színhelye volt: főleg a seprűlovaglás órák jeleneteit forgatták itt. Délután Newcastle-be, a kikötőhöz érkezünk és átkelünk Amsterdam felé. Az éjszakát a hajó kabin­ jaiban töltjük. 7. NAP Reggel megérkezünk Amsterdamba. Egész napos kellemes tempójú gyalogos városnézés következik Amsterdamban, Észak Velencéjében. (Buszunknak állnia kell 9 órát.) Megtekintjük a királyi palotát és a dómot, a Hansa-házakat, a hajózható csatornákat és azt a több száz hidat, ami sajátos hangulatát adja a városnak. Fakultatív programként sétahajózáson vehetünk részt a csatornákon. Amszterdami élményeinkkel feltöltődve indulunk hazafelé. Ezt az éjszakát az autóbuszon töltjük. 8. NAP Folyamatos hazautazás és 3-4 óránkénti pihenők után a késő délutáni órákban érkezünk meg Budapestre.

89.900 Ft június 1.:

99.900 Ft Utasbiztosítás: gyerek: 2.700 Ft, felnőtt: 4.900 Ft A részvételi díj tartalmazza: autóbusz-közlekedés költségei, retúr komphajó Amsterdam-Newcastle útvonalon – 4 fős belső kabinok ellátás nélkül, 4 éjszaka szállás mobil homeokban hét fős elhelyezéssel, önellátó, idegenvezető költségei, 30 ₤/10 fizető fő költségtérítést biztosítunk! TOVÁBBI KÖLTSÉGEK: vidéki csoportoknak helyszíni indulást biztosítunk kiállási díj fejében külön megállapodás alapján

Részvételi díj

8 fő után 1 INGYEN

CSALÁDOKNÁL (40+5+2) Diákoknak:

109.900 Ft Betöltött 20. évtől:

119.900 Ft Utasbiztosítás: gyerek: 2.700 Ft, felnőtt: 4.900 Ft

2013-as indulási időpontok: március 14., április 1., június 4. A részvételi díj tartalmazza: autóbusz-közlekedés költségei, retúr komphajó Amsterdam-Newcastle útvonalon – 4 fős belső kabinok ellátás nélkül, 4 éjszaka szállás Edinburgh környéki vendéglátó családoknál, teljes ellátással (csomagolt ebéd) 2-3 fő együttes elhelyezésével, idegenvezető költségei, 30 ₤/10 fizető fő költségtérítést biztosítunk! TOVÁBBI KÖLTSÉGEK: vidéki csoportoknak helyszíni indulást biztosítunk kiállási díj fejében külön megállapodás alapján Fakultatív (F) múzeumbelépők: Skócia: gyerek: kb. 80 ₤, felnőtt: 110 ₤ (Edinburgh Kastély, Hollyrood Palace, Stirling Castle, Old Town Jail, Falkirk Wheel, Blair Castle, Urqhart várrom, Whiskyfőzde, Glamis Castle, Discovery, Roslyn Kápolna, Alnwick Castle) Amsterdam: kb. 40-50 € (metrójegy, hajózás a csatornán, múzeumlátogatás)

www.challenge.hu • Telefon: 1/343-3030, 1/413-6152 • Challenge - A DIÁKUTAZTATÓ

5


MAD PRICE for the South of England! (7/8 nap)

UTAZÁS: autóbusszal

Részvételi díj

info

6 fő után 1 INGYEN

MOBIL HOME-okban (42+7+2)

MAD PRICE ÁRON

2013-as indulási időpontok: Kizárólag: március 23., április 20., május 4.

67.900 Ft 2013-as indulási időpontok:

81.900 Ft június 29., július 6. 86.900 Ft június 15., 22.

Utasbiztosítás: gyerek: 2.400 Ft, felnőtt: 4.300 Ft A részvételi díj tartalmazza: autóbusz-közlekedés költségei, retúr Csalagút, 4 éjszaka szállás mobil home-okban (7 fős elhelyezéssel, önellátással), idegenvezető költségei További költségek: - oda- és visszaúti tranzitszállás költsége ellátás nélkül (HF, 3 á): +5.800 Ft/fő/éj - retúr kompátkelés, illetve komp / Csalagút különbözete: +1.500 Ft/fő - Egynapos párizsi kitérő esetén: +10.500 Ft/fő + biztosítás felár (Egy éj tranzitszállás egy Párizs környéki hotelben (HF, 3 ágyas elhelyezés) reggelivel, autóbusz-közlekedés és pályadíjak, napidíjak többletei) - vidéki csoportoknak helyszíni indulást biztosítunk kiállási díj fejében külön megállapodás alapján

Részvételi díj

8 fő után 1 INGYEN

CSALÁDOKNÁL (40+5+2)

MAD PRICE ÁRON 2013-as indulási időpontok: KIZÁRÓLAG: április 5., május 18. Diákoknak:

Betöltött 20. évtől:

89.900 Ft 93.900 Ft 2013-as indulási időpontok: Bármely időpontban Diákoknak:

Betöltött 20. évtől:

96.900 Ft 100.900 Ft Utasbiztosítás: gyerek: 2.400 Ft, felnőtt: 4.300 Ft

A részvételi díj tartalmazza: autóbusz-közlekedés költségei, retúr Csalagút, 4 éjszaka szállás vendéglátó családoknál, teljes ellátással (csomagolt ebéd) 2-3 fő együttes elhelyezésével, idegenvezető költségei. További költségek: - odaút / visszaút tranzitszállás költsége ellátás nélkül (HF, 3 á): +5.500 Ft/fő/éj - retúr kompátkelés, illetve komp / Csalagút különbözete: +1.500 Ft/fő - Egy napos párizsi kitérő esetén: +10.000 Ft/fő + biztosítás felár (egy éj tranzitszállás egy Párizs környéki hotelben (HF, 3 ágyas elhelyezés) reggelivel, autóbusz-közlekedés és pályadíjak, napidíjak többletei) - vidéki csoportoknak helyszíni indulást biztosítunk kiállási díj fejében külön megállapodás alapján Fakultatív (F) múzeumbelépők: kb. Gyerek: 75 ₤, felnőtt: 100 ₤ (Canterbury Katedrális, Historic Dockyards, Stonehenge, Salisbury Katedrális, Royal Pavilion, Sea Life Centre, Smugglers Adventure, Hastings Castle, Hever Castle, Bodiam Castle) Párizs: Eiffel Torony kb. 14-17 €, Disneyland kb. 30-45 €

6

Bejelentkezési határidő a szállás biztosítása miatt: 2012. október 10-ig: 10.000 Ft/fő előleggel Plakátot és DVD filmet szívesen küldünk a programról! 0. NAP Az esti órákban Budapestről indulunk útnak. Az éjszakát az autóbuszon töltjük. 1. NAP Folyamatosan utazunk, Hegyeshalom – Ausztria – Németország – Belgium útvonalon. Brugge-ben, a Flandria gyöngyszemének nevezett középkori városban 1-2 órás délutáni városnézésen veszünk részt (a menetidő függvénye) és megismerkedünk a nevezetességekkel (Posztócsarnok, Szent Vér-kápolna, Városháza, Miasszonyunk-templom, Bégina-udvar, Szerelmesek tava). Este javasolt tranzitszállás Dunkerque-ben. 2. NAP Korán reggel megérkezünk a Calais-i kikötőbe és átkelünk a Csalagúton, Folkestone-ba. Megállunk a doveri tengerparton, felnézünk a hegy tetején álló doveri várra, megnézzük a kikötőt és a híres fehér sziklákat. Majd továbbindulunk Canterbury-be, ahol meglátogatjuk a Canterbury katedrálist (F), valamint sétálunk a középkori hangulatú, favázas házakról ismert városkában. Innen indulunk tovább a csodálatos tó partján található Bodiam Kastélyhoz (F), mely egy XIV. századi lakókastély volt, s mely egy csodálatos tó közepén található. A kastély megtekintése után indulunk tovább a szállásra, a déli tengerparthoz. 3. NAP Reggel Portsmouth felé vesszük az irányt. Megtekinthetjük a Historic Dockyards (F) – Tengerészeti Múzeumot és a Victory-t, Nelson admirális hajóját. Délután több ezer évet megyünk vissza az időben, hiszen felkeressük Stonehenge (F) misztikus kőoszlopait. A nap utolsó programjaként Salisburybe látogatunk. Felkeressük az ország legmagasabb tornyával és a legöregebb órájával büszkélkedő katedrálist, (F) ahol a Magna Carta egyik példánya is található. Innen indulunk vissza a szállásra. 4. NAP A délelőttöt az angol vidék egyik legimpozánsabb épületében, az 1270-ben épült Hever Kastélyban (F), Boleyn Anna – VIII. Henrik egyik feleségének – kastélyban töltjük, s megcsodáljuk főleg XVI. század berendezését. Délután az angol Riviéra legszebb városába, Brightonba indulunk. Itt, Viktória királynő kedvenc városában megtekintjük a Royal Pavilion-t (F), a Sea Life Centre-t (F) az akváriumot, majd sétálunk a Palace Pier-en. Kirándulás Lewes-be. A Lewes Castle (F), a Barbican House Museum és VIII. Henrik negyedik felesége, Cleves-i Anna házának (F) megtekintése, majd visszaindulunk szállásunkra.

5. NAP Reggel kirándulunk a déli tengerparton, és megtekintjük a „Wilmington-i hosszú embert”, majd a Seven sister sziklavonulatot. Nem messze található a Belle Toute világítótorony, mely a hajósokat segítette a tájékozódásban. Dél körül továbbindulunk Hastingsbe, ahol. a whiskey-csempészetnek szentelt Smugglers Adventure és a Hastings Castle (F) vár ránk. Az óvárosban és a halászfaluban eltöltött rövid szabadprog-ram után felkeressük a Battle csata (F) helyszínét is, majd visszaindulunk szállásunkra. 6. NAP Reggel elhagyjuk szállásunkat és Londonba indulunk. Csoportvezetőnk segítségével városnézés következik. (Houses of Parliament, Big Ben, Westminster Abbey (F), Buckingham Palota, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Horse Guards, 10 Downing Street) Délután híres és hírhedt személyiségek viaszmásai várnak ránk a Madame Tussaud’s Panoptikumban (F kb. 22-25 ₤), VAGY a British Museum egyedülálló kiállításaiban gyönyörködhetünk. A napot vásárlási lehetőség és szabadprogram zárja az Oxford Street-en. Londonból a kikötő felé indul buszunk és Folkestone-ból indulva átkelünk a Csalagúton. Ezt az éjszakát az autóbuszon töltjük, vagy (a csoport kérése alapján) lehetséges tranzitszállás igénybe vétele. 7. NAP A késő délutáni órákban érkezünk haza Budapestre.

Párizsi kitérő esetén: 6. NAP A londoni autóbuszos városnézés után átkelünk a Csalagúton, majd megérkezünk Párizs környéki tranzitszállásunkra. 7. NAP Reggel felfedezzük Párizst! A városba érve a gyalogosan, illetve tömegközlekedés igénybevételével felkeressük a legfőbb nevezetességeket (Az autóbusz nem mozoghat!): La Défense, Diadalív, Champs Élysées, Place de la Concorde, Opera, Place Vendôme, Louvre, Tuileriák kertje, Pont Neuf, Cité, Notre Dame, Invalidusok Dómja, École Militaire. Az utolsó napot a kivilágított Eiffel toronyról (F) való letekintés zárja. VAGY: Reggel Disneyland (F) felé vesszük az irányt, ahol egész napos szabadprogram vár minket! (A párizsi programot igénylők a fővárost metróval érhetik el.) Az esti órákban hazaindulunk Franciaország – Németország – Ausztria – Hegyeshalom útvonalon. 8. NAP A délutáni órákban érkezünk meg Budapestre.

Challenge - A DIÁKUTAZTATÓ • Telefon: 1/343-3030, 1/413-6152 • www.challenge.hu


Seprűnyélen Londonban (6/7 nap)

0. NAP Az esti órákban indulunk útnak Budapestről, de seprűk helyett autóbusszal. Ezt az éjszakát az autóbuszon töltjük. 1. NAP Folyamatosan utazunk Hegyeshalom – Ausztria – Németország – Belgium útvonalon. Útközben 3-4 óránként félórás pihenővel, kulturált benzinkutaknál. A menetidő függvényében 1-2 órás délutáni városnézést tartunk Brüsszelben: Grande Place, Maneken Pis, Királyi palota és kert, Atomium. Az estét és az éjszakát már Franciaországban töltjük, egy dunkerque-i javasolt tran­ zithotelben. 2. NAP Reggel a kikötőbe indulunk és átkelünk a csatornán Csalagúton Calais és Folkestone között. Angliába érve egyből Londonba indulunk, városnézésen veszünk részt: Westminster és környéke, Buckingham Palace, St. James park, Houses of Parliament, Big Ben, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, 10 Downing Street… Ezután a London Eye-hoz (F) megyünk, ahonnan a brit főváros csodálatos panorámája tárul elénk. Felkeressük a New Scotland Yard épületét - a Westminster és a St. James Park között - ahol találkozhatunk egy filmbéli telefonfülkével, mely átrepít bennünket a csodálatos varázsvilágba. Majd eljutunk a Holbourne környékére, a Grimmauld Place 12 számhoz, ahol Sirius Black, Harry keresztapja lakott. Innen indulunk a szállásra, ami olyan, Privet Drive típusú kertvárosi részen lévő családi szállás lesz, ahol Harry maga is lakott mugli rokonaival. 3. NAP Reggeli után buszunkkal elhaladunk a London Zoo épülete mellett a Regent Parknál, majd látogatást teszünk a Kings Cross-on, ahol a 9 és ¾-ik vágányról (valójában a 4-es vágányról) indul a híres Roxfort Express. Délelőtt a Madame Tussaud’s Panoptikumot (F) keressük fel, ahol híres és hírhedt személyiségek élethű viaszmásaival, kis sze­ rencsével még híres varázslókkal is találkozhatunk. VAGY: az új, Believe it or Not (F) szuperkiállítást tekinthetjük meg a Piccadilly Circus-on, ahol valóban hihetetlen dolgokat láthatunk, pl. Guiness rekordokat, a Beatles együttes tagjait rágógumiból megmintázva, vagy régi őshüllőket és tojásaikat. Ez egy meghökkentő és bizar kiállítás! A délután során a Kensington városrészben található Natural History Museum-ot járjuk be, ahol betekintést nyerhetünk a természettudomány lélegzetelállító világába. Indulás a szállásra. 4. NAP Reggeli után Oxfordba kirándulunk, ahol ellátogatunk a Bodleian könyvtár épületéhez, ahol Harry sok éjsza-

káját töltötte; a Divinity School épületéhez, ahol a tanórajeleneteket forgatták; illetve a Christ Church Collegeba (F), ahonnan a forgó lépcsőhöz és ebédlőteremhez merítettek ihletet a filmek alkotói. Délután Gloucesterbe kirándulunk, ahol a katedrálisban (F), a kerengőn forgatták az első, a második és a hatodik rész egyes jeleneteit. Indulás a szállásra. 5. NAP Reggeli után Londonba indul buszunk. (Az autóbusz

nem mozoghat, helyi közlekedés igénybevétele szükséges.)

Délelőtt megtekintjük a St. Katharine Docks-t és a Tower of London-t a királyi koronázási ékszerekkel (F). Itt találkozhatunk a mugli királyi családok történetével, árulásaikkal és halálukkal. A Towert elhagy-va elsétálunk a St. Paul’s Catherdal-hoz (F) illetve a Monumnethez is. Majd felkeressük a közeli Leadenhall Market-et, ahol a Bölcsek köve-epizódban látható Abszol-út boltjai találhatóak. Utána a Kóbor Grimbusszal átruccanunk az Oxford Street-re, ahol szabadprogram és vásárlási lehetőség vár bennünket, majd seprűinket hátrahagyva a kikötőbe indulunk, immár saját autóbuszunkkal. Átkelünk a Csalagúton. Ezt az éjszakát az autóbuszon töltjük, de igény szerint tranzitszállás is igénybe vehető. 6. NAP A néhány óránkénti megállásokkal megszakított folyamatos hazautazás után Budapestre az esti órákban érkezünk haza.

Párizsi kitérő esetén: 5. NAP A londoni autóbuszos városnézés után átkelünk a Csalagúton, majd elfoglaljuk szállásunkat egy Párizs környéki tranzitszálláson. 6. NAP A csoport érdeklődési köre szerint választhat: A: Disneyland-be utazunk (F) B: Párizsba érve a egész napos gyalogos-metrós városnézésen veszünk részt. Hajózhatunk a Szajnán (F), és megtekinthetjük a Louvre (F), Diadalív, Champs Élysées, Place de la Concorde, Tuileriák kertje, Pont Neuf, Notre Dame, Invalidusok Dómja (F) nevezetességeket. Látogatás lehetséges az Eiffel to­ronynál is (F). Az esti órákban indulunk haza. Folyamatosan utazunk, rövid, kulturált és tiszta benzinkutaknál beiktatott pihenőkkel. Ezt az éjszakát az autóbuszon töltjük. 7. NAP A délutáni órákban érkezünk haza Budapestre.

UTAZÁS: autóbusszal

Részvételi díj

info

8 fő után 1 INGYEN

CSALÁDOKNÁL (40+5+2) 18. évig:

82.900 Ft Betöltött 18. évtől:

86.900 Ft Utasbiztosítás: gyerek: 2.000 Ft, felnőtt: 3.700 Ft

2013-as indulási időpontok: Bármely időpontban A részvételi díj tartalmazza: autóbusz-közlekedés költségei, retúr Csalagút, 3 éjszaka szállás vendéglátó családoknál teljes ellátással (csomagolt ebéd) 2-3 fő együttes elhelyezése mellett, az idegenvezető költségei További költségek: - odaút / visszaút tranzitszállás költsége ellátás nélkül (HF, 3 á): +5.500 Ft/fő/éj - retúr kompátkelés különbözete, illetve komp / Csalagút különbözete: +1.500 Ft/fő - Egynapos párizsi kitérő esetén: +10.000 Ft/fő + biztosítás felár (1 éj tranzitszállás egy Párizs környéki hotelben: HF, 3 ágyas elhelyezés reggelivel, autóbusz-közlekedés és pályadíjak, napidíjak többletei.) Fakultatív (F) múzeumbelépők: kb. Gyerek: 60 ₤, felnőtt: 85 ₤ (London Eye, Tower of London, Madame Tussaud’s Panoptikum, Christ Church College Oxford, Gloucester Katedrális) Helyi közlekedés Londonban (egy nap): diák: 4 ₤, felnőtt: 6 ₤ Látogatás lehetséges a Warner Bros stúdióba kb. 23-29 ₤ Párizs esetén kb.: gyerek: 45 €, felnőtt: 65 € (Eiffel-torony, Disneyland)

A program mobil home-os változatban is lehetséges, kérje árajánlatunkat!

www.challenge.hu • Telefon: 1/343-3030, 1/413-6152 • Challenge - A DIÁKUTAZTATÓ

7


Hello LONDON (7/8 nap)

info

UTAZÁS: autóbusszal

Részvételi díj

6 fő után 1 INGYEN

MOBIL HOME-okban (42+7+2) 2013-as indulási időpontok: március 23., április 6., május 4., 18.

69.800 Ft június 1., 8.

74.800 Ft

0. NAP Buszunk az esti órákban indul el Budapestről. Az éjszakát DVD-zéssel és pihenéssel töltjük az autóbuszon.

június 15., 22.

77.800 Ft június 29., július 6.

86.800 Ft Utasbiztosítás: gyerek: 2.400 Ft, felnőtt: 4.300 Ft A részvételi díj tartalmazza: autóbusz-közlekedés költségei, retúr Csalagút, 4 éjszaka szállás mobil home-okban (7 fős elhelyezéssel, önellátással), idegenvezető költségei További költségek: - odaút / vissza tranzitszállás költsége ellátás nélkül (HF, 3á): +5.800 Ft/fő/éj - retúr kompátkelés különbözete, illetve komp / Csalagút különbözete: +1.500 Ft/fő - Egynapos párizsi kitérő esetén: +10.500 Ft + biztosítás felár (1 éj tranzitszállás egy Párizs környéki hotelben (HF, 3 ágyas elhelyezéssel) reggelivel, autóbusz-közlekedés és pályadíjak, napidíjak többletei)

Részvételi díj

8 fő után 1 INGYEN

CSALÁDOKNÁL (40+5+2) 18. évig:

96.900 Ft Betöltött 18. évtől:

100.900 Ft Utasbiztosítás: gyerek: 2.400 Ft, felnőtt: 4.300 Ft

2013-as indulási időpontok: Bármely időpontban A részvételi díj tartalmazza: autóbusz-közlekedés költségei, retúr Csalagút, 4 éjszaka szállás vendéglátó családoknál teljes ellátással (csomagolt ebéd) két-három fő együttes elhelyezésével, idegenvezető költségei További költségek: - odaút / visszaút tranzitszállás költsége ellátás nélkül (HF, 3 á): +5.500 Ft/fő/éj - retúr kompátkelés különbözete, illetve komp / Csalagút különbözete: +1.500 Ft/fő - Egynapos párizsi kitérő esetén: +10.000 Ft /fő + biztosítás felár (1 éj tranzitszállás egy Párizs környéki hotelben (HF, háromágyas elhelyezés) reggelivel, autóbusz-közlekedés és pályadíjak, napidíjak többletei) Fakultatív (F) múzeumbelépők: kb. Gyerek: 65 ₤, felnőtt: 90 ₤ (Canterbury Katedrális, Leeds Castle, London Eye, Tower of London, Madame Tussaud’s Panoptikum) Helyi közlekedés London (1 nap): diák: 4₤, felnőtt: 6 ₤ Párizs kb.: gyerek: 45 €, felnőtt: 65 € (Disneyland, Eiffel-torony)

8

1. NAP Folyamatos utazásunkat átlagosan 3 óránként szakítjuk meg kulturált benzinkutak parkolóiban. Hegyeshalom – Ausztria – Németország – Belgium útvonalon haladunk, majd Brüsszelbe érve, a menetidőtől függően párórás városnézésben lesz részünk: megcsodáljuk a Grande Place-t, a Maneken Pis-t, a belga királyi palotát és kertjét, valamint az Atomiumot. Este megérkezünk Franciaországba, ahol javasolt szállás igénybevétele egy dunkerque-i tranzithotelben. 2. NAP Kora reggel a kikötő felé vesszük az irányt és átkelünk a La Manche csatornán a Csalagút igénybevételével. Angliába érve Canterburybe indulunk, ahol felkeressük a Canterbury katedrálist (F), benne Thomas Becket, a legendás Canterbury érsek mártíromságának helyszínét. (Angolul jól beszélő csoportoknak ajánljuk a Canterbury Tales (F- kb. 6 ₤) múzeum megtekintését). Majd Anglia egyik legszebb, 900 éves múltra visszatekintő várkastélyához, a Leeds Kastélyhoz (F) utazunk, mely VIII. Henrik és Aragóniai Katalin kedvelt tartózkodási helyéül szolgált. A kastély mellett a madárházat, a csodás parkot és a ritkaságszámba menő sövénylabirintust is felfedezzük. Innen indulunk szállásunkra. 3. NAP Reggel London belvárosába látogatunk, ahol a csoportvezető irányításával gyalogos városnézésben lesz részünk: Westminster és környéke, Buckingham Palace, St. James Park, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, 10 Downing Street, Houses of Parliament, Big Ben. Lehetőség nyílik igény esetén a Whitehall-on lévő Household Cavalry Museum (F kb. 4-6 ₤), vagy a Royal Mews (F kb. 5-8 ₤) megtekintésére. Felszállunk a London Eye-ra is (F), ahonnan az egész várost be lehet látni, sőt, szép idő esetén a 40 kilométerre fekvő Windsorig is! Délután a Natural History Museum természettudományi és őslénytani, a legtöbb kiállító-teremben interaktív kiállítását nézzük meg. Focirajongó utasaink a múzeumok helyett a Chelsea Stadionba (F), VAGY az Arsenal Stadionba (F) látogathatnak el! A színes program lezárásaként a szállásra indulunk. 4. NAP Ma a világ legrégebbi, mind a mai napig lakott királyi rezidenciájára, a Windsor kastélyba (F) látogatunk el. Itt számos uralkodó sírja, illetve Rubens, Rembrandt és van Dyck festményei, és Mária királynő lélegzetelállító babaháza várnak bennünket. Délután Oxfordba indulunk, ahol körülnézünk az egyetemváros ódon épületei között, és felkeressük a Christ Church College-ot (F), ahol a Harry Potter-filmek ebédlőtermének és forgó lépcsőházának mintát adó termek találhatóak. Oxfordból a szállásra indulunk. (belépők ára:

kb. 20-28 ₤) Igény esetén az egész nap programja más kirándulásra cserélhető: VAGY: Felfedezhetjük StratfordUpon-Avont, ahol minden Shakespeare-ről szól, és ellá-

togathatunk a Warwick Kastélyba, ahol Anglia 3 történelmi korszakát mutatják be panoptikum jelleggel. (belépők ára: kb.20-28 ₤) VAGY: a hajózásról és kikötőiről híres Portsmouth-ba, illetve Stonehenge-be kirándulhatunk.

(belépők: kb.21-33 ₤)

5. NAP Reggel ismét vár minket London! Délelőtt számtalan világsztárral készíthetünk közös fényképet – no persze csupán viaszfiguráikkal, mégpedig Madame Tussaud Panoptikumában (F). Délután a világ egyik legnagyobb múzeumába, a British Museum-ba látogatunk, majd estig lehet vásárolni szabadprogram keretében az Oxford Street-en! Telepakolt bevásárlótáskákkal indulunk innen szállásunkra. 6. NAP Reggel elhagyjuk szálláshelyünket és Greenwichbe látogatunk, ahol az Old Royal Observatory (F) és a National Maritime Museum látnivalóival ismerkedünk meg. Majd – hajóval (F), VAGY vonattal (F) – átmegyünk a Towerhez! A Tower of London (F) véres történelme, hollói, őrei, tornyai és a királyi koronázási ékszerek bizonyosan elkápráztatnak mindenkit. A Tower megtekintése után nem szabad kihagyni a fish’n’chips-et, majd elsétálunk a Szent Pál Székesegyház (F), a Monument, a Millenium Brigde és a Globe színház (F) épületeihez. (Az autóbusz nem mozoghat, helyi közlekedés igénybevétele szükséges.) Innen indulunk a kikötőbe, majd átkelünk a csatornán a Csalagúton. Az éjszakát az autóbuszon töltjük, vagy tranzitszállás igénybevétele lehetséges. 7. NAP Folyamatos utazás után Budapestre az esti órákban érkezünk meg.

Párizsi kitérő esetén: 6. NAP Greenwich és a Tower megtekintése után hamarabb kelünk át a Csalagúton, hogy Párizs környékén elfoglalhassuk tranzitszállásunkat. 7. NAP Reggel Párizs belvárosába indulunk. A városba érve metróval illetve gyalogosan tekintjük meg a főbb nevezetességeket (az autóbusz nem mozoghat): La Défense, Diadalív, Champs Élysées, Place de la Concorde, Place Vendôme, Louvre (F), Tuileriák kertje, Pont Neuf, Cité, Notre Dame, Invalidusok Dómja (F). Este letekintünk az Eiffeltoronyról (F), vagy a Montparnassról (F) ahonnan egész Párizs a szemünk elé tárul esti megvilágításban. VAGY: Reggel Disneylandbe (F) indulunk, ahol egész napos fakultatív szabadprogram vár bennünket Mickey egér és Donald kacsa, Villám McQueen és Aranyhaj birodalmában. (A párizsi programot igénylők a fővárost metróval érhetik el.) Az esti órákban indulunk haza, az éjszakát a buszon töltjük. Útvonal: Franciaország – Németország – Ausztria – Hegyeshalom 8. NAP A délutáni órákban érkezünk haza Budapestre.

Challenge - A DIÁKUTAZTATÓ • Telefon: 1/343-3030, 1/413-6152 • www.challenge.hu


Good morning - Bonsoir (8 nap)

0. NAP Az esti órákban Budapestről indulunk útnak. Az éjszakát az autóbuszon töltjük. 1. NAP Folyamatosan utazunk. Hegyeshalom – Bécs – Linz – Passau – Köln útvonalon. Délután, a menetidő függvényében egy-két órás városnéző sétát teszünk Európa fővárosában, Brüsszelben: Grande Place, Maneken Pis, Jeanneke Pis, Királyi Palota és kert, Atomium. Útközben 3-4 óránként félórás pihenőt tartunk kulturált benzinkutaknál, európai színvonalú mosdóhelyiségeknél. Este elfoglaljuk tranzitszállásunkat egy dunkerque-i hotelben. 2. NAP Kora reggel megérkezünk a kikötőbe, majd Calais és Folkestone között átkelünk a Csalagúton. Innen továbbindulunk Canterbury-be, az anglikán egyház központjába, ahol látogatást teszünk a katedrálisba (F), majd sétálgatunk a városka főutcáján, a hangulatos, favázas szerkezetű házak között. Következő úti célunk Greenwich lesz, ahol megtekintjük az Old Royal Observatory-t (F) a meridián vonallal és a Camera Obscura sötétkamrával, illetve a National Maritime Museum-ot. Este elfoglaljuk angliai szállásunkat. 3. NAP Reggeli után London felfedezése vár ránk, amit a csoportvezető irányításával, autóbusszal illetve gyalogosan teszünk meg: Houses of Parliament - Big Ben - Westminster Abbey (F) - Whitehall - 10 Downing Street - Horse Guards St. James’s Park - Buckingham Palace - Pall Mall - Piccadilly - St James’s Palace - West End. Csodás panorámában gyönyörködhetünk a London Eye-ról (F), amit egy séta követ a South Bank-on: London Aquarium, County Hall, Shell Centre. Délben elfogyasztjuk csomagolt ebédünket, majd irány a Covent Garden. Délután a Kensington-negyed nevezetességeit tekintjük meg: Hyde Park, Kensington Park, Albert Memorial, Albert Hall, Harrods áruház. A napot múzeumlátogatás zárja: felkeressük a Natural History Museum-ot, ahol természettudományi és őslénytani kiállítást nézünk meg, valamint részesei lehetünk egy imitált föld­ rengésnek, VAGY ellátogathatunk a Science Museum-ba, ahol a tudomány és technika csodáit fedezhetjük fel. Indulás a szállásra, vacsora.

4. NAP Reggeli után ismét irány London! Bevesszük a Tower of London-t (F), ahol megtekintjük a koronázási ékszereket is. A program végeztével a Cityben sétálunk, ahol a St Paul’s Cathedral (F), a Millenium Bridge, a Monument és Shakespeare Globe színháza (F) vár ránk. Délben elfogyasztjuk csomagolt ebédünket, majd Hampton Courtba (F) indulunk, mely a Tudor-kor és az angol reneszánsz és barokk építészet egyik legszebb példája. Igény esetén a látogatókat VIII. Henrik-korabeli ruhákat viselő idegenvezetők kalauzolják a kastélyban, és megtekinthetjük a 300 éves sövénylabirintust is. Indulás a szállásra. 5. NAP Ma délelőtti programunk a Madame Tussaud’s Panoptikum (F) megtekintése lesz, ahol világszerte ismert, néha hírhedt személyiségek viaszmásai mellett készíthe­ tünk élethű fotókat. Csomagolt ebédünk elfogyasztása után ellátogatunk a hétmillió kiállított tárgyat felvonultató gyűjteménnyel büszkélkedő British Museumba. A napot szabadidő és vásárlási lehetőség zárja az Oxford Streeten. Indulás a szállásra. 6. NAP Reggeli után búcsút veszünk Londontól és a kikötő felé indulunk. Átkelünk a Csalagúton, majd buszunk úticélja Párizs. A városba érve autóbusszal felkeressük a főbb nevezetességeket: La Défense, Diadalív, Champs Élysées, Place de la Concorde, Opera, Place Vendôme, Louvre, Tuileriák kertje, Pont Neuf, Cité, Notre Dame, Invalidusok Dómja, École Militaire. Igény esetén az Eiffel tornyot (F) is meghódíthatjuk, ahonnan páratlan látvány tárul szemünk elé. A nap végén elfog-laljuk szálláshelyünket. 7. NAP Reggeli után a csoport érdeklődési köre szerint választható egységesen Disneyland (F) vagy Asterix park (F) VAGY visszatérünk Párizs belvárosába, ahol hajókázhatunk a Szajnán (F), de megtekinthetjük a Louvre-ot, (F) Napóleon sírját, (F) a Sacre Coeur-t, vagy a Notre Dame-ot. (Autóbuszos mozgás nem lehetséges, helyi közlekedés igénybevétele szükséges.) A késő délutáni órákban hazaindulunk és folyamatosan utazunk haza-felé, rövid pihenőkkel. Éjszakát az autóbuszon töltjük. 8. NAP Budapestre az délutáni órákban érkezünk haza.

UTAZÁS: autóbusszal

Részvételi díj

info

8 fő után 1 INGYEN

CSALÁDOKNÁL (40+5+2) 18. évig:

111.800 Ft Betöltött 18. évtől:

115.800 Ft Utasbiztosítás: gyerek: 2.700 Ft, felnőtt: 4.900 Ft

2013-as indulási időpontok: Bármely időpontban A részvételi díj tartalmazza: autóbusz-közlekedés költségei, retúr Csalagút, 4 éjszakai szállás brit családoknál 2-3 ágyas szobákban, teljes ellátás (csomagolt ebéd) a londoni napokon, 1 éj tranzitszállás odafelé úton ellátás nélkül, 1 éjszaka szállás Párizs környékén, a visszaúton reggelivel, idegenvezetés költségei. További költségek: retúr kompátkelés, illetve komp / Csalagút különbözete: +1.500 Ft/ fő Fakultatív (F) múzeumbelépők: kb. gyerek: 65 ₤, felnőtt: 90 ₤ (Tower of London, Madame Tussaud’s Panoptikum,Canterbury Cathedral, London Eye, Hampton Court) Párizs kb. gyerek: 45 €, felnőtt: 65 € (Eiffel torony, Disneyland)

www.challenge.hu • Telefon: 1/343-3030, 1/413-6152 • Challenge - A DIÁKUTAZTATÓ

9


Nyelvtanfolyam Londonban (7 nap)

UTAZÁS: autóbusszal

info

8 fő után 1 INGYEN

Részvételi díj

CSALÁDOKNÁL (40+5+2) 18. évig:

109.900 Ft

0. NAP Autóbuszunkkal az esti órákban kelünk útra Budapestről. Az éjszakát az autóbuszon DVD-zéssel, ismerkedéssel, pihenéssel töltjük. Folyamatosan utazunk, útközben átlagosan 3 óránként pihenőt tartunk.

Betöltött 18. évtől:

114.900 Ft Utasbiztosítás: gyerek: 2.400 Ft, felnőtt: 4.300 Ft

2013-as indulási időpontok: Bármely időpontban A részvételi díj tartalmazza: autóbusz-közlekedés költségei, retúr Csalagút, 4 éjszaka szállás vendéglátó családoknál, teljes ellátással (csomagolt ebéd) 2-3 fő együtt, 9, 45 perces nyelvi óra (3x3 óra) 10 fős zárt tanulócsoportban egy angol anyanyelvi tanárral (40 főre 4 angoltanár), szükséges tananyagok, bizonyítvány a kurzus elvégzéséről, idegenvezető költségei További költségek: - odaút / visszaút tranzitszállás költsége ellátás nélkül (HF, 3 á): +5.500 Ft/fő/éj - retúr kompátkelés, illetve komp / Csalagút különbözete: +1.500 Ft/fő - Egynapos Párizsi kitérő esetén: +10.000 Ft/fő + biztosítás felár (Egy éj tranzitszállás egy Párizs környéki hotelben (HF, 3 ágyas elhelyezés) reggelivel, autóbusz-közlekedés, autópályadíjak, napidíjak többletei) További lehetőségek a nyelvtanfolyamos prog­ramnál (18 év alatt): - 4 éjszaka kint tartózkodás, 12 angolórával (3x4 óra): 114.900 Ft/fő - 5 éjszaka kint tartózkodás, 12 angolórával (4x3 óra): 125.900 Ft/fő + biztosítás felár - 5 éjszaka kint tartózkodás, 15 angolórával (5x3 óra): 130.900 Ft/fő + biztosítás felár - betöltött 18. évtől: +5.000 Ft/fő Fakultatív (F) múzeumbelépők: kb. Gyerek: 70 ₤, felnőtt: 100 ₤ (Canterbury Katedrális, Rochester katedrális, London Eye, hajózás a Temzén, Tower of London, Madame Tussaud’s panoptikum, Hampton Court) Helyi közlekedés Londonban (egy nap): diák: 4 ₤, felnőtt: 6 ₤ Párizs kb.: gyerek 45 €, felnőtt: 65 € Eiffel torony, Disneyland)

10

1. NAP A mai nap utazással fog eltelni, a Hegyeshalom – Ausztria – Németország – Belgium útvonalon haladva. Brüsszelben, Belgium és Európa fővárosában a csoportvezető irányításával néhány órás gyalogos városnézésen veszünk részt: Grande Place, Maneken Pis, Jeanneke Pis, Királyi palota és kert, Atomium. Innen indulunk mai utolsó úti célunk, Franciaország felé, ahol javasolt, hogy egy Dunkerque melletti tranzithotelben pihenjük ki az út fáradalmait. 2. NAP Reggel átkelünk Angliába a Csalagúton. Folkestoneba érkezünk, majd innen azonnal az anglikán egyház központ­ja, Canterbury felé vesszük az irányt, ahol megtekintjük a katedrálist (F), benne Thomas Becket, a legendás érsek mártíromságának helyszínét. Ezután Dickens városában, Rochesterben tartunk rövid városnézést, ahol a katedrálist (F) és a várromot nézzük meg. VAGY a Leeds Kastély (F kb. 12-15 ₤), az egyik legszebb angol várkastély felé indulunk, ahol a csodás tó szigetére épült romantikus kastély mellett annak szemet gyönyörködtető és vadkacsákkal, pávákkal és egyéb, különleges állatokkal teli parkja és egy igen különleges sövénylabirintus fogad bennünket. A program végeztével indulunk a szállásra. 3. NAP A vendéglátó családoknál elfogyasztott reggeli után 9 órától 12:30-ig nyelvi órákon veszünk részt, majd a csomagolt ebéd elfogyasztása után Londonba indul a csoport. Itt előbb madártávlatból nézzük meg a várost, a London Eye-ról (F), majd gyalogosan: a csoportvezető irányításával végigsétáljuk a belváros leghíresebb helyeit. (Houses of Parliament, Big Ben, Westminster Abbey, 10 Downing Street, Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Buckingham Palota) A városnézés után, az idő függvényében látogatás lehetséges a Natural History Museum-ba. A

nap végén vendéglátó családjainkhoz utazunk, ahol vacsora is vár bennünket. 4. NAP A reggeli után ma is angolórákon veszünk részt 9 és 12:30 között. Ma is csomagolt ebédet fogyasztunk, majd délután a Madame Tussaud’s Panoptikum (F) viaszbábui között sétálva készíthetünk magunkról és kedvenc színészeinkről, sportolóinkról és zenészeinkről közös képet. A viaszbábuk után múmiák várnak ránk a British Museumban, majd mindenki bevásárolhat az Oxford Streeten. Vacsora a családoknál. 5. NAP A már megszokott reggeli és a 9-től 12:30-ig tartó nyelvórák után ma Hampton Courtba (F) indulunk, mely a Tudor kor és az angol reneszánsz és barokk építészet egyik legszebb példája. A látogatókat VIII. Henrik-korabeli ruhákat viselő idegenvezetők is körbevihetik a kastélyban, majd – ha marad idő – megtekinthetjük a 300 éves sövénylabirintust is. (Igény esetén a program Londonra, vagy Windsorra cserélhető) Este a családoknál vacsorázunk. 6. NAP Reggeli után elköszönünk vendéglátó családunktól, és az egész napot Londonban töltjük! Először a Tower of London-t (F) keressük fel, ahol a több száz éves falak véres történetekről mesélnek, illetve megtekintjük a királyi koronázási ékszereket is. Hajókirándulást teszünk a Temzén (F) Greenwichbe, ahol felkeressük a világ időszámításának központját: a királyi obszervatóriumot, ahol a meridián vonal is húzódik, illetve a Tengerészeti Múzeumot. (az autóbusz nem mozoghat) Este innen indul buszunk a Csalagút angliai bejárata, Folkestone felé- Átkelünk a La Manche csatornán és hazaindulunk. Az éjszakát az autóbuszon töltjük. 7. NAP Franciaország – Belgium – Németország – Ausztria – Hegyeshalom útvonalon haladva folyamatosan utazunk hazafelé, útközben néhány óránként megállunk benzinkutaknál. Budapestre az esti órákban érkezünk haza.

Challenge - A DIÁKUTAZTATÓ • Telefon: 1/343-3030, 1/413-6152 • www.challenge.hu


Repüljünk Londonba! (6 nap)

UTAZÁS: repülővel

info

Kint tartózkodás díja: (10+1, 20+2, 30+3, 40+4) DIÁK (18. évig):

55.000 Ft FELNŐTT:

60.000 Ft + repülőjegy fapados járatra illetékkel, stornóval

kb. 60.000 - 80.000 Ft/fő Retúr reptéri transzfer:

18.000 Ft/fő 11.000 Ft/fő 30+3: 8.000 Ft/fő 40+4: 7.000 Ft/fő 10+1:

20+2:

Utasbiztosítás: gyerek: 2.000 Ft, felnőtt: 3.700 Ft

1. NAP A budapesti Liszt Ferenc reptérről indulunk Londonba. Megérkezés után a londoni program a repülő érkezésétől függ. Helyi közlekedéssel, vagy transzferrel este elfoglaljuk szállásunkat a London környéki vendéglátó családoknál, vacsora. 2. NAP Reggel London belvárosába látogatunk helyi közlekedéssel, ahol a csoportvezető irányításával gyalogos városnézésben lesz részünk: Westminster és környéke, Buckingham Palace, St. James Park, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, 10 Downing Street, Houses of Parliament, Big Ben … Felszállunk a London Eye-ra (F), ahonnan az egész várost be lehet látni, sőt, szép idő esetén a 40 kilométerre fekvő Windsorig is el lehet látni! A csomagolt ebéd, majd felkeressük az Imperial War Museum-ot, ahol egy földalatti bunker is található és betekintést kapunk London II. világháború alatti életéből. Majd a szállásra indulunk, vacsora vár ránk. 3. NAP Reggeli után Londonba indulunk, ahol előbb megtekintjük a Tower of London-t (F) a királyi koronázási ékszerekkel és elmegyünk a Tower Bridge-hez, majd, csomagolt ebédünk elfogyasztása után ellátogatunk a Szent Pál Székesegyházhoz (F) és a Monumenthez. Átsétálunk a Millenium Bridge-en, és látogatás lehetséges a Globe (F) színházba is. Este, ha a csoport jó nyelvtudással rendelkezik, részt vehet egy Shakespeare korabeli előadáson is. (Állójegy, kb. 5 ₤, előfoglalás szükséges!) A program végeztével szállásunkra indulunk. 4. NAP Reggeli után hajóval (F) Greenwichbe kirán-

dulunk, ahol az Old Royal Observatory (F) és a National Maritime Museum látványosságait nézzük meg. Csomagolt ebédünk elköltését követően a British Museumba látogatunk, ahol az ország régészeti csodái és időszaki speciális kiállítások várnak bennünket. Kulturális élményekkel feltöltődve indulunk vásárolni az Oxford Street-en. Ha marad időnk, megtekinthetjük még a Believe It Or Not (F) szuperkiállítást is. A nap végén a szállásra utazunk, vacsora. 5. NAP Reggeli után ismét London belvárosába megyünk, ahol a Madame Tussaud’s Panoptikum (F) viaszbábui között sétálva készíthetünk magunkról és kedvenc színészeinkről, sportolóinkról és zenészeinkről közös képeket.A panoptikum után a Hyde Parkban sétálunk, felkeressük a híres Speaker’s Corner-t is. Ma is kaptunk csomagolt ebédet, melyet a városban fogyasztunk el. Délután Natural History Museum-ot keressük fel, ahol természettudományi és őslénytani kiállítást nézhetnek meg, s részesei lehetnek egy imitált földrengésnek is. VAGY a Science Museumba látogatunk, ahol a tudo-

mány és a technika újdonságai, és egy interaktív játszóház vár minket, esetleg a Victoria&Albert Museum-ot kereshetjük fel, ahol képzőművészeti és iparművészeti kiállítás fogadja a látogatókat. Este búcsút veszünk

Londontól, hiszen másnap reggel indulunk hazafelé. A szállásunkra érünk és megvacsorázunk.

6. NAP Reggeli után transzfer a reptérre, majd megérkezünk Budapestre. (A napi program a repülőjárat függvénye.) A reptérről mindenki önállóan utazik haza.

2013-as indulási időpontok: Bármely időpontban (repülő ára, telítettsége befolyásolhatja) A részvételi díj tartalmazza: szállás (5 éjszaka) családoknál teljes ellátással (csomagolt ebéd) 2-3 fő/család. A családok hozzák – viszik a gyerekeket a találkozási pontoktól minden nap! További költségek: Travelcard egy hétre a helyi közlekedéshez: 15 év alatt: kb. 25 ₤/fő, 15 év felett: kb. 40 ₤/fő (igény esetén a napi programhoz külön buszt tudunk biztosítani – külön költség) Nyelvtanfolyam költsége: (10 fős csoportban)

9 óra:

15.500 Ft/fő

12 óra:

20.500 Ft/fő

15 óra:

25.500 Ft/fő

A program további éjszakákkal bővíthető: gyerek: +11.000 Ft/fő/éj, felnőtt: +12.000 Ft/fő/éj Fakultatív (F) programok, múzeumbelépők, költsége kb.: gyerek: 70 ₤, felnőtt: 95 ₤ (London Eye, Tower of London, Szent Pál Székesegyház, Madame Tussaud’s Panoptikum, hajó Greenwichbe, Shakespeare’s Globe) Kiegészíthető a program Windsor kirándulással, költsége kb.: gyerek: 25 ₤, felnőtt: 30 ₤ (Vonattal Windsorba és vissza, Windsor Kastély belépő) (Idegenvezető külön költség mellett lehetséges) A kedvező árhoz a fapados járatoknál minimum 3 hónappal előre történő foglalás szükséges, konkrét nevekkel és időponttal. A jegyek nem módosíthatóak és nem visszaválthatóak. Ha valaki meggondolja magát, elvesznek. Ingyen jegy nincs. Storno (5%) megkötése ajánlott!

www.challenge.hu • Telefon: 1/343-3030, 1/413-6152 • Challenge - A DIÁKUTAZTATÓ

11


Az igazi Harry Potter (8 nap)

UTAZÁS: autóbusszal

Részvételi díj

info

8 fő után 1 INGYEN

0. NAP Az esti órákban indulunk Budapestről. Az éjszakát az autóbuszon töltjük.

CSALÁDOKNÁL (40+5+2)

1. NAP Folyamatos utazásunkat 3-4 óránkénti pihenővel szakítjuk meg. A pihenőt mindig kulturált benzinkutak parkolóinál iktatjuk be. Útvonalunk: Hegyeshalom – Bécs – Linz – Passau – Köln – Brüsszel lesz. Brüsszelben, a menetidő függvényében néhány órás séta vár bennünket a belvárosban: Szent Mihály székesegyház, Bartók-szobor, Grande Place, Maneken Pis, Jeanneke Pis, simogató fal, stb. Igény esetén lehetőség nyílik egy kis csoki,- gofri,- vagy sörkóstolásra is. Rövid időnk lesz rá, de nem hagyjuk ki az Atomium megtekintését sem. Javasolt tranzitszállásunk Dunkerque-ben.

2013-as indulási időpontok: március 22 - június 12 között és augusztus 25-től 18. évig:

115.900 Ft Betöltött 18. évtől:

119.900 Ft június 13 - augusztus 25 között 18. évig:

124.900 Ft Betöltött 18. évtől:

128.900 Ft Utasbiztosítás: gyerek: 2.700 Ft, felnőtt: 4.900 Ft A részvételi díj tartalmazza: autóbusz-közlekedés költségei, átkelés a csatornán odaúton Csalagúttal CalaisFolkestone útvonalon, visszafelé komphajóval NewcastleAmsterdam útvonalon 4 ágyas belső kabinokban étkezés nélkül, 2 éjszaka szállás vendéglátó családoknál teljes ellátással (csomagolt ebéddel) 2-3 fő együttes elhelyezésével London, 1 éjszaka szállás Oxfordnál reggelivel több ágyas elhelyezéssel, ifjúsági szálláson, 1 éjszaka szállás Yorknál reggelivel több ágyas elhelye­ zéssel ifjúsági szálláson, idegenvezető költségei További költségek: - odaút tranzitszállás költsége ellátás nélkül (HF): 3 ágyas: +5.500 Ft/fő/éj, 2 ágyas: +7.500 Ft/fő/éj -vacsora az ifjúsági szállásokon: kb. 12 ₤/fő/alkalom Fakultatív (F) múzeumbelépők: kb. Anglia: 18 év alatt: 70 ₤, 18 év felett: 90 ₤ (London Eye Warner Bross Stúdió – Harry Potter forgatások, Oxford Christ Church College,Glouchester katedrális, York Katedrális, Durnham Castle, Alnwick Castle,) Amszterdam: kb. 40-50 € (metrójegy, múzeumbelépők)

12

2. NAP Reggel a kikötőbe indulunk és átkelünk a csatornán Csalagúton. Angliába érve egyből Londonba indulunk, gyalogos városnézésen veszünk részt: Westminster és környéke, Buckingham Palace, St. James park, Houses of Parliament, Big Ben, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, 10 Downing Street… Ezután a London Eye-hoz (F) megyünk, ahonnan a brit főváros csodálatos panorámája tárul elénk. Felkeressük a New Scotland Yard épületét - a Westminster és a St. James Park között - ahol találkozhatunk egy filmbéli telefonfülkével, mely átrepít bennünket a csodálatos varázsvilágba és a Mágia-ügyi minisztériumba. Majd sétálunk a Covent Garden környékén, ahonnan eljutunk a Holbourne környékére, a Grimmauld Place 12 számhoz, ahol Sirius Black, Harry keresztapja lakott. Innen indulunk a szállásra, amely olyan, Privet Drive típusú London kertvárosi részen lévő családi szállás lesz, ahol Harry maga is lakott mugli rokonaival. 3. NAP Reggeli után buszunkkal elhaladunk a London Zoo épülete mellett a Regent Parknál, ahol Harry felfedezte, hogy beszéli a kígyók nyelvét, majd látogatást teszünk a Kings Cross-on, ahol a 9 és ¾-ik vágányról (valójában a 4-es vágányról) indul a híres Roxfort Express. A nap fő attrakciója, hogy ellátogatunk a Warner Bross Studióba (F), ahol megcsodálhatjuk a Harry Potter film forgatásának minden részletét. (Ez a híres Leavesden Stúdió Watford mellett, mely régen Rolls-Royce gyár volt.) Délután szabadprogram

vár minket, amit vásárlásra fordíthatunk a Leaderhall Marketen – az „Abszol út”-on. Indulás a szállásra London, vacsora. 4. NAP Reggeli után Oxfordba kirándulunk, ahol ellátogatunk a Bodleian könyvtár épületéhez, ahol Harry sok éjszakáját töltötte; a Divinity School épületéhez, ahol a tanóra- és betegszoba jeleneteket forgatták; illetve a Christ Church College-ba (F), ahonnan a forgó lépcsőhöz és ebédlőteremhez merítettek ihletet a filmek alkotói. Délután a Gloucesterbe kirándulunk, ahol a katedrálisban (F), a kerengőn forgatták az első, második és a hatodik rész egyes jeleneteit, s láthatjuk a Griffendél- ház folyosóit. Indulás az ifjúsági szállásra, Oxfordba. 5. NAP Reggeli után York felé indulunk. A katedrális (F) és az óváros kedves kis házacskáinak megtekintése után a csoport rövid szabadprogramot kap vásárlásra. Délután a Yorkshire Moors megtekintése következik, ahol Goathland vasútállomáson, - „Roxmorts”- a Roxford Express picinyke állomása tekinthető meg. Este szállás a York-i ifjúsági szálláson. 6. NAP Reggeli után Durnham városában megtekintjük a kastélyt (F), mint forgatási helyszínt, ahol a Roxfort havas belső udvara került filmre. Majd az Alnwick Castle-hoz (F) látogatunk el, mely a Roxfort iskolai jeleneteinek színhelye volt, főleg a seprűlovaglás-órák jeleneteit forgatták itt. Innen Newcastle-be, a kikötőbe indulunk és komppal Amsterdam felé. Éjszaka a hajó kabinjaiban. 7. NAP Érkezés Amsterdamba másnap reggel. Ezen a napon egy egész napos, kellemes tempójú gyalogos városnézés következik Amsterdamban, Észak Velencéjében. (Buszunknak állnia kell 9 órát.) Megtekintjük a királyi palotát és a dómot, a Hansa-házakat, a hajózható csatornákat és azt a több száz hidat, ami sajátos hangulatát adja a városnak. Fakultatív programként sétahajózáson vehetünk részt a csatornákon. Amszterdami élményeinkkel feltöltődve indulunk hazafelé, és ezt az éjszakát az autóbuszon töltjük. 8. NAP Folyamatos hazautazás és 3-4 óránkénti pihenők után a késő délutáni órákban érkezünk meg Budapestre.

Challenge - A DIÁKUTAZTATÓ • Telefon: 1/343-3030, 1/413-6152 • www.challenge.hu


Párizs – London és a csodálatos angol vidék (7 nap)

0. NAP Buszunk a déli órákban indul el Budapestről. Az éjszakát DVD-zéssel és pihenéssel töltjük az autóbuszon. Folyamatos utazásunkat átlagosan 3 óránként szakítjuk meg kulturált benzinkutak parkolóiban. Hegyeshalom – Ausztria – Németország –Franciaország. 1. NAP Megérkezünk Párizsba a reggeli órákban, majd egész napos gyalogos városnézés következik a fények városában: Eiffel Torony (F), Mars mező, Invalidusok Dómja, Diadalív, Champs Elysées, Place de Concorde, Place Vendome, Louvre, Tuileriák kertje, Pont Neuf, Cité, Notre Dame…. (párizsi program esetén az autóbusz nem tud

mozogni 9 órát, így helyi közlekedés igénybevétele szükséges) (Amennyiben lesz 20 diák, akik Disneylandbe (F) szeretnének elmenni, lehetséges, ez esetben kettébontjuk a csoportot!) Este elfoglaljuk szállásunkat egy Párizs környéki tranzithotelben. (HF1 -3ágyas elhelyezés)

2. NAP Kora reggel a kikötő felé vesszük az irányt, és átkelünk a La Manche csatornán kb. dél körül. Angliába érve Canterburybe indulunk, ahol felkeressük a Canterbury katedrálist (F), benne Thomas Becket, a legendás Canterbury érsek mártíromságának helyszínét. Majd a tengerparti szakaszon indulunk el - Brighton városát érintve - szállásunkra a családokhoz, vacsora. 3. NAP Reggel Portsmouth felé vesszük az i­ rányt. Megtekinthetjük a Historic Dockyards (F) – Tengerészeti Múzeumot és a Victory-t, Nelson admirális hajóját. Délután több ezer évet megyünk vissza az időben, hiszen meglátogatjuk Stonehenge (F) misztikus kőoszlopait. A nap utolsó programjaként Salisburybe látogatunk. Felkeressük az ország legmagasabb tornyával és a legöregebb órájával büszkélkedő katedrálist, (F) ahol a Magna Carta egyik példánya is található. Visszafelé útközben – ha marad idő - megállunk Winchesterben, ahol Arthur király kerekasztalát (F kb. 4 ₤) tekinthetjük meg. Innen indulunk vissza a szállásra. 4. NAP Ma Anglia egyik legszebb középkori kastélyának, a Warwick Castle (F) megtekintése következik, ahol Anglia 3 nagy történelmi korszakát fedezhetjük fel viasz-

figurák segítségével. Délután Oxfordba indulunk, ahol körülnézünk az egyetemváros ódon épületei között, és felkeressük a Christ Church College-t (F), ahol a Harry Potter-filmek ebédlőtermének és forgó lépcsőházának mintát adó termek találhatóak. Oxfordból a londoni szállásra indulunk. 5. NAP Reggel London belvárosába látogatunk, ahol a csoportvezető irányításával gyalogos városnézésben lesz részünk: Westminster és környéke, Buckingham Palace, St. James Park, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, 10 Downing Street, Houses of Parliament, Big Ben … Felszállunk a London Eye-ra (F), ahonnan az egész várost megcsodálhatjuk, sőt, szép idő esetén a 40 kilométerre fekvő Windsorig is el lehet látni! Majd a számtalan világsztárral készíthetünk közös fényképet – no persze csupán viaszfiguráikkal, mégpedig Madame Tussaud Panoptikumában (F). Ha még belefér időnkbe, akkor a Natural History Museum természettudományi és őslénytani, a legtöbb kiállító-teremben interaktív kiállítását nézzük meg. A színes program lezárásaként a szállásra indulunk. 6. NAP Reggel elhagyjuk szálláshelyünket, délelőtti programunkon a Tower of London (F) véres történelme, hollói, őrei, tornyai és a királyi koronázási ékszerek bizonyo­­san elkápráztatnak mindenkit. A Tower megtekintése után nem szabad kihagyni a fish’n’chips-et, majd átsétálunk a Tower Bridge-en, és elmegyünk a Szent Pál Székesegyház (F), a Monument, a Millenium Brigde és a Globe színház (F) épületeihez. Délután a világ egyik legnagyobb múzeumába, a British Museum-ba látogatunk, majd estig lehet vásárolni szabadprogram keretében az Oxford Street-en! (Az autóbusz nem mozoghat, helyi

közlekedés igénybevétele szüksége, jegy ára: 4-6 ₤.)

Innen indulunk a kikötőbe, majd átkelünk a csatornán a Csalagúton. Az éjszakát az autóbuszon töltjük. 7. NAP Folyamatos utazás után Budapestre az esti órákban érkezünk meg.

UTAZÁS: autóbusszal

Részvételi díj

info

8 fő után 1 INGYEN

CSALÁDOKNÁL (40+5+2) 18. évig:

102.900 Ft Betöltött 18. évtől:

106.900 Ft Utasbiztosítás: gyerek: 2.400 Ft, felnőtt: 4.300 Ft

2013-as indulási időpontok: Bármely időpontban A részvételi díj tartalmazza: autóbusz-közlekedés költségei, retúr Csalagút, 4 éjszaka szállás vendéglátó családoknál teljes ellátással (csomagolt ebéd) 2-3 fő együttes elhelyezésével, idegenvezető költségei, odaút tranzit Párizs reggeli nélkül (HF 3 ágyas) További költségek: - retúr kompátkelés különbözete, illetve komp / Csalagút különbözete: +1.500 Ft/fő - reggeli Párizsban: +1.500 Ft/fő Fakultatív (F) múzeumbelépők: kb. Gyerek: 95 ₤, felnőtt: 130 ₤ (Canterbury Katedrális, Portsmouth Historic Dockyards, Stonehenge, Salisbury Cathedral, Warwick Castle, London Eye Christ Church College Oxford, Tower of London, Madame Tussaud’s Panoptikum) Párizs: (helyi közlekedés kb. 5-7 €, Hajózás a Szajnán, kb. 12 €, Eiffel torony: 14-17 €, vagy Disneyland, gyerek 30 €, felnőtt: 45 €)

www.challenge.hu • Telefon: 1/343-3030, 1/413-6152 • Challenge - A DIÁKUTAZTATÓ

13


Ki volt VIII. Henrik? (8 nap)

UTAZÁS: autóbusszal

Részvételi díj

info

8 fő után 1 INGYEN

CSALÁDOKNÁL (40+5+2) 18. évig:

99.900 Ft

+11.000 Ft tranzit Betöltött 18. évtől:

105.900 Ft +11.000 Ft tranzit Utasbiztosítás: gyerek: 2.400 Ft, felnőtt: 4.300 Ft

2013-as indulási időpontok: április 13., május 11., július 13., augusztus 10. (Zárt csoportok kérés esetén ettől eltérő időpontban is indulhatnak) A részvételi díj tartalmazza: autóbusz-közlekedés költségei, váltott átkelés a csatornán komp/csalagút, 4 éjszaka szállás vendéglátó családoknál teljes ellátással (csomagolt ebéd) 2-3 fő együttes elhelyezésével, idegenvezető költségei, odavisszaút tranzitszállás ellátás nélkül (HF, 3 ágyas), minden napra 1 feladatlap a programhoz kapcsolódóan További költségek: - fakultatív múzeumbelépő: Madame T, Westminster Abbey (kb. 25-30 ₤) - kiállási díj vidéki csoportoknak, helyszíni indulás esetén Fakultatív (F) múzeumbelépők: kb. Gyerek: 85 ₤, felnőtt: 110 ₤ (Canterbury Katedrális, Leeds Castle, London Eye, Windsor Kastély, Tower of London, Hatfield House, Hever Castle, Kimbolton Castle, Peterborough Katedrális, Hampton Court Palace)

Kérje Mobil home-os ajánlatunkat is!

14

0. NAP Az esti órákban indulunk Budapestről. Az éjszakát az autóbuszon töltjük.

megtekintjük az angol főváros csodálatos panorámáját esti kivilágításban. Szállás.

1. NAP Folyamatosan utazunk Hegyeshalom – Ausztria – Németország – Belgium útvonalon. Útközben 3-4 óránként félórás pihenőt tartunk kulturált benzinkutak parkolóinál. A menetidő függvényében egy-két órás délutáni városnézés Brüsszelben: Grande Place, Maneken Pis, Atomium, Királyi palota és kert. Este érkezünk meg Franciaországba és elfoglaljuk szállásunkat egy dunkerque-i tranzithotelben.

4. NAP Ma reggel a Hever Castle-t keressük fel, ahol Boleyn Anna nevelkedett, majd Cleves-i Anna lakhelye lett. Ezután Londonba indulunk és felkeressük a Victoria & Albert Museum-ot, ahol Holbein mester Cleves-i Annáról készült híres képe látható, amely alapján Henrik a házasság mellett döntött. Délután ismét London belvárosa vár minket, a Madame Tussauds-nál (F) találkozhatunk magával Henrikkel, természetesen csupán viasz-szobrával és 6 feleségével, majd a csoport ajándékvásárlásra fordítható szabadprogramot kap az Oxford Streeten. Szállás és vacsora.

2. NAP Korán reggel a kikötő felé indulunk és átkelünk a Csatornán. Angliába érve megcsodáljuk a doveri fehér sziklákat, melyeket Henrik is látott, amikor számos alkalommal átkelt a csatornán, majd hazatért Franciaországból. Első úti célunk a Canterbury katedrális lesz, a Henrik által alapított anglikán egyház központja. Ezt a Leeds Castle követi, mely VIII. Henrik és első felesége, Aragóniai Katalin kedvenc vidéki kastélya volt. A szemet gyönyörködtető park és a romantikus kastélyépület után felfedezzük a sövénylabirintust is. Ezután London felé vesszük az irányt és Greenwichbe látogatunk, ahol Henrik maga és gyermekei is születettek, és ahol a hatból két esküvőjét tartották. Szállásra érkezünk, vacsora. 3. NAP Délelőtt gyalogos városnézés során felfedezzük London belvárosát: Houses of Parliament, Big Ben, Westminster-negyed, St. James Park, Buckingham Palota, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, 10 Downing Street. Felkeressük az egykori Whitehall palota helyszínét is, ahol Henrik élt, majd a Westminster Abbey-ben (F) tiszteletünket tesszük a híres Tudorok sírjánál: a negyedik feleség, Cleves-i Anna, Henrik szülei, illetve lányai: Véres Mária és I. Erzsébet vannak itt eltemetve. Délután a Hertford Castle-hez kirándulunk, ahol Aragóniai Katalin élt rövid ideig (kívülről), majd a Hatfield House-hoz utazunk, ahol Henrik és Boleyn Anna közös lánya, a későbbi I. Erzsébet királynő élt gyerekkorában. A nap végén elfogyasztjuk csomagolt vacsoránkat és a London Eye-ról

5. NAP Reggel a Tower of London felé vesszük az irányt, ahol Henrik két feleségét, Boleyn Annát és Cathrin Howard-ot fogva tartotta és lefejeztette. Látjuk majd Henrik eredeti páncélját és a királyi kincseskamrát is. A Tower megtekintése után Cambridgeshirebe kirándulunk. Felkeressük a Kimbolton Castle-t, ahol a válás után az első feleség, Aragóniai Katalin élt és halt meg, majd a Peterborugh Cathedral-t, ahol tiszteletünket tesszük Katalin sírjánál. Este szállás és vacsora. 6. NAP Reggel Windsorba indulunk, és felkeressük a windsori kastélyt, ahol Henrik és legkedvesebb harmadik felesége, Jane Seymour és saját sírja is található. A kastélyban élt VI. Edward, Henrik egyetlen élve maradt fia és utódja a trónon. A kastélyban eredeti festményeket is láthatunk a Tudor-ház tagjairól. A program zárásaként a Hampton Court palota vár minket, ahol Henrik Jane Seymour-ral, majd utolsó feleségével, Catherine Parr-ral élt. Ezután indulunk a kikötőbe, átkelünk a La Manche csatornán. Franciaországban megszállunk egy tran­ zitszálláson a Henrik által is ostromolt Calais városában. 7. NAP Reggel kiköltözünk a szállásról, majd folyamatos hazautazás következik, 3-4 óránkénti pihenőkkel. 8. NAP A kora reggeli órákban érkezünk meg Budapestre.

Challenge - A DIÁKUTAZTATÓ • Telefon: 1/343-3030, 1/413-6152 • www.challenge.hu


Az Arthur-legenda és sok más titok nyomában (7 nap)

0. NAP Buszunk az esti órákban indul el Budapestről. Az éjszakát DVD-zéssel és pihenéssel töltjük az autóbuszon. 1. NAP Buszunk Anglia felé halad, átlagosan háromóránként megállót beiktatva benzinkutak parkolóiban. Útvonal: Hegyeshalom – Ausztria – Németország. Délután, a menetidő függvényében néhány órás városnézést tartunk Luxemburgban, az Észak Gibraltárjaként emlegetett, különleges fekvésű miniállamban. Megismerkedünk a Notre Dame székesegyházzal, a nagyhercegi palotával és a városházával is. A nap végére Franciaországba érkezünk, ahol javasolt szállás igénybevétele egy dunkerque-i tranzithotelben. 2. NAP Reggel Calais felé indulunk, ahol buszunkkal behajtunk a Csalagútba, majd a tenger alatt átszáguldunk Angliába. Az alagútból Folkestone-nál bukkanunk ki, majd Stonehenge (F) felé indulunk, ahol megtekintjük a több ezer éve álló titokzatos kőoszlopokat. Útközben megállunk Winchesterben, ahol Arthur király kerek­ asztalát (F) nézzük meg. Szállásunk Plymouth-ban lesz. Vendéglátóink vacsorával várnak bennünket.

korabeli reneszánsz kastélyába, ahol a világ legnagyobb sövénylabirintusa található. Ha marad időnk, részt vehetünk egy hamisítatlan szafarin, valamint a kastély taván akár fókák közt hajókázhatunk. Este megérkezünk a London környéki szállásra, majd vacsorázunk. 5. NAP Reggeli után Portsmouth felé vesszük az irányt. Megtekinthetjük a Historic Dockyards (F) – Tengerészeti Múzeumot és a Victory-t, Nelson admirális hajóját. Délután az angol Riviéra legszebb városába, Brightonba indulunk. Itt, Viktória királynő kedvenc városában megtekintjük a Royal Pavilion-t (F), a Sea Life Centre-t (F) az akváriumot, majd sétálunk a Palace Pier-en. Kirándulás Lewes-be. A Lewes Castle (F), VAGY a Barbican House Museum és VIII. Henrik negyedik felesége, Cleves-i Anna házának (F) megtekintése. Este szállás és vacsora vár a családoknál Londonban. 6. NAP Megreggelizünk, majd London belvárosába látogatunk, ahol a csoportvezető irányításával gyalo­gos városnézésben lesz részünk: Westminster és környéke, Buckingham Palace, St. James Park, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, 10 Downing Street, Houses of Parliament, Big Ben. Felszállunk a London Eye-ra (F) is, ahonnan az egész várost be lehet látni, sőt, szép idő esetén a 40 kilométerre fekvő Windsorig is el lehet látni! Csomagolt ebédünket Londonban fogyasztjuk el, majd hajókázás (F) lehetséges a Temzén. Estefelé a Csalagúton átkelünk a kontinensre, majd elindulunk Magyarország felé. Az éjszakát az autóbuszon töltjük, vagy tranzitszállás lehetséges Calais-ben. (Ha nincs tranzitszállásunk, akkor

3. NAP A vendéglátó családunknál elköltött reggeli után délelőtt Arthur király nyomában járunk a legen­dás Tintagel váránál (F)! Megesszük a magunkkal hozott ebédet, majd St. Austell-be, a millennium alkalmából épített gigantikus üvegburákhoz, az Eden Projecthez (F) látogatunk el, mely a föld természeti örökségét mutatja be. Kalandozunk Cornwall környékén: Penzance, Land’s End, Anglia legnyugatibb pontja. Itt gyönyörködünk a tájban, majd az idő függvényében Lizard tengerpartját csodálhatjuk meg. A napot a család által készített vacsora zárja.

az autóbusz ezen a napon nem mozoghat Londonban!)

4. NAP Reggeli után ellátogatunk a Longleat Kastélyba (F), Anglia leginkább sokszínű és legszebb Erzsébet-

7. NAP Folyamatos hazautazás után Budapestre az esti órákban érkezünk meg.

UTAZÁS: autóbusszal

Részvételi díj

info

8 fő után 1 INGYEN

CSALÁDOKNÁL (40+5+2) 18. évig:

109.900 Ft Betöltött 18. évtől:

113.900 Ft Utasbiztosítás: gyerek: 2.400 Ft, felnőtt: 4.300 Ft

2013-as indulási időpontok: Bármely időpontban A részvételi díj tartalmazza: autóbusz-közlekedés költségei, retúr Csalagút, 4 éjszaka szállás vendéglátó családoknál, teljes ellátással (csomagolt ebéd), 2-3 fő együttes elhelyezésével, az idegenvezető költségei További költségek: - odaút / visszaút tranzitszállás költsége ellátás nélkül (HF, 3 á): +5.500 Ft/fő/éj - retúr kompátkelés, illetve komp / Csalagút különbözete: +1.500 Ft/fő - Egynapos párizsi kitérő esetén: +10.000 Ft/fő + biztosítás felár (1 éj tranzit szállás egy Párizs környéki hotelben (HF, 3 ágyas elhelyezés) reggelivel, autóbusz-közlekedés pályadíjak, napidíjak többletei) Fakultatív (F) múzeumbelépők: kb. Gyerek: 75 ₤, felnőtt: 110 ₤ (Stonehenge, Tintagel, Eden Project, Salisbury Katedrális, Wichester, Longleat Kastély és szafari park, London Eye, hajókázás a Temzén, Exeter katedrális) Helyi közlekedés London (1 nap): diák: 4 ₤, felnőtt: 6 ₤

www.challenge.hu • Telefon: 1/343-3030, 1/413-6152 • Challenge - A DIÁKUTAZTATÓ

15


Várról várra Észak-Wales-ben (7/8 nap)

UTAZÁS: autóbusszal

Részvételi díj

info

6 fő után 1 INGYEN

MOBIL HOME-okban (42+7+2) 2013-as indulási időpontok: március 23., május 4.

73.900 Ft június 1.

83.900 Ft június 15., 22.

86.900 Ft június 29., Július 6.

88.900 Ft Utasbiztosítás: gyerek: 2.400 Ft, felnőtt: 4.300 Ft A részvételi díj tartalmazza: autóbusz-közlekedés költségei, retúr Csalagút, 4 éjszaka szállás mobil home-okban 7 fős elhelyezéssel Észak-Walesben, önellátással; idegenvezető költségei. További költségek: - oda- és visszaúti tranzitszállás költsége ellátás nélkül (HF, 3 á): +5.800 Ft/fő/éj - retúr kompátkelés, illetve komp / Csalagút különbözete: +1.500 Ft/fő - Egynapos párizsi kitérő esetén: +10.500 Ft/fő + biztosítás felár (1 éj tranzitszállás egy Párizs környéki hotelben (HF, 3 ágyas elhelyezés) reggelivel, autóbusz-közlekedés, pályadíjak, napidíjak többletei)

Részvételi díj

8 fő után 1 INGYEN

CSALÁDOKNÁL (40+5+2)

0. NAP Az esti órákban Budapestről indulunk útnak. Az éjszakát az autóbuszon töltjük.

Dee folyó hídja, Wales 7 csodájának az egyike vár ránk. Este indulás a szállásra.

1. NAP Folyamatosan utazunk úti célunk felé. Útvonal: Hegyeshalom – Ausztria – Németország: délután, a menetidő függvényében egy-két órás városnéző sétát teszünk Kölnben. Elsétálunk a híres kölni házhoz, ahonnan a kölnivíz: a híres 4711, minden illat alapja származik. Útközben 3-4 óránként félórás pihenőt tartunk kulturált benzinkutak parkolóinál. Este javasolt szállás egy dunkerque-i tranzithotelben.

5. NAP Délelőtt Conway-be utazunk, ahol meglátogatunk egy valódi középkori, nyolctornyú wales-i várat (F). A vár és a középkori városfalak is kitűnő állapotban maradtak fenn. Itt látható Anglia legkisebb házacskája és Észak-Wales legöregebb háza is. Ezután a Llandudno félszigetre, a walesi tengerpart legnépszerűbb, viktoriánus korú csodás fekvésű üdülőhelyére utazunk. Korabeli villamos visz fel a Great Ormes kiugró sziklaplatójára, ahonnan pazar tengeri körpanorámában gyönyörködhetünk. Majd a sziget egyik legszebb kertjét, a Bodnant Garden-t (F) tekintjük meg. Este indulás a szállásra.

2013-as indulási időpontok: Bármely időpontban

2. NAP Kora reggel megérkezünk a kikötőbe, majd átkelünk a Csalagúttal Calais - Folkestone útvonalon. Innen Észak-Wales felé indulunk tovább, de útközben rövid kitérőt teszünk Stratford-Upon-Avon-be, ahol megtekintjük Shakespeare szülőházát (F), sétálunk az Avon folyó partján. Ha jól haladunk, rövid megállót tarthatunk Marlowban is, ahol a második Lánchíd található, magyar emléktábla is emlékeztet a tervezőkre és a magyarországi hídra. Indulás a szállásra.

A részvételi díj tartalmazza: autóbusz-közlekedés költségei, retúr Csalagút, 4 éjszaka szállás vendéglátó családoknál, teljes ellátással (csomagolt ebéd) 2-3 fő együtt, idegenvezető költségei

3. NAP Délelőtt Liverpoolba, a Beatles, a foci és a tengerentúli kereskedelem legendás városába indulunk. Liverpoolban az Albert Dock, (kulturális centrummá átalakított kikötő) a katedrálisok (a modern katolikus,

18. évig:

99.900 Ft Betöltött 18. évtől:

103.900 Ft Utasbiztosítás: gyerek: 2.400 Ft, felnőtt: 4.300 Ft

További költségek: - oda- és visszaúti tranzitszállás költsége ellátás nélkül (HF, 3 á): +5.500 Ft/fő/éj - retúr kompátkelés, illetve komp / Csalagút különbözete: +1.500 Ft/fő - Egynapos párizsi kitérő esetén: +10.000 Ft/fő + biztosítás felár (1 éj tranzitszállás egy Párizs környéki hotelben (HF, három ágyas elhelyezés) reggelivel, autóbusz-közlekedés, autópályadíjak, napidíjak többletei) Fakultatív (F) múzeumbelépők: kb. Gyerek: 55 ₤, felnőtt: 80 ₤ (Shakespeare szülőháza, The Beatles Story, Chirc vára, Bodnant Garden, Cearnarfon Castle, Conway – walesi vár, Hölgyek háza, Liverpool Stadium) Párizs kb.: gyerek 45 €, felnőtt: 65 € (Eiffel torony, Disneyland)

16

és az anglikán katedrális: Anglia legnagyobb katedrálisa)

és a bevásárlóközpont, illetve a The Beatles Story (F) vár bennünket. Igény esetén ellátogathatunk a Liverpool Stadionba (F) is. Délután Chesterbe kirándulunk, az építészeti emlékeiről híres városba ahol sétálunk a korai gótikus katedrális, a városkapuk és favázas díszes polgárházak és az árkádok között. Indulás a szállásra. 4. NAP Délelőtt Caernarfonba érkezünk, mely a mindenkori walesi herceg koronázóhelye (F) Majd átmegyünk Anglesey szigetére a híres Menai Bridge függőhídon, ahol megérkezünk a világ leghosszabb nevű vasútállomására, Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrob wllllantysiliogogogoch-ra. Délután a történelmi Chirk Castle (F) felé vesszük az irányt, majd Llangollen-be, a Dee folyó völgyének festői kisvárosát tekintjük meg, ahol megismerhetjük az igazi wales-i szerelemkanalat és meglepetésben (F) is lesz részünk! A nap zárásaképp a

6. NAP Elköszönünk Wales-től és London felé indulunk.

(A városban az autóbusz nem mozoghat, helyi közlekedés igénybevétele szükséges.) A csoportvezető irányításával gyalogos városnézésen veszünk részt, melynek során megtekintjük a Westminster negyed nevezetességeit: Buckingham Palace, Westminster Abbey (F), Houses of Parliament, Big Ben, St James’s Park, Trafalgar Square, 10 Downing Street. A nap végén átkelünk a kontinensre a Csalagúton át. Az éjszakát az autóbuszon töltjük. 7. NAP Folyamatosan utazunk hazafelé, rövid pihenőkkel. Budapestre az éjszakai órákban érkezünk meg.

Párizsi kitérő esetén: 6. NAP A londoni program és a Csalagúton való átkelés után tranzitszállásra érkezünk. 7. NAP Reggel Párizs belvárosába indulunk, ahol a csoportvezető irányításával gyalogos városnézésen veszünk részt, melynek során megtekintjük a Diadalívet, a Champs Élysées-t, a Concorde teret, a Louvre-ot, a Tuileriák kertjét) Délután az Eiffel-torony környékén teszünk sétát (Mars-mező, Invalidusok Dómja) (A busz nem mozoghat!) Legkésőbb 20.00-kor hazaindulunk. ÚTVONAL: Franciaország - Németország - Ausztria – Hegyeshalom. 8. NAP A délutáni órákban érkezünk haza Budapestre.

Challenge - A DIÁKUTAZTATÓ • Telefon: 1/343-3030, 1/413-6152 • www.challenge.hu


Skócia röviden, tömören (8/9 nap)

UTAZÁS: autóbusszal

Részvételi díj

info

6 fő után 1 INGYEN

MOBIL HOME-okban (42+7+2) 2013-as indulási időpontok: március 16.

89.900 Ft

március 23, április 6., 20.

92.900 Ft május 4., 11.

94.900 Ft június 15., 22.

0. NAP Az esti órákban indulunk Budapestről. Az éjszaka utazással fog telni, de néhány óránként megállunk benzinkutak kulturált mosdóinál. 1. NAP Folyamatos utazás után (útvonal: Hegyeshalom – Ausztria – Németország – Belgium) megérkezünk Európa fővárosába, Brüsszelbe, ahol a menetidő függvényében egy-két órás délutáni városnézésen veszünk részt: Grande Place, Maneken Pis, Királyi palota és kert, Atomium. Este javasolt szállás elfoglalása egy dunkerque-i tranzithotelben. 2. NAP Reggel átkelünk a Csalagúton és máris indulunk Skócia felé! Útközben rövid pihenőket tartunk, és kb. 2 órára Yorkban is megállunk: Sétálunk a városban és meglátogatjuk a Yorki Székesegyházat (F) Este elfog­ laljuk szállásunkat Skóciában.

6. NAP Reggel kiköltözünk a szállásról és London felé vesszük az irányt, de útközben még érintjük a Melrose Apátságot (F) a skót határvidéken, majd ellátogatunk Abbotsford-ba, a világhírű író, Sir Walter Scott házához (F). Ezek után rövid kitérőt teszünk a titokban, gyakran szülői engedély nélkül összeházasodó fiatalok paradicsomába, Gretna Green-be (F) is. Este érjük el tranzitszállásunkat London közelében. 7. NAP Reggeli után indulunk London belvárosába. Érkezés után letekintünk a fővárosra a London Eyeról (F – kb. 12-22 ₤). Majd gyalogos városnézés következik London belvárosában (Buckingham Palace,

3. NAP Reggel a fekete városba, Edinburghba indulunk. Délelőtt városnézésen veszünk részt: vár, királyi mérföld, St. Giles Katedrális, Walter Scott emlékműve. Látogatást teszünk az Edinburgh kastélyba (F), ahol megcsodáljuk a skót koronázási ékszereket, a Stone of Scone-t, a Mons Meg óriáságyút és a Szent Margit kápolnát. Délután a műemlékekben gazdag főutcán, a Royal Mile-on sétálunk, majd a csoport vásárlási lehetőséget kap a Princes Street-en. Majd a Holyrood Palace-t (F), a skót uralkodó székhelyét keressük fel. VAGY: Leithbe kirándulunk, ahol a királyi család nyugalmazott Britannia gőzöse (F kb. 6-7 ₤) tekinthető meg. Ezután visszaindulunk szállásunkra.

Westminster Abbey, Houses of Parliament, Big Ben, Trafalgar Square, Downing Street...) a csoportvezető irányításával. (Napközben autóbuszmozgás nem lehetséges, helyi közlekedés igénybevétele szükséges!) Igény

4. NAP Délelőtt a skót Felföldre indulunk. Ellátogatunk Atholl grófjának hófehér szellemkastélyához, a Blair Castle-hoz (F). Érintjük az utolsó, 1746-os cullodeni csatavesztés (a skót Mohács) helyszínét, majd továbbindulunk a Felföld fővárosa, Inverness felé. Megérkezünk a Loch Ness tóhoz, ahol talán Nessy-vel is találkozunk? Lehetőség nyílik Urquart várának (F) megtekintésére, mely a Loch Ness legnagyobb erődítménye volt. Visszaúton a Glencoe völgyén keresztül megyünk vissza a szállásra.

7. NAP A londoni városnézés után átkelünk a Csalagúton, majd elfoglaljuk tranzitszállásunkat Párizs környékén.

5. NAP Délelőtt St. Andrews-ba, majd Dundee-ba utazunk. Dundee-ben Scott kapitány hajóját, a Discovery-t (F) tekinthetjük meg, mellyel a Déli-sarkra indult. Majd a Glamis kastély (F) megtekintése vár ránk, ahol a királyinő édesanyja, a 101 éves korában elhunyt

103.900 Ft június 29., július 6.

anyakirálynő született, s mely állítólag igazi kísértetkastély! Ha elég felnőtt a csoport, délután látogatást tehetünk egy igazi skót whiskyfőzdébe (F) is. Indulás a szállásra.

109.900 Ft Utasbiztosítás: gyerek: 2.700 Ft, felnőtt: 4.900 Ft A részvételi díj tartalmazza: autóbusz-közlekedés költségei, retúr Csalagút, 4 éjszaka szállás mobil home-okban hét fős elhelyezéssel, önellátó, idegenvezető költségei, 1 éj tranzitszállás Angliában: (HF, 3 á, reggelivel), idegenvezető További költségek: - odaút / vissza tranzitszállás költsége ellátás nélkül (HF, 3 á): +5.800 Ft/fő/éj - Párizsi kitérő esetén: +10.500 Ft/fő+ 1 nap biztosítás felár (1 éj tranzitszállás egy Párizs környéki hotelben: HF, 3 ágyas elhelyezés reggelivel; autóbusz-közlekedés költségei, pályadíjak, napidíjak többletei)

Részvételi díj

CSALÁDOKNÁL (40+5+2) 18. évig:

116.900 Ft

esetén meglátogathatjuk Madame Tussaud panoptikumát (F kb. 21-25 ₤), a British Museumot stb. Londoni programunk végeztével a kikötő felé indulunk, ahol átkelünk a csatornán a Csalagúton. Az éjszakát az autóbuszon töltjük. 8. NAP Egész napi utazás után a késő esti órákban érkezünk meg Budapestre.

Párizsi kitérő esetén:

8 fő után 1 INGYEN

Betöltött 18. évtől:

120.900 Ft Utasbiztosítás: gyerek: 2.700 Ft, felnőtt: 4.900 Ft

2013-as indulási időpontok: Bármely időpontban A részvételi díj tartalmazza: autóbusz-közlekedés költségei, retúr Csalagút, 4 éjszaka szállás Skót vendéglátó családoknál, teljes ellátással (csomagolt ebéd) 2-3 fő együttes elhelyezésével, 1 éj tranzitszállás Angliában: (HF, 3 á reggelivel), idegenvezető költségei

8. NAP Reggel a csoport érdeklődési köre szerint választ­ hat: A.: Disneylandben (F) töltünk el egy egész napot. Ebben az esetben a késő délutáni órákban indulunk haza és az éjszakát az autóbuszon töltjük. B: Párizsba érve a egész napos gyalogos-metrós városnézésen veszünk részt. Hajózhatunk a Szajnán (F), és megtekinthetjük a Louvre (F), Diadalív, Champs Élysées, Place de la Concorde, Tuileriák kertje, Pont Neuf, Notre Dame, Invalidusok Dómja (F) nevezetességeket. Látogatás lehetséges az Eiffel-toronynál (F). Az esti órákban indulunk haza. Ezt az éjszakát az autóbuszon töltjük.

További költségek: - odaút / visszaút tranzitszállás költsége ellátás nélkül (HF, 3 á): +5.500 Ft/fő/éj

9. NAP A délutáni órákban érkezünk haza Budapestre.

Párizs kb: gyerek: 45 €, felnőtt: 65 € (Eiffel torony, Disneyland)

- Párizsi kitérő esetén: +10.000 Ft/fő + 1 nap biztosítás felár (1 éjszaka tranzitszállás egy Párizs környéki hotelben (HF, 3 ágyas elhelyezés) reggelivel, autóbusz-közlekedés, pályadíjak, napidíjak többletei) Fakultatív (F) múzeumbelépők: kb. Gyerek: 75 ₤, felnőtt: 105 ₤ (Edinburgh Kastély, Hollyrood Palace, Blair Castle, Urqhart várrom, Sir Walter Scott háza, Gretna Green, York-i székesegyház, Whiskyfőzde, Melrose, Glamis Castle, Discovery)

www.challenge.hu • Telefon: 1/343-3030, 1/413-6152 • Challenge - A DIÁKUTAZTATÓ

17


Nyelvtanfolyam Anglia déli tengerpartján (8 nap)

UTAZÁS: autóbusszal

info

8 fő után 1 INGYEN

Részvételi díj

CSALÁDOKNÁL (40+4+2) 18. évig:

118.800 Ft Nyelvtanfolyam nélkül:

103.800 Ft Utasbiztosítás: gyerek: 2.700 Ft, felnőtt: 4.900 Ft

2013-as indulási időpontok: Bármely időpontban A részvételi díj tartalmazza: autóbusz-közlekedés, retúr átkelés a Csalagúton, 5 éjszaka szállás vendéglátó családoknál Worthingben, teljes ellátással (csomagolt ebéd) 2-4 fő együtt, 12 x 45 perces nyelvi óra 16 fős zárt tanulócsoportban egy angoltanárral (40 főre 3 angoltanár) hétfőtől – szerdáig négy nyelvi óra/nap, szükséges tananyagok, Bizonyítvány a kurzus elvégzéséről, egy fő idegenvezető költségei, három félnapos kirándulás: Brighton, Portsmouth, Stonehenge, egy nap kirándulás Londonba További költségek: - retúr kompátkelés, illetve komp / Csalagút különbözete: +1.500 Ft/ fő Fakultatív (F) múzeumbelépők: gyerek: 55 ₤, felnőtt: 75 ₤ (Canterbury Katedrális, Leeds Castle, Sea Life Centre, Smugglers Adventure, Royal Pavilion, Historic Dockyard / Royal Naval Museum és Victory hajó, Stonehenge, Salisbury Katedrális, Winchester) Madame Tussaud’s Panoptikum 21-25 ₤ Tower of London 12-18 ₤ Hajókirándulás a Temzén kb. 7 ₤ London Eye 12-21 ₤ Helyi közlekedés 1 nap London: 4-6 ₤

18

0. NAP Autóbuszunkkal az esti órákban kelünk útra Budapestről. Az éjszakát az autóbuszon DVD-zéssel, ismerkedéssel, pihenéssel töltjük. Folyamatosan utazunk Anglia felé, útközben átlagosan 3 óránként pihenőt tartunk. 1. NAP A mai nap utazással fog eltelni, a Hegyeshalom – Ausztria – Németország – Belgium útvonalon haladva. Brüsszelben, Belgium és Európa fővárosában a csoportvezető irányításával párórás gyalogos városnézésen veszünk részt: Grande Place, Maneken Pis, Jeanneke Pis, Királyi palota és kert, Atomium. Innen indulunk mai utolsó úti célunk, Franciaország felé, ahol javasolt, hogy egy Dunkerque melletti tranzithotelben pihenjük ki az eddigi utazás fáradalmait. 2. NAP Korán reggel Franciaország északi tengerpartja felé indulunk, ahol Calais-nél átkelünk Angliába a Csalagúton. Folkestone-ba érkezünk, majd innen az anglikán egyház központja, Canterbury felé indulunk, ahol megtekintjük a katedrálist (F), benne Thomas Becket, a legendás érsek mártíromságának helyszínével. Ezután a Leeds Kastély (F), az egyik legszebb angol várkastély felé visz utunk, ahol a csodás tó szigetére épült romantikus kastély mellett annak szemet gyönyörködtető, és vadkacsákkal, pávákkal és egyéb, különleges állatokkal teli parkja és egy igen különleges sövénylabirintus fogad minket. A program végeztével Dél-Anglia egyik kisvárosába megyünk, ahol megismerkedünk vendéglátó családjainkkal. Vacsora a családoknál. 3. NAP A vendéglátó családoknál elfogyasztott reggeli után 9 órától 12:30-ig angol nyelvi órákon veszünk részt, majd a csomagolt ebéd elfogyasztása után délután kirándulást teszünk Hastingsbe, a Smugglers Adventure (F) múzeumba és a várba (F), ezután a Sea Life Centre-be (F). Hazafelé ellátogatunk Battlebe, az 1066-os csata helyszínére. Este vacsora és szállás ismét a családoknál lesz. 4. NAP A reggeli után ma is angolórákon veszünk részt 9 és 12:30 között. Csomagolt ebéd, majd Brightonba indulunk. Megtekintjük a mesés Royal Pavilion-t (F), sétálunk a Palace Pier-en. Majd kirándulás lehetséges Lewes-be. A Lewes Castle (F), VAGY a Barbican House Museum és VIII. Henrik negyedik fele-

sége, Cleves-i Anna házának (F) megtekintése Este hazaindulunk a családokhoz, vacsora. 5. NAP A már megszokott reggeli és a 9-től 12:30-ig tartó angol nyelvórák után ma Portsmouth-ba fogunk kirándulni, ahol felkeressük a Royal Naval Museumot (F), és Nelson admirális hajójának, a Victory-nak a fedélzetére is felszállunk (F). Felkereshetjük a Charles Dickens Museumot (F) is. Este vacsora és szállás vár a családoknál. 6. NAP Reggeli után egész napos kirándulás vár ránk! Az ország legmagasabb tornyával és a legöregebb órájával büszkélkedő Salisbury katedrálist, (F) ahol a Magna Carta egyik példánya is található majd Stonehenge (F) felé indulunk, ahol megtekintjük a több ezer éve álló titokzatos kőoszlopokat. Ezután egy még titokzatosabb helyre érkezünk: Avebury, a Stonehenge-nél is nagyobb mágikus kő-építmény. Útközben megállunk Winchesterben, ahol Arthur király legendás kerek­ asztalát (F) keressük fel. Este indulás haza, vacsora a családoknál. 7. NAP Reggeli után elköszönünk vendéglátó családunktól, és az egész napot Londonban töltjük, ahol a csoportvezető irányításával gyalogos városnézésben lesz részünk: Westminster és környéke, Buckingham Palace, St. James Park, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, 10 Downing Street, Houses of Parliament, Big Ben. Felszállunk a London Eye-ra (F), ahonnan az egész várost megcsodálhatjuk, sőt, szép idő esetén a 40 kilométerre fekvő Windsorig is el lehet látni! Majd a Madame Tussaud’s Panoptikumot (F) keressük fel, ahol híres és hírhedt személyiségek élethű viaszmásaival találkozhatunk. Este innen indul buszunk a Csalagút angliai bejárata, Folkestone felé- Átkelünk a La Manche csatornán és hazaindulunk. Az éjszakát az autóbuszon töltjük, de tranzitszállás igénybe vétele is lehetséges. 8. NAP Franciaország – Belgium – Németország – Ausztria – Hegyeshalom útvonalon haladva folyamatosan utazunk hazafelé, útközben néhány óránként megállunk európai szintű és nagyon tiszta mosdóknál, benzinkutaknál. Budapestre az esti órákban érkezünk haza.

Challenge - A DIÁKUTAZTATÓ • Telefon: 1/343-3030, 1/413-6152 • www.challenge.hu


Párizs - Versailles és a Loire völgye (7 nap)

1. NAP Budapestről indulunk a kora reggeli órákban. Útvonalunk: Hegyeshalom – Bécs – Linz – Nürnberg – Metz. Este szállás Metz környékén HF1-ben. 2. NAP Reggeli után indulunk Reimsbe, a francia királyok koronázóvárosába. Rövid látogatást teszünk a Notre Dame katedrálisban, majd továbbutazunk a „Fények városába”, Párizsba. Autóbuszos városnézés keretében megismerkedünk a főbb nevezetességekkel: Arc de Triomphe, Champs-Élysées, Place de la Concorde, Madelaine, Opera, École Militaire, Les Invalides (Napóleon sírja), Trocadero, Alma-híd, Diana hercegnő emlékműve. Szállás Párizs környékén HF1-ben.

lunk vissza Párizsba. Ellátogatunk az Eiffel-toronyhoz (F), a Mars mező és környéke, megcsodáljuk a gyönyörű panorámát. (Akik már sokszor jártak az Eiffel-tornyon, azoknak ajánljuk, hogy másszák meg a Montparnasse-t (F), innen is nagyon gyönyörű a kilátás!) Szállás Párizs környékén HF1-ben. 5. NAP Reggeli után a Loire völgyébe kirándulunk. Elsőként a Chambord-i kastélyt (F) látogatjuk meg, I. Ferenc remekművét. Ezután a bájos Chenanceau kastélyhoz (F) vezet utunk, majd, ha időnk engedi az Amboise kastéllyal (F) zárjuk a napot. Itt nyugszik a vár kertjében a híres polihisztor, Leonardo da Vinci. Szállás újra Párizs környékén HF1-ben.

3. NAP Reggeli után lehetőség nyílik a Madame Tussaud’s Panoptikumhoz hasonló viasz múzeum Grévin Museum (F) meglátogatására, majd az Ile de la Cité sziget csodálatos nevezetességét, a Notre Dame katedrálist tekintjük meg. Ezután átsétálhatunk a Latin negyedbe, majd felmehetünk a Sacré Coeur bazilikához is, és a festők negyedébe a Montmartre-ra. Szállás Párizs környékén HF1-ben.

6. NAP Reggeli után egész napos gyalogos program vár bennünket. (Az autóbusz nem mozoghat!) Elsétálhatunk a Tuileriák kertjén keresztül a Louvre-hoz (F). Szabadprogram egy kis vásárlásra, majd elbúcsúzunk a francia fővárostól, és délután indulunk haza. VAGY: a csoport igénye szerint ez a nap DISNEYLAND-re (F) cserélhető. Éjszaka az autóbuszon.

4. NAP Reggeli után Versailles-ba (F) indulunk, ahol XIV. Lajos palotáját és kertjét tekinthetjük meg. Hosszú sétával elérjük a Trianon-i Kastélyokat is. Délután indu-

7. NAP Útvonal: Franciaország – Németország – Ausztria – Budapest. Hazaérkezés a kora délutáni órákban Budapestre.

UTAZÁS: autóbusszal

Részvételi díj

info

10 fő után 1 INGYEN

(40+4+2)

84.800 Ft/fő Utasbiztosítás: gyerek: 2.400 Ft, felnőtt: 4.300 Ft

2013-as indulási időpontok: Bármely időpontban A részvételi díj tartalmazza: autóbusz-közlekedés, 5 éj szállás HF1 hotel 3 ágyas szobáiban, reggelivel, idegenvezető További költségek: - kétágyas felár: +2.000 Ft/fő/éj Fakultatív (F) múzeumbelépők: kb. Gyerek: 85 €, felnőtt: 120 € (Grévin, Louvre, Versailles, Eiffel-torony, Chambord kas­ tély, Chenanceau kastély, Amboise kastély, Reims katedrális, Montparnasse) Disneyland 30 € gyerek, 45 € felnőtt

Párizs, a FÉNYEK városa (4 nap)

UTAZÁS: autóbusszal

Részvételi díj

info

10 fő után 1 INGYEN

(40+4+2)

45.000 Ft/fő 1. NAP Budapestről a déli órákban indulunk. ÚTVONAL: Hegyeshalom – Ausztria – Németország – Franciaország. Útközben 3-4 óránként félórás pihenőt tartunk kulturált benzinkutak parkolóinál. Az éjszakát az autóbuszon töltjük. 2. NAP A fővárosba érkezve gyalogos városnézés következik: (a busz nem mozoghat) La Défense, Arc de Triomphe, Champs-Élysées, Place de la Concorde, Madelaine, Opera, Place Vendome, Les Halles, Cité, Notre Dame, Pont Neuf , École Militaire, Les Invalides (Napóleon sírja), Trocadero, Alma-híd, Diana hercegnő emlékműve. Lehetőség nyílik a Madame Tussaud’s Panoptikumhoz hasonló Grévin (F)

meglátogatására is, ha a csoport igényli. Este hajózás a Szajnán, (F) Párizs esti fényekben. Szállás. 3. NAP Reggeli után egész napos gyalogos program Párizsban: (Buszos mozgás nem lehetséges.) Louvre, (F) tallózás a világ egyik leggazdagabb gyűjteményéből, tárlatvezetővel, séta a szomszédos Tuileriák kertjében. Letekintés az Eiffel-toronyról, (F) a Mars Mező és környéke. Szabadidő, majd indulás haza a késő délutáni órákban. VAGY: Egész napos fakultatív program Disneyland-ben (F), vagy az Asterix parkban (F). Este indulás haza. Éjszaka a buszon.

Utasbiztosítás: gyerek: 1.400 Ft, felnőtt: 2.500 Ft

2013-as indulási időpontok: Bármely időpontban A részvételi díj tartalmazza: autóbusz-közlekedés, 1 éj szállás F1 hotel 3 ágyas szobáiban, reggelivel, idegenvezető További költségek: - kétágyas felár: +2.000 Ft/fő/éj - múzeumbelépők: gyerek: kb. 30 €, felnőtt: kb. 45 € (Grévin, Louvre, Eiffel) - Disneyland: gyerek: 30 €, felnőtt: 45 €

4. NAP Várható érkezés a délutáni órákban Budapestre.

www.challenge.hu • Telefon: 1/343-3030, 1/413-6152 • Challenge - A DIÁKUTAZTATÓ

A program további napokkal bővíthető! Kérje ajánlatunkat! 19


www.challenge.hu • info@challenge.hu • www.facebook.com/Challenge.Hungary Challenge Hungary Kft • 1132 Budapest, Visegrádi utca 48. Telefon: +36 (1) 343-3030 Fax: +36 (1) 343-4203 • Nyilvántartási szám: U-00305

Kedves szervező pedagógus! Ajándékokkal szeretnénk elhalmozni Önt. Jöjjön velünk Amszterdamba 2013 nyarán 5 napos, INGYENES Tanártúra keretében Erre a túrára meghívást kap, aki 2012. szeptember 1-október 20. közti időszakban 15.000 Ft/fő előleggel – minimum 20 fizető fővel bejelentkezik bármely nagy-britanniai programunkra.

Amennyiben a létszám 20 fizető fő fölé emelkedik, úgy mindkét Tanártúránkra szeretettel várjuk!

Ingyenes Tanártúrára hívjuk Észak-Olaszországba 2013 márciusában! Azokat, akik 2012. szeptember 28-ig jelentkeznek be bármely nagy-britanniai programunkra 15.000 Ft/fő előleggel – és minimum 10-19 fizető fő közötti létszámmal.

MEGKÖSZÖNJÜK A MUNKÁJÁT! (Nagy-britanniai programok esetén):

10 fizető fő után 50 £ bónusszal ajándékozzuk meg MAD PRICE programoknál - 10 fizető fő után 30 £ bónusszal ajándékozzuk meg

Családi elhelyezésnél 8 fizető fő után, mobil home-os elhelyezésnél 6 fizető fő után 1 főnek ingyenes utazást, szállást adunk. Valamint – amennyiben a csoport a biztosítást és a belépőt is nálunk igényli – 10 fizetőnként biztosítunk 1 ingyen belépőt, illetve biztosítást.

Ha a fenti feltételek bármelyikét teljesíti, automatikusan jogosult a bécsi adventi útra is!

#

Aki október 21 - november 23. között minimum 6-19 fizető fővel bejelentkezik és előleget fizet bármely nagybritanniai programunkra szintén meghívást kap szokásos ADVENTI BÉCSI kirándulásunkra, mely 2012. december 2-án (vasárnap) lesz! 20 fő fizető felett – 2 fő vehet részt ezen az adventi programon.

MÚZEUMBELÉPŐ KUPON

ADVENTI ÚT BÉCSBE KUPON (szervező tanár részére)

(csoport részére)

Fenti feltételeknek megfelelően részt kívánok venni 2012. december 2-án (vasárnap) az egy napos adventi túrán.

5 ₤ /fizető fő

6-19 fizető fő szervezése esetén: 1 fő Név: _______________________________

VAGY

mely beszámítható bármely nagy-britanniai programnál egységesen egy választott múzeumbelépő költségébe.

Név: ________________________________

(csoport részére)

1500 Ft

/fizető fő kedvezmény a nagy-britanniai programnál. oda-vissza komp átkelés VAGY oda-vissza komp / Csalagút variációknál (a kedvezmény a teljes átkelési felár összegét tartalmazza.)

#

1. név: _____________________________

#

20 fizető főtől - 2 fő:

ÁTKELÉS-MÓDOSÍTÁSI KUPON

Név: ________________________________

2. név: _____________________________ Csoport pozíció száma: ________________

Csoport pozíció száma: _________________

Csoport pozíció száma: _________________

Challenge 2013  

Challenge travel catalog 2013

Advertisement