Page 1

Chaimae “Mode is mijn passie” - Liana Mismar -


Colofon EDITO HOOFDREDACTEUR

Chaimae Mostinckx

EINDREDACTEUR

Chaimae Mostinckx

REDACTIE

Nick Eenhaes, Brit Moras, Chaimae Mostinckx, Silke Ribus, Simon Stevens, Shana Van de Velde, Caro Van Looy, Evi Verstrepen, Jan-Sebstiaan Vinckx

VORMGEVING

Chaimae Mostinckx

WERKTEN MEE

Sandra Busselot, Erik Roosens

FOTO’S

Chaimae Mostinckx

COVERBEELD

©Soraya Oumri

OP HET WEB

mostinckxchaimae.wordpress.com

In dit nummer KORT NIEUWS

Kinderen letten op kledingstijl Kinderen letten meer en meer op hun kledingstijl.

LANG NIEUWS

Kledinglabel Lollylicious brengt de zomer in huis Een nieuw Nederlands kledinglabel voor kinderen.

KORT NIEUWS MET FOTO

Blauw steelt de show deze zomer Blauwe oogschaduw is trendy deze zomer.

PORTRET

Van interieurdesign naar mode

Een Arabische ontwerpster die handtassen ontwerpt in de vorm van een Arabische krant.

FOTOREPORTAGE

Dzovig neemt je mee naar Dubai

De artikels in dit blad zijn geschreven in het kader van een onderwijsactiviteit voor de bacheloropleiding Journalistiek aan de hogeschool Thomas More in Mechelen.

In Chaimae magazine vind je allerlei artikels over mode, een interview met de Arabische ontwerpster Liana Mismar en de trends voor kinderen. Ik wil in deze magazine mijn interesse voor mode met je delen. Maar het spreekt voor zich dat je er uit pikt wat past bij jouw persoonlijkheid. Veel leesplezier!

Chaimae


Kinderen letten op kledingstijl Kinderen letten veel meer op hun kledingstijl dan vroeger. Ze willen stijlvol zijn volgens de laatste designer trends dat blijkt uit een onderzoek van UGG. Nu kan je ook alle modetrends gemakkelijk online spotten. Bloemenjurkjes en bijgesneden leggings zijn heel modieus, comfortabel en bruikbaar voor verschillende gelegenheden. Deze zomer kan je je kind versieren met leuke dierenprints. Combineer de prints met een jasje of broek. Sportieve schoenen en bedrukte T-shirts zijn ook helemaal volgens de modetrends. Denim broeken zijn altijd in de mode ook deze zomer.

PRESSCENTER – 11/03/2014


Blauw steelt de show deze zomer Blauwe oogschaduw en eyeliner zijn helemaal trendy deze zomer. Je kan kiezen tussen verschillende tinten, van zeeblauw tot kobaltblauw. Je mag de blauwe oogschaduw over het hele ooglid aanbrengen en even-

tueel in de binnenste ooghoeken. Met een blauwe oogschaduw of eyeliner is het genoeg om je ogen een stralende look te geven. Ingewikkelde make-up is dus niet nodig. Maar zorg ervoor dat je er creatief mee omgaat.

Š Chaimae Mostinckx

TRENDYSTYLE – 11/03/2014


VRIJDAG 24 APRIL 2014

Kledinglabel Lollylicious brengt de zomer in huis NEDERLAND

Nadine spelt en Pricilla Farla-Pille zijn twee creatieve vrouwen die gestart zijn met Lollylicious, een kleurrijke meidenlabel voor meisjes van nul tot acht jaar. Het merk bestaat uit kleurrijke T-shirts die versierd zijn met cup cakes en snoepjes. Collectie Lollylicious

De T-shirts van Lollylicious zijn versierd met cupcakes, ijsjes en vrolijke kleuren die elk meisje blij maken. ‘De vrolijke en kleurrijke shirts zien er zo lekker uit dat je dochter ze wel op zou willen eten.’ Dat vermelde Pricilla Farla-pille één van de ontwerpster van het kledinglabel op haar persoonlijke blog kleinebaasjes.com.Deze zomer zie je alle kleurrijke snoepjes en cupcakes terug op je favoriete kledingsstuk. De T-shirts hebben een goed pasvorm en bestaan uit 95% katoen en 5% elastan. Er zijn acht verschillende onderwerpen zoals cutielicious, extralicious, funnylicious, lovelylicious, meltylicious, nerolylicious, piratylicious en sweetylicious. Elk onderwerp is verkrijgbaar in twee kleuren. En in maat 62 tot en met 128. Een T-shirt van Lollylicious kost 22,95 euro, de limited edition kost 24,95 euro.

Kleurrijke kinderkledij waarbij snoepjes heel erg aanwezig zijn © FOTOP E D I A

“De vrolijke en kleurrijke shirts zien er zo lekker uit dat je dochter ze wel op zou willen eten” PRI CI L L A FA R L A - P I L L E ON TWER P S T E R VA N H E T K LE D I N G LA B E L

Vrouwen achter collectie Nadine Spelt is een grafische ontwerpster, fotografe en eigenaar van het grafische bureau DineSign. Pricilla is eigenaar van de

online boetiek Kleine baasjes en heeft al heel wat ervaring in de modebranche. De samenwerking van deze twee creatieve vrouwen heeft er voor gezorgd om een unieke en kleurrijke meidenlabel op de markt te brengen.

Win een T-shirt

De T-shirts van Lollylicious zijn verkrijgbaar op www.lollylicious.nl. Je kan ook een T-shirt van Lollylicious naar keuze winnen. Hiervoor moet je de facebook pagina van het merk liken en het bericht op www.kleinebaasjes.wordpress.com te delen op facebook. Op 31 maart maken ze de winnaar bekend.


Everybody loves design

“Ik ben heel blij met wat ik doe, zeker omdat het deel uitmaakt van mijn cultuur.”


Liana stapt van interieurdesign naar mode

“Ik wou iets ontwerpen dat met mijn cultuur te maken heeft” Liana Mismar is een Jordaanse interieur designer met een passie voor mode. Daarom besloot ze een jaar geleden om originele handtassen te ontwerpen die haar Arabische afkomst weerspiegelen. Vanuit haar appartement kijkt Liana uit op de haven van Dubai. Ze koos voor Dubai omdat het de modestad is van het Midden-Oosten. Liana heeft interieur design gestudeerd maar heeft nooit gewerkt in die branche omdat ze altijd grafisch werk deed en ook omdat ze een passie heeft voor mode. Ze ontwierp eerst de clutches in photoshop en toonde die aan haar familie en vrienden. Ze ontwerpt clutches in een vorm van een Arabische krant. ‘Ik wou altijd iets uniek voor mezelf creëren. En ik wou ook iets ontwerpen dat mijn culturele achtergrond naar boven brengt.’ Dat vertelde Liana Mismar.

“THE HUB OF FASHION”

Liana koos voor Dubai omdat het the hub of fashion is en ook omdat er in mengeling is van de Arabische en Europese cultuur. Ze was altijd bang om deze stap te zetten. ‘Ik heb altijd steun van mijn familie gekregen. Mijn familie zei “Go for it!’

ARABISCHE CULTUUR TREKT DE AANDACHT IN HET WESTEN.

Lianas clutches trekken de aandacht van heel wat Westerse vrouwen. ‘Mijn vriendin uit Dubai ging, naar Cyprus mijn vriendin moest een tafel delen met andere mensen omdat er geen plaats was in het restaurant. Toen ze haar clutch naar boven haalden sprak iemand haar aan. En vertelde dat ze zo een clutch in Dubai had gezien. Arabische kaligrafie trekt de aandacht van mensen uit het Westen omdat het uniek is en omdat ze niet vaak de Arabisch kaligrafie tegen komen.’ Dat vertelde de ontwerpster. Liana is een tijdje gestopt met het ontwerpen van nieuwe producten omdat ze het heel druk had in haar persoonlijk leven. Maar ze gaat verder met het ontwerpen van handtassen en gaat misschien in de toekomst sjaals ontwerpen.

WIE KAN DE CLUTCH DRAGEN?

‘De persoon die mijn clutch gaat dragen moet niet Arabisch zijn maar ze moet ten minste iets weten van de Arabische cultuur en er in geleefd hebben of ze moet houden van de Arabisch kaligrafie.’ Dat zijn de woorden van Liana Mismar.

WAAR VERKRIJGBAAR?

Lianas clutches zijn verkrijgbaar in alle bekende winkels in Dubai. Onder andere Boom and Mellow, Galeries Lafayette, O concept en Valley Dez.


Dzovig neemt je mee naar Dubai Dzovig Van Kleef is een Nederlands-Armeense styliste die al zeven jaar in Dubai woont. De Nederlandse fashionista heeft een mode opleiding gevolgd aan de London College of Fashion en is dan aan de slag gegaan als freelance stylist in Dubai. Haar liefde voor mode begon toen ze in Den Haag in de boetiek van Monique Clermonte werkte.


“Mensen helpen bij een kledingkeuze is mijn drijfveer”


Chaimae Magazine  

A magazine about fashion and beauty!

Chaimae Magazine  

A magazine about fashion and beauty!

Advertisement