Page 1

“EXPERIÈNCIA I INNOVACIÓ. LA NOSTRA FORÇA, LA VOSTRA GARANTIA”

EL CARRILET LA REVISTA DE L’ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR

CURS 2013/2014


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR

ÍNDEX EDITORIAL.......................................................................................................pàg.3 EDUCACIÓ INFANTIL P3: HEM APRÈS MOLTES COSES pàg. 4 P4: SANT JORDI pàg. 6 P4:LA MONA DE PASQUA pàg. 7 P5: ELS DRACS pàg. 8 P5: ELS CAVALLERS pàg. 9 CICLE INICIAL: 1r: SORTIDA MEL MÚRIA pàg. 10 2n: XIP XAP! pàg. 12 CICLE MITJÀ 3r: EDUCACIÓ VIÀRIA pàg.14 3r: CONSTRUÏM UN MARC DE FOTOS pàg. 15 4t: FEM I UTILITZEM PAPER RECICLAT pàg. 16 4t: LES SARDANES pàg. 17 CICLE SUPERIOR 5è: EDUCACIÓ VIAL pàg. 18 5è: TARRACO ROMANA pàg. 19 6è: JO SÓC DEL SANTA pàg. 20 ENGLISH CORNER pàg. 22 JUGUEM! pàg. 26 FEM EDUCACIÓ FÍSICA pàg 27 MÚSICA pàg 29 RELIGIÓ pàg 31 AMPA pàg 32


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR

EDITORIAL Hem acabat un altre curs, ple d’aventures, d’emocions i d’aprenentatges. Tots junts hem fet possible que aquesta tasca s’hagi dut amb èxit, amb il·lusió i amb compromís. Som un equip, un equip fantàstic, que s’implica, i que lluita per anar avançant i millorant i per aconseguir unes fites comunes. Els nostres principals protagonistes, els nens i nenes de l’escola, tenen dret a gaudir d’unes merescudes vacances. Els mestres i tot el personal que treballa a l’escola hem de recuperar forces per trobar-nos de nou al setembre. Escric, en nom de tot el claustre, unes paraules per l’alumnat de 6è. Us volem desitjar molta sort en el vostre futur acadèmic i personal. Heu format part de la nostra escola durant molts anys de la vostra infantesa. Tots us hem ajudat a créixer i volem que no ens oblideu. Sempre us estimarem! Deixeu-me que les últimes línies d’aquest breu escrit siguin per dedicar-les a la Maite Labata, companya de fa molt i molt de temps, que aquest juny es jubila. També per la Dolores Ocaña, que es va jubilar el passat més de setembre, i pel Joan Vives, que ho va fer a finals del curs passat. Gaudiu d’aquesta nova etapa. Nosaltres us trobem i us trobarem a faltar! M. Carme Miró Solé Directora -Adéu! -A reveure. -Bones vacances! Quina emoció, quina alegria, quina il·lusió! S’acaben tots els deures, àlbums i fulls ja descansen, l’escola ha de reposar: s’ha aturat el temps d’estudiar. Obrim els ulls per contemplar un cel de nit il·luminat, obrim els ulls per contemplar un Planeta que no para de girar, que cada dia ens ofereix un camí per fer un altre passeig, que ens estampa als paisatges l’estiu a pinzellades. Isabel Barriel (fragment)


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR

HEM APRÈS MOLTES COSES HEM TREBALLAT MOLT

FEM EL PROGRAMA

SI HEM FET D’ARTISTES

CELEBREM LES FESTES TRADICIONALS


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR

Sortida a Mel MÚRIA


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR

Als alumnes de segon ens ha agradat molt fer piscina !! Aquests en s贸n alguns motius:


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR

Uns segons passats per aigUa!!!


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR

EDUCACIÓ VIÀRIA

ALUMNES DE TERCER DE PRIMÀRIA Una de les moltes activitats que hem anat realitzant durant el curs ha estat Educació Viària. Uns representants de la Guàrdia Urbana de Salou ens van venir a visitar a l’escola i ens van explicar les normes d’Educació Viària i també ens van donar molts consells útils que cal que tinguem en compte.

Uns dies després, els hi vam tornar la visita i ens van ensenyar totes les dependències de la comissaria. Uf, quantes coses que hi podem trobar! El que més ens va agradar va ser posar-nos la gorra de policies. Que guapos que estàvem tots!


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR

TALLER: CONSTRUÏM UN MARC DE FOTOS

Com cada any, aprenem a reciclar. Aquest curs hem fet un marc de fotos amb cartrons de cereals, capses de sabates... que vam portar de casa.

Primer vam dibuixar el marc, després el vam retallar i pintar.


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR

Mireu el resultat, que xulos que ens van quedar!!! Ara ja hi podem posar la foto que més ens agrada.

FEM I UTILITZEM PAPER RECICLAT A l'escola els nens i nenes de quart curs hem après a fer paper reciclat. Va ser molt interessant i ens ho vam passar molt bé. Després per la diada de Sant Jordi vam utilitzar el paper reciclat que vam obtenir per escriure i fer un petit treball sobre aquest dia tan bonic.

LES MESURES

També hem treballat i experimentat les mesures: el pes, la capacitat i les seves equivalències de manera pràctica. Aquí teniu una mostra.


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR

Les sardanes Els nens i nenes de 4t, de l'escola Santa Maria del Mar de Salou, el dimarts 4 de març, vam començar a ballar sardanes guiats per les nostres tutores: la Maite i la Roser i també pels professors de sardanes que es diuen Ricard, Montse i Laura. Hem seguit practicant una hora tots els dimarts: unes vegades al Gimnàs, altres a l'Aula de Música i també al pati. Hem après a fer passos curts, llargs, dosos, tresos... a escoltar bé les sardanes, a seguir el ritme de la música, a estar atent a les instruccions del Ricard, a rodar tots cap el mateix costat, a treballar en grup, a vigilar si comencem amb la dreta o l'esquerra... Fins que va arribar el 23 d'abril: dia de Sant Jordi! Aquest dia juntament amb uns 300 nens i nenes de quart i de cinquè de totes les escoles de Salou, juntament amb els professors, la Montse, la Laura... i fins i tot el Sr. Alcalde de Salou! Vam participar a la sessió de cloenda del taller de sardanes que s'inclou dins del programa d'educació cultural “La sardana a l'Escola” finançat per l'ajuntament de Salou. Ens ho hem passat molt bé aprenent a ballar sardanes!


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR

EDUCACIÓ VIAL 5è.

ESCOLTEM LES INDICACIONS DE LA POLICIA LOCAL

ENS POSEM EL CASC!! I COMENCEM EL CIRCUIT !!


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR

TARRACO ROMANA Em va agradar molt anar al Museu Arqueològic, va ser al·lucinant! La nina articulada (d ´ivori) va captar la meva atenció. Vaig descobrir la veritat sobre els llocs d´oci de Tarraco: com l´amfiteatre... Crec que la calor i el bon temps va ajudar perfectament per realitzar la visita. No m´importaria tornar amb l´escola: amics i professors! Com va dir Bob Marley: “Don´t worry, be happy!” Vam visitar les muralles ibèriques i l´estàtua de Cèsar August. Al Museu Arqueològic vam veure mosaics com el de “La Medusa” i també joguines de l’època amb les que jugaven els nens. Hi havien coses que no havia vista abans. Vam escoltar, també, la llegenda de Ròmul i Rem. A l´amfiteatre hi havien moltes grades i dues esglésies: una romànica i l´altra gòtica. També lluitaven gladiadors i animals, però a vegades es torturava la gent (als romans sembla que els agradava la sang). Els visigots i els romans van lliurar grans batalles, però al final guanyaren els primers. Els romans van arribar a Empúries l´any 218 a.C. També van fundar el que ara és Tarragona. Després de les muralles, la guia (la Gemma) ens va explicar molt bé tot: hi havia una maqueta de Tarraco preciosa i molt ben feta. Em vaig quedar impressionat!


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR

JO, SÓC DEL SANTA Tots aquests anys al Santa Maria del Mar han sigut extraordinaris. Trobaré a faltar als meus companys i als professors. Gràcies per tot! KEVIN Aquests mesos m’he trobat molt a gust anant a l’escola Santa Maria del Mar i conèixer companyes i companys nous. EDWIN La meva experiència en aquesta escola ha estat molt bona. M’ho he passat molt bé. Moltes gràcies a tots els professors per ensenyar-me tot el que sé ara. Moltes gràcies a tots els meus companys per estar al meu costat quan ho necessitava. Us trobaré a faltar molt a tots. GERDA Trobaré a faltar a tots els mestres perquè s’han portat molt bé amb mi. CRISTIAN Durant aquests 5 anys que he estat a l’escola m’ho he passat molt bé amb els meus companys, els trobaré a faltar i m’enyoraré molt. Gràcies als professors que m’han ajudat molt. MAME En aquests anys sent alumna del Santa he après, he crescut i m’he fet gran. M’han acompanyat grans professors i també uns companys extraordinaris que m’han ajudat en moments durs i de felicitat. US TROBARÉ MOLT A FALTAR. PAULA La meva experiència en el Santa és extraordinària. Gràcies als professors i als meus companys, Us trobaré molt a faltar. MASHA Aquests anys han sigut molt especials i seran inoblidables tots aquests moments al vostre costat. Gràcies a tots! NATALIA La meva experiència al Santa ha sigut molt divertida i això ha fet que m’agradi anar a l’escola. Gràcies a tots els mestres amb qui he conviscut tots aquests anys. DAVID Estic molt trista perquè aquest any marxaré de l’escola. Trobaré moltíssim a faltar als meus companys i a tot el professorat perquè he passat molt bones experiències durant tots aquests anys. GRÀCIES SANTA MARIA DEL MAR. COSMINA L’escola Santa Maria del Mar trobareu el millor ensenyament pels nens. Ho trobareu divertit. Moltes gràcies!! YAN La meva experiència al Santa ha sigut increïble, però trobaré a faltar als mestres i a l’escola. Gràcies! JORGE Jo trobaré a faltar la meva escola perquè els professors són molt bons. Fem festes d’aigua al menjador i els últims dies mengem gelat. Gràcies per tot. ELENA La meva experiència al Santa Maria del Mar ha estat molt bona. Gràcies. CARLOS

JUAN

Trobaré a faltar als meus companys, però el que més trobaré a faltar és la meva tutora. YULIAN La meva experiència en el Santa Maria del Mar ha sigut meravellosa. Trobaré a faltar als companys , als professors i a l’escola. Moltes gràcies per estar amb nosaltres tots aquests anys. NEREA


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR

La meva experiència a l’escola ha estat molt interessant. Els mestres i els alumnes són molt bons. M’ha encantat aprendre en aquesta escola. JAVIER Trobaré a faltar els professors i els amics. MODESTO

JO, SÓC DEL SANTA El primer dia que vaig entrar a l’escola, era petita i en aquests nou anys he crescut i he après molt. Gràcies als professors tinc una bona base pel meu futur. ALESSIA El millor d’haver estat a l’escola ha sigut conèixer AMICS. ANGIE El que he fet en aquesta escola durant nou anys, ha sigut una experiència insubstituïble. JAVI Des de que tenia 3 anys estic aquí, mai no he volgut marxar i a més he fet molts amics. La Carme ha sigut molt bona directora. El Manel és el millor tutor que he tingut i el Carles m’ha ensenyat moltes coses. La Maria em va ensenyar a cantar i a tocar la flauta. VALERIA Estar en el Santa Maria ha sigut una experiència increïble, no només per l’educació que he rebut, sinó també pels professors i amics que he conegut i sempre estaran al meu cor. HELOISA L’escola Santa Maria del Mar significa molt per mi, m’ha resolt els meus dubtes i els professors són molt bons. ALEIX He somiat amb aquest moment des de ben petit i ara que l’he complert em sento trist de separar-me de tots els meus companys. ADRIÀ Els anys que he passat en aquesta escola han sigut molt bons perquè ho he passat molt bé amb el companys. DENNIS Els anys en aquesta escola han sigut molt llargs, estranyaré el pati, els pocs deures i sobretot als amics .NICO M’ha encantat estar en aquesta escola per tots els bons companys i professors que he tingut. PAU Mai oblidaré els records tan bonic d’aquesta escola amb els meus amics i professor. ANDERSON Aquests anys al Santa han sigut inoblidables. Mai oblidaré als meus companys i als meus professors. Us trobaré a faltar a tots! ELENA El millor ha sigut estar sempre molt alegre. ADRIÁN A l’escola Santa Maria del Mar he viscut emocions molt importants com la felicitat quan anàvem d’excursió, ràbia quan ens castigaven... Mai oblidaré als mestres i als companys. PAULA A mi m’ha agradat estar en aquesta escola, amb els amics i els companys. Gràcies. JUAN MARTÍN A mi m’ha agradat venir a aquesta escola perquè els mestres són molt bons i els companys també! MERCEDES Moltes gràcies a tots els que formeu part de l’escola, al companys i als professors que m’han ajudat molt. Som com una família, us estimo. FATOU L’escola Santa Maria del Mar té els millors mestres. OLIVER


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR

Els alumnes de P5 hem après a través de contes, jocs i cançons, i gràcies a l’ajuda d’un amic molt especial, que ens l’estimem molt! El

Monkey

I també hem après molt jugant amb la pissarra digital.

We’ve learnt many different things this school year. One of the things we like most is playing games with our friends, we love it!


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR

OUR INVENTED CITY

Our city is called Rainbow City.

It’s a city where cars can fly. There are lots of mansions and lots of golden fountains, and there’s a cinema, too. There’s a prehistory museum, and there are lots of parks. In Rainbow City there’s a man who gives one million Euros to lots of people every day. There’s a big magic temple, and there are lots of shops and lots of sports centres, too. Our city is very modern and it’s beautiful. By Paula and Ivan (5th A)


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR

/

We’ve worked very hard this year, as it’s the last year of the primary education. We’ve worked with the interactive whiteboard, looked for information on the Internet, played with the flashcards, acted out... My grandmother was an astronaut. In 1969, she was with Neil Armstrong and Buzz Aldrin in the Apolo 11, they were the first persons in going to the moon, she was the second person to walk on the Moon. By Ander and Nico (6th A)


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR

JUGUEM!

AQUESTS AMICS ENS DIUEN EL NOM D’UN ALTRRE ANIMAL. QUIN?

DOS DELS DAUS DE LA DRETA TENEN, DESPLEGATS, LA MATEIXA FORMA QUE EL QUE HI HA A L’ESQUERRA. QUINS SÓN?


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR

FEM EDUCACIÓ FÍSICA!

Saltem!

Fem lletres amb el cos!


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR

Treballem en grup

I ens ho passem molt bé!


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR

“La música és per a l’ànima allò que la gimnàstica és per al cos”. Plató (427ac-347aC)


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR

ELS NOSTRES TREBALLS DE RELIGIÓ


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR

A.M.P.A. ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR Com cada any des d’aquestes pàgines l´A.M.P.A. us ofereix un petit resum de les activitats, que gràcies als nostres socis i sòcies hem pogut anar realitzant durant aquest curs. Primer agrair la vostra col·laboració sense la que no podríem fer cap d´aquestes activitats. Aquest any s´han realitzat diferents activitats extraescolars com: dibuix i pintura, sevillanes, ball llatí, judo, teatre i repàs. Tot conduït per professionals en les diferents disciplines.

. També, i com cada any, ja en portem uns quants, hem participat a la Festa del Cos Blanc.

Hem col·laborat amb l´escola amb diferents actes Sant Jordi, Carnestoltes, Reis.


EL CARRILET

REVISTA ESCOLA SANTA MARIA DEL MAR

Pel que respecta al menjador s´han realitzat diferents festes temàtiques durant el curs escolar, esperem que l´any vinent puguem continuar fent aquestes festes temàtiques que han estat molt divertides i han donat un nou aire al nostre menjador, com ja sabeu el gestionem des de l´A.M.P.A. I com no, la nostra Festa de Final de curs amb inflables i sorpreses que fan que aquell dia puguem compartir uns moments amb els nostres fills i filles i amb altres mares i pares de l’escola. Ja per acabar donar especialment les gràcies a tots els socis i sòcies i als professors, professores i equip directiu i tècnic per les facilitats a l´hora d ´organitzar els diferents actes.

L´ESCOLA SOM TOTS I TOTES QUE PASSEU UNES BONES VACANCES.


EL CARRILET 2014  
EL CARRILET 2014  
Advertisement