Page 1

___El_Music___ The Rock & Roll Aquesta setmana tractarem un estil de musica viu i elegant que es va originar als anys 50-60 atraient un públic jove per aquella època, encadirant-los amb les seves melodies vives que escoltaven a discoteques. En aquest número analitzarem la història d’aquest mític estil, els principals intèrprets, els llocs mes simbòlics l’ article d’opinió.

Editorial: Cesc Sánchez, Esther Martos, Andrea Vélez Alba Bota Numero: 001 12/04/2012


Índex Portada.............................................................................................pag 1

Index.................................................................................................pag 2

História.............................................................................................pag 3

Interprets..........................................................................................pag 4

Llocs del rock.................................................................................pag 5

Curiositats.....................................................................................pag 6 Article d’opinió-contraportada.......................................................pag 8


HISTÒRIA: Origen del terme: Al 1951, el discjòquei nord-americà Alan Freed va començar a transmetre per ràdio rhythm & música country per a una audiència multi-racial. Va ser el primer en utilitzar l'expressió "rock per descriure la música que difonia. En Leo Mintz, patrocinador de Freed, el va impulsar a aquest estil de música. Orígens:

Durant la dècada de 1950, als Estats Units, els adolescents buscaven nous sons i noves sensacions. I per primera vegada van trobar una música dirigida directament a ells: el rock and roll. En temps de l'esclavitud als Estats Units les comunitats negres van desenvolupar un potencial musical en el qual predominaven els càntics religiosos i ritmes propis que marcaven els dies de treball en les diverses plantacions que habitaven en aquell temps. A nivell musical la influència dels ritmes i sons africans es veient generant en un estil propi i divers que després es va reflectir en el blues, el qual més tard revolucionaria la música a nivell mundial. D'altra banda també la influència dels músics blancs a través del country i l'aparició de la guitarra elèctrica donaria naixement al que es va anomenar rhythm and blues, pare del rock and roll. Els seus inicis combinen elements del blues, del , i del jazz, amb influències de la música folklòrica Apalache, (hillbilly), gospel, country i western especialitzat.

N'hi ha que daten el seu origen el 1954, amb el treball discogràfic de Bill Haley i el seu grup Bill Haley and the Haley's Comets, especialment amb Crazy man crazy al 1954 i el seu gran èxit Rock Around the Clock al 1955. Altres consideren com a creador a Little Richard o a Elvis Presley i trien com a data del començament del rock and roll a 1954. A partir dels 60 va tenir un important desenvolupament i evolució expressat a través de moltes bandes, ritmes i estils que el va convertir en un fenomen cultural i musical que es va estendre arreu del món. Una conjunció rítmica que es fonamenta essencialment sobre la música negra. Molts músics van poder expressar-se i arribar a difondre's en mitjans locals i nacionals A partir del 1960, decau i deixa de ser el ritme que representava als joves rebels dels 50, donant pas al anomenat rock o música rock, que marcaria una fita entre la generació jove dels 60.


Principals intèrprets: Jimmy Hendrix James Marshall "Jimi" Hendrix (27 Noviembre de 1942, Seattle, Washington - 18Septiembre, 1970, Londres, Inglaterra) fue un músico, cantante y guitarristaestadounidense. Aprendió a tocar blues escuchando Muddy Waters, y su carrera musical comenzó al lado de prestigiosos artistas de blues como BB King, Ike & Tina Turner, Little Richard y Wilson Pickett, y sus principales influencias fueron T Bone Walker y Johnny GuitarWatsonChuck Berry Chuck Berry (Saint Louis, Missouri, 18 de octubre de 1926 ) es un compositor, intérprete y guitarrista afroamericano de rock and roll de los Estados Unidos. En la década de los años 60, Berry interpretó canciones como "Roll Over Beethoven", "Rock and Roll Music", "Route 66" de Nat King Cole, "Johnny B. Goode", y "Maybellene". Ganó un Grammy en 1984. Bill Haley Bill Haley Detroit, ESTADOS UNIDOS, 6 de julio Desde pequeño ya tenía claro que quería ser músico y pronto come nzó a aplicarse: con13 años sabía tocar la guitarra y poco después empieza a tocar en garitos. Surepertorio abarca los principales subgéneros del Country: Hillbilly, Bluegrass, Western Swing, yodel Songs ... También incorpora temas del gran innovador del Country del momento: Hank Williams. Hizó gira por AmeriaLatina en donde fue todo un éxito.

Elvis Presley

Nacio el 8 de Enero de 1935 en Memphis Tennesse en Estados Unidas. Fue el Rey del Rock & Roll. Su estilo característico de cantar, sus movimientos agresivos en el escenario, él se movía en el escenario como nadie! Era único y todas las adolescentes estaban locaspor él ya que era guapo y muy atractic. Elvis grabó 75 álbumes de estudio desde 1956 hasta el año de su muerte en 1977,entre los que se incluyen 22 bandas sonoras de sus películas, varios recopilatorios y 8 discos en directo.


Llocs del Rock Des de la dècada de 1960 va ocupar un important desenvolupament i l'evolució que es va expressar a través d'un munt de bandes, ritmes i estils que el van convertir en un fenomen cultural i musical que s'estenia al voltant del món.

Consisteix en una barreja rítmica que és essencialment es recolza en la música negra. La popularització va servir per a molts músics podria expressar-se i arribar a propagació en mitjans de comunicació locals i nacionals. Aquest és el conte de molts rockers negres, com la mateixa Chuck Berry, que reflecteix la realitat social del seu entorn a la cançó "Johnny b. Goode". El festival de música i art de Woodstock va ser un dels festivals de rock més famosos de la història. Va tindre lloc en una granja de Bethel, Nova York, els dies 15, 16 i 17 d'agost de 1969. El festival té el nom de Woodstock perquè inicialment estava programat que tinguera lloc en un lloc del poble de Woodstock, en Ulster County. Woodstock ha sigut el major festival de música i art de la història. Va congregar a uns 500.000 espectadors, 250.000 més dels que esperava l'organització, i s'estima que 250.000 no van poder arribar, l'entrada costava


18$ americans de l'època per a un sol dia, per la qual cosa en l'actualitat costaria sobre uns 95$; i el bon de tres dies estava a 24$.

Curiositats del Rock La improvisació també juga un paper dins del gènere, utilitzant l'escala pentatònica amb un parell d'alteracions, el que passarà a ser conegut posteriorment com "escala de blues". Al Rock and roll s'hi utilitzaven diferents instruments: La guitarra, el contrabaix, la bateria i el piano. El rock és un estil de música revolucionària. Diem revolucionària perquè va trencar amb totes les convencions del moment per crear coses noves, que representava als joves cansats de les regles. Amb el rock comença la rebel·lia, i això, amb la influència de la roba que vestien els músics, va donar com a resultat l'aparició d'una nova moda, la vestimenta rock. La vestimenta i el rock van de la mà perquè les estrelles rockeres de tots els temps sempre s'han convertit ràpidament en models per als adolescents. A la dècada del cinquanta la norma per vestir la dictava Elvis Presley, conegut com El Rei del Rock and Roll que va aconseguir un gran canvi en la forma de pentinar-se i de vestir dels joves. Pantalons ajustats, jaquetes de cuir, tupes.. Després,vestien a l'estil Beatle, amb minifaldilles, roba molt colorida, serrells i cabells llargs, etc. La vestimenta rock als anys 60 i principis dels 70, es basava principalment en la vestimenta hippie. Els vestits més característics d'aquesta moda eren els pantalons acampanats, les armilles, les cintes als cabells, les sandàlies rústiques i la roba a l'estil batik. Els homes i les dones es deixaven el cabell llarg, i gairebé tota la roba i accessoris, com bosses, carteres, collarets, polseres i barrets, eren fets a mà.


Article d’Opinió La opinió que es podríem dir que era un bon successor de el rhythm and blues que va obtenir el ritme agraciat de la música negra que l’havia precedit. Que ha tingut uns grans intèrprets que s’han fet mundialment famosos que fins i tot han arribat als nostres dies. Que porta una alegria que es contagia i fa que vinguin ganes de ballar com si fossis el mateix Elvis, que escoltada fredament ara es com una màquina del temps que et transporta al record d’aquelles èpoques de John Travolta, dels cines de cotxes, les pel·lícules amb blanc i negre del principi de la globalització, en el moment en que els negres començaven a tenir oportunitats. Una música jove .

El music  

qwerthrtjnfgbjkj

El music  

qwerthrtjnfgbjkj

Advertisement