Page 1

Ποιος ζητάει την ψήφο σου;

Τι μπορώ να προσφέρω στο Νέο Δήμο;

Τι μπορώ να προσφέρω στην Πορταριά;

O Ηλίας Χούστης γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει μόνιμα πλέον στην Πορταριά. Κατά την διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, πολλές ομάδες ανθρώπων του έχουν εμπιστευθεί την διαχείριση των “κοινών” τους.

Ο Δήμος αλλάζει σημαντικά … Γίνεται ο έκτος Δήμος της Ελλάδας και ο πρώτος της Θεσσαλίας. Ο νέος Δήμος Βόλου αποτελεί ενιαίο Δήμο, με εννέα ισότιμα ιδρυτικά μέλη που απαιτεί ένα τεράστιο οργανωτικό και πολιτικό εγχείρημα για την οργάνωση του.

«Πρέπει να είσαι η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο» - Μαχάτμα Γκάντι

Το διάστημα 2002 – 2006 υπήρξε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πορταριάς, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πορεία». Ο Ηλίας Χούστης είναι περήφανος που ανήκει στην γενιά των Πορταριτών που, ανεβοκατεβαίνοντας το βουνό των Κενταύρων, κατόρθωσαν να γίνουν παπάδες, δάσκαλοι, στρατιωτικοί, επιχειρηματίες, επαγγελματίες τεχνίτες, δημόσιοι υπάλληλοι, αγρότες και πετυχημένοι οικογενειάρχες. Τελείωσε το Α’ Γυμνάσιο στο Βόλο και στην συνέχεια σπούδασε μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου και μετεκλήθη ως Τακτικός Καθηγητής το 1992.

n Το ψηφιακό «μέλλον» είναι μονόδρομος για το Νέο Δήμο και θα

στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Με βάση την ακαδημαϊκή μου εμπειρία πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω την μετάβαση στην νέα μορφή του «Καλλικρατικού» Δήμου. Ο Νέος Δήμος δεν καλείται μόνον να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης αλλά κυρίως να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας νέας περιβαλλοντικά βιώσιμης ανάπτυξης. Στον Νέο Δήμο, φιλοδοξώ να αναδείξω την κρίση σε ευκαιρία και να βοηθήσω έμπρακτα, ώστε ο Νέος Δήμος n Να γίνει «θερμοκοιτίδα» ανάπτυξης και απασχόλησης προσφέροντας

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Purdue των ΗΠΑ, στις σχολές Επιστημών και Πολιτικών Μηχανικών και δίδαξε στα αντίστοιχα προγράμματά τους.

υψηλού επιπέδου υποδομές για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας n Να στηρίξει εκπαιδευτικά και επιχειρηματικά προγράμματα για νέους και

ανέργους n Να εισάγει «καινοτομία» σε όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει για να

Υπήρξε Τακτικός Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Purdue των ΗΠΑ όπου συμμετείχε στην διοίκηση του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών, ως Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος, και στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής. Το 1999 συμμετείχε στο σχεδιασμό του νέου Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας του οποίου υπήρξε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος για πολλά χρόνια και σήμερα το υπηρετεί ως μετακληθείς Τακτικός Καθηγητής και διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος. Ο Δρ. Ηλίας Χούστης υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ), πρόεδρος του τομέα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΣΕΤ και από το 2006 είναι Πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας (ΚΕΤΕΑΘ). Επίσης, είναι εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό National ICT (Information Communication Technologies - Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών) Directors Forum.

μειώσει το κόστος και να αυξήσει την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών του n Να ενισχύσει και να εδραιώσει τις σχέσης της Έρευνας με την Παραγωγή, ενδυναμώνοντας τις υποδομές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΚΕΤΕΑΘ και σφραγίζοντας το τεχνολογικό μέλλον της περιοχής με την οριοθέτηση της «Ζώνη Καινοτομίας» n Να προσθέσει, στους περιορισμένους εθνικούς, πρόσθετους ευρωπαϊκούς πόρους, δημιουργώντας νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες. «Ο νέος Δήμος γίνεται η βάση μίας ενιαίας δημοκρατικής διακυβέρνησης, γίνεται κέντρο επικοινωνίας, δημιουργικότητας, καινοτομίας, και ανάδειξης της επιχειρηματικότητας και πολιτιστικής του κληρονομιάς, στοχεύοντας ταυτόχρονα στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, στην επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων και στην εξασφάλιση υψηλής ποιότητας ζωής για όλους τους κατοίκους.»

Αυτό είναι το μέλλον. Αυτό είναι το όραμά μας που θα προσπαθήσουμε ΜΑΖΙ να κάνουμε πραγματικότητα

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΜΑΖΙ: n Να διεκδικήσουμε ισότιμη μεταχείριση και αναγνώριση των τοπικών

ιδιαιτεροτήτων του τόπου μας στο Νέο Δήμο n Να αξιοποιήσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και δημιουργήσουμε

θεματικά πάρκα n Να δημιουργήσουμε οικονομική προοπτική για όλους ανεξαιρέτως και

να φροντίσουμε τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας n Να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον ως αναγκαιότητα επιβίωσης

και ανάπτυξης n Να υποστηρίξουμε υποδομές για την τουριστική ανάπτυξη σε

συνδυασμό με την αναβάθμιση της αισθητικής της περιοχής και να αναβαθμίσουμε τις γεωργικές υποδομές του τόπου μας n Να επιταχύνουμε την σύνδεση όλου του οικισμού με τον δίκτυο

αποβλήτων n Να σταματήσουμε την άναρχη δόμηση και να επεκτείνουμε το «σχέδιο

πόλης» n Να χρησιμοποιήσουμε ψηφιακές τεχνολογίες για κάθε υπηρεσία της

περιφέρειάς μας και μέσα από αυτές να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα του τόπου μας.


ΑΝΑΠΤΥΞΗ • ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ • ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Επειδή πιστεύουμε: Στην ηθική των πράξεων Στις δυνατότητες των ενωμένων πολιτών Στην ποιότητα της ανθρώπινης σχέσης Στις έντιμες λύσεις απασχόλησης Στην αισθητική των ανθρώπων και των χώρων

ΗΛΙΑΣ ΧΟΥΣΤΗΣ

Ο Ηλίας Χούστης ξέρει ότι όλα αυτά γίνονται & μπορεί να συμβάλει

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Διαμερίσματος Πορταριάς

www.iliaschoustis.gr email: elias.houstis@gmail.com τηλ. +306937100106

«Υπόσχομαι ότι με όλες μου τις δυνάμεις θα υπηρετήσω τις ελπίδες των πολιτών για έναν δήμο με ήθος, ευγένεια & όραμα»

Ηλίας Χούστης  

Ηλίας Χούστης , Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πορταριάς

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you