Page 1

Cerdanyola Publicació setmanal gratuïta

Cada dimecres al carrer d’informació local

Número 1.397 · Del 19 al 25 de gener del 2011

Cerdanyola rep el distintiu de Ciutat de la Ciència i la Innovació pàg. 16

www.cerdanyolaaldia.com · t. 93 586 35 23

El Partit Popular de Cerdanyola porta a la fiscalia la venda de sòl a Can Planas pàg. 10

El MAC mostra ‘El quadern de París’, la col·lecció més important d’Ismael Smith pàg. 36

El Cerdanyola CH inaugura l’any del 75è aniversari


Del 19 al 25 del gener de 2011 · Cerdanyola

2 ·

seccions:

12

SOCIETAT- Tres tombs Milers de ciutadans van gaudir de la passada dels Tres tombs, l’acte central de la 13a edició de la Festa de Sant Antoni Abat. Enguany van participar una seixantena de carros.

Agenda ............................... 38 Benestar .............................. 22 Oci ....................................... 44 Cultura ................................ 36 Economia ........................... 17

30

ESPORTS - Hoquei El Cerdanyola CH omple la pista. Més de 300 persones van participar al sopar del 75è aniversari i a la presentació dels esportistes de les seccions d’hoquei, patinatge i atletisme.

Esports ................................ 30 Farmàcies de guàrdia ......... 42 Horòscop ............................. 43 Opinió ................................. 19 Pàgines Blaves..................... 46 Política .................................10

37

CULTURA - Literatura El Cafè amb Lletres comença la nova programació amb literatura juvenil. Jaume Cela presentarà el seu llibre Set raons per estimar els meus pares aquest dijous al MAC.

04

TEMA SETMANA - Nova llei antitabac Tot i ser aviat per comptabilitzar els efectes, la gent ha assumit amb normalitat la prohibició i les primeres enquestes no semblen tan desesperançadores.

Racó del gourmet ............... 28 Societat .............................. 14 Telèfons d’utilitat ............... 42 Tema de la setmana ............4

17

ECONOMIA - Empreses Applus+ s’expandirà a la Xina i l’Índia. L’adquisició de Velosi s’ha efectuat per 105 milions d’euros. Amb aquesta ampliació el grup facturarà més de 1.000 milions.

30

ESPORTS - Bàsquet El conjunt de Jordi Altimira va tancar la primera volta amb una valuosa victòria a la pista de l’Sferic Terrassa (66-73), rival directe en la lluita per la permanència.


4 · TEMA DE LA SETMANA

Del 12 al 18 de gener del 2011 · Cerdanyola

OPINIONS CONTRÀRIES DAVANT DELS EFECTES Front les possibles conseqüències de la llei antitabac, les autoritats defensen que les pèrdues i els tancaments tindran com a motiu la crisi econòmica, mentre que el sector de l’hostaleria assenyala la llei com a culpable dels previsibles efectes negatius.

LA NOVA LLEI ANTITABAC, ACCEPTADA AMB RESIGNACIÓ

Els primers dies sense tabac deixen opinions contraposades Tot i ser aviat per comptabilitzar els efectes, la gent ha assumit amb normalitat la prohibició i les primeres enquestes no semblen tan desesperançadores Encara és aviat per mesurar l’impacte econòmic de la llei, però les primeres enquestes no contemplen un canvi d’hàbits que suposi un descens considerable de la clientela. Tot i així, el sector de l’hostaleria manté la seva postura contrària i manifesta la seva preocupació.

B

ars i restaurants sense cendrers, amb un ambient net, on es respira l’olor a cafè i al mateix perfum dels clients. A la porta, algun que altre fumador fent unes calades i aprofitant per entaular conversa amb altres fumadors. La imatge no sembla tan catastròfica com molts havien previst. La reforma de la llei antitabac, vigent des del 2 de gener, es veu amb bons ulls per part dels no fumadors, sobretot famílies amb nens petits, i s’accepta amb resignació entre els fumadors, que respecten la situació però continuen mostrant-se molestos. La prohibició de fumar en locals tancats s’ha assumit amb normalitat entre els

El 85% de la gent freqüentarà igual els bars, però un 43% dels fumadors hi anirà menys consumidors de bars i restaurants, i a Cerdanyola, com a la majoria de localitats, els primers dies han transcorregut sense incidents. El regidor d’Espai Públic, Alfons Escoda, corrobora que no han rebut cap denúncia i assenyala que “la por que ha aixecat la nova llei no té a veure amb la realitat”.

DADES NO TAN NEGATIVES Les primeres dades recollides contrasten amb el pessimisme que regna entre els propietaris dels locals. Segons un estudi realitzat per Metroscopia i publicat al diari El País, un 85% continuarà anant als bars, la gran majoria ho farà amb la mateixa freqüència i un 10% hi anirà més. Només un 15% dels enquestats deixarà d’anar als bars amb tanta regularitat. Pel que fa als fumadors, el sondeig no permet ser tan optimista. Un 43% freqüentarà menys els bars, mentre que la resta es mantindrà igual. Aquests percentatges són els que més preocupen als hostalers, sobretot en l’oci nocturn, doncs saben que gran part dels clients són fumadors. Finalment, l’enquesta posa de relleu la contrarietat d’opinions entre l’hostaleria i la població. Un 62% de la societat es mostra d’acord amb la nova llei, mentre que el 37% està en desacord. Tot i el


6 · TEMA DE LA SETMANA

Del 12 al 18 de gener del 2011 · Cerdanyola

reduït marge d’error de l’estudi, totes les parts coincideixen en què les veritables conseqüències es podran valorar d’aquí un any o com a mínim quan s’hagi superat la temporada d’estiu, en uns set mesos.

LA VISIÓ INSTITUCIONAL Davant l’oposició i el neguit del sector de l’hostaleria, els principals impulsors de la reforma, encapçalats pel PSOE, han defensat que els problemes del sector van començar al 2008 amb la recessió econòmica i que les possibles baixades de facturació no tindran res a veure amb la llei antitabac. Aquesta visió s’ha mantingut tenint en compte diverses dades que reflexen que al 2006, amb l’anterior regulació del consum de tabac, no es va produir cap efecte negatiu. Segons l’Associació d’Economia de la Salut (AES), al 2006 l’hostaleria va contractar 46.980 treballados més i 39.280 al 2007. Pel que fa a la facturació, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística i de la pròpia Federació Espanyola d’Hostaleria i Restauració (FEHR), el sector va augmentar en 2.292 milions d’euros els seus ingressos al 2006 i 1.913 milions d’euros al 2007. Fins i tot, institucions com l’AES apunten que els establiments que van optar per no deixar fumar, com les cadenes de menjar ràpid, han augmentat la seva facturació des del 2006. Aquesta tendència, que es va estroncar al 2008, recolza la postura oficial sobre els efectes de la llei vigent. CONTRARIETAT VARIADA Totalment oposada es manté la visió dels hostalers, que gairebé per unanimitat manifesten la seva oposició a l’actual llei antitabac. El sector, com ja es va detallar en un reportatge d’aquesta mateixa publicació, preveu un descens del 10% de facturació i

Antonio Castro a l’interior de Los Abetos F.AS

Marc Antoni Comadrán a la terrassa de la Granja Bristol F.AS

Tot i el malestar entre els fumadors, la gent s’anirà acostumant la pèrdua de 150.000 llocs de treball. Tanmateix, l’hostaleria adopta aquesta posició contrària de manera desigual, segons el vicepresident del Gremi d’Hostaleria de Cerdanyola, Antonio Castro. El propi Castro, propietari del restaurant Los Abetos, reconeixia que “la mesura afecta menys a la restauració i que els principals perjudicats seran els bars”. Tot i això, la postura del gremi és de total rebuig i s’està treballant per recollir signatures entre els agremiats. Segons Castro, “quan hi hagi una quantitat substancial de firmes, s’intentarà utilitzar-les per suavitzar la llei”. Castro, com molts altres hostalers, assegura que la prohibició comporta noves

complicacions pels treballadors del sector. Les més importants són “vetllar per a què la porta del local estigui neta i no hi hagi queixes del veïnat”, problemes que els propietaris són els primers interessats en evitar. En el cas dels restaurants, Castro apunta que el servei no pot ser tan regular, ja que entre plat i plat la gent surt a fumar i la taula queda quasi buida. A mig termini, “la gent s’anirà acostumant, però es necessita un temps d’adaptació”. Menys optimista es mostra el propietari del pub irlandès The 1916, Orlando Barrial, que destaca la “incomoditat per gestionar la situació”. Un exemple és que quan es troba amb una taula buida, la recull, i després resulta que els clients es trobaven fora fumant. Un altre problema, encara més greu, és l’obligació de tancar la terrassa a la una de la matinada i fer entendre que no es pot sortir fora amb begudes, tot i que el bar estigui obert fins les tres. Barrial coincideix en la dificultat de valorar l’impacte, “i més encara al gener, mes on les ventes baixen de per sí”, però indica que ja ha detectat una baixada respecte l’any passat i sobretot “molt malestar entre els fumadors, gran part de clients”.

UN SECTOR ESTANCAT D’altres establiments, com el Bar Bristol, a l’avinguda Catalunya, ja van prohibir fumar a l’interior fa quatre anys. “La salut, i també la higiene” van ser els motius que el seu propietari, Marc Antoni Comaddrán, va tenir en compte a l’hora de fer del seu negoci un espai lliure de fum. El Bristol va patir una davallada de clients durant els primers mesos i es va anar refent fins a estabilitzar-se. Ara, amb l’entrada en vigor de la reforma, el bar ha recuperat antics clients i ha augmentat la seva facturació.


8 · TEMA DE LA SETMANA Segons Comadrán, l’actual llei “posa en igualtat de condicions a tots els bars, i això significa que mantindran el seu volum de negoci els més vàlids. Per això -continuava Comadrán- serà molt important que l’hostaleria sigui capaç d’innovar i oferir nous serveis, doncs fins ara, a diferència d’altres sectors, s’havia estancat força”.

PROBLEMES EN L’OCI NOCTURN En general, el sector de l’hostaleria coincideix en què l’oci nocturn és el més afectat per la normativa. A banda de la disminució de clients, encara imprevisible, les discoteques preveuen moltes dificultats per garantir el compliment de la llei. Un dels socis de Reference Group, companyia especialitzada en organitzar festes a diferents locals, com Kuvee i Mama Mandawa, Víctor González, destaca que “per evitar que ningú fumi s’haurien de multiplicar el nombre de porters i, tot i així, en un espai amb poca llum i tanta gent resulta impossible controlar-ho”. A més, el món de la nit és majoritàriament fumador i aquesta realitat serà molt difícil de canviar. González, com molts altres coneixedors de l’oci nocturn, està convençut que “augmentaran els problemes amb els veïns, per acumulació de persones fora dels locals” i els membres de seguretat hauran d’estar pendents de l’interior i exterior. Com ha acabat passant en d’altres països com França, “la gent fumarà d’amagat dins i nosaltres ens trobem indefensos a l’hora d’actuar i assumir les multes”. Escoda també preveu un increment de queixes per part dels veïns i “major conflictivitat a la sortides dels locals”. Per això, informa que les autoritats mantindran especial vigilància i s’haurà de prestar especial atenció per evitar aquestes situacions de conflicte. REACCIONS POLÍTIQUES El Partit Popular, principal opositor a la reforma, ja s’ha posicionat al costat del sector de l’hostaleria. El PP ha sol·licitat compensar als hostalers que van adequar

Del 12 al 18 de gener del 2011 · Cerdanyola

encara no han augmentat la demanda de llicències per posar una terrassa, molts hostalers ja contemplen aquesta opció com una de les vies per salvar el negoci. Per aquest motiu, Alfons Escoda ha considerat que aquesta possible tendència “obligarà a revisar la regulació de terrasses, carpes i estufes; sempre d’acord amb el Gremi d’Hostaleria”. De totes maneres, Escoda preveu que Ana Maria Hidalgo acompanyada per algu- s’estableixin “normatives que ajudin a nes dependentes de la farmàcia F. AS aplicar les noves ordenances”.

Les terrasses s’omplen i es dispara la venta de cigarretes electròniques els seus locals amb la llei antitabac del 2005. El Secretari General del PP a Cerdanyola, Enrique Oliveres, manifestava que “el sector de l’hostaleria va haver d’invertir importants sumes per crear espais sense fum, arribant a endeutar-se, assumint obres que ara resulten inútils”. Segons Oliveres, “la improvització i incompetència del govern socialista, contemplant normes contradictòries en una mateixa llei, està perjudicament greument un sector, ja de per sí, molt afectat per la crisi econòmica”. En aquest sentit, el nou conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, ha donat la raó als hostalers i ha expressat la necessitat d’evitar aquest tipus de legislació per entregues.

TERRASSES, UNA ESCAPATÒRIA Davant la incertesa produïda entre els fumadors, que han respectat la llei, molts han optat per ocupar les terrasses dels bars per poder fumar mentre prenen alguna cosa. Els primers dies de l’any, amb un temps agradable per ser hivern, han permès que moltes terrasses s’omplin. Tot i que segons dades d’Espai Públic

ELS BARS VÉNEN MENYS PAQUETS Un altre problema derivat de la reforma legal ha estat la baixada en les ventes de paquets de tabac als bars. El nou ambient creat als locals, ara sense fum, ha canviat el canvi d’hàbits dels fumadors a l’hora de comprar tabac. Segons la FEHR, la venta de tabac en màquines ha caigut un 18% aquestes primeres setmanes. Com a conseqüència, “s’ha produït un lleu augment de feina” als estancs, segons la venedora de l’estanc Avinguda Catalunya, Aurora Ramos, que ha notat sobretot un augment en la venda de paquets. Tanmateix, la pròpia Ramos preveu que “poc a poc la gent ho deixi”, i “a la llarga també afectarà als estancs”. ALTERNATIVES AL TABAC La principal solució davant de la nova llei, i abans de la mateixa, és deixar de fumar. Tanmateix, els fumadors han buscat altres alternatives per reduir el seu consum. L’opció preferida ha estat la cigarreta electrònica. A la Farmàcia Hidalgo, la seva propietària, Ana Maria Hidalgo, ens explicava que les vendes d’aquest producte s’han triplicat, tot i que no d’una manera massiva. Coincidint amb el període nadalenc i els bons propòsits pel nou anys, alguns han aprofitat per regalar una cigarreta electrònica, utensili que té un preu de 40 euros. L’altre producte que ha disparat les seves ventes han estat les pastilles per deixar de fumar. Davant d’aquesta demanda, la farmàcia posa a disposició personal especialitzat en el tractament per deixar de fumar. - Aitor Sáez


10 · POLÍTICA

Del 19 al 25 de gener del 2011 · Cerdanyola

PXC PRESENTARÀ LA SEVA CANDIDATURA A LA CIUTAT

La junta comarcal de Plataforma per Catalunya (PxC) ha presentat les sis candidatures, entre les que es troba Cerdanyola, que concurrirán a las próximas eleccions municipals.

LA PROPOSTA

El PP presenta al Parlament una proposta de resolució sobre l’abocador de Can Planas El president del PP a Cerdanyola, Manuel Buenaño, que apunta que la proposta “es votarà al Parlament, com a molt tard, al mes de març”

Terrenys de l’abocador de Can Planas

E

l Partit Popular ha presentat una proposta de resolució, signada pels diputats Josep Enric Millo, Pere Calbó i Eva Garcia, al Parlament de Catalunya per a la recuperació ambiental de l’abocador de Can Planas. EL CONTINGUT La proposta insta el govern de la Generalitat a dur a terme “les accions necessàries per tal que es produeixi a la licitació de la redacció del projecte de recuperació ambiental per buidar completament l’abocador de Can Planas al Centre Direccional de Cerdanyola del vallès, o que en el seu defecte el Consorci Urbanístic del Centre Direccional de Cerdanyola del Vallès adreci una consulta al Comissari de medi Ambient de la Unió Europea per buscar una solu-

F. Cedida

ció definitiva per realitzar la recuperació ambiental de l’abocador de Can Planas al Centre Direccional de Cerdanyola del Vallès, d’acord amb la normativa medi ambiental de la Unió Europea”. CONTACTES El president del PP a Cerdanyola, Manuel Buenaño, que apunta que la proposta “es votarà al Parlament, com a molt tard, al mes de març”, ha anunciat que des del seu partit s’han posat en contacte “amb els portaveus a l’Ajuntament de Cerdanyola de CiU i ICV i amb l’alcaldessa i la tinent d’alcadessa d’Urbanisme a través de correu electrònic, perquè realitzin les gestions oportunes amb els seus partits, perquè aquesta proposta es pugui aprovar per unanimitat al Parlament de Catalunya”. - Redacció

El Partit Popular porta a la fiscalia la venda de sòl a Can Planas L’agrupació local del PP ha presentat a la fiscalia una denúncia per “una possible activitat econòmica, de caràcter delictiu en els terrenys del Centre Direccional”. El president del PP de Cerdanyola, Manuel Buenaño, ha denunciat possibles irregularitats en la compravenda de parcelles de la zona de l’abocador de Can Planas i ha demanat que “s’investiguin les actuacions econòmiques que es van realitzar en aquests terrenys que estaven sotmesos a un estudi ambiental i del que no es va informar als nous propietaris”. Buenaño insisteix en que “hi ha manca de transparència en aquesta compravenda”, ja que “mentre s’havia demanat l’estudi ambiental de la zona de l’abocador Can Planas, l’entrega del qual es va endarrerir més de 7 mesos, varies de les parcel·les de l’antic abocador on estan previstes la construcció de 4.000 habitatges i zones comercials van canviar de propietari”. Buenaño ha assenyalat “les empreses Espais Cerdanyola - vinculada a la suposada trama de corrupció del cas Pretòria- Reyal Urbis, Golden Loast Segur i Caixa de Catalunya qui van realitzar hipoteques i transmissions envers finques ubicades en aquests terrenys”. El líder popular també assegura que un “un cop es va conèixer el resultat de l’estudi ambiental realitzat per la consultora Idom (novembre 2008) que determinava que no es podia construir en aquests terrenys i que corresponia als nous propietaris contribuir econòmicament a la recuperació de la zona, el valor d’aquestes parcel·les va canviar”. Per això el president Popular de Cerdanyola ha demanat al fiscal que “investigui que ha passat amb aquest terrenys i perquè no es va posar en coneixement del nous propietaris la situació abans de comprar”.


12 · POLÍTICA

Del 19 al 25 de gener del 2011 · Cerdanyola

PROCÉS PARTICIPATIU

Iniciativa constitueix una Comissió de Garanties amb set personalitats Un jurat supervisarà la transparència i la validesa de les eleccions obertes a la llista d’ICV

L

a Comissió de Garanties encarregada de certificar la transparència en el procés de llista oberta d’Iniciativa per Catalunya (ICV) estarà formada per set professionals de diferents àmbits: Joan Botella, Daniel Banyuls, Dolors Lázaro, Mercè Garreta, Isidre Grau, Arcadi Oliveres i Roser Pérez. Iniciativa proposarà una llista oberta amb la meitat de membres de la formació i la resta, persones independents. La ciutadania ordenarà els candidats en un procés participatiu semblant al d’una llista oberta. El candidat a l’alcaldia, Antoni Morral, va assenyalar que aquestes votacions representen “un signe d’identitat de la formació, amb valentia i generositat” i “obliguen a fer molta pedagogia per explicar-ho a la població i que s’ho prengui amb il·lusió”. Morral va aclarir que EUiA no prendrà part del procés

Cinc membres de la Comissió escoltant Antoni Morral F. AS

participatiu per a l’elaboració de la candidatura. Segons el president d’ICV, Juan Rodríguez, per a la selecció del jurat “s’han cercat persones plurals i diverses” i va destacar el “coratge” d’ICV per emprendre un procés que ha de ser “net, rigurós i enriquidor”. També va indicar que “el suport i la implicació de la Comissió, garantiran que funcioni tot el reglament i els mecanismes de les votacions”.

LA REIVINDICACIÓ

El Compromís continua reivindicant la necessitat de l’Hospital Ernest Lluch

D

avant l’anunci del nou conseller de Salut, Boi Ruiz, hagi anunciat retallades en les inversions previstes a conseqüència del dèficit sanitari, el Compromís per Cerdanyola, continua reivindicant la necessitat de l’Hospital Ernest Lluch. “Els cerdanyolencs i les cerdanyolenques necessitem aquest hospital i per aquest motiu el Compromís per Cerdanyola el continuarem reivindicant. Ens oposem i ens oposarem frontalment al concert de serveis sanitaris amb centres privats, i com fins ara, exigirem la construcció de l’hospital Ernest Lluch, de

titularitat i gestió 100% públiques”. El col·lectiu també assegura que estarà alerta “davant eventuals intents de privatitzar l’atenció primària” i denuncia “el procés de privatització de la gestió de la sanitat pública que fa tants anys que patim, un procés que aquestes noves mesures del govern només fan que accelerar”. Finalment el Compromís “encoratja la ciutadania de Cerdanyola a mostrar el seu rebuig a totes les retallades dels serveis i prestacions públiques que s’estan posant en marxa en els darrers mesos amb el pretext de la crisi”. - Redacció

La Comissió de Garanties la composaran: Arcadi Oliveres, catedràtic d’Economia i president de Justícia i Pau; Joan Botella, catedràtic de Ciència Política; Isidre Grau, escriptor cerdanyolenc i Premi Sant Jordi; Roser Pérez, doctora en Sociologia; Dolors Lázaro, directora d’escola; Mercè Garreta, fundadora d’El Safareig, la casa de Dones de Cerdanyola, i Daniel Banyuls, pastor evangèlic. LES MOTIVACIONS Durant l’acte de presentació dels integrants de la Comissió, Botella va considerar el procés “una experiència i una oportunitat acadèmica temptadora”. Banyuls, Pérez i Grau van coincidir en afirmar que “en un sistema democràtic malalt, amb cert desencís cap a la mobilització política”, el projecte d’ICV és “atrevit i treballa amb un compromís cívic: augmentar la participació”. - Aitor Sáez

L’Executiva Nacional d’ERC ratifica Helena Solà com a candidata a l’alcaldia La direcció nacional d’ERC va confirmar la setmana passada la candidatura de’Helena Solà a l’alcadia de Cerdanyola. L’Executiva Nacional d’Esquerra va aprovar, tal i com marca el reglament de confecció de les llistes municipals, els i les alcaldables de les poblacions amb més de 20.000 habitants que ja han escollit candidat. Amb aquest acord queden ratificats els candidats i candidates del 80% dels municipis que han elegit el seu cap de llista. Els altres caps de llista del Vallès Occidental són Juli Fernández (Sabadell), Mireia Ingla (Sant Cugat), Rosa Rovira (Santa Perpètua), Rafa Homet (Castellar), Isaac Albert (Terrassa), Arés Tubau (Rubí) i Marta Aguilar (Montcada i Reixac).


Tramitamos cédulas de habitabilidad

Ref: 01431 - CERDANYOLA - SAN RAMON ÁTICO EN ALQUILER 3 hab., baño, aseo, cocina 9m2, lavadero, comedor 20m2, gres, calef., Asc., aluminio, roble, exterior, soleado, balcón 7m2, AMUEBLADO!!. Precio: 725,00 € (120.630 pts)

Ref: 01628 - CERDANYOLA - AVDA. CATALUNYA PISO EN ALQUILER 3 hab., baño, cocina 12m2, comedor 25m2, terraza 25m2, parket, Asc., calef., aluminio, roble, A/a., exterior, soleado Precio: 750,00 € (124.789,50 pts)

Ref: 01660 - CERDANYOLA JARDINS CASA ADOSADA EN VENTA 4 hab., 2 baños, aseo, cocina 10m2, comedor 32m2, gres, jardín 35m2 / 10m2, garaje, calef., aluminio, embero, soleado, piscina comunitaria, buhardilla 35m2. Precio: 546.000,00 € (90.8M)

Ref: 01668 - CERDANYOLA - CENTRO ATICO EN VENTA 3 hab, baño, cocina 7m2, comedor 18m2, tza.30m2, gres/parket, calef., aluminio, embero, exterior, soleado. Precio: 195.000,00 € (32.4M)

www.nouhabitatcerdanyola.com nouhabitatcerdanyola@yahoo.es

Ref: 01659 - CERDANYOLA - GUIERA CASA ADOSADA EN VENTA 3 hab.,baño,aseo, cocina 7m2, comedor20m2, terraza 20m2,gres y parket, garaje, calef., aluminio blanco,haya, soleado, balcón 4m2, buhardilla 35m2 + tza.10m2. Zona comunitaria. OPORTUNIDAD!! Precio: 336.566,78 € (56M)


12 · SOCIETAT

Del 19 al 25 de gener del 2011 · Cerdanyola

PORTES OBERTES

Els centres d’educació infantil, primària i secundària de Cerdanyola inicien en els propers dies les jornades de portes obertes per donar a conèixer l’oferta educativa de la ciutat.

TRES TOMBS

La festa de les arrels torna a omplir els carrers de Cerdanyola Milers de ciutadans van gaudir d’una multitudinària passada dels Tres Tombs

D’esquerra a dreta i de dalt a baix els carros sortint del PTV, el carro de la Pirelli, un dels carros més llargs i els banderers de la passada després de la missa a l’església de Sant Martí, que va acabar amb el repartiment del vi i la coca beneïda F. NF

N

ovament milers de ciutadans van gaudir de la passada dels Tres tombs, l’acte central de la 13a edició de la Festa de Sant Antoni Abat. Amb la participació d’una seixantena de carros i les úniques novetats del recorregut -gir al pont de l’avinguda Primavera- i el carruatge de la Pirelli, la passada va tornar a ser un èxit d’organització i el punt culminant d’un programa que començava divendres amb la rebuda de la bandera infantil a l’Escola

Carles Buïgas, el pas de les banderes als banderers i el ball de Sant Antoni. Dissabte era el moment dels jocs tradicionals i del taller de guarnir carros. I diumenge, abans de la passada la missa de Sant Antoni i finalment el recorregut de la passada dels Tres Tombs - encapçalada per la banderera Clara Pladevall i els cordonistes Bernat i Eudald Font Pladevall- acabava a la plaça de l’Abat Oliba amb el pagament del cens del pollastre i la benedicció dels

animals. Un nou èxit de públic que satisfà l’organització i converteix la festa en una cita ineludible en el calendari cerdanyolenc, com recordava l’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, en l’acte del pas de banderes: “Cerdanyola no ha d’oblidar mai d’on ve. Aquesta és una festa consolidada i de la qual ja no podem prescindir”. Per la seva banda, la regidora de Cultura, Consol Pla, destacava la gran implicació de les famílies i les entitats. - N. Ferrer


Cerdanyola

SOCIETAT · 15

· Del 19 al 25 de gener del 2011

D’esquerra a dreta i de dalt a baix benedicció dels animals de companyia, nens gaudint de la passada i del llançament de caramels, el pas de banderes amb les autoritats a l’Ateneu i el taller de guarnir carros a càrrec de Bambalina F. NF

EDUCACIÓ

El Cerdanyola Educa inicia el nou cicle d’espectacles per a escoles i instituts El programa d’enguany incorpora teatre en anglès adaptat al nivell de l’alumnat

E

l projecte Cerdanyola Educa, que porta a terme l’Ajuntament, continua en el segon trimestre amb el cicle de teatre, dansa i audicions per a centres d’educació infàntil, primària i secundària. La proposta té com a finalitat facilitar el contacte de l’alumnat amb el món de les arts escèniques, amb espectacles de qualitat que contribueixin a la formació integral d’infants i adolescents. Dins la varietat d’espectacles, coordinats per l’empresa Transeduca, aquest any destaca la incorporació d’obres de teatre en anglès, adaptades al nivell de tot l’alumnat de la ciutat. La regidora d’Educació, Esther González, explica que “el més important no és que els alumnes ho entenguin, sinó que visquin el context

Presentació del programa

F.CP

real de la llengua”. Les obres en anglès són dues, Magic Books i The portrait of Dorian Grey. El cicle de teatre, dansa i audicions conjuga també la disciplina del circ, titelles i propostes plàstiques per als més menuts com Acuarel·la de la companyia

Fes-t’ho com vulguis, adreçat a nens de 0 a 3 anys. El primer espectacle va ser Mirant a Yukali d’Alba Serraute, el 12 de gener. Històries d’infància explicades a adolescents. Una tasca aparentment difícil, però Serraute apunta que només cal “posar-se al lloc d’un jove de 15 anys, pensar que ens hauria agradat veure a la seva edat”. Lluís Rovira, de l’empresa Transeduca, va destacar que no es tanquen únicament a espectacles de creació catalana. “Aquest segon cicle ens hem obert a Espanya i el tercer tenim previst fer-ho amb companyies d’Europa”. El programa ha interessat molt a les escoles del municipi. Segons la regidoria d’Educació totes s’hi han apuntat. - CP


Del 19 al 25 de gener del 2011 · Cerdanyola

16 · SOCIETAT

RECONEIXEMENT

Cerdanyola rep el distintiu de Ciutat de la Ciència i la Innovació El premi l’atorga el govern central com a reconeixement a l’esforç i compromís de la ciutat

L

’ alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, va rebre de mans dels prínceps d’Astúries el distintiu que reconeix el nostre municipi com a Ciutat de la Ciència i la Innovació. El premi l’atorga el govern central com a reconeixement a l’esforç i compromís de la ciutat amb la recerca i investigació i per la seva contribució des de l’esfera local al canvi de model productiu. A la cerimònia, celebrada en el saló d’actes del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) a Madrid, l’alcaldessa va estar acompanyada de la portaveu del govern municipal Consol Pla, del tinent d’alcaldia, Francisco Ortiz i del regidor Javier Montes. L’alcaldessa afirma que “la distinció suposa un reconeixement a l’aposta feta des del govern per un futur de la ciutat basat en la innovació”. En aquest sentit, l’alcaldessa creu que “la distinció servirà per accedir a noves

ajuntaments que han demostrat un major compromís en projectes innovadors amb càrrec al Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL).

Els

prínceps

d’Astúri-

oportunitats de subvencions públiques i d’inversions privades, així com de participar en projectes innovadors impulsats pel govern central, i d’encarar un canvi del model econòmic basat en la innovació”. En aquesta edició, s’ha concedit la distinció “Ciutat de la Ciència i la Innovació” a aquells

ESPAI PÚBLIC

L’Ajuntament amplia el servei de recollida de mobles i voluminosos

A

partir d’ara el servei de recollida de mobles i voluminosos que realitzava l’Ajuntament dos dies a la setmana s’ampliarà a sis dies -de dilluns a dissabte-, segons va anunciar el regidor d’Espai Públic, Alfons Escoda, en roda de premsa. Per utilitzar el servei s’haurà de continuar trucant prèviament a l’Ajuntament, però en aquest cas els mobles s’hauran de deixar a sota de casa i no a la bateria de contenidors. “Confiem que amb una mica de temps s’acabi amb la sensació que els contenidors són una illa on deixar qualsevol cosa”, destacava Escoda, que va apuntar que un dels problemes que s’havia detectat en el servei “és que molta gent deixa les coses quan vol i sense trucar prèviament”. Per aquest motiu, assegurava Escoda, “ampliem el servei i ho fem de manera ordenada per-

El regidor d’Espai Públic, Alfons Escoda

F. NF

què sigui més fàcil ser cívic”. Després de la trucada prèvia, els ciutadans hauran de deixar els mobles a partir de les 22 hores i l’Ajuntament els recollirà abans de les 11 hores del dia següent. Escoda afirma que l’ampliació del servei contribuirà a “l’excel·lència de l’espai públic”. - N. Ferrer

ELS BENEFICIS Entre els beneficis als que optarà l’Ajuntament figuren la consideració preferent alhora d’ubicar-hi instal·lacions científiques i tecnològiques amb participació estatal i de la Xarxa del MICNN. Igualment, Cerdanyola podrà acollir reunions del departament amb les Comunitat Autònomes i altres agents del sistema d’I+D i congressos i seminaris dels seus Organismes Públics d’Investigació. L’Ajuntament també podrà utilitzar la distinció en campanyes de promoció i comunicació. - Redacció

La Mancomunitat demana reunir-se amb el nou conseller de Salut per reclamar la prioritat de l’Hospital Ernest Lluch La presidenta de la Mancomunitat Intermunicipal de Cerdanyola, Ripollet i Montcada i Reixac i alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, ha enviat una carta al nou conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Boi Ruiz, en què li sol·licita una reunió amb la resta d’alcaldes mancomunats per parlar sobre el futur de l’Hospital Ernest Lluch. Després que el conseller hagi anunciat retallades en les inversions previstes a conseqüència del dèficit sanitari, l’alcalde i alcaldesses dels municipis a què ha de donar servei el futur hospital volen “transmetre la importància a nivell comarcal d’aquest equipament i que la conselleria el mantingui com a actuació prioritària”, diu María Elena Pérez.


Cerdanyola

ECONOMIA · 17

· Del 19 al 25 de gener del 2011

EL PLA PIMESTIC GENERA 108 MILIONS D’EUROS

El balanç de l’execució del pla PIMESTIC destaca el gran nombre de pimes que està abordant nous projectes d’adopció de les TIC dins dels seus processos productius gràcies a les diferents actuacions del pla.

EMPRESES

Applus+ s’expandirà a la Xina i l’Índia L’adquisició de Velosi s’ha efectuat per 105 milions d’euros. Amb aquesta ampliació el grup facturarà més de 1.000 milions i el 70% fora d’Espanya

E

l Grup Applus+, multinacional dedicada a l’assaig, inspecció, certificació i serveis tecnològics, controlat en un 70% pel gestor global de béns alternatius The Carlyle Group, ha adquirit la companyia britància Velosi per 105 milions d’euros. Amb aquesta ampliació de capital el grup guanyarà posicionament als mercats de la Xina i l’Índia. L’acció segueix les directrius del pla estratègic 2007-2012 i s’enmarca en un procés de creixement i internacionalització que ha suposat la compra de 14 empreses d’arreu del món en els darrers dos anys. L’adquisició de Velosi, proveïdor de serveis d’inspecció, control de qualitat, certificació i assaig per a indústries del gas i del petroli, aporta 63 oficines a 39 països i completa la xarxa internacional d’Applus+, amb presència a més de 60 països d’Àsia, Àfrica, Europa, Nortamèrica i Orient Mitjà. El grup facturarà més de 1.000 milions d’euros anuals i generarà el 70% dels seus ingressos

La Cecot s’adhereix al Manifest per una xarxa ferroviària transeuropea de mercaderies de FERRMED La patronal catalana va assistir a la seu del Parlament Europeu de Brussel·les per tal de donar suport a la proclama del Manifest per una xarxa ferroviària principal transeuropea unitària de mercaderies. El text proposa la inclusió en aquesta xarxa de diverses línies importants que ara no hi són (com és el cas del Corredor Mediterrani) i l’aplicació dels anomenats Estàndards FERRMED.

Seu central d’Applus+, al campus de la UAB, Cerdanyola del Vallès

fora d’Espanya.

F. Applus+

L’OPERACIÓ L’oferta per Velosi confirma l’aposta de The Carlyle Group per l’expansió d’Applus+, que reforçarà la seva posició a mercats emergents i ampliarà la seva cartera de serveis pel sector energètic. El Consell de Velosi va recomanar l’acord, junt amb el compromís irrevocable de venta del 53%

dels accionistes de la companyia. La multinacional, que cotitza a la borsa de Londres, va facturar 184 milions de dòlars el 2009. L’operació persegueix convertir el grup en una de les cinc companyies líders del sector el 2012 i situar-se al Top 3 en les diferents divisions en què opera. Enguany Applus+ tancarà amb un augment de facturació d’un 7%, la meitat per adquisició i l’altre 50% pel creixement orgànic. - Redacció

Lleu repunt de la facturació en el sector industrial

JGA Motors centralitza la seva activitat a Internet

Tot i que la majoria dels sectors empresarials pateixen un fort estancament de la demanda, dins del sector industrial hi ha subsectors que han vist un lleu repunt de la seva facturació com el tèxtil (entre un 15 i un 20% més que l’any 2009); la indústria química també ha augmentat (el primer semestre un creixement del 5,8% respecte el mateix període de l’any 2009), i la farmaquímica ha crescut un 9,5%. En la majoria dels casos, els costos s’han mantingut. Pel que fa als marges s’han vist reduïts en molts casos a la mínima expressió, segons la Cecot.

L’empresa cerdanyolenca JGA Motors, que distribueix vehicles nous multimarca i que fins ara realitzava la seva activitat comercial al carrer Sant Ramon 117, ha passat a dirigir-se als seus clients únicament a través de la pàgina web www.jgamotors. com. L’empresa, va néixer ara fa 16 anys i des de llavors és un centre Multimarca especialitzat en servir turismes nous, 4x4 o vehicles comercials en estoc o a la carta, així com ocasions de Km.0, gerència, flota o rènting.


18 · ECONOMIA I COMERÇ

Del 19 al 25 de gener del 2011 · Cerdanyola

INVESTIGACIÓ

La Fundació Ascamm presenta els resultats del projecte europeu de recerca mèdica Custom IMD

E

l resultat de quatre anys d’investigació biomèdica es faran públics aquest divendres. La Fundació Ascamm organitza l’esdeveniment final del projecte europeu Custom IMD, el major projecte europeu d’I+D en el camp dels implants mèdics que compta amb un pressupost de 9,8 milions d’euros, amb una presentació pública dels resultats obtinguts al llarg d’aquests quatre anys d’investigació en tecnologies de fabricació d’implants mèdics personalitzats. La jornada tindrà lloc a l’Hotel Eurostars Parc del Vallès de 10 Els resultats del projecte es presentaran a l’Hotel Eurostars a 13 hores. PARTICIPACIÓ EUROPEA La jornada comptarà amb la participació dels socis del projecte, 22 entitats de 7 països europeus entre els quals hi ha 12 pimes, 8 centres de recerca i 2 hospitals. Des de la

Fundació Ascamm apunten que “es tracta d’una ocasió única per establir contacte amb experts europeus de l’àmbit clínic, de la bioenginyeria i de la fabricació personalitzada”. El programa abordarà les noves

F. Ascamm

tecnologies de fabricació ràpida aplicades a la producció d’implants personalitzats, el disseny digital col·laboracional entre metges i enginyers, nous biomaterials i eines informàtiques de medicina electrònica. - Redacció

SORTEIG

‘Cerdanyola al dia’ i Virgen del Pilar fan entrega del raspall de dents elèctric

E

l director de la Clínica Dental Virgen del Pilar, Josep Maria Tauste, lliurava el premi del sorteig organitzat per Cerdanyola al dia. El guanyador, Tomàs López Saix, es va endur un raspall de dents elèctric Oral-B 5000, valorat en 180 euros. El premiat, lector habitual de Cerdanyola al dia, es va assabentar de la rifa a través de la seva subscripció a l’edició diària en digital d’aquesta publicació. López, que viu a Cerdanyola des de fa 40 anys i va treballar a El Viejo Roble, creu “molt bona idea aquest tipus d’accions dirigides als lectors”. El jubilat de 69 anys ens explicava que llegeix Cerdanyola al dia “per estar ben informat”. i s’interessa sobretot per les notícies sobre el bàsquet, doncs coneix al president del CB Cerdanyola, Josep Maria Gispert. López està subscrit al butlletí online d’aquest setmanari des de fa un any i conside-

Lliurament dels vals

F. Ajuntament MC

El Mercat de les Fontetes lliura els 4.000 euros en vals de compra A la dreta, Tauste entrega el premi a López F. AS

ra “un luxe” rebre notícies locals “de forma diària i gratuïta”. Les persones interessades es poden donar d’alta en aquest servei enviant un correu a butlleti@al-dia.com. L’elevada participació i la bona acceptació de l’iniciativa entre els lectors han empés a l’empresa editora de Cerdanyola al dia a organitzar més sorteigs, amb una freqüència trimestral. El propi Tauste anunciava que “es faran noves promocions”. - Aitor Sáez

La tinenta d’alcaldia de l’àmbit de Desenvolupament Econòmic Local, Consol Pla, acompanyada per la junta de paradistes del Mercat de Les Fontetes, lliurava 40 talonaris de 100 euros de la llotja que es van sortejar, entre els clients, el passat 5 de gener. Els clients agraciats en el sorteig podran utilitzar el talonari amb 20 vals de 5 euros en la compra de productes de la llotja durant els mesos de gener i febrer. El sorteig forma part de la campanya nadalenca que l’Associació de Concessionaris del Mercat Municipal de Fontetes ha fet per acostar el mercat a la ciutadania.


Cerdanyola

· 19

· Del 19 al 25 de gener del 2011

Albert Turon

Fa pudor Alfons Escoda

Ara, nova etapa Les assemblees de militants de Convergència i d´Unió, m´han demanat encapçalar la llista de CiU a l´alcaldia de Cerdanyola. Quan aquests dies ho he anat comentant amb ciutadans no tothom ha mostrat entusiasme. Molts ciutadans qüestionen la política, però sobretot als polítics. Alguns altres em diuen: és que ets massa catalanista, o bé, et dediques massa a la integració de la immigració, i d´altres, ets massa de dretes o ets massa d´esquerres. Opinions totes elles, que m’han fet reflexionar molts dies.

La flamant avinguda de la Ciència, altrament coneguda com dels abocadors, fa pudor. No sé si és el de Can Planas o el “dipòsit controlat” Elena. Però put que empesta, i no és una metàfora de la situació econòmica del Direccional. Prou. No és discutible. No pot venir cap alcaldessa o exalcalde a dir que és una campanya de desprestigi de cara a les eleccions. Cap tècnic de l’Entitat Metropolitana del Medi ambient pot sostenir que aquells residus són inerts. Totes les promeses de que no passa res s’esfondren com un castell de cartes davant la realitat: algú ens ha volgut enganyar. La Plataforma Cerdanyola Cerdanyola Sense Abocadors fa temps que informa i avisa. Mentrestant

els titllen d’alarmistes els mateixos que ens prometen que no hi ha perill. A qui hem de creure? El meu nas ho té clar. Ja n’hi ha prou. Cal desterrar de les responsabilitats públiques els irresponsables, els que han estat ocultant informació i mentint durant anys. Però sobretot, no hem de deixar que ens segueixin enganyant. Entre tots podem botar-los abans de l’estiu. Hi ha gent vàlida i valenta que proposa solucions i alternatives, a la Plataforma i a alguns partits. Altres haurien de plantejar-se si el seu partit (i el seu alcaldable) els representa. Per molt procés participatiu que ens vulguin vendre ara, a tall d’ambientador, per emmascarar la pudor que ens arriba dels abocadors.

I finalment, m’he decidit a prendre el compromís amb més força que mai. He procurat treballar sempre per Cerdanyola i per Catalunya, he procurat escoltar la gent i resoldre els problemes possibles. Crec que ho he fet amb honestedat i dedicant-hi esforços. Crec que CiU és una excel·lent alternativa pel futur de Cerdanyola. Ara, per tant, el que cal és treballar de valent, escoltar, proposar, corregir errors que haguem pogut cometre i demanar-vos a tots que ens acompanyeu per iniciar una nova etapa. Des del compromís, amb tothom, amb convicció, humilment, però amb fermesa. Som-hi! Cerdanyola al dia, publicació setmanal gratuïta d’informació local, fundada el 1999. Dia de sortida: dimecres. Dipòsit Legal: B-9751/2005 Empresa editora: Tvns PG Media 08290 Cerdanyola del Vallès Telèfon: 93 586 35 23 Avinguda Catalunya 10-12

Directora: Núria Ferrer Edició digital: Juan Antonio Hidalgo Redactors: Clara Prieto, Aitor Sáez-Díez Correu-e redacció: cerdanyola@al-dia.com Disseny i maquetació: Sergi Jiménez Correu-e disseny: publicidad@al-dia.com

Cerdanyola al dia no comparteix, necessàriament, l’opinió expressada pels seus col·laboradors.

Departament comercial: Conchi Bermejo, Juanma García mòbil: 639 60 44 24 Correu-e comercial: comercial@al-dia.com Redacció: Carrer Adam i Eva, 1. 08290 Cerdanyola del Vallès (Barcelona) Telèfon redacció i comercial: 93 586 35 23 Impressió: B-2C


20 · OPINIÓ

Respuesta a CBR Sorprende que unas iniciales te lleven al Principado de Asturias. Algún ciudadano de nuestro municipio se ha dirigido a los medios de comunicación con una carta titulada “El demagogo Sr. Buenaño”. Cuando hemos descubierto el nombre y apellidos que escondían las iniciales “C.B.R.” y con el DNI que se dirigió a los medios de comunicación, nos hemos llevado la gran sorpresa. Estas iniciales y el DNI corresponden a una persona que en los últimos meses ha llevado su vida diaria en el Principado de Asturias. Concretamente presentándose a oposiciones, enfrentándose a diversos problemas con la administración pública, ... Es decir, posiblemente esta persona nunca haya vivido en Cerdanyola y no haya escuchado mi nombre en su vida. Por ello, creo que desconocerá la apasionante vida política que se vive en Cerdanyola. En conclusión, alguien de nuestro municipio ha suplantado la identidad de otra persona, utilizando el nombre, apellidos y DNI de esta señora. Sobre el contenido de la carta, dice las mismas mentiras que la identidad de la persona que ha enviado esta carta escondiéndose en unas iniciales que corresponden a una ciudadana asturiana. Manuel Buenaño García Presidente PP Cerdanyola

Buenaño, demagog amb els abocadors? Com a companys de feina en les tasques pel sanejament del macroabocador de Can Planas, hem llegit astorats el que la sra. C.B.R. vessà en aquestes pàgines del “Cerdanyola al dia” el 12 de gener.

Del 19 al 25 de gener del 2011 · Cerdanyola

A dia d’avui és just reconèixer el treball honest, perseverant i eficaç del Sr. Buenaño a favor del sanejament total del abocador, així com el suport a la Plataforma Cerdanyola sense Abocadors en diferents àmbits com és promoure la publicació d’informació científica i contrastada, o incentivar el debat dins les institucions públiques mitjançant mocions, entre altres col·laboracions que seria massa llarg enumerar. Com a ciutadans que som no posem la mà al foc per ningú però, ara per ara, donem fe del bon i lleial fer d’aquest senyor en el que pertoca a la seva activitat dins la tasca Antiabocadors. Aprofitem l’avinentesa per convidar al veïnat de Cerdanyola a participar en aquesta lluita contra els abocadors, així com a les associacions locals i també als partits polítics que encara no ens hagin visitat mai. El tarannà del col.lectiu és i serà integrador i acollidor d’una àmplia diversitat, obert a tota la ciudadania sense mirar la procedència pero sí el respecte mutu, i centrant la feina vers el sanejament de l’abocador de Can Planas i a la protecció de la salut de la ciudadania de Cerdanyola pel que fa a la contaminació que genera en el medi ambient.

nars de milers de morts. Volem només fer-vos saber que durant l’any 2010 hem dut a terme algunes accions d’ajuda humanitària envers aquesta tragèdia. 1. Al mes de febrer, uns dies després del terratrèmol, portàvem personalment 40.000 € que vam transformar en medicaments, menjar i dipòsits d’aigua potable i que vam distribuir en mà a les famílies més necessitades. Part d’aquests diners també procedien de donatius de la ciutadania de Cerdanyola. 2. Al mes de juny tornàvem a Haití per portar en mà 100 tendes d’emergència amb les que vam conformar camps de refugiats a la població de Leógane (afores de Port-au-Prince i epicentre del terratrèmol) on el 90% de les cases eren destruïdes. Després de tres mesos de lluites administratives i on la corrupció volia marcar-nos l’agenda -i alguna cosa més- finalment les 100 tendes van arribar al seu destí. Tot i que el projecte era proveïr de vivenda a unes mil persones val a dir que algunes d’aquestes tendes s’han convertit en aules improvisades. En aquest projecte van participar també algunes empreses de Cerdanyola. 3. A finals de 2010 l’entitat Veus sense Fronteres organitzava un musical per reunir recursos per seguir ajudant Haití. Els guanys d’aquesta iniciativa han arAlbert Lázaro, Salvador Segarra i ribat a 2.000€ que estem en disposició Rosa Guallar de fer arribar a Haití quan la situació sigui menys convulsa i que esperem que puguin servir precisament per aixecar tendes-escola o bé ajudar a la reconsResum ajuda a Haití trucció d’alguna escola caiguda. Avui se ‘celebra’ o recorda el primer aniversari del terratrèmol a Haití que es Gràcies a tots per la vostra ajuda !!! va convertir en la pitjor tragèdia humaDaniel Banyuls na de les darreres dècades amb centeLES CARTES DELS LECTORS S’HAN D’ENVIAR A: director@al-dia.com Cerdanyola al dia publica opinions, rèpliques i suggeriments d’interès, respectuosos vers les persones, amb un màxim de 15 línies (en format word), que podran ser extractats o resumits per motius d’espai o per millorar-ne la comprensió. Per a la publicació de les cartes ha de constar en el text: nom i cognoms de l’autor, DNI, domicili i telèfon. Sense aquestes dades no es publicarà cap text. La redacció no atendrà trucades, visites ni cartes sobre textos no publicats, retallats o extractats.


22 ·

Del 19 al 25 de gener del 2011 · Cerdanyola

El cacau, un aliment energètic i font de minerals

P

er mél cacau i els seus derivats són aliments rics en greixos i en hidrats de carboni, nutrients que aporten energia al nostre organisme. Els greixos del cacau són, principalment, del tipus saturat, que no fa augmentar els nivells de colesterol a la sang, malgrat que l’aportació en calories sí que és notable. El cacau és, també, una font important de minerals, d’entre els quals cal esmentar-ne el potassi, el fòsfor, el magnesi i el calci. També s’ha de fer menció de l’aportació vitamínica del grup B1 i d’àcid fòlic. Un altre dels components beneficiosos del cacau són els polifenols, que contribueixen a evitar l’oxidació i que han estat relacionats amb la prevenció de transtorns cardiovasculars i amb l’estimulació de defenses de l’organisme. El cacau i els derivats són aliments que s’adapten, preferentment, als esmorzars i als berenars. Diversos experts en nutrició opinen que el consum de cacau en les diverses varietats és recomanable, sempre dins els

paràmetres d’una dieta equilibrada i en quantitats moderades. Malgrat això, per la seva aportació energètica, de greixos, de sucres i de potassi, el seu consum no és recomanable en casos de sobrepes i en processos de mala absorció intestinal, nivells elevats de triglicèrids,... Pel que fa a les calories, per 100 grams consumits, el cacau en pols, considerat com a matèria primera, contindria al voltant de les 255 calories; la xocolata negra n’aportaria d’entre 450 i 530 calories. La xocolata amb llet aportaria entre les 510 i les 520. La xocolata blanca té al voltant de les 530; mentre que el producte soluble de cacau que s’afegeix a la llet té d’entre les 360 i les 375 calories, habitualment.

i correctiu de sabors d’alguns medicaments, ja que conte un oli essencial que li proporciona un sabor particular. El cacau també s’utilitza en la fabricació de bombons, xocolata i altres productes alimentaris, destaquen: cacau en pols, xocolata, soluble del cacau, gelea de cacau, alcohol, vinagre, nata i polpa processada. La mantega de cacau entra en la composició de nombrosos preparats farmacèutics i cosmètics: utilitzat com excipient de supositoris, encara que avui en dia ha estat substituït per altres productes que es conserven millor; com a protector labial enfront l’aparició d’esquerdes als llavis produïdes per la sequedat o el fred. També es pot aplicar per evitar aparició d’esquerdes als mugrons de les mares lactants; a les cremades, erupciindicacions terapèutiques ons i irritacions de la pell, i en la cura El cacau entra a formar part de diver- d’hemorroides i vaginitis. sos preparats utilitzats en l’alimentació del lactant (farines, pures infantils...); Redacció / ACPG aliments de situacions especials; com complement alimentari per l’embaràs, lactància, etc.; com aromatitzant


Cerdanyola

· Del 19 al 25 de gener del 2011

BENESTAR · 23

La fruita i la verdura, els principals portadors d’antioxidant

E

xercitar-sa fruita fresca i la verdura ens aporten substàncies antioxidants que constitueixen la millor defensa del nostre organisme, especialment en la prevenció de malalties, com els refredats, i també per lluitar contra els radicals lliires que són els causants de l’envelliment de les nostres cèl·lules, si bé és cert que el pas del temps és ineludible. Segons els experts en nutrició, una dieta rica en antioxidants hauria d’incloure un mínim de 8 peces diàries de fruites i de vegetals. Amb aquesta alimentació, el nostre organisme s’assegura les aportacions de vitamina C, vitamina E i betacarotènecessàries. La vitamina C és un poderós antioxidant que intervé en l’activació de les funcions de totes les cèl·lulees. A banda d’aquest fet, també contribueix en la formació de defenses contra les infeccions. L’Organització Mundial de la Salut aconsella el consum de 30 mg diaris de vitamina C, que s’aconsegueixen, per exemple, amb el con-

sum d’una taronja al dia. També són rics en aquesta vitamina el kiwi, els pebrots, la col, les maduixes i les llimones, entre d’altres. La vitamina E protegeix les cèl·lules contra l’envelliment i, entre d’altres facultats, també facilita el bon funcionament del sistema nerviós i intervé en la formació de les cèl·lules reproductores. La vitamina E la trobem, principalment, en els cereals, els olis vegetals i en els fruits secs. El betacarotè és una variació de la vitamina A i es troba en els vegetals de color, com les pastanagues, els espinacs ... La seva funció principal és la formació i el manteniment de les cèllules que recobreixen la pell, els ulls, la boca i els òrgans interns. Altres aliments que també contribueixen a seguir una dieta saludable i que frenen el procés d’envelliment de les cèl·lules són els làctics, que milloren la salut dels ossos; els cereals, que augmenten els índex de minerals i que faciliten el trànsit intestinal gràcies a la fibra; l’aigua, que tot i que no és

un aliment sí que ajuda a depurar el nostre cos; els llegums, que aporten minerals i fi bra, i l’all, que estimula el sistema immunitari i redueix els nivells de colesterol. Els antioxidants poden anul·lar els efectes perjudicials dels radicals lliures en les cèl·lules, i la gent amb una dieta de fruites i vegetals rics en polifenols i antocianines tenen un risc més baix de contreure càncer, malalties cardíaques i algunes malalties neurològiques. Aquesta observació va suggerir que aquests compostos podrien prevenir condicions com la degeneració macular, immunitat suprimida a causa d’una nutrició pobra, i neurodegeneració, que són causats per l’estrès oxidatiu. Redacció / ACPG


26 ·

Del 19 al 25 de gener del 2011 · Cerdanyola Cerdanyola

PLANTEJA ELS TEUS PROBLEMES LEGALS A

info@pallaresfernandez.com El despatx d’advocats de Pallarès i Fernàndez escollir els més interessants entre les cartes rebudes i publicar els seus consells professionals en aquesta secció.

LA PREGUNTA DEL LECTOR:

El meu cònjuge ha mort sense deixar testament. El pis estava a nom dels dos i ell havia sol·licitat un crèdit personal. M’agradaria saber que em correspon en herència i qui haurà de pagar el capital pendent del préstec. No hem tingut fills, però la meva sogra està viva.

A

mb la defunció d’una persona és necessari iniciar uns tràmits legals davant notari o davant l’òrgan judicial competent, que dependran de si aquesta ha deixat testament o no, de l’existència de descendent, ascendent o cònjuges i, molt important, del veïnatge civil del difunt, ja que d’aquest desprendrà l’aplicació de la legislació prevista al Codi Civil estatal o l’establerta al Codi Civil de Catalunya. En aquest cas, pel fet de no existir testament, serà necessari recórrer a la successió intestada que s’inicia quan mor una persona sense deixar hereu testamentari. En el cas que el difunt hagi tingut veïnatge civil català la llei crida com a hereus del difunt els parents per consanguinitat i per adopció i el consort supervivent, és a dir, l’herència és defereix en primer lloc als fills del causant, matrimonials, no matrimonials i adoptats, per dret propi, i als seus descendents per dret de representació, però sense perjudici, si s’escau, de l’usdefruit vidual. En el cas que mori el causant sense fills,

ni descendents, el succeeix el cònjuge supervivent, i només en el cas que el causant mor sense fills, ni descendents ni cònjuge, li succeeixen el pare i la mare, a parts iguals. Ara, en el cas que el difunt hagi tingut veïnatge civil comú serà d’aplicació el disposat en el Codi Civil i, en aquest cas, davant d’inexistència de descendent l’hereva serà la mare del teu cònjuge, ja que segons estableix el Codi Civil que mancant fills i descendents del difunt heretaran els seus ascendent i, només, en el cas que sobrevisquin els pares o només uns dels pares del difunt aquests succeiran al fill en tota la seva herència. Però com cònjuge tindràs dret a l’usdefruit de l’herència, és a dir, de la meitat del pis que era del seu marit, i dels altres béns i diners que hagi deixat. Respecte al préstec personal, caldria saber si es va signar una assegurança de vida, doncs, si és així, aquesta cobriria el deute en la quantitat assegurada. En cas contrari aquest deute passarà a formar part del cabdal hereditari, és a dir, de l’herència, de tal forma que l’hereu haurà d’assumir el pagament d’aquest deute.

En tot cas és recomanable que s’assessori en relació a totes aquestes qüestions pel seu advocat de confiança a fi de gestionar de la manera més adient tots els tràmits necessaris. Pallarès i Fernàndez - Advocats

CALSINA & SALAVERT ABOGADOS Especialistas en derecho civil, familia, penal y accidentes de tráfico.

Tel.: 93 691 86 95 - 93 580 34 16 Av. Catalunya 25, ent. 3ª - Cerdanyola


Cerdanyola

· 27

· Del 19 al 25 de gener del 2011

Consells pel manteniment del conill (I)

E

ls conills són animals afables i intel·ligents que s’adapten molt bé a la vida de la llar. Són molt nets i no necessiten ser banyats però sí raspallats. Tenen una longevitat mitja d’uns 8 anys.

ALLOTJAMENT La gàbia pot ser metàl·lica o de plàstic, d’àmplia superfície i una altura que permeti a l’animal aixecar-se sobre les seves potes posteriors. La safata ha de ser de plàstic, és fàcil de netejar i desinfectar. Ha d’estar també ben ventilada. Com a substrat pot utilitzar-se palla, conglomerat de fusta o fenc, però mai sepiolita! (sorra per gats). Es convenient que la gàbia estigui fora de la cuina (els gasos i fums de la cuina són tòxics), i allunyada d’un lloc on es fumi constantment. És important també que la gàbia es netegi i desinfecti com a mínim dues vegades a la setmana. S’aconsella col·locar una caixa que serveixi d’amagatall en cas

que l’animal s’espanti o es senti amenaçat i el protegeixi del sol, la pluja, el vent i les baixes temperatures. Els conills toleren bé el fred, però són molt sensibles a les altes temperatures. La temperatura ambiental òptima cal que estigui entre 15-20ºC. És necessari que surtin a l’exterior diàriament (en un pati, balcó o jardí) perquè rebin la llum solar directa i facin exercici físic mínim 4 hores al dia. S’ha de vigilar el conill i evitar que tingui accés a cables elèctrics i a plantes ornamentals. Són animals nets, defequen i orinen sempre en els mateixos llocs, pel que se’ls pot ensenyar a utilitzar una safata higiènica. Neus Martínez, Veterinària Tot Gos Cerdanyola

Adopta’ls

NINA. Femella d’un any, esterilitzada.

XICO. Gatet de 5 mesos.

RAYITA. Gateta de 5 mesos.

Tenim més animals en adopció. Si t’interessa contacta’ns: ADAC Cerdanyola: T. 93 692 96 1982 animalescerdanyola@hotmail.com

REBAJAS EN CAMAS Y ABRIGOS PARA PERRO Y GATO ¡NO TE LAS PIERDAS!

També ens trobaràs en facebook

En les noves instal.lacions els oferim els nostres serveis de: Medicina general, vacunacions, ecografia, cirurgia, oftalmologia, microxip, educació canina, educació amb grup de cadells, perruqueria canina i felina... A més disposem d'una amplia botiga on trobarà tot pels diferents animals de companyia: gossos, gats, rosegadors, ocells, peixos, rèptils.

TOT-GOS CENTRE VETERINARI. C/ Escoles nº 9 - 93 580 17 03


Del 19 al 25 de gener de 2011 · Cerdanyola

28 · RACÓ DEL GOURMET

ESPINACS TENDRES AMB CARBASSA INGREDIENTS: 1 K D’ESPINACS TENDRES PER AMANIR 300 G DE CARBASSA 1 FORMATGET DE MOZZARELLA 150 G DE NOUS PELADES 50 CL DE VINAGRE BALSÀMIC 75 G DE SUCRE 100 CL D’OLI D’OLIVA 1 CULLERADA DE MOSTASSA ESCATES DE SAL

RESTAURANT

-

PREPARACIÓ: Per començar, en una paella amb una mica d’oli salteu uns quants daus de carbassa. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el sucre i una mica de sal i deixeu-lo caramel·litzar. Seguidament, poseu-hi el vinagre balsàmic i deixeuho reduir. Per fer les xips de carbassa, en una paella amb oli abundant i a baixa temperatura fregiu unes quantes làmines de carbassa tallades molt fines amb una mandolina. Quan estiguin ben torradetes, retireu-les de la paella i reserveu-les sobre paper absorbent. Per fer l’oli de mostassa, poseu en un bol la mostassa i l’oli i remeneu-ho bé. I ja per acabar, emplateu els espinacs tendres, poseu-hi per sobre les nous, la mozzarella tallada a dauets, la carbassa caramel·litzada, les escates de sal, amaniu-ho tot amb la reducció de caramel·litzar la carbassa i amb l’oli de mostassa i guarniu el plat amb les xips de carbassa. www.tv3.cat

CAFETERIA

Menú diari Menú dissabtes Menú especial grups Carta diària HORARI de dll a dj: 8-18h dv: 8-18h i 21-24h diss: 10:30-16h i 21-24h diumenge tancat c/ Santa Anna 60, Cerdanyola 620 01 66 32 - 93 580 92 96

LULAPALUSA cafeteria - restaurant

Esmorzars, berenars, dinars i sopars (especialitats en formatges artesans, raclettes i ibèrics). Menú diari. Zona wifi, Canal+, Lliga 2010-11 Lliga de campions Sopars i dinars d’empresa consulteu-nos. C/ Sant Francesc, 1-3 · Cerdanyola del Vallès 93 691 47 02 · www.lulapalusa.com


Cerdanyola

RACÓ DEL GOURMET · 29

· Del 19 al 25 de gener de 2011

UN ESPAI PER ALS AMANTS DE LA BONA TAULA: receptes apetitoses per fer, trucs de cuina, consells per quedar bé amb els teus convidats, i també ELS MILLORS RESTAURANTS ON ANAR A SOPAR!

BLEDES EN DUES TEXTURES INGREDIENTS: 1 KG DE BLEDES 25 G DE PERNIL GREIXÓS 2 PASTANAGUES 1 PATATA 1 OU FARINA 1 POLSET DE CURRI OLI SAL ALLS AIGUA

PREPARACIÓ: Per començar, en una paella amb una mica d’oli salteu els alls laminats. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi la patata i la pastanaga, ja pelades i tallades a làmines molt fines amb una mandolina, i salteu-ho durant un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi les fulles de bledes tallades a trossos, la sal, el curri i el pernil tallat a trossos i salteu-ho tot junt durant un parell de minuts més. A continuació, afegiu-hi una mica de farina i remeneu-ho bé. Quan la farina estigui ben desfeta, poseu-hi una mica d’aigua, torneu-ho a remenar i deixeu-ho coure durant uns 5 minuts més. Mentrestant, en una paella amb oli abundant fregiu els tronxos de les bledes que haureu arrebossat amb ou i farina. I ja per acabar, emplateu el saltat de bledes i col·loqueu-hi els tronxos arrebossats per sobre. www.tv3.cat

MENÚ MARTES A SÁBADO Carta, tapas, pizzas y torradas. Especialidad en paellas y arroz negro. C. Felicià Xarau, 16. Cerdanyola T: 93 691 10 02, 626 682 739

Lunes cerrado


30 ·

Del 19 al 25 del 2011 · Cerdanyola

INSTAL·LACIONS PRESSUPOSTADES

La construcció del patinòdrom i la fase descoberta del Riu Sec ja estan pressupostades i s’iniciaran durant aquest any. Al 2012 s’ha d’iniciar la segona fase del Parc Esportiu Municipal de Guiera. HOQUEI

El Cerdanyola CH omple la pista Més de 300 persones van participar al sopar del 75è aniversari i a la presentació dels esportistes

Foto de família de tots els esportistes del Cerdanyola CH per a la temporada 2010-2011

E

l club degà de l’hoquei patins a l’estat espanyol, el Cerdanyola CH, va començar l’any del seu 75è aniversari amb la presentació de tots els esportistes de les seccions d’hoquei, patinatge i atletisme. Abans del sopar es van disputar diferents partits i exhibicions de patinatge i després que tots els esportistes desfilessin per la pista de Can Xarau, un total de 350 persones van participar al sopar de germanor. Aquest acte encetava el programa d’actes

F. NF

del 2011 amb els quals l’entitat continua- cada vegada equips més qualificats”. rà commemorant el seu 75è aniversari. Per la seva banda, el coordinador esportiu del club des de l’escola fins a juvenils, PATINÒDROM David Bou, va destacar que “aquesta A la presentació oficial, l’alcaldessa, petita festa és l’exemple a seguir en Carme Carmona, acompanyada d’altres aquests temps de dificultat econòmiautoritats municipals, va anunciar que ca. Ara més que mai hem d’estar tots des del govern municipal ja s’ha pres- junts”. Finalment, l’enllaç esportiu amb supostat la construcció del patinòdrom la junta directiva, Paco Martín, va demai també es treballa “en garantir espais nar l’ajut de tothom i va afirmar que el que permetin practicar l’esport del present i el futur del club “està a la pista patí al costat de casa per aconseguir i a la grada”. - NF

El primer equip masculí es suma a la festa

E

ls homes de Josep Maria Aranda van retrobar-se amb la victòria davant el Masies de Voltregà de l’exjugador del Cerdanyola CH, Dani Viñas. Els cerdanyolencs es van imposar per 3 a 1, amb gols de Zanon (2) i Parellada, als osonencs i aconseguien així tres punts que marquen un important punt d’inflexió i que els permeten sortir de l’última posició de la classificació. VISITA A LA PISTA DEL LÍDER Aquest dissabte els cerdanyolencs tindran una nova prova de foc a la pista del Manlleu, líder indiscutible de la categoria. - N. Ferrer El jove Oriol Piquet, a l’esquerra, va tenir una bona actuació a Can Xarau

F. NF


Cerdanyola

ESPORTS · 31

· Del 19 al 25 de gener del 2011

HOQUEI

El Maheco Cerdanyola debuta a Europa Les verd-i-blanques s’enfronten al Noisy Le Grand en la ronda prèvia de la competició

D

esprés de culminar una temporada excel·lent l’any passat, les noies de Borregán volen fer un pas més i continuar fent història, però aquesta vegada a Europa. El Maheco Cerdanyola participarà per vegada a una competició europea i aquest dissabte jugarà la primera eliminatòria contra les vigents campiones de la Lliga Nationale 1 de França, el CS Noisy Le Grand. La temporada passada el Cerdanyola es va enfrontar al club francès -on s’ha format la capitana verdi-blanca, Vanessa Daribo- al Torneig Internacional de París. El resultat va ser de 6 a 4 a favor de les cerdanyolenques. Les locals, arriben al primer partit eu-

Les cerdanyolenques tanquen la primera volta amb derrota

F. NF

ropeu després de perdre l’últim encontre Les asturianes es van imposar per 1 a 2 de l’OK Lliga contra el Biesca Gijon. al pavelló de Can Xarau. - NF

FUTBOL

PRIMERA NACIONAL

El Femení no pot amb l’Espanyol

Les cerdanyolenques van tornar a perdre per 0 a 2 contra el RCD Espanyol

L

es verd-i-blanques no van poder continuar la seva bona ratxa davant el filial del RCD Espanyol. Si a la primera volta les cerdanyolenques van caure per 0 a 2, al Municipal de la Bòbila el resultat també va ser favorable a les blanc-i-blaves.

F. NF

L’Espanyol va ser superior a les locals i al minut 30 Ausi no podia evitar desviar a la seva pròpia porteria un xut del conjunt rival. Precisament també sobre el minut 30 de la segona part una jugada aïllada de les barcelonines acabava amb el 0 a 2 definitiu. - Redacció

El Cerdanyola Futbol Club es situa a un punt del liderat Els homes de Toni Carrillo van sumar una important victòria al camp del Júpiter (1-2), un triomf que els situa a un punt del liderat que actualment ocupa el Vista Alegre. El partit al Municipal de la Verneda va estar igualat fins a la mitja hora, quan Turu avançava els cerdanyolencs. A la represa el Júpiter ho va intentar, però els de Carrillo van saber aprofitar les seves oportunitats i al minut 68 Serrano culminava en el 0 a 2 una bona jugada col·lectiva. Però quan el partit ja semblava sentenciat a 10 minuts pel final Adaji feia l’1 a 2 definitiu. Els locals van intentar arribar a l’empat, però els verd-i-blancs van saber controlar la situació i finalment es van endur els tres punts. Aquest diumenge els cerdanyolencs tornen a jugar fora de casa, però en aquest cas visitaran el camp del Mollerussa, equip que en aquests moments ocupa l’avantpenúltima posició de la taula.


32 · ESPORTS

Del 19 al 25 de gener del 2011 · Cerdanyola

BÀSQUET

El Femení topa amb la mateixa pedra Les cerdanyolenques tornen a perdre contra el CB Igualada (63-59)

L

es de David Rodríguez van tornar a caure contra el CB Igualada, però aquesta vegada al pavelló de les Comes. Amb aquesta nova ensopegada, les cerdanyolenques resten amb dues derrotes més que els seus rivals directes. Aquest dissabte (19.30h) les verd-i-blanques rebran la visita del Xamba amb l’obligació de guanyar. VIANA I MINGUET Davant les de l’Anoia, les cerdanyolenques van tenir un bon inici, però les locals van tancar el primer quart amb avantatge (17-13). Amb una gran actuació de Vanessa Viana, màxima anotadora cerdanyolenca, les de Rodríguez van marxar F. Arxiu al vestidor tres punts per sobre (30-33). Les cerdanyolenques ja van perdre contra l’Igualada a Guiera Però el Femení Cerdanyola va entrar als 46) i al final l’Igualada, amb una gran certat en les últimes accions i endur-se la últims 10 minuts cinc punts per sota (51- Núria Minguet, aconseguia estar més en- victòria final. - Redacció

L’Ópalo guanya abans de jugar el derbi contra el Ripollet

E

l conjunt de Jordi Altimira va tancar la primera volta amb una valuosa victòria a la pista de l’Sferic Terrassa (66-73), rival directe en la lluita per la permanència. Els cerdanyolencs marxaven al descans amb un marcador favorable de 29 a 41, però a la represa baixaven el ritme. En aquesta ocasió els verds van tornar a entrar al partit i aconseguien la sisena victòria de la temporada. Aquest dissabte els cerdanyolencs visitaran la pista del Ripollet, a qui ja van guanyar en el derbi de la primera jornada de lliga. Els ripolletencs són els cuers del grup 3. - Redacció Jordi Arbonés va ser decisiu

F. Arxiu

Marcos Bellver, or i argent en la primera prova de bàdminton de l’any El jugador del Club Bàdminton Bellaterra Marcos Bellver ha començat el 2011 de forma excel·lent. El cerdanyolenc va participar amb èxit a la primera prova de l’any de la categoria sots-13 celebrada a Sant Esteve Sesrovires. El jugador va penjar-se l’or en la modalitat de dobles, fent parella amb el jugador de Sesrovires Pau Segura. I en la modalitat individual una lesió al turmell va evitar que Bellver assolís la victòria en la final. El cerdanyolenc va patir una torçada durant el primer set i va acabar abandonant en el segon set d’una final que va guanyar Samuel Gómez.


Del 19 al 25 de gener del 2011 · Cerdanyola

34 · ESPORTS

hoquei

futbol PREFERENT GRUP 2

OK LLIGA FEM EQUIP

PUNTUACIÓ

EQUIP

PUNTUACIÓ

1a NAC. GRUP 3 EQUIP

Cerdanyola equip x equip

PUNTUACIÓ

© 1. CP Voltregà

28

© 1. Vista Alegre

34

© 1. Levante LP

34

ESPORT: bàsquet

© 2. Girona CH

25

© 2. Cerdanyola FC

33

© 2. RCD Espanyol B

33

25

© 3. Torreforta

28

© 3. Sporting Atlético

33

EQUIP: sènior B

© 3. Biesca Gijón © 4. Arenys de Munt

23

© 4. Reddis

27

© 4. Girona FC

28

© 5. CP Vilanova

22

©5. Cervera

27

© 5. Vic

22

6. Cerdanyola FC

22

10

14. Barceloneta

16

10. Maheco Cerdanyola 9

15. Mollerussa

16

11. San Gabriel B

13

11. Sferic Terrassa

9

16. El Catllar

16

12. Cornellà de Terri

11

12. Sant Cugat

4

17. Roquetenc

15

13. CA Jesús

8

13. Vigo Stick

0

18. Organyà

15

14. PBB La Roca

0

9. Noia Freixenet

ENTRENADOR: Xavi Dorio

bàsquet

hoquei 1a NACIONAL CAT EQUIP

JUGADORES: Elena Madueño, Rose Ruiz, Claudia González, Laura García, Marta Díaz, Cristina Menal, Manoli Simancas, Andrea Moreno, Tania Lara, Marta Corbella, Laura Agustí, Sandra Da Costa i Sonia Lozano.

PUNTUACIÓ

COPA CATALUNYA EQUIP

PUNTUACIÓ

1a CAT. GRUP 1 EQUIP

PUNTUACIÓ

©1. Patí Manlleu

35

© 1. Reus Deportiu

28

© 1. Salle Reus

©2. FC Barcelona

31

© 2. CB Igualada

28

© 2. CB Valls

25

©3. Tordera

28

© 3. CBF Cerdanyola

25

© 3. CEB Sant Jordi

24

©4. GEiEG

27

© 4. Sant Adrià

23

© 4. CN Sabadell

24

©5. Hoquei Caldes

23

© 5. Olesa B

22

© 5. Esparreguera

24

30

12. Sitges

12

6. Xamba A

22

11. Ópalo Cerdanyola 21

13. Capellades

12

7. Salle Reus

20

13. CB Salou

14. Tona

11

19

14. CEVG

17

19

15. CB Morell

17

19

16. CB Ripollet

16

15. Cerdanyola CH

9

16. CN Reus Ploms

9

8. Viladecans 9. Draft Gramenet 10. CN Terrassa

18

POLIESPORTIU

Els atletes del Cerdanyola CH es queden a un pas del podi de la Lliga d’Internet ChampionChip

L

a secció d’atletisme del Cerdanyola Club d’Hoquei estrena el 2011 després d’haver tancat amb un balanç excel·lent el seu segon any de vida. Els cerdanyolencs Un cop acabada la lliga d’internet en les classificacions de la Lliga Internet ChampionChip, els locals han aconseguit finalitzar en les posicions capdavanteres, a un pas del podi. En categoria d’equips masculins s’ha assolit la quarta posició de 102 equips, una espectacular millora ja que l’any passat van obtenir la 38ena posició. En categoria super equips (masculí més femení), la secció també ha

vegada en la categoria femenina, tot aconseguint la 31ena posició de 36 equips. D’altra banda, un total de 32 atletes del club van participar en diverses Sant Silvestre el dia 31 de desembre. La participació més nombrosa va ser a Sant Cugat del Vallès, on 20 atletes del club hi van participar, a la cursa dels Alguns dels atletes del Cerdanyola CH F. Cedida Nassos a Barcelona hi van córrer progressat i ha saltat de la 46ena posició a la 10 atletes, mentre que dos atletes van partisisena d’un total de 176 equips. Finalment, cipar a la Sant Silvestre-O -cursa d’orientael Cerdanyola CH ha puntuat per primera ció nocturna- de Barcelona. - NF


Cerdanyola

Cerdanyola

· Del 19 al 25 de gener de 2011

· 35

La trail BMW GS celebra el seu 30 aniversari

T

ant la 1200 GS com la 1200 GS Adventure són motos perfectes per fer llargs viatges o simplement per transitar per terra i asfalt còmodament. És una moto alta i per tant el conductor ha de ser alt (jo amb 1’80 no toco a peu pla a terra). Però un cop ens posem en marxa les sorpreses no paren. La GS Adventure tot i pesar prop de 230 kg es comporta de manera segura sobre tot tipus de terreny. Per ciutat, i sobretot per maniobrar en aturat, és complicat moure-la però una vegada en marxa sembla que la moto aprimi 50 quilos i el seu pilotatge es torna fàcil en tots els sentits. Sobre asfalt, en carretera, autopista i ports de muntanya, la GS Adventure és una moto ideal que converteix totes les situacions i tipus de conducció en una cosa molt fàcil. Uns eficaços frens -amb ABS integral desconectable com a element opcional- i les suspensions neumàtiCatalina

Ana

Alexandre

ques (Telelever i Paralever) permeten un excel·lent control de la màquina en les apurades de frenada. En pistes no asfaltades la moto acusa el seu pes: encara que té gran aplom, rectificar traçades i dominar la moto en situacions una mica difícils pot portar-nos a suar més del compte, sobretot si calcem pneumàtics d’asfalt. NOU MOTOR La posada al dia dels models GS incorpora un nou motor de 1170 cc, Sergio

Albert

Geuris

Paula

capaç de donar 110 CV a 7750 rpm amb un parell motor de 120 Nm a 6000 rpm. A més, s’ha incrementat el límit de sobre-règim en 500 rpm situant-se ara en les 8500 rpm. Això ofereix un parell motor significativament millorat, millor tracció i acceleració, a més d’una millor resposta en el puny de gas. Aquests nous motors també compleixen amb la norma Euro 4 d’emissions. La versió Adventure, a més, disposa de 33 l de dipòsit cosa que permet una autonomia insuperable que pot arribar als 700 km. Amb motiu dels 30 anys podem adquirir la nostra GS amb una versió única de color blanc amb decoració tricolor, distintiu “30 Years GS” al dipòsit, protector de punys, cúpula tintada i seients de color vermell. També les versions F 800 GS i F 650 GS disposen d’aquest acabat. -Gerard López Ariadna

Ruth

Miguel


Del 19 al 25 de gener del 2011 · Cerdanyola

36 · CULTURA

DIGITALITZACIÓ

La UAB estudiarà i digitalitzarà l’arxiu històric de la Societat del Gran Teatre del Liceu. Els investigadors de la universitat duran a terme la recerca, la catalogació, la digitalització i la conservació d’aquest important fons documental.

ART

El MAC mostra El quadern de París, la col·lecció més important d’Ismael Smith Cerdanyola esdevindrà centre d’estudi i exhibició de les obres de l’autor català que s’exposen per primer cop a Catalunya

E

l Museu d’Art de Cerdanyola va presentar la programació del primer semestre d’activitats el dimarts passat. L’activitat estrella és l’exposició d’Ismael Smith El quadern de París, la col·lecció privada més important de l’autor català, que segons el director del museu, Josep Maria Romero, “és la més ambiciosa que hem tingut mai a Can Domènech”. Del 18 de gener al 13 de març, Cerdanyola serà el centre d’estudi i exhibició de les obres d’Ismael Smith, que s’exposen per primer cop a Catalunya. Professionals i experts tindran l’oportunitat d’estudiar aquesta col·lecció que ha cedit la Fundació Mapfre al MAC per a les exposicions temporals. Entre la seixantena de peces que s’exposen, podem trobar il·lustracions, retrats, dibuixos de moda i apunts de la vida bohèmia de París que va fer l’autor entre 1906 i 1914, la seva darrera etapa. El quadern de París però, no és l’única activitat sobre Ismael Smith que hi ha al

Romero, Pla i Guash

F. CP

museu, de gener a març el MAC presenta una programació especial, les II Jornades Smith, que acompanyen l’exposició. ALTRES ACTIVITATS Per a aquest semestre el MAC presenta un cicle d’activitats destinades a un públic divers, fent un repàs de l’art del segle XX. A la presentació, Consol Pla, regidora de Cultura, explica que han buscat exposicions que “puguin agradar a la ciutadania i a la vegada culturitzar sobre art”. I dóna les gràcies a l’Obra Social Unnim per la seva

col·laboració des que es va iniciar el projecte del MAC. El director de l’oficina principal d’Unnim a Cerdanyola, Ignasi Guasch, que va ser present a durant l’acte, va afegir que “des d’Unnim esperem seguir collaborant amb les activitats socials, culturals i esportives de Cerdanyola”. Pel que fa les exposicions temporals, dins la programació del MAC trobem Fotografia catalana dels anys 50 i 60, on s’exposen fotografies dels autors més representatius de l’època com Ramon Masats o Toni Catany. A més, al maig podrem veure les obres de Guinovart a Obra gràfica, de la planxa al paper. En l’apartat Descobrim el MAC trobem activitats i tallers l’últim diumenge de cada mes. La primera és el 30 de gener, El retrat i la màscara, visita guiada i taller infantil. Durant el Roser de Maig, el museu ofereix Jornada de portes obertes i el Dia Internacional dels museus podrem gaudir d’un tast de poesia i música modernista a les sales del MAC. - Clara Prieto

LITERATURA

La Biblioteca fa entrega de les paneres literàries

L

a regidora de Cultura, Consol Pla, acompanyada per la directora de la Biblioteca Municipal, Rosa Martínez, van lliurar el passat dilluns les paneres literàries. Els guanyadors del sorteig que organitzava la Biblioteca de Ca n’Altimira van ser Arnau Hernàndez (3 anys), en categoria infantil, Gabriel Ben (13 anys), juvenil,

i Leopoldo Mateo, adults. El 5 de gener es va celebrar la rifa on es van conèixer els tres premiats d’entre els 582 participants. Les paneres literàries contenen una vintena de llibres adaptats per edat segons les categories. Aquesta iniciativa per fomentar la lectura, sobretot entre els més petits, suma ja més de deu edicions. - Redacció

Mateo, Ben, Consol Pla i Hernàndez F. AS


Cerdanyola

· 37

· Del 19 al 25 de gener del 2011

LITERATURA

El Cafè amb Lletres comença la nova programació amb literatura juvenil L’escriptor Jaume Cela serà el primer en presentar el seu llibre, Set raons per estimar els meus pares, que ha rebut el premi Vaixell de Vapor 2010

E

l Cafè amb Lletres inicia la nova programació per aquest trimestre amb literatura juvenil, un gènere que fins ara no havia incorporat. La primera presentació la farà Jaume Cela, que presentarà el seu llibre Set raons per estimar els meus pares, el 20 de gener a les 19.30h al MAC. L’escriptor i director de l’Escola Bellaterra parla sobre sentiments i la reflexió sobre les coses que tenen valor a través del protagonista, en Nil, que rep una llibreta on ha d’escriure perquè estima els seus pares. El Cafè amb lletres presenta una proposta de gèneres i autors diversos, segons Consol Pla, regidora de Cultura, “una programció exelent i de qualitat”. L’escriptor Isidre Grau, membre de la Taula de Lletres, el grup que organitza el programa, expli-

Jaume Cela

F. Arxiu

ca que l’objectiu d’aquesta programació és “crear un hàbit crític en el lector”. També destaca l’equilibi entre escriptors i escpriptores al programa, 50% dones i 50% homes. La segona convidada al Cafè amb lletres és Empar Moliner, que presenta No hi ha terceres persones el 17 de febrer. Un recull

de situacions quotidianes explicades des de la particular visió de l’autora. Al març, l’alacantina Isabel Clara Simó presenta Amor meva, premi Joanot Martorell 2010. Un retrat de quatre generacions de dones. Àngela Vinent, és la convidada del mes d’abril per a parlar del seu llibre Maragall vs. Alzheimer. Amb pròleg de l’expresident, protagonista del llibre, Vinent explica com afecta la malaltia als familiars de Maragall. El 12 de maig, Francesc Miralles presentarà la primera part del seu últim llibre Retrum, coincidint aquell mateix dia amb la sortida a la venda de la segona part. David Monteagudo serà l’últim del programa i presentarà Marcos Montes el 9 de juny. Una història que defensa el perdó i el seu valor essencial. - Clara Prieto

SOLIDARITAT

La Parròquia de Sant Martí posa en marxa una campanya solidària amb un orfenat de l’Egipte Està previst que l’impulsor de l’orfenat, mossèn Atef, visiti Cerdanyola d’aquí a 15 dies

L

a parròquia de Sant Martí de Cerdanyola ha posat en marxa una campanya solidària per col·laborar amb l’orfenat de mossèn Atef a Egipte. Amb aquest objectiu han creat un total de 100 guardioles solidàries que estan a disposició de tots els particulars, empreses i institucions que hi vulguin col·laborar. Mossèn Atef ja ha arribat a Espanya i està previst que visiti Cerdanyola d’aquí a 15 dies. Els responsables de la campanya demanen a les persones interessades

en donar un cop de mà que, durant tot l’any 2011 facin el possible per omplirles. Un cop finalitzat aquest (o quan les guardioles estiguin plenes) es poden retornar a la parròquia. Els diners recaptats es lliuraran a l’orfenat. Les guardioles es poden recollir a la rectoria de la parròquia o demanar-les per telèfon trucant al 620 17 49 67 (Josep Alonso -El Martinet). També es poden fer aportacions en efectiu al compte 3140-0001-94-0010140500 (Caixa de Guissona) a nom de la Fundació Divina Misericòrdia. - Redacció

L’Escola de les Arts de l’Ateneu manté obertes les inscripcions L’Escola de les Arts de l’Ateneu ofereix a qui ho desitgi la possibilitat de matricular-se en qualsevol dels cursos que oferta, atesa la disponibilitat de places lliures. L’Escola de les Arts té cursos oberts d’Arts Plàstiques amb classes de plàstica infantil, dibuix, dibuix del natural amb model, pintura, gravat i estampació, escultura, ceràmica, tècniques artístiques decoratives, decoració en vidre vitrofusió, joieria i escultura de petit format i tallers oberts per a artistes. Igualment, l’Escola de les Arts ofereix cursos d’Arts Escèniques i Tècniques Corporals, a l’Aula de Teatre Infantil, Aula de Teatre i Escola de Dansa (Clàssica, Contemporània i Jazz i Ioga).


38 ·

Del 19 al 25 de gener del 2011 · Cerdanyola

COM SORTIR A L’AGENDA?

Envia les teves activitats i propostes d’interès públic a cerdanyola@al-dia.com amb deu dies d’antelació. Tel. 93 586 35 23

DIJOUS 20 MÚSICA- Taller de música per a Nadons. A El Musical a les 12.30h.

MÚSICA- Concert de The Jukebo’s voice. A la Sala Blues a les 23h. Preu: 5€ amb consumició.

DIJOUS 27 MÚSICA- Concert de Doctor Fargo. A La Tia Felipa a les 20.30h.

LITERATURA- Jaume Cela presenta Set raons per estimar els meus pares al Cafè amb lletres. Al MAC a les 19.30h.

TEATRE- Representació de Bodas de Sangre de Federico Garcia Lorca. Al teatre de l’Ateneu a les 21.30h. Preu: 6€ taquilla i 3€ estudiants i jubilats.

CINEMA- El escritor de Roman Polanski, 2010. A l’Ateneu a les 21.30h. Preu: 3,5€

MÚSICA- Concert de Juanton el Equilibrista. A La Tia Felipa a les 20.30h. ALTRES ACTIVITATS- Campionat d’Slot - Rally de Montecarlo. Proves del 20 al 23 de gener al local de Cerdanyola Slot.

DIVENDRES 28 MÚSICA- Concert de Materia reservada. A la Sala Circus a les 23h. DISSABTE 29 CURSOS I TALLERS- Xerrada: educació canina en positiu. A Tot Gos a les 17.30h. C/Escoles, 9.

DIVENDRES 21 CONFERÈNCIES- Xerrada Teràpies manuals durant l’embaràs, part i pospart. A La Caseta a les 18h.

TEATRE- Titelles: Pau, la vida de Pau Casals. Al Centre Cívic Bellaterra a les 19h.

MÚSICA- Concert de Navarrete Quartet Band i després Dj de la Muerte. A la Sala Circus a les 23h. Preu: 5€.

DIUMENGE 23 TEATRE- Els ploramiques a càrrec de Cia Estaquirot Teatre. A l’Ateneu a les 12h.

DISSABTE 22 FIRES I MERCATS- Fira d’antiguitats, colleccionisme i artesania. Al Pla de l’Alzina a partir de les 9h.

EXPOSICIONS PINTURA- Exposició de Carmen Brasso. Al B’art de l’Ateneu fins a l’1 de febrer.

MÚSICA- Vermouth & Blues amb Rocket Trio. A La Tia Felipa a les 12.30h.

PINTURA- Exposició de Yolanda Sánchez. A La Caixa de l’avinguda Catalunya fins a l’1 de març.

MÚSICA- Jam Session a càrrec dels professors i alumnes d’El Musical. A El Musical a les 21.30h.

PINTURA- Exposició de Carmen Pérez. A l’Ajuntament fins al 8 de febrer.

MÚSICA- Concert de Cateto Opuesto i després Dj murciélago. A la Sala Circus a les 23h. Preu: 5€.

ART- Exposició d’Ismael Smith.: El qudern de París. Al MAC fins al 13 de març.

ALTRES ACTIVITATS- XX Aniversari del grup de família Al- Anon. Jornada de portes obertes. Al local de l’associació a les 19.30h. C/ Francesc Layret, 74.

FOTOGRAFIA Exposició d’obres del XXXV Concurs de l’Aplec de Sant Iscle. A l’Ateneu de Cerdanyola fins al 6 de febrer.


Del 19 al 25 de gener del 2011 · Cerdanyola

40 ·

PER PUBLICAR UN CLASSIFICAT: truca al 93 586 35 23 o envia el text a publicar, el nom i telèfon de contacte al correu electrònic a comercial@al-dia.com Cada paraula costa 1€ per a quatre setmanes. Pots abonar el cost en efectiu o per transferència.

Cerdanyola Els teus cla ssificats a Cerdanyola

93 586 35 23

T: 696 57 77 39

FEINA

LLOGUER

Anglès per adults. Janet. T: 93 580 06 24 - 667 377 205 ----------------------------------------Restaurante en Cerdanyola, necesita ayudante de cocina adelantado (con experiencia) Telf. 936921148 ----------------------------------------NEXUS AD Limpieza-Mantenimiento comunidades y parkingsAsistencia Doméstica. T. 902441919. info@nexusad.es ----------------------------------------Reparación de ordenadores a domicilio. telf. 646 279 301 ----------------------------------------Chica española se ofrece para cuidar ancianos (actualmente trabaja en geriátrico) 692148159 ----------------------------------------Dpèls Fotodepilació necesita esteticista o similar con experiencia en fotodepilación y masajes para centro en Cerdanyola. Enviar CV a dpels@dpelsfotodepilacio.cat o llamar al 645483475 Cristina.

Busco para alquilar casa de 5 o más habitaciones en cerdanyola o alrededores. T. 619 312 995 / 93 591 2112. ----------------------------------------Es lloga parking. Pisos 2000 (Avinguda Espanya). T. 635 37 68 25. ----------------------------------------Alquilo piso céntrico, 3 habitaciones, balcón, reformado nuevo a estrenar, con posiblidad de opción de compra part. telf. 659 69 61 42 ----------------------------------------Se alquilan 2 habitaciones cerca de Renfe, 1 doble con baño (suite), derecho cocina, lavadora, etc. 687 622 224 ----------------------------------------Piso Avda. Catalunya. Alquiler: 3hab., tza. 25m2, calef., A/a., amueblado, totalmente reformado. Pv. 850€ (141.428 ptas). Telf: 692.60.29.82


Cerdanyola

· 41

· Del 19 al 25 de gener del 2011

Local en Cerdanyola de 210 m. 430.000€. cerdanyola@live.com Piso Cordellas esquina Felicià Tel. 687400535 Xarau. A precio coste. ----------------------------------------90 metros útiles. Exterior. LuminoTraspaso peluquería en funciso. Construcción alto standing. 3 onamiento. 616837216 dormitorios, 1 tipo suite. Salón 26 Compro teléfonos móviles metros. Lavadero. Balcón. Garaje. usados. 627 623 601 Fotografías, planos, memoria cali----------------------------------------dades, etcétera: www.pisoaltostan- Casa en Montflorit. Venta: dingcerdanyola.blogspot.com 2hab., tza. 20m2, calef., garaje, ----------------------------------------jardin 300m2, todo exterior. PIS EN VENDA Obra seminoPv. 266.000€ (44.258.676 ptas). va, Padró I. 75 m2 2 habitacions Telf: 692.60.29.92 (1 suitte), menjador de 25 m2, cale- ----------------------------------------facció i A.A. Parking i traster. Preu Piso en Ctra. de Barcelona rebaixat 181.000€ T.625 316 011 con 4 hab, baño, aseo, terraza y ----------------------------------------parking, 100mts, 265.000€. cerdaOcasión. Se traspasa pelunyola@live.com. Telf: 687 400 535 quería en pleno funcionami----------------------------------------ento. Situación inmejorable (CerTrastero en venta. Avda. Argendanyola Centro). 20.000€ tina, 66. Superficie util: 4m². Precio: Tel. 93 580 53 01 6.000€. Telf: 93.594.70.95 --------------------------------------------------------------------------------Traspaso panaderia en funci- Parking en venta. C/ Renaixeonamiento por no poderatender ment, 31.Mides: 5x2,50m. Preu: cerdanyola 676231567 20.000€. Telf.: 93.594.70.95 --------------------------------------------------------------------------------Piso en venta en el centro de Traspaso tienda moda. Zona Barberà. 3 hab, baño y aseo, 2 muy comercial. Alquiler bajo. plazas de parking y trastero 16m2. 687 622 224 Pv. 246.000€. cerdanyola@live.com. Telf: 687 400 535 COMPRA/VENDA/TRASPÀS

Cerdanyola Els teus cla ssificats a Cerdanyola

93 586 35 23

C/ La Pau, 13-15 Cerdanyola del V.

T. 93 580 29 36

INSTALACIONES Y REPARACIONES Eléctrica, interfonos, antenas y domótica Energía solar y suelo radiante

Agua, tratamiento de aguas y gas Aire acondicionado y calefacción

REFORMAS DE BAÑOS Y COCINAS Albañilería, carpintería, aluminio, mamparas, pladur y pintura www.franciscoperezsl.com | info@franciscoperezsl.com


Del 19 al 25 de gener del 2011 · Cerdanyola

42 ·

Sants de la setmana Farmàcia de guàrdia

DIMECRES 19: Màrius, Marta i Pia DIJOUS 20: Fabià i Sebastià DIVENDRES 21: Auguri i Agnès DISSABTE 22: Vicenç i Anastasi DIUMENGE 23: Ildefons i Emerenciana DILLUNS 24: Felicià DIMARTS 25: Elvira

Esglèsia de Sant Martí

93 692 08 89

Alcohólics Anònims

93 317 77 77

Esglèsia Evangelista

93 692 42 11

Famil. Alcohólics Anònims

93 310 39 53

Servei d’Inform. Juvenil

93 580 61 19

Servei Local de Català

93 580 27 51

SANITAT

Ambulàncies Urgències

061

Cerdanyola centre

93 692 11 89 639 71 12 08

Gremi d’hosteleria

93 692 11 48

CENTRES CÍVICS

DIMECRES 19

CAP cita prèvia

93 728 44 44

SANCHEZ

CAP Fontetes

93 594 44 70

CAP Serraparera

93 580 63 63

Renfe

93 691 88 69

CC Bellaterra

93 580 15 94

CAP Canaletes

93 591 07 40

FGC (Bellaterra)

93 205 15 15

CC Fontetes

93 691 91 51

passeig de Cordelles, 67

CAP La Farigola

93 691 95 89

Sarbus

902 287 000 / 93 580 67 00

CC Montflorit

93 691 52 62

DIVENDRES 21

CAP II Cerdanyola-Ripollet

93 580 27 27 / 93 691 76 00

CC Quatre Cantons

93 580 46 11

CC Sant Ramon

93 692 52 22

santa Rosa, 36-38

DIJOUS 20 ROVIRA

Taxis

RIVERA

Urgències

93 594 22 16

carrer Sant Ramon, 182

Visites

93 594 21 11

DISSABTE 22

Centre de Salut Mental

VALLS

(Sant Joan de Déu)

Av. de Catalunya, 17

DIUMENGE 23 TORRENTS

c/ de la Diagonal, 34

DILLUNS 24 GALCERAN

93 580 96 77

Ajuntament

Cerdanyola Assistencial

93 692 44 99

Ateneu

Creu Roja

93 691 61 61

Biblioteca

93 580 76 02

Hospital Parc Taulí

93 723 10 10

Casal de joves

93 580 58 69

Programa d´Atenció Dona

93 594 21 99

Deixallaria Municipal

93 691 74 42

Museu de Ca n’Ortadó

93 692 33 22

Servei Mpal. Salut Pública

93 580 88 88

SERVEIS Emergències

Galeries Unicentro

Bombers

112 085 / 93 582 0300

Policia local

Ambulàncies Urgències 061 Sanitat Respon (24h) 902 111 444 Emergències 112 Bombers 085 Policia local 092 Taxi 93 580 50 70

93 580 88 88

092

Policia local comissaria

93 691 20 00

Policia Nacional

93 691 18 54

Mossos d’Esquadra Avaries Aigua

93 384 50 12 / 342 20 00

Avaries Gas Natural Avaries Teléfon

900 750 750 1002

93 591 41 30

ALTRES Cerdanyola al dia

93 586 35 23

Casa de la dona (El Safareig) 93 580 61 51 Dones per la Igualtat

93 580 13 98

Universitat Autònoma

93 581 10 00

Parc Tecnològic

93 582 01 00

088

ASSOCIACIONS DE COMERCIANTS Rovell de l’ou

93 691 34 00

St. Antoni - Bonasort

93 580 17 62

93 725 62 77

Casc antic

93 691 23 68

ENHER-Fecsa

900 770 077

Canaletes - Guiera

93 580 79 67

Correus

93 691 37 57

Les Fontetes

93 691 58 51

Funerària Truyols

93 580 97 10

Ctra. de Barcelona

93 692 20 59

Butà

93 580 70 78

CC Serraparera

93 691 89 56

CC Turó Sant Pau

93 692 71 73

CC Turonet

93 692 40 63

93 580 88 88 Ext. 5870

Museu Can Domènech

ALVAREZ

Telèfons

93 358 11 11 EQUIPAMENTS I SERVEIS MUNICIP.

Pça. Sant Ramon, 18

DIMARTS 25

CC Banús-Bonasort

TRANSPORTS

ASSOCIACIONS DE VEÏNS AV Banús-Bonasort 93 580 70 78 617 628 828 Unió de Veïns Bellaterra 93 580 15 94 AV Canaletes 666 38 78 38 AV Ca n’Antolí 93 691 82 93 AV Can Cerdà 93 580 05 61 AV La Farigola 637 52 62 38 AV Les Fontetes 93 691 91 51 AV i Amics de Montflorit 93 691 52 62 AV Quatre Cantons 93 580 46 11 AV Residencial Can Xarau 93 580 63 27 AV Sant Ramon 93 692 52 22 AV Sant Martí-Xarau 691 83 89 29 AV Serragalliners 627 64 68 07 AV Serraperera 618 27 72 90 93 691 89 56 AV Turó La Pionera 93 580 76 91 605 84 85 27 AV Turó de Sant Pau 93 692 71 73 625 60 41 19

VOLS ANUNCIAR-TE?

93 586 35 23 Cerdanyola


Cerdanyola

· 43

· Del 19 al 25 de gener de 2011

MOTS ENCREUATS HORITZONTALS: 1. D’ençà que va anar a escola que ha quedat així, i mira que només es va aprendre les lletres... / 2. Quan el paó s’estarrufa ella ja ni raona. Carn de col•lecció / 3. Fa l’orni. És a la ràdio com a l’Inter l’intèrfon. Fa el forni / 4. No hi ha pagesos més ben calçats que aquests. Teixit fet amb pèl de Milú / 5. Extremitat tocable. Formacions calcàries que comencen per darrere / 6. Tancats, però no prou per no referir-se a l’atrèsia. Blau del que no volarà / 7. Pagues sense curs legal, amb moneda francesa antiga. Si no fes sol es podria transformar en Rambo / 8. Entrants gallecs. Desig vehement d’estar prop de l’era / 9. Anticipació de l’ut. Els altres grecs li deien ‘cul de batraci’. Al cor del jurat, un planeta / 10. Groga fosca però molt sostenible. O parla de l’emperador o del cosmètic / 11. Cul d’olla. Doctrina política consistent a fer així amb l’exèrcit i l’església. Cul d’allo / 12. Lleig i ridícul com enredar l’Ariadna. Ens envolta tots i és gairebé etern / 13. Breu interioritat. Tiquet que cal mantenir a recer de la intempèrie.

getal orientatiu (per anar a fer turisme al tròpic?). La part d’en Tomeu que faria de romeu / 10. Punt culminant de la llum. Tela basta de llana, molt usada per a la guerra mediàtica / 11. Un campió a casa. És al llibre com l’armari a l’arma. Marges d’error / 12. Mesura agrària emprada a la costa tarragonina. Com que hi ha entesa no cardo bé. 1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

1 2 3 4 5 6

VERTICALS: 1. Escurça i redueix, però a poc a poc. Fa de mal espigar, però per endevinar ja és millor / 2. Com a doble inicial és confidencial. Dinastia marroquina que començà venent aigua a les platges. Al fons del forn / 3. Està format, generalment, amb un motllo per la llet. Aquest en canvi està format al revés, perquè és de soia / 4. Vellut de peus a cap. Cagadur ocasional / 5. Com a alemanyes són repetitives. Lo navegant del Segre / 6. Doble peça al teler. Ocularment pintada. Xes en plena disbauxa / 7. Arremangui com els de Solsona: un bon tros, sí. No es refereixen al ressò però a l’eco sí / 8. Estranyament afí, per ser que no fia. Escolans en funcions esbírriques. Un xic de gràcia / 9. Moviment ve-

7 8 9 10 11 12 13

SOLUCIONS I

13

G

12

A

11

S

10

E

9

R

8

P

7

N R

T O F

A

U

T I U A

6

L

A

5

C

4

O

3

A

P

2

L

A

1

2

1

A

R T E R T

E G T R O F

3

I

E R

R

A N A

4

S

S E E D

5

I C E

A S I R I

A B

S

6

T

T

7

M O

I L C A

S O

U E

S O

I S R

E

G

C O

A D

S P

E X

A

S

A M

E

F I

8

R

T

E

E

M

N

I R

R

O R T

9

B

R B

T

I

I

L

N

C A A L L U F

E

S

Z

10

R

A

S I

D O

U E P

A

A

A

11

A T

12

horòscop de la setmana Tarot y Videncia en directo 24 horas

806 499 500 PAGO POR VISA EN EL 902 05 02 84 Precio máx. red fija 1,16, red móvil 1,53 €/min. Solo mayores de 18 años. Leandro Hernánde. Urb./ El Bosque, 363 (46370 Chiva)

Àries 21/03 al 20/04

Balança 24/09 al 23/10

Les teves idees poden ser lúcides i innovadores, però hauràs d’esforçar-te en transmetre-les.

Si et trobes en un moment de crisi, hauràs de prendre decisions importants i necessitaràs ajuda.

Taure 21/04 al 20/05

Escorpí 24/10 al 23/11

Si vols augmentar els teus ingressos amb facilitat, aposta per la innovació i per deixar la rutina.

Les relacions amb els altres poden aportar a la teva vida idees revolucionàries.

Bessons 21/05 al 21/06

Sagitari 24/11 al 21/12

Si busques algú en qui puguis delegar alguna responsabilitat, el trobaràs en la teva família.

És fàcil que les teves emocions es descontrolin i puguis viure situacions estranyes.

Cranc 22/06 al 22/07

Capricorn 22/12 al 20/01

Has de fer tot el que el destí t’està posant davant; en el futur et sentiràs recompensat.

Una persona tractarà de canviar la teva manera de viure la vida. No deixis que ho faci.

Lleó 23/07 al 23/08

Aquari 21/01 al 19/02

És possible que aparegui una persona curiosa i que t’ajudarà a avançar més ràpidament.

Discòrdia entre persones del teu entorn. A tu no t’afavoriran aquests conflictes, posar-hi ordre.

Verge 24/08 al 23/09

Peixos 20/02 al 20/03

Aprofita les oportunitats que et dóna la vida, deixant-te guiar per les persones del teu voltant.

Buscar les persones adequades per expressar les teves idees amb la seguretat.


Del 19 al 25 de gener del 2011 · Cerdanyola

44 · OCI

Cines el Punt Multimèdia: C/ Santa Teresa, s/n 24 h: 93 692 11 25 - Entrades: 93 580 61 84 www.elpunt.org

M U L T I M È D I A

Pel·lícula LAS AVENTURAS DE SAMMY THE GREEN HORNET (3D) MÁS ALLÁ DE LA VIDA MORNING GLORI AMOR Y OTRAS DROGAS CARNE DE NEÓN THE TOURIST THE GREEN HORNET (ANALÓGICA) AHORA LOS PADRES SON ELLOS LOS VIAJES DE GULLIVER LA DAGA DE RASPUTÍN MEGAMIND TAMBIÉN LA LLUVIA COMO LA VIDA MISMA CAMINO A LA LIBERTAD

dv. 21 a dg. 23 16:30 18:20 20:30 22:45 17:00 20:00 22:50 16:40 18:40 20:40 22:40 16:25 18:35 20:50 23:00 16:35 18:45 20:55 22:55 17:00 19:00 21:00 23:00 16:20 18:30 20:45 22:50 16:25 18.25 20:10 22:35 16:15 18:15 20:35 22:45 16.45 18:55 20:55 22:55 17:05 20:00 22:30

Kumba: KARAOKE Divendres i dissabtes de 00:00 a 02:00h.

perruqueries

Promoció Dj. i Dv. tardes DILLUNS: DEPILACIÓ CAMES HOMES

19€

14€

DIMARTS: DEPILACIÓ CAMES SENCERES DONES

Av. Catalunya, 45 - 93 692 79 04

dl. 24 a dj. 27 18:15 21:00 18:30 21:45 18:35 21:35 19:00 21:40 18:55 21:50 19:15 21:30 18:45 21:25 18:20 22:00

19:05 18:25 18:50

21:55 22:00 21:15


Les pàgines

blaves LA TEVA GUIA COMERCIAL

blave ADVOCATS David Parcerises: 695 55 77 65 - 93 725 83 29 Calsina & Salavert:93 691 86 95 Pallarès i Fernàndez: 93 691 73 50

JOIERIES / OR Cerdanyola Gold: 93 591 08 53 Dofoid Oro: 900 701 085 Inverjoia: 93 594 62 81 Comprem or: 93 594 47 97

ASSESSORAMENT I GESTIÓ Piqué Riba: 93 594 74 74 Sisquella: 902 44 19 19

LLAR I DECORACIÓ Catalonia Ceràmic: 93 580 20 00 Mundi Toldo: 687 53 90 65 Protec-Decor: 93 592 06 45 S.G. Manteniment i installacions: 608 39 34 72 Francisco Pérez instal·lacions i reparacions: 93 580 29 36 Guepardo: 93 691 34 00

AUTOESCOLES Cordellas: 93 692 21 83

BARS MUSICALS I DISCOTEQUES Circus: Parcers, 9 Kumba Pub: Plaça Goya, 1 La Carpa: 93 675 66 11

MEDICINA Carmen Lisbona Roquer: 93 691 55 55 Centro de Psicologia Sinapsis: 93 692 86 38 Gabinet de psicoteràpia: 93 580 83 24 IOTT: 93 594 01 38 J.A. Pastor de Pablo: 93 580 84 19 Silvia Staps: 619 312 995

PRODUCTES NATURALS www.aloeveratienda.com - 93 564 66 34

REHABILITACIÓ Centro energía curativa: 93 590 76 50 RESIDÈNCIES GENT GRAN Res. Ger. Santa Maria: 93 564 72 32 Ballesol: 93 747 90 49

RESTAURANTS Lulapalusa: 93 691 47 02 Cinnamon: 93 580 92 96 El Caliu de Cerdanyola: 93 594 72 88 El Racó de la Plaça: 93 691 10 21 In Restaurant: 93 675 66 11 La pizzeria Sole-rossonero: 93 580 33 46 Los Abetos: 93 692 11 48 Rostisseries Andrius: 93 691 40 52 Tropecien: 93 691 10 02 El Cava: 93 691 79 46 Gambito / Namaste: 610 457 255 Café Gaucho: 600 78 12 32

aves bla BENZINERES Grup Sabater Nuri: 902 44 00 18 CLÍNIQUES DENTALS Virgen del Pilar: 93 594 44 90 CLUBS ESPORTIUS Cerdanyola Club d’Hoquei Club Bàsquet La Unió Cerdanyola C.F. GIMNASOS Poliesportiu Guiera: 93 586 36 36 ESTÈTICA Centre Bellesa CB: 93 691 12 12

MODA Masintimo : 93 180 31 07 Benetton: 93 591 26 77

MODA INFANTIL Nens i Nenes: 93 580 91 52 Pam i Pipa: 93 594 85 49 Petita Casa: 93 592 25 61

TAROT Tarot y Videncia: 806 466 060 TELEFONIA Yoigo: 93 580 79 45

blaves blaves FLORISTERIA Floristeria Morera: 93 692 11 89 Av. Catalunya 35 FOTODEPILACIÓ Dpèls: 93 517 32 43 Sí + guap@s: 93 691 65 92

MOTOR Cano Catalunya: 93 587 71 00 Ippon Motor: 93 586 34 25 Mavisa: 93 591 01 75 Sarmovil: 93 580 05 51 Auto. La Pau: 93 692 35 55 OCI El Punt: 93 580 61 84

CLÍNIQUES VETERINÀRIES Tot gos: 93 580 17 03

laves IMMOBILIÀRIES Fincas Montemol: 93 580 59 25 Nou Habitat: 93 594 97 46 Promociones Almogacar: 93 692 65 45 / 647 19 18 75 IMPREMPTES Copyflash: 93 692 47 18

OPTIQUES: Opticalia: 93 692 02 22 PERFUMERIES Òpalo: 93 580 81 59

PERRUQUERIES Montull: 93 692 79 04


Cerdanyola al Dia, 19-01-2011  

Cerdanyola al Dia, 19-01-2011

Advertisement