Page 1

Revista setmanal d’informació local gratuïta i independent núm.

1903

Del 22 al 28 de setembre del 2021

www.al-dia.com

tel. 93 691 68 76

Tres dies de FIT El Festival Internacional de Teatre Infantil i Juvenil, que tindrà lloc del 24 al 26 de setembre, comptarà amb 8 companyies que representaran 16 funcions

actualitat - ciutat

L’aplicació de la Zona Taronja rep 18.000 altes en una setmana

p.8

actualitat - cultura

p.16

'Línia 2', l'avançament del tercer treball dels cerdanyolencs Cronopios

actualitat - esports

El Cerdanyola Futbol Club torna a guanyar i fa de Fontetes un fortí

p.19


l’editorial

núm.

1903

2

l’editorial

editorial

Cerdanyola, capital del teatre familiar Uns dies abans que Cerdanyola es converteixi en capital del blues amb el Festival Internacional de Blues, es convertirà en l’epicentre del teatre familiar amb el FIT. El Festival Internacional de Teatre infantil i juvenil torna a la seva cita amb el públic familiar després del parèntesi provocat per la pandèmia de la COVID19, que va impedir celebrar-lo quan tocava, l’any 2020. Així, fa mesos Bambalina prepara amb il·lusió i amb la dificultat d’adaptar-se a totes les mesures que marquen les autoritats sanitàries. Com sempre, la qualitat dels espectacles i les companyies triades fan que el festival segueixi sent un referent del teatre familiar al país. Els premis i els reconeixements de molts dels espectacles fan presagiar que agradaran al

de què parlem

Tornen les activitats per a la gent gran

públic familiar a qui van destinats.I és que la qualitat és la principal caracterísitica del FIT i de la programació estable de Bambalina.

p.8

El FIT Cerdanyola és un certamen internacional d’arts escèniques especialitzat en teatre infantil i familiar. Té periodicitat biennal i està concebut, en primer lloc, com un gran esdeveniment per a la ciutat que l’acull, amb espectacles i espais d’actuació a diferents indrets i a preus molt populars i, també, gratuïts. Amb la mateixa importància, el FIT està pensat com un aparador d’algunes de les produccions internacionals, espanyoles i catalanes de teatre infantil i juvenil més interessants del moment. I amb aquests trets diferencials el FIT s’ha convertit en una part important de l’ADN de la ciutat. Gaudim-lo!

p.10

El PSC recorda en un acte com va viure la pandèmia en primera línia

p.16

Noucentisme, blues, fotografia i cooperació, protagonistes de la nova programació del MAC

p.18

Posada de llarg del Cerdanyola CH amb la presentació oficial dels seus equips

Cerdanyola al Dia és una publicació setmanal gratuïta d’informació local fundada al 1999. Edita Vallès Publicitat SLU.

Dia de sortida: dimecres. Dip. Legal: B-9751/2005. • Directora: Núria Ferrer • Redactores: Judit Josa Departament comercial: Oriol Revaliente (correu electrònic: comercial@al-dia.com) • Disseny: Rubén García Redacció: carrer de Sant Martí 81-82 08290 Cerdanyola del Vallès (Barcelona) • Tel: 93 691 68 76

CERTIFICAT control Publicacions Gratuïtes Distribuïbles


actualitat

núm.

1903

4

tema de la setmana

actualitat

Torna el Festival Internacional

El 12è FIT, que protagonitzarà l’agenda d’aquest cap de setmana, comptarà am l Tornen els colors del FIT. Durant tres dies, del 24 al 26 de setembre, el 12è Festival Internacional del Teatre Infantil i Juvenil serà el protagonista a Cerdanyola. Les entrades per a la proposta -organitzada per Bambalina, amb el suport de l’Ajuntament, la Xarxa i la Diputació de Barcelona- es poden adquirir a la pàgina web https:// www.bambalina.cat/. Les entrades tenen un preu de 6 euros general i 3 euros amb el carnet de Bambalina. El FIT torna a la seva cita amb el públic familiar després del parèntesi provocat per la pandèmia de la COVID19, que va impedir celebrar-lo quan tocava, l’any 2020. L’entitat ha preparat tot el Festival del 2021 tenint en compte les mesures que dicten les autoritats sanitàries. Com sempre, la qualitat dels espectacles i les companyies triades faran que el festival segueixi sent un referent del teatre familiar al país. Els espectacles es faran en tres espais: el Teatre Ateneu (interior), el Pavelló Municipal Can Xarau-Paco Arpide (interior) i la Plaça de l’Abat Oliba (exteriors). El FIT 2021 comptarà amb la participació de 8 companyies, que oferiran 16 funcions. La majoria de companyies participants són catalanes. Dues, Anita Maravillas i Creatividad Solidaria, vindran des d’Euskadi i Madrid respectivament.

Camí a l’escola de la companyia Campi qui pugui, premi a la millor posada en escena FETEN 2021

‘Soc una nou’ ens presenta l’advocada Marinetti, una dona implacable i amargada que ha denunciat a gairebé tot el veïnat. La seva vida canvia el dia en què l’Omar, un nen refugiat, cau d’una branca de la seva noguera. El nen transforma la seva vida per complet i per poder quedar-se amb ell, diu que és una nou i que, segons una antiga llei, tots els fruits que cauen al seu jardí li pertanyen. El jutge i el fiscal, incrèduls, escolten als testimonis. Mentre, l’Omar recorda com va haver de fugir d’un país en guerra i com va perdre als seus pares al mar, esperant tenir una oportunitat a la vida.

Estrena amb la premiada ‘Soc una nou’

Camí a l’Escola, premi a la millor posada en escena FETEN 2021

El FIT 2021 alçarà el teló el divendres 24 de setembre, a les 20 h i al Teatre Ateneu, amb la representació de l’espectacle adreçat al públic familiar ‘Soc una nou’ de la companyia Zum Zum Teatre. Un muntatge que arriba amb els premis a la millor direcció i a la millor interpretació coral, atorgats a l’edició d’enguany del prestigiós FETEN (Feria Europea de artes escénicas para niños y niñas de Gijón/ Xixón).

La companyia Campi qui pugui presentarà a Cerdanyola l’obra Camí a l’Escola. Ho farà el diumenge 26 en dues funcions, a les 12 i les 17 h al Teatre Ateneu. La proposta ens parla de tres germanes, un camí i un objectiu: tenir el futur a les seves mans. L’extraordinària història de tres germanes que s’enfronten a obstacles i perills diàriament per arribar a l’escola. Es tracta d’un espectacle suggerent, visual i sense text que s’inspira en la

història real d’infants d’arreu del món. Infants autònoms i capaços, amb ganes d’aprendre i canviar el seu món. L’espectacle Camí a l’Escola, creat per la companyia en conveni amb l’entitat Sur le chemin de l’école, arriba a Cerdanyola del vallès amb els premis a millor posada en escena FETEN 2021 i millor espectacle familiar dels Premis de la Crítica 2020.

La resta d’espectacles en espais tancats La programació en espais tancats la completen els espectacles Alma, de la companyia Labú teatre, Jon Braun, d’Anita Maravillas, i La faula de l’esquirol, de La baldufa teatre. Alma és un espectacle visual per a la primera infància. Un viatge poètic i sensorial a través de les quatre estacions de l’any basat en el teatre d’objectes i el moviment. Joan Braun és una història emocionant que ens explica com l’amor pot vèncer l’adversitat. Jon Braun és un petit indi que decideix anar a buscar a la seva germana. Una història emocionant que explica com l’amor pot vèncer l’adversitat.


actualitat

tema de la setmana

5

tarà amb la participació de 8 companyies que oferiran 16 funcions La faula de l’esquirol ens parla ens proposa de pensar, reflexionar i aprofundir sobre la diferència i el mestissatge.

tacle. La gran tempesta d’Efímer Teatre proposa diumenge 26 dos passis. Una cúpula màgica que no deixarà ningú indiferent. I Witchin, dels Talia Teatre, ens farà viure la història de Kabitha, Kena i Kibby, tres bruixes Els espectacles de carrer que s’han cansat de ser esclaves de La plaça de l’Abat Oliba acollirà els la figura autoritària que les oprimeix. espectacles a l’aire lliure. Dissabte 25 Fartes de la seva situació, decideixen i diumenge 26 Creatividad Solidaria, lluitar per la seva llibertat, muntant Efímer Teatre i Talia Teatre oferiran una manifestació per exigir els seus L’espectacle ‘La gran tempesta’ d’Efímer Teatre les seves propostes. drets. Amb un aire festiu, compartint l’experiència amb el públic, repartei- en primer lloc, com un gran esdeveMighty Jambo, el caçador, de Creati- xen pancartes i exigeixen el seu reco- niment per a la ciutat que l’acull, amb vidad social, es representarà dissabte neixement. espectacles i espais d’actuació a di25 en 2 funcions de matí i tarda. Es ferents indrets i a preus molt poputracta d’un espectacle ritual i molt lars i, també, gratuïts. Així, el FIT està Un gran aparador africà, ens transporta a la vida dels pensat com un aparador d’algunes de Masai de Kenya, la seva lluita per la El FIT Cerdanyola és un certamen les produccions internacionals, espasupervivència. Ens trasllada a través internacional d’arts escèniques espe- nyoles i catalanes de teatre infantil i dels seus vestuaris, la seva història i cialitzat en teatre infantil i familiar. Té juvenil més interessants del moment. la música creada a mida per a l’espec- periodicitat biennal i està concebut, - Redacció

actualitat

nal de Teatre Infantil i Juvenil


actualitat

núm.

1903

6

ciutat

actualitat

Quines obres s’han realitzat durant l’estiu a les escoles de Cerdanyola? l El curs 2021-22 ha començat amb

normalitat a la totalitat de les escoles del municipi i algunes d’elles ho han fet amb millores als patis, aules o edificis. Aquest estiu, l’Ajuntament de Cerdanyola ha fet actuacions a les escoles Les Fontetes, La Sínia i Xarau. A més, el Departament d’Educació de la Generalitat ha dut a terme obres a les escoles Bellaterra, Les Fontetes, als instituts Forat del Vent, Pere Calders i Banús, al CEE CFT Flor de Maig i al CEE Jeroni de Moragas. L’alcalde, Carlos Cordón, acompanyat del regidor d’Educació, David González, han fet una visita a alguns dels centres per conèixer en primera persones les millores realitzades.

El detall de les actuacions realitzades Escola Les Fontetes: l’Ajuntament a dut a terme millores al pati substituint el paviment dels gronxadors i el tobogan i instal·lant una taula de ping-pong, una cabana i taules de pícnic. D’altra banda, el Departament d’Educació de la Generalitat està realitzant les obres d’adequació per ubicar al centre Servei Educatiu. Escola Municipal La Sínia: s’ha procedit a pintar l’interior de l’edifici de primària. Escola Xarau: s’han instal·lat al pati taules de ping-pong i un joc de recorregut. Escola Bellaterra: s’ha dut a terme la reforma dels lavabos interiors per a mestres, s’ha obert una porta d’accés de l’edifici de primària al pati i s’han reformat els lavabos exteriors del pati. Institut Forat del Vent: s’han reparat els arrebossats i la pintura de la façana i s’ha millorat el pati d’entrada. Institut Pere Calders: s’ha arranjat la

L’alcalde i el regidor d’Educació van fer una visita a les escoles divendres passat / F. Ajuntament (NP)

rampa d’accés al centre. Institut Banús: s’ha reformat el paviment i la pintura d’algunes aules per adequar-les a nous usos CEE CFT Flor de Maig: s’ha començat a fer la retirar de les cobertes de fibrociment dels corredors i de la nau-aulari. Aquesta actuació no ha pogut ser finalitzada i es durà a terme intentant tenir la mínima repercussió possible en l’activitat del centre s’ha enrajolat la cuina, s’ha instal·lat una barana al pati i s’ha fet els prepaCEE Jeroni de Moragas: s’han instal- ratius per a l’encoixinament de l’habilat diverses grues en diferents aules, tació de seguretat. - Redacció


actualitat

núm.

1903

8

ciutat

actualitat

Tornen les activitats per a la gent gran l Tallers de risoteràpia, d’informàtica, de memòria, d’arteràpia, de ioga i de relaxació, entre d’altres, formen part de la programació de La Tardor és Gran, que també inclou una àmplia oferta d’activitats organitzades per la Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada. L’Ajuntament de Cerdanyola, a través del seu Programa de Gent Gran Activa, ha confeccionat un programa d’activitats de tardor adreçat a la població de més de 60 anys. Creu Roja col·labora en el programa amb tallers de manualitats, noves tecnologies, gimnàstica, lecto escriptura, hort sensorial, conte teràpia i activitats d’oci en grup. Les activitats es duran a terme entre el 27 de setembre i el 17 de desembre i per participar-hi cal ins-

les places s’assignaran per ordre d’inscripció. En el cas dels tallers organitzats per la Creu Roja, les inscripcions es poden realitzar telefònicament al 93 691 61 61 o presencialment a la seva seu, avinguda de la Creu Roja, 25-29.

Exposició a la Biblioteca Central La programació inclou tallers de gimnàstica

criure’s prèviament trucant al 93 580 88 88 extensió 2141 o 3772 o enviant un correu electrònic a promociosocial@cerdanyola.cat indicant nom, cognom i telèfon de contacte. Les places seran limitades i cada persona podrà escollir fins a un màxim de 3 tallers i

Les sol·licituds d’ajuts de menjador s’incrementen quasi un 7% a la comarca

A banda dels tallers i activitats estables de la programació, entre el 22 de novembre i el 3 de desembre la Biblioteca acollirà l’exposició fotogràfica que mostrarà les fotos realitzades durant el taller de ‘Passejades per fer fotos amb el mòbil’ fet a l’estiu. A més, per commemorar el Dia Internacional Contra les Violència Masclista, (25 de novembre) s’organitzarà un taller els dijous per teixir papallones liles de ganxet amb la col·laboració de ‘El Latido de las Mariposas’. - Redacció

l Les sol·licituds d’ajuts individuals de menjador han tornar a incrementar-se. Pel curs 2021-22 les famílies de la comarca han presentat 22.961 sol·licituds per poder accedir a una beca de menjador escolar. Aquesta dada representa un increment de més del 6’9% respecte el juliol de l’any passat. El curs començarà amb 16.323 beques atorgades, pendents de la resolució d’incidències i d’altres sol·licituds que es puguin anar produint al llarg del curs. De fet, ara s’ha tancat el primer període de sol·licituds, però les inscripcions resten obertes durant el curs escolar fins el 15 de maig del 2022, fet que pot suposar un increment de la xifra actual. Així, el curs passat al mes de juliol es registraven 21.490 peticions, mentre que es van arribar a les 24.284 a final de curs. Un increment semblant es podria donar al llarg d’aquest curs. Del total de beques atorgades, 15.145 són del 70% de l’import de l’àpat. Per contra, només 991 ho són per a ajuts del 100% de l’import de l’àpat. Cal destacar que hi ha més de 9.500 famílies han estat valorades pels Serveis Socials corresponent amb una situació de risc social. La majoria dels ajuts atorgats fins el moment es concentren a l’alumnat d’Educació Primària (10.378), mentre que n’hi ha 4.506 per a alumnes d’Educació Infantil i 1.439 per a alumnat de Secundària.

Les sol·licituds d’ajut han incrementat prop d’un 25% els quatre darrers cursos escolars Els quatre darrers cursos, des del curs 2017-18 fins al 2020-21, el nombre de peticions totals, a finals de curs, ha augmentat en un 24’9%. Any rere any creix el nombre de famílies que sol·liciten aquest ajut. Per la seva banda, en el mateix període, els atorgaments d’ajuts individuals de menjador han incrementat un 35’3%.

Joaquín Gairín, nou president del Rotary Cerdanyola l Relleu al capdavant del Rotary Club

de Cerdanyola. El passat 16 de setembre es va realitzar el canvi de presidència al Rotary Club de Cerdanyola. Joaquín Gairín és el nou president de l’entitat després d’agar el relleu de mans de Joan Alfonso. Els dos van reiterar el compromís del club amb activitats de solidaritat i desenvolupament humà, cultural i econòmic pròpies d’aquest.


ciutat

Investiguen dues agressions en el macrobotellot de la UAB privada de la universitat i es va avisar als Mossos d’Esquadra i a la policia local de Cerdanyola del Vallès per tal que intentessin tancar els accessos al campus”, expliquen. Malauradament, el fet que el campus de la UAB sigui totalment obert i amb molts punts d’acDesperfectes del macrobotelló a la UAB. Cedida @xiuxiuejam cés “van fer impossible que s’impedís la des i seients arrencats per l’acció de concentració de milers de joves” en diversos punts del campus. Davant diversos vàndals. de tots aquests fets, la UAB reclama En un comunicat, l’Equip de Govern “una reflexió profunda per part de de la UAB ha expressat la seva con- les diverses autoritats públiques per demna més ferma als fets: “Consi- intentar prevenir i evitar fets semderem que és una actitud totalment blants en el futur”. Per a l’equip de Robatoris en pisos de incívica i irresponsable, tant per part govern de la UAB, els actes de la matila Vila Universitària dels anònims convocants com dels nada del 18 de setembre no es poden En paral·lel, diverses persones han milers de joves de diversos punts de repetir. “No és just per aquesta unidenunciat robatoris en pisos de la Vila la comarca que hi van assistir. És un versitat ni per cap dels membres que Universitària, agressions i furts de comportament encara més irrespon- hi viuen i hi treballen però, sobretot, mòbils durant el macrobotellot, que sable ateses les actuals circumstàn- no és just per a la nostra societat ni per al nostre país”, destaquen. s’ha iniciat després de la convocatòria cies de pandèmia de la COVID-19”. d’una festa a la Facultat d’Enginyeria que ha resultat falsa. Fins i tot, un jove Des de la UAB es van prendre me- Des del Departament de Recerca i va utilitzar una miniexcavadora d’una sures preventives tant bon punt es Universitats també s’ha condemnat obra propera al Campus per fer un fo- va començar a conèixer la magnitud enèrgicament els fets. En un comunirat, davant l’entusiasme i els ànims de de la convocatòria, afavorida per la cat, afirma que el Sistema Universitari molts dels congregats al macrobote- transmissió via xarxes socials. “Es de Catalunya no pot tolerar actes incíllot. A banda, un tren d’FGC de la línia van posar en marxa els dispositius vics en els seus campus, ni posar en del Vallès (S2, de Barcelona a Saba- propis de controls, amb la mobilit- perill la salut dels seus participants en dell) va patir també destrosses, pinta- zació de més personal de seguretat pandèmia. - Redacció

l Els Mossos d’Esquadra investiguen dues agressions en el macrobotellot de la UAB. La primera és una presumpta agressió sexual denunciada per una jove de 18 anys que hauria passat durant el macrobotellot de la nit de divendres a dissabte al campus de Bellaterra. La jove ha acudit a urgències a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell i ha informat que havia estat víctima d’una agressió sexual per part d’un desconegut a la macrofesta il·legal, que ha aplegat unes 8.000 persones. Seguint els protocols, el Parc Taulí ha alertat els Mossos, que han obert una investigació per localitzar el presumpte agressor. La segona és una presumpta agressió homòfoba: un jove hauria estat atacat i llençat per un barranc, al crit de “maricón”.

9

actualitat

actualitat


actualitat

núm.

1903

10

ciutat

actualitat

Víctor Francos: “El fet que Espanya formi part de la UE ha salvat milers de vides durant aquesta pandèmia” l “Si Espanya normés part de la Unió Europea (UE) tindríem vacuna? Estar a Europa ha salvat milers de vides”, assegurava l’actual Secretari General de Cultura i Esport del govern d’Espanya i militant del PSC de Cerdanyola, Victor Francos, durant l’acte ‘La pandèmia a primera línia organitzat pels socialistes cerdanyolencs al MAC. “I això ha passat en un país on alguns volen en estar en marcs més petits”, afegia Francos.

“Si alguna cosa hem après durant la pandèmia és que som molt coqueta cosa i que davant el desastre la gent s’ha llançat als serveis públics, que han funcionat”, recordava Francos, que El PSC va organitzar l’acte ‘La pandèmia a primera línia’ divendres passat al MAC / F. NF va ser cap del gabinet de l’exministre de Sanitat, Salvador Illa, a l’inici de la es va quedar sense ajuda en el més tectat que som tots vulnerables i que pandèmia. “Per a mi, el moment més bàsic i ens podem sentir orgullosos”, hem de tenir un serveis públics forts”, impactant de la pandèmia va ser quan destaca. “Amb la pandèmia hem de- assegurava Martínez. - NF Illa em va trucar i em va dir: vine a Madrid que això se’ns escapa de les mans. I és al principi que ningú sabia res del virus”, recorda. El cerdanyolenc es mostra convençut que d’aquesta pandèmia no em sortim igual: “Ni els infants, ni els adults, ni els serveis públics i tampoc els moviments socialspolítics”. l El Partit Popular de Cerdanyola acusa el govern local d’opacitat a l’hora d’informar sobre la Policia Local. En un comunicat, el PP assegura que van Per la seva banda, l’infermera i Secretàdemanar informació sobre el cos policial i que, dos mesos després, el goria de Salut i Política Social del PSC de vern no ha respòs. “No entenem com en dos mesos no han estat capaços Cerdanyola, Rosa Gutiérrez va explicar de respondre a les preguntes formulades, és una mostra d’opacitat per part la seva experiència a l’hospital de Terdel Govern Municipal amb l’oposició sobre la gestió d’un tema tan imporrassa. Gutiérrez, que assegurava que la tant i sensible com és la gestió de la Policia Local”, assegura la regidora del pandèmia ha canviat la seva professió PP, Anabel Plans. Els populars van preguntar sobre els complements de i ha estat l’experiència més dura labosou dels policies, sobre la plaça de cap de la Policia Local, sobre les hores ralment, destacava que aquesta situextres, les vacants i els processos de selecció, entre d’altres qüestions. ació ens ha afectat a tots psicològica-

El PP considera que el govern municipal actua amb opacitat en la informació sobre la Policia Local

ment. “Els professionals vam reforçar l’agenda treballant festius i caps de setmana”, apuntava abans de recordar que falten professionals sanitaris.

I el coordinador de la Creu Roja de Cerdanyola-Montcada-Ripollet, César Martínez, recordava que gràcies als seus voluntaris i d’altres que es van interessar van poder ajudar a totes aquelles persones que es trobaven en una situació vulnerable amb la posada en marxa del Pla respon. “Cap persona

Plans va demanar informació al govern del PSC sobre la gestió interna i la situació laboral de la Policia Local el passat 27 de juliol. “Els últims mesos, la majoria de membres de la Policia Local, així com els principals sindicats, s’han mostrat en contra de les polítiques desenvolupades per aquest equip de govern, amb una sensació reiterada de trobar-se desatesos”, apunten en el comunicat. “Des del Partit Popular creiem que és necessari valorar la feina que desenvolupen totes les Forces i Cossos de seguretat, en especial la Policia Local, sent aquest Ajuntament competent i responsable de la mateixa”, assegura Plans. “El nostre objectiu és que aquests professionals desenvolupin la feina de la millora manera i amb les millors condicions laborals”, afegeix.


Ade Vallès inspira una associació germana al Perú L’assemblea general de sòcies, celebrada dijous passat, marca el retorn da l’activitat presencial de les dones directives, empresàries i professionals del Vallès l L’Associació de Dones Directives, Empre- Occidental i Oriental. sàries i Professionals del Vallès, Ade Vallès ha inspirat la fundació al Perú d’una entitat germana: Adevallèsperu.com, amb l’objectiu principal de promoure l’entrada de dones emprenedores a les empreses i fomentar l’intercanvi de talent femení. “Amb aquesta aliança, innovem”, va felicitar-se dijous la presidenta d’Ade Vallès, l’empresària Mónika Blasco Racero, durant la presentació de la iniciativa en l’assemblea anual de sòcies. L’associació de dones professionals també va anunciar en el mateix acte la convocatòria pel dia 26 de novembre de la gala lliurament de premis Ade Vallès 2020, un dels pocs premis que reconeixen l’aportació empresarial de dones del territori i que en la seva tercera edició unirà valors del Vallès

45 empresàries, directives i professionals de diferents municipis de la comarca, entre aquests de Cerdanyola i Ripollet, i de ciutats del Vallès Oriental van assistir a l’assemblea i sopar d’estiu, que havia hagut d’ajornar-se al juliol a causa de l’evolució de la pandèmia i que finalment ha pogut celebrar-se a Casa Fuster-Masia Sant Cugat. La trobada de finals d’estiu marca la represa en l’exercici 2021-2022 de les activitats presencials periòdiques. L’entitat va haver de canceŀlar-les al març de 2020 i poc desprès va substituir-les per trobades, formacions i presentacions virtuals. Durant l’assemblea, la junta directiva d’Ade va presentar el balanç econòmic i social de l’exercici passat. Malgrat el confinament i

economia la dificultat de l’on line, es van generar noves oportunitats com la coŀlaboració amb l’Ajuntament de Sant Cugat en un programa de mentoring per enfortir empreses. Ade Vallès va reformar durant l’exercici passat el web corporatiu per fer-lo més accessible i va reforçar les xarxes amb la creació de l’espai virtual d’intercanvi Ade Vallès Som totes. Tant sòcies com dones professionals simpatitzants han compartit en aquest canal coneixements i experiències laborals a més de ser un vehicle de suport emocional. Entre març i desembre de 2020 l’entitat va mantenir un ampli programa de tallers, xerrades i presentacions en línia, així com la representació a actes empresarials, a partir dels mesos de juny i juliol presencialment, en tertúlies televisives i en els programes del 8 de març i del 25 de Novembre. La coŀlaboració institucional s’ha intensificat els últims mesos, amb una campanya de reunions i lliurament de mascaretes corporatives, entre altres, als ajuntaments de Sant Cugat, Cerdanyola i a la Diputació de Barcelona. D’altra banda, Ade Vallès ha subscrit acords de coŀlaboració amb associacions com Dones en creixement — presentada dijous passat— i el Centre d’inserció laboral de Sabadell, Tania. — JJR

11

actualitat

actualitat


economia

actualitat

Èxit de la V Fira Comerç Cerdanyola

actualitat

núm.

1903

12

La V Fira del Comerç de Cerdanyola organitzada per Cerdanyola Comerç i Serveis va ser tot un èxit, diumenge passat al Parc del Turonet / F NF

l El dia radiant i l’excel·lent resposta de la ciutadania van marcar la V Fira Comerç Cerdanyola al parc del Turonet diumenge passat. Una trentena de comerços, establiments de restauració i serveis associats a CDV Comerç han participat a la cinquena edició de la fira, que s’ha dut a terme seguint totes les mesures de seguretat COVID. L’alcalde, Carlos Cordón, acompanyat d’alguns dels membres del govern municipal, van passejar per la fira i van poder parlar amb els comerciants i restauradors sobre la situació actual i les seves preocupa-

cions. A banda de l’oferta comercial, hi va haver una zona de joc per als infants just a l’entrada del Parc i alguns establiments van fer tallers destinats al públic en un escenari expressament muntat.

Xavi Olivé: “Ha estat un èxit absolut” “La valoració que fem com a entitat és d’èxit absolut, per part nostra l’organització va funcionar bé i la ciutadania va assistir en massa. Teníem un aforament limitat i durant el matí vam haver de parar l’entrada dues o tres vegades durant el matí”, explica

el president de Cerdanyopla Comerç i Serveis, Xavi Olivé. Per a l’entitat organitzadora, això “és senyal que la gent tenia ganes de sortir, de visitar la fira i de conèixer el comerç i els serveis locals”. A més, per part de tots els establiments participants “la valoració també és positiva”, apunta Olivé. El canvi d’ubicació és l’únic que no veia molt clar l’entitat, perquè la fira estava molt consolidada a l’Abat Oliba, “però finalment el Turonet ha funcionat”. De cara al 2022, si la pandèmia ho permet, treballaran per tornar la fira a la normalitat: al juny i a la plaça de l’Abat Oliba. - NF


opinió

col·laboradors

Sonia RODRÍGUEZ

opinió

núm.

1903

14

“Hem aconseguit que el govern estableixi una ajuda per al pagament de les rendes més baixes i amb més problemes per pagar l’Impuestazo de l’AMB”

Cartes a la

directora El cambio climático global La Tierra ha experimentado ciclos climáticos que se repiten de manera periódica. Retrocedemos hasta hace más de 15.000 años, hasta el final de la edad de Hielo. Fue un tiempo de cambio en todo el planeta. Durante 50.000 años. El mundo ha cambiado a un ritmo vertiginoso durante el último siglo y todavía no conocemos el alcance de las consecuencias. Unas podrían,con la colaboración de gobiernos e imperios financieros, ser minimizadas y reducidas, pero otras no tienen marcha atrás. Entre las primeras consecuencias se encontraría el cambio climático a la contaminación de las áreas urbanas. Entre las segundas, cambios irreversibles en los ecosistemas, al haberse alterado la cadena alimentaria de animales y vegetales debido a lo que podría llamarse una “globalización” de las especies. El golpe de gracia, según diversos estudios científicos, es el calentamiento, que destruye las algas microscópicas y amenaza la existencia de los bosques submarinos. A ello se suma la so-

Més que mai és necessària la política útil El context econòmic i social que vivim en el nostre dia a dia és molt complicat i difícil per a la majoria de veïns i veïns, per això des de Cs Cerdanyola sempre hem intentat fer i posar damunt de la taula iniciatives -que considerem adequades per continuar apostant per la política útil- que permetin a la nostra ciutat seguir avançant i posant temes prioritaris que demanden els nostres veïns i veïnes.

aquest motiu és urgent fer arribar a l’AMB les reivindicacions del nostre municipi, defensar-les i sol·licitar immediatament les millores necessàries per apostar pel transport públic i la mobilitat.

Un altre dels nostres acords es que l’Ajuntament es comprometi a convocar urgentment una taula a Cerdanyola sobre mobilitat. Aquesta hauria de fixar les accions necesAmb aquest plantejament, una vega- sàries per a l’adequació de rutes a da més hem proposat i aconseguit les necessitats actuals, reposició de que l’actual govern estableixi una marquesines i la presa de totes les ajuda per al pagament de les rendes accions necessàries per a la implemés baixes i amb més problemes mentació de la tarifació social per a per pagar l’Impuestazo de l’AMB. l’any 2022. Aquesta ajuda s’està aplicant durant aquest any, però el nostre objectiu Com sempre continuarem treballant és millorar i ampliar aquesta ajuda per al conjunt de la ciutadania. No per a aquells propietaris que tenen entenem la política d’una altra mamolts problemes per pagar. Per nera.

bre pesca, el desarrollo costero incontrolado, los vertidos de sustancias contaminantes, fertilizantes y pesticidas y otras actividades humanas.

panorama nada halagüeño, ir a la base del problema, cambiar la tendencia, cambiar el medio económico y reducir las emisiones.” Si no es así nos espera lluvias torrenciales o sequías, terremotos, seísmos, tifones, cicloEl cambio de clima progresivo durante los nes, huracanes y tsunamis. Debemos ser fipróximos veinte años podría desencadenar eles a nosotros mismos y por el bien común una catástrofe global y costar muchísimas de la humanidad, no debemos alargar por vidas. Un cambio brusco en el clima pro- más tiempo la agonía de nuestro planeta, es vocará graves crisis. En unos pocos años, nuestra casa común es el oxigeno, nuestra habrá una escasez catastrófica de agua y vida nuestra libertad. Si no ponemos meexistirá el riesgo de que muchas ciudades dios en nuestro planeta ¿qué dejaremos a en el norte de Europa puedan desaparecer los que nos sucederán? ¿Una falsa libertad? bajo las aguas. Por otro lado, Gran Bretaña No tires piedras en el manantial donde has podría tener un clima siberiano en un corto bebido. plazo de años. Debemos buscar las formas de detener este proceso, el cual esta aceleJosé Castillo Rubiño rando los riesgos de sufrir la que puede ser la mayor catástrofe de la humanidad. Luchar No hagas hoy lo que puedes contra el cambio climático es una cuestión moral. En estos momentos el planeta está hacer mañana tan dañado que a corto plazo será como cuComo cada año, he vuelto a Almagarinos, rar un Cáncer con tiritas. pedanía del Bierzo Alto, para pasar una parte de las vacaciones estivales. Y me he enDEBEMOS PONER TODOS LOS MEDIOS : Para frenar este proceso de deterioro medi- contrado una realidad petrificada, sin que el oambiental que puede llegar la inminente de paso del tiempo ni el poder municipal hayan enfermedades tropicales a Europa y el au- hecho mella en ella. En efecto, como hubiera mento preocupante de las patologías cardi- dicho Sabino Fernández Campos, el poder orrespiratorias entre la población.” Ante este municipal ni ha estado ni se le esperaba, ha


estado ausente. Me explico. Cuando algo no funciona o se ha deteriorado en el ámbito privado (por ejemplo, en nuestra casa se ha roto una persiana o hay una fuga de agua o se ha estropeado un electrodoméstico, etc.), tomamos personal e individualmente medidas para subsanarlo y volver a la normalidad. Ahora bien, cuando algo no funciona o se ha degradado en el ámbito social (vandalismo en el mobiliario público, suciedad e incivismo en las vías públicas, catástrofe meteorológica, etc.), son los poderes públicos los encargados de darles una solución. Para esto les hemos elegido, para esto están y para esto les pagamos, poco o mucho o demasiado.

lo, si hay que hacer frente a un imprevisto. Además, representan una espada de Damocles para los vehículos que transitan por la carretera LE-460, que discurre en paralelo y en un nivel inferior. Según me han informado las gentes del lugar, la Administración Local y la Diputación de León se pasan la pelota de la responsabilidad y, como es lógico, la casa sin barrer. Creo que no debe ser tan difícil, a no ser por desidia, determinar quién es el responsable de tener expedita la precitada vía de comunicación. Si un día hay un incendio y no pueden llegar los bomberos, si un día se produce un derrumbe sobre la transitada LE-460, provocando efetos letales sobre las personas, habrá que pedir responsabilidades a los políticos o a los funcionariTraigo a colación esta perogrullada para os públicos que, durante muchos años, han referirme a algunos hechos acaecidos y co- estado mano sobre mano (...) municados, en tiempo y forma, al Ayuntamiento de Igüeña. Pero, ¡qué si quieres arroz, Para completar este “cahier de doléances”, Catalina! Los poderes públicos municipales que denotan desinterés y dejadez por parte han ido dejando para mañana lo que debían de las autoridades municipales, quiero refede haber hecho hoy o ayer o el año pasado rirme también a otros hechos. Por un lado, (...) Hace ahora dos años justos, presenté un a la basura, acumulada en los márgenes de escrito (nº de registro 2019-E-RC-683) en el la LE-460. Durante años, un amigo bilbaíno, Ayuntamiento de Igüeña. En él, informaba de Luis Mari —hoy, como hubiera dicho el rey que un amasijo de cables pendía y pende de emérito, en el taller para que le hagan una un hilo, que caía y cae sobre la vía pública y reparación— la ha recogido, cada verano, de cuya rotura, en cualquier momento, podía y forma selectiva y minuciosa, a lo largo de la puede dejar sin suministros a una parte de carretera del valle del río Tremor. Además, los vecinos de Almagarinos. Este hecho en- debo referirme a ciertas inversiones despiltraba y entra en contradicción con el bando farradoras, no funcionales y que no tienen de la alcaldía (5 de julio de 2019), en el que ninguna utilidad pública, pero que seguse conminaba a los vecinos del Ayuntamien- ramente si habrán tenido algún beneficio to a proceder a “la limpieza de fachadas en individual y privado. Entre ellas y sin ánimo mal estado para mantenerlas en las debidas de ser exhaustivo, hay que citar los puntos condiciones de ornato público”. limpios y las depuradoras de todos los municipios del Ayuntamiento de Igüeña, que Por otro lado, desde hace también más de están inutilizados y que la vegetación ya dos años, a la altura del paraje denominado ha engullido (las depuradoras) o engullirá Grillones, en el camino no asfaltado que (puntos limpios). Sucede lo mismo con las conduce de Almagarinos a Rodrigatos de instalaciones deportivas de todos los puelas Regueras, unas enormes piedras (“mor- blos del Ayuntamiento, ejecutadas cuando rillos”) impiden el paso a cualquier vehícu- eran ya pueblos vaciados y vacíos de niños,

opinió

adolescentes y jóvenes. Mención aparte merecen la empresa municipal de apicultura y la compra-donación-restauración de cosas, tirando con pólvora del rey, para ofrecer, se dice, trabajo y vivienda, en Almagarinos, a parejas jóvenes con hijos. Por el momento, demos un voto de confianza y esperemos para ver la viabilidad de estas dos iniciativas. Finalmente, no puedo dejar de citar el Bando del Presiente de la Junta Vecinal (agosto 2021) y no de la Junta Vecinal, como aparecía en el mismo. Este bando da la medida no sólo de la deficiente competencia lingüística, cultural e intelectual sino de la falta de convicciones democráticas del anónimo redactor (...) Los hechos narrados son síntomas del habitual “vuelva Ud. mañana” y del mal “hacer” de la administración municipal de Igüeña y de otras administraciones, que conjugan muy bien el verbo “procrastinar”, dejando para mañana lo que puede y debe hacer hoy. Y esta dejadez municipal tiene repercusiones negativas tanto en la imagen del patrimonio natural y urbanístico de los pueblos del Ayuntamiento de Igüeña como en la vida cotidiana de sus habitantes. Todo, incluso los detalles, cuenta para velar tanto por la imagen y el potencial cultural, turístico, ecológico y económico del valle del río Tremor, o de la España vaciada y vacía, como por el bienestar de los vecinos. Ante este estado de cosas, invito a las autoridades municipales del Ayuntamiento de Igüeña y, en general, a los servidores públicos de todas las administraciones a que rumien, sin muchas ilusiones de que lo hagan, esta pertinente y juiciosa reflexión del Dalai Lama: “Sólo existen dos días en el año en los que no se puede hacer nada. Uno se llama ayer y otro, mañana. Por lo tanto, hoy es el día para amar, crecer, hacer y principalmente vivir”. Manuel I. Cabezas González

15

opinió

col·laboradors


actualitat

núm.

1903

16

cultura

actualitat

Noucentisme, blues, fotografia i cooperació, protagonistes de la nova programació del MAC l Activitats per a tots els gustos a la nova programació del Museu d’Art de Cerdanyola (MAC). El protagonisme del programa el tenen les exposicions temporals que enllacen Cerdanyola amb l’art històric i contemporani, de gran qualitat i amb una projecció que situa a Cerdanyola en el mapa de l’art.

tori i el patrimoni arran de la guerra. La col·laboració amb entitats també es farà amb el projecte “Paisatges de Cerdanyola”. Amb la visió d’AFOCER, aquesta exposició virtual vol mostrar com ha canviat el paisatge de Cerdanyola a partir de les pintures del fons del MAC i una sèrie de fotografies que reprodueixen els mateixos llocs a l’actualitat.

EL 29 DE SETEMBRE S’INAUGURA L’EXPOSICIÓ D’OUTUMURO Per una banda, El Llegat Espinal, dedicada a la donació de 14 obres de l’artista emblema del Noucentisme, arriba al seu final, per deixar pas a la “Música de Cámara” de Manuel Outumuro. L’autor del cartell del Festival del Blues d’enguany, un dels fotògrafs més importants de l’Estat, exposa una sèrie de fotografies on s’explora el seu vincle amb el món de la música, tot presentant´-se en una crònica visual única protagonitzada per compositors i intèrprets del panorama musical de les últimes dècades. La mostra s’inaugurarà el 29 de setembre a les 19 hores.

TOT UN MÓN AL MAC, NOU PROGRAMA DE COOPERACIÓ Portada de la nova programació del MAC

tres de format petit, el altres espais del museu, molt més versàtils i obertes a la col·laboració amb entitats de la ciutat, artistes emergents i accions socials. Els Amics del MAC presenten una relectura de l’obra d’Outumuro per part de quatre joves creadors a “After Outumuro. De fang i llum”. També es podrà veure “Hope for Syria”, una mostra, part del projecte de Cooperació i Solidaritat del MAC (amb els Amics del MAC i l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament) que gira al voltant d’una sèrie de collages on es En paral·lel, el MAC aposta per les mos- reflexionen sobre la destrucció del terri-

També en l’apartat de col·laboracions, trobem The Backway, una mostra del treball del col·lectiu RuidoPhoto. És una exposició dins el projecte conjunt Tot un món al MAC, organitzat conjuntament el Servei de Cooperació de l’Ajuntament. Aquest projecte, on també s’hi troba la mostra Hope for Syria, és part de la voluntat del MAC de consolidar-se com un museu social, de manera transversal i interseccional. Amb Tot un món al MAC és vol reivindicar l’art com una eina de transformació, d’integració i de reflexió. El programa, dins el marc de la Tardor Solidària, a part de les exposicions, inclou projeccions, tallers i obres de teatre que s’anunciaran properament. - Redacció

Cronopios estrena ‘Línia 2’, un reggaeton que avança el seu proper treball l El proper treball dels cerdanyolencs Cronopios, ‘Una Jungla de Farsants’, està previst per al 2022. Però per alleugerir l’espera han estrenat ‘Línia 2’, un reggaeton amb un videoclip ple de referències cinematogràfiques.

Hunting (El indomable Will Hunting, en castellà) i The Shutter Island, així com múltiples referències.

El grup, format al 2018, va publicar al febrer La Perla Negra, un EP conceptual que “ajuda a superar algunes qüestions ‘Línia2’ és un relat en primera persona pendents (musicalment parlant!)”. En en una línia de metro. “Ens posem dins canvi, ‘Una Jungla de Farsants’ serà la ment d’una noia normal i corrent que Un treball conceptual ambientat en una escolta reggaeton durant els trajectes tagonitzat per la reconeguda actriu Eli- ciutat. Les diferents cançons que el del metro i s’imagina a ella mateixa aca- sabet Casa-novas) va per una altra ban- composen “expliquen un relat concret bant sent un dia una estrella del reggae- da narrativament, però culmina amb la en un racó d’aquest univers distòpic ton”, expliquen. mateixa idea amb la qual acaba la can- (però ben realista i actual), on finalment, çó. Té dues influències cinematogràfi- d’alguna manera o altre, sempre s’hi El videoclip (escrit per Cronopios i pro- ques reconegudes com són Good Will acaba destapant una farsa”. - Redacció


VENDE TU CASA EN 7 DÍAS

Cédula de habitabilidad y Certificado energético

Gratis

Av. Canaletes 9

Cerdanyola del Valles

(+34) 936 313 236

info@banker-house.com


actualitat

núm.

1903

18

esports

actualitat

El Cerdanyola CH arrenca la temporada amb més de 150 esportistes

Durant la presentació s’ha fet la foto de família amb tots els esportistes, entrenadors, autoritats locals i membres de la junta del Cerdanyola CH / F. NF

l El Cerdanyola Club d’Hoquei ha fet nadors, autoritats locals i membres de la presentació oficial de tots els seus la junta del Cerdanyola CH. equips d’hoquei patins i patinatge artístic. L’entitat engega la temporada 7 equips femenins i 17 2021-22 amb més de 150 esportistes equips masculins d’hoquei i 24 equips, a més de l’escola d’hoquei Aquesta temporada, el Cerdanyola Club patins i la secció de patinatge artístic. d’Hoquei compta amb 7 equips femeL’acte de presentació ha comptat amb nins i 17 equips masculins d’hoquei la participació dels esportistes del club patins. En l’estructura esportiva, Marc i la presència de l’alcalde de Cerdanyo- Miranda és el director tècnic del club i la del Vallès, Carlos Cordón, i el regidor coordinador de la secció masculina. En d’Esports, Óscar Pons. Durant els parla- la secció femenina, Àlex Batlle n’assuments, el batlle va fer menció especial meix la coordinació. per a tots i totes les esportistes, per a la junta directiva i per a tota l’afició pel Equips femenins i els seus entrenadors: gran potencial del club. Després del partit amistós entre el Cerdanyola CH i – Ok Liga: Dani Setién. el CH Vilaseca, els jugadors del primer – Nacional Catalana: Àlex Batlle equip masculí van fer una exhibició amb – 1a Catalana: Àlex Batlle els més menuts del club, els jugadors – 2a Catalana: Jordi Masdeu de l’escola. Tot seguit s’ha fet la foto de – Fem 17: Daiana Silva família amb tots els esportistes, entre- – Fem 13: David Mateu

– Fem 11: Andi Colaianni Equips masculins/mixtes i els seus entrenadors: – Nacional Catalana: Andi Colaianni – 2a Catalana: Marc Miranda – 3a Catalana: Ignasi López – Júnior: David Martínez – Juvenil: Andi Colaianni – Infantil A: Mario Núñez – Infantil B: Ignasi López – Aleví A: Marc Miranda i Andi Colaianni – Aleví B i C: Jordi Raga – Aleví D: Jordi Masdeu – Aleví E: Joana Xicota – Benjamí Ai B: Arnau Gangonells – Benjamí C: Mario Núñez i Kilian Torrico – Prebenjamí A: Kilian Torrico – Prebenjamí B: Andi Colaianni – Escola d’hoquei: Kilian Torrico, Andi Colaianni, Mario Nuñez i David Cullell. - Redacció


esports

El Cerdanyola Futbol Club converteix Fontetes en un fortí l El Cerdanyola FC ha sumat la segona

victòria de la temporada després de superar per 2 a 1 a l’Associació Esportiva Prat amb gols de Dani Martí i Pitu. Els homes de Toni Carrillo s’han imposat en una segona part on han demostrat més efectivitat de cara porteria. Màxima igualtat en una primera meitat on els dos equips han imposat un alt ritme de joc. Els homes de Toni Carrillo buscarien amb claredat el gol en el tram inicial amb un parell d’arribades: un xut ras d’Elhadji que ha sortit fora per poc, i minuts després amb una rematada de Servetti fregant el pal en una centrada des de banda dreta de Varese. La resposta ha arribat en el 29′ amb una gran estirada de Becerra que evitava el gol en una rematada de cap d’Escoruela. En el tram final de la primera part, Kilian ha picat amb rosca una falta a la frontal de l’àrea que blocava Craviotto. Els de Pedro Dólera també ho intentaven en una rematada de cap de Pau Salvans que sortia per sobre del travesser. L’última la tindria Elhadji que estavella a la tanca defensiva una falta directa des de la frontal. Amb el marcador inicial arribàvem al descans.

En el 63′, Elhadji treia de banda i Dani

Pitu Celebra el seu gol de penal, diumenge a Fontetes / F. CFC

Martí rematava amb el cap de forma inapel·lable al fons de la xarxa. El gol esperonava els vallesans que tenien un mà a mà d’Elhadji amb Craviotto que salvava el porter visitant. I sense deixar opció a la reacció del Prat, Nils Puchades ha provocat una pena màxima que transformava en el tercer intent Pitu. L’àrbitre ha anul•lat el primer llençant, que havia aturat Craviotto, i el segon, que havia acabat al fons de la xarxa. El Cerdanyola ha

l La Marxerola, a prop de batre el rècord de participació. La sisena edició de la Marxerola, la caminada popular del CEM Cerdanyola, és molt a prop de batre rècord de participació enguany. Ja s’hi han inscrit més de 450 persones per a les dues modalitats de caminada i marxa nòrdica. El termini per a les inscripcions -que es poden fer en la web del club www.cem.cerdanyola.cat o a https://cemcerdanyola.playoffinformatica.com/ activitat/270/Marxerola-2021/- es tancarà el divendres 24. La sortida i arribada serà al Parc del Turonet a les 9 hores. La Marxerola d’enguany tindrà un recorregut de 20 quilòmetres pel Parc de Collserola, que cadascú es podrà fer al seu ritme en grups d’amics i familiars o en solitari. La principal novetat d’aquest any és la inclusió de la modalitat de Marxa Nòrdica com a prova inclosa dins del Circuit Català de Marxa Nòrdica de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Els marxistes de Nòrdica sortiran una estona abans i faran el mateix recorregut que els participants en la Caminada. La caminada tindrà tres avituallaments sòlids i líquids durant el recorregut, més la botifarrada final al Parc del Turonet. A tots els participants se’ls regalarà una tassa de llautó amb el logotip del club organitzador.

seguit atacant i ha gaudit d’arribades perilloses per fer la sentència, com un xut de Pinto que sortia fregant l’escaire. Però serien els de Pedro Dólera els que retallarien la diferència en l’electrònic amb una canonada de Kuku, en el 87′. L’àrbitre ha afegit 6 minuts i el Prat ha pressionat però el Cerdanyola ha sabut mantenir el marcador amb seguretat i ofici. Tres punts molt treballats en la segona victòria de la temporada. - Redacció

l El Cerdanyola FC celebrarà el 7 d’octubre dues assemblees generals ordinàries de socis. La sala de formació del Parc Esportiu Municipal Guiera acollirà el 7 d’octubre a les 18.30 hores l’assemblea general ordinària corresponent a la temporada 2019-2020 i que no es va poder celebrar l’any passat com a conseqüència de la pandèmia. Concretament se sotmetrà a votació el balanç, compte de resultats i liquidació del pressupost a 30 de juny de 2020. Els socis també hauran de donar el seu vist-i-plau al pressupost per a l’exercici econòmic 2020/2021. A les 19.30 hores començarà l’assemblea general ordinària corresponent al 2021-22. En aquesta última, s’aprovarà el balanç, el compte de resultats i la liquidació del Pressupost a 30 de juny de 2021. També se sotmetrà a votació el pressupost per a l’exercici econòmic 2021/2022, la modificació estatutària de l’article 8 del capítol tercer i la de l’article 12 del capítol tercer. Per poder assistir-hi serà indispensable estar al corrent de pagament del carnet de soci de la temporada 20212022. Trobareu més informació a la web www.cfc.cat.

19

actualitat

actualitat


setmana en imatges

actualitat

20

l Èxit del 1r Torneig de Golf Solidari de la Creu Roja organitzat

per Sisquella Grup. Sisquella Grup ha celebrat el 1r Torneig de Golf Solidari de la Creu Roja a Catalunya al Club de Golf Sant Cugat, els fons dels quals es destinaran íntegrament a favor dels projectes de recuperació socioeconòmica per a persones en risc d’exclusió social dins el Pla Creu RESPON davant del coronavirus. La Creu Roja i Sisquella assignaran els fons obtinguts al Pla Creu Roja RESPON, un pla estratègic per a fer front a les conseqüències socials i econòmiques del coronavirus. En aquesta primera edició, els beneficis es traduiran en més de 10 tones d’aliments certificats ecològics de Veritas – bàsicament oli, llet i peix blau en conserva, com ara tonyina i sardines- que es lliuraran a la Creu Roja. En l’acte de cloenda del torneig, conduït pel periodista Xavier Bosch, hi ha intervingut el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet Torné, qui ha explicat com la pandèmia ha afectat un gran nombre de famílies de Catalunya i com des de l’organització humanitària es treballa cada dia per pal·liar-ne els efectes. Per la seva banda, el membre del consell de SisquellaGrup i del consell assessor de la Creu Roja, Jordi Cardoner i Casaus, ha donat les gràcies al Club de Golf Sant Cugat, al la trentena de persones voluntàries de la Creu Roja que han ajudar a dur-lo a terme i, especialment, als patrocinadors de l’esdeveniment.

l Devicare entra a la farmàcia amb dos productes d’higiene

urològica. Devicare, empresa de referència en urologia ubicada al Parc de Recerca de la UAB, que recentment ha tancat una ronda de finançament amb Advanced MedTech Holdings, continua el seu pla de creixement entrant per primera vegada a la Farmàcia. I ho fa a través d’un acord amb Difefac Pharma, que distribuirà els seus productes Nodorin i Urogelus, destinats a la higiene urològica. “L’acord amb Difefac Pharma ens permet explorar amb garanties un nou canal de distribució en què creiem molt per ajudar que els pacients amb problemes urològics estiguin ben atesos, i tinguin accés als millors productes de mercat per millorar la seva qualitat de vida”, destaca el cerdanyolenc Rosendo Garganta (CEO de Devicare).

l Cinema en versió original a l’Ateneu. ‘QUO VADIS, AIDA?’

de Jasmila Zbanic (2020 Bòsnia i Hercegovina VOSE) serà serà la pel·lícula que Xiscnèfils projectarà demà dijous a les 20’30 hores al Teatre de l’Ateneu.

l Dolors Bassa clourà ’exposició ‘Pioneres del municipa-

lisme feminista 1934-1939’ el proper 28 de setembre (19 hores). La cloenda de l’exposició organitzada per l’Ateneu Republicà, prevista per al 28 de setembre, comptarà amb l’assistència de Dolors Bassa. L’exconsellera contestarà a les preguntes dels assistents, que després podran gaudir d’una consumició al bar de l’Ateneu. L’exposició consta de vuit plafons que recullen la biografia de 16 dones que van sortir escollides regidores dels seus respectius municipis a les primeres eleccions on les dones podien votar, el 14 de gener de 1934. Entre les biografies destaca la cerdanyolenca Magdalena Llonch que fou la primera regidora de de la nostra ciutat, motiu pel qual va ser posteriorment empresonada pel règim franquista.


benestar i bellesa

22

benestar

consells de bellesa

COMPARTIM AMB TU 11 CONSELLS PER AL CONTROL EFECTIU DEL PES

FARMÀCIES DE GUÀRDIA DIMECRES 22 SETEMBRE ROVIRA Pg de Cordelles, 64 (Cerdanyola)

DIJOUS 23 SETEMBRE MERINERO

Ctra de Barcelona, 130 (Ripollet)

DIVENDRES 24 SETEMBRE ORIGEN C. Pablo Picasso, 1 (Cerdanyola)

DISSABTE 25 SETEMBRE ROVIRA Pg de Cordelles, 64 (Cerdanyola)

DIUMENGE 26 SETEMBRE TORRENTS C. de la Diagonal, 34 (Cerdanyola)

l Després del retorn de les vacances, hem estat – encara més – conscients de la importància que per a moltíssimes persones té la pèrdua i control del pes. Per això, i perquè sabem que es tracta d’una tasca difícil, avui publiquem aquesta entrada.

secs no torrats.

A vegades sents que, per molt que facis, no arribes a baixar aquests quilos de més (sobretot si ets dona i ja passes dels 50 anys...). Per això, demanem a Amil López, nutricionista, doctora en farmàcia i directora de Dieta coherent, que ens ofereixi ajudi amb alguns consells.

4. Limita a una vegada per setmana el consum de carns vermelles i evi- 7. Oblida’t de l’alcohol i, com a molt, ta les processades - hamburgueses, pren una copa de vi negre durant el mandonguilles, salsitxes i embotits -. menjar del cap de setmana.

Consells per al control de pes 1. Consumeix diàriament dues racions de verdures i hortalisses (una d’elles en forma d’amanida) i dues o tres racions de fruita de temporada, combinada amb dos tipus de fruits

2. Consumeix cereals integrals. 3. Inclou tres vegades a la setmana llegums i dues vegades a la setmana peixos blaus rics en Omega 3.

5. Evita la mantega, la margarina, la nata, les begudes ensucrades, la brioixeria industrial, les postres industrials i el sucre de taula.

DILLUNS 27 SETEMBRE HIDALGO

Ronda Cerdanyola, 1 (Cerdanyola)

DIMARTS 28 SETEMBRE RINCON C.Magallanes, 4 (Ripollet)

8. Pren-te un te detox després dels menjars principals. La guaranà estimula la pèrdua de greix i augmenta la sacietat. El te verd activa la pèrdua de greix, i alenteix l’absorció de greixos i hidrats de carboni. L’ortiga francesa és diürètica i elimina toxines a través de l’orina. I la menta i el gingebre lluiten contra la inflamació i eviten la sensació constant de fam.

6. Utilitza l’oli d’oliva verge extra com a principal grassa - quatre cullerades al dia -. I el sofregit de tomàquet - preparat a foc lent amb oli, all, ceba, porro i tomàquet -, o el pesto d’alfàbrega com a úniques salses. REDACCIÓ:AMICn Un espai de BENESTAR Un espai de SUPORT

Sinapsis

CENTRE DE PSICOLOGIA I LOGOPÈDIA

PSICOLOGIA D’ADULTS PSICOLOGIA INFANTIL I JUVENIL TERÀPIA DE PARELLA LOGOPÈDIA EDUCACIÓ EMOCIONAL MINDFULNESS I ARTERÀPIA INFORMES PERICIALS

C/ Pintor Togores, 42 local · Cerdanyola del Vallès · tel. 93 692 86 38 - 616 879 199 · www.sinapsispsicologia.es

consells

Benestar


coses de casa

24

coses de casa c TRUCS PER A NETEJAR LA CASA GASTANT decoració, interiorisme, moda de la llar

POCA AIGUA

neta. El pensament general és que fa falta gastar molta aigua per a netejar a fons, però no. Amb els següents trucs, podràs contribuir al fet que no es malbarati aigua, alhora que vius en un entorn higiènic i agradable.

perquè si no crea una sensació de brutícia. A més, no t'oblidis de netejar la pols de les taules i els mobles, utilitzant un plomall o un drap. En aquest cas, pots usar un drap humit, però amb unes gotes serà suficient.

En primer lloc, centra't en els aspectes de neteja que es poden fer en sec, és a dir, sense aigua. Això inclou escombrar, podar les plantes o treure les teranyines. Així trauràs la majoria de la pols i ja la teva casa semblarà una altra completament diferent. També encarrega't de mantenir-ho tot ordenat,

A l'hora de fregar, no fa falta que omplis la galleda fins als topalls, només necessites la quantitat justa per a poder mullar bé el pal de fregar. A l'hora de rentar els plats, intentar fer servir la quantitat justa d'aigua. Mulla el fregall amb una mica d'aigua i vés ensabonant

l A tots ens agrada tenir la casa

els plats i fregant per a llevar la brutícia. Deixa actuar el sabó i, per aclarir-los, posa tots els plats que puguis en la pila per a aprofitar al màxim l'aigua. REDACCIÓ:AMICn

coses de casa


a coses de casa ÉS SEGURA LA TEVA CASA PER ALS NENS?

25

coses de casa

decoració, interiorisme, moda de la llar

l A Prop de 91.000 menors de en mobles alts als quals no puguin a prevenir-ho, es poden col·locar cinc anys sofreixen cada any algun contratemps, de major o menor envergadura, entre les parets del seu domicili, el lloc de major sinistralitat per als petits. Així ho constaten les dades del Ministeri de Sanitat en l'estudi 'Detecció d'Accidents Domèstics i d'Oci'. Per evitar aquests accidents, la clau està a aconseguir que la casa sigui una llar segura, en el qual el nen es pugui moure a plaer sense perill. A continuació s'enumeren els riscos domèstics més comuns per als petits i s'explica com prevenir-los. Caigudes en l'escala. El 13,3% dels menors d'un any accidentats ha sofert una caiguda per les escales. La principal mesura de prevenció és col·locar portes de seguretat en tots dos costats de l'escala i cuidar que romanguin tancades mentre el menor deambula per la casa. Productes tòxics. Els productes de neteja i els medicaments han d'estar sempre fora del seu abast. El més recomanable és guardar-los

accedir, o bloquejar les portes on es trobin aquests productes per a impedir la seva obertura. Talls i ofegaments. Els materials punxants poden causar talls i els elements petits provocar l'ofegament del nen. Cal tenir la màxima cura amb aquests articles i evitar que els menors puguin accedir a ells, amb dispositius de seguretat infantil. Endolls. Els endolls són molt atractius per als bebès, i mentre gategen estan a la seva altura. Convé que sempre estiguin coberts amb protectors de plàstic, que són molt difícils d'extreure per als nens. Cops al cap. El 73% dels menors d'un any accidentats es colpegen al cap. Per evitar-ho, es poden posar protectors als elements que puguin resultar més susceptibles de fer mal al nen, com les cantonades de les taules, mobles baixos i qualsevol mobiliari de vidre de la llar. Protectors de portes. Després del cap, les extremitats superiors dels nens són la part del cos més afectada en els accidents casolans. Per

diferents dispositius de seguretat, com a topalls de suro o gomaescuma en la part superior de la porta. Finestres i balcons. Han de ser inaccessibles per als nens. Hi ha elements de seguretat en el mercat que impedeixen que puguin obrir les finestres. REDACCIÓ:AMICn


26

plats, receptes i consells

gourmet

gourmet

ALDI INAUGURA EL SEU PRIMER SUPERMERCAT A CERDANYOLA l En el marc del seu pla d’expansió al país, la cadena de supermercats ALDI ha inaugurat el seu primer establiment a Cerdanyola (carretera de Barcelona, 175). Amb aquesta nova botiga, la companyia suma 76 establiments a Catalunya, 48 a la província de Barcelona, i manté l’objectiu de seguir creixent a la regió en els propers anys. A la nova botiga, els clients podran trobar prop de 2000 productes, un 86% d’ells de marca pròpia, i tot el necessari per realitzar una compra completa, sempre amb un fort compromís amb la qualitat. El nou ALDI, que té un horari comercial de dilluns a dissabte de 9.00h a 21:30h, compta amb una superfície comercial de prop de 1.100 m2 i una plantilla de 19 col•laboradors i col•laboradores, més de 80 places d’aparcament i places així com punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. “Poder obrir per primera vegada en aquesta ciutat és una gran satisfacció per a nosaltres ja que mantenim la nostra aposta i esforç constant per estar cada vegada més a prop dels nostres clients i continuar oferint-los productes de qualitat al millor preu. Catalunya és una regió estratègica per ALDI on volem continuar creixent en els propers mesos”, ha explicat Jordi Filiberto, responsable d’Expansió d’ALDI, durant l’acte inaugural, que ha comptat amb l’assistència de Carlos

Cordón, alcalde de Cerdanyola, Carme Arché, regidora de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç i Ocupació; Javier Sánchez, regidor de Finances i Serveis Econòmics; i Eulàlia Mimó, regidora de Territori i Sostenibilitat. “Estem desenvolupant un fort pla d’expansió a Espanya i, en aquest sentit, analitzem i estudiem de forma contínua quina pot ser la millor ubicació on podem obrir un nou establiment sempre amb el propòsit d’oferir el millor servei. Ja feia temps que teníem

ganes d’estar presents a Cerdanyola i en aquest sentit estem molt orgullosos de poder inaugurar la nostra primera botiga”, destaca Filiberto. Redacció n

Gastrobar & cocteleria tel. 932 50 97 75


Sushi

Take away

Menjar a domicili

Rostisseries

Pizza

Andrius................. 936 918 651 Otori......................938 803 775 Ecopizza...............932 503 640 La Galindeta..........931 392 359 Matsuko................936 459 473

Truca i Gaudeix!

El cost d’aquests anuncis equival a 1 comanda Contacta i anunciat: oriol@al-dia.com

27

Menjar a domicili

Take away


28

motor COM CONDUIR AMB PLUJA INTENSA I

cotxes i motos

motor

CALAMARSA”

l Les tempestes d’estiu són típi- llums enceses i fer-se veure. Amb metàl·lica, però no aconseguirà peques del mes de juny, acompanyades, en moltes ocasions d’altes dosis d’electricitat. Què fer si ens enxampa una d’aquestes tempestes quan anem conduint? Si és possible fer-ho amb seguretat, la primera opció i la més segura és parar. Si no es pot, el fonamental és mantenir la calma, conduir a poc a poc i amb suavitat. Durant una tempesta la visibilitat es redueix considerablement, per la qual cosa és fonamental portar les

la carretera mullada, el més convenient és portar més distància de l’habitual amb la resta de vehicles. I molt ull amb les frenades llargues: el millor és fer-ho a poc a poc. I és segur conduir amb tempesta elèctrica? El cotxe és un lloc segur per a protegir-se. Per la seva composició, les rodes aïllen el cotxe de l’asfalt. En segon lloc, la carrosseria del vehicle és conductora del corrent elèctric. La càrrega elèctrica es distribuirà per tota la superfície

netrar a l’interior. Pel que fa a les calamarsades, si ens agafen per sorpresa mentre anem conduint són un perill. Si no podem parar fins que passi, la clau és mantenir la calma i seguir pràcticament les mateixes precaucions que quan ens toca conduir amb pluja intensa. Principalment: aixecar el peu de l’accelerador, fer-se veure i manejar el volant amb molta delicadesa.. Redacció - AMIC n

Jorge M

Diego

Irene

Pau

Aleix

Francisco

Noelia

Marina

Miquel

Emma

motor


HORÒSCOP ÀRIES (21/3 al 20/4)

S’activa el sector relacional. Si no tens parella, en aquestes setmanes pots conèixer algú del teu interès. Pots trobar-te, però amb persones que t’enfrontin o et reptin.

CRANC

(Del 22/6 al 21/7)

(Del 24/9 al 23/10)

Mart al teu propi signe et dóna més energia. Vols obrir camins, però no de qualsevol manera i estructures les teves passes. Un assumpte sentimental es torna més estable.

CAPRICORN

(Del 22/12 i el 20/1)

Mart rondant pel sector professional et pot posar en alguna situació incòmoda amb el teu cap o companys de feina. No deixis que et menyspreï ningú, fes valer els teus drets.

Roser Bona Astròloga - Redacció

ESCORPÍ

AQUARI (Del 21/1 al 19/2)

Amb Mart a Casa IX, pots plantejar-te cercar feina lluny de l’entorn habitual. Moment per ser més conscient de la necessitat de fer esport i cremar energia per relaxar-te.

BESSONS (21/5 al 21/6)

Pots experimentar un augment de l’energia. Més ganes de fer esport o de moure’t. Si hi ha una persona que t’atrau, t’armes de valor i t’hi apropes per conèixer-la millor.

VERGE

(Del 24/8 al 23/9)

Amb Mart a Casa II tendiràs a gastar més diners del que és habitual o poden sorgir despeses inesperades. Bon moment per dissenyar millores dietètiques i guanyar en salut.

TAURE (Del 21/4 al 20/5)

SAGITARI (Del 23/11 al 21/12)

LLEÓ

PEIXOS (Del 20/2 al 20/3)

Mart a Casa VI obre un temps de més activitat laboral i poden donar-se algunes tensions en aquest terreny perquè ningú vol baixar del burro. Ves amb compte amb les presses.

(Del 22/7 al 23/8)

Podries tirar endavant un projecte laboral amb un germà o germana. Hiperactivitat mental molt útil per resoldre assumptes, però hauràs de trobar la manera de relaxar-te.

Un tema sentimental et preocupa. Potser són conductes inacceptables de la parella o bé que tens una relació clandestina. Com sigui, tard o d’hora n’hauràs de ser con Mart transitant per la Casa VIII t’inclina a atendre algunes qüestions financeres. Préstecs i hipoteques poden estar al teu punt de mira, per tal d’assolir algun objectiu.

TELÈFONS SANITAT

Ambulàncies Urgències . . . . . . . . . . . . 061 Av Alcohólics Anònims . . . . . . . . . 93 317 77 77 Famil. Alcohólics Anònims . . . . . . . 93 310 39 53 CAP cita prèvia . . . . . . . . . . . . . . 93 728 44 44 CAP Fontetes . . . . . . . . . . . . . . . 93 594 44 70 Centre de Salut Mental (St Joan de Déu) . . 93 580 96 77 Creu Roja . . . . . . . . . . . . . . . . . 93 691 61 61 Hospital Parc Taulí . . . . . . . . . . . . 93 723 10 10 Programa d´Atenció Dona . . . . . . . 93 594 21 99 Servei Mpal. Salut Pública . . . . . . . 93 594 44 70 CAP Serraparera . . . . . . . . . . . . . 93 580 63 63 CAP Canaletes . . . . . . . . . . . . . . 93 591 07 40 CAP La Farigola . . . . . . . . . . . . . 93 691 95 89 CAP II Cerdanyola-Ripollet - Urgències . 93 594 22 16 CAP II Cerdanyola-Ripollet - Visites 93 594 21 11

SERVEIS

Emergències . . . . . . Bombers . . . . . . . . Policia local . . . . . . Policia local comissaria Policia Nacional . . . . Mossos d’Esquadra . . Avaries Aigua . . . . . . Avaries Gas Natural . . Avaries Teléfon . . . . . Butà . . . . . . . . . . . ENHER-Fecsa . . . . . Correus . . . . . . . . . Funerària Truyols . . . Esglèsia de Sant Martí Esglèsia Evangelista . . Servei d’Inform. Juvenil Servei Local de Català .

. . . . . . . . . . . . . 112 . . . . . . . . . . . . . 085 . . . . . . . . . . . . . 092 . . . . . . . . . 93 691 20 00 . . . . . . . . . 93 691 18 54 . . . . . . . . . . . . . . 112 . 93 384 50 12 / 342 20 00 . . . . . . . . . 900 750 750 . . . . . . . . . . . . . .1002 . . . . . . . . . 93 725 62 77 . . . . . . . . . 900 770 077 . . . . . . . . . 93 691 37 57 . . . . . . . . . 93 580 97 10 . . . . . . . . . 93 692 08 89 . . . . . . . . . 93 692 42 11 . . . . . . . . . 93 580 61 19 . . . . . . . . . 93 580 27 51

TRANSPORTS

Taxis . . . . . . . . . 93 580 27 27 / 93 729 07 07 Taxi Ecológico . . . . . . 935 800 800 / 635 045 750 TaxiPlus+ . . . . . . 93 580 88 45 / 609 329 286 Renfe . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 93 691 88 69 FGC (Bellaterra) . . . . . . . . . . . . . 93 205 15 15 Sarbus . . . . . . . . . . 902 287 000 / 93 580 67 00

EQUIPAMENTS I SERVEIS MUNICIPALS

Ajuntament . . . . . . Ateneu . . . . . . . . . . Biblioteca . . . . . . . . Casal de joves . . . . . Deixallaria Municipal . Museu de Ca n’Ortadó . Museu Can Domènech

. . . . . . . .93 580 88 88 . . . 93 580 88 88 Ext. 5870 . . . . . . . . . 93 580 76 02 . . . . . . . . . 93 580 58 69 . . . . . . . . . 93 691 74 42 . . . . . . . . . 93 692 33 22 . . . . . . . . . 93 591 41 30

ALTRES

Cerdanyola al dia . . . . . . . . . CIARD (Servei d’Atenció a Dones) . Dones per la Igualtat . . . . . . . . Universitat Autònoma . . . . . . . . Parc Tecnològic . . . . . . . . . . . SAI (Servei D’Atenció LGTBIQ) . . .

. . . . . .

.93 691 68 76 . 93 592 16 47 . 93 580 13 98 . 93 581 10 00 . 93 582 01 00 . 93 592 16 47

ASSOCIACIONS DE COMERCIANTS

Cerdanyola Comerç i Serveis . . . Gremi d’hosteleria . . . . . . . . . . Cerdanyola Empresarial . . . . . . . St. Antoni - Bonasort . . . . . . . .

CENTRES CÍVICS

CC Banús-Bonasort CC Bellaterra . . . . CC Fontetes . . . . CC Montflorit . . . . CC Quatre Cantons CC Sant Ramon . . CC Serraparera . . .

29

EL SERIENYOLENC

(Del 24/10 al 22/11)

Hi ha coses que bullen dins teu i has de posar-hi remei. Si has ofès a algú, demanar perdó alleugerirà la teva càrrega. En qüestió de feina et convé tenir un as a la màniga..

Mart a Casa IV t’inclina a moure fitxa per cercar una nova llar o atendre assumptes domèstics. Si tens parella, pot ser que vulgueu fer un pas endavant cap al matrimoni.

BALANÇA

horòscop - telèfons d’interès

. . . . . . .

. . . . . . .

. . . . . . .

. . . . . . .

. . . . . . .

. . . . . . .

. . . . . . .

. . . . . . .

. . . . . . .

. . . .

. 670 290 191 . 93 692 11 48 . 93 582 02 04 . 93 580 17 62

. . . . . . .

. 93 580 70 78 . 93 580 15 94 . 93 691 91 51 . 93 691 52 62 . 93 580 46 11 . 93 692 52 22 . 93 691 89 56

G-man

Germán A. Benitez

www.noticiasenserie.com

MASTERS DE L’UNIVERS: REVELACIÓ

(NETFLIX)

Els fans estem d’enhorabona, ha tornat He-Man per defensar Eternia de les forces del mal. S’ha fet esperar unes quantes dècades però l’espera ha valgut la pena. Masters of the de l’Univers: Revelació se sent com un clàssic dibuix dels anys 80 que ens llança al bell mig d’una nova batalla entre les forces del bé i del mal al castell de Grayskull. Tornarem a veure tots els personatges clàssics, tornarem a escoltar les frases mítiques dels personatges i, lo millor de tot, una altra lluita clàssica entre He-Man i Skeletor. El creador de la sèrie, l’afamat Kevin Smith, introdueix l’arma secreta de la sèrie: conseqüències. De sobte, aquesta no és només una batalla més que es reinicia al començament del proper episodi, sinó que desafia la seva mateixa essència capgirant el seu univers. De sobte, els personatges preferits pels fans poden morir, les coses poden sortir malament, les persones poden sentir emocions complexes i el món d’Eternia aquest cop està realment a la vora de la destrucció. Smith fa servir els mateixos personatges, dissenys similars i un statu quo familiar però aquest cop la nova sèrie s’ajusta molt més a l’època del streaming: els primers cinc episodis de la primera temporada de Revelation expliquen una història contínua i no autoconclusiva. La segona part de la sèrie, que constarà dels propers cinc episodis es publicaran més endavant. Una cita ineludible tant pels que van crèixer amb l’original com per les noves generacions. Pel poder de Grayskul!

CC Turó Sant Pau . . . . . . . . . . . . 93 692 71 73 CC Turonet . . . . . . . . . . . . . . . . 93 692 40 63

ASSOCIACIONS DE VEÏNS

AV Banús-Bonasort . . . . . . . . . . . 93 580 70 78 Unió de Veïns Bellaterra . . . . . . . . . 93 580 15 94 AV Canaletes . . . . . . . . . . . . . . . 666 38 78 38 AV Ca n’Antolí . . . . . . . . . . . . . . . 93 691 82 93 AV Can Cerdà . . . . . . . . . . . . . . . 93 580 05 61 AV La Farigola . . . . . . . . . . . . . . 637 52 62 38 AV Les Fontetes . . . . . . . . . . . . . 93 691 91 51 AV i Amics de Montflorit . . . . . . . . 93 691 52 62 AV Quatre Cantons . . . . . . . . . . . 93 580 46 11 AV Residencial Can Xarau . . . . . . . 93 580 63 27 AV Sant Ramon . . . . . . . . . . . . . 93 692 52 22 AV Sant Martí-Xarau . . . . . . . . . . . 691 83 89 29 AV Serragalliners . . . . . . . . . . . . . 627 64 68 07 AV Serraperera . . . . .618 27 72 90 / 93 691 89 56 AV Turó La Pionera . .93 692 40 63 / 605 84 85 27 AV Turó de Sant Pau . .93 692 71 73 / 625 60 41 19 Plataforma Cerdanyola 2000 696 388 289 / 615 280 550

serveis

serveis


despatx legal

30

despatxlegal

consell d’advocats i juristes

ELS VIGILANTS DE SEGURETAT: HAURIEN DE SER CONSIDERATS AGENTS DE L’AUTORITAT?

Si bé les funcions d’un vigilant de seguretat són les d’”auxiliar i col·laborar” amb els agents de l’autoritat i normalment sota el seu comandament, ja són diversos els jutjats que han dictat sentències en les quals es concedeix al Vigilant de Seguretat la protecció jurídica d’”autoritat” davant agressions en l’exercici de les seves funcions, per la qual cosa qualsevol persona que pogués agredir a un d’ells, podria enfrontar-se a multes i fins i tot a penes de presó. Així ho ha entès en els

l

despatx legal consells

advocats i juristes

últims mesos el Jutjat penal número 1 de Langreo en Astúries, i així ho especifica clarament també l’article 31 de la Llei 5/2014 de 4 abril de Seguretat Privada. Aquests empleats desenvolupen una important feina de suport al Cos de Seguretat Pública, i pel contrari, tant les seves condicions laborals com el seu sou són molt inferiors als dels seus homòlegs, tot i estant en moltes ocasions, exposats a una perillositat similar i en canvi, desprovis-

tos en la majoria dels casos, d’armes amb les quals defensar-se. Per aquests motius, aquest collectiu reclama des de fa molts anys que se’ls torni a considerar com a agents de seguretat, com ja ho eren en el passat les figures dels Vigilants Jurats, distinció que van perdre malhauradament, l’any 2014. Redacció:AMIC n


OFERTES

NOIA DE CERDANYOLA CASADA SENSE FILLS, VACUNADA, BUSCA FEINA PER PORTAR CASA, CUIDAR PERSONES GRANS, NENS PETITS, MASCOTES, NETEJA DE LA CASA I ALGO DE CUINA 9€/ HORA. PREGUNTAR PER LAIA. TEL. 664724744 CHICA BUSCA TRABAJO LIMPIEZA POR HORAS. . TEL. 632462914 CHICA BUSCA TRABAJO LIMPIEZA POR HORAS. . TEL. 667099455

NEMADI VIDENTE ESPECIALISTA EN AMOR Y RETORNO DE LA PAREJA INMEDIATO. NEGOCIOS ATRAE CLIENTES, SUERTE, SALUD, MAL DE OJO, TRABAJO, IMPOTENCIA, PROBLEMAS FAMILIA. CON RAPIDEZ Y EFICACIA. RESULTADOS 48 HORAS Y 100% GARANTIZADOS. TEL. 658911022 con Whatsapp.

ferrer.arilla@gmail.com

FORMAS DE PISOS, COCINAS, BAÑOS ,CAMBIO DE BAÑERA A PLATO DE DUCHA,

CIONES DE AGUA Y ELECTRICIDAD PRESU-

TEL..682 228 816

PUESTOS SIN COMPROMISO TEL. 631288704.

ES BUSCA AUXILIAR O TECNIC AMB EXPERIENCIA PER OFICINA DE FARMÀCIA A CERDANYOLA. INTERESSATS ENVIAR CV A

COMPRA/VENDA/TRASPÀS

AJUNTAMENT. PLAÇA GRAN. 80 euros. CANALS 93.106.99.06 ES VEN PLAÇA DE PARKING A LA PLAÇA ANDORRA (SERRAPARERA) PER COTXE GRAN. 15.000 EUROS. CANALS 93.106.99.06

ALTRES CLASES DE FRANCES ECONOMICAS PROFESORA NATIVA. TEL. 661432386

PROFESIONAL

BUSQUEM PERSONA PER LES FEINES DE LA LLAR DE DILLUNS A DIVENDRES AL MATÍ AMB CONTRACTE TEL.629 006 701 SE BUSCA PERSONAL PARA RESTAURANTE . INTERESADOS ENVIAR WHATSAPP.

BUSCO TRABAJO LIMPIEZA POR HORAS Y CUIDADO DE NIÑOS O ANCIANOS ES LLOGA PLAÇA DE PARKING AL COSTAT DEL

PINTOR

FARMÀCIA A CERDANYOLA. ENVIAR CV A:

PAREDES DE GOTELÉ Y PINTURA ,INSTALA-

MUDANZAS, TRANSPORTE, VACIADO Y EMBALAJE. PRESUPUESTO SIN COMPROMISO. TEL. 677885501

T E L. 631207931

FEINA

NUNCIATION, WITH JANET ANCKLAND. Whatsapp. 667377205. anglesperadults@gmail. com

TERRADOS PLADUR ,PARQUET , ALISADO DE

CHICA BUSCA TRABAJO CUIDADO PERSONAS MAYORES. POR LAS TARDES

CIÓN Zona Canaletes. Info: 936 92 83 93

ENGLISH FOR ADULTS SPEAKING, PRO-

REFORMAS CAPITAL: SE REALIZAN RE-

ECONÓMICO

t. 698337856 LAS HADAS DEL TAROT HORAS CONCERTADAS, tardes Whats App. t.605 099 942 COMPRAMOS LIBROS, JUGUETES, COMICS, CROMOS, ANTIGÜEDADES, PLUMAS, DISCOS,PUROS, OBJETOS RELIGIOSOS. RESTOS PISOS, CASAS. PAGO AL MOMENTO. JOSÉ MIGUEL. TEL. 679-736-491.

Revista setmanal d’informació local gratuïta i independent

Compromis amb la ciutat

www.al-dia.com - tel. 93 691 68 76

31

RESTAURANTE EN TRASPASO POR JUBILA-

NECESSITEM AUXILIAR/TÈCNIC EN FARMÀCIA AMB EXPERIÈNCIA PER OFICINA DE

BUSCA TRABAJO POR HORASDE LIMPIEZA CUIDADO DE NIÑOS Y PERSONAS MAYORES. TEL. 625941673

TEL. 631308512

- compravenda - traspas

novell.regue@cofb.net CLINICA DE REFERENCIA DE LA ZONA, PRECISA RECEPCIONISTA CON EXPERIENCIA EN EL SECTOR DENTAL PARA INCORPORACIÓN INMEDIATA CON JORNADA COMPLETA 40HORAS.. Interesadas enviar curriculum a info@clinicapilar.com

classificats

classificats

Truca al 93 691 68 76 o envia el text, el nom i telèfon de contacte a comercial@al-dia.com. Cada paraula costa 1€ per a quatre setmanes. Pots abonar el cost en efectiude o per transferència. ofertes feina - lloguer


Profile for Cerdanyola al Dia

CAD_web_1903  

CAD_web_1903  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded