Page 1

No. 1517 Setmanari d’informació local gratuït

Del 10 al 16 de juliol del 2013 www.al-dia.com cerdanyola@al-dia.com Telf. 93 586 35 23

La Mostra Internacional de Dansa arriba als 30 anys pàg 4


L’editorial Un nou posicionament

Durant aquests dies Cerdanyola esdevindrà l’epicentre del cinema freak, un gènere que gràcies al Fantosfreak ha acostat molts seguidors a la ciutat. En les últimes dècades, Cerdanyola ha estat capital del blues, capital de la dansa, capital del teatre familiar i capital del patinatge. Però l’adaptació a la nova situació econòmica ha fet que el festival de curts freaks i fantàstics sigui l’única aposta de ciutat amb un clar creixement.

En aquest número... Tema setmana

pàg. 4

Cerdanyola, capital del cinema freak

Societat

pàg. 6

Cerdanyola del Vallès se suma un any més al Mulla’t per l’esclerosi múltiple

Política

pàg. 10

Navarro diu que ERC, CiU i PP critiquen l’acord de Granados perquè “obre camí” a acords

Cultura

pàg. 14

Sergio Canales i Jennifer Ostolaza, campions d’Espanya de patinatge juvenil a Can Xarau

L’any passat van passar pel Parc del Turonet una mitjana de 1.200 persones cada nit. Els números parlen per si sols: el Fantosfreak és el festival de gènere a l’aire lliure amb una major acollida a Catalunya. A més, molts dels curts projectats al certamen han estat després premiats a Sundance o als Óscar. L’organització, coneixedora de les possibilitats del festival, vol sumar més complicitats per continuar creixent i posicionar Cerdanyola com a capital del cinema freak. Més patrocinadors i l’obertura a Internet i les xarxes socials són les primeres passes d’un camí ple de potencial. Cerdanyola al Dia és una publicació setmanal gratuïta d’informació local, fundada al 1999. Edita TVNS PG Media. Dia de sortida: dimecres. Dip. Legal: B-9751/2005. Directora: Núria Ferrer • Col·laboradors: Laia Seró, Marc Badia • Departament comercial: Esther Vidal (correu electrònic: comercial@al-dia.com) Redacció: Avinguda Catalunya, 24 • 08290 Cerdanyola del Vallès (Barcelona) • Tel: 93 586 35 23


4 - TEMA SETMANA

Del 10 al 16 de juliol del 2013

Cerdanyola al Dia

Els balls de Portugal i Ucraïna protagonitzen la 30a Mostra de Dansa LES PRINCIPALS NOVETATS DE L’EDICIÓ D’ENGUANY SÓN L’AVUI BALLEN ELS NENS I EL MUSEU D’ART DE CERDANYOLA COM A NOU ESCENARI PER AL CONCERT DE MÚSICA POPULAR esprés d’una versió reduïda de la Mostra Internacional de Dansa que no va comptar amb la collaboració de l’Ajuntament, l’Esbart Dansaire Sant Marçal recupera la qualitat i la internacionalitat del festival en la seva trentena edició. Portugal i Ucraïna són els països convidats representats en la Mostra de Dansa Popular que es va iniciar ahir dimarts i s’allargarà fins diumenge.

l’actuació musical oberta perquè ballin primer els nens i després els adults a la plaça de l’abat Oliba. Tot seguit tindrà lloc la mostra gastronòmica. La ballada principal serà dissabte a la plaça de l’abat Oliba i diumenge es clourà el festival amb les actuacions de les colles de gitanes de Castellar, l’Ametlla, Parets i l’Esbart Sant Marçal.

D

NOVETATS: NENS I MAC Les principals novetats de l’edició d’enguany, que comptarà amb el folklore de les actuacions del grup etnogràfic Areosa de Viana do Castelo (Portugal), i l’energia dels balls eslaus de la companyia de dansa Slavutich d’Ucraïna, són l’Avui ballen els nens i el Museu d’Art de Cerdanyola com a nou escenari per al concert de música popular que comptarà amb l’actuació de les formacions musicals dels grups participants i de les corals de la Irmandade O Botafumeiro i A bots i bar-

Albert Guillén, Montserrat Montiel i Laura Bros presenten una Mostra que compta amb una exposició a l’Ateneu que repassa els 30 anys del festival. L’esbart també obre aquesta commemoració als seus comptes de facebook i twitter. rals (divendres, 22 hores). Avui dimecres es faran les actuacions als barris, amb el suport de l’Associació de comerciants Sant Antoni-Bonasort i l’associació de veïns de Sant Ramon i demà dijous (19.30h)

“El tret característic d’aquests 30 anys de Mostra són la voluntat i la il·lusió per fer-ho millor en cada edició”, assegurava la secretària de l’Esbart, Laura Bros. Per la seva banda, la regidora de Cultura, Montserrat Montiel, remarcava l’esforç de l’entitat per ajustar-se al pressupost i mantenir la qualitat malgrat la reducció a dos grups. “Passar a fer la Mostra bianualment va ser una decisió duríssima, però la prioritat era salvarla”, assegurava Montiel, que anunciava es recuperarà la periodicitat anual “quan la situació econòmica ho permeti”. - NF

Cerdanyola, capital del cinema freak LA 14A EDICIÓ DEL FESTIVAL DE CINEMA FANTÀSTIC, DE TERROR I FREAK; QUE COMENÇARÀ DILLUNS VINENT, SUPERA TOTS ELS RÈCORDS I REP 413 CURTS DE 24 NACIONALITATS DIFERENTS l Fantosfreak vol posicionar Cerdanyola com a capital del cinema feak. La 14a edició del festival de cinema fantàstic, de terror i freak ha superat tots els rècords en rebre 413 curts de 24 països. El festival, que se celebrarà del 15 al 19 de juliol al Parc del Turonet i és el festival a l’aire lliure amb més convocatòria de Catalunya, projectarà en quatre dies els 48 curts seleccionats -12 per sessiói divendres 19 els films premiats i tres curts elaborats per Fantosfreak.

sió. Com l’any passat, prèviament a les projeccions actuaran grups vinculats a la ciutat: Jinko Vilova, The Saurs, Sangre, Xavi Rizzo’s One Man Band i Dead Cowman. El regidor Marc Guillamon remarcava el caràcter nacional que està aconseguint el certamen.

E

Malgrat la crisi, el Fantosfreak creix gràcies als patrocinadors -entre ells aquesta publicació i Sisquella- que

A la dreta, Rafa Dengrà, director del Fantosfreak F. NF aposten pel potencial del festival. En aquest sentit, el seu director, Rafa Dengrà, destaca que l’any passart es van aconseguir reunir 1.200 persones cada dia i l’objectiu d’enguany és arribar a les 1.500 per ses-

L’ESPERIT FANTOSFREAK La selecció dels curts finalistes, segons Dengrà, es fa pensant en l’esperit Fantosfreak i en el seu públic, és a dir, treballs frescos, fantàstics i innovadors. Entre els curts seleccionats hi ha Entre vista y tacto, un treball on participen dos joves de Cerdanyola, que es projectarà el dilluns 15. - N.Ferrer


6 - CIUTAT

Del 10 al 16 de juliol del 2013

Cerdanyola del Vallès se suma un any més al ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’

L’Ajuntament demana a la Generalitat que es garanteixi el servei que presten els Bombers de Cerdanyola L’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, ha fet arribar un escrit al Conseller d’Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler, expressant la seva disconformitat amb la situació operativa del Parc de Bombers de Cerdanyola que podria afectar al servei que presten als ciutadans. Carmona afirma que la reducció de personal en els Bombers “ha implicat precarietat en un servei essencial per a Cerdanyola”. El text assegura que durant el cap de setmana del 8 i 9 de juny -segons un comunicat d’aquest cos de seguretat enviat a l’Ajuntament- “la capacitat operativa dels Bombers es va quedar sota mínims en el període comprés entre les 7 h del dia 8 de juny a les 7 h del dia 9”.

Els Mossos donen consells per a unes vacances segures Amb l’arribada de l’estiu, els Mossos d’Esquadra ja han posat en marxa l’operatiu estacional de Seguretat Gregal 2013. Com ja és habitual es recomana la necessitat de tenir inventariats i guardats en llocs segurs els objectes de valor, tancar tots els accessos amb clau, connectar l’alarma i que algú de confiança ens reculli la correspondència i que ens vigili l’habitatge. Com a novetat aquest any, es recomana no fer cap referència a les vacances a les xarxes socials i penjar les fotos una vegada s’ha tornat. En cas de desplaçament en cotxe, és important no deixar res a la vista i, en cas d’haver d’aturar-se, cal fer-ho en una àrea de servei no aïllada i ben il·luminada. Si es viatja en transport públic, cal no perdre de vista les nostres pertinences.

Les piscines del Centre Cívic de Montflorit, de Can Xarau, del Bosc Tancat, del Turonet, del PEM Guiera i del Servei d’Activitat Física de la UAB participaran en el Mulla’t 2013 el proper diumenge 14 de juliol. A qualsevol d’elles es podrà accedir per capbussar-se a la piscina i nedar a favor de la lluita contra l’esclerosi múltiple. A les 12h i a la piscina de Can Xarau es farà el tradicional salt col·lectiu a l’aigua. El Mulla’t per l’esclerosi múltiple arriba enguany al vintè aniversari i ho fa estrenant mascota, en Xop, una gota d’aigua d’estil gaudinià, que alhora és mascota dels Mundials de Natació que se celebren a Barcelona a l’estiu. Al llarg d’aquests vint anys, el Mulla’t s’ha consolidat com el segon acte solidari més important de Catalunya darrera de la Marató de TV3. Diumenge es calcula que seran 630 piscines les que se sumaran al Mulla’t a tot Catalunya.

Quatre carrers i una plaça del Centre Direccional i del Parc de l’Alba estrenen nom Plaça de Xercavins, Avinguda de la Ciència, Carrer de la Llum, Camí Ral i Carrer Creu Casas i Sicart són els noms escollits per la Comissió de Nomenclàtor i aprovats per la Junta de Govern Local per denominar alguns dels nous carrers que conformen el Centre Direccional Parc de l’Alba. La Comissió de Nomenclàtor va escollir els noms d’una llista facilitada per una Comissió Tècnica de Treball, que alhora es va basar en criteris com la toponímia, personalitats de la ciutat, personalitats dels Països Catalans i equilibri home-dona per buscar possibles noms. Qualsevol ciutadà que ho cregui oportú també pot fer arribar propostes de noms per a nous carrers presentant una instància a l’Oficina d’Atenció Ciutadana.

Cerdanyola al Dia

El CAP Fontetes restarà tancat fins al 15 de setembre El CAP Fontetes està tancat des de l’1 de juliol i fins al 15 de setembre, segons la informació facilitada per la Generalitat de Catalunya a l’Ajuntament. Els pacients passen a ser atesos al CAP Canaletes. D’altra banda, el CAP La Farigola tancarà a les 15 hores del 22 de juliol al 15 de setembre. El govern municipal ha fet arribar una carta oficial als responsables polítics i administratius del Departament de Salut de la Generalitat en la qual manifesta la seva “oposició i disconformitat” amb el tancament que durant aquest estiu pateix el CAP Fontetes i la reducció d’horaris d’atenció al públic del CAP La Farigola.

El govern defensa la idoneïtat de l’Altis per albergar-hi la Biblioteca El govern municipal destaca que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) “ha emès un informe favorable a l’assignació de nous usos culturals a l’equipament”. Des del consistori s’apunta que “l’actuació prevista es farà a l’interior de l’edifici, redistribuint-lo per ser utilitzat com a Biblioteca Central” i “no es farà cap actuació a l’exterior”. A través d’un comunicat es remarca que l’actuació “comportarà una ampliació dels usos de l’equipament” que “fins ara es dedicava a activitats de caire esportiu i ara combinarà aquests usos amb altres de culturals”. de proximitat. En aquest sentit Compromís apunta que l’informe de l’ACA “no nega perill inundabilitat Altis, només diu que la llei d’urbanisme permet ubicarhi la Biblioteca”. El govern recorda que “el projecte de construcció de l’edifici Altis disposava dels informes favorables de la Junta d’Aigües, predecessora de l’actual ACA” i que al 1993 “es va substituir el mur de contenció existent per un de nou, obra que també compta amb la corresponent autorització de la Junta d’Aigües”.


Viu l’estiu


10 - POLITICA

Del 10 al 16 de juliol del 2013

Navarro diu que ERC, CiU i PP critiquen l’acord de Granados perquè “obre camí” a acords l primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha reivindicat la importància del pacte assolit aquest cap de setmana entre tots els socialistes de l’Estat espanyol a favor d’un nou model territorial, i s’ha mostrat convençut que “és l’inici del camí d’aquest nou pacte constitucional federal que els socialistes de tot l’Estat espanyol, també el PSC, vàrem poder Navarro conversa amb un dels assistensts a la Festa de aprovar per unanimitat”. A la Rosa del PSC al Parc Cordellles F. Ajuntament MC més, segons Navarro, “el document recull les peticions que avui el PSOE, capaç de signar un gran doté Catalunya però també el conjunt cument que augura un gran camí”, d’Espanya”. apuntava.

E

Navarro feia aquestes declaracions durant la Festa de la Rosa del PSC de Cerdanyola, que ha comptat amb la presència de més de 300 persones al Parc Cordelles, on ha reiterat que “estem molt satisfets pel pacte de Granada, perquè l’hem treballat molt i, quan fa mesos vam plantejar la reforma de la Constitució per avançar cap a un Estat federal, poca gent creia que més enllà hi hagués algú que pogués donar-hi suport”. “Ahir es va demostrar que hi ha un gran partit, que és

RESPOSTA A LES CRÍTIQUES Pel que fa a les crítiques rebudes per part de formacions polítiques com PP, CiU o ERC, ha afegit que “tots els camins que s’obrin per arribar a acords són molt negatius per ells i és normal que hagin sortit tan ràpidament i agressivament a criticar l’acord”. Navarro apuntava que li “sembla una mala política fomentar la ruptura com estan fent CiU, ERC i el PP, i és precisament per això que estan preocupats i dolguts per l’acord”. - Redacció

ICV-EUiA presentarà una moció per a la condonació del deute il·legítim a l’Ajuntament El grup municipal defensa que es condoni el sobrecost de 3 milions d’euros, que “s’hauria evitat si el govern del PP no volgués beneficiar la banca privada”. Els ecosocialistes recorden que al març de l’any passat, “el Govern del PP a l’Estat va obligar als ajuntaments que tenien deutes amb proveïdors a saldar aquests deutes de manera immediata” i “ho va fer beneficiant a la banca privada, obligant l’Ajuntament de Cerdanyola a adquirir un préstec per a pagar aquests proveïdors i a adquirir-lo de mans de bancs privats”. En aquest sentit, ICV-EUiA vol tornar a denunciar que “aquest préstec s’hagués pogut obtenir a través de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO, depenent de l’Estat) a un interès molt més baix” i que “la diferència entre l’interès que l’Ajuntament hauria d’haver pagat a l’ICO i el que finalment va pagar és d’un 4%”. El grup municipal d’ICV-EUiA calcula que “això implica un sobrecost de 3 milions d’euros a l’Ajuntament de Cerdanyola”. Els ecosocialistes proposen que “l’Ajuntament recorri si és necessari a la justícia europea, per a que aquest deute sigui cancel·lat” i demanen a tots els grups municipals que se sumin a aquesta moció “per tal de tenir una majoria democràtica que legitimi els passos jurídics que l’Ajuntament haurà de dur a terme per a declarar aquest deute il·legítim”.

Cerdanyola al Dia

El PSC treu al carrer el primer número del butlletí En clau socialista En clau socialista és la nova revista quatrimestral del PSC de Cerdanyola. Una publicació que amb 10.000 exemplars de tirada - distribuïts en el punts d’interès social de la ciutat i en format digital a la web del PSC de Cerdanyola-té l’objectiu d’explicar de primera mà les propostes i les actuacions dels socialistes, des dels aspectes més concrets per millorar Cerdanyola, fins a temes d’actualitat general que afecten la societat. En aquesta primera edició es destaquen la lluita contra els desnonaments i del pressupost municipal, que segons l’alcaldessa Carme Carmona, és “el més progressista de la història de Cerdanyola”. La revista també permet reprèn la proposta iniciada al 2010 de fer un cafè amb l’alcaldessa. “Volem així arribar més fàcil a la ciutadania i que els ciutadans tinguin un contacte més directe”, destacava Carmona. El president de la JSC Cerdanyola, Xavi Mir, explicava que la revista comptarà sempre amb un espai jove, on les joventuts socialistes volen donar-se a conèixer, explicar els seus posicionaments i establir un feedback amb els joves de la ciutat.

El Compromís assegura que treballarà perquè la comissió que estudiarà les relacions entre Ajuntament i FCH “arribi al fons” Després que el darrer ple aprovés la creació d’una comissió per analitzar les relacions entre l’Ajuntament i la Federació Catalana d’Handbol (FCH), el Compromís per Cerdanyola ha anunciat que treballarà per aquesta comissió “arribi al fons de l’assumpte” i que “les persones concretes que han actuat amb negligència assumeixin les seves responsabilitats”. El grup també denuncia “l’aferrissada oposició a aquesta investigació que va mostrar al ple municipal el portaveu d’ICV Santiago Cayuela, principal responsable de l’àrea de contractació durant aquests anys”.


Cerdanyola al Dia

Agraïment per la tasca feta als Jocs Esportius Escolars Recentment hem pogut participar en la cloenda dels jocs esportius escolars. Un dia d’alegria per a tota la canalla dels poliesportius i els esportistes de competicions escolars. Aquesta cloenda del Jocs Esportius Escolars de Cerdanyola és un gran dia per totes les persones que participen i treballen per poder dur a terme totes les activitats esportives escolars: trobades, jornades d’exhibició, organització de lligues locals, comarcals o intercomarcals, així com el programa de poliesportius que serveix per donar a conèixer diferents esports als més petits i poder “tastar” juntament amb les famílies un ventall elevat d’esports i la tasca que fan les entitats esportives a través de les trobades. Uns jocs esportius escolars amb la finalitat de complementar la tasca educativa docent i familiar a través del foment d’una sèrie de valors com la companyonia, el treball, el treball en equip, la inclusió social, el respecte als companys, als adversaris, la competició sana, el saber guanyar, el saber perdre... són valors que de ben segur ajudaran a formar als nostres infants com a bons esportistes però, sobretot, com a millors persones. Vull donar les GRÀCIES especialment a tots els que treballeu en l’esport escolar: monitors/educadors esportius, famílies,

Del 10 al 16 de juliol del 2013

als nostres àrbitres, que apliquen el reglament des de la pedagogia i no la sanció i també el treball que es fa des del Consell d’Esport Escolar, des de les AMPA i el Servei d’Esport de l’Ajuntament de Cerdanyola per a que els Jocs Esportius Escolars siguin un realitat. Voldria posar èmfasi en la importància que té l’esport per fer una ciutat viva, saludable i més inclusiva. Seguim comptant amb totes i tots vosaltres per seguir-ho fent possible. Marc Guillamon Gómez Regidor d’Esports Talent+ Entorn= oportunitats Catalunya és un gran país que es caracteritza pel gran talent de la seva població. Una dada que confirma aquest fet és que comptem amb un total de 23.500 investigadors (2.700 a les universitats, 4.500 als centres CERCA, 1.300 als centres dels CSIC i 5.000 més en les institucions hospitalàries). També cal destacar que aproximadament 42.500 persones (un 1,5% de la població ocupada) treballen avui dia en activitats de recerca i desenvolupament. A més, una altra dada que posa en relleu el talent dels catalans i les catalanes és que tot i sent l’1,5% de la població europea, els nostres investigadors publiquen el

OPINIÓ-11

3% dels articles científics que es fan a Europa. Per molt que tinguem talent, sense un bon entorn no podrem tenir les oportunitats per créixer com a país i sobretot, per sortir de la greu crisi econòmica que tots estem patint. És doncs per aquesta raó que al 2012 la Generalitat va fer un esforç per millorar el nostre entorn i va invertir 52,6 milions d’euros en personal de recerca, mobilitat i captació de talent (un 8,9% més respecta a l’any 2010), 21,6 milions d’euros en grans instal·lacions i infraestructures (un 8% més respecte el 2010), així com 73,9 milions d’euros en Centres de Recerca (un 6,5% més respecte el 2010). Direcció General de Recerca l’any 2012 va augmentar de mitjana un 7,8% el pressupost en talent, centres i infraestructures. Per tant, queda clar que el nostre país té els dos elements clau per generar les oportunitats necessàries per sortir amb èxit més ràpidament de la crisi econòmica que estem patint i que s’aguditza per l’ofec econòmic que patim per part de l’Estat espanyol. Catalunya és un gran país i lliure serà un país imparable. Marta Soto Cap local JNC Cerdanyola

LES CARTES DELS LECTORS S’HAN D’ENVIAR A: director@al-dia.com Cerdanyola al dia publica opinions, rèpliques i suggeriments d’interès, respectuosos vers les persones, amb un màxim de 15 línies (en format word), que podran ser extractats o resumits per motius d’espai o per millorar-ne la comprensió. Per a la publicació de les cartes ha de constar en el text: nom i cognoms de l’autor, DNI, domicili i telèfon. Sense aquestes dades no es publicarà cap text. La redacció no atendrà trucades, visites ni cartes sobre textos no publicats, retallats o extractats.


12 - OPINIÓ

Del 10 al 16 de juliol del 2013

Cerdanyola

al

Dia

El Cerdanyola FC aprova un pressupost de 360.000 euros per a la propera temporada i sis ascensos més en futbol base, on s’ha perdut la categoria dels dos equips juvenils. I en l’apartat social López va agrair el suport del consistori al projecte de remodelació de Fontetes per construir un estadi al camp de futbol (de 100x60).

n una curta i consissa assemblea ordinària, els socis del Cerdanmyola FC van aprovar un pressupost per a la propera temporada de 360.000 euros, només 5.000 euros superior al de la passada campanya. L’assemblea també va donar suport al tancament econòmic de la temporada 2012-13 amb un dèficit de 12.000 euros.

E

Malgrat el dèfitcit, el president del Cerdanyola FC, Felipe López, remarcava “l’estabilitat de la tresoreria” i va anunciar que avalava personalment els números presentats: “El club ara té una comptabilitat diària, els números són cada vegada més reals i em comprometo a deixar el club econòmicament com me’l vaig trobar quan acabi el meu mandat”. En aquest sentit es va destacar que els 12.000 de dèficit queden “coberts amb el coixí econòmic d’altres temporades”.

Felipe López, president del CFC

F. NF

El balanç esportiu de la temporada es va aprovar tot destacant l’ascens històric del primer equip a Tercera Divisió

I en la presentació del projecte esportiu per a la propera temporada, es va anunciar la incorporació a la junta directiva de Cristina Blanco com a responsable del futbol femení i el canvi en la directiva de Carlos Gràcia com a nou responsable econòmic. En aquest apartat també es va fer públic que Miguel Ángel Lozano començarà a exerciri de director esportiu del club i a l’àrea social s’incorporarà el periodista Pepe Gutiérrez. Els socis també van aprovar les tarifes del carnet de soci per a la propera temporada, que passa de 90 a 100 euros i es crea la figura de socis menors de 30 anys que pagaran només 50 euros. - NF

Alfons Escoda

No fem servir la Biblioteca per dir NO a un govern Tenim un edifici cèntric buit i abandonat (el Casal de l’Esport), tenim una subvenció europea que ens hem de gastar (en inversió i a l’espai del Riu Sec) abans de 2015 per no perdre-la. Cerdanyola té un déficit important d’instal·lacions culturals i una llei de lectura pública que obliga Cerdanyola a tenir quatre biblioteques pels habitants que som. L’actual Biblioteca té 30.000 usuaris.

passen i les infrastructures culturals positives es queden, i que per fer oposició no tot s’hi val. - El poc afecte a un edifici, que mai s’hagués hagut de construir tal com és, i que per molts és el monument al molt mal que han fet governs socialistes a Cerdanyola en d’altres temps. - La dificultat d’entendre, en aquests moments tan difícils per molts, una inversió important en el terreny cultural.

“La proposta d’enderrocar l’Altis és una barbaritat”

La decisió de remodelar l’Altis per fer la nova Biblioteca considerem que és positiu, i que qualsevol altra decisió és pitjor, o perquè perdem els diners d’Europa o perquè continuem tenint abandonat l’Altis. De l’oposició que he detectat, tan política com popular, a la nova Biblioteca, hi he vist tres rerafons: - La necessitat, comprensible, d’oposar-se a l’actual govern municipal. Però s’ha d’entendre que els governs i els alcaldes

Tot i entendre qualsevol d’aquests arguments, ens sembla que pel bé de Cerdanyola és millor no perdre cap subvenció que ens arribi, que la Biblioteca donarà fruits culturals necessaris i que la proposta d’enderrocar l’Altis és una barbaritat que no ens podem permetre. Fer oposició no vol dir sempre que NO, vol dir buscar el millor per la ciutat, i per nosaltres el millor per Cerdanyola seria un nou govern i una bona Biblioteca per la ciutat.


Cerdanyola al Dia

Del 10 al 16 de juliol del 2013

ESPORTS - 13

Sergio Canales i Jennifer Ostolaza, campions d’Espanya de patinatge juvenil a Can Xarau

Disc curt d’Álex Ríos i algunes de les federacions en el moment de la inauguració oficial del campionat a Can Xarau n total de 80 patinadors van passar per Can Xarau durant el Campionat d’Espanya juvenil entre dijous i dissabte. La federació catalana era la més nombrosa, però el

U

madrileny Sergio Canales i la càntabra Jennifer Ostolaza, que arribaven a Cerdanyola com a favorits, es van proclamar campions d’Espanya de patinatge en categoria juvenil. El patinador del

F. NF

Club Patinatge Artístic Cerdanyola, Álex Ríos, que arribava a la cita amb molèsties per lesió, va quedar el 13è classificat de 15 participants en la seva categoria. - NF

La primera cursa solidària per Collserola recapta més de 400 quilos d’aliments La primera cursa solidària la Nit d’Or, organitzada pel Cerdanyola CH en col·laboració amb la Creu Roja, va recaptar més de 400 quilos d’aliments. Cinc curses, amb perfils totalment diferents, van fer possible que des de l’Emma Bayó amb només dos anys fins al Fortián Bofill amb 66 anys participessin en aquest es-

deveniment. Al circuit de 18 quilòmetres els guanyadors van ser Isaac Duarte (Montornés) i Elena Hidalgo (RUA) i al circuit curt (10 km) els més ràpids van ser Ferran Sampere i Laura Domínguez (Cerdanyola CH). El seu company de club, Jordi Linares, va aconseguir la tercera posició.


14 - SETMANA EN IMATGES

Del 10 al 16 de juliol del 2013

La Mostra d’Havaneres ja es prepara per la 30a edició Per primera vegada en els seus 29 anys d’història, la Mostra d’Haveneres va coincidir amb la de Calella de Palafrugell. A Cerdanyola els grups Arrels de la Terra Ferma i Ultramar, que participava per primera vegada al festival, van convertir la plaça Abat Oliba en un port mariner. L’organitzador de la Mostra, Josep Prat, destacava l’esforç per organitzar aquesta edició i desitjava que l’any vinent, quan es celebraran els 30 anys, es faci un esdeveniment “especial”.

Raquel Martín, bronze en cèrcol en el Campionat d’Espanya La gimnasta del Club Gimnàstica Rítmica Cerdanyola, Raquel Martín, va assolir la medalla de bronze en l’aparell de cèrcol en el Campionat d’Espanya absolut individual i per equips i autonomies que es va disputar a la ciutat de Valladolid. La gimnasta local va millorar la seva actuació entre les vuit millors durant la final per aparells i va pujar una posició que va donar-li la possibilitat d’obtenir la medalla de bronze.

Cerdanyola al Dia

Nous èxits per als patinadors de Cerdanyola La patinadora del Cerdanyola CH, Laia Fernández, el va aconseguir la tercera posició al campionat de Barcelona categoria infantil celebrat a Cubelles. La cerdanyolenca també va aconseguir la plata en combinada. D’altra banda la parella del CPACV, Gemma y Pol López, que debutaven a l’alta competició, van aconseguir la medalla d’or en el Campionat de Barcelona aleví. Amb aquest resultat es classifiquen per al Campionat de Catalunya que tindrà lloc a Mataró el 28 i 29 de setembre.

El Club Billar 2.000, campió de lliga a tres bandes L’equip de la Segona Divisió de billar a tres bandes del Club Billar 2000 Cerdanyola -format per Francesc Varela, Saturio,Jaume Colom, Pedro Muñoz i el jugadors suplent Josep Mota- ha aconseguit guanyar el Campionat de lliga i ara està pendent de la reestructuració de la Primera Divisió Catalana que vol dur a terme la Federació Catalana de Billar per certificar l’ascens de categoria. Els cerdanyolencs van acabar la temporada com a primers de grup amb un total de 15 punts.


Del 10 al 16 de juliol del 2013

Cerdanyola al Dia

AGENDA- 15

COM SORTIR A L’AGENDA?

Envia les teves activitats i propostes d’interès públic a cerdanyola@al-dia.com amb 10 dies d’antelació. Tel. 93 586 35 23

DIMECRES 10

POLÍTICA- El Compromís per Cerdanyola rendirà comptes de la seva activitat política durant els primers 2 anys de la legislatura. Amb la participació de David Fernández, diputat de la CUP-AE al Parlament de Catalunya, i José M. Osuna, regidor del COP-Compromís per Ripollet. A les 18.30h a l’espai Enric Granados (Altis). XXX MOSTRA DE DANSA- Actuació del Grup Etnogràfica Areosa de la ciutat portuguesa Viana do Castelo al carrer de Sant Antoni i del Grup de Dansa Slavutich a la plaça de Jaume Grau i Altayó. A les 20h.

DIJOUS 11

XXX MOSTRA DE DANSA- A 19.30h avui ballen els nens i les 20h avui balla el poble. Amb música de diferents països per fer ballar el públic. A continuació mostra gastronòmica amb degustació de plats típics de cada país (preu, 1 euro per país). A la plaça Abat Oliba

DIVENDRES 12

XXX MOSTRA DE DANSA- Concert de música popular a càrrec de les formacions musicals de l’Esbart Sant Marçal, de Portugal, d’Ucraïna Adrià

Naziha

Xenia

i de les corals Irmandade Galega O Botafumeiro i A Bots i Barrals. A les 22h al MAC. MÚSICA- Concert de El Último Tributo. Éls grans èxits de Manolo García i Quimi Portet de nou a la sala Elultimomanteca. A les 23h.

DISSABTE 13

XXX MOSTRA DE DANSA- Ballada principal de la Mostra de Dansa amb l’actuació del Grup de Dansa Slavutich, del Grup Etnogràfica Areosa i l’Esbart Sant Marçal. A les 22h a la plaça Abat Oliba.

DIUMENGE 14

PATRIMONI- Visita guiada amb l’entrada al Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver. A les 12h. XXX MOSTRA DE DANSA- Ballada de cloenda de la Mostra de Dansa amb Grups Vallesans. Participen: Colla de Gitanes de Castellar del Vallès, Colla de Gitanes de l’Ametlla del Vallès, Colla de Gitanes de Parets del Vallès i Colla de l’Esbart Sant Marçal. A les 19.30h a la plaça Abat Oliba.

DILLUNS 15

CINEMA- XIV Fantosfreak, FestiAlba

Javier

Lorena

Aleix

SOPAR SOLIDARI DE FADAM AL MASNOU

L’Associació d’Amics i Familiars d’Ángel Manzanares (FADAM) organitza un sopar solidari al Club Nàutic del Masnou (tíquet 40 euros). La recaptació es destinarà a l’Institut de Recerca Oncològica Pediàtrica de la Vall d’Hebron. l’acte comptarà mab la presència del president de la Generalitat, Artur Mas, i el català de l’any 2012 i responsable d’Oncologia i Hematologia Pediàtrica a l’Hospital Vall d’Hebron, Josep Sánchez de Toledo. val Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks. Les sessions del festival començaran a les 21.30h amb una actuació musical i a les 22.15h serà el moment de la projecció dels curts. Parc del Turonet.

DIMARTS 16

EMPRESES- Curs d’extinció d’incendis. A les 10h al Centre d’Empreses de Noves Tecnologies del PTV. Marta

Iván

Brahim


MOTOR

16

NOTÍCIA

COTXES ANTIC I DE COMPETICIÓ A LES FONTETES Per als amants del món del motor, cita imprescindible aquest dissabte al camp municipal de futbol de les Fontetes, amb l’Street Radio Show. Durant tot el dia aquest espai acollirà una concentració de cotxes clàssics i de competició, a més d’activitats com una botifarrada i concerts musicals, entre d’altres, en un esdeveniment organitzat pel programa de Cerdanyola Ràdio Cop de gas, que el retranmetrà en directe per l’emissora municipal. Col·laboren en l’esdeveniment l’Ajuntament de Cerdanyola, Cerdanyola Ràdio, San Miguel 0’0, Cerdanyola al Dia, Car Masterbox, Cochedirecto.net, JGA Motors, SAM Viu i Ballenoil. EL PROGRAMA 9.00 Concentració 10.00 M’ha marxat del cap 11.00 Inici Cop de gas 14.00 Botifarrada popular

15.00 Música sense fronteres 16.00 Good Music 17.00 Cerdanyola Sònica 20.00 Concert en directe


COSES DE CASA

17

CONSELLS

SOFÀS COMPACTES I MODULARS Hi ha dos tipus de sofàs: els compactes i els modulars. El sofà compacte està fet d’una sola peça i pot oferir des d’una fins a quatre places. El modular s’adapta a l’espai disponible, aprofitant fins i tot els racons, gràcies al seu sistema de mòduls de tot tipus

i mides, que s’uneixen entre si com un trencaclosques. Perquè un sofà resulti còmode, la fondària del seient ha d’oscil·lar entre 60 i 70 cm i l’altura del respatller entre 80 i 90 cm. Perquè el sofà no es deformi en seure, aposteu per un farciment rígid per al se-

RE

ient, com una goma escuma d’alta densitat amb una capa superior i inferior de plomes d’oca.Si us agrada estirar-vos, escolliu un sofà amb respatller baix i tou. Però comproveu que en estirar-vos cap endarrere no s’arribi a endurir. - Redacció / ACPG

TEL: 93 864 32 75 MOVIL: 677 59 27 51 @: rehabilitacionesencinas@yahoo.es www.rehabilitacionesencinas.com

C/ La Pau, 13-15 Cerdanyola del V.

T. 93 580 29 36

REHABILITACIONES ENCINAS, S.L. -Fachadas. -Monocapa. -Patios de luces. -Bajantes. -Impermeabilizaciones de Terrazas y Fachadas (10 años de garantía). -Pintura y Rehabilitaciones de Fachadas (5 años garantía). -Cambio de bajantes. -Extracciones de humos.

-Videoporteros. -Instalación de antenas. comunitarias. -Cerrajería. -Suministro y colocación de ascensores. -Trabajos de albañilería. -Ventilación forzada. -Pladur. -Legalizaciones de instalaciones de locales comerciales, fincas y parkins.

PIDA PRESUPUESTO SIN COMPROMISO

INSTALACIONESYREPARACIONES Eléctrica, interfonos, antenas y domótica Energía solar y suelo radiante

Agua, tratamiento de aguas y gas Aire acondicionado y calefacción

REFORMAS DE BAÑOS Y COCINAS Albañilería, carpintería, aluminio, mamparas, pladur y pintura www.franciscoperezsl.com | info@franciscoperezsl.com


BENESTAR I BELLESA

Del 10 al 16 de juliol de 2013

HO SABÍEU?

ELS ALIMENTS QUE CREMEN GREIX Encara que ja sabem que l’exercici és la millor manera de cremar calories i conservar la nostra figura, hi ha certs aliments que ens faciliten la vida i ens permeten eliminar greix amb tan sols incloure’ls en la nostra dieta. Els ‘crema greix’ són aliments que ens produeixen sacietat i acceleren el nostre metabolisme. Aquests, acompanyats d’una ingesta adequada d’aigua i activitat física regular, potencien el funcionament de l’organisme i ajuden a perdre els quilos de més. Lactis descremats: Són una excel·lent font de calci. Tenen poques calories i un gran efecte saciant. La llet, formatge fresc i iogurt ajuden a metabolitzar els greixos. Si tens alguna intolerància als lactis, una altra opció és DIET PARTNER FASE REDUCTURA, fórmula rica en lactobacillus que contribueix al metabolisme dels aliments. Taronja: Aquesta fruita està composta en un 90% d’aigua, i el seu contingut cítric és un excel·lent cremador de greixos i diürètic, per la qual cosa t’ajudarà a baixar de pes i anivellar el colesterol al mateix temps. Si no t’agrada la fruita, podries trobar els mateixos beneficis, però més concentrats, en el producte LIPO-MOROSIL. Síndria: Per la seva gran contingut d’aigua i poques calories, et saciarà fàcilment i et

RESIDÈNCIA I CENTRE DE DIA PER A GENT GRAN Ronda Cerdanyola 50 - Cerdanyola del Vallès Compatible amb Llei Dependència - Tel. 93 592 01 26

deixarà més espai per a altres aliments més pesats. Si la consumeixes en els teus berenars, t’ajudarà a controlar l’ansietat. Pollastre i gall dindi: La carn d’aquestes aus conté la font de proteïnes que necessites i poca quantitat de greix. Elimina la pell i evita menjar-la fregida. Pren-la a la planxa per dinar i sopar. Te verd: Després dels àpats, facilita el procés digestiu i limita l’absorció de greixos.

L’ordi (cebada): Proporciona sensació de sacietat i ajuda a reduir el colesterol dolent. Alhora, accelera l’eliminació dels greixos durant l’exercici i manté l’organisme actiu per més temps. Pren-ne per esmorzar. Tots aquests consells, complementats amb el seguiment d’un dietista, són el tractament ideal per lluir un cos ideal aquest estiu. Consulta’ns, segueix-nos i en veuràs els resultats! I ja ho saps, com sempre, a la farmàcia el millor consell. Andreina Dantas Figueira Especialista en Dermocosmètica www.farmaciahidalgo.com


QUITXALLA

19

HO SABÍEU?

RECOMANEM

DEU BONS HÀBITS PER A UN ESTIU SALUDABLE

ESCACS PER A NENS

Amb el bon temps cal mantenir uns hàbits saludables que ens ajudin a passar unes bones vacances. Aquest decàleg Del doctor Óscar Junco, especialista en Cirurgia Plàstica i Estètica, és una bona guia. 1- Estigues hidratat. Beu entre 2 i 3 litres d’aigua al dia. 2- Protegeix-te del sol. L’exposició perllongadaperjudica la pell: cremades, taques, pigues o fins i tot càncer. També pot ocasionar danys als ulls. Precaucions: - No t’exposis al sol entre 12h i 16h. - Utilitza cremes amb alt índex de protecció solar, mitja hora abans de l’exposició i renovant amb freqüència - Utilitza ulleres de sol de qualitat - Utilitza barrets - Utilitza roba de fibra natural i colors clars 3- Cuida l’alimentació. Menja fruites, hortalisses i verdures cada dia. 4- Exfolia’t. En exfoliar la pell activem la circulació, la suavitzem i promovem la regeneració de cèl·lules noves, que enforteix la pell i la fa elàstica. 5- Combat l’excés de sudoració. Neteja i hidrata la pell amb més freqüència. 6- A peu o en bicicleta a la feina. Si vius a prop del teu lloc de treball, ves caminant o amb bicicleta. 7- Prepara el cabell per al sol - Hidrata’l amb una màscara adequada - Tractaments com la queratina o el collagen ajuden a recobrir la cutícula i la segellen, perquè sigui més resistent - Un bon tall de cabells, ajuda a sanejar les puntes si les tenim seques i espatllades - Tractaments de color millor abans de l’estiu

A Fem trobada hem iniciat al nostre taller de vacances d’Escacs infantil. Un espai on s’aprèn aquest joc i on a més ens divertim. Hi ha molts estudis que avalen els avantatges d’aquest joc en els nens. Es recalca que la pràctica dels escacs des de petits proporciona al nen una major capacitat de concentració, amplia la capacitat resolutiva i d’anticipació dels conflictes, millora la capacitat intel·lectual, ajuda a nens “nerviosos” a gestionar aquests nervis, focalitza les seves emocions, i es diverteixen. A més és un complement ideal per a les matemàtiques i la comprensió lectora.

- Pren complexos vitamínics 8- Adéu estrès. Amb tècniques de respiració, ioga, lectura, música, etc. 9- Compte amb els fongs. A l’estiu augmenten i afecten pell, ungles i mucoses vaginals. Per prevenir el seu contagi: - Cal utilitzar sempre xancles per caminar per piscines i dutxes públiques - Cal mantenir una bona higiene incidint en els peus i assecant bé entre els dits - Calçat de pell que afavoreix la transpiració 10- Compte amb les picades. Els insectes proliferen a l’estiu. Per prevenir: - Allunya’t d’escombraires i fortor de menjar - Evita la roba de colors vius i els perfums en sortides al camp o la piscina - Empra locions repel·lents - Posa mosquiteres a les finestres - Compte les persones al·lèrgiques a la picada de determinats insectes com vespes o abelles. Hi ha vacunes per a aquest tipus d’al·lèrgies, efectives en un 95% - Si vas a un lloc amb risc de picades porta crema amb antihistamínics. Bellesa Activa

MÉS MOTIUS PER VENIR A PROVAR-HO? La nostra mestra d’escacs atendrà al teu petit, ensenyant-li el joc, però a més creant un espai de companyonia i de diversió. Aquest espai es fa els dijous del mes de juliol de 17:00 a 19:00 i continuem al setembre els mateixos dies, de 17:00 a 18:00. Reserva la teva plaça ja mateix! Fem Trobada


NOVA LLAR

Del 10 al 16 de juliol de 2013

HO SABÍEU?

NOVETATS DE LA NOVA LLEI DE FOMENT DEL MERCAT DEL LLOGUER (I) Andreu Raxach Gestió de Patrimonis Grup Sisquella

El passat 6 de Juny va entrar en vigor la nova Llei de Mesures de Flexibilització i Foment del Mercat de Lloguer de Vivenda. A partir d’ara tots els contractes de lloguer tindran una duració mínima de tres anys, amb una prorroga tàcita d’un any més si el llogater ho desitja; per tant, el període d’obligat compliment pel propietari ha passat de 5 a 3 anys. Tanmateix, l’actualització dels lloguers podrà deslligar-se de l’IPC, ambdues parts

estan capacitades per pactar qualsevol referència alhora d’actualitzar (o no) les rendes del contracte. Una de les grans novetats d’aquesta modificació és el desistiment del contracte. A banda dels terminis esmentats, tant llogater com propietari podran rescindir el contracte: el llogater a partir del sisè mes des de la signatura, avisant amb 30 dies d’antel·lació; el propietari també, si l’ha de destinar a ús permanent a partir del primer any, notificant-ho amb dos mesos d’antelació. Una de les novetats mes destacables de la nova llei, es que els arrendaments no inscrits en el Registre de la Propietat, no podran tenir efecte davant de tercers adquirents que si inscriguin el seu dret, i per altra

banda, el tercer adquirent d’una vivenda que reuneixi els requisits de l’article 34 de la llei hipotecaria, no podrà resultar perjudicat per la existència d’un arrendament no inscrit. Es reforça per tant, el paper del Registre de la Propietat, com a garant dels llogaters i dels seus drets davant de tercers, ja que els assegura la permanència a l’habitatge en cas que el propietari vengui la propietat o el immoble sigui adjudicat a un banc; en aquests casos, si el contracte està registrat, el nou adquirent l’haurà de respectar, si no ho està, l’arrendatari serà desallotjat en tres mesos. D’aquí a quinze dies continuarem amb algunes altres novetats d’aquesta Llei de Mesures de Flexibilització i Foment del Mercat de Lloguer.


Cerdanyola al Dia

21

HO SABÍEU?

ELIMINACIÓ DE LA POLÈMICA CLÀUSULA SÒL Joan Carles Canals Canals Serveis Immobiliaris

El BBVA ja està deixant d’aplicar, amb efectes del 9 de maig de 2013, la clàusula sòl en els seus contractes de préstec hipotecari. Compleix així la sentència del Tribunal Suprem que va declarar il·lícita aquesta condició, fonamentalment per la seva falta de transparència. Mateix camí que pren Cajamar, una altra de les entitats assenyalades. La clàusula sòl en aquesta entitat fixava, de mitjana, el límit mínim d’interessos en

el 2,8%. L’euríbor està ara en el 0,5%. Vol dir que, els qui tinguessin un préstec amb un interès fixat en l’euríbor +0,5%, haurien de pagar un 1%, i no un 2,8%. La fi de la clàusula sòl suposarà d’un estalvi mitjà de 80 euros al mes als afectats. UNA SENTÈNCIA QUE ESTABLEIX JURISPRUDÈNCIA La sentència del Suprem declarava que les clàusules sòl, en general, no eren nul·les però sí que podien considerar-se il·lícites quan no comptessin amb els requisits de transparència exigibles. A més, condemnava les entitats financeres que estaven immerses en aquest procés (BBVA, NGC Banc i Caixes Rurals) a

eliminar aquestes clàusules dels contractes en què s’inserien i a cessar en la seva utilització, “declarant la subsistència dels mateixos”. Finalment, declarava que hi havia lloc a la retroactivitat d’aquesta sentència, “que no afectarà les situacions definitivament decidides per resolucions judicials amb força de cosa jutjada ni als pagaments ja efectuats en la data de la seva publicació”. De la mateixa manera que indicava que no tenia caràcter retroactiu quant a les quantitats cobrades abans de l’emissió de la decisió, el 9 de maig.


EDUCACIÓ

Del 10 al 16 de juliol de 2013

CONSELLS

TEMPS DE VACANCES, TEMPS EDUCATIU El curs ja fa uns dies que s’ha acabat i , òbviament, ja han arribat les vacances. Aquest és un temps per descansar, gaudir i també per aprendre, reforçant aprenentatges o descobrint coses noves. Hi ha temps per a tot i és bo que ajudeu els vostres fills a planificar-lo i a treure’n el màxim profit. És indubtable que les vacances són un espai ideal per compartir experiències en família. Així que valdrà la pena que traieu temps per fer activitats amb els vostres fills, escolteu-los, parleu amb ells i així els coneixereu millor i enfortireu les relacions compartint el temps de família. Durant el període de vacances els vostres fills poden dedicar més temps a les aficions, als amics, a jugar, a compartir experiències... Són espais importants perquè es diverteixen i aprenen a conviure. Però les vacances són prou llargues per poder dedicar també un temps a reforçar els aprenentatges escolars o a fer activi-

St. Martí 82-84, desp. 1 T. 936923189 www.aulaformacio.cat

CURSOS INTENSIUS ESTIU

ANGLÈS: Conversa, prep. exàmens KET, PET, FCE, CAE

PREPARACIÓ SELECTIVITAT SETEMBRE REFORÇ PRIMÀRIA, ESO, BATXILLERAT CURSOS INFORMÀTICA / MECANOGRAFIA

tats que els ajudin a consolidar els continguts que han treballat al llarg del curs que han deixat enrere. El curs vinent, sense cap mena de dubte, agrairan haver-los amntingut a la memòria. Molts centres preparen deures d’estiu amb exercicis de repàs o reforç amb l’objectiu que els vostres fills consolidin aprenentatges i estiguin preparats per a l’inici del nou curs. En el cas que el vostre fill no hagi superat alguna matèria, haurà de fer un dossier de recuperació i entregar-lo el primer dia de classe. Si fa estudis de secundària, també haurà de fer un examen de recuperació. Convé reservar un temps durant l’estiu per fer aquestes feines i que la famílies en feu un seguiment sense oblidar, però, que cal temps per descansar i gaudir de les vacances. www.gencat.cat/ensenyament


Cerdanyola al Dia

CONSELLS

ESTUDIAR AMB MOTIVACIÓ La motivació per estudiar i les tècniques d’estudi poden donar com a resultat que un estudiant superi els seus estudis any rere any, encara que no sembli estar especialment dotat per als estudis. I és que algunes investigacions demostren que la intel·ligència i les facultats especials només determinen el 50-60% de l’èxit en els estudis. En el percentatge restant, s’inclou l’esforç i els mètodes d’estudi que empri l’alumne. A més, l’agilitat mental d’un estudiant pot estar condicionada per la seva motivació més que per les seves capacitats mentals. I l’aplicació d’unes bones tècniques d’estudi que li permetin corregir alguns dels

seus mals hàbits pot millorar el seu rendiment acadèmic substancialment i enfortir estímuls molt potents que el portin a triomfar allà on abans fallava. No es tracta de fer servir tècniques de memorització ni de lectura ràpida, sinó que cal seguir un mètode més ampli que ajudi a explorar múltiples facetes de l’estudi i de l’estudiant, la seva autoestima, els seus hàbits, etc. De fet, hi ha alumnes que ni tan sols subratllen els seus llibres o els seus apunts; d’altres mantenen hàbits alimentaris o de son molt negatius... Però, en general, darrere d’un “mal estudiant” hi ha diversos factors que expliquen el seu baix rendiment. ACPG

2 23


GOURMET

Del 10 al 16 de juliol de 2013

LA RECEPTA

AMANIDA DE POLLASTRE INGREDIENTS Per a 4 persones: 500 g de pit de pollastre 20 g de mostassa 500 g d’amanida mixta 2 iogurts naturals vinagre sal oli

Primer, filetegeu el pit de pollastre en talls prims i passeu-los per la paella amb un ra-

jolí d’oli. Deixeu que es torrin una miqueta. Retireu i amb les tisores, talleu-les en tires i deixeu-les refredar. Mentrestant, muntem la salsa, abocant els iogurts en un bol, la mostassa, un raig d’oli i una punta de sal. Deixeu reposar.

Finalment, netegeu l’amanida i escorreu-la bé. Emplateu-la i la podeu amanir al gust amb sal, oli i vinagre. A sobre, poseu-hi les tires de pollastre i ja ho podreu regar tot amb la salsa de iogurt. Bon profit.

REPARTIMENT A DOMICILI MENÚ DIARI DILL. A DIV.

Avda. Canaletes, 23 93 691 90 22 | 690 260 757 www.restauranteviacana.com

MENÚ ESPECIAL EMPRESAS · INFÓRMATE C. Felicià Xarau, 16. T: 93 691 10 02, 626 682 739 www.restaurantetropecien.com


Cerdanyola al Dia

25

NOTÍCIA

OLI-ARQUÍMEDES, INAUGURADA OFICIALMENT

Després d’un mes en funcionament i amb l’assistència de l’alcaldessa Carme Carmona i diferents regidors del consistori es va inaugurar oficialment Oli-Arquímedes. L’establiment especialitzat en oli i delícies de la terra –ubicat al carrer de Sant Ramon 133-ha tingut una bona acollida a la ciutat, i segons els propietaris, els productes més

demandats són els olis procedents de Sierra Mágina (Jaén) i els patés. L’establiment obre de dimarts a dissabte (10 a 14h i de 17 a 21h), diumenges (de 10 a 14h) i dilluns (17 a 21h). I a partir de les 20.30h a la mateixa botiga hi ha la possibilitat de fer catas per a petits grups que poden degustar olis, vins o patés. Redacció

Joan de la Cierva, 58 | Barberà del V. T 93 719 08 45 | canrafabraseria.amawebs.com Abierto de Lunes a Domingo. Menú diario i Calçotades


GOURMET

Del 10 al 16 de juliol de 2013

EL VI

Breus Notes de Tast: Vestit vermell grana molt intens, amb matisos i ribet violaci. Net i brillant. D’aromes intenses a fruites vermelles molt madures, tons de fustes nobles amb agradables torrats i fons de casis. En boca es càlid, d’una acidesa molt ben sostinguda, molt estructurat i amable, ampli, persistent, de llarg final, amb notes de torrats i balsàmics de les fustes nobles, fruits vermells i tipicitats de la Prieto Picudo. Maridatges: Carns a la brasa, estofats i guisats de caça. Bon acompanyant del Botillo, la Cecina, las Morcillas, la androllas del Bierzo... Xai rostit i platets de menuts de xai. Formatges de Valdeón com el de la Armada, de producció artesanal i limitada.

CUMAL 2007 Tipus de Vi: Negre amb 15 mesos de criança. D.O: Vino de la Tierra de Castilla y León Elaborador: Dominio DosTares. Varietats: Prieto Picudo 100% Prieto Picudo es una varietat de raïm negre autòcton de la zona de Valdevimbre, Los Oteros i la riba del riu Cea a Lléo. Compta amb una extensió de 3000H de vinya. El raïm es caracteritza pels seus gotims apretats (Prieto) i grans allargassats (Picudo) i de pell negre blavós. Amb aquest raïm s’elabora un vi exclusiu de Lleó, “El Vino de Aguja”, que s’elabora amb el mètode de “madreo”, que consisteix a provocar una segona fermentació molt lenta, que en millora la qualitat, donant-li el típic picant del carbònic natural. En aquesta segona fermentació, si afegeix raïm escollit i sencer de Prieto Picudo. La bodega Dominio Dostares del grup Dominio de Tares, és a l’Alto Bierzo, a San Roman de Bembibre.

RECOMANACIÓ gentilesa d’Espai Vi El Cumal es un vi amb guardons nacionals i internacionals. S’elabora amb raïm de vinyes pròpies de més de 90 anys, situades al municipi de Pajares de los Oteros a 810m d’altitud. El clima és continental i afavoreix el desenvolupament de les substàncies aromàtiques a la pell del raïm.


OCI

27

Cerdanyola al Dia

CONCERT

FESTA

EL ÚLTIMO TRIBUTO A ELULTIMOMANTECA

DESÈ ANIVERSARI DE THE 1916 IRISH PUB

Els amants de El Último de la Fila tornen a estar d’enhorabona, ja que la millor banda tribut de Manolo garcía i Quimi Portet, El Último Tributo, actua aquest divendres a partir de les 23.00h a Elultimomanteca. MÚSICA

CONCERTS A CIRCUS La sala Circus acull aquest dijous, a les 22.00h, concert de Carlos Opatov & Jorge Sianes. Divendres, rock, blues i funk dels 60 i els 70 amb Howlin’ Psycho. A partir de les 23.00h. El preu de l’entrada és de 4 €. FESTA

FESTA EIVISSENCA A LA SALA ACME

Demà dijous farà exactament deu anys que va obrir les seves portes l’emblemàtic The 1916 Irish Pub del carrer de l’Església. Per celebrar l’efemèride, el 16 ha organitzat un atractiu programa on no hi faltaran ni la música ni les picades d’ullet a aquests deu anys. Per a aquest dijous, doncs, música en viu amb Enma Lewis & BCN Fireballs, a partir de les 23.00h. Divendres, The 1916 Jam Session Band, integrada pels músics que precisament

han anat participant en les jam setmanals de l’Irish. La música i la dansa irlandesa tindran el seu lloc dissabte a les 20.00h, amb el grup Irish Corner. A les 22.30h, s’oferirà un tastet sorpresa i, a les 23.00h, una banda molt vinculada al pub, pels cops que hi ha actuat i els nombrosos fidels que hi té, Halldor&Toni. El fi de festa serà diumenge. A les 20.00h, música en viu amb Vermelho soul i, a les 21.39h, passi d’audiovisual i pastís 1916.

LA TEVA MILLOR AGENDA. TASTA’NS!

SANT ANTONI, 1 (CANTONADA ST. RAMON) ZONA CENTRE.

Papereria, objectes d’escriptori, fotocòpies, servei de fax i Loto Catalunya

La Sala ACME continua homenatjant l’estiu amb una Festa Eivissenca, aquest dissabte a partir de les 23.00h. A totes les persones que arribin abans de les 1.30h vestides de blanc, ACME les obsequiarà amb mojito de franc.


ANIMALADES

Del 3 al 9 de juliol de 2013

CONSELLS

QUÈ FEM AMB ELLS DURANT LES VACANCES?

Adopta’ls Tenim més animals en adopció Si t’interessa, contacta’ns: ADAC Cerdanyola animalescerdanyola@hotmail.com

Estadísticament, i per desgràcia, la majoria d’abandonaments d’animals es produeix durant el període de les vacances d’estiu. Les nostres mascotes no són una joguina vella de la qual ens en puguem desfer sense problemes. Són éssers vius que ens ofereixen el seu amor incondicional, hores de joc i molta companyia. Hi ha moltes opcions per poder gaudir de les vacances i plantejar-nos què fer amb els nostres amics de quatre potes: 1. Viatjar amb la mascota: cada cop hi ha més consciència del problema de l’abandonament i per això molts hotels, càmpings, hostals, etc. estan disposats

a acceptar animals. Molts d’ells disposen de residències en el seu interior. Informeu-vos! 2. Deixar-lo a càrrec de persones de confiança: segur que molts familiars, amics, veïns… estarien disposats a dedicar una part del seu temps a alimentar l’animal, treure’l a passejar, etc. Sobretot és una opció indicada si voleu marxar durant pocs dies. 3. Residències: per un preu assequible molts centres es faran càrrec de la vostra mascota de forma personalitzada. Aneu a visitar les instal·lacions, pregunteu quines activitats ofereixen, quin menjar donen… per tal d’assegurar-vos la millor estança per a la mascota. I com sempre diem: no l’abandonis, ell mai ho faria! Fauna Urbana La millor harmonia entre l’animal i el món que l’envolta

VIOLET. Simpàtica i juganera, carinyosa i múrria, una preciositat de no més de dos anys i que fins ara ha viscut al carrer. Li busquem la llar que mereix. LULA. Princeseta d’uns tres mesos. La vam recollir del carrer per evitar que l’atropellessin. Ara està en una casa d’acollida. Es porta bé amb gats i gossos.

ALMU. No pot ser que amb aquests ullets ningú la vulgui adoptar! Almu busca una llar on deixar enrere la seva vida al carrer. PAULA. A la foto surt una mica seriosa però és una gateta supersimpàtica i juganera. Li estem buscant una bona llar.


Santoral

SERVEIS Farmàcies de guàrdia DIMECRES 10 LLUÍS c/ d´Altimira, 18 DIJOUS 11 J. SELVA Calvari, 3 (Ripollet) DIVENDRES 12 SANCHEZ Santa Rosa, 36-38 DISSABTE 13 ROVIRA passeig de Cordelles, 64 COSTA Ntra. Sra del pilar, 10

DIUMENGE 14 ROVIRA passeig de Cordelles, 64 VALLS Av. de Catalunya, 17 DILLUNS 15 FERRER Rbla. Sant Jordi, 129 (Ripollet) DIMARTS 16 GALCERAN Pça. Sant Ramon, 18

SANITAT Av Alcohólics Anònims Famil. Alcohólics Anònims Ambulàncies Urgències CAP cita prèvia CAP Fontetes CAP Serraparera CAP Canaletes CAP La Farigola CAP II Cerdanyola-Ripollet Urgències Visites Centre de Salut Mental (Sant Joan de Déu) Cerdanyola Assistencial Creu Roja Hospital Parc Taulí Programa d´Atenció Dona Servei Mpal. Salut Pública

93 317 77 77 93 310 39 53 061 93 728 44 44 93 594 44 70 93 580 63 63 93 591 07 40 93 691 95 89 93 594 22 16 93 594 21 11 93 580 96 77 93 692 44 99 93 691 61 61 93 723 10 10 93 594 21 99 93 580 88 88

SERVEIS Emergències 112 Bombers 085 / 93 582 0300 Policia local 092 Policia local comissaria 93 691 20 00 Policia Nacional 93 691 18 54 Mossos d’Esquadra 112 Avaries Aigua 93 384 50 12 / 342 20 00 Avaries Gas Natural 900 750 750 Avaries Teléfon 1002 Butà 93 725 62 77 ENHER-Fecsa 900 770 077 Correus 93 691 37 57 Funerària Truyols 93 580 97 10 Esglèsia de Sant Martí 93 692 08 89 Esglèsia Evangelista 93 692 42 11 Servei d’Inform. Juvenil 93 580 61 19 Servei Local de Català 93 580 27 51

TRANSPORTS Renfe 93 691 88 69 FGC (Bellaterra) 93 205 15 15 Sarbus 902 287 000 / 93 580 67 00 Taxis 93 580 27 27 / 93 691 76 00 93 358 11 11

CC Montflorit CC Quatre Cantons CC Sant Ramon CC Serraparera CC Turó Sant Pau CC Turonet

EQUIPAMENTS I SERVEIS MUNICIP. Ajuntament 93 580 88 88 Ateneu 93 580 88 88 Ext. 5870 Biblioteca 93 580 76 02 Casal de joves 93 580 58 69 Deixallaria Municipal 93 691 74 42 Museu de Ca n’Ortadó 93 692 33 22 Museu Can Domènech 93 591 41 30

ASSOCIACIONS DE VEÏNS AV Banús-Bonasort Unió de Veïns Bellaterra AV Canaletes AV Ca n’Antolí AV Can Cerdà AV La Farigola AV Les Fontetes AV i Amics de Montflorit AV Quatre Cantons AV Residencial Can Xarau AV Sant Ramon AV Sant Martí-Xarau AV Serragalliners AV Serraperera

ALTRES Cerdanyola al dia Casa de la dona (El Safareig) Dones per la Igualtat Universitat Autònoma Parc Tecnològic ASSOCIACIONS DE COMERCIANTS Rovell de l’ou St. Antoni - Bonasort Casc antic Canaletes - Guiera Les Fontetes Ctra. de Barcelona Cerdanyola centre

93 586 35 23 93 580 61 51 93 580 13 98 93 581 10 00 93 582 01 00

Gremi d’hosteleria

93 691 34 00 93 580 17 62 93 691 23 68 93 580 79 67 93 691 58 51 93 692 20 59 93 692 11 89 639 71 12 08 93 692 11 48

CENTRES CÍVICS CC Banús-Bonasort CC Bellaterra CC Fontetes

93 580 70 78 93 580 15 94 93 691 91 51

Horòscop de la setmana ÀRIES: Si teniu ganes de superar un conflicte,afegiu una bona dosi d’humor a la situació. Riure’s és un bon recurs. TAURE: Sempre disposats a complaure els altres, deixant de fer el que realment us ve de gust, penseu més en vosaltres mateixos. BESSONS: Podeu precipitar-vos prenent una decisió equivocada. a la feina Mediteu per no obviar detalls importants. CRANC: Setmana plena de sorpreses,deixeu que les coses flueixin i no us anticipeu a res, viviu el moment. LLEÓ: Obrir el cor és la clau per gaudir del’amor. Algú podria presentar-vos una persona que us interessarà. VERGE: Acabeu les feines que tingueu pendents. Aparqueu els projectes, no és bon moment per als inicis.

DIMECRES 10: Verònic i Amèlia DIJOUS 11: Benet i Olga DIVENDRES 12: Abundi DISSABTE 13: Enric DIUMENGE 14: Camil i Adela DILLUNS 15: Bonaventura DIMARTS 16: Carme

BALANÇA: Els núvols es dissipen per deixar que el sol brilli finalment en el vostre horitzó sentimental. ESCORPÍ: Haureu d’explicar-vos bé perquè entenguin el que voleu, amb naturalitat i bon rotllo. Feu servir el vostre bon humor. .SAGITARI: Família, amics, parella… esperen molt de vosaltres. Si us organitzeu una mica els podreu tenir a tots contents. CAPRICORN: Al treball teniu massa tasques, apreneu a delegar i així podreu deixar de queixar-vos. AQUARI: Una setmana estupenda per deixar enrere del tot certes experiències i començar una nova etapa. PEIXOS: És el moment de veure si les expectatives professionals s’han estat complint i, si no, canviar d’estratègies.

93 691 52 62 93 580 46 11 93 692 52 22 93 691 89 56 93 692 71 73 93 692 40 63

93 580 70 78 93 580 15 94 666 38 78 38 93 691 82 93 93 580 05 61 637 52 62 38 93 691 91 51 93 691 52 62 93 580 46 11 93 580 63 27 93 692 52 22 691 83 89 29 627 64 68 07 618 27 72 90 93 691 89 56 AV Turó La Pionera 93 692 40 63 605 84 85 27 AV Turó de Sant Pau 93 692 71 73 625 60 41 19 Plataforma Cerdanyola 2000 653 58 91 24

Ambulàncies Urgències Sanitat Respon (24h) Emergències Bombers Policia local Taxi

061 902 111 444 112 085 092 93 580 50 70

Tarot y Videncia en directo 24 horas

806 499 292 PAGO POR VISA EN EL 961 04 06 13 Precio máx. red fija 1,21, red móvil 1,57 €/min. Solo mayores de 18 años. Leandro Hernández. Urb./ El Bosque, 363 (46370 Chiva)


DESPATX LEGAL Consell ofert per: Pallarès i Fernández Advocats

HE SENTIT A PARLAR DEL TESTAMENT VITAL. EN QUÈ CONSISTEIX EXACTAMENT? TÉ ALGUNA COSA A VEURE AMB L’EUTANÀSIA? I AMB EL TESTAMENT DE TOTA LA VIDA? El testament vital és una declaració de voluntat que fa una persona respecte al tractament mèdic que vol que li sigui dispensat en un futur en el supòsit que es trobi o bé inconscient o bé amb incapacitat

per a expressar-se. La manera de fer-ho és anticipant-se, preveient que aquesta situació es pot donar i establint de forma clara les mesures que, arribat el cas, s’hauran de prendre així com mecanismes per garantir que aquestes mesures es faran. Es tracta d’assenyalar quin nivell d’assistència mèdica es desitja per si després es perd aquesta possibilitat de manifestar-ho directament. Així podrem establir, per exemple, en un testament vital, que en el cas de tenir una malaltia terminal no volem ser tractats per allargar la vida artificialment, i que volem una mort natural. Podrem establir també el destí del nostre cos i la possible donació d’òrgans a la ciència. Així el testament vital no té res a veure amb l’eutanàsia activa (auxili al suïcidi), que està castigada en el vigent Codi Penal encara que sí està relacionat amb l’eutanàsia passiva (no allargar inútilment la vida del pacient amb mitjans artificials). No té res a veure amb el testament civil perquè aquest regula qüestions patrimonials i a més la seva regulació és “mortis causa”, és a dir, vol regular situacions per a després de la mort del testador, mentre que el testament vital regula situacions en vida de qui ha fet el testament, encara que no pugi expressarse. Per garantir que les nostres disposicions seran obeïdes i complertes, la llei reconeix la possibilitat d’anomenar un representant que garantirà la correcta aplicació del testament i la interpretació del mateix en cas de dubte. Ja que cal garantir la identitat de qui fa aquest testament i de la seva plena capacitat mental a l’hora de expressar la seva voluntat, el testament vital caldrà fer-se o bé amb la participació de tres testimonis o bé en seu notarial.

CLASSIFICATS FEINA Vols millorar la relació amb els teu fills? Coaching per a pares. T. 630 48 57 92. --------------------------------------Sra. Espanyola amb experiència i bones referències s’ofereix per cuidar malalts i gent gran, dia, nit i caps de setmana. T. 674141129. --------------------------------------Sra. Catalana s’ofereix per a tasques domèstiques i cura d’avis. 639 955 571. --------------------------------------Es necessita professor d’anglès, francès i alemany. Tel. 93 692 31 89. --------------------------------------Pintor muy económico y profesional. Tel. 625 89 75 29. --------------------------------------Reiki, lectura de Tarot, Sanación reconectiva. Telefono 627151710, Tardes. Cerdanyola. --------------------------------------Pintores profesionales. Pintura decorativa, alisado de paredes, colocación de Pladur y lacamos puertas a pistola. Tel. 678 54 48 75. --------------------------------------Pintor decorativo económico. Tel. 617 37 34 57 --------------------------------------Estudiant de polítiques s’ofereix per classes particulars: primaria i ESO. Tel. 669 48 38 18. --------------------------------------Pàgina web corporativa 249€. Botiga virtual 499€. Tel. 683 382 133. --------------------------------------Classes d’informàtica per a nens i adults. Molt econòmic. Tel. 683 382 133. --------------------------------------Montajes de aluminio. Alejandro Iglesias. Tel. 617 60 59 02. --------------------------------------Matemàtiques, física, química, anglès, clases de repàs. Tots nivells. Garanteixo resultats. Tfno. 669 94 01 71 / 617 56 19 76. --------------------------------------Perruquers Estul necessita oficial de perruqueria pel seu centre de St. Cugat amb molta experiència i bona presència. Bones condicions econòmiques. Olga 695 469 176. --------------------------------------Delineante proyectista en Edificación y Obra Civil se ofrece para hacer proyectos a particulares y profesionales. 605 336 786 (Joaquín). --------------------------------------TAROT Y VIDENCIA Maestra Sofía. Tel. 806 47 42 83


S

Per publicar un classificat: Truca al 93 586 35 23 o envia el text, el nom i telèfon de contacte a comercial@al-dia.com. Cada paraula costa 1€ per a quatre setmanes. Pots abonar el cost en efectiu o per transferència.

Cerdanyola al Dia

31

Classes de repàs. Nivells: Primària, secundària i batxillerat (Humanitats). Tel. 686369674

Se requiere mecánico especialista en automoción, para taller de próxima apertura en Cerdanyola. 607584135 (Manuel)

LOCAL DE 100 M2. EN VENDA O LLOGUER EN CAN XARAU (ZONA CORDELLES) 450€ en lloguer - 80.000€ en venda (antic supermercat) Tel. 647567522. CANALS

Nexus AD. Limpieza, mantenimiento, comunidades y parkings, asistencia doméstica. Tel. 902 44 19 19, info@nexusad.es --------------------------------------Señora con referencias ofrece servicios domésticos, cuidado de personas mayores y niños. T. 636 69 70 83

--------------------------------------Se alquila habitación. Tel. 659 466 947 --------------------------------------Habitación individual en casa con jardín y piscina. Serraparera. Tel.639 955 571 --------------------------------------Alquilo habitación chica 300€ gastos incluidos. C/ Murillo. Tel. 607 277 538 --------------------------------------Alquilo piso céntrico, 3 hab., balcón, reformado nuevo a estrenar, con posiblidad de opción de compra part. Tel. 659 69 61 42

lavabo, balcón. Todo exterior y soleado. 3 vecinos. 155.000€. Tel. 625122496 --------------------------------------En traspàs. Bar amb terrassa. Zona C. 25000€. Excel·lent situació. Tel. 647 56 75 22. -------------------------------------Se alquilan y se venden futbolines. Tel. 606 300 141. --------------------------------------Venta. Local en Ripollet en la Rambla Sant Jordi 50 m2. Directo del propietario 160.000€. Tel. 657.936.857 --------------------------------------Oportunidad: Local de 370 m2 en venta en zona muy comercial, calle peatonal, Sant Martí, al lado iglesia. Precio venta 700.000€. Posibilidad alquiler. Tel. 655 94 99 00 --------------------------------------Local c/ Sant Joaquim 150m2, amb totes les instal·lacions fetes per despatx professional (llum, A.A., informàtica). Façana. Gran oportunitat: 185.000€. Tel. 655 94 99 00 --------------------------------------Piso Cordelles esquina Felicià Xarau. A precio coste. 90 metros útiles. Exterior. Luminoso. Construcción alto standing. 3 dormitorios, 1 tipo suite. Salón 26 m. Lavadero. Balcón. Garaje. Fotografías, planos, memoria calidades, etcétera: www.pisoaltostandingcerdanyola. blogspot.com --------------------------------------Traspaso peluquería en funcionamiento. Tel. 616837216 --------------------------------------Piso Sta. Rosa. Venta: 3 habitaciones, calefacción. Ascensor, garaje, terraza. 10m2, todo exterior. Pvp: 286.000 euros (47.586.396 pts). Tel. 692602982 --------------------------------------Piso Plaza Abat Oliba (iglesia) 3 habitaciones, calefacción. Ascensor, balcón, todo exterior. Pvp. 246.414 euros (41m). Tel. 692 60 29 92 --------------------------------------Despachos céntricos Cerdanyola Alquiler a partir de 200€. Venta 49.000 euros Tel. 669 104 150 --------------------------------------Parking en venda cotxe mitja en Av.Catalunya 37. 15.000 euros Telf. 93.106.99.06

LLOGUER Particular alquila piso a estudiantes. Fontetas, cerca de Renfe y Bus UAB. 4 dormitorios, cocina equipada, 1 baño, 1 aseo, aire y calefacción. Muy económico. Tel. 617 517 978. --------------------------------------Particular alquila plaza de parking grande en calle Nord. Muy económico. Tel. 695 95 28 73. --------------------------------------Es lloga parking per cotxe gran a Serraperera pisos 2000. 50€. T. 93 106 99 06. Canals --------------------------------------Places de parking en lloguer carrer NordAdam i Eva. 647 56 75 22 Canals --------------------------------------Parking muy económico. Coche, moto. Fontetes. Tel. 93 691 14 48. --------------------------------------Oficina en lloguer de 170 m2 totalmente equipada, diáfana, AACC, grandes ventanales entrada luz solar en Parque Tecnológico del Vallés. 1.150€/mes. Tel. 93 106 99 06. --------------------------------------Canals Serveis Inmobiliaris necessitem pisos en lloguer per la nostra cartera de clients. Tel. 93 106 99 06. --------------------------------------CASA DOS PLANTAS C/ SANT RAMON. 100 m2, 3 habt., 1 baño, 1 aseo, terraza 20 m2, barbacoa, 800€/mes. 607 900 040. ---------------------------------------Lloguer local comercial. Molt cèntric. 93 580 33 55 --------------------------------------Alquilo. Local en Montcada-Masrampinyo 100m2. Directo del propietario muy visible y con grandes cristaleras. Rambla dels paisos catalans, esquina con la n-158. 1.200€. Tel. 657.936.857 --------------------------------------Se alquilan habitaciones grandes para estudiantes, piso céntrico. Tel. 646 45 06 52

COMPRA/VENDA/TRASPÀS Parking en venda , en av. Espanya (pisos blancs) 15.000 Euros. 93.106.99.06 Canals --------------------------------------Parking en venta en los cuatro cantones. Oportunidad 12.500€. Tel: 609 329 286 --------------------------------------Compro pis al comptat en Cerdanyola fins a 80.000€. 647 56 75 22. Joan Carles. --------------------------------------Ocasión para inversionista: piso alquilado, Ripollet, renta antigua (200€/mensuales), precio 26.000€. T. 93 594 64 11. --------------------------------------Vendo parking, en Av. Espanya (plaza Ampurdán) 18.000€. Tel. 615 259 523. --------------------------------------Se traspasa bar de tapas en funcionamiento. Zona Cordellas 21.000 Euros 93 106 99 06 Canals. --------------------------------------Se traspasa local. Zona centrica. Alquiler 300€/mes. Tel. 682 173 631. --------------------------------------Local en funcionamiento en Tso,venta o alquiler en c. Sant Antoni (pl.Constitucio) alquiler de 500€. Telf. 93.106.99.06 --------------------------------------Traspaso. Bar-Restaurante zona Ayuntamiento en funcionamiento Totalmente equipado OPORTUNIDAD 89.000 euros Telf. 647.56.75.22 --------------------------------------Se traspasa restaurante junto a juzgados. Tel. 93 594 85 43 --------------------------------------Piso esquinero. En c. Bonavista. 100m2. 4 habitaciones (3 dobles), cocina office, baño,


1517 web  

revista informacio local publicitat noticies

1517 web  

revista informacio local publicitat noticies

Advertisement