Page 1

No. 1515 Setmanari d’informació local gratuït

Del 27 de juny al 2 de juliol del 2013 www.al-dia.com cerdanyola@al-dia.com Telf. 93 586 35 23

La fantasia de Disney se cita al Concert al Castell pàg 15


L’editorial La cara amable de la crisi La crisi econòmica afecta greument moltes famílies de Cerdanyola i el menjador social Mossèn Josep Rosell ja en nota les conseqüències. En 2 anys i mig l’equipament gestionat per l’Associació de Persones Amigues de Josep Rosell ha servit 9.000 àpats i ara necessita un trasllat per poder oferir més espai a usuaris i voluntaris. Però la crisi també ha tornat a posar de relleu la llarga tradició del voluntariat que existeix a Catalunya. És calcula que, tant a Espanya com a Catalunya, prop d’un 20% dels ciutadans participen en les diferents modalitats de voluntariat social. El menjador social de Cerdanyola compta amb una quarantena de voluntaris. I és que projectes solidaris com el del menjador de Mossèn Josep Rosell són l’única cara amable de la crisi. Ningú sap quan sortirem d’aquesta situació, però mentrestant la solidaritat actua com a xarxa de protecció per a molts.

En aquest número... Tema setmana

pàg. 4

L’Ajuntament obre un expedient per analitzar la situació de la concessió de Guiera

pàg. 8

Política Nous Catalans s’implica en la campanya per l’estat propi

Esports

pàg. 12

La Nit d’or, primera cursa solidària per Collserola

Cultura

pàg. 14

El Grup Catalònia puja al cel

I quan la crisi fa que augmenti la demanda dels serveis que ofereix el tercer sector, es retallen els ajuts de l’administració. És en aquest punt on el el recolzament de la ciutadania pot ajudar a pal·liar aquesta situació. Cada aportació, per petita que sigui, és important. La suma d’esforços és la que permet que les entitats del tercer sector puguin desenvolupar la seva tasca. I el retorn social és inqüestionable. El projecte del menjador solidari n’és una prova. Cerdanyola al Dia és una publicació setmanal gratuïta d’informació local, fundada al 1999. Edita TVNS PG Media. Dia de sortida: dimecres. Dip. Legal: B-9751/2005. Directora: Núria Ferrer • Col·laboradores: Laia Seró, Marc Badia • Departament comercial: Esther Vidal (correu electrònic: comercial@al-dia.com) Redacció: Avinguda Catalunya, 24 • 08290 Cerdanyola del Vallès (Barcelona) • Tel: 93 586 35 23


4 - TEMA SETMANA

Del 27 de juny al 2 de juliol del 2013

Cerdanyola al Dia

El menjador solidari s’amplia en el seu trasllat al carrer Canàries EL NOU LOCAL PERMETRÀ PODER ATENDRE MÉS USUARIS I MILLORAR LES CONDICIONS DE TREBALL DELS VOLUNTARIS l dia de la seva entrada en funcionament el menjador solidari mossèn Josep Rossell va atendre una persona. Avui, dos anys i mig després, l’equipament social ubicat al carrer Vinyes ha arribat a oferir 29 àpats en un sol dia -la mitajana és d’un torn i mig diari- i ha servit un total de més de 9.000 menjars. La setmana passada s’oficialitzava el trasllat a les dependències de l’antic col·legi Saltells, al carrer Canàries, a finals de l’estiu. Els seus responsables ja feia temps que reivindicaven un local més ampli per poder atendre més usuaris i millorar les condicions de treball dels voluntaris de l’associació.

E

L’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, i la regidora de Serveis Socials, Carme Arche, reconeixien que “el menjador s’ha quedat petit”, a més de destacar que “cada vegada hi ha més famílies que necessiten dels serveis socials” i anunciaven que l’Ajuntament ha cedit a l’Associació de Persones Amigues de Mossèn Rosell el local del carrer Canàries 9-11 per poder ampliar el menjador solidari, que s’ubicarà a la planta baixa i a la part superior continuarà l’esplai El Cu-cut. El secretari de l’Associació de Persones Amigues de Mossèn Rosell, Jaume Costa, explicava que tot i que el nou local fa anys havia acollit una cuina escolar, es requerirà una rehabilitació que segons els primers càlculs de l’entitat, podria tenir un cost superior a 30.000 euros: “Anirem rehabilitant en la mesura de les nostres possibilitats, esperem trobar molta gent que ens doni recolzament”. El procés de rehabilitació del nou local, que podrà oferir 40 àpats diaris, estarà adaptat per a persones discapacitades i comptarà amb dutxes pels usuaris, s’allargarà fins al

La Coral de pares i mares de l’Escalei oferirà un concert en benefici del menjador Després de dedicar el seu concert anual solidari a FADAM, ADIA o ACAU, la Coral de Pares i Mares de l’Escola Escaladei, dirigida per Conxi Gil, ha decidit enguany dedicar la cita al menjador de Mossèn Rosell. La cita serà aquest diumenge a les 19 hores a l’Ateneu i l’entrada tindrà un cost de 5 euros. La coral formada per mares i pares, però també per mestres i exalumnes de l’escola, té 8 anys de vida i després de conèixer directament la tasca del menjador no va dubtar en dedicar-hi la recaptació del seu proper concert. “El pressupost mínim per rehabilitar el nou local on s’ubicarà el menjador és de 30.000 euros. La recaptació serà ben utilitzada”, apuntava el secretari de l’Associació de Persones Amigues de Mossèn Rosell, Jaume Costa. El concert, on la coral interpretarà un sis temes de cançons catalanes- Si em dius adéu i Núvol blanc de Lluís Llach- i altres com One del musical A chorus line i el tema principal de Cabaret, comptarà amb la participació de Sergi Toà grup i els músics Joel González i Antonio Meléndez. “És una coral que assaja una vegada a la setmana i està pensada per a dues o tres veus”, assegurava Gil, de qui Costa destacava la seva “capacitat per aglutinar músics excepcionals”. Des de l’Associació de Persones Amigues de Mossèn Rosell també s’agraïa la col·laboració de les escoles de la ciutat: “Des del principi han tingut una resposta molt maca, és un orgull que comptin amb nosaltres”. Aquesta serà la primera activitat que es realitzarà per recaptar diners per a rehabilitació del nou local del menjador social. final de l’estiu. “És un repte que ens il·lusiona perquè darrera tenim molta gent, gràcies a la suma de tots hem pogut fer aquesta tasca”, destacava Costa, que remarcava la tasca dels 40 voluntaris amb els quals compta el menjador i assegurava que mai s’ha malbarat cap donació.

D’altra banda, l’alcaldessa apuntava que la proposta d’ampliar el menjador que l’entitat va realitzar al govern era engrescadora: “Gràcies a la força social que tenen serà possible recuperar l’espai i posar-lo al servei d’una causa justa”. - N.Ferrer


6 - CIUTAT

Del 27 de juny al 2 de juliol del 2013

Thutben Wangchen, membre del parlament tibetà a l’exili, analitzarà la situació actual del Tibet “Per acostar-nos a la realitat tibetana i a la greu situació d’ocupació xinesa que ja fa 54 anys que dura” ERC Cerdanyola i l’ONG Suport Tibet han organitzat per avui dijous (a les 19.30h a l’Ateneu), una conferència sobre la situació actual del Tibet, amb el fundador de la Casa del Tibet a Barcelona i membre del Parlament tibetà a l’exili, Thubten Wangchen. Des de l’ocupació xinesa del 1959, la població del Tibet ha sofert contínues vulneracions dels drets humans més elementals. L’acte serà presentat pels impulsors del esdeveniment: l’Àngel Solà, expert en el tema i Jordi Carot, autor del film Blowin’ in the Mountains.

Obertes les inscripcions als cursos i tallers de l’Ateneu Les inscripcions per als cursos i tallers que ofereix l’Ateneu de Cerdanyola per al curs 20132014 es tramitaran fins demà 28 de juny. Els tallers de teixit i el de plàstica infantil són les principals novetats del curs 2013-2014 de l’Ateneu municipal, que torna a oferir un ampli ventall de cursos i tallers en els àmbits de les arts plàstiques i escèniques. Per formalitzar la matrícula cal adreçar-se a l’Ateneu, on les persones interessades rebran la informació pertinent del curs o taller i la documentació que cal presentar. Després de l’estiu hi haurà un segon termini d’inscripció entre el 9 i el 13 de setembre. Fora d’aquest termini la matrícula es podrà tramitar sempre que hagin quedat places disponibles. Durant el curs 2012-13 més de 500 persones han participat en els diferents cursos i tallers de formació i pràctica artística i creativa.

Cerdanyola al Dia

Cerdanyola se suma a la Setmana de l’Energia Sostenible

Un alumne de l’IES Banús participa al programa ‘Joves i ciència’ L’alumne de l’IES Banús, Daniel Villodres, és l’únic participant de Cerdanyola escollit per ha estat l’únic estudiant de Cerdanyola escollit per participar en el programa Joves i Ciència que promou la Fundació Catalunya-La Pedrera. La Fundació ha seleccionat 49 estudiants que finalitzen ara el 4t curs d’ESO per participar en la sisena edició del programa Joves i Ciència. El programa ofereix als alumnes la possibilitat de participar en activitats d’investigació totalment becades i acompanya els estudiants seleccionats durant els dos cursos de Batxillerat fins arribar a la universitat.

Continua el III Homenatge popular maquis a Cerdanyola L’homenatge al grup de maquis llibertaris que van actuar a Cerdanyola del Vallès, organitzat pels col·lectius Mala Herba i Mai Més!, continua aquest dissabte amb la marxa per Collserola, marxa comentada per conèixer l’existència d’aquest grup de maquis. La sortida serà a les 9 hores a la Biblioteca pública de Cerdanyola. La marxa acabarà a la plaça Sant Ramon, on tindrà lloc un vermut popular a les 13 hores. L’homenatge vol recordar el grup, encapçalat per Josep Lluís Facerías, que va actuar a Cerdanyola del Vallès l’any 1950. La iniciativa esdevé també un memorial per Antoni Franquesa, membre del grup i assassinat per la Guàrdia Civil arrel de l’acció que van dur a terme a la vila de Cerdanyola.

L’Ajuntament participarà de manera activa en la Setmana de l’Energia Sostenible, que enguany s’escau del 24 al 28 de juny. Ho farà reforçant la informació que habitualment posa a l’abast de la ciutadania sobre aquest tema fent arribar guies d’estalvi energètic als Centres Cívics i Casals d’Avis de la ciutat. Per a la resta de gent la guia està disponible al portal municipal www.cerdanyola.cat i qui ho vulgui pot passar a recollir un exemplar per l’OAC, fins que s’esgotin existències. El municipi programa al llarg de l’any activitats formatives adreçades als infants i joves on se’ls explica de quina manera efectiva es pot estalviar energia. Des del govern s’assegura que l’estalvi energètic és un dels eixos troncals del treball que es fa des de l’Ajuntament a través de la regidoria de Medi Ambient.

El dispositiu Pensió Segura dels Mossos vol prevenir robatoris a la gent gran Aquests dies està previst el cobrament de la paga doble dels pensionistes i per aquest motiu els Mossos d’Esquadra inicien el “Dispositiu Pensió Segura”, amb l’objectiu de prevenir robatoris al col·lectiu de gent gran, tant a nivell de patrullatge com de xerrades/contactes amb el col·lectiu afectat i les entitats bancàries. En aquest sentit, el cos policial aconsella el següent: no retirar gran quantitat de diners en efectiu del banc o del caixer si no és imprescindible, vigilar que ningú estigui massa a prop mentre realitzeu les transaccions a l’interior de l’oficina o al caixer, portar els diners preferiblement en una butxaca interior en contacte amb el cos i estar alerta amb les persones que es dirigeixin a vosaltres al carrer amb qualsevol pretext.


8 - POLITICA

Del 27 de juny al 2 de juliol del 2013

Nous Catalans s’implica en la campanya per l’estat propi a Fundació Nous Catalans, que compta amb més de 200 agrupacions a tot el país, presentava oficialment el seu grup a Cerdanyola. En el marc de dues reunions amb representants del col·lectiu d’immigrants locals dins de la campanya “1.000 reunions per un estat propi”, l’entitat -que treballa l’àmbit d’immigració de CiU-, F. NF el president de Nous Catalans, Escoda, Colom i Halifa durant la presentació Àngel Colom apuntava que un dels objectius de l’entitat és demanar als setembre del 2014 i on s’ha passat “dels nous catalans “que s’impliquin amb grans mítings als menjadors de les cases normalitat en el procés cap a l’estat dels immigrants”, s’han trobat “moltes propi”. preguntes, molta il·lusió en els joves i por en la gent gran”, assegura Colom. I en aquest sentit, la Fundació, que també treballa per construir estratègies d’enEl portaveu del grup municipal de CiU, caix en la societat catalana dels catalans Alfons Escoda, apuntava que “s’ha d’origen estranger, està realizant reunid’evitar que una comunitat es tanqui ons informatives on els immigrants planen si mateixa, d’aquí la importància tegen els seus dubtes. En aquesta sèrie de de la Fundació per obrir portes i comreunions que s’allargaran fins a l’11 de partir”. - NF

L

L’Ajuntament garanteix el menjador i el servei de monitoratge del Casal d’Estiu als infants que ho necessitin En un comunicat el govern assegura que “el treball conjunt dels serveis tècnics de Joventut i Serveis Socials permet garantir un any més la participació al Casal d’Estiu als infants que ho necessitin”. Com a novetat d’enguany el municipi els garantirà el menjador i el monitoratge. Es tracta del període comprés entre les 14 i 17 hores, en el decurs del qual dinen i fan activitats dirigides per monitors. Els Casals d’Estiu de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès comptaran amb la participació de més de 250 infants. Aquest any les activitats programades es faran a tres escoles del municipi: Carles Buigas, Serraperera i Sant Martí.

El PSC reivindica un Pla de Xoc contra l’atur juvenil El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) presentarà una moció al Ple on demanen a la Generalitat un Pla de Xoc contra l’atur juvenil. La Federació Vallès Occidental Sud del PSC ha començat una campanya per reivindicar actuacions contra l’atur que comença amb la presentació d’aquesta moció als Ajuntaments. El secretari de Política Municipal de la Federació, Paco Aranda, apuntava que “la campanya del PSC i de la JSC de la comarca consistirà en impulsar mocions de suport al ple i a les mesures encaminades a fomentar el treball entre els joves, en accions concertades als ajuntaments i en actes i xerrades de difusió de la mateixa”. La primera secretària de la JSC a la comarca, la cerdanyolenca Alexandra Moreno, destacava que la iniciativa sorgeix de “la preocupació de les joventuts socialistes per la situació dramàtica de la majoria de joves catalans, amb un atur que no para de créixer i sense expectatives de solució”.

Cerdanyola al Dia

El govern municipal demana a la Generalitat que pagui els convenis de les escoles bressol i de l’escola de música El govern municipal s’afegeix activament a la iniciativa presa per la Federació de Municipis de Catalunya de sol·licitar urgentment al Departament d’Ensenyament el pagament dels convenis de les escoles bressol i de les escoles de música del curs 2011-12 i de l’actual 2012-13 i demanar el calendari de pagament per al curs vinent. Ara ja fa un any que la consellera Rigau va anunciar la proposta d’aportació única per part de la Generalitat, de 875 euros per plaça i any a les escoles bressol municipals (curs 2012-2013), una proposta rebutjada des del govern municipal i contestada també des d’òrgans supramunicipals, com la Federació de Municipis de Catalunya, en entendre que “vulnerava el model de finançament existent i agreujava encara més la difícil situació dels ajuntaments”.

El PP demana que s’investiguin les concessions administratives de l’Ajuntament amb la FCH El Partit Popular reclama la immediata creació d’una Comissió de Investigació per aclarir les diferents concessions que l’Ajuntament ha atorgat a la Federació Catalana de Handbol els darrers anys, entre les quals hi ha el PEM Guiera, l’Altis i les piscines municipals de Montflorit i Turonet. El portaveu del PP, Manuel Buenaño, considera que “l’expedient del ALTIS està tancat en fals, volem saber tot el que va passar, inversions realitzades tant de maquinària com d’instal·lacions per l’Ajuntament, el tipus d’adjudicació i com es va produir el tancament i la liquidació contractual”. Els populars demanen el suport de PSC, ICV I CiU -responsables d’Esports els últims anys- que no posin “traves” a la moció que presentaran i aquesta “es pugui aprovar per unanimitat”.


10 - OPINIÓ

Del 27 de juny al 2 de juliol del 2013

Cerdanyola al Dia

Helena Solà

Un forat més Ara fa 30 anys que vaig venir a viure “La crítica només és es va renovar. Un control més acua Cerdanyola. I vaig descobrir què era rat de la concessió hagués evitat jugar al carrer i vaig aprendre a anar bona quan s’aporten la situació d’incertesa en la que es en bicicleta, això si, després de molts troben ara usuaris, treballadors i solucions” genolls pelats. També vaig jugar al la pròpia administració. parc amb amiant i no vaig poder continuar la natació per manca de places. Ara, 30 anys més tard, treballo con- En detectar que el govern de la ciutat fa anys que juntament amb els meus companys i companyes per fer incompleix amb el que la llei diu sobre el control de Cerdanyola un poble millor i més just. I això vol dir de les concessions i preveient que una mala gesque també vetllem pels serveis que des de l’ajuntament tió d’un servei públic podia abocar en unes conses’ofereixen. Una de les concessions, la que gestiona el qüències socials i econòmiques pels usuaris i pel PEM Guiera, ha anunciat concurs de creditors. Volem propi ajuntament, vam presentar una moció fa dos dir en primer lloc que esperem que aquesta situació mesos per fer complir al govern el que ve marcat no afecti ni als treballadors ni als usuaris. Volem afe- per llei i evitar d’aquesta manera situacions com gir també que l’ajuntament va avançar 43.000 euros les del PEM Guiera. ERC Cerdanyola som crítics per fer front a factures impagades i que de moment però entenem que la crítica només és bona quan no pot recuperar ja que la garantia va caducar i no s’aporten solucions.

Jordi Mena

CATALUNYA SÍ, PERÒ QUINA? Seguim immersos en una situació de canvi, on aquesta realitat té moltes arestes que s’entrellacen: hegemonia d’un capitalisme financer de casino que no tan sols empobreix més a les classes populars sinó que també ataca sense embuts a les classes mitges i, fins i tot, als empresaris de l’economia productiva. També insatisfacció en les formes de representació política, descrèdit dels partits polítics tradicionals, deslegitimació de totes les institucions. Finalment, davant la globalització i el moment crític que viu Europa, la situació crítica de l’organització territorial d’Espanya que a Catalunya es viu de forma molt punyent. A casa nostra es viu de manera més esquizofrènica, pels qui volen prioritzar la qüestió identitària i territorial i els qui volen prioritzar la qüestió social. Quan les dues son les dos cares d’una mateixa moneda.És obvi que qui, avui, no estigui obertament pel dret a decidir, a que ens puguem autodeterminar com i amb qui volem conviure, és fora de la nostra realitat i només pot ser vist com un entrebanc.

Per això es tant important ajuntar totes les forces catalanistes en una escomesa electoral com l’europea. El model de Catalunya, com una societat democràtica, pacífica, moderna, solidària, europea i productiva, és el model somniat i lluitat pel catalanisme de progrés. Però davant les polítiques econòmiques i socials que es despleguen a Catalunya amb el vist-i-plau del govern, cal la unitat de totes les forces de progrés en el pla català i local. Una mostra positiva de model, en canvi, avui a Cerdanyola, el pot representar en Dani Villodres, un noi estudiós, alegre i esforçat, a qui cal felicitar, fill de treballadors abnegats, que ha aconseguit com a estudiant de 4rt. d’ESO al IES Banús, una beca exigent d’investigació de JovesCiència, de 2 anys, que només han aconseguit 49 estudiants de tota Catalunya. Aquest exemple, amb la igualtat d’oportunitats que ho ha permès, és del model de la Catalunya que vull, somnio i lluito.


Cerdanyola al Dia

Simplemente, muchas gracias Como sabéis, y así lo ha anunciado la prensa, recientemente he dejado la presidencia de la Asociación de Locales de Ocio Nocturno de Cerdanyola, Ripollet, Montcada, Sant Cugat y Rubí. Alberto García y su junta directiva han tomado las riendas de un proyecto iniciado en el 2004 que, creo, ha beneficiado de manera destacada al sector. Y, estoy convencido, lo seguirá haciendo. ¿Los motivos? Durante este tiempo nos hemos unido, defendiendo nuestras empresas, a nuestro personal y ofreciendo un mejor ocio para la ciudadanía en harmonía con las ciudades donde trabajamos. Todo ello, y mirando para atrás, no ha sido fácil. Ha sido necesario ordenar nuestro sector. Pero también adaptar a las nuevas realidades ordenanzas y normativas, buscando el mejor encaje para que todos y todas podamos trabajar. Vive y deja vivir. Esa es la máxima que hemos seguido, añadiendo, si me permitís, mucho “seny”. Lo he encontrado en el sector, sin duda, pero también en los respectivos equipos de gobierno de las ciudades donde trabajamos, en los técnicos municipales, en las Policías Locales y en los Mossos d’Esquadra. En la Fecasarm y al Gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental y el Barcelonès, entidades hermanas que siempre han estado a nuestro lado. Y, por supuesto, en el conjunto de la ciudadanía. Todos han ayudado para

Del 27 de juny al 2 de juliol del 2013

que el proyecto que he liderado durante estos años prosperase, como así ha sido. ¡Muchas gracias a todos y a todas, de corazón! Quiero pediros que el apoyo brindado hasta ahora siga para con Alberto y la junta que le acompaña. Lo necesitan, para consolidar, si cabe, lo conseguido, y mejorar aquellos aspectos que lo necesiten. Gracias a todo el mundo, una vez más. Nos seguiremos viendo por nuestras ciudades, por nuestros locales de ocio nocturno. Son parte de nuestros municipios y ayudan, cada día, a que sean una realidad. Bautista López

OPINIÓ-11

Les actuacions de dansa creativa i contemporani dels més menuts va impactar per la modernitat, dificultat en coordinació de posicions, moviments i concentració dels ballarins i ballarines. El jazz i contemporani de les noies grans ens demostren com comencen a transmetre el ritme de la música i el contingut de les lletres a través del cos, com milloren tècnicament i en coreografies originals. Tot acompanyat de la part tècnica i els professionals municipals, del joc de llums, entrades de músiques, decorats, vestuari, etc, va donar color i novetat a l’espectacle.

Festival de Dansa Ateneu En una opinió personal i compartida per moltes famílies, el dissabte vam assistir a un festival il.lusionant i qualitativament superior a altres cursos. L’adaptació i resum del ballet Coppélia, on les noies expressaven corporalment i gestualment la teatralitat que té la dansa amb argument, l’ entrada i sortida de grups de diferents nivells i edats a l’escenari ens va demostrar una disciplina i coordinació perfectes. Vam gaudir d’un final de curs com crec que feia molts anys no presenciàvem.

Gràcies a les professores Mercè, Agnès, Núria, Olga i Mercè! La feina ben feta dóna bons resultats! Vull agrair especialment a la mestra de dansa Mercè Gutell el seu esforç il.lusió dipositades en cercar noves formes administratives per tal que tant infants, joves com adults poguem practicar i créixer culturalment i formar-nos en l’art de la DANSA amb col.laboracions de professionals molt bones en la docència. Contenta de mantenir d’alguna manera d’esperit de l’Ateneu! Esther González i Bayo

LES CARTES DELS LECTORS S’HAN D’ENVIAR A: director@al-dia.com Cerdanyola al dia publica opinions, rèpliques i suggeriments d’interès, respectuosos vers les persones, amb un màxim de 15 línies (en format word), que podran ser extractats o resumits per motius d’espai o per millorar-ne la comprensió. Per a la publicació de les cartes ha de constar en el text: nom i cognoms de l’autor, DNI, domicili i telèfon. Sense aquestes dades no es publicarà cap text. La redacció no atendrà trucades, visites ni cartes sobre textos no publicats, retallats o extractats.


12 - ESPORTS

Del 27 de juny al 2 de juliol del 2013

Cerdanyola al Dia

Els millors patinadors juvenils passaran per Can Xarau

la Federació Catalana de Patinatge, Yolanda Muro, ressaltava “les iniciatives i les ganes que tenen els clubs catalans de col·laborar” i va encoratjar el CPACV “a seguir així”.

erdanyola tornarà a convertir-se en l’epicentre del patinatge artístic amb la celebració del Campionat d’Espanya juvenil els dies 4, 5 i 6 de juliol. La cita, organitzada pel Club Patinatge Artístic de Cerdanyola del Muro, Guillamon, Arpide i Jansà durant la presentació al MAC F. NF Vallès (CPACV), comptarà amb la participació de 80 Comitè de Patinatge Artístic de la Fedepatinadors en les modalitats de figuración Española de Patinaje, Francesc res obligatòries, lliure -on participarà Jansà, remarcava que 12 de les fedeel cerdanyolec Alex Ríos-, parelles racions de l’estat hi estaran represend’artístic i de dansa. El president del tades. I la vicepresidenta primera de

ES VEURÀ PER INTERNET

C

La Nit d’or, primera cursa solidària per Collserola Després de l’èxit dels 5km solidaris, on van participar 500 persones i es van recaptar 400 kg de menjar, el Cerdanyola i la Creu Roja s’uneixen novament per organitzar una altra cursa solidària amb recollida d’aliments. La Nit d’or, que es celebrarà el 6 de juliol, vol convertirse en una jornada d’esport, solidaritat, natura i família en un vespre amb activitats des de les 19.30h i fins les 2 de la matinada. Encara queden inscripcions disponibles en el web www.lanitdor.com. A l’apartat infantil (6-16 anys), hi haurà tres curses amb tres circuits pel parc del Turonet i a un preu de tres euros per promoure l’esport entre els més joves.

CIRCUIT CURT I LLARG En l’apartat d’adults, hi haurà una cursa de 10 km de distància amb sortida i arribada a la ZEM de Fontetes i amb 10km de distància, és una cursa ideal pels amants de la muntanya que comencen a gaudir del Parc de Collserola fent esport. Les inscripcions tenen un preu de 15 euros.

El CPACV, que ha elaborat un vídeo promocional de l’esdeveniment, també retransmetrà en directe per Internet el campionat. El president del Club de Patinatge Artístic de Cerdanyola, Francisco Arpide, va assegurar que volien obrir el campionat “a la ciutat i la seva cultura” i va agrair a les federacions la confiança que dipositen en el CPACV. D’altra banda, el regidor d’Esports, Marc Guillamon, va afirmar que “Cerdanyola és ciutat del patinatge” i va destacar que per al govern municipal el campionat “és un esdeveniment de ciutat”, perquè dinamitza Cerdanyola “esportivament i econòmicament”. - NF

També hi haurà una distància de 18km per les pistes de Collserola recomanada només per gent acostumada a la muntanya i a distàncies considerables. Com al circuit curt, el preu també serà de 15 Euros.

OBSEQUI Un cop finalitzada la cursa, tots el participants rebran un obsequi, aigua, coca-cola, gelat i tindran a la seva disposició la piscina del Turonet fins les 22h (infants) i fins les 2 de la matinada (adults).


Cerdanyola al Dia

Del 27 de juny al 2 de juliol del 2013

La delegació comarcal de la FCF premia cinc equips del Cerdanyola FC La Nit de Campions de la Delegació Comarcal del Vallès Occidental de la Federació Catalana de Futbol va guardonar cinc equips del Cerdanyola FC en un acte celebrat a Can Xarau. Així es va fer entrega del trofeig de campió als equips que han quedat campions del seu grup en la lliga de la FCF. D’altra banda, el primer equip també va ser guardonat amb tres premis als premis de Radio Marca Barcelona: conjunt revelació de la temporada 2012/2013, Toni Carrillo va rebre el premi a millor entrenador de Primera Catalana grup 1 i Alberto Coca va ser designat millor porter.

Núria Morró i M.Antònia Soldevila, guanyadores del sorteig del Casc Antic Núria Morró i M. Antònia Soldevila són les guanyadors de dos caps de setmana a un hotel spa de Salou que han sortejat els comerciants del CAsc Antic en el marc de la seva festa impuls. També hi ha hagut lloc per tallers i espectacles Infantils, passejada amb poni, vermut als bars i un tastet de paella.

SETMANA EN IMATGES - 13

Belén Hidalgo, campiona d’Espanya d’esprint L’atleta del Cerdanyola CH es va proclamar campiona d’Espanya en distància esprint a la competició de triatló delebrada a Altafulla el passat cap de setmana. La prova de grups d’edat, on van participar 13 atletes del club local, es va caracteritzar per una mar força moguda que dificultava la bona aplicació de la tècnica, un segment de bicicleta amb una forta pujada, i circuit pla a peu de 5km. Altres resultats destacats van ser la 8a posició de Gabriel Cardeñosa en 30-34 i la 13a i 14a de Victor Garanto i Jonathan Arrufat en 25-29, o la 16a posició de Miquel Morales en 40-44.

Coca, cava i ball amenitzen la festa del Rovell de l’Ou L’associació de comerciants del Rovell de l’Ou va a omplir la plaça Abat Oliba per celebrar el seu 12è aniversari en una festa que tradicionalment s’ha convertit en un avançament de la revetlla de Sant Joan. Els comerciants van tornar a convidar a coca i cava als clients que havienb realitzat les seves compres als establiments adherits i l’escola de Ball Ícarus va completar la festa amb ball, exhibició i animació.


14 - CULTURA

Del 27 de juny al 2 de juliol del 2013

Cerdanyola al Dia

El Grup Catalònia puja al cel UNA CINQUANTENA DE DISCAPACITATS I ELS SEUS MONITORS CULMINEN EL REPTE DE FORMAR UNA XARXA HUMANA AL CEL. ES LA PRIMERA EXPERIÈNCIA LUDICOTERAPÈUTICA DE DREAMS, UN PROJECTE IMPULSAT PER LA FURA DELS BAUS I GRUP CATALÒNIA

epte superat. Un total de 42 persones amb discapacitat i el seus monitors del Grup Catalònia es van alçar a uns 40 metres i vuit es van quedar al terra ajudant-los per construir una xarxa humana que escenificava la força del treball en equip al cel del recinte Flor de Maig. Es tracta de la primera experiència ludicoterapèutica de Dreams, un projecte nou que ha unit La Fura dels Baus, Anigami Experiències, ISDEC i el Grup Catalònia.

R

Dreams s’orienta a promoure canvis motivacionals de caràcter psíquic i físic en les persones amb necessitats especials i ha escollit el Grup Catalònia per tal d’escenificar una xarxa humana pionera. L’espectacularitat i la bellesa de les imatges van ser el fruit d’un “procés de treball en equip que enforteix i estreny els vincles entre monitors i discapacitats intel·lectuals” a partir d’una activitat ludicoterapèutica. “Fins ara havíem treballat per fer un espectacle que el mirés al públic, però ara els que ens importa és l’experiència personal” dels participants, assegurava el director de La Fura dels Baus, Pere Tantiñá. “Des del Grup Catalònia hem decidit que malgrat la crisi el món segueix i hem de tirar enlai-

re, per això avui el Grup Catalònia puja al cel”, destacava el director general del Grup Catalonia, Joaquim Serrahima. El Grup Catalònia engloba quatre entitats sense ànim de lucre que comparteixen l’objectiu comú d’atendre les persones amb discapacitat intel·lectual. Actualment gestiona 14 centres d’atenció i compta amb 752 professionals del sector de l’atenció a la discapacitat, que atenen un total de 756 persones. - NF

D’esquerra a dreta i de dalt a baix: escenificació de la xarxa humana, discapacitats i monitors concentrats abans de penjar-se, eufòria després de baixar, unió al cel i la grua que va penjar la xarxa humana al Patronat Flor de Maig F. NF


Del 27 de juny al 2 de juliol del 2013

Cerdanyola al Dia

AGENDA- 15

COM SORTIR A L’AGENDA?

Envia les teves activitats i propostes d’interès públic a cerdanyola@al-dia.com amb 10 dies d’antelació. Tel. 93 586 35 23

DIJOUS 27

XERRADA- Conferència sobre la situació al Tibet a càrrec de Thubten Wangchen (Fundador de la casa del Tibet a Barcelona, i membre del Parlament Tibetà a l’exili). A les 19.30h a l’Ateneu. XERRADA- La independència, una llarga història a càrrec d’Antoni Segura i Mas. A les 20h al Centre Cívic Bellaterra.

DIVENDRES 28

NATURA- Sessions d’iniciació a l’observació d’estels, constel·lacions i altres cossos celestes. (A partir de 12 anys). Inscripció prèvia al telèfon 932 802 840. A les 21h al Centre d’Educació Ambiental Can Coll.

DISSABTE 29

INFANTS- Hora del conte “GriMMpa” a càrrec de Mon Mas. Per a infants a partir de 4 anys. A les 12h al pati de la biblioteca de Ca n’Altimira.

DIUMENGE 30

ALTRES ACTIVITATS- VI Bicicletada popular i reivindicativa organitzada per les Candidatures Alternatives del Vallès. La bicicletada finalitzarà a Castellar del Vallès. A Cerdanyola la sortida es farà a les Judit

Juan

Ainhoa

LA CITA DE L’ESTIU: UN CASTELL DE FANTASIA (28 DE JUNY, 22H)

L’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès ofereix un any més el seu tradicional i esperat concert d’estiu al marc incomparable del Castell de Sant Marçal enguany amb un repertori popular, però reconegut pels experts musicals: la música de pel·lícules d’animació de Disney i Pixar com Aladdin, El rey León, La Bella y la Bestia, Pesadilla antes de navidad, Up! o Toy Story. La música del cinema d’animació “que ha acompanyat pares i fills, i fills que ara són pares” es traslladarà a l’escenari amb la banda, la coral i solistes. A més de la coral i la banda per l’escenari passaran també quatre ballarines formades a Stage BCN i 10 actors i solistes que faran d’Aladdin, Jasmin, Simba, Timón i Bella, entre d’altres. Venda d’entrades a l’Ateneu, la Floristeria Casamitjana, el Bar Setè Cel, Autoservei Padró Solanet i Estilistes Teresa Romero. Preus de 10, 15 i 20 euros, segons ubicació. 9.30h a la Plaça Abat Oliba. ART- Descobrim el MAC. Visita guiaEstela

Carlo

Flor

Natalia

da i taller familiar a l’exposició Cara a Cara. tothom podrà realitzar el seu retrat personal. A les 11 h al MAC. Gregori

Tetyana

Hector


EDUCACIÓ

Del 27 de juny al 2 de juliol de 2013

PUBLINOTÍCIA

LA NIT DELS PARES A LA LLAR D’INFANTS NINOT Moltes vegades les famílies de l’escola ens fan propostes i aquesta és una més que ens hem encoratjat per dur-la a terme: la Nit dels Pares. El primer cop que vam fer aquesta experiència va ser el 15 de juny amb els nostres infants de la llar. Tot va anar molt bé, fantàstic!!! La llar d’infants Ninot proposa una nit de diversió on la fantasia, la imaginació i els infants seran els veritables protagonistes. Ben pensat, no és venir a l’escola a la nit, sinó que a partir d’unes activitats diferents com la marató de jocs, busquem un tresor, els contes..., els infants gaudiran fent nous amics. Sempre amb professionals dins d’un espai adaptat. Jugaran, soparan i dormiran, en un ambient, acollidor tranquil i de confiança.

deixant els seus infants el divendres o el dissabte amb nosaltres. La propera trobada serà el 5 i/o 6 de juliol, de 20.00h a 10.00h de l’endemà. Aquest nou servei va adreçat a infants d’entre 1 a 6 anys. I penseu que tota la nit us sortirà més econòmic que una cangur a casa unes hores!!! Us hi animeu? No dubteu a trucar! C/ Sant Martí 82-84, Despatx 1 Cerdanyola del V.

T. 936923189

Així doncs, convidem totes les famílies a gaudir d’una nit de diversió igual que les dels seus fills, tenint una opció diferent

CURSOS INTENSIUS ESTIU 1 HORA, 2 HORES O 3 HORES JUNY, JULIOL, AGOST, SETEMBRE

IDIOMES: Anglès, (Conversa, preparació exàmens KET, PET, FCE, CAE) Francès, Alemany”

PREPARACIÓ SELECTIVITAT. SETEMBRE REFORÇ DE PRIMÀRIA, ESO, BATXILLERAT CURSOS INFORMÀTICA / MECANOGRAFIA

93 580 61 97 · ninotinfants@gmail.com · www.xtec.cat/centres/a8059007/ Llar d’infants Ninot


Cerdanyola al Dia

19


BENESTAR I BELLESA

Del 27 de juny al 2 de juliol de 2013

RECOMANEM

COSMÈTICS IMPRESCINDIBLES AL NECESSER DE VIATGE El necesser de viatge pot ser un aliat o un destorb, segons el que hi posem. Si la destinació és de luxe, fins i tot podem prescindir el necesser. Si no ho és, us deixem unes recomanacions per no oblidar res i no portar sobrepès. Els cosmètics que s’inclouen en el necesser de viatge depenen de les necessitats de cadascú. Al kit bàsic -raspall de dents i el gel de bany- s’hi afegeixen una infinitat de cosmètics que poden fer el viatge molt més agradable. Però per no sobrecarregar la maleta cal pensar bé què es pot necessitar i no oblidar coses bàsiques com repel·lents d’insectes o protectors solars. Evidentment, la destinació i la durada del viatge són fonamentals a l’hora d’elaborar el necesser cosmètic, però no els únics. Cal tenir en compte el tipus de viatge i les activitats que farem: un creuer, una ruta en cotxe amb freqüents canvis d’hotel, càmping, visita a museus, ruta a peu o amb bicicleta pel camp... Tot pot condicionar la cosmètica. És importantíssim tenir en compte els gustos i costums propis, però hi ha productes innegociables, com la protecció solar. I és bàsic triar el més adequat a la destinació: de platja, muntanya, ciutat, etc. Però també el més agradable d’utilitzar. I concessió al glamour: perfum en format

RESIDÈNCIA I CENTRE DE DIA PER A GENT GRAN Ronda Cerdanyola 50 - Cerdanyola del Vallès Compatible amb Llei Dependència - Tel. 93 592 01 26

viatge, un pintallavis vermell i una màscara de pestanyes negra no ocupen espai i són imprescindibles en moltes ocasions. POTS EVITAR CARREGAR AMB... És important recordar que els hotels solen oferir els cosmètics bàsics per mantenir la higiene diària. Així, hi podem trobar gel de bany, xampú, condicionador, hidratant corporal, llima d’ungles, raspall de dents i dentifrici, maquineta d’afaitar i crema, etc. Pot ser que tots els productes no estiguin al bany, però sovint només cal sol·licitar-los a la recepció perquè us els facilitin. Val la pena, abans de fer el necesser, assabentar-se de quina és l’oferta cosmètica de l’establiment escollit com a allotjament i evitar carregar durant el viatge amb un ex-

cés de pes i volum innecessari. Per la mateixa raó, és interessant assabentar-se dels kits de viatge i els productes en format mini que algunes marques preparen per aquestes dates, cosa que permet disposar en qualsevol destinació dels cosmètics que ens agraden i utilitzem habitualment. Sovint aquests cosmètics es regalen als clients habituals, pel que no està de més preguntar a la perfumeria, la perruqueria i el centre d’estètica habitual. COMPTE AMB EL NECESSER DE L’AVIÓ! Recordeu que els viatges en avió presenten restriccions per al trasllat de líquids i cosmètics. Es pot incloure qualsevol cosmètic en qualsevol format sempre que s’introdueixi a la maleta i es facturi, és a dir, que viatgi a la bodega de l’avió. Si es vol portar a l’equipatge de mà, els cosmètics no han de superar els 100 mil·lilitres per envàs i, en total, no poden sumar més d’un litre, i cal posar-los en una bossa de plàstic transparent amb autotancament de 20×20 cm. Bellesa Activa/ACPG


QUITXALLA

19

RECOMANEM

PREVENCIÓ

COM TENS CURA DEL TEU CABELL A L’ESTIU?

CONSELLS D’ESTIU

La Gamma Rene Furterer ens ajudarà en la protecció del nostre cabell durant l’estiu. Amb l’arribada de la calor, tots passem llargues temporades sota el sol o prenem llargs banys al mar o a la piscina. Però això, que tant ens fa gaudir, pot resultar també perillós per a la nostra pell i per al nostre cabell. Si, quan anem a la platja, protegim la nostra pell amb protectors solars, també hem de posar especial cura en el nostre cabell, que es pot ressentir molt dels efectes del sol, el clor, la sal o la sorra.

Prendre precaucions davant del sol és vital per a tots, però és més important per als infants petits. La seva pell és molt fina i sensible a les radiacions solars. Els primers mesos de vida, eviteu exposarlos a les radiacions directes del sol, encara que estigui ennuvolat i, sobretot, eviteu que els toqui el sol al cap. Protegiu-los amb un barret que els cobreixi orelles i clatell. Eviteu passejar les hores de més calor, entre les 12 i les 16h. Si esteu a l’aire lliure busqueu l’ombra. Al cotxe utilitzeu cortines para-sol. Recordeu que els infants petits, amb l’arribada de la calor i la pujada de les temperatures, estan especialment exposats als cops de calor i a la deshidratació, ja que tenen una menor capacitat d’expressar la set; per tant, és important oferir-los aigua perquè estiguin hidratats. Aquestes recomanacions són vàlides tant si esteu de vacances a la platja com a la muntanya. www.gencat.cat

RENE FURTERER Abans de prendre el sol o de banyar-nos, convindria prendre una sèrie de mesures preventives per evitar que el nostre cabell es deteriori en excés. Per això us recomanem una completa gamma de productes solars de René Furterer, que ofereixen plaer, seducció... però també una alta protecció solar i reparació en profunditat. Aquestes són les característiques de la gamma solar capil·lar de René Furterer, que uneix eficàcia i plaer amb una aroma evocadora. Colors càlids, estivals i unes textures extraordinàries a: Oli de sèsam protector, hidrata i nodreix lleugerament el cabell al llarg del dia. Gel solar protector, efecte allisat. Oli solar, efecte brillant. Fluid solar, efecte natural. Xampú reparador, per a després del sol, amb mantega de palma. Mascareta reparadora, amb mantega de palma I per a una cura exprés del cabell deshi-

dratat després del sol, Boira hidratant amb mantega de palma (que no necessita esbandit). Tots els productes solars tenen filtre UVA i protegeixen els cabells tractats amb queratina. Ja ho sabeu, a la farmàcia el millor consell. Teresa Ortega Especialista en Cura Capil·lar i Corporal www.farmaciahidalgo.com

MODA INFANTIL DE 0 A 14 AÑOS

C/ Sant Ramon, 117 Cerdanyola del Vallès Mòbil: 649 311 382


NOVA LLAR

Del 27 de juny al 2 de juliol de 2013

NOTÍCIA

SISQUELLA, AGENT COL·LABORADOR DE SOLVIA AL TERRITORI LA IMMOBILIÀRIA DEL BANC DE SABADELL COMERCIALITZA ELS SEUS IMMOBLES A TRAVÉS DE L’ÀREA DE GESTIÓ DE PATRIMONIS DEL GRUP CERDANYOLENC Solvia (www.solvia.es) és la societat que ha creat el Banc de Sabadell per donar sortida al mercat als seus actius immobiliaris. Tanmateix, Solvia no ven ni lloga directament els pisos, cases, pàrquings, locals, terrenys, etc... propietat del banc, sinó que els comercialitza a través d’agents col·laboradors en cada territori. A la nostra zona, l’agent col·laborador de Solvia és l’Àrea de Gestió de Patrimonis de Sisquella (www.grupsisquella.com). D’aquesta manera, qualsevol persona que s’interessi per un immoble de Solvia, l’adreçaran a Sisquella, que s’encarregarà des de fer les visites fins al tancament de l’operació, i la

gestió posterior si es tracta d’un lloguer. Igualment, si qualsevol persona de la nostra zona vol adquirir o llogar un immoble de la resta de l’Estat, pot adreçar-se a Sisquella perquè en gestioni el procés. El fet de comptar amb la figura de l’agent col·laborador no encareix en cap cas del preu de l’operació, que és sempre el que es publicita a la web de Solvia. Solvia Immobiliària del Banc Sabadell SL disposa d’una cartera de 3.000 immobles, que amb aquest acord de col·laboració passen a incrementar l’oferta de l’Àrea de Gestió de Patrimonis de Sisquella. El conseller delegat del grup, Lluís Sisquella,

ha fet una valoració molt positiva d'aquest acord amb Banc de Sabadell, que “obre moltíssimes possibilitats per als nostres clients”. El director de l’Àrea de Gestió de Patrimonis de Sisquella, Andreu Raxach, també ha assenyalat que “posarem a la disposició dels clients de Solvia les mateixes garanties de qualitat i professionalitat que ja oferim als nostres propis clients”.


Cerdanyola al Dia

21

HO SABÍEU?

CATALUNYA INCREMENTA AL 10% L’IMPOST QUE GRAVA LA COMPRA D’UN HABITATGE DE SEGONA MÀ Joan Carles Canals Canals Serveis Immobiliaris

La Generalitat va aprovar la setmana passada un avantprojecte de llei pel qual s’augmentarà del 8 al 10% l’Impost sobre Transmissions Patrimonials Oneroses de Béns Immobles. Ras i curt, aquesta és la principal taxa que grava la compra d’un habitatge de segona mà. Amb aquesta modificació legal, que el govern català preveu tenir a punt al juliol perquè es comenci a aplicar a partir de l’1 d’agost, s’iguala la fiscalitat de la compra nova i de la segona mà a Catalunya. I és que qualsevol persona que adquireixi un habitatge nou ha de pagar un 10% d’IVA i ara qui vulgui adquirir-ne un de segona mà haurà

de pagar el mateix percentatge de Transmissions Patrimonials. En concret, l’avantprojecte de llei del govern català s’eleva del 8 al 10% el tipus de gravamen aplicable a la transmissió d’immobles i la constitució i cessió de drets reals que recaiguin sobre ells, si bé en el cas de famílies nombroses, joves de fins a 32 anys i persones amb discapacitat, i també en el d’habitatges de protecció oficial, es mantenen els actuals tipus reduïts del 5% i 7%, respectivament.


COSES DE CASA CONSELLS EL CONSELL

PINTAR RACONS DIFÍCILS El fet de pintar pot semblar senzill, però, com totes les taques de bricolatge, té les seves petites complicacions, com per exemple els angles i les zones d’unió.Per ajudar-vos us expliquem uns trucs molt senzills que us ajudaran a pintar qualsevol estança de la vostra llar i a aconseguir un bon resultat.El més aconsellable és començar a pintar els racons de la paret i el sòcol amb un brotxa però corbant les pues perquè la pintura es concentri en un lloc determinat.Per estendre la pintura gireu el pinzell o la brotxa, així la pintura o vernís es difuminarà correctament.A continuació, podeu començar a aplicar la pintura en aquelles zones de difícil accés, com per exemple, al voltant de la porta o a prop del radiador. Per pintar en aquestes parts inaccessibles haureu d’adaptar els vostres utensilis a cada zona de la paret. Tot i que si voleu aconseguir un resultat encara més professional i ràpid, el millor és que utilitzeu el tap de moher, ja que la seva forma garanteix una aplicació molt precisa en cantonades, angles de les parets i marcs de les portes. A més, goteja molt menys que les brotxes i que els corrons d’escuma, per això estendre la pintura us resultarà molt més còmode i fàcil. - Redacció / ACPG

NETEJAR L’AIRE CONDICIONAT

Convé netejar l’aparell d’aire condicionat abans que arribi l’estiu, per eliminar-ne la pols que s’hi hagi pogut acumular, ja que si respireu l’aire brut de pols, brutícia i bacteris podeu tenir irritació o sequedat d’ulls, nas i gola, així com altres símptomes com tos, nàusees i problemes respiratoris o, en casos més greus, fatiga mental, alteracions de memòria, somnolència, apatia, marejos o fins i tot estrès. Netejar aire condicionat de split: desconnecteu-lo del corrent elèctric. Si té un fusible a mode d’interruptor cal que també l’apagueu. Comenceu per netejar l’evaporador, que és dins de l’aparell, per això haureu d’aixecar la tapa de l’aparell i

RE

treure el filtre amb cura. Renteu-lo amb una mica d’aigua i sabó, sacsejant primer la pols acumulada. Quan estigui sec torneu-lo a col·locar al seu lloc. Després, amb un raspall, netegeu el compressor, situat a la part externa. Per acabar de netejar-lo podeu utilitzar una escuma específica. Netejar l’aire condicionat de finestra: retireu la tapa per poder netejar primer el filtre, amb aigua i sabó. Després, desinstal·leu el suport on estigui fixat l’aparell i netegeu la pols de l’exterior. Per acabar, apliqueu un producte per netejar tota la finestra i quan estigui sec ho torneu a instal·lar. - Redacció / ACPG

TEL: 93 864 32 75 MOVIL: 677 59 27 51 @: rehabilitacionesencinas@yahoo.es www.rehabilitacionesencinas.com

C/ La Pau, 13-15 Cerdanyola del V.

T. 93 580 29 36

REHABILITACIONES ENCINAS, S.L. -Fachadas. -Monocapa. -Patios de luces. -Bajantes. -Impermeabilizaciones de Terrazas y Fachadas (10 años de garantía). -Pintura y Rehabilitaciones de Fachadas (5 años garantía). -Cambio de bajantes. -Extracciones de humos.

-Videoporteros. -Instalación de antenas. comunitarias. -Cerrajería. -Suministro y colocación de ascensores. -Trabajos de albañilería. -Ventilación forzada. -Pladur. -Legalizaciones de instalaciones de locales comerciales, fincas y parkins.

PIDA PRESUPUESTO SIN COMPROMISO

INSTALACIONESYREPARACIONES Eléctrica, interfonos, antenas y domótica Energía solar y suelo radiante

Agua, tratamiento de aguas y gas Aire acondicionado y calefacción

REFORMAS DE BAÑOS Y COCINAS Albañilería, carpintería, aluminio, mamparas, pladur y pintura www.franciscoperezsl.com | info@franciscoperezsl.com


MOTOR

Cerdanyola al Dia

23 23

PUBLIREPORTATGE

CAR MASTERBOX, TOT PER AL MANTENIMENT DE L’AUTOMÒBIL COMBINA LA MÀXIMA QUALITAT EN TOTS ELS SERVEIS AMB PROPOSTES REALMENT INNOVADORES, COM EL LLOGUER DE BOXES, ASSESSORAMENT I FORMACIÓ PER A PERSONES QUE VOLEN REPARAR EL SEU PROPI VEHICLE

El manteniment del nostre vehicle és un factor fonamental, per a la seguretat i, a la llarga, per augmentar la seva vida útil. Amb aquesta premissa, la millora atenció per al nostre cotxe, aquest 1 de juliol obre les portes un nou establiment dedicat a la mecànica de l’automòbil: Car Masterbox. Iniciativa de dos emprenedors, l’Antonio González i el Manuel Sánchez, amb 40 anys d’experiència en aquest ofici, Car Masterbox disposa d’una nau de 900 m2 al carrer de Santa Anna, 117 B, al Polígon Industrial la Clota. El seu equip de mecànics atendrà totes les necessitats en la reparació i manteniment del vostre cotxe i amb serveis que només es poden trobar a Car Masterbox, com el punt de recàrrega de vehicles elèctrics o la desinfecció interior amb ozó i el corresponent certificat oficial que necessiten els vehicles de servei públic. I el lloguer de boxes.

mateixos serveis i espais que els concessionaris, però a preu més competitiu i amb ofertes i promocions immillorables i constants”. Per la seva banda, Manuel Sánchez, destaca que tots els serveis que ho requereixen estan homologats i que, per exemple, són l’únic servei oficial de Magneti Marelli per a la reparació de navegadors de la casa Fiat Itàlia. “Tenim vocació d’ajudar qui vol arromangar-se i reparar ell mateix el seu vehicle o el d’un amic, cosa que igualment provaria de fer en qualsevol lloc, però aquí ho fem tot amb la màxima garantia d’èxit”, afirma.

UNA INICIATIVA PIONERA Llogar un box per hores, perfectament equipat, amb elevador, banc de treball i totes les eines que puguin ser necessàries, és una opció pionera al nostre territori. A Alemanya i altres indrets d’Europa ja fa temps que funcionen experiències semblants. El lloguer de boxes permet que persones amb coneixements de mecànica puguin portar els seus vehicles per fer les seves pròpies reparacions. Però sense riscos, ja que Car Masterbox posa al seu servei un equip de professionals que els poden assessorar quan sigui necessari. I, fins i tot, organitza cursos de formació per a totes aquelles persones aficionades al bricolatge de l’automòbil. Antonio Gozález explica alguns valors de Car Masterbox: “oferim els

UN PROJECTE AMBICIÓS A banda de les novetats, doncs, Car Masterbox aposta per un servei integral per a l’automòbil: ofereix els seus serveis a empreses per al manteniment de flotes, gestiona rentings, fa peritacions, el desplaçament a la ITV. ven recanvis, neteja tapisseries, canvia vidres de parabrises, repara tota la part electrònica, climatitzacions, pneumàtics, mecànica, electricitat, accessoris, xapa i pintura, multimèdia, enganxall de remolcs... tot amb un servei ràpid i de qualitat i a opreus molt ajustats. I, a més, destaca Sánchez, en una zona de ràpid accés, envoltat d’estacions de servei i sense problemes d’aparcament. El servei de Car Masterbox obrirà les portes el dilluns de la setmana vinent. Redacció


GOURMET

Del 27 de juny al 2 de juliol de 2013

RECEPTA

MUFFINS / MAGDALENES DE XOCOLATA INGREDIENTS 230 gr de farina 50 gr cacau en pols sense sucre 150 gr de sucre 1 sobre de llevat 2 iougurts tipus grec 80 gr oli girasol 2 ous 4 cullerades de llet 150 gr de xips de xocolata

Primer de tot, preescalfem el forn a 180ºC. A continuació ja podem posar la farina,

el cacau, el sucre i el llevat en un bol i remenar-ho tot. Després ja hi podreu afegir els ous, la llet, els iogurts i l’oli. Bateu fins aconseguir una barreja homogènia. Tireu-hi 100 gr de xips (perles) de xocolata i reserveu-ne 50 gr per a més endavant. Barregeu amb una espàtula de goma fins que quedin ben distribuïdes per tota la mescla. Poseu els motlles de paper dins dels motlles de metall, perquè els de paper no s’obrin i la massa pugi ben amunt. Podeu utilitzar flameres d’alumini. Ompliu oncs amb la mescla, gairebé fins dalt, utilitzant un cullerot, ja que la massa és espessa. Decorem amb els xips sobrants i enfornem durant uns 25 minuts, aproximadament. Passat aquest temps, punxeu amb un ganivet i, si surt net, ja les

REPARTIMENT A DOMICILI MENÚ DIARI DILL. A DIV.

Avda. Canaletes, 23 93 691 90 22 | 690 260 757 www.restauranteviacana.com

podeu retirar i deixar-les refredar. Guardeu-les en un recipient bn tancat.

Joan de la Cierva, 58 | Barberà del V. T 93 719 08 45 | canrafabraseria.amawebs.com Abierto de Lunes a Domingo. Menú diario i Calçotades


23

Cerdanyola al Dia

PER ALS MÉS PETITS

TALLER DE PIZZA DEL RESTAURANT TROPECIEN A LA FESTA DE L’ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS SANT ANTONI BONASORT

Dins dels actes de la festa de l’Associació de Comerciants Sant Antoni-Bonasort, el Restaurant Tropecién (c/ Felicià Xarau, 16) us convida a una activitat molt especial, un taller d’elaboració de pizzes pera nens i nenes de 6 a 12 anys. Serà aquest dissabte d’11 a 13.00h, a la plaça de la Constitució, al costt d’altres activitats de l’associació.

Així, ells mateixos podran elaborar la massa, treballar-la, decorar-la i, finalment, desgustar-la per comprovar com els ha quedat. Per als pares i mares que acompanyin els nens i nenes, el Tropecien ha preparat tapes i pinxos casolans que podran degustar per gentilesa del restaurant. Redacció

MENÚ ESPECIAL EMPRESAS · INFÓRMATE C. Felicià Xarau, 16. T: 93 691 10 02, 626 682 739 www.restaurantetropecien.com

ENCARA NO T’HAS DECIDIT? TASTA’NS!


GOURMET

Del 27 de juny al 2 de juliol de 2013

LA RECOMANACIÓ

ALENZA 1997 Celler: Condado de Haza D.O: Ribera del Duero Tipus de Vi: Negre amb criança Varietals: Ull de llebre Bodegas Condado de Haza és la segona bodega de Alejandro Fernández. Aquesta bodega forma part del grup Tinto Pesquera, Dehesa de la Granja i El Vinculo. El propi Alejandro explica com va desembarcar a Haza: “A mediados de los 80, descubrí una ladera abandonada a orillas del Duero que parecía reunir condiciones para convertirse en una de las mejores viñas de la región: una suave pendiente orientada al sur que iba a morir al río, con suelos diversos -gravas, arcillas y yesos-, que prometían los matices necesarios para crear vinos complejos y equilibrados”. Després de tres anys de negociacions per comprar las petites parcel·les individuals que formaven aquell coster, el 1989 plan-

taren les primeres 80Ha, que van anar creixent fins arribar a les 200Ha actuals. A partir de 1995 Condado de Haza es pot considerar un “château”: una finca completa, autosuficient, on tot el procés, del cep a l’ampolla, es fa de portes endins. L’Alenza 1997 es un Ull de Llebre 100% amb 23 mesos de criança en barriques de roure americà. El moment òptim per prendre’l aquest vi és entre 2012 i 2015. De color vermell molt intens, ben cobert, d’aspecte molt bonic. De perfil aromàtic complex i intens, amb records a cedres, balsàmics, cacau, anisats, fonoll, rega-

lèssia i quelcom mineral. En boca es molt elegant, potent i vigorós, amb tanins madurs i civilitzats, molt presents, fruita molt ven integrada amb la noblesa de la fusta, vi gras, amb volum i rotunditat, passa per la boca com una autèntica llaminadura, de final llarg i llarg record. Pur plaer. Per gaudir-lo sol, però pot acompanyar molt bé carns vermelles a la brasa, estofats i guisats de caça major, mars i muntanya, cargols, llegums guisats. Llaminer i golós acompanyarà bé qualsevol platillo que porti una picada amb una punteta de xocolata. RECOMANACIÓ GENTILESA D’Espai Vi


OCI

27

Cerdanyola al Dia

CONCERT

DANIEL PAYNE I THE BIG KAHUNA’S ACTUEN A LA SALA CIRCUS Daniel Payne, músic texà de gira per Europa, portarà aquest divendres el seu folk blues a la sala Circus de la nostra ciutat, dins del seu projecte en solitari 800 Mile Monday. Abans, es presentarà una nova banda cerdanyolenca al mateix Circus, The Big Kahuna’s, amb temes Rockabilly, Western Swing, R&R and Hillbilly Boogie party night. La festa la clourà DJ Miss Marzzie. El concert començarà a les 23.00h i el preu de l’entrada és de 5 €. CONCERT

CONCERT

CONCERT D’ESTIU DE LA CORAL COLLSEROLA

DANI CRUZ A LA SALA ACME

La Coral Collserola, sota la batuta de la directora Ma Josep Besson, oferirà el seu Concert d’estiu als jardins del Museu d’Art de Cerdanyola (MAC)-Can Domènech. Serà aquest dissabte 29 de juny a partir de les 21.30h. CONCERT

...SELF CELEBRA ELS 10 ANYS A L’ODDVAR

La banda de rock cerdanyolenca ...Self ja fa deu anys que corre pels escenaris i ho vol celebrar amb un concert a l’Oddvar aquest dissabte 29 de juliol a partir de les 19.00h.

Dani Cruz i la seva banda portaran el seu contundent directe a la Sala ACME aquest divendres a partir de les 22.30h. Aquest grup fa els seus propis temes, amb un estil ple de matisos que va del pop rock a la rumba, passant pel pop, el latin i el

reggae. Elegants i amb personalitat pròpia, Dani Cruz proposa un viatge musical que farà ballar tota mena de públics. El preu de l’entrada és de 5 euros i es pot comprar anticipadament a Atrápalo.com.

SANT ANTONI, 1 (CANTONADA ST. RAMON) ZONA CENTRE.

Papereria, objectes d’escriptori, fotocòpies, servei de fax i Loto Catalunya


ANIMALADES

Del 27 de juny al 2 de juliol de 2013

CONSELLS

CADA QUANT DE TEMPS ÉS RECOMANABLE BANYAR EL NOSTRE GOS? Tot sovint sentim aquesta pregunta, sobre la freqüència recomanada per banyar els nostres gossos. En termes generals, hem de dir que no és bo banyar-los amb molta freqüència. El motiu és que sota la pell tenen una capa de greix que els protegeix dels agents

externs. Aleshores, en rentar-los, aquesta capa de greix es pot deteriorar i la pell es pot irritar, i podem provocat unes altres malalties derivades. Recomanem, doncs, que sigui una vegada cada mes. Però per decidir correctament la freqüència del bany, també s’hauria de diferenciar l’estil de vida que tingui el gos. Si fa vida a l’exterior, podem dilatar el bany a una freqüència d’una vegada cada mes i mig. Si, en canvi, l’animal viu a l’interior de casa, la recomanació seria la que hem fet anteriorment d’un cop al mes, per preservar el nostre benestar i la higiene dins de la casa. En cas que hi hagi problemes de salut o al·lèrgies, haurem de consultar el nostre veterinari perquè ens aconselli sobre el bany i sobre quins productes són adequats. Atenció a les següents recomanacions - Cal utilitzar xampús específics per gossos, mai el de les persones, ja que el ph de la seva pell és diferent, i els podem provocar problemes a la seva delicada pell. - Anar amb molta cura que el sabó no arribi als ulls, per evitar irritacions, ni a les mucoses. Per a un assessorament personalitzat, pregunteu en qualsevol dels nostres centres. Fauna Urbana i Wolf’s La millor harmonia entre l’animal i el món que l’envolta

Adopta’ls Tenim més animals en adopció Si t’interessa, contacta’ns: ADAC Cerdanyola animalescerdanyola@hotmail.com

NOEMÍ. La nova princeseta d’ADAC, d’uns 2-3 anys, està trista perquè necessita una casa d’acollida on estar tranquil·leta i on la cuidin. JÚNIOR. Aquest noi tan elegant va viure molt de temps al carrer i encara s’espera per trobar casa. Tot i no ser un cadell, és juganer i amable amb altres gats.

ALMU. No pot ser que amb aquests ullets ningú la vulgui adoptar! Almu busca una llar on deixar enrere la seva vida al carrer. PAULA. A la foto surt una mica seriosa però és una gateta supersimpàtica i juganera. Li estem buscant una bona llar.


Santoral

SERVEIS Farmàcies de guàrdia DIJOUS 27 MERINERO Ctra Barcelona, 130 DIVENDRES 28 SANT ANDREU Sant Andreu, 4 (Ripollet) DISSABTE 29 TORRENTS c/ de la Diagonal, 34 DIUMENGE 30 HIDALGO ronda Cerdanyola, 1 DILLUNS 1 RINCON Magallanes, 4 (Ripollet) DIMARTS 2 NOVELL Crta. Barcelona 216

SANITAT Av Alcohólics Anònims Famil. Alcohólics Anònims Ambulàncies Urgències CAP cita prèvia CAP Fontetes CAP Serraparera CAP Canaletes CAP La Farigola CAP II Cerdanyola-Ripollet Urgències Visites Centre de Salut Mental (Sant Joan de Déu) Cerdanyola Assistencial Creu Roja Hospital Parc Taulí Programa d´Atenció Dona Servei Mpal. Salut Pública

93 317 77 77 93 310 39 53 061 93 728 44 44 93 594 44 70 93 580 63 63 93 591 07 40 93 691 95 89 93 594 22 16 93 594 21 11 93 580 96 77 93 692 44 99 93 691 61 61 93 723 10 10 93 594 21 99 93 580 88 88

SERVEIS Emergències 112 Bombers 085 / 93 582 0300 Policia local 092 Policia local comissaria 93 691 20 00 Policia Nacional 93 691 18 54 Mossos d’Esquadra 112 Avaries Aigua 93 384 50 12 / 342 20 00 Avaries Gas Natural 900 750 750 Avaries Teléfon 1002 Butà 93 725 62 77 ENHER-Fecsa 900 770 077 Correus 93 691 37 57 Funerària Truyols 93 580 97 10 Esglèsia de Sant Martí 93 692 08 89 Esglèsia Evangelista 93 692 42 11 Servei d’Inform. Juvenil 93 580 61 19 Servei Local de Català 93 580 27 51

TRANSPORTS Renfe 93 691 88 69 FGC (Bellaterra) 93 205 15 15 Sarbus 902 287 000 / 93 580 67 00 Taxis 93 580 27 27 / 93 691 76 00 93 358 11 11

CC Montflorit CC Quatre Cantons CC Sant Ramon CC Serraparera CC Turó Sant Pau CC Turonet

EQUIPAMENTS I SERVEIS MUNICIP. Ajuntament 93 580 88 88 Ateneu 93 580 88 88 Ext. 5870 Biblioteca 93 580 76 02 Casal de joves 93 580 58 69 Deixallaria Municipal 93 691 74 42 Museu de Ca n’Ortadó 93 692 33 22 Museu Can Domènech 93 591 41 30

ASSOCIACIONS DE VEÏNS AV Banús-Bonasort Unió de Veïns Bellaterra AV Canaletes AV Ca n’Antolí AV Can Cerdà AV La Farigola AV Les Fontetes AV i Amics de Montflorit AV Quatre Cantons AV Residencial Can Xarau AV Sant Ramon AV Sant Martí-Xarau AV Serragalliners AV Serraperera

ALTRES Cerdanyola al dia Casa de la dona (El Safareig) Dones per la Igualtat Universitat Autònoma Parc Tecnològic ASSOCIACIONS DE COMERCIANTS Rovell de l’ou St. Antoni - Bonasort Casc antic Canaletes - Guiera Les Fontetes Ctra. de Barcelona Cerdanyola centre

93 586 35 23 93 580 61 51 93 580 13 98 93 581 10 00 93 582 01 00

Gremi d’hosteleria

93 691 34 00 93 580 17 62 93 691 23 68 93 580 79 67 93 691 58 51 93 692 20 59 93 692 11 89 639 71 12 08 93 692 11 48

CENTRES CÍVICS CC Banús-Bonasort CC Bellaterra CC Fontetes

93 580 70 78 93 580 15 94 93 691 91 51

Horòscop de la setmana ÀRIES: La sinceritat obre les portes del cor sempre que la vostra franquesa sigui un gest d’amistat, no d’hostilitat. TAURE: No us comprometeu amb assumptes que no pugueu complir, perdreu temps i acabareu atabalats. BESSONS: Per viure una aventura amorosa sempre hi ha ocasions, paciència i estigueu disposats a compartir la vostra llibertat. CRANC: Compartireu moments intensos amb persones que estimeu, sobretot amb algú especial que fa temps que espereu. LLEÓ: A la feina, i sense pretendre-ho, podríeu ferir i quedar malament amb algú que en aquests moments ho passa malament. VERGE: Hi ha situacions en les que heu de deixar que uns altres s’equivoquin perquè puguin aprendre.

DIJOUS 27: Ciril i Ladislau DIVENDRES 28: Ireneu i Marcel·la DISSABTE 29: Pere i Pau DIUMENGE 30: Marçal DILLUNS 1: Aaró i Elionor DIMARTS 2: Martinià

BALANÇA: Necessiteu que us ajudin a gestionar uns assumptes que no podeu resoldre sols. Demaneu ajuda i la tindreu. ESCORPÍ: Totes les relacions sentimentals suposen un repte, però no les convertiu en lluites contínues, gaudiu-ne. SAGITARI: Quan doneu la vostra opinió, mantingueu les formes, podeu sortir criticats. Eviteu discussions i fer judicis. CAPRICORN: Dir les coses amb tendresa i delicadesa té els seus avantatges: així ningú us retreurà que parleu clar. AQUARI: Setmana emocionalment moguda, podeu passar de la decepció a la il·lusió en hores, gestioneu les vostres emocions. PEIXOS: Compte. Podeu ficar-vos en un assumpte complicat que us perjudicarà, per ajudar a algú en dificultats.

93 691 52 62 93 580 46 11 93 692 52 22 93 691 89 56 93 692 71 73 93 692 40 63

93 580 70 78 93 580 15 94 666 38 78 38 93 691 82 93 93 580 05 61 637 52 62 38 93 691 91 51 93 691 52 62 93 580 46 11 93 580 63 27 93 692 52 22 691 83 89 29 627 64 68 07 618 27 72 90 93 691 89 56 AV Turó La Pionera 93 692 40 63 605 84 85 27 AV Turó de Sant Pau 93 692 71 73 625 60 41 19 Plataforma Cerdanyola 2000 653 58 91 24

Ambulàncies Urgències Sanitat Respon (24h) Emergències Bombers Policia local Taxi

061 902 111 444 112 085 092 93 580 50 70

Tarot y Videncia en directo 24 horas

806 499 292 PAGO POR VISA EN EL 961 04 06 13 Precio máx. red fija 1,21, red móvil 1,57 €/min. Solo mayores de 18 años. Leandro Hernández. Urb./ El Bosque, 363 (46370 Chiva)


DESPATX LEGAL Consell ofert per: Pallarès i Fernández Advocats

SÓC UNA PERSONA NATURAL D’EQUADOR, EM VAIG CASAR AL MEU PAÍS I ENS VAM TRASLLADAR A ESPANYA FA UNS ANYS. ARA VOLDRIA DIVORCIAR-ME. PUC TRAMITAR EL DIVORCI A ESPANYA? Els Tribunals Espanyols, conforme a l’establert en el article 3.1 circumstància 1ª del Reglament nº 2291/2003 del Consell

de la Unió Europea de 27 de novembre del 2003 són competents per conèixer dels assumptes relatius a nul·litat matrimonial, separació i divorci quan els cònjuges tenen la seva residència habitual a Espanya, amb independència de la nacionalitat dels esposos i el lloc de celebració del matrimoni. És a dir que si vostè i la seva parella són residents en el nostre país, els Tribunals espanyols són perfectament competents per tractar el seu divorci. D’altra banda, no ens indica la nacionalitat de la seva parella, aspecte que seria important conèixer a l’efecte de determinar, amb independència de la competència dels Tribunals, quina llei seria la d’aplicació al seu divorci. En aquest sentit, l’article 107.2 del Codi Civil, estableix que la separació i el divorci es regiran per la llei nacional comuna dels cònjuges en el moment de presentació de la demanda, mancant nacionalitat comuna, per la llei de residència habitual comuna del matrimoni en aquest moment, i en defecte d’aquesta, per la llei de l’última residència habitual comuna del matrimoni si un dels cònjuges encara resideix habitualment en aquest estat. A efectes intel·ligibles, si el seu espòs és de nacionalitat equatoriana com vostè, el seu divorci es pot tramitar a Espanya, conforme a la legislació del seu país, si el seu espòs és de qualsevol altra nacionalitat, i és resident a Espanya o la seva nacionalitat és l’espanyola el seu divorci es tramitarà en el nostre país, conforme a la legislació de la seva residència habitual que en aquest supòsit seria l’espanyola, i si el seu espòs hagués deixat de residir en el nostre país, també es podria realitzar la tramitació del divorci sobre la base de l’ultim paràgraf de l’article indicat, conforme a la llei espanyola, doncs vostè segueix residint en el nostre país.

CLASSIFICATS FEINA Vols millorar la relació amb els teu fills? Coaching per a pares. T. 630 48 57 92. --------------------------------------Sra. Espanyola amb experiència i bones referències s’ofereix per cuidar malalts i gent gran, dia, nit i caps de setmana. T. 674141129. --------------------------------------Sra. Catalana s’ofereix per a tasques domèstiques i cura d’avis. 639 955 571. --------------------------------------Es necessita professor d’anglès, francès i alemany. Tel. 93 692 31 89. --------------------------------------Pintor muy económico y profesional. Tel. 625 89 75 29. --------------------------------------Reiki, lectura de Tarot, Sanación reconectiva. Telefono 627151710, Tardes. Cerdanyola. --------------------------------------Pintores profesionales. Pintura decorativa, alisado de paredes, colocación de Pladur y lacamos puertas a pistola. Tel. 678 54 48 75. --------------------------------------Pintor decorativo económico. Tel. 617 37 34 57 --------------------------------------Estudiant de polítiques s’ofereix per classes particulars: primaria i ESO. Tel. 669 48 38 18. --------------------------------------Pàgina web corporativa 249€. Botiga virtual 499€. Tel. 683 382 133. --------------------------------------Classes d’informàtica per a nens i adults. Molt econòmic. Tel. 683 382 133. --------------------------------------Montajes de aluminio. Alejandro Iglesias. Tel. 617 60 59 02. --------------------------------------Matemàtiques, física, química, anglès, clases de repàs. Tots nivells. Garanteixo resultats. Tfno. 669 94 01 71 / 617 56 19 76. --------------------------------------Perruquers Estul necessita oficial de perruqueria pel seu centre de St. Cugat amb molta experiència i bona presència. Bones condicions econòmiques. Olga 695 469 176. --------------------------------------Delineante proyectista en Edificación y Obra Civil se ofrece para hacer proyectos a particulares y profesionales. 605 336 786 (Joaquín). --------------------------------------TAROT Y VIDENCIA Maestra Sofía. Tel. 806 47 42 83


S

Per publicar un classificat: Truca al 93 586 35 23 o envia el text, el nom i telèfon de contacte a comercial@al-dia.com. Cada paraula costa 1€ per a quatre setmanes. Pots abonar el cost en efectiu o per transferència.

Cerdanyola al Dia

31

Classes de repàs. Nivells: Primària, secundària i batxillerat (Humanitats). Tel. 686369674

Se requiere mecánico especialista en automoción, para taller de próxima apertura en Cerdanyola. 607584135 (Manuel)

LOCAL DE 100 M2. EN VENDA O LLOGUER EN CAN XARAU (ZONA CORDELLES) 450€ en lloguer - 80.000€ en venda (antic supermercat) Tel. 647567522. CANALS

Nexus AD. Limpieza, mantenimiento, comunidades y parkings, asistencia doméstica. Tel. 902 44 19 19, info@nexusad.es --------------------------------------Señora con referencias ofrece servicios domésticos, cuidado de personas mayores y niños. T. 636 69 70 83

--------------------------------------Se alquila habitación. Tel. 659 466 947 --------------------------------------Habitación individual en casa con jardín y piscina. Serraparera. Tel.639 955 571 --------------------------------------Alquilo habitación chica 300€ gastos incluidos. C/ Murillo. Tel. 607 277 538 --------------------------------------Alquilo piso céntrico, 3 hab., balcón, reformado nuevo a estrenar, con posiblidad de opción de compra part. Tel. 659 69 61 42

lavabo, balcón. Todo exterior y soleado. 3 vecinos. 155.000€. Tel. 625122496 --------------------------------------En traspàs. Bar amb terrassa. Zona C. 25000€. Excel·lent situació. Tel. 647 56 75 22. -------------------------------------Se alquilan y se venden futbolines. Tel. 606 300 141. --------------------------------------Venta. Local en Ripollet en la Rambla Sant Jordi 50 m2. Directo del propietario 160.000€. Tel. 657.936.857 --------------------------------------Oportunidad: Local de 370 m2 en venta en zona muy comercial, calle peatonal, Sant Martí, al lado iglesia. Precio venta 700.000€. Posibilidad alquiler. Tel. 655 94 99 00 --------------------------------------Local c/ Sant Joaquim 150m2, amb totes les instal·lacions fetes per despatx professional (llum, A.A., informàtica). Façana. Gran oportunitat: 185.000€. Tel. 655 94 99 00 --------------------------------------Piso Cordelles esquina Felicià Xarau. A precio coste. 90 metros útiles. Exterior. Luminoso. Construcción alto standing. 3 dormitorios, 1 tipo suite. Salón 26 m. Lavadero. Balcón. Garaje. Fotografías, planos, memoria calidades, etcétera: www.pisoaltostandingcerdanyola. blogspot.com --------------------------------------Traspaso peluquería en funcionamiento. Tel. 616837216 --------------------------------------Piso Sta. Rosa. Venta: 3 habitaciones, calefacción. Ascensor, garaje, terraza. 10m2, todo exterior. Pvp: 286.000 euros (47.586.396 pts). Tel. 692602982 --------------------------------------Piso Plaza Abat Oliba (iglesia) 3 habitaciones, calefacción. Ascensor, balcón, todo exterior. Pvp. 246.414 euros (41m). Tel. 692 60 29 92 --------------------------------------Despachos céntricos Cerdanyola Alquiler a partir de 200€. Venta 49.000 euros Tel. 669 104 150 --------------------------------------Parking en venda cotxe mitja en Av.Catalunya 37. 15.000 euros Telf. 93.106.99.06

LLOGUER Particular alquila piso a estudiantes. Fontetas, cerca de Renfe y Bus UAB. 4 dormitorios, cocina equipada, 1 baño, 1 aseo, aire y calefacción. Muy económico. Tel. 617 517 978. --------------------------------------Particular alquila plaza de parking grande en calle Nord. Muy económico. Tel. 695 95 28 73. --------------------------------------Es lloga parking per cotxe gran a Serraperera pisos 2000. 50€. T. 93 106 99 06. Canals --------------------------------------Places de parking en lloguer carrer NordAdam i Eva. 647 56 75 22 Canals --------------------------------------Parking muy económico. Coche, moto. Fontetes. Tel. 93 691 14 48. --------------------------------------Oficina en lloguer de 170 m2 totalmente equipada, diáfana, AACC, grandes ventanales entrada luz solar en Parque Tecnológico del Vallés. 1.150€/mes. Tel. 93 106 99 06. --------------------------------------Canals Serveis Inmobiliaris necessitem pisos en lloguer per la nostra cartera de clients. Tel. 93 106 99 06. --------------------------------------CASA DOS PLANTAS C/ SANT RAMON. 100 m2, 3 habt., 1 baño, 1 aseo, terraza 20 m2, barbacoa, 800€/mes. 607 900 040. ---------------------------------------Lloguer local comercial. Molt cèntric. 93 580 33 55 --------------------------------------Alquilo. Local en Montcada-Masrampinyo 100m2. Directo del propietario muy visible y con grandes cristaleras. Rambla dels paisos catalans, esquina con la n-158. 1.200€. Tel. 657.936.857 --------------------------------------Se alquilan habitaciones grandes para estudiantes, piso céntrico. Tel. 646 45 06 52

COMPRA/VENDA/TRASPÀS Parking en venda , en av. Espanya (pisos blancs) 15.000 Euros. 93.106.99.06 Canals --------------------------------------Parking en venta en los cuatro cantones. Oportunidad 12.500€. Tel: 609 329 286 --------------------------------------Compro pis al comptat en Cerdanyola fins a 80.000€. 647 56 75 22. Joan Carles. --------------------------------------Ocasión para inversionista: piso alquilado, Ripollet, renta antigua (200€/mensuales), precio 26.000€. T. 93 594 64 11. --------------------------------------Vendo parking, en Av. Espanya (plaza Ampurdán) 18.000€. Tel. 615 259 523. --------------------------------------Se traspasa bar de tapas en funcionamiento. Zona Cordellas 21.000 Euros 93 106 99 06 Canals. --------------------------------------Se traspasa local. Zona centrica. Alquiler 300€/mes. Tel. 682 173 631. --------------------------------------Local en funcionamiento en Tso,venta o alquiler en c. Sant Antoni (pl.Constitucio) alquiler de 500€. Telf. 93.106.99.06 --------------------------------------Traspaso. Bar-Restaurante zona Ayuntamiento en funcionamiento Totalmente equipado OPORTUNIDAD 89.000 euros Telf. 647.56.75.22 --------------------------------------Se traspasa restaurante junto a juzgados. Tel. 93 594 85 43 --------------------------------------Piso esquinero. En c. Bonavista. 100m2. 4 habitaciones (3 dobles), cocina office, baño,


1515 web  

revista informacio local publicitat

1515 web  

revista informacio local publicitat